|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
misiulka dzięki za
hd konwalie ślicznie i Pani w lustrze wymiata ![]() karolcia ślicznie marta masakra z tymi kilometrami ale ważne że dotarł lazurowa bardzo ładnie żabka pewnie już niedługo ![]() anuszka super wygladasz ola dzięki za odp. to mi rozjaśniło sytuacje. Co do TV nie mam pojecia jak dziala..TŻ instalował xawmeli najważniejsze że już ok jusdan czasem czuje czkawke kilka minut ja biore feminatal n anoxa dzięki za pamięć i troskę muminek dzięki apetyczne ciacho a brzuś rośnie Cytat:
![]() Nowego nic nie mam, ale podejrzewam ze to kwestia czasu Cytat:
![]() Cytat:
![]() na wadze 71kg Cytat:
Cytat:
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-05-19 o 16:18 |
|||||
|
|
|
#542 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
Dziewczyny nie da rady z Wami nooo
Co nadrobie kolejna strone, to nastepna sie pojawia...i efekt potem taki, ze juz kompletnie nie wiem, co i komu chcialam napisac...Pamietalam tylko, ze mialam powiedziec tobie karolcia - 90 centyl oznacza, ze powinnas sie spodziewac duzego dziecka przy porodzie, 10 centyl to male dziecko, 50 to sredniaczek, a 90 to spore ![]() niezawsze moja mala w 32t 3d miala 2047g i lekarz powiedzial, ze to idealny 50 centyl, takze Twoja mala tez wypada na idealnego sredniaka w takim razie papeteria fajnie, ze wszystko dobrze na wizycie, ja mam dzisiaj po poludniu, ale u mnie usg juz robic nie beda do konca ![]() pilotka rozumiem, ze ciezko zmienic nastawienie ot tak, ale spokoj i opanowanie rzeczywiscie dzialaja. Na poczatku ciazy bylam przerazona porodem, a teraz mam wewnetrzny spokoj, mimo iz tak blisko juz jestem. Przeciez nie mamy na to wplywu, chcialysmy miec dzieci, to teraz ten ostatni krok tez musimy przejsc ![]() A co do szpitala, to na Twoim miejscu jednak bym sie zastanowila nad zmiana. Nawet Twoj gin nie pomoze Ci zbyt wiele, jesli bedziesz sie czula okropnie w danych warunkach. No i jesli kazda nacinaja, to cos tu jest nie tak... I pomysl, kto moglby Cie wesprzec podczas porodu (jesli nie M) - bo to chyba dla nas kobiet najwazniejsza w sumie kwestia podczas tego bolesnego przejscia... U nas juz od jakiegos czasu wszystko gotowe, zakupy zrobione na 101%, a w pokoju az slodko od rozowego kacika coreczki
|
|
|
|
#543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i się rozbeczałam... |
|
|
|
|
#544 |
|
Zakorzenienie
|
Ale by były jaja jak by były jaja ;D
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#546 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś już ten sam filmik obejrzałam trzy razy.. i za każdym razem już po 30 sekundach beczę jak bóbr. Chyba będę go oglądać codziennie by się tak miło nastroić do porodu.
http://www.youtube.com/watch?v=oxd2a7-l8Mw&feature=fvsr Polecam, nie ma pokazanego bólu ani krocza, film bardziej z perspektywy ojca, który jest w pobliżu głowy matki, krzyki jedyne jakie są to bobasa jak już go wyjmują ![]() To najmniej straszny filmik porodowy jaki widziałam, wręcz bardzo pozytywny.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-05-19 o 16:29 |
|
|
|
#547 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny kopnijcie mnie w tyłek!! od 3 godzin próbuję się zebrać do pisania pracy i jak narazie nic mi z tego nie wychodzi... wygońcie mnie!!
|
#548 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#549 |
|
Zakorzenienie
|
alguien super ze juz jestescie gotowi
moj maz przed samym wyjazdem powiedzial ze mam nic glupiego bez niego nie robic i ze mam w zadnym wypadku sama wozka nie kupowac kupimy razem jak on przyjedzie wiec teraz pozostaje mi czekac na jego przyjazd ![]() ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- a ja dzisiaj strasznie przezywam bo moj maz w nowej pracy pierwszy dzien
|
#550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak wyjeli to wtedy bolalo na maxa na prawde, bo krew leciala i musialam dlugo i mocno przyciskac wacik ![]() Ja pitole a mi zbliza sie godzina zero do zastrzyku Edytowane przez niezawsze Czas edycji: 2010-05-19 o 17:06 |
|
|
|
|
#551 | ||
|
Zadomowienie
|
nie było mnie 4 godziny i musiałam nadrabiać godzine ;/
hd piękny brzuszek i pięky album ![]() Cytat:
Cytat:
a brzuszkiem nie ma się co przejmować potem zjaśnieją rozstępy a najważniejszy jest dzidziuś ![]() dzisiaj pytałam mamy i mówiła, że oczywiście po porodze wyszły dopiero więc naprawde nie ma się co sugerowac, że teraz jest super bo dopiero potem będziemy mogły stwierdzić ja już widze, na biodrach po bokach i mama mówiła, że ona własnie tam miała ale trudno Siala super i nie widac tylu kg ![]() pszczolka super szef tylko pozazdrościć papeteria rośnie maleństwo rośnie i lakarz dobry z tym pakowaniem ![]() honolinka pilotka u mnie też każdego nacinają tzn podpisujesz papierek czy się zgadzasz i jeżeli się nie zgodzisz to nie natną nawet jak będzie potrzeba i jeśli się dziecku przez to coś stanie to konsekwencje ponosisz ty. więc chcąc nie chcąć podpisze to i tyle ;/ najbardziej wkurzające,że nie patrza indywidualnie czy jest potrzeba tylko albo tak albo tak i kropa. no ale nic nie zrobie juz sie pogodziłam z tą myślą |
||
|
|
|
#552 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() [1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;19425417]Ja dziś mam wizytę u ginki.Proszę o [/QUOTE]![]() ![]() Idę sobie odsmażyć ziemniaczki wczorajsze z cebulką. Do tego ogórki konserwowe i mam pyszny obiadek - nie mam dzisiaj siły na nic bardziej ambitnego ![]()
|
|
|
#553 | |
|
Zakorzenienie
|
jaszczka niestety nie znam nic domowego na ucho
siala śliczny brzuś, nie wyglądasz na tyle kg a koszulka wymiata pszczolka super z ta praca farminka miałam, nie klikać w linka ale laski tak komentowały, że nie mogłam się oprzeć Z tymi nóżkami przerażające !!!ale i tak mi łezka poleciała ![]() a babka mogła chociaż jakieś bolerko zarzucić ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#554 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jedyny który zaczęłam oglądać (tamte wszystkie pominęłam) ale jak zaczeła się tylko część z porodu wyłączyłam ![]() nie mam potrzeby oglądac i nie chce widziec. mój poród będzie szybki mało męczący i spokojny i kropa tego się trzymajmy ide obierać kilogram ziemniaków dla tzta
|
|
|
|
|
#555 |
|
Zakorzenienie
|
siala super te filmiki, ale teraz nie mogę się uspokoić... strasznie wzruszające!
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#556 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Robię (jak zwykle) kilka rzeczy na raz
|
|
|
|
|
#558 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie zakładanie też trochę bolało, a wyciągnęłam sobie sama, bo mnie to wkurzało, a miałam to bez potrzeby, bo było potrzebne tylko do znieczulenia ogólnego (które, nawiasem mówiąc, na mnie nie działało)
|
|
|
|
#559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boże - ziemniaki z cebulką... Nie jestem głodna ale teraz to mam chęć... |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#560 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#561 |
|
Rozeznanie
|
Ja wlasnie wcinam gulasz wieprzowy z kasza gryczana i do tego ogorki w musztardzie.
|
#562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A na deser miałam zgagę
|
|
|
|
|
#563 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#564 |
|
Zakorzenienie
|
anuszka to nie bylas pod narkoza w czasie zabiegu?
|
#565 | ||
|
Zakorzenienie
|
hd artystko nasza kochana ..piękny album
ania , marta , anuszka , anoxa , alutka dzięki honolinka ;kciuki: marta z ta torba chodziło o to że to jeszcze tylko pare tygodni na dobrą sprawę i że zleci anuszka z tymi koszulami to pewnie od firmy zalezy ..ja ten komplet co kupilam wymiarami sie zgadza ...chcialam w cyckach 100 i jest 100 koszula jest dopasowana. kwiatuszek super ze wsio ok Cytat:
Cytat:
![]() miejsce między nogami na wyłączność położnej o czym nie omieszkała poinformować na SR
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-05-19 o 17:02 |
||
|
|
|
#566 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny na watku majowo czerwcowym 29 mamusiek rozpakowanych...
|
#567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za jutrostawiam że twoja mała teraz będzie miała koło 1800g ![]() czyli zaden olbrzymek
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-05-19 o 17:07 |
|
|
|
|
#568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#569 |
|
Zakorzenienie
|
ha ha ha
dziękuję No i właśnie duszę ziemniaki z cebulką... Nie mogłam się powstrzymać. Dorzucę do tego jeszcze marchewkę i groszek i na koniec SER Mmmmmmm... już nie mogę sie doczekać Edytowane przez hd2005 Czas edycji: 2010-05-19 o 17:14 |
|
|
|
#570 | |
|
Zakorzenienie
|
Byłam i nie byłam. Dostałam w sumie 4 dawki, bo co chwilę się budziłam, wszystko pamiętam, ból był niesamowity- jakby ktoś nożami po kościach jeździł i ten szczęk narzędzi brrr. Dlatego porodu to ja się nie boję nic a nic.
---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:21.

Co nadrobie kolejna strone, to nastepna sie pojawia...i efekt potem taki, ze juz kompletnie nie wiem, co i komu chcialam napisac...

a brzuszkiem nie ma się co przejmować potem zjaśnieją rozstępy a najważniejszy jest dzidziuś
Z tymi nóżkami przerażające !!!