|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#541 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
Chyba też muszę na jakąś dietę
![]()
#542 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
Dzień dobry!
Ja znowu odwrotnie po pierwszym porodzie na pożegnanie powiedziałam "niedługo tu wrócę" to się śmiały że wszystkie mówią nigdy więcej ![]() ![]() Moje najmłodsze od rana spaceruje samo po mieszkaniu, przyznam że pierwszy raz z takąodwagąsobie chodzi i nie muszę go pilnować ![]() ![]()
![]() |
#543 |
Zakorzenienie
|
a propo tych sal...wiecie mnie wogóle nie przeszkadzało, że jestem z kims
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sandra - ![]() ja też się generalnie nie wyspałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#544 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja miałam 3 osobową, dla cesarzowych, ale akurat nie było żadnych cesarek to byłam sama tzn. 2 noce byłam z jakąś dziewczyną - ale ona nierozmowna była potem byłam długo sama a jak już wychodziłam to mi "dokwaterowali" jedną dziewczynę - tej się za to buzia nie zamykała ![]()
![]() |
#545 |
Raczkowanie
|
U mnie w sali było ze 35st i zakaz wietrzenia, myślałam że się uduszę, sala 2osobowa i jak do mnie i do Kasi przyszli rodzice, ojciec dziecka i jakaś koleżanka albo ktoś tam to było jak w komorze gazowej . Jak mnie odwiedzali to się na godzinki umawiali a do biednej Kasi wszyscy na raz. Nawet się nie cieszyła z odwiedzin taki tłok.
Chyba zaczyna mi się dołek ![]() ![]() Jadę po pralkę o 13tej. ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- O jakiej średnicy kupowałyście kulki do basenu ? 6 czy 7cm?
#546 |
Zakorzenienie
|
no u nas noworodki to są dawno po remoncie i sale tylko osobowe.Moim zdaniem to jest tak w sam raz.Bo jest jak coś z kim pogadać ale nie jest tłoczno
![]() ![]() ![]() sandra - Ty to nie przesadzaj ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#547 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Czasem mam taki dzień jak dzisiaj właśnie, że czuję się jak stara 200kg baba z wielkimi cycami na które już dawno zadziałała grawitacja, ![]()
![]() |
#548 |
Zakorzenienie
|
eh no własnie....sa dni, że jakoś siebie akceptuję(w miarę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#549 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie dołuj się ![]() ![]() ![]()
![]() |
#550 |
Raczkowanie
|
No właśnie masakra jakaś, chyba muszę dzisiaj się jakoś odstrzelić na zakupy to może humor mi wróci
![]() Chyba odkopie moje kochane szpileczki ![]()
#552 |
Raczkowanie
|
Na botki szpileczki nie jest za zimno
![]() U nas dzisiaj 10st. Także nawet ciepło. Wiecie co Nikoś wczoraj zrobił. Zawsze bałam się go zostawić chociaż na chwilkę w tym drewnianym krzesełku do karmienia i miałam racje. Mój telefon leżał na szafce w kuchni a Nikoś siedział w krzesełku przy szafce. My z mężem piliśmy herbatę i tak patrzymy co Mały robi, a on się przekręcił wstał na kolanka potem na nóżki złapał się ściany i myk na szafkę na czworaka złapał telefon i siedzi na szafce ![]()
#553 |
Zakorzenienie
|
aaa...ja myslałam, że szpileczki w sensie pantofelki
![]() ja Kubę zostawiam ale jeszcze nic nie nakombinował ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#554 |
Zakorzenienie
|
ja jak zostałam sama na sali to źle się czułam, czas leciał jak krew z nosa, nudziłam się i deprechę łapałam
na wcześniakach łazienka była na korytarzu nie na sali, więc jak chciałam się załatwić czy umyć to jechałam z Filipem i zostawiałam go na dyżurce u pielęgniarek wiecie raz w nocy coś mi się działo, nie mogłam zasnąć, byłam jakaś bardzo zdenerwowana, choć nie wiem czemu, aż mi się niedobrze robiło to było chyba z piątku na sobotę poszłam do lekarki i powiedziałam co mi się dzieje, położne z wcześniaków mówiły że to pewnie dlatego że jest pełnia, ale ja tam nie wierzę w to zadzwonili po jakiegoś lekarza i zbadali mnie, miałam podwyższone ciśnienie, tłumaczyłam im że czuję poddenerwowanie ale nie wiem z czego bo na serio nie miałam jakiś problemów, wręcz byłam szczęśliwa że mam synka i że już lepiej się sama czuję, mogę chodzić i mnie krocze już nie boli dostałam dwa zastrzyki, na obniżenie ciśnienia i na nudności, pielęgniarki wzięły mi Filipa i powiedziały, żeby sobie pospała bardzo ładnie się zachowały, ja przynajmniej sobie odpoczęłam no i potem nie miałam już żadnych rewelacji
#555 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#556 |
Zakorzenienie
|
a propo pryszczy, mi przed @ się robią najczęściej trzy dorodne sztuki ale na brodzie, zawsze na brodzie ehhh
czuję się wtedy fatalnie
#557 |
Zadomowienie
|
Te sale dwu osobowe są fajne. Z laską którą leżałam za pierwszym razem od momentu przyjęcia do wypisy czyli jakieś 7 dni przyjaźnimy się do dzisiaj
![]() ![]() Za drugim razem trafiła mi się mało rozmowna dziewczyna, ja to gaduła jestem a ona jakoś nie miała chęci na rozmowy a bardzo miła była... Dziecko zostawiałam u pielęgniarek na czas prysznica czy wc, bałam się zostawić samego. Bożeeeeee jak ja buym chciała mieć te wielkie cyce bez grawitacji.... moje niedługo będę musiała pod lupą szukać ![]() Ja gruba nie jestem i czuję się ok w moim ciele ale te piersi ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#558 |
Zakorzenienie
|
no własnie mnie też się robi zawsze cuś
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#559 |
Zakorzenienie
|
elo
![]() TUNa fajnie, ze chociaz 30% przyszło ![]() ![]() ![]() Spicegirl dla Julinki ![]() Sandra Nikoś to niezły akrobata, moj zostaje sam w krzesełku i az mnie dreszcze przeszły, jak napisałaś, co ON wyczynia Alkamor mówisz, że armate rozpracował- będzie z Niego niezły majsterkowicz ![]() U mnie tez 2 ososbowe sale, ale do tej 2 mamusi non stop tłumy przychodziły( czułam się mega niekomfortowo) i myślałam, że się udusze. Zarządzałam wietrzenie kilka razy dziennie! Z dzieciaczkami wychodziłyśmy przed salę i ostro wietrzyłam, albo gdy dzieci były pod lampami. ![]() Wczoraj poćwiczyłam ![]() ![]() Zgrubłam kg i jestem załamana...wyglądam jak ![]() ![]() Przyszedł fotelik ten F16 i muszę Wam powiedzieć, że dokonałyście właściwego wyboru, bardzo ładny jest ![]() Dawid wczoraj dał mi szkołe życia, nie dawałam rady....albo na rękach, albo płacz ![]() ![]()
[COLOR="Navy"][B] cel I 59 - 5.08.2013 ![]() cel II 55 ![]() Edytowane przez monix0 Czas edycji: 2010-03-17 o 09:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#560 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A żeby tych pryszczaków nie było to co 3 dni peeling solny (mąż mi przywozi z Niemiec) potem maseczka peel-off i pryszczyki nie wychodzą nawet jak się zjada tony czekolady tak jak ja ![]()
Edytowane przez cassie24 Czas edycji: 2010-03-17 o 09:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#561 |
Zakorzenienie
|
ja cycochy wielkościowo mam OK
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- monix - ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#562 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() długo już tak w rozjazdach żyjecie?
![]() |
#563 |
Zakorzenienie
|
a ja Kubka w tym "łóżeczku" na sali nie trzymałam wogóle
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#564 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kochana - to tłuszcz się w mięśnie zmienił i stąd ten przyrost wagi! pokaż zdjęcie z pasażerem w środku ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#565 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
na szczepienie nie idę, może mąż pójdzie w weekend do pracy to dostanie wolne w tygodniu i pojdziemy razem, zdałam sobie sprawę, że ja sama z mlodym rady sobie nie dam, rozebrać go rozbiorę ale ubrać nie ma szans, spociłabym się, zdenerwowała i jeszcze te oczy we mnie wpatrzone w poczekalni jak będę się męczyła z dzieckiem... odpuściłam
![]() |
#566 |
Zakorzenienie
|
eh wtedy mi to nie przeszkadzało
![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- heh...ja wczoraj się dowiadywałam o szczepienie ale mają dzwonić ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- znalazłam na allegro fajną tunikę(używaną) i co ?? i w cycochach się nie zmieszczę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#567 |
Zakorzenienie
|
Alina ja w domu też z Filipem wszystko robię sama, zawsze go ubieram i rozbieram, mąz nigdy nie ubierze dziecka jak gdzieś wychodzimy, ale w domu to w domu, rzucę dziecko na łóżko i go ubieram, płacze no ale trudno, ale szybko sprawę załatwiam
a w przychodni mały przewijak jest i nie wiem jak dam dziecko zmieszczę, usiąść nie ma też gdzie żeby dziecko na kolanach ubrać a jakby mi Filip wył to bym się zestresowała
![]() |
#568 |
Zakorzenienie
|
co to jest?
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2010-04-17 o 15:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#569 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
Od wczoraj wszystko do ![]() Robiłam ciasto - spaliło się, robiłam pizze- wyszedł płaski kamień z dodatkami. Zawsze na noc przygotowuje sobie wode w termosie żeby w nocy nie schodzić do kuchni i w sypialni robie herbatkę i mleko. No i wczoraj się poparzyłam wrzątkiem, nie wiem czy za dużo nalałąm czy niedokręciłam ale jak niosłam wylało mi się na przedramię boli i jest pełno bombli i jeden taki wielgachny. A do tego wszystkiego marudzący Filip (chyba wolałam jak raczkował bo teraz niesłysze jak za mną chodzi) anya_krk jak zobaczyłąm jakie kupiłaś krzesełko to miałam napisać że moja szwagierka takie miała i mała jak byłą bez pasów to "wysmykała się ". Ja w szpitalu przeszłam trzy sale, akurat remontowali po kolei. Najpierw leżałam na dwu osobowej z dziewczyna która cały czas wydawała dzwięki ( stękała, jęczała, mówiłą do siebie jak ją boli albo rozmawiała z dzieckiem) w nocy nie wytrzymałam i zwróciłam uwagą ale ogólnie bardzo fajna dziewczyna i na zmiane zajmowaliśmy się dziećmi jak któraś szła do łazienki lub po mleko, póżniej przenieśli nas na trzyosobową a w ostatni dzień leżałam na typoowo noworodkowej ośmioosobowej.
Filip 10 kwiecień 2009r godz. 4:44 ![]() "Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie." Paulo Coelho
|
![]() ![]() |
![]() |
#570 |
Zakorzenienie
|
nie no u nas są krzesła a z przewijaka napewno bym nie skorzystała bo za duży jest
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:36.