Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVII - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-18, 21:15   #541
*Agatek*
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVII

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
2 tysiace co miesiac odkladacie? chcialabym tyle zarabiac by moc co miesiac tyle odlozyc.
żyć nie umierać jak mój zarabia najniższą krajową, a gdzie tu o odkładaniu mówić ...
a ja nie wiem ile dostanę, wiem, że 3/4 etatu, czyli jakieś 850 zł na rękę... Lepsze to niż tyle ile mieli mi dać z zasiłku, z którego chcą wypchnąć osobę byleby jej nie płacić
O ile mnie nie zwolnią z roboty, bo się boję, że nie dam rady na kasie
Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
tak jak mowiłam nie mamy najgorzej... na msc nasze pensje w sumie to netto ok 9 tys i żadnego kredytu... Najwiekszy problem jest w tym ze nie umiem gospodarowac sie pieniedzmi. Pierwsze dni biegam do marketów co dzien a potem piszcze bo jestem bez pieniedzy.
2 tys odkładamy na konto oszczednosciowo, odpowiednio procentowo - kazdy ze swojej wypłaty. To co zostanie mężowi ma dla siebie, to co mnie - mam dla siebie. Sęk w tym, ze ma 2,5 x wieksza pensje ode mnie

Edit: a mąż sie nie czepia, ze cos tam sobie kupujecie ????? Chyba naprawde wspolne konto jest najlepszym rozawiazaniem.....

ile ja bym dała, abyśmy tyle zarabiali i żyli godnie....

aż mi się płakać chce, bez problemów żyjesz dziewczyno, wchodzisz w życie bez kredytu, a my.... niektórzy to mają dobrze pozazdrościć sytuacji finansowej i oby jak najdłużej taka była, tego Wam życzę.

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
ja bym miała na co
wczoraj testowałam perfumy Armaniego za 8 stów - piękne ale na szczęście mam już tańsze i jeszcze fajniejsze
pewnie kupiłaś po cenie promocyjnej za 6 stów co???
Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Martucha za ostro? a starałam się najdelikatniej jak umiem, bo pomyślałam sobie jeszcze ostrzej
a ja pewnie jeszcze gorzej z @ na przedzie

Marta ma zainstalowany w sobie spokój, bo wiesz, z dzieciakami pracowała to wiesz jak jest pozazdrościć opanowania a mi zawsze włącza się agresor

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 21:24   #542
martucha84
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVII

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
To powiedz Wojtasowi, on Ci pobiegnie po te lody
Nie dam się sterroryzować babci
Co do porodu z mężem, to jak ostatnio mówiłam mu o swoim strachu i w ogóle, mocno mnie przytulił i powiedział: "Nie martw się kochanie, będę tam z Tobą". razem sobie poradzimy". I aż mi łzy poleciały i rozbeczałam się na dobre.
Tylko ciągle mnie teściowie wkurzają, bo się z niego śmieją, że po co tam pójdzie, że mam go nie brać. Próbują go zniechęcać itd. Teśc np. powiedział, że widział żonę parę godzin po porodzie i to mu wystarczyło...

A tak w ogóle, to we wtorek byłam u lekarza i nasz mały waży już 2100 gramów, jak to określił lekarz: "jest długi i chudy, ale patrząc na jego rodziców, nie mogło być inaczej" . Siedzi sobie na razie na tyłeczku . I od wtorku wierzę, że to będzie chłopiec, bo na własne oczy widziałam jąderka
No i lekarz powiedział, że do terminu porodu, czyli do 10 maja mogę nie dotrwać, ale do 1 maja może sie uda Bo ja bym tak chciała w maju urodzić

India, staram się, staram
hahahaha powiem zeby kupil
aaaa tesciom powiedz zeby &%*%%* no! bp przez takie gadanie to jeszcze go zniecheca... buuu postaw im sie bo takie teksty wcale ci nie pomagaja... ale ty jestes zolza dasz se rade
aaaa ze do 10 nie wytrzymasz to ja wiem... bo urodzisz 2 ! moj maz powiedzial 17 kwietnia po czym powiedzialam no przestan a on nie no dobra 27! zobaczymy (niby 3 tyg wczesniej no ale)

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

EMilka dasz rade!

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Marta ma zainstalowany w sobie spokój, bo wiesz, z dzieciakami pracowała to wiesz jak jest pozazdrościć opanowania a mi zawsze włącza się agresor
jakbys pierwszego dnia pray uslyszala od 3 letniego chachara juz tu nie pracujesz moi rodzice to zalatwia jestes zwolniona to by ci sie luz wlaczyl i spokoj ja ogolnie to jestem zolza.. ale masz race dzieci ucza pokory i opanowania nie ma to tamto
Stary 2010-03-18, 21:31   #543
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
hahahaha powiem zeby kupil
aaaa tesciom powiedz zeby &%*%%* no! bp przez takie gadanie to jeszcze go zniecheca... buuu postaw im sie bo takie teksty wcale ci nie pomagaja... ale ty jestes zolza dasz se rade
aaaa ze do 10 nie wytrzymasz to ja wiem... bo urodzisz 2 ! moj maz powiedzial 17 kwietnia po czym powiedzialam no przestan a on nie no dobra 27! zobaczymy (niby 3 tyg wczesniej no ale)
(...)
Nooo, te teksty nie pomagają ani mnie, ani TŻowi. Mnie z jednej strony zasmucają, a drugiej wkurzają. Przy teściach milczę, a potem nawijam TŻowi, albo moim rodzicom, czy siostrom I tym sposobem teściowie jeszcze nie wiedzą jaka ze mnie zołza potrafi być
Czyli obstawianie dat się zaczęło? Prosze, kto da więcej?
Moja kierowniczka obstawia koniec kwietnia, ale bez konkretnej daty
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 21:44   #544
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
fajnie

jeszcze pomysle, ale pomysl zarabisty

co wy na to laski ?
ja jestem nadal za ekstrymalnym striptizem
Cytat:
o fajne
kurcze, moze tak się wezmę za podszkolenie rysowania i zacznę zarabiać na all? hehe
będziesz miała stragan na allegro! fajniuśnie
Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
(...)
Stałam się ostatnio jakaś drażliwa jeżeli chodzi o pieniądze. Widzę że tż-owi też się udziela. Ehh szkoda gadać. Chciałabym mieć takie problemy jak to na co wydać taką kasę i jak ją zagospodarować. Myślę że im więcej tym większe zmartwienie jak zagospodarować. Moja teściowa ma 700zł emerytury. Opłaca z tego rahunki na bieżąco, nie ma żadnych zadłużeń ani kredytów. I żyje. Nie pożycza od nikogo kasy.
mamy ten sam problem, ale nie martw się, na pewno powoli zacznie się układać... ja dzięki Wam taką nadzieją żyję...
i też gram w akwarium

kolanka
moja teściówka ma storczyka i jej zazdroszczę, jak zaczyna pięknie kwitnąć

Cytat:
Napisane przez Emilia211 Pokaż wiadomość
Popieram Ciebie Agatko
chciałabym mieć takie problemy,żeby nie wiedzieć jak zarządzać 9tysiącami złotych.

Ja bez pracy, mąż też. Brak jakichkolwiek dochodów. To jest moje życie... i to jest dopiero rozpacz.

Ale uwaga dzisiaj zarobiliśmy 30 zł i tez nie wiemy na co je wydać Na linkę starczy by się powiesić. Tylko szkoda nam tego drzewa...
gupol

Dobrze, że kredytów nie macie, bo wtedy byłaby maksymalna porażka

anika222 cieszę się że z tatą wszystko ok

india83 kochana będę robić na kosynierów, odwiedzisz mnie???

martucha "już tu nie pracujesz" padłam i to 3 letni małolat, no co za agent

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2010-03-18 o 21:46
Stary 2010-03-18, 21:46   #545
AgatkaL
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Riana Pokaż wiadomość
hej musze was nadrobic ale to jutro a tymczasem mam pytanie kurcze znacie moze perfumy FM?chce zostac dystrybutorka(ale w sensie zeby zamawiac dla siebie i najblizszych) i niewiem kto ma krakow
Żona mojego kolegi sprzedaje te perfumy. Swoją drogą całkiem one są niekiepskie. Kupiłam sobie ostatnio i pachną jak oryginałki i trzymają się cały dzień, także bardzo pozytywnie. Chociaż nie ma to jak oryginalne pachnidła

Kasiaher...tak mi przykro czytać, że z mężem u Ciebie nie najlepiej sie układa. W każdym razie masz dzidziulę i dla małego warto żyć i cieszyć się każdym dniem. Nikomu nie życzę tego co ja przeszłam i dlatego mocno kibicuję Wam, żebyście się dogadali !!!

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png

Edytowane przez AgatkaL
Czas edycji: 2010-03-18 o 21:49
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 22:03   #546
Maja102
Zakorzenienie

te perfumy FM, to głównie podróbki (czy alternatywne, jak to tam zwą) - jestem na nie
Cytat:
pewnie kupiłaś po cenie promocyjnej za 6 stów co???
za 2 za to czekałam na dostawę kilka miesięcy
Cytat:
nawet konta na all nie mam
Stary 2010-03-18, 22:03   #547
Emilia211
Zakorzenienie

GG do Emilia211 Send a message via Skype™ to Emilia211

Cytat:
ja jestem nadal za ekstrymalnym striptizem

mamy ten sam problem, ale nie martw się, na pewno powoli zacznie się układać... ja dzięki Wam taką nadzieją żyję...
i też gram w akwarium

kolanka
moja teściówka ma storczyka i jej zazdroszczę, jak zaczyna pięknie kwitnąć

gupol

Dobrze, że kredytów nie macie, bo wtedy byłaby maksymalna porażka

anika222 cieszę się że z tatą wszystko ok

india83 kochana będę robić na kosynierów, odwiedzisz mnie???

hmm... a właśnie ,że mamy kredyt i by spłacić jeden trzeba było wziąć drugi...teraz rata to 150 zł, a wcześniejsza 450 zł
no i jeszcze 900 zł wisimy za film z wesele, na dodatek abonament na komórkę i internet...

a jak czytam,że ktoś ma wspólnie 9000 zł i nie wie co z tym zrobić to mnie strzyka

A odnośnie FM to kolega mojego TŻ chciał go tam wkręcić. To jest tam jak Avon, tyle że to nie tylko perfumy bo tez zajmują się komórkami, internetem. Na start musisz 120 zł wydać na taki pakiet startowy- to jest taki neseser w którym masz ulotki, próbki zapachów, kolorów. Jak chcesz zarobić dużo kasy to musisz chodzić z tym po wielu znajomych. Nie jest prosta sprzedaż , bo wielu uważa że m.in te perfumy to taniocha i podróba. Wiele ofert pracy się pojawia teraz właśnie z FM, ale należy to traktować jako dodatkowe źródło dochodu.Szczerze to lepiej się do Avonu zapisać :p,ale życzę powodzenia

Edytowane przez Emilia211
Czas edycji: 2010-03-18 o 22:15
Emilia211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 22:06   #548
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:

za 2 za to czekałam na dostawę kilka miesięcy
ile ja bym dała, żeby mieć teraz te 2 stówy mi żal napełnić perfumu (30 ml) w nicole za 40 zł, a co dopiero tyle

ciesz się, że teraz szalejesz, bo jak wyjdziesz za...

Cytat:
nawet konta na all nie mam

Cytat:
Napisane przez Emilia211 Pokaż wiadomość
hmm... a właśnie ,że mamy kredyt i by spłacić jeden trzeba było wziąć drugi...teraz rata to 150 zł, a wcześniejsza 450 zł
no i jeszcze 900 zł wisimy za film z wesele, na dodatek abonament na komórkę i internet...

a jak czytam,że ktoś ma wspólnie 9000 zł i nie wie co z tym zrobić to mnie strzyka
mnie też

nasze zarobki będą i tak za małe na spłatę kredytów, więc nic tylko pod samochód wpaść- a za nieszczęśliwy wypadek małż dostałby 60 tys bodajże to by chłopak spłacił i ładny miał start w życiu...
kurde ale mnie się czarne scenariusze dziś trzymają nic tylko złoić dupsko

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2010-03-18 o 22:10
Stary 2010-03-18, 22:13   #549
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki Kochane !!!!!!
Stanowisko dokładnie to samo, pracuje w tym samym projekcie co w czestochowie, ale cóż... pieniążki mniejsze. Teraz kończy mi sie 31.03 umowa na czas probny, mysallam ze dostanę podwyzke ale niestety.. ani grosza Ja jestem GAMOŃ że nie umiem się odezwac. Jeszcze nie dostałam na papierze umowy, ale juz wiem ze stanowisko i pensja narazie bedzie bez zmian....
Mąż namawia abym sie odezwała o wiecej, a jak sie nei zgodza to po prostu podziekowac za "miła" 3 msc wspołprace i odejść od nich.
Na dywaniku srednio jestem raz w tygodniu o takie pierdoły ze w głowie mi sie to nie miesci ! Ulewa mi się po prostu Krk Z męzem własciwie oki, ale cięzko mi sie przestawic, ze przedtem caluska pensje mialam tylko na swoje pierdoły i "widzimisię" a teraz jednak są i inne obowiązki i juz nie mozna miec zawsze wsyzstkiego co sie chce.. Ale cóż, to dorosłe zycie. Siąść i płakac.. chciałabym by czas sie cofnął
Daisy dziewczyny dały Ci tu mnóstwo złotych rad, warto je wykorzystać. Z jednej strony rozumiem Twoje zmartwienia, szczególnie jak chodzi o rodziców. Wiesz, nigdzie nie jest powiedziane, że nigdy już nie wrócicie do Częstochowy, więc nie rozpaczaj. Fakt, że im później odcina się pępowinę tym gorzej, ale kiedyś trzeba to zrobić.
Najważniejsze, że masz w mężu wsparcie. Zresztą nie wyobrażam sobie, żeby mogło być inaczej, w końcu poświęciłaś wiele, żeby być razem z nim.
Jeśli chodzi o sytuację finansową, to naprawdę macie rewelacyjną pozycję. My we dwoje z tż zarabiamy niecałe 3tys i musi nam starczyć na wszystko - opłaty, paliwo, jedzenie, pierdoły i jeszcze co miesiąc staramy się choć troszkę odłożyć.
Nie mamy wspólnego konta, ale to tylko dlatego, że każde z nas wcześniej założyło sobie indywidualne i jakoś teraz nie myśleliśmy o zmianie. Na początku miesiąca wypłacamy po 500 zł z naszych wypłat i to idzie na rachunki, paliwo itp. Jak rachunki wyjdą mniejsze, to resztę odkładamy do koperty na jedzenie. Ja też od razu przelewam kolejne 500 zł na konto oszczędnościowe (tż robi to później bo wypłatę ma podzieloną na 2 części) no i z reszty kasy musimy wygospodarować na jedzenie, lekarza jeśli jest taka potrzeba i mnóstwo innych rzeczy. Tż przed kolejną wypłatą jak mu coś zostanie to też wpłaca na oszczędnościowe. Teraz planujemy remont domu, więc weźmiemy kredyt i z tej kasy też będziemy musieli spłacać raty, no ale cóż - musimy dać radę, nie ma innej opcji.
Mnie też było ciężko przestawić się na "nasze" pieniądze i do teraz mam czasem z tym problem, ale mąż ciągle powtarza, że to nie są jego pieniądze tylko nasze i mam mówić na co potrzebuję to mi da.
Dasz radę na pewno!

Cytat:
Nie ja myślałam takie rodzice ja i brat. Ale chyba wezmę ślubnę, moja mama była taką piękną panną młodą

Oj charakterek to ja mam
Ale w końcu mężczyźni kochają zołzy

Ja bym dała inny - zostajesz na weekend z mężem i cieszysz się, ze jesteście razem, nadrabiając mizianki bo jak można być pół roku po ślubie i mieszkać niecałe trzy. ALe już się zamykam.
Amen.

Nie mam pomysłu na obiad.

Aguś ja robiłam wtedy kebab na frytkach. To było z Knorra, ta marynata pyszna.
A masz gdzieś przepis na tortille
Scio ja w poprzednim wątku dawałam przepis na tortillę. Wychodzi bardzo dobra. Mnie szkoda kasy na gotową, bo za jakieś 6 placków zapłacę ok 8-9 zł, a z przepisu (1 porcji) wychodzi mi 10szt i to za grosze, bo takie rzeczy jak mąka i olej to są w każdym domu. Jakoś specjalnie dużo babrania z tym nie ma, więc polecam Jak będziesz chciała, to jutro napisze ci ten przepis, bo mam go w drugim kompie.

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Nooo, te teksty nie pomagają ani mnie, ani TŻowi. Mnie z jednej strony zasmucają, a drugiej wkurzają. Przy teściach milczę, a potem nawijam TŻowi, albo moim rodzicom, czy siostrom I tym sposobem teściowie jeszcze nie wiedzą jaka ze mnie zołza potrafi być
Czyli obstawianie dat się zaczęło? Prosze, kto da więcej?
Moja kierowniczka obstawia koniec kwietnia, ale bez konkretnej daty
Ja obstawiam 16 maja - moją rocznicę ślubu
Stary 2010-03-18, 22:19   #550
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
ile ja bym dała, żeby mieć teraz te 2 stówy mi żal napełnić perfumu (30 ml) w nicole za 40 zł, a co dopiero tyle

szaleję, szaleję... i nigdzie nie wychodzę
Stary 2010-03-18, 22:21   #551
Emilia211
Zakorzenienie

GG do Emilia211 Send a message via Skype™ to Emilia211

Cytat:

mnie też

nasze zarobki będą i tak za małe na spłatę kredytów, więc nic tylko pod samochód wpaść- a za nieszczęśliwy wypadek małż dostałby 60 tys bodajże to by chłopak spłacił i ładny miał start w życiu...
kurde ale mnie się czarne scenariusze dziś trzymają nic tylko złoić dupsko

heheh
ciężkie to życie... a ja chciałam dzidzieale bez pracy nie ma sensu dodatkowo wchodzić w wydatkimam nadzieję ,ze mój Tż coś znajdzie i chociaż on będzie pracował

Włącznie Polsat można się pośmiać

Która wybrała by się do tego programu ?????
Bo ja bym się nie odważyła

Edytowane przez Emilia211
Czas edycji: 2010-03-18 o 22:24
Emilia211 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-18, 22:45   #552
kasiaher
Wtajemniczenie

dzieki dziewczyny za wsparcie
więcej na K
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 02:46   #553
zaaaabcia
Zakorzenienie

Daisyy - przyznam szczerze jak jak przeczytalam poczatkowe Twoje wypowiedzi to pomyslalam ze macie jakies 1.500zl miesiecznie i ciezko Wam z nich wyzyc .. ale jak zobaczylam 9 tys to mi szczenka opadla
Dziewczyny grzechem jest narzekanie w Twoim przypadku .. pomysl sobie ile osob w Polsce zyje ktorzy nie maja za co zaplacic rachunkow , wlozyc co do garnka , czy kupic podreczniki dzieciom a Ty narzekasz

Z tego co piszesz widac ze jestes przyzwyczajona do tego ze mialas caly czas swoja kase i kupowalas sobie to na co mialas ochote ... ale niestety musisz zrozumiec ze od slubowania swojemu TZetowi jest Was dwoje i nie mozesz patrzyc tylko i wylacznie na siebie, na to co Ty chcesz

My mamy wspolne konto i 2 karty ( tak jak dziewczyny pisaly wczesniej ) a z tych pieniedzy co ja zarobie to kupuje jedzenie a mezul placi rachunki ... powiem Ci ze czasem nie jest latwo .. ale najwazniejsze ze mamy Siebie

Wez sie dziewczyno w garsc bo jak bedziesz co chwile narzekac to i Twoj maz koncu powiem "dosc" bo ile mozna wytrzymac?! Zamiast cieszyc sie zyciem to Ty szukasz problemow na sile ... takie jest przynajmniej moje zdanie ...

A jak juz tak bardzo tesknisz za Czestochowa to moze namow meza na przeprowadzke tam? Tylko wsumie bylo by to troche samolubne z Twojej strony

Mam nadzieje ze sie nie obrazilas
... Napisalam co ja sadze na ten temat

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 07:33   #554
kliwia
Zakorzenienie

Rybulka ja dostalam od szwagierki ksiazke, ktora ona dostala od meza jak sie okazalo ze jest w ciazy, i wyobraz sobie ze tam zlota rada numer jeden dla ciezarnej, przed porodem obetnij wlosy na krotko, bedzie Ci latwiej utrzymac higiene i czystosc wlosow. Bo przy dziecku duzo pracy i nie znajdziesz czasu dla siebie :msleje:
I potem te kobiety w tej ksiazce wygladaja jak stare baby!
Co do reszty no coment
Aha, jak caly kwiecien bedziesz lezec plackiem na kanapie, to do maja donosisz
wiec sie oszczedzaj
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 08:15   #555
azzis
Zakorzenienie

kliwia dzięki za info

Ja ostatnio miałam prawie 2 tyg. wyjęte z życiorysu przez pobyt z małym w szpitalu
Na szczęście już jest wszystko dobrze

Obiecuję udzielać się więcej i być w miarę na bieżąco

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 08:17   #556
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
co to jest "ciucki"?
ciućki to skwareczki
Cytat:
czesc.

śniło mi się dzisiaj, ze miałam wielkie cycki, całe w ogromnych żyłach, potem zrobiłam test i wyszły mi 2 grube krechy. A potem Kliwia() siedziała w takim jakby wiklinowym koszu (jak na plaży) i ja jej rzucam test i mówię i co mam teraz zrobić.
oby to byl proroczy sen mnie przed szczesliwym testem to sny podpowiadaly, ze w konuc sie udalo pisalam Wam z reszta
Cytat:
czesc Martus !!
W krk mi BEZNADZIEJNIE !!!!!!!!!! w pracy zasuwam jak mały motorek, pensja ok 1tys netto mniej niz w czestochowie, obowiazkow o wiele wiecej, prawie co dzien siedzę po godzinach, do tego mega korki, jak wracam do domu nie mam siły na nic... Gdybym Wam powiedziała kiedy sie ostatnio z własnym mezem miziala to byscie nie uwierzyly....
Pluje sobie w brode ze tak szybko sie wyprowadziłam z czestochowy Prawie co dzien płacze w rekaw jak mi zle Szkoda mowic

GRATULUJE Fasolki
aj dziewczyny powiedzialy Ci troche do sluchu i mialy racje ale fajnie, ze umiesz przyjac krytyke i wziac z niej lekcje
Dziewczyny, bo my w wiekszosci jestesmy zahartowane przez zycie, ale sa tez ludzie, ktorzy nie narzekaja, zyje im sie w dostatku, nie maja zadnych problemow i takie codzienne dla nas sytuacje ich akurat przerastaja
Daissy, dasz rade, nauczysz sie zyc, tylko musisz chciec i musisz sie dobrze zorganizowac

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
dzieki dziewczyny za wsparcie
więcej na K

Kasia wlasnie mialam pisac, zebys tu nie pisala szczegolow POZDROWIENIA DLA PODCZYTUJACYCH ktorych liczba teraz pewnie wzrosnie
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 08:20   #557
kolanka
Zadomowienie

Azzis - narecznie jestes!! Juz sie jupik pytalam, czy ma z Toba kontakt, bo od czasu, kiedy wyladowaliscie w szpitalu ani razu do nas nie zajrzałas.

Cytat:
ja zostawiłąm tylko profil na NK, żeby kontakt z dawnymi znajomymi miec... resztę kont (wszystkie fotki, grona itp.) pokasowałam

P.S. Kolanka Eternity Moment czasem widuję na promocjach w rossmanie czy drogerii natura
Tu mi chciejstwo nie grozi, bo akurat ja tak średnio za kwiatkami jestem
Zresztą, i tak zarządziłam już szlaban na perfumy, bo w końcu bym z torbami poszła
Jak bede w perfumerii, to prysnę na rękę i przemysle sprawa. U mnie nie ma Rossmana, ale moze poprosze siostre, zeby mi sprowadziła. Dzieki za rady.
kolanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 08:27   #558
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

dziewczunki z 19.09 mamy dziś półrocznice

laski dostalam@ i umieram az sie chlopaki w pracy pytaja co ja taka marna

wiecie co mąż wraca dziś o 16 do domu tak zapowiedział zoaczymy czy dotrzyma słowa wczoraj wrócił o 23 i tak codzień

a i przyszedł wczoraj i mi mówi
- slyszałaś o K. i Ł. ( kuzyn zżóną mieliślub 2 m-ce przed nami), mama ci mówiła?
- nie, a co miała mówić
- no K. jest w ciąży

i aż mnie zakuło z zazdrości płakac mi sie zachciało

coraz czesciej to czuje i to bardzo niedobrze

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 08:29   #559
AgatkaL
Wtajemniczenie

Witam piątkowo

No i u mnie lipa, mam zapalenie gardła i odwołany dzisiejszy koncert Echhh...jak pech, to pech

Kolanka...z tymi perfumkami, to tak jak Maja radzi. Idz do perfumerii, spryskaj się i pobądź cały dzień z tym zapachem, wtedy ocenisz jak się na Tobie rozwija i łatwiej podejmiesz decyzję.

Co do perfum FM...chyba sobie zamówię Armanii Code. 30 zł za 50ml, to nie szaleństwo, a naprawdę są godne polecenia jak kogoś n ie stać na oryginały, bo trwałość i zapach bardzo dobre !

Jesteśmy zaręczeni !!!

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
Stary 2010-03-19, 08:29   #560
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
bywa

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
prawie 2 tyg. wyjęte z życiorysu przez pobyt z małym w szpitalu
Na szczęście już jest wszystko dobrze

Obiecuję udzielać się więcej i być w miarę na bieżąco
bardzo sie ciesze dobrze ze jest juz dobrze

Rybulka moj maz powiedzial - urodzi 3 tyg prze terminem na bank! wychodzi 19 kwiecien ale cos mu bardziej 17 pasuje zobaczymy
Stary 2010-03-19, 08:42   #561
kolanka
Zadomowienie

martucha, a skad Twój maż to wie? Maczał palca?

Edytowane przez kolanka
Czas edycji: 2010-03-19 o 08:58
Stary 2010-03-19, 08:46   #562
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
ciućki to skwareczki
akurat za tym specjalnie nie przepadam
Cytat:
Napisane przez kolanka Pokaż wiadomość
Jak bede w perfumerii, to prysnę na rękę i przemysle sprawa. U mnie nie ma Rossmana, ale moze poprosze siostre, zeby mi sprowadziła. Dzieki za rady.
Połaź z nim caly dzień, zobacz jaka trwałośc, jak się rozwija itp... Ja czasem po kilka razy chodzę i się psikam i testuję, zanim wyrobię sobie o jakimś zapachu opinię albo próbki sępię
Długo się zbierałam do kapryśnego zapachu o dźwięcznej nazwie Pocałunek Smoka za pierwszym razem capił stechłą piwnicą, za drugim pachniał zaczarowanym lasem elfów, przy trzecim wyszły wilgotne badyle, a przy kolejnym wreszcie dotarło do mnie, co mnie tak zawsze drażniło - jakieś kwaśne nuty. I ze względu na nie nie kupię
Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość

głowa do góry, dziewczyno! Zazdrość to zuooo
Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Witam piątkowo

No i u mnie lipa, mam zapalenie gardła i odwołany dzisiejszy koncert Echhh...jak pech, to pech

Cytat:
Co do perfum FM...chyba sobie zamówię Armanii Code. 30 zł za 50ml, to nie szaleństwo, a naprawdę są godne polecenia jak kogoś n ie stać na oryginały, bo trwałość i zapach bardzo dobre !
Namawiać do podróbek?
To już wolę jakiś oryginalny zapach coty albo avon kupić w promocji za 3-5 dych, ale do podróbek się nie zniżę
Stary 2010-03-19, 08:48   #563
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kolanka Pokaż wiadomość
martucha, a skad Twój maż to wie? Maszał palca?
bo moj maz ma taki dar hahahah przyjaciolka byla w ciazy mila termin na koniec maja (syn) a on jej powiedzial urodzisz corke 10 maja.. i co bum 10 maj corka! a mial byc syn! po czym jego bratowa miala termin na pazdziernik a on urodzisz 27 wrzesnia i bach 27 wrzesnia
aaaaa i ta pierwsza przyjaciolka jak byla z 2 miala tez na pazdziernik a on jej powiedzial 27 a urodzila 28 pierwszy raz sie pomylil
jak swiadka zona teraz rodzila (na koniec grudnia miala termin) wojtas powiedzial ze urodzi miedzy 5 a 10 i urodzila 8

teraz tez mowi ze tak 3 tyg wczesniej Rybulka urodzi ale cos mu ten 17 nie daje spokoju a ja mu ze 19 to 3 tyg wiesniej a on no wiem.. a ja czy nie za wszesnie a on ze nie ale jak cos to jeszcze 27 to ja zdecyduj sie a on no mowie 17 !
Stary 2010-03-19, 08:50   #564
*Agatek*
Zakorzenienie

Hello, ledwo co wstałam
Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
(...)
a i przyszedł wczoraj i mi mówi
- slyszałaś o K. i Ł. ( kuzyn zżóną mieliślub 2 m-ce przed nami), mama ci mówiła?
- nie, a co miała mówić
- no K. jest w ciąży

ja mam to samo niestety
Cytat:
Witam piątkowo

(...)
Pij dużo gorącej herbatki z cytrynką i miodem to szybciuchno wrócisz do formy

Stary 2010-03-19, 08:52   #565
kolanka
Zadomowienie

Ja miałam perfumy FM i zapach tez był trwały. U mnie jednak jest taki problem, ze jestem na niektóre uczulona, podejrzewam, że na alkohol, bo jeśli sie spryskała za uszkami na szyi, to dostaję takie czerwone plamy. Skóra jest strasznie wysuszona. Wiec musiałam pryskac we włosy, zeby nie było widać zaczerwienień.
Raz sie tak załatwiłam na wesleu, ze nie macie pojecia. Spryskałam sie na szyje i maiłam wielki rómień przez całe wesleicho - tak paliło, ze nie macie pojecia. To był YSL joung sexy lovely.

Agatka L na gardło dobre jest płukanie wodą z wodą utleniowa. Pół szklanki letniej przegotowanej wody i łyżka stołowa wody utlenionej. Tylko płukać, nie połykac. Naprawde skutkuje.

Edytowane przez kolanka
Czas edycji: 2010-03-19 o 08:55
Stary 2010-03-19, 08:54   #566
AgatkaL
Wtajemniczenie

Cytat:

Namawiać do podróbek?
To już wolę jakiś oryginalny zapach coty albo avon kupić w promocji za 3-5 dych, ale do podróbek się nie zniżę
No dobra, dobra...wiedziałam, że mnie zlinczujesz. Ja nie namawiam, tylko wyrażam opinię o produkcie. Nie powiem, ze to totalny "szit", bo tak nie jest. Oczywiście, że oryginał, to oryginał bezsprzecznie ! ale czasem można dopuścić się małej zdrady...:brzydal :

Jesteśmy zaręczeni !!!

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
Stary 2010-03-19, 08:56   #567
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
Daisy dziewczyny dały Ci tu mnóstwo złotych rad, warto je wykorzystać. Z jednej strony rozumiem Twoje zmartwienia, szczególnie jak chodzi o rodziców. Wiesz, nigdzie nie jest powiedziane, że nigdy już nie wrócicie do Częstochowy, więc nie rozpaczaj. Fakt, że im później odcina się pępowinę tym gorzej, ale kiedyś trzeba to zrobić.
Najważniejsze, że masz w mężu wsparcie. Zresztą nie wyobrażam sobie, żeby mogło być inaczej, w końcu poświęciłaś wiele, żeby być razem z nim.
Jeśli chodzi o sytuację finansową, to naprawdę macie rewelacyjną pozycję. My we dwoje z tż zarabiamy niecałe 3tys i musi nam starczyć na wszystko - opłaty, paliwo, jedzenie, pierdoły i jeszcze co miesiąc staramy się choć troszkę odłożyć.
Nie mamy wspólnego konta, ale to tylko dlatego, że każde z nas wcześniej założyło sobie indywidualne i jakoś teraz nie myśleliśmy o zmianie. Na początku miesiąca wypłacamy po 500 zł z naszych wypłat i to idzie na rachunki, paliwo itp. Jak rachunki wyjdą mniejsze, to resztę odkładamy do koperty na jedzenie. Ja też od razu przelewam kolejne 500 zł na konto oszczędnościowe (tż robi to później bo wypłatę ma podzieloną na 2 części) no i z reszty kasy musimy wygospodarować na jedzenie, lekarza jeśli jest taka potrzeba i mnóstwo innych rzeczy. Tż przed kolejną wypłatą jak mu coś zostanie to też wpłaca na oszczędnościowe. Teraz planujemy remont domu, więc weźmiemy kredyt i z tej kasy też będziemy musieli spłacać raty, no ale cóż - musimy dać radę, nie ma innej opcji.
Mnie też było ciężko przestawić się na "nasze" pieniądze i do teraz mam czasem z tym problem, ale mąż ciągle powtarza, że to nie są jego pieniądze tylko nasze i mam mówić na co potrzebuję to mi da.
Dasz radę na pewno!

Scio ja w poprzednim wątku dawałam przepis na tortillę. Wychodzi bardzo dobra. Mnie szkoda kasy na gotową, bo za jakieś 6 placków zapłacę ok 8-9 zł, a z przepisu (1 porcji) wychodzi mi 10szt i to za grosze, bo takie rzeczy jak mąka i olej to są w każdym domu. Jakoś specjalnie dużo babrania z tym nie ma, więc polecam Jak będziesz chciała, to jutro napisze ci ten przepis, bo mam go w drugim kompie.

Ja obstawiam 16 maja - moją rocznicę ślubu
Poproszę

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
ciućki to skwareczki

oby to byl proroczy sen mnie przed szczesliwym testem to sny podpowiadaly, ze w konuc sie udalo pisalam Wam z reszta

aj dziewczyny powiedzialy Ci troche do sluchu i mialy racje ale fajnie, ze umiesz przyjac krytyke i wziac z niej lekcje
Dziewczyny, bo my w wiekszosci jestesmy zahartowane przez zycie, ale sa tez ludzie, ktorzy nie narzekaja, zyje im sie w dostatku, nie maja zadnych problemow i takie codzienne dla nas sytuacje ich akurat przerastaja
Daissy, dasz rade, nauczysz sie zyc, tylko musisz chciec i musisz sie dobrze zorganizowac

Kasia wlasnie mialam pisac, zebys tu nie pisala szczegolow POZDROWIENIA DLA PODCZYTUJACYCH ktorych liczba teraz pewnie wzrosnie
no niestety właśnie @ przylazła

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-19, 09:01   #568
kolanka
Zadomowienie

Scio następna @ juz odganiamy poszła stąd , poszła ...
Stary 2010-03-19, 09:09   #569
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Witam piątkowo

Kolanka...z tymi perfumkami, to tak jak Maja radzi. Idz do perfumerii, spryskaj się i pobądź cały dzień z tym zapachem, wtedy ocenisz jak się na Tobie rozwija i łatwiej podejmiesz decyzję.

mialam armani code
i tez dalam chyba 90 zl za 150 ml
w ogole nie godne polecenia
ladny zapach, utrzymywal sie jakas godzine, pozniej nic...

DZIEN DOBRY
3 dzien bez fajki zyje i mi dobrze nie dusze sie, nie kaszle, nie smierdze popielniczka, a przemiana materii ok
Stary 2010-03-19, 09:11   #570
kliwia
Zakorzenienie

agus to super oby tak dalej
a Twoj maz co na to?
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości