Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusie2009 - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-17, 08:21   #541
Sandra89
Raczkowanie

Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi

Chyba też muszę na jakąś dietę

Sandra89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 08:21   #542
cassie24
Zadomowienie

Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi

Dzień dobry!

Ja znowu odwrotnie po pierwszym porodzie na pożegnanie powiedziałam "niedługo tu wrócę" to się śmiały że wszystkie mówią nigdy więcej Za drugim razem mówią do mnie "to teraz zapraszamy po córeczkę" a ja "ja już podziękuję "

Moje najmłodsze od rana spaceruje samo po mieszkaniu, przyznam że pierwszy raz z takąodwagąsobie chodzi i nie muszę go pilnować uczy się robić zakręty
Stary 2010-03-17, 08:22   #543
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

a propo tych sal...wiecie mnie wogóle nie przeszkadzało, że jestem z kims wręcz przeciwnie u nas są sale tylko 2 osobowe i przynajmniej było z kim pogadać a ja znam siostrę tej dziewczyny więc było fajnie a jak szłam do WC czy cuś to przynajmniej dziecka miał mi kto popilnować

sandra -

ja też się generalnie nie wyspałam moje dziecko wstało 6:40

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 08:40   #544
anya_krk
Zakorzenienie

GG do anya_krk Wyślij wiadomość przez MSN do anya_krk

Cytat:
Napisane przez jo@n@ Pokaż wiadomość
Ja Bartka zostawiałam w jeździku i szłam do WC. Sama lezałam w sali dla Vipów. I na koniec jeszcze nie zapłaciłam, bo moja kolezanka pracuje na noworodkach i mi załatwiła taki gratis

Bartek jęczał całą noc a o 6:30 stwierdził, że się wyspał
ja nie zostawiałam bo to z tego szpitala jakiś miesiąc wcześniej porwała babka noworodka
Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
a propo tych sal...wiecie mnie wogóle nie przeszkadzało, że jestem z kims wręcz przeciwnie u nas są sale tylko 2 osobowe i przynajmniej było z kim pogadać a ja znam siostrę tej dziewczyny więc było fajnie a jak szłam do WC czy cuś to przynajmniej dziecka miał mi kto popilnować

sandra -

ja też się generalnie nie wyspałam moje dziecko wstało 6:40
no moje już od jakiegoś czasu wstaje o 6
ja miałam 3 osobową, dla cesarzowych, ale akurat nie było żadnych cesarek to byłam sama tzn. 2 noce byłam z jakąś dziewczyną - ale ona nierozmowna była potem byłam długo sama a jak już wychodziłam to mi "dokwaterowali" jedną dziewczynę - tej się za to buzia nie zamykała ale bardzo fajna dziewczyna. Ale to, że byłam sama to akurat sobie chwalę bo u nas sale są 8 (albo6) osobowe +dzieciaki + mężowie bo akurat długi weekend a do tego u mnie w sali było ze 30 stopni to ja nawet nie chcę wiedzieć co było w innych bo to takie maluśkie klitki.
Stary 2010-03-17, 08:57   #545
Sandra89
Raczkowanie

U mnie w sali było ze 35st i zakaz wietrzenia, myślałam że się uduszę, sala 2osobowa i jak do mnie i do Kasi przyszli rodzice, ojciec dziecka i jakaś koleżanka albo ktoś tam to było jak w komorze gazowej . Jak mnie odwiedzali to się na godzinki umawiali a do biednej Kasi wszyscy na raz. Nawet się nie cieszyła z odwiedzin taki tłok.

Chyba zaczyna mi się dołek jestem brzydka gruba i do tego mam pryszcza pomiędzy oczami

Jadę po pralkę o 13tej.

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

O jakiej średnicy kupowałyście kulki do basenu ? 6 czy 7cm?

Stary 2010-03-17, 08:57   #546
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

no u nas noworodki to są dawno po remoncie i sale tylko osobowe.Moim zdaniem to jest tak w sam raz.Bo jest jak coś z kim pogadać ale nie jest tłoczno nawet wydaje mi się, że gdybym była na sali sama to normalnie by mnie jakaś deprecha dopadła bo 2 nocki były koszmarne a tak to chociaż mogłam się wyżalić do tej dziewczyny

sandra - Ty to nie przesadzaj jak ja zobaczyłam twoje zdjęcia na NK to normalnie jesteś laska, że ho ho

Maja
Stary 2010-03-17, 09:01   #547
Sandra89
Raczkowanie

Cytat:
no u nas noworodki to są dawno po remoncie i sale tylko osobowe.Moim zdaniem to jest tak w sam raz.Bo jest jak coś z kim pogadać ale nie jest tłoczno nawet wydaje mi się, że gdybym była na sali sama to normalnie by mnie jakaś deprecha dopadła bo 2 nocki były koszmarne a tak to chociaż mogłam się wyżalić do tej dziewczyny

sandra - Ty to nie przesadzaj jak ja zobaczyłam twoje zdjęcia na NK to normalnie jesteś laska, że ho ho
Ha ha akurat, ja mam boczki ukryte pod ciuchami

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Czasem mam taki dzień jak dzisiaj właśnie, że czuję się jak stara 200kg baba z wielkimi cycami na które już dawno zadziałała grawitacja,

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-17, 09:01   #548
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

eh no własnie....sa dni, że jakoś siebie akceptuję(w miarę ) a nieraz to

Maja
Stary 2010-03-17, 09:02   #549
anya_krk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sandra89 Pokaż wiadomość
U mnie w sali było ze 35st i zakaz wietrzenia, myślałam że się uduszę, sala 2osobowa i jak do mnie i do Kasi przyszli rodzice, ojciec dziecka i jakaś koleżanka albo ktoś tam to było jak w komorze gazowej . Jak mnie odwiedzali to się na godzinki umawiali a do biednej Kasi wszyscy na raz. Nawet się nie cieszyła z odwiedzin taki tłok.

Chyba zaczyna mi się dołek jestem brzydka gruba i do tego mam pryszcza pomiędzy oczami

Jadę po pralkę o 13tej.
ja nie wietrzyłam bo myślałam, że nie wolno - bo jak przyszłam to ta Basia miała wszystkie 3 okna pozamykane ale jak już byłam sama to w końcu jakaś pielęgniarka noworodkowa kazała mi wszystkie pootwierać
Nie dołuj się a gruba to ja nie wiem gdzie jesteś a pryszcze mają to do siebie, że zazwyczaj schodzą
Stary 2010-03-17, 09:04   #550
Sandra89
Raczkowanie

No właśnie masakra jakaś, chyba muszę dzisiaj się jakoś odstrzelić na zakupy to może humor mi wróci
Chyba odkopie moje kochane szpileczki

Stary 2010-03-17, 09:08   #551
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

a nie za zimno na szpileczki

Maja
Stary 2010-03-17, 09:12   #552
Sandra89
Raczkowanie

Na botki szpileczki nie jest za zimno
U nas dzisiaj 10st. Także nawet ciepło.

Wiecie co Nikoś wczoraj zrobił. Zawsze bałam się go zostawić chociaż na chwilkę w tym drewnianym krzesełku do karmienia i miałam racje.
Mój telefon leżał na szafce w kuchni a Nikoś siedział w krzesełku przy szafce. My z mężem piliśmy herbatę i tak patrzymy co Mały robi, a on się przekręcił wstał na kolanka potem na nóżki złapał się ściany i myk na szafkę na czworaka złapał telefon i siedzi na szafce

Stary 2010-03-17, 09:19   #553
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

aaa...ja myslałam, że szpileczki w sensie pantofelki

ja Kubę zostawiam ale jeszcze nic nie nakombinował za to wczoraj moja siostra taki duży czołg przyniosła i co ?? wieczorem czołg już nie miał lufy a w 10 min poodczepiał "oprzyrządowanie"

Maja
Stary 2010-03-17, 09:27   #554
zanka205
Zakorzenienie

ja jak zostałam sama na sali to źle się czułam, czas leciał jak krew z nosa, nudziłam się i deprechę łapałam
na wcześniakach łazienka była na korytarzu nie na sali, więc jak chciałam się załatwić czy umyć to jechałam z Filipem i zostawiałam go na dyżurce u pielęgniarek
wiecie raz w nocy coś mi się działo, nie mogłam zasnąć, byłam jakaś bardzo zdenerwowana, choć nie wiem czemu, aż mi się niedobrze robiło
to było chyba z piątku na sobotę
poszłam do lekarki i powiedziałam co mi się dzieje, położne z wcześniaków mówiły że to pewnie dlatego że jest pełnia, ale ja tam nie wierzę w to
zadzwonili po jakiegoś lekarza i zbadali mnie, miałam podwyższone ciśnienie, tłumaczyłam im że czuję poddenerwowanie ale nie wiem z czego bo na serio nie miałam jakiś problemów, wręcz byłam szczęśliwa że mam synka i że już lepiej się sama czuję, mogę chodzić i mnie krocze już nie boli
dostałam dwa zastrzyki, na obniżenie ciśnienia i na nudności, pielęgniarki wzięły mi Filipa i powiedziały, żeby sobie pospała
bardzo ładnie się zachowały, ja przynajmniej sobie odpoczęłam
no i potem nie miałam już żadnych rewelacji

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 09:27   #555
anya_krk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sandra89 Pokaż wiadomość
Na botki szpileczki nie jest za zimno
U nas dzisiaj 10st. Także nawet ciepło.

Wiecie co Nikoś wczoraj zrobił. Zawsze bałam się go zostawić chociaż na chwilkę w tym drewnianym krzesełku do karmienia i miałam racje.
Mój telefon leżał na szafce w kuchni a Nikoś siedział w krzesełku przy szafce. My z mężem piliśmy herbatę i tak patrzymy co Mały robi, a on się przekręcił wstał na kolanka potem na nóżki złapał się ściany i myk na szafkę na czworaka złapał telefon i siedzi na szafce
A ja już nie zostawiam bez pasów bo w zeszłym tygodniu zostawiłam Klaudię w krzesełku i odwróciłam się do zlewu bo coś tam jej myłam, chyba kubeczek. Ja się odwracam a dziecka nie ma! Tak się wierciła, że przełożyła nogi ( bo w moim krzesełku jest taki słupek między nogami, żeby się dziecko nie zsunęło) i odwróciła się buzią do krzesełka i zjechała pod tacką! Ja się patrzę a ona cała zadowolona stoi sobie przy krzesełku dobrze, że się nie nadziała twarzą na ten trzpień między nogami jak zjeżdżała

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-17, 09:30   #556
zanka205
Zakorzenienie

a propo pryszczy, mi przed @ się robią najczęściej trzy dorodne sztuki ale na brodzie, zawsze na brodzie ehhh
czuję się wtedy fatalnie

Stary 2010-03-17, 09:33   #557
cassie24
Zadomowienie

Te sale dwu osobowe są fajne. Z laską którą leżałam za pierwszym razem od momentu przyjęcia do wypisy czyli jakieś 7 dni przyjaźnimy się do dzisiaj Kevin ma super rónieśniczkę i mają wspólny język
Za drugim razem trafiła mi się mało rozmowna dziewczyna, ja to gaduła jestem a ona jakoś nie miała chęci na rozmowy a bardzo miła była...
Dziecko zostawiałam u pielęgniarek na czas prysznica czy wc, bałam się zostawić samego.

Bożeeeeee jak ja buym chciała mieć te wielkie cyce bez grawitacji.... moje niedługo będę musiała pod lupą szukać
Ja gruba nie jestem i czuję się ok w moim ciele ale te piersi i brzuch ostatnio zaniedbany o losie i w dodatku dzisiaj mąż jedzie na 3 tygodnie chyba znowu łapię doła
Stary 2010-03-17, 09:33   #558
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

no własnie mnie też się robi zawsze cuś ale i tak dobrze, że nie mam jakichś większych problemów z cerą

Maja
Stary 2010-03-17, 09:34   #559
monix0
Zakorzenienie

elo
TUNa fajnie, ze chociaz 30% przyszło ale dlaczego tylko 30?będę wypłacać w ratach?
Spicegirl dla Julinki
Sandra Nikoś to niezły akrobata, moj zostaje sam w krzesełku i az mnie dreszcze przeszły, jak napisałaś, co ON wyczynia
Alkamor mówisz, że armate rozpracował- będzie z Niego niezły majsterkowicz
U mnie tez 2 ososbowe sale, ale do tej 2 mamusi non stop tłumy przychodziły( czułam się mega niekomfortowo) i myślałam, że się udusze. Zarządzałam wietrzenie kilka razy dziennie! Z dzieciaczkami wychodziłyśmy przed salę i ostro wietrzyłam, albo gdy dzieci były pod lampami.
Wczoraj poćwiczyłam...spociłam się przy tym jak świnia( mimo że 20min to trwało) i ręce mnie napikalają przeokrutnie....choc ćwiczyłam na uda, pośladki i biodra.
Zgrubłam kg i jestem załamana...wyglądam jak
Przyszedł fotelik ten F16 i muszę Wam powiedzieć, że dokonałyście właściwego wyboru, bardzo ładny jest
Dawid wczoraj dał mi szkołe życia, nie dawałam rady....albo na rękach, albo płacz - miałam dość-koszmar jakiś to był. Do tego od jakiegoś tygodnia już wstaje sobie o 4:30

Edytowane przez monix0
Czas edycji: 2010-03-17 o 09:35
monix0 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-17, 09:36   #560
cassie24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
a propo pryszczy, mi przed @ się robią najczęściej trzy dorodne sztuki ale na brodzie, zawsze na brodzie ehhh
czuję się wtedy fatalnie
Polecam maść z antybiotykiem Tribiotic zostało mi dużo w tubce po przebiciu pępka i stosuję na wychodzące pryszczaki. Super jest
A żeby tych pryszczaków nie było to co 3 dni peeling solny (mąż mi przywozi z Niemiec) potem maseczka peel-off i pryszczyki nie wychodzą nawet jak się zjada tony czekolady tak jak ja

Edytowane przez cassie24
Czas edycji: 2010-03-17 o 09:38
cassie24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 09:39   #561
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

ja cycochy wielkościowo mam OK ale grawitacja

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

monix - a cóż to za ćwiczenia a to w końcu ten fotelik nr 2 wybrałaś słuchaj może Ty go poprostu przyzwyczaiłaś do tych rączek a teraz młody cwaniakuje

Maja
Stary 2010-03-17, 09:39   #562
anya_krk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cassie24 Pokaż wiadomość
Te sale dwu osobowe są fajne. Z laską którą leżałam za pierwszym razem od momentu przyjęcia do wypisy czyli jakieś 7 dni przyjaźnimy się do dzisiaj Kevin ma super rónieśniczkę i mają wspólny język
Za drugim razem trafiła mi się mało rozmowna dziewczyna, ja to gaduła jestem a ona jakoś nie miała chęci na rozmowy a bardzo miła była...
Dziecko zostawiałam u pielęgniarek na czas prysznica czy wc, bałam się zostawić samego.

Bożeeeeee jak ja buym chciała mieć te wielkie cyce bez grawitacji.... moje niedługo będę musiała pod lupą szukać
Ja gruba nie jestem i czuję się ok w moim ciele ale te piersi i brzuch ostatnio zaniedbany o losie i w dodatku dzisiaj mąż jedzie na 3 tygodnie chyba znowu łapię doła
ja to co chwilę sprawdzałam czy moja córka oddycha kurde, super grzeczne dziecko, cały czas praktycznie spało a ja zamiast spać to sprawdzałam czy żyje... a to był chyba ostatni moment na to żeby się wyspać! dobrze, że miałam tę wielką salę bo jak się odwracałam z boku na bok to najpierw dziecko w tym wózeczku sobie musiałam przestawić, żeby ją cały czas widzieć...
długo już tak w rozjazdach żyjecie?
Stary 2010-03-17, 09:41   #563
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

a ja Kubka w tym "łóżeczku" na sali nie trzymałam wogóle cały czas spał ze mną ale u nas wszystkie matki tak robię

Maja
Stary 2010-03-17, 09:44   #564
anya_krk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monix0 Pokaż wiadomość
elo

Wczoraj poćwiczyłam...spociłam się przy tym jak świnia( mimo że 20min to trwało) i ręce mnie napikalają przeokrutnie....choc ćwiczyłam na uda, pośladki i biodra.
Zgrubłam kg i jestem załamana...wyglądam jak
Przyszedł fotelik ten F16 i muszę Wam powiedzieć, że dokonałyście właściwego wyboru, bardzo ładny jest
Dawid wczoraj dał mi szkołe życia, nie dawałam rady....albo na rękach, albo płacz - miałam dość-koszmar jakiś to był. Do tego od jakiegoś tygodnia już wstaje sobie o 4:30

kochana - to tłuszcz się w mięśnie zmienił i stąd ten przyrost wagi!
pokaż zdjęcie z pasażerem w środku

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Cytat:
a ja Kubka w tym "łóżeczku" na sali nie trzymałam wogóle cały czas spał ze mną ale u nas wszystkie matki tak robię
a ja lubię mieć łóżko tylko dla siebie
Stary 2010-03-17, 09:46   #565
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cassie24 Pokaż wiadomość
Polecam maść z antybiotykiem Tribiotic zostało mi dużo w tubce po przebiciu pępka i stosuję na wychodzące pryszczaki. Super jest
A żeby tych pryszczaków nie było to co 3 dni peeling solny (mąż mi przywozi z Niemiec) potem maseczka peel-off i pryszczyki nie wychodzą nawet jak się zjada tony czekolady tak jak ja
wiesz, ja czekolady nie jem prawie wcale, a pryszcze wychodzą tylko przed @ więc luz, ale i tak w te dni czuję się kiepsko, nawet włosów nie mam ochoty umyć ani zadbać o siebie

na szczepienie nie idę, może mąż pójdzie w weekend do pracy to dostanie wolne w tygodniu i pojdziemy razem, zdałam sobie sprawę, że ja sama z mlodym rady sobie nie dam, rozebrać go rozbiorę ale ubrać nie ma szans, spociłabym się, zdenerwowała i jeszcze te oczy we mnie wpatrzone w poczekalni jak będę się męczyła z dzieckiem... odpuściłam

Stary 2010-03-17, 09:50   #566
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

eh wtedy mi to nie przeszkadzało

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

heh...ja wczoraj się dowiadywałam o szczepienie ale mają dzwonić i tak przypuszczam, że dopiero po świętach mnie to w sumie rybka czy sama czy nie bo i tak sama sobie ze wszystkim z Kubkiem radzę...ale ja mam daleko

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

znalazłam na allegro fajną tunikę(używaną) i co ?? i w cycochach się nie zmieszczę

Maja
Stary 2010-03-17, 09:52   #567
zanka205
Zakorzenienie

Alina ja w domu też z Filipem wszystko robię sama, zawsze go ubieram i rozbieram, mąz nigdy nie ubierze dziecka jak gdzieś wychodzimy, ale w domu to w domu, rzucę dziecko na łóżko i go ubieram, płacze no ale trudno, ale szybko sprawę załatwiam
a w przychodni mały przewijak jest i nie wiem jak dam dziecko zmieszczę, usiąść nie ma też gdzie żeby dziecko na kolanach ubrać a jakby mi Filip wył to bym się zestresowała

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-17, 09:54   #568
zanka205
Zakorzenienie

co to jest?

Edytowane przez zanka205
Czas edycji: 2010-04-17 o 15:20
Stary 2010-03-17, 09:56   #569
joasia2512
Rozeznanie

Dzień dobry!
Od wczoraj wszystko do
Robiłam ciasto - spaliło się, robiłam pizze- wyszedł płaski kamień z dodatkami. Zawsze na noc przygotowuje sobie wode w termosie żeby w nocy nie schodzić do kuchni i w sypialni robie herbatkę i mleko. No i wczoraj się poparzyłam wrzątkiem, nie wiem czy za dużo nalałąm czy niedokręciłam ale jak niosłam wylało mi się na przedramię boli i jest pełno bombli i jeden taki wielgachny. A do tego wszystkiego marudzący Filip (chyba wolałam jak raczkował bo teraz niesłysze jak za mną chodzi)

anya_krk jak zobaczyłąm jakie kupiłaś krzesełko to miałam napisać że moja szwagierka takie miała i mała jak byłą bez pasów to "wysmykała się ".

Ja w szpitalu przeszłam trzy sale, akurat remontowali po kolei. Najpierw leżałam na dwu osobowej z dziewczyna która cały czas wydawała dzwięki ( stękała, jęczała, mówiłą do siebie jak ją boli albo rozmawiała z dzieckiem) w nocy nie wytrzymałam i zwróciłam uwagą ale ogólnie bardzo fajna dziewczyna i na zmiane zajmowaliśmy się dziećmi jak któraś szła do łazienki lub po mleko, póżniej przenieśli nas na trzyosobową a w ostatni dzień leżałam na typoowo noworodkowej ośmioosobowej.
Filip 10 kwiecień 2009r godz. 4:44

"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie."

Paulo Coelho
joasia2512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 09:56   #570
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

nie no u nas są krzesła a z przewijaka napewno bym nie skorzystała bo za duży jest a to, że sie ludzie gapią to mnie akurat wali

Maja
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości