Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-19, 15:17   #541
papeteria
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI

misiulka dzięki za
hd konwalie
ślicznie i Pani w lustrze wymiata
karolcia ślicznie pisałam to już ale zupełnie inna kobieta, o wiele młodziej wygladasz
marta masakra z tymi kilometrami ale ważne że dotarł
lazurowa bardzo ładnie
żabka pewnie już niedługo
anuszka super wygladasz
ola dzięki za odp. to mi rozjaśniło sytuacje.
Co do TV nie mam pojecia jak dziala..TŻ instalował
xawmeli najważniejsze że już ok
jusdan czasem czuje czkawke kilka minut
ja biore feminatal n
anoxa dzięki za pamięć i troskę

muminek dzięki
apetyczne ciacho a brzuś rośnie
Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Z tymi rozstępami to dziwna sprawa. Chyba najważniejszy jest czynnik dziedziczny. Mój brzuch jest ogromny, smaruje sie co 2-3 dni bo zapominam a nie mam rozstępów a słyszałam od koleżanek, że się smarowały jak szalone i tak nie pomogło
zdecydowanie ...moja mama nie ma po 4 dzieci ani jednego, a ja nabawiłam się w wieku dojrzewania , moja jedna siostra to samo ale druga siostra nic ale do mamy jest bardziej podobna , a my inne ciało bardziej geny z rodziny od strony taty
Nowego nic nie mam, ale podejrzewam ze to kwestia czasu
Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Ja dziś obudziłam się rano na lewym boku, przekręcam się na plecy, żeby wstać, odkrywam, a tam prawa część brzucha wystaje na 15 cm!!!!!!!!!!
Przestraszyłam się, że coś się stało, że pozbierało się tam coś czy jak? No bo przecież gdzie siła grawitacji? Ale pogłaskałam..i powoli powoli zeszła Niunia do płaskiego. Wyglądało, jakby mi ktoś piłkę wstawił .
też nie raz tak mam
Cytat:
Ja przytyłam 10 kg przy wzroście 156 Zresztą widziałaś mój wielki brzuchol
a ja 16 przy 160 cm
na wadze 71kg
Cytat:
kochana... dasz radę
Mój gin śmieje się, że "teraz to tragedia. Wszystkie kobiety oczytane, wszystko wiedzą o wszystko pytają.Kiedyś było łatwiej bo nic nie wiedziały i w pełni ufały lekarzom"
Coś w tym jest
noooo dzisiaj mojego zasypałam gradem pytań
Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
pilotka mysle ze takie nastawienie w niczym ci nie pomoze i tak musisz przez to przejsc polzona na SR mowila nam ze bardzo duzo zalezy od naszego nastawienia bo jesli my bedziemy panikowaly i przyjdziemy z nastawieniem na "nie" to one nie wazne co by robily caly czas bedzie nam cos nieodpowiadalo
święte słowa

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-05-19 o 15:18
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 15:18   #542
Alguien
Zadomowienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI

Dziewczyny nie da rady z Wami nooo Co nadrobie kolejna strone, to nastepna sie pojawia...i efekt potem taki, ze juz kompletnie nie wiem, co i komu chcialam napisac...

Pamietalam tylko, ze mialam powiedziec tobie karolcia - 90 centyl oznacza, ze powinnas sie spodziewac duzego dziecka przy porodzie, 10 centyl to male dziecko, 50 to sredniaczek, a 90 to spore

niezawsze
moja mala w 32t 3d miala 2047g i lekarz powiedzial, ze to idealny 50 centyl, takze Twoja mala tez wypada na idealnego sredniaka w takim razie

papeteria
fajnie, ze wszystko dobrze na wizycie, ja mam dzisiaj po poludniu, ale u mnie usg juz robic nie beda do konca

pilotka
rozumiem, ze ciezko zmienic nastawienie ot tak, ale spokoj i opanowanie rzeczywiscie dzialaja. Na poczatku ciazy bylam przerazona porodem, a teraz mam wewnetrzny spokoj, mimo iz tak blisko juz jestem. Przeciez nie mamy na to wplywu, chcialysmy miec dzieci, to teraz ten ostatni krok tez musimy przejsc
A co do szpitala, to na Twoim miejscu jednak bym sie zastanowila nad zmiana. Nawet Twoj gin nie pomoze Ci zbyt wiele, jesli bedziesz sie czula okropnie w danych warunkach. No i jesli kazda nacinaja, to cos tu jest nie tak...
I pomysl, kto moglby Cie wesprzec podczas porodu (jesli nie M) - bo to chyba dla nas kobiet najwazniejsza w sumie kwestia podczas tego bolesnego przejscia...

U nas juz od jakiegos czasu wszystko gotowe, zakupy zrobione na 101%, a w pokoju az slodko od rozowego kacika coreczki
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 15:19   #543
hd2005
Zakorzenienie

no i się rozbeczałam...

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 15:21   #544
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość

U nas juz od jakiegos czasu wszystko gotowe, zakupy zrobione na 101%, a w pokoju az slodko od rozowego kacika coreczki
Ale by były jaja jak by były jaja ;D

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 15:27   #545
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
anuszka uwierz mi ze to nie byla igla tylko zylka wiele razy mialam wenflony w rekach wiec cos o tym wiem jako dziecko bardzo duzo chorowalam i wiele razy lezalam w szpitalach wiec wiem z doswiadczenia
hehe spoko, to sobie tylko wkręciłam. tak czy inaczej- niezbyt przyjemne, ale da się znieść
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 15:28   #546
Siala_Bala
Zakorzenienie

Ja dziś już ten sam filmik obejrzałam trzy razy.. i za każdym razem już po 30 sekundach beczę jak bóbr. Chyba będę go oglądać codziennie by się tak miło nastroić do porodu.
http://www.youtube.com/watch?v=oxd2a7-l8Mw&feature=fvsr

Polecam, nie ma pokazanego bólu ani krocza, film bardziej z perspektywy ojca, który jest w pobliżu głowy matki, krzyki jedyne jakie są to bobasa jak już go wyjmują
To najmniej straszny filmik porodowy jaki widziałam, wręcz bardzo pozytywny.

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg

Edytowane przez Siala_Bala
Czas edycji: 2010-05-19 o 15:29
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 15:28   #547
pszczolka87
Zadomowienie

dziewczyny kopnijcie mnie w tyłek!! od 3 godzin próbuję się zebrać do pisania pracy i jak narazie nic mi z tego nie wychodzi... wygońcie mnie!!
pszczolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 15:28   #548
Alguien
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Ale by były jaja jak by były jaja ;D
To samo wszystkim powtarzam Ze juz teraz, to lepiej niech nie zmienia plci moja cora, mimo iz tak bardzo chcialam chlopca na poczatku
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 15:31   #549
anoxa
Zakorzenienie

alguien super ze juz jestescie gotowi

moj maz przed samym wyjazdem powiedzial ze mam nic glupiego bez niego nie robic i ze mam w zadnym wypadku sama wozka nie kupowac kupimy razem jak on przyjedzie wiec teraz pozostaje mi czekac na jego przyjazd

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

a ja dzisiaj strasznie przezywam bo moj maz w nowej pracy pierwszy dzien
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 15:31   #550
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Ja miałam wenflon jak byłam na zabiegu łyżeczkowania i fakt, niezbyt miłe uczucie. Tym bardziej, że cały czas czułam tę igłę, potem długo bolała mnie ręka.
Nie wiem czy igla czy zylka bo nie patrzylam, najgorsze bylo uczucie psychiczne, ruszylam palcem i to tak mnie ciagnelo niefajnie a jak wyjeli to wtedy bolalo na maxa na prawde, bo krew leciala i musialam dlugo i mocno przyciskac wacik

Ja pitole a mi zbliza sie godzina zero do zastrzyku

Maciuś

Edytowane przez niezawsze
Czas edycji: 2010-05-19 o 16:06
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 15:34   #551
wiolek1
Zadomowienie

nie było mnie 4 godziny i musiałam nadrabiać godzine ;/

hd piękny brzuszek i pięky album
Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
niezawsze--tak...... jak mnie wypuszczali to w opisie byla juz ta informacja o ktorej mowisz ehhh....obydwie druzgocące......było minęło nie wróci
ale ogólnie to dlaczego wylądowałaś w szpitalu ? na wizycie coś wyszło ? czy przez to że słabo czułaś ruchy czy jeszcze coś innego ?

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
pszczólka ja tez nic nie bede kupowac
prosze ciasto i moj brzuś jak u tygrysa po pierwszej ciąży
uwielbiam babki a brzuszkiem nie ma się co przejmować potem zjaśnieją rozstępy a najważniejszy jest dzidziuś
dzisiaj pytałam mamy i mówiła, że oczywiście po porodze wyszły dopiero więc naprawde nie ma się co sugerowac, że teraz jest super bo dopiero potem będziemy mogły stwierdzić
ja już widze, na biodrach po bokach i mama mówiła, że ona własnie tam miała ale trudno

Siala super i nie widac tylu kg

pszczolka super szef tylko pozazdrościć

papeteria rośnie maleństwo rośnie i lakarz dobry z tym pakowaniem

honolinka

pilotka u mnie też każdego nacinają tzn podpisujesz papierek czy się zgadzasz i jeżeli się nie zgodzisz to nie natną nawet jak będzie potrzeba i jeśli się dziecku przez to coś stanie to konsekwencje ponosisz ty. więc chcąc nie chcąć podpisze to i tyle ;/
najbardziej wkurzające,że nie patrza indywidualnie czy jest potrzeba tylko albo tak albo tak i kropa. no ale nic nie zrobie juz sie pogodziłam z tą myślą
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-19, 15:38   #552
roztrzepaniec989
Rozeznanie

Uwielb iam Twoje prace

[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;19425417]Ja dziś mam wizytę u ginki.Proszę o [/QUOTE]

Idę sobie odsmażyć ziemniaczki wczorajsze z cebulką. Do tego ogórki konserwowe i mam pyszny obiadek - nie mam dzisiaj siły na nic bardziej ambitnego
Stary 2010-05-19, 15:39   #553
papeteria
Zakorzenienie

jaszczka niestety nie znam nic domowego na ucho
siala śliczny brzuś, nie wyglądasz na tyle kg a koszulka wymiata
pszczolka super z ta praca
farminka miałam, nie klikać w linka ale laski tak komentowały, że nie mogłam się oprzeć Z tymi nóżkami przerażające !!!
ale i tak mi łezka poleciała
a babka mogła chociaż jakieś bolerko zarzucić

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
obrzydliwe to jest, w zyciu nie robilabym sobie takich zdjec a co dopiero umieszczanie tego w necie, nie chialabym aby moja mama zrobila taka pamiatke z mojego porodu. Tak w ogole to ta kobieta chyba malo cierpiala, bo tak od razu dzieckiem sie zajmuje i w ogole to jest jedyne pocieszajace.
adrenalina po porodzie daje ponoć mega siłę

Stary 2010-05-19, 15:40   #554
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Ja dziś już ten sam filmik obejrzałam trzy razy.. i za każdym razem już po 30 sekundach beczę jak bóbr. Chyba będę go oglądać codziennie by się tak miło nastroić do porodu.
http://www.youtube.com/watch?v=oxd2a7-l8Mw&feature=fvsr

Polecam, nie ma pokazanego bólu ani krocza, film bardziej z perspektywy ojca, który jest w pobliżu głowy matki, krzyki jedyne jakie są to bobasa jak już go wyjmują
To najmniej straszny filmik porodowy jaki widziałam, wręcz bardzo pozytywny.
nie nie nie!!!!! jedyny który zaczęłam oglądać (tamte wszystkie pominęłam) ale jak zaczeła się tylko część z porodu wyłączyłam
nie mam potrzeby oglądac i nie chce widziec. mój poród będzie szybki mało męczący i spokojny i kropa tego się trzymajmy

ide obierać kilogram ziemniaków dla tzta
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 15:43   #555
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

siala super te filmiki, ale teraz nie mogę się uspokoić... strasznie wzruszające!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-19, 15:44   #556
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
alguien super ze juz jestescie gotowi

moj maz przed samym wyjazdem powiedzial ze mam nic glupiego bez niego nie robic i ze mam w zadnym wypadku sama wozka nie kupowac kupimy razem jak on przyjedzie wiec teraz pozostaje mi czekac na jego przyjazd

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

a ja dzisiaj strasznie przezywam bo moj maz w nowej pracy pierwszy dzien
da rade

Cytat:
Nie wiem czy igla czy zylka bo nie patrzylam, najgorsze bylo uczucie psychiczne, ruszylam palcem i to tak mnie ciagnelo niefajnie a jak wyjeli to wtedy bolalo na maxa na prawde, bo krew leciala i musialam dlugo i mocno przyciskac wacik

Ja pitole a mi zbliza sie godzina zero to zastrzyku
mnie bolalo strasznie zakladanie i potem te trzy dni z ta zylka w rece. a wyciagniecia nie czulam wcale i potem mnie nie bolalo
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 15:47   #557
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość
dziewczyny kopnijcie mnie w tyłek!! od 3 godzin próbuję się zebrać do pisania pracy i jak narazie nic mi z tego nie wychodzi... wygońcie mnie!!
mnie też
Robię (jak zwykle) kilka rzeczy na raz
  • piszę pracę
  • przygotowuje wyliczenia do pracy, tabelki
  • bawię się z psem
  • jem
  • wstawiam zdjęcia na bloga
  • odpisuje na maile
  • no i jestem na wizażu

Stary 2010-05-19, 15:48   #558
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość

mnie bolalo strasznie zakladanie i potem te trzy dni z ta zylka w rece. a wyciagniecia nie czulam wcale i potem mnie nie bolalo
Mnie zakładanie też trochę bolało, a wyciągnęłam sobie sama, bo mnie to wkurzało, a miałam to bez potrzeby, bo było potrzebne tylko do znieczulenia ogólnego (które, nawiasem mówiąc, na mnie nie działało)
Stary 2010-05-19, 15:49   #559
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roztrzepaniec989 Pokaż wiadomość
Uwielb iam Twoje prace

Idę sobie odsmażyć ziemniaczki wczorajsze z cebulką. Do tego ogórki konserwowe i mam pyszny obiadek - nie mam dzisiaj siły na nic bardziej ambitnego
dziękuję

Boże - ziemniaki z cebulką... Nie jestem głodna ale teraz to mam chęć...

Stary 2010-05-19, 15:54   #560
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość
wrzucam Wam obiecane fotki. mojego pokoiku i moje ja dziś trochę zmasakrowana... włosy nie umyte itp, ale stwierdziłam że jak dzis tych zdjęć nie zrobię to nie wiem kiedy mi się zachce zwłaszcza że taki porządek w pokoju u nas bardzo rzadko się zdarza słabo widać mój kolorek włosów, ale za to moją tuszę owszem!! zwłaszcza na twarzy pączuś się zrobiłam acha i na zdjęciu jedna z tuniczek z h&m mama od siostrzyczki
Sliczny!
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 15:55   #561
alutka78
Rozeznanie

Ja wlasnie wcinam gulasz wieprzowy z kasza gryczana i do tego ogorki w musztardzie.
Stary 2010-05-19, 15:55   #562
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
Ja wlasnie wcinam gulasz wieprzowy z kasza gryczana i do tego ogorki w musztardzie.
Ja miałam to samo, ale z mizerią

A na deser miałam zgagę
Stary 2010-05-19, 15:57   #563
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Zrobiłam zdjęcia wiekszej partii ciała, teraz już widac gdzie te 80 kilo, bo po prostu jestem szeroka i pulchna
ciekawe gdzie????
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 15:58   #564
anoxa
Zakorzenienie

anuszka to nie bylas pod narkoza w czasie zabiegu?
Stary 2010-05-19, 15:58   #565
papeteria
Zakorzenienie

hd artystko nasza kochana ..piękny album
ania , marta , anuszka , anoxa , alutka dzięki
honolinka ;kciuki:
marta z ta torba chodziło o to że to jeszcze tylko pare tygodni na dobrą sprawę i że zleci
anuszka z tymi koszulami to pewnie od firmy zalezy ..ja ten komplet co kupilam wymiarami sie zgadza ...chcialam w cyckach 100 i jest 100 koszula jest dopasowana.
kwiatuszek super ze wsio ok

Cytat:
tak w sumie w tych zdjeciach strasznie odrzucilo mnie nie ogolone krocze tej kobiety mogla sie ogolic zeby dzidzi tymi loniakami nie smyrac
ale faktycznie ma busz

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Dokładnie.To mnie utwierdziło,że TŻta albo nie powinno być przy porodzie (przynajmniej ostatniej fazie) albo trzymać go z daleka od tych okolic,żeby przypadkiem nic nie zobaczył.Nie wiem czy po tym spojrzał by na mnie jeszcze tak jak kiedyś...
zadaniem faceta jest głaskanie po główce ,przecieranie ręcznikiem buzi, smarowanko pomadką ust czyli z tej drugiej strony
miejsce między nogami na wyłączność położnej o czym nie omieszkała poinformować na SR

Czas edycji: 2010-05-19 o 16:02
Stary 2010-05-19, 16:04   #566
anoxa
Zakorzenienie

dziewczyny na watku majowo czerwcowym 29 mamusiek rozpakowanych...
Stary 2010-05-19, 16:05   #567
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie tez to nie rusza a nawet fajnie, ze tak latwo wyszlo, obrzydliwa byla tylko ta kobieta, nie wyobrazam sobie bycia taka cala naga przy porodzie, gdzie intymnosc? To tak jakby krecic pornosa z mezem i go umieszczac w necie.
Papeteria
!! Teraz to ja sie zaczynam martwic, moja mala wazyla w 30t i 4d 1600kg to ile ona bedzie miec na koncowce Jutro mam usg zobaczymy ile przybrala bede w 31t i6d to roznica bedzie 9 dni.
Ciesze, ze z dzidzia wszystko w porzadku
Dokładnie gdzie intymność
za jutro
stawiam że twoja mała teraz będzie miała koło 1800g
czyli zaden olbrzymek

Czas edycji: 2010-05-19 o 16:07
Stary 2010-05-19, 16:06   #568
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość

anuszka z tymi koszulami to pewnie od firmy zalezy ..ja ten komplet co kupilam wymiarami sie zgadza ...chcialam w cyckach 100 i jest 100 koszula jest dopasowana.
Chyba od fasonu, bo mam z tej samej firmy co ty, ale inny fason
Stary 2010-05-19, 16:07   #569
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
hd artystko nasza kochana ..piękny album
ha ha ha dziękuję

No i właśnie duszę ziemniaki z cebulką... Nie mogłam się powstrzymać.
Dorzucę do tego jeszcze marchewkę i groszek i na koniec SER
Mmmmmmm... już nie mogę sie doczekać

Edytowane przez hd2005
Czas edycji: 2010-05-19 o 16:14
Stary 2010-05-19, 16:09   #570
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
anuszka to nie bylas pod narkoza w czasie zabiegu?
Byłam i nie byłam. Dostałam w sumie 4 dawki, bo co chwilę się budziłam, wszystko pamiętam, ból był niesamowity- jakby ktoś nożami po kościach jeździł i ten szczęk narzędzi brrr. Dlatego porodu to ja się nie boję nic a nic.

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Cytat:
ha ha ha dziękuję

No i właśnie duszę ziemniaki z cebulką... Nie mogłam się powstrzymać.
Dorzucę do tego jeszcze marchewkę i groszek i na koniec SER
Mmmmmmm... już nie mogę sie doczekać
Hehe ja zjadłam loda i maluszek teraz szaleje
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości