|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#541 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
misiulka dzięki za
![]() ![]() hd konwalie ![]() ślicznie i Pani w lustrze wymiata ![]() karolcia ślicznie ![]() marta masakra z tymi kilometrami ale ważne że dotarł lazurowa bardzo ładnie ![]() żabka pewnie już niedługo ![]() anuszka super wygladasz ![]() ola dzięki za odp. to mi rozjaśniło sytuacje. Co do TV nie mam pojecia jak dziala..TŻ instalował xawmeli najważniejsze że już ok jusdan czasem czuje czkawke kilka minut ![]() ja biore feminatal n anoxa dzięki za pamięć i troskę ![]() muminek dzięki ![]() apetyczne ciacho a brzuś rośnie ![]() Cytat:
![]() Nowego nic nie mam, ale podejrzewam ze to kwestia czasu Cytat:
![]() Cytat:
![]() na wadze 71kg Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-05-19 o 15:18 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#542 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
Dziewczyny nie da rady z Wami nooo
![]() Pamietalam tylko, ze mialam powiedziec tobie karolcia - 90 centyl oznacza, ze powinnas sie spodziewac duzego dziecka przy porodzie, 10 centyl to male dziecko, 50 to sredniaczek, a 90 to spore ![]() niezawsze moja mala w 32t 3d miala 2047g i lekarz powiedzial, ze to idealny 50 centyl, takze Twoja mala tez wypada na idealnego sredniaka w takim razie papeteria fajnie, ze wszystko dobrze na wizycie, ja mam dzisiaj po poludniu, ale u mnie usg juz robic nie beda do konca ![]() pilotka rozumiem, ze ciezko zmienic nastawienie ot tak, ale spokoj i opanowanie rzeczywiscie dzialaja. Na poczatku ciazy bylam przerazona porodem, a teraz mam wewnetrzny spokoj, mimo iz tak blisko juz jestem. Przeciez nie mamy na to wplywu, chcialysmy miec dzieci, to teraz ten ostatni krok tez musimy przejsc ![]() A co do szpitala, to na Twoim miejscu jednak bym sie zastanowila nad zmiana. Nawet Twoj gin nie pomoze Ci zbyt wiele, jesli bedziesz sie czula okropnie w danych warunkach. No i jesli kazda nacinaja, to cos tu jest nie tak... I pomysl, kto moglby Cie wesprzec podczas porodu (jesli nie M) - bo to chyba dla nas kobiet najwazniejsza w sumie kwestia podczas tego bolesnego przejscia... U nas juz od jakiegos czasu wszystko gotowe, zakupy zrobione na 101%, a w pokoju az slodko od rozowego kacika coreczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i się rozbeczałam... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#544 |
Zakorzenienie
|
Ale by były jaja jak by były jaja ;D
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#545 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#546 |
Zakorzenienie
|
Ja dziś już ten sam filmik obejrzałam trzy razy.. i za każdym razem już po 30 sekundach beczę jak bóbr. Chyba będę go oglądać codziennie by się tak miło nastroić do porodu.
http://www.youtube.com/watch?v=oxd2a7-l8Mw&feature=fvsr Polecam, nie ma pokazanego bólu ani krocza, film bardziej z perspektywy ojca, który jest w pobliżu głowy matki, krzyki jedyne jakie są to bobasa jak już go wyjmują ![]() To najmniej straszny filmik porodowy jaki widziałam, wręcz bardzo pozytywny.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-05-19 o 15:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#547 |
Zadomowienie
|
dziewczyny kopnijcie mnie w tyłek!! od 3 godzin próbuję się zebrać do pisania pracy i jak narazie nic mi z tego nie wychodzi... wygońcie mnie!!
![]()
![]() |
#548 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#549 |
Zakorzenienie
|
alguien super ze juz jestescie gotowi
moj maz przed samym wyjazdem powiedzial ze mam nic glupiego bez niego nie robic i ze mam w zadnym wypadku sama wozka nie kupowac kupimy razem jak on przyjedzie wiec teraz pozostaje mi czekac na jego przyjazd ![]() ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- a ja dzisiaj strasznie przezywam bo moj maz w nowej pracy pierwszy dzien
#550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja pitole a mi zbliza sie godzina zero do zastrzyku ![]() Edytowane przez niezawsze Czas edycji: 2010-05-19 o 16:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#551 | ||
Zadomowienie
|
nie było mnie 4 godziny i musiałam nadrabiać godzine ;/
hd piękny brzuszek i pięky album ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() dzisiaj pytałam mamy i mówiła, że oczywiście po porodze wyszły dopiero więc naprawde nie ma się co sugerowac, że teraz jest super bo dopiero potem będziemy mogły stwierdzić ![]() ja już widze, na biodrach po bokach i mama mówiła, że ona własnie tam miała ale trudno ![]() Siala super i nie widac tylu kg ![]() pszczolka super szef tylko pozazdrościć ![]() papeteria rośnie maleństwo rośnie i lakarz dobry z tym pakowaniem ![]() honolinka ![]() pilotka u mnie też każdego nacinają tzn podpisujesz papierek czy się zgadzasz i jeżeli się nie zgodzisz to nie natną nawet jak będzie potrzeba i jeśli się dziecku przez to coś stanie to konsekwencje ponosisz ty. więc chcąc nie chcąć podpisze to i tyle ;/ najbardziej wkurzające,że nie patrza indywidualnie czy jest potrzeba tylko albo tak albo tak i kropa. no ale nic nie zrobie juz sie pogodziłam z tą myślą |
||
![]() ![]() |
![]() |
#552 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() [1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;19425417]Ja dziś mam wizytę u ginki.Proszę o ![]() ![]() ![]() ![]() Idę sobie odsmażyć ziemniaczki wczorajsze z cebulką. Do tego ogórki konserwowe i mam pyszny obiadek - nie mam dzisiaj siły na nic bardziej ambitnego ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#553 | |
Zakorzenienie
|
jaszczka niestety nie znam nic domowego na ucho
![]() siala śliczny brzuś, nie wyglądasz na tyle kg a koszulka wymiata ![]() pszczolka super z ta praca ![]() farminka miałam, nie klikać w linka ale laski tak komentowały, że nie mogłam się oprzeć ![]() ale i tak mi łezka poleciała ![]() a babka mogła chociaż jakieś bolerko zarzucić ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#554 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() nie mam potrzeby oglądac i nie chce widziec. mój poród będzie szybki mało męczący i spokojny ![]() ![]() ide obierać kilogram ziemniaków dla tzta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#555 |
Zakorzenienie
|
siala super te filmiki, ale teraz nie mogę się uspokoić... strasznie wzruszające!
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#556 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#557 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Robię (jak zwykle) kilka rzeczy na raz
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#558 |
Zakorzenienie
|
Mnie zakładanie też trochę bolało, a wyciągnęłam sobie sama, bo mnie to wkurzało, a miałam to bez potrzeby, bo było potrzebne tylko do znieczulenia ogólnego (które, nawiasem mówiąc, na mnie nie działało)
|
![]() ![]() |
![]() |
#559 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Boże - ziemniaki z cebulką... Nie jestem głodna ale teraz to mam chęć... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#560 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#561 |
Rozeznanie
|
Ja wlasnie wcinam gulasz wieprzowy z kasza gryczana i do tego ogorki w musztardzie.
#562 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A na deser miałam zgagę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#563 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#564 |
Zakorzenienie
|
anuszka to nie bylas pod narkoza w czasie zabiegu?
#565 | ||
Zakorzenienie
|
hd artystko nasza kochana ..piękny album
![]() ania , marta , anuszka , anoxa , alutka dzięki ![]() honolinka ;kciuki: marta z ta torba chodziło o to że to jeszcze tylko pare tygodni na dobrą sprawę i że zleci ![]() anuszka z tymi koszulami to pewnie od firmy zalezy ..ja ten komplet co kupilam wymiarami sie zgadza ...chcialam w cyckach 100 i jest 100 koszula jest dopasowana. kwiatuszek super ze wsio ok Cytat:
![]() Cytat:
![]() miejsce między nogami na wyłączność położnej ![]() ![]() Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-05-19 o 16:02 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#566 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny na watku majowo czerwcowym 29 mamusiek rozpakowanych...
#567 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() stawiam że twoja mała teraz będzie miała koło 1800g ![]() czyli zaden olbrzymek ![]() Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-05-19 o 16:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#568 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#569 |
Zakorzenienie
|
ha ha ha
![]() ![]() No i właśnie duszę ziemniaki z cebulką... Nie mogłam się powstrzymać. Dorzucę do tego jeszcze marchewkę i groszek i na koniec SER ![]() Mmmmmmm... już nie mogę sie doczekać Edytowane przez hd2005 Czas edycji: 2010-05-19 o 16:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#570 | |
Zakorzenienie
|
Byłam i nie byłam. Dostałam w sumie 4 dawki, bo co chwilę się budziłam, wszystko pamiętam, ból był niesamowity- jakby ktoś nożami po kościach jeździł i ten szczęk narzędzi brrr. Dlatego porodu to ja się nie boję nic a nic.
---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:06.