|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#541 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Naszych TŻtów mocno kochamy i cierpliwie sobie czekamy, a w międzyczasie gadamy
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#542 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Naszych TŻtów mocno kochamy i cierpliwie sobie czekamy, a w międzyczasie gadamy
Cytat:
wiem ze to błędne myślenie, bo pracuje sie i rozwija zawodowo przede wszystkim dla siebie i nie mozna byc kobieta-bluszczem,ale sytuacjia z Tżtami naszymi wpływa na nas i sie tego nie uniknie. i wiesz co, forumowiczka, wydaje mi sie ze im dluzej sie jest razem, meiszka sie razem itd. to potrzeba podjęcia tej decyzji się rozmywa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#544 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a swoja droga to mam ochote na zzzzziiiiimmmnnneee piwko!!!! uwielbiam piwo a w takie gorąco to tym bardziej Cytat:
a kiedyś Tż mi powiedział że jak bedziemy w Grecji to napewno mi sie tam nie oświadczy bo ja się będę tego spodziewać... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- mnie sie tak kiedys na szwach popruła-z obu stron. a mialam akurat rozpoczunac konferencje w hotelu hehe dobrze ze na recepcji mieli to w kibelku szybko sie pozszywalam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#545 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
wiesz Mężczyźni pochodza do tematu ślubu mniej emocjonalnie niż my kobiety. Jak pisałaś, że twój Tż ma jeszcze kilka lat studiów przed sobą to jest to czas kiedy on robi coś dla siebie.... czas w którym uczy się by w przyszłości zapewnić Tobie dzieciom i rodzinie jakieś godziwe życie... Wychodzi pewnie z założenia, że by oświadczyć się kobiecie trzeba mieć solidne fudamety natury ekonomicznej ![]() jak kto ktoś mądry powiedział że : " nie wystarczy kochać a trzeba ten ciężar zwany miłością wziąć na ręce i przeprowadzić przez całe życie" tak ze widzisz ja myślę, że twój facet rozsądnie pochodzi do tematu bo co z tego że oświadczy się tobie weźmiecie ślub i bedziecie klepać biede... bo on student ty studentka- byłoby wam starsznie ciężko. teraz ludzie raczej nie idą w zyciu na żywioł a wolą miec wszystko ładnie poukładane. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#546 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
my mieszkalismy razem jak jeszcze moj tz studiowal ze mna w jednym miescie. Ale ze zmienil kierunek i uczelnie to mieszkalam sama. Teraz wrocilam do rodzinnego miasta, oboje jestesmy tutaj tyle ze kazdo u siebie w domu i co? i nic...on nic nie mowi o tym ze chcialby ze mna zamieszkac, ja nie chce sie pytac bo wyjde na jakas desperatke...w sumie mamy dopiero po 22 lata ale jakos przeraza mnie to,ze nic sie w najblizszym czasie nie zmieni. Wiadomo ze od razu domu nie postawimy,nie stac nas tez na wlasne mieszkanie, chcoaiz i tak mamy chyba o tyle komfortowa sytuacje ze moi rodzice maja dodatkowe mieszkanie wiec gdyby cos to mamy gdzie pojsc. Ale uwazam ze to facet powinien wyjsc z taka propozycja wspolnego mieszkania...jak wrocilismy do siebie po ostatnim rozstaniu to uslyszalam od niego takie slowa "tato usiwadomil mnie ze jestem juz coraz starszy i musze myslec co dalej,rodzina, slub, dzieci, mieszkanie...jakies konkretne plany,a ja wcale o tym nie myslalam jak na razie"... niczeho sie nie spodziewam!!! wydaje mi sie ze moj facet to duze dziecko ![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
Chcialabym tylko uslyszec z jego ust jakies plany na NASZA przyszlosc. Chcialabym wiedziec,ze on powaznie planuje byc ze mna, ze mna zamieszkac...chcialabym zeby mi o tym mowil, zeby ze mna przeprowadzil taka rozmowe. Wiem,ze mnie kocha, ale chyba poyzrebuje tej rozmowy jak niczego innego, bo mnie to jakos przytlacza ![]()
![]() |
#547 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() też masz pogmatwaną sytuację.... a że Twój Tż to duże dziecko to mogę Ci powiedzieć jedynie to że nie jesteś sama. pewnie niejedna z nas powie to samo.... kurcze musze spadać ![]() a teraz szef mnie goni jakieś sprawy na mieście pzoałątwiać |
||
![]() ![]() |
![]() |
#548 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#549 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mój Tż w niedzielę zrobił jakiś mały przełom, jak powiedział,ze po wakacjach zacznie zbierać na pierścionek, że czas najwyższy brać ślub,że już nawet z ojcem o tym rozmawiał ![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
A ja po pracy idę na ![]() ![]() A ja bym się wcale nie zdziwiła, jakby Tż oświadczył się przy rodzinie na święta, bo w tym czasie mamy rocznicę. Albo na kolację zabierze właśnie w dzień rocznicy i podsunie pudełeczko. Nie jest specjalnie wymyślny, więc na wielkie niespodzianki się nie nastawiam.
![]() |
#550 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja juz kilka razy nie az tak dawno pytalam mojego M. czy on jest mnie pewien, czy na pewno ja jestem ta jedyna i w ogole. Oczywiscie odpowiedzial ze tak, pozniej zapytalam ponownie, potwierdzil, npo i jakis czas pozniej poraz kolejny, ale powiedzial "przeciez juz tyle razy Ci mowiles". CO z tego? on to powienien mowic co chwile. Mi nie wystarczy suche kocham cie...wiem,ze to duzo, bo np moja dobra znajoma ma chlopaka, ktory strasznie rzadko mowi jej cos milego, chociaz sa ze soba tyle co ja z moim M. w ogole jakos wspolczuje jej. Ten jej facet to dziwny czlowiek. Ma jakies swoje humory, jednego dnia chce od niej odpoczywac pozniej juz chce mu sie sexu....dziwny!!! ale ich sprawa ![]()
![]() |
#551 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#552 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
jestesmy w tym samym wieku, wiec ma 22 lata. No nie fajnie...w sumie ja tez slubu nie chce, a zaeczyny tez nie bede naciskac, chcialabym jedynie zeby ze mna porozmawial tak szczerze od serca i owiedzial wszystko co mysli...
![]() |
#553 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ano tak faceci to w ogóle dziwni ludzie ![]() ![]() ![]() ehh laski ja spadam bo za 10 minut koncze Tyrke... pojawie się pewnie jutro no chyba ze czas pozwoli to w domciu ![]() ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- ok zajrze do tego jutro ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- wiesz, aj to doskonale rozumiem. Nie spieszy mi sie do slubu, dzieci, gotowania... Chcialabym tylko uslyszec z jego ust jakies plany na NASZA przyszlosc. Chcialabym wiedziec,ze on powaznie planuje byc ze mna, ze mna zamieszkac...chcialabym zeby mi o tym mowil, zeby ze mna przeprowadzil taka rozmowe. Wiem,ze mnie kocha, ale chyba poyzrebuje tej rozmowy jak niczego innego, bo mnie to jakos przytlacza ![]() Myślałam, że juś myślić o byciu mamusią... w takiej sytuacji to doskonale cię rozumiem - chodzi o deklaracje ze strony TŻ... by mówił i zapewniał Ciebie, że jesteś jego wybranką byś czuła się pewnie i przedewszystkim wiedziała na czym stoisz... tak to jest bardzi istotne dla dobra związku. Faceci jednak nie są wylewni na tego typu zwierzenia, dla nich zazwyczaj liczy się tu i teraz ;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#554 | ||
Zakorzenienie
|
ehhh to ja lece na złamanie karku a tu widze że wszystkie sobie poszłyście. w sumie to dobrze, bo lepiej jest mieć co robić i to najlepiej na powietrzu
![]() ja właśnie wrociłam do dom poczytam, popisze i pojde na spacer ![]() Cytat:
i ciśnie mi się na usta mimo wszystko jedno pytanie- nie zastanawiasz się jakby to było z innym? cholera bo przecież pół życia przeżyłaś z Tżtem i jak sądze był on Twoim peirwszym poważnym facetem (wnioskuje tylko i wyłącznie z czystej matmy ![]() ![]() ja nie wiem czy koniecznie to facet musi zaczynać rozmowę o wspólnym zamieszkaniu, dlaczego? macie o tyle fajnie że ewentualnie jest to mieszkanie rodziców więc może powinnaś pogadać z Tżtem? co o tym sądzi? dalej piszesz o rozstaniu....nie wiem co i jak ale moze to, że się gdzieś po drodze rozstaliście ma wpływ na sytuacje między Wami? że on nie podejmuje decyzji, moze się boi nie tyle odpowiedzialności tylko tego co się stało lub dla niego za mało casu od rozstania minęło? Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#555 |
Zakorzenienie
|
u nas rozmowę o wspólnym mieszkaniu zaczęłam ja, dla mnie to naturalne, naszła mnie taka myśl i powiedziałam co myślę
![]() kurczę cały dzień spałam ![]()
#556 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Powrotu tez chcial on,conajmniej bardziej ode mnie. Ja tez,ale nie zabiegalam o niego, bo uwazam,ze ten krok nalezal do niego. Powiem Ci,ze nigdy nie myslalam,jak byloby moi z innym. Nie mysle o tym, nie chce sie przekonywac. Bylam jakis czas sama bez mojego M. i bylo mi okropnie. Wiem,ze jego kocham i z nim chce byc. Jest moim pierwszym powaznym facetem, ja tez jestem piewsza i niech juz tak zostanie ![]() Ale fakt, jakas pewnosc, deklaracja bardzo by mnie uspokoila. A rozmowy nie zaczne bo juz to kila razy robilam i w sumie tylko mi odpowiadal na pytania....a ja chcialabym zeby to on zaczal rozmowe, zeby to on wyznal co czuje, bo z mojej strony on juz slyszal to nie raz ![]() ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Cytat:
wlasnie odezwalo sie moje kochanie...napisal ze doplynal caly i zdrowy ![]() ![]()
,,Wiesz Prosiaczku...miłość jest wtedy, kiedy kogoś lubimy...za bardzo" Edytowane przez forumkowiczka Czas edycji: 2010-06-30 o 17:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#557 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
my też jesteśmy takie że cchemy deklaracji, wielkich słów, zapewnien itd. facet tego nie rozumie. on mówi raz a porządnie i nie cacka się w maglowanie tematu z każdej strony, nie dzieli włosa na cztery, nie rozkminia...i pewnie stąd te nasze rozterki i problemy. ja też bym chciała żeby w koncu to moj Tż podjął jakaś rozmowę a ten milczy jak zaklęty. i tak zawsze. ja się zacinam w sobie, mowie "ok,odpuszczam,poczek am" i tak sobie moge milczec i milczeć. aż w końcu nie wytrzymuje i znowu ja gadam.ehh |
||
![]() ![]() |
![]() |
#558 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba nie;p tż jest w pracy na 12 h, zrobie mu kolacje i jedziemyt do kina i on pewnbie zasnie jak suseł ;P a ja sie cos zle czuje ;p
![]() |
#559 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam ochote obejrzeć bracia i zmierzc-poobno oba dore a bracia to piękny wyciskacz łez ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#560 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#561 |
Zakorzenienie
|
Forumkowiczka ja z moim M.jestem tylko rok krocej od Ciebie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja nie uwazam, ze kwestia wspolnego zamieszkania nalezy do faceta ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja tez jeszcze niedawno myslalam, ze on przenigdy nie zachce sie zenic i myslec powazniej o przyszlosci ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#562 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#563 |
Zakorzenienie
|
u mnie co prawda temat mieszkania wszedł od Tżta a ja uciekałam gdzie pieprz rośnie
![]() Nie chciałam z nim mieszkać bo się obawiałam, że to za szybko. Tż wyjeżdżał wtedy na 3m-ce do Stanów, ja przeprowadzałam się do Krakowa i on miał już wrócić tutaj. yliśmy raptem pół roku razem. no i jak pojechał doszłam do wniosku z miłości, tęsknoty, strachu i niewiadomo czego jeszcze że jednak to jest dobry pomysł. no i sobie tak mieszkamy już prawie 3latka ![]() ale myśle że gdyby on nie zaczął tematu to ja bym mu o tym powiedziała. W końcu to mój TŻ ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#564 |
Zakorzenienie
|
A czemu właściwie Wasi TZ- ci nie palą się do ślubu skoro mieszkacie razem i macie pracę i mieszkanie... nie rozumiem
![]() ![]() Zazdroszczę tym dziewczynom, które juz z chłopakami mieszkają ehh. Nic, tylko ślub brać ![]()
#565 |
Raczkowanie
|
patrzcie laski co znalazłam w necie
![]() http://www.joemonster.org/art/13522/...ek_zareczynowy_ tylko nie wyzywajcie prosze hahahahahah jak to zobaczylam "ręce mi opadły" |
![]() ![]() |
![]() |
#566 |
Zadomowienie
|
a ja od jutra mam urlop!!!!
![]() ale zaczynam też generalny porządek w domu, jutro okna myję, dywan wypiorę, może w piątek kupię kuchenkę i będę uczyła się gotować ![]() mówicie że to facet powinien się pierwszy wychylić gdzie powinniśmy mieszkać po ślubie? w sumie to kiedyś coś tam mówił że u niego, potem mówił że niewiadomo, ale już wiem że jeśli zaręczyny będą za pół roku, ślub jakoś za rok może dłużej to u niego nie możemy mieszkać bo brat się będzie budował, czekajś na plany a to jeszcze trochę zejdzie, siostra z mężem też sobie pomał robią mieszkanie u teściów, a tż mieszka w jednym pokoju na dole obok rodziców a ja sobie nie wyobrażam mieć pokoju tak blisko teściów, i chce mieć swoją kuchnie, więc tak sobie pomyślałam że u siebie zrobię kuchnię, pokój trochę zmienię, kupię kilka rzeczy i na początku będziemy mogli u mnie mieszkać. co do tego podziękowania za zaręczyny to całkiem oryginalne ![]()
#567 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Tak sobie myślę, teraz kurcze i dochodzę do wniosku, że w moim przypadku to bardziej Tż nalegał na zaręczyny i planowanie ślubu aniżeli ja ;||||||| Dopiero jak tak doszło do mnie bardzo głeboko to zaczełam się zastanawiać, że rzeczywiście już czas i juz teraz nie mogę doczekać się. Ja mam 25 lat moj Tż 23 i nie możemy bez siebie żyć. Widujemy się tylko w wekendy ponieważ złe kilometry dzielą nas ![]() Ja mam u siebie prace on ma u siebie prace i..... podjęlismy decyzję, że po ślubie ja rezygnuje ze swojej przeprowadzam się do niego i będę szukać pracy w jego stronach albo będę wychowywać dziecko a jak podrośnie pójdę do pracy. Boję się tego wszystkiego jednak jestem zdecydowana bo ile można spotykać się i być weekendową parą;/ musimy ustabilizować swoje życie. ehhh |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#568 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja po moim tż widze ze jest szczesliwy, ze mnie bardzo kocha i w ogole, ale jakos nie wiemc zy tak samo uciesylby go fakt,ze chcialabym z ni juz mieszkac. Nie wiem jak mialabym mu to powiedziec, nie wiem jak zaczac rozmowe, bo zwyczajnie boje sie odmowy, zniesmaczenia czy moze wysmiania... Mamy po 22 lata, 8 lat wspolnie spedzonych i co z tego...moze i ja mam wizje naszej przyszlosci, moze i on tez ale chyba nie dojrzal do tego zeby cos robic w kierunku powaznego bycia razem. Rozumiem, sa studia, trzeba zrobic licencjat, ponziej pewnie mgr, praca...nie wiem. Jestem dzisiaj jakas zdolowana bo zaczelam za bardzo wnikliwie myslec o naszej przyszlosci ktora nie wiem czy on w ogole widzi...
![]() |
#569 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Macie kase zeby sami zamieszkac? czy rodzice by Wam musieli pomagac? macie mieszkanie - to rodzicow - w miescie w ktorym on studiuje? jesli nie, to chyba nie ma co narazie myslec o mieszkaniu dopoki on nie skonczy studiow. Ale w sumie go rozumiem... ja tez nie chcialam zadnych powaznych krokow podejmowac w trakcje nauki, chcialam sie skupic na jednym - no i na pracy bo tez pracowalam. Teraz wiem, ze nie dalabym sobie wtedy rady jeszcze z utrzymaniem mieszkania ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja jednak radzilabym pogadac z nim, jesli to nie daje ci spokoju, powiedz mu zwyczajnie, czy moglby sie okreslic, kiedy chcialby z Toba zamieszkac ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#570 | ||||
Komplikatorka
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:29.