Z br±zu na blond - w±tek zbiorczy - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury

Notka

Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2011-03-25, 13:57   #541
f1c0d63fc5ca1c381c342967d346813606c679f4_610b1c1cbeee7
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 4 111
Dot.: Z br±zu na blond - W¡TEK ZBIORCZY.

Cytat:
Napisane przez Dori218 Poka¿ wiadomo¶æ
alex1989
mo¿na prosiæ o fotki w³osków??
Kurczê bo bardzo mi zale¿y na takim bardzo jasnym blondzie;P
f1c0d63fc5ca1c381c342967d346813606c679f4_610b1c1cbeee7 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-03-25, 23:37   #542
larka76
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 93

No i zrobilam pasemka. Kurcze, nie moge zaladowac zdjecia. Juz drugi dzien probuje i nic. Moze jutro sie uda.
Chce jeszcze bardziej rozjasnic. Moze za dwa tygodnie znow zrobie pasemka. A moze polozyc na to jasna farbe?
larka76 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-03-26, 15:09   #543
Konto usuniête

A no dobrze by by³o Kup jak±¶ rozja¶niaj±c± najlepiej
f1c0d63fc5ca1c381c342967d346813606c679f4_610b1c1cbeee7 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-03-26, 15:09   #544
201607040946
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 20 500

chcia³abym zobaczyæ twoje zdjecia
ja mam taki ciemny ¶redni blond, na koñcach rudawy, nie wiem, czy rozja¶niaæ, czy od razu dac na to jaki¶ ciep³y blond ale co z pigmentacj±? bo dawniej by³y rozja¶niane i teraz kazdy kolor siê spiera
201607040946 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-03-26, 18:21   #545
Aiela
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 2

Tez mam brazowe wloski i tez chce osiagnac kolor blond, ale raczej ciemniejszy, zloty blond. Moje wlosy pod swiatlo (ale nie od tak jak jestem na dworze tylko pod odpowiednim katem) mienia sie intensywnie na zloto. Chcialabym miec ten kolor na calej dlugosci wlosow i na stale bo bez promieni slonecznych moje wloski zbijaja sie w jedna brazowa, mysia mase.

Nie mam pewnosci czy mi cieply kolor wlosow bedzie pasowal, mam bladziutka cere i ciemne szaro-niebiesko-zielono-brazowe (a jak) oczy. Tzn nie moge okreslic jednoznacznie koloru oczu bo czasem wygladaja bardzo niebiesko a czasem raczej szaro zielono.

Czy powinnam sprobowac jakiejs farby o nieco jasniejszym tonie czy moze rozjasniacza tak o np dwa tony? Nigdy wlosow nie farbowalam, ale mam dosc tego szarego koloru.

Dolaczam zdjecie moich wloskow, podpisane nr1 oraz nr2. Ciemniejsza czesc to wlosy jakie mam normalnie (nawet czasem sa ciemniejsze), a te male zdjecia (nie mialam lepszej rozdzielczosci) jasniejszych wlosow to wlasnie moje wlosy uchwycone na dworze w bardzo sloneczny dzien.
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg mojewlosy.jpg (14,3 KB, 85 za³adowañ)
Aiela jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-03-26, 18:33   #546
akszek
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 50

Drogie Wiza¿anki. Jestem naturaln± ciemn± blondynk±, pó¼niej zachcia³o mi siê rozja¶niania (mia³am zrobione u fryzjera pasemka, które wysz³y koszmarnie jasne i robi³y brzydki kontrast z moimi w³asnymi w³osami, po czym na ca³± d³ugo¶æ fryzjerka na³o¿y³a mi farbe w kolorze zbli¿onym do mojego w³asnego). Zacz±³ pojawiaæ siê odrost, po czym kilkakrotnie farbowa³am sama w³osy szamponem l'oreal casting per³owy blond. Kolor by³ bardzo ³adny, praktycznie jedynie troszeczke ja¶niejszy od naturalnego, w³osy wygl±da³y zdrowo, ale co¶ mnie wczoraj podkusi³o i postanowi³am zmieniæ siê w brunetkê. Najpierw na³o¿y³am l'oral casting czekolada. Efekt by³ koszmarny, bo wlosy wysz³y mahoniowe. Zaraz po tym na³o¿y³am l'oreal casting jasny br±z. Kolor wyszed³ ³adny, ale nie mogê siê do niego przyzwyczaiæ i chcê wróciæ do mojego ciemnego blondu. I teraz zwracam siê do Was z pytaniem jak mam to zrobiæ? Szorowaæ nizoralem, p³ukaæ w cytrynie (bojê siê, ¿e bêdê miec przez to rude w³osy, a tego bardzo chcia³abym unikn±æ) czy raczej rozja¶niacz jaki¶ zastosowaæ, a potem na³o¿yæ jaki¶ spokojny kolor tez jako szampon (nie chce traktowaæ tych moich i tak ju¿ biednych wlosków jak±¶ farb±, dlatego chyba jaki¶ szampon by³by w tej sytuacji lepszy)? Pomó¿cie, bo ¼le siê czujê w tych wlosach i az plakaæ mi siê chce jak± sobie krzywde wyrz±dzi³am jedn± g³upi± decyzj±
akszek jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-03-26, 21:25   #547
vicktoria
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 21

Dziewczyny, bardzo prosi³abym o pomoc. Mój naturalny kolor to ¶redni br±z. W zesz³ym roku na wakacjach "zafarbowa³am siê" (nie mo¿na chyba tego tak nazwaæ) S³onecznym Blondem Garniera i wyszed³ mi okropny pomarañczowo br±zowy. Pó¼niej wróci³am do mojego koloru Excellem L'oreala, potem jeszcze raz siê farbowa³am na ciemny br±z, ale teraz mi siê zmy³. Chcia³abym przej¶æ na jasny blond, zastanawia³am siê nad rozja¶niaczem, ale nie wiem czy to dobry pomys³? Nie chcê i¶æ do fryzjerki, bo widzia³am jakie moje kole¿anki mia³y perturbacje na g³owie po wyj¶ciu z salonu. Jak mogê zostaæ blondynk± przy najmniejszym ryzyku zniszczenia moich k³aczków?
vicktoria jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-03-26, 22:47   #548
KlauduchaxDxD
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 1
GG do KlauduchaxDxD Wy¶lij wiadomo¶æ przez MSN do KlauduchaxDxD Send a message via Skype™ to KlauduchaxDxD

Ja naturalnie jestem ciemna blondynka, po raz pierwszy zafarbowalam sie na blond, ale wyszedl mi rudawy odcien, powtorzylam zabieg i nic nie pomoglo. Nastepnie strzelilo mi do glowy zafarbowanie sie na ciemno, wybralam kasztan, wygladalo przyzwoicie. Pozniej zmienilam styl jak to kazda nastolatka i zrobilam duza metamorfoze, zafarbowalam sie na czarno, z tym kolorkiem pobawilam sie okolo rok Niestety zaczelam tesknic za swoimi naturalnymi wloskami i probowalam robic wszystko by je rozjasnic, odrosty mi wychodzily to sobie z czasem wlosy farbowalam na jasniejszy kolor. Troszke to pomoglo ale wlosy naturalne nigdy nie beda takie jasne jak byly przed farbowaniem. Teraz jestem w polowie etapu.. U gory mam sporo odrostow, nizej wlosy mam jasny braz, a na koncowkach sredni braz. Nie widac takiej roznicy poniewaz kolory sa ztonowane. Mam zamiar sobie zrobic balejaz na blond Nie zamierzam sobie farbowac wlosow na czarno, kolor ten jest prosty, i trudno jest sie go pozbyc poniewaz jego pigment jest tak silny. Jest tak wiele ciekawych kolorow wlosow! Czarny rowniez postarza! Pozdrawiam <3
Stary 2011-03-31, 23:52   #549
olunienia
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 5
Z Ciemnego Br±zu Na Blond

Hej!
Jutro idê do fryzjera, w koñcu zdecydowa³am siê rozja¶niæ swoje ciemno br±zowe w³osy na blond! Tylko mam pewien problem otó¿ chcia³abym zrobiæ du¿o jasnych cienkich pasemek na ca³ej g³owie ¿eby kolor wygl±da³ na jednolity( nie wiem czy to mo¿liwe? ). Dekoloryzacji siê obawiam bo moje w³osy s± strasznie zniszczone i cienkie Zaczê³am je farbowaæ od 6 podstawówki! na przeró¿ne kolory a¿ w koñcu co¶ mnie podkusi³o i zafarbowa³am je na czarno :< rok temu u¿y³am ¶ci±gacza koloru który odbarwi³ mi w³osy na jasny rudy jednak po dwóch dniach kolor sta³ siê ciemny potem znowu to zrobi³am ;/ niestety nie przynios³o to po¿±danych efektów....bardzo chcia³abym mieæ blond w³osy mo¿e która¶ z was wie jak to zrobiæ czy pasemka wyjd±? nie chce wygl±daæ sztucznie
olunienia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-04-01, 08:16   #550
moniczka_90
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 15 142
Dot.: Z Ciemnego Br±zu Na Blond

Po pierwsze i najwa¿niejsze, id±c do fryzjera dobrze by by³o ¿eby¶ powiedzia³a swojej fryzjerce (mam nadzieje, ze idziesz do zaufanej fryzjerki z tym problemem a nie pierwszej lepszej) co Twoje w³osy przesz³y i kiedy. Bo ona widzi tylko Twój obecny stan w³osów i mo¿e siê tylko domy¶laæ jednak zawsze lepiej powiedzieæ zeby nie by³o niespodzianek. Nie wiem czy tak duzo pasemek jak Ty chhcesz to dobry pomys³. Zrób mo¿e na razie refleksy i zobaczysz jak Twoje w³osy reaguj± na ten blond, ja na Twoim miejscu nie pisa³abym siê w obecnym stanie Twoich wlosów na blond
moniczka_90 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-04-01, 08:25   #551
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Wiadomo¶ci: 8 211

ja zeszlam na blond sama w domu-da siê zobacz link w podpisie.

Ale jesli naprawde masz strasznie zniszczone wlosy,to nie decydowalabym sie nawet na pasemka. Zregeneruj wloski,a pozniej mysl o rozjasnianiu,bo pozniej mozesz sie zdziwiæ,¿e polowa wlosow bedzie do sciecia
BLOND_PRINCESSKA jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-04-01, 08:34   #552
moniczka_90
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 15 142

Rownie¿ zesz³am do blondu sama w domu z kruczoczarnego wiêc wiem, ze siê da. Jednak stan tych w³osów potem nie by³ najlepszy. My¶lê, ze je¶li ju¿ jest zdecydowana na blond to reflekty na koronie bêd± najlepsze na zobaczenie jak w³osy reaguj± na ten blond. Na ca³o¶æ bym siê nie porywa³a na Twoim miejscu
moniczka_90 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-04-01, 09:46   #553
olunienia
Przyczajenie

tzn powiem wam tak moje w³osy sa i tak w dobrym stanie po tym co przesz³y te¿ odbarwi³am w³osy w domu nie zniszczy³y mi sie po tym zabiegu bo nie robi³am dekoloryzacji tylko ¶ciaganie koloru lubie eksperymentowaæ no ale boje sie efektu ¿ó³ci na w³osach a co powiecie o kolorze karmelowym? albo jakim¶ innym jasnym kolorze? nie koniecznie musi to byc blond! te¿ nie pomy¶lcie ¿e chce zrobiæ mega blond w³osy! bo nie, nie chodzi mi o a¿ taki kolor po prostu chce miec ja¶niejsze w³osy lepiej siê w nich czuje. Wywnioskowa³am po waszych postach ¿e pasemka niszcz± w³osy? to prawda?... juz sama nie wiem co mam robic aha a co do tego czy ide do zaufanej fryzjerki to hm powiedzmy ze tak...obcina³am siê tam ale nigdy prze nigdy nie zmienia³am koloru u fryzjera! a¿ wstyd siê przyznaæ ale u fryzjerki bylam 2 lata temu .. Tak to sama eksperymentuje w domu
Stary 2011-04-01, 15:15   #554
playboykaa77
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 458

Cytat:
Napisane przez olunienia Poka¿ wiadomo¶æ
tzn powiem wam tak moje w³osy sa i tak w dobrym stanie po tym co przesz³y te¿ odbarwi³am w³osy w domu nie zniszczy³y mi sie po tym zabiegu bo nie robi³am dekoloryzacji tylko ¶ciaganie koloru lubie eksperymentowaæ no ale boje sie efektu ¿ó³ci na w³osach a co powiecie o kolorze karmelowym? albo jakim¶ innym jasnym kolorze? nie koniecznie musi to byc blond! te¿ nie pomy¶lcie ¿e chce zrobiæ mega blond w³osy! bo nie, nie chodzi mi o a¿ taki kolor po prostu chce miec ja¶niejsze w³osy lepiej siê w nich czuje. Wywnioskowa³am po waszych postach ¿e pasemka niszcz± w³osy? to prawda?... juz sama nie wiem co mam robic aha a co do tego czy ide do zaufanej fryzjerki to hm powiedzmy ze tak...obcina³am siê tam ale nigdy prze nigdy nie zmienia³am koloru u fryzjera! a¿ wstyd siê przyznaæ ale u fryzjerki bylam 2 lata temu .. Tak to sama eksperymentuje w domu
ja bym sie na twoim miejscu tak nie nastawiala, ze wyjdziesz z pieknym blondem poniewaz fryzjerzy zwykle nie podejmuja sie takich przypadkow jak: farbowany braz --> na jasny blond .ja kiedys poszlam do dobrego salonu z braz wlosami i zaplacilam fortune za kilka blond pasemek, sama lepiej i szybciej doszlam do blondu
playboykaa77 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-04-01, 18:58   #555
olunienia
Przyczajenie

a wiec tak po trzech godzinach wysz³am od fryzjera po mojej "krótkiej" historii co robi³am z w³osami przez 8 lat fryzjerka doradzi³a mi cienkie pasemka blond które rozja¶ni± mi w³osy a nie dekoloryzacje poniewa¿ tak jak wcze¶niej kto¶ napisa³ strasznie niszczy w³osy zapyta³a jaki chce odcieñ blondu ( odp. ¿e karmelkowy ) fryzjerka powiedzia³a ¿e je¶li pasemka bêd± za jasne stonujemy kolor odpowiedni± farb±. No wiêc po 2h nak³adania pasemek, zmycia tej okropnej farby góra w³osów wygl±da³a strasznie kolor pasemek ¿ó³ty! przerazi³am siê ale fryzjerka na³o¿y³a farbe która przyciemni³a mi góre. Po wysuszeniu w³osy wygl±da³y na rzeczywiscie jasny karmelkowy a pasemek z moich ciemnych w³osów w ogóle nie widaæ! jestem bardzo zadowolona z efektu 3h pracy fryzjerki w³osy s± l¶ni±ce i ma³o zniszczone. Jedyny negatyw! ogólnie pasemka nie podobaja mi siê dlatego mia³am obawy przed tym ¿e bêdzie je widaæ, nie widaæ ich no ale góra troszeczke ja¶niejsza. Teraz pytanie do was czy je¶li zafarbuje za miesi±c w³osy na karmelkowy to bêdzie widaæ te pasemka na górze? oby nie ale jako¶ prze¿yje i z nimi OGÓLNIE JESTEM ZADOWOLONA
Stary 2011-04-01, 20:37   #556
playboykaa77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olunienia Poka¿ wiadomo¶æ
a wiec tak po trzech godzinach wysz³am od fryzjera po mojej "krótkiej" historii co robi³am z w³osami przez 8 lat fryzjerka doradzi³a mi cienkie pasemka blond które rozja¶ni± mi w³osy a nie dekoloryzacje poniewa¿ tak jak wcze¶niej kto¶ napisa³ strasznie niszczy w³osy zapyta³a jaki chce odcieñ blondu ( odp. ¿e karmelkowy ) fryzjerka powiedzia³a ¿e je¶li pasemka bêd± za jasne stonujemy kolor odpowiedni± farb±. No wiêc po 2h nak³adania pasemek, zmycia tej okropnej farby góra w³osów wygl±da³a strasznie kolor pasemek ¿ó³ty! przerazi³am siê ale fryzjerka na³o¿y³a farbe która przyciemni³a mi góre. Po wysuszeniu w³osy wygl±da³y na rzeczywiscie jasny karmelkowy a pasemek z moich ciemnych w³osów w ogóle nie widaæ! jestem bardzo zadowolona z efektu 3h pracy fryzjerki w³osy s± l¶ni±ce i ma³o zniszczone. Jedyny negatyw! ogólnie pasemka nie podobaja mi siê dlatego mia³am obawy przed tym ¿e bêdzie je widaæ, nie widaæ ich no ale góra troszeczke ja¶niejsza. Teraz pytanie do was czy je¶li zafarbuje za miesi±c w³osy na karmelkowy to bêdzie widaæ te pasemka na górze? oby nie ale jako¶ prze¿yje i z nimi OGÓLNIE JESTEM ZADOWOLONA
a jednak gratuluje
Stary 2011-04-01, 21:13   #557
Konto usuniête

Laski, co poradzicie na krusz±ce siê w³osy? Mam na my¶li to, ¿e od rozja¶niania mi siê w³osy krusz± i mam niestety miejscami krótki pasemka....
Stary 2011-04-01, 21:42   #558
playboykaa77
Zadomowienie

[1=f1c0d63fc5ca1c381c34296 7d346813606c679f4_610b1c1 cbeee7;26104326]Laski, co poradzicie na krusz±ce siê w³osy? Mam na my¶li to, ¿e od rozja¶niania mi siê w³osy krusz± i mam niestety miejscami krótki pasemka....[/QUOTE]
kup sobie cement, jedwab i oleje
Stary 2011-04-03, 23:45   #559
beautygosiek
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 293

Dziewczyny pomó¿cie!
Bardzo chcia³abym mieæ taki kolor w³osów jak na fotce nr 4 (a je¶li siê nie da to wróciæ do naturalnego koloru w³osów)

Opiszê swoj± historiê farbowania:
Chcia³am przyciemniæ o ton swoje w³osy, gdy¿ przez ostatnie 2 lata nagle posiwia³am.
Fryzjerka twierdzi³a ¿e mój naturalny kolor to ciemny blond popielaty (z tym ¿e tylko odrosty, reszta to wyp³ukany na rudawo ciemny blond z casting loreal z poprzedniego lata). (fot. 1)
Najpierw farbowa³a mi farb± Lecher w kolorze ciemny blond popielaty 6CN + jasny kasztan popielaty 5CN (pó³ na pó³) (fot. 2)
¬le siê czu³am w tym kolorze, jako¶ staro i brzydko, bo po pierwsze wyszed³ za ciemny a po drugie wcale nie tak ch³odny i popielaty jak oczekiwa³am, poza tym cera przy nim wydawa³a siê o wiele bledsza
Postanowi³am wróciæ do naturalnych, wiêc po miesi±cu posz³am znów do niej i zrobi³a mi szamponem koloryzuj±cym tej samej firmy kolorami ciemny blond 6N + blond 7N (równie¿ pó³ na pó³)
Wysz³y identyczne jak przedtem (fot. 3 - troszkê inne ¶wiat³o, albo kolor ciut cieplejszy, sama nie wiem)
Pyta³am czy da siê teraz z tych ciemnych wróciæ do naturalnego koloru, ponoæ siê da, tylko trzeba zrobiæ samym blondem 7N, prawda to? Bo ja ju¿ tak nie za bardzo wierzê…
A ¿eby zrobiæ ja¶niejsze od naturalnych to owszem, ale ¿e prawdopodobnie wyjdzie mi rudawy odcieñ (a tego nie chcê).
Jak siê pyta³am czy da siê pasemka to ¿e mo¿na ale tylko rozja¶niaczem(naprawdê nie da siê farb±? dlaczego?

Jakie¶ rady dla mnie?
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg moje w³osy.jpg (40,7 KB, 76 za³adowañ)

Edytowane przez beautygosiek
Czas edycji: 2011-04-11 o 13:45
beautygosiek jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-04-05, 01:03   #560
bita smietana
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 371

Cze¶æ

Chcia³abym do³±czyæ do Was i przefarbowaæ moje br±zowe w³osy na ciemny blond, marzy mi siê taki kolor jaki ma Agnieszka Szulim na zdjêciu na tej stronie: http://agnieszka-szulim.pl/

Obecnie mam czekoladowy br±z, z paroma centymetrami odrostów (w do¶æ podobnym kolorze, tylko bez ciep³ego odcienia) Moje naturalne w³osy by³y ciemnobr±zowe (do¶æ mysie), zaczê³am farbowanie jakie¶ 2,5 roku temu- tylko farby bez amoniaku. W listopadzie pofarbowa³am w³osy po raz pierwszy i fryzjera (w³a¶nie na czekoladê) i od tego czasu marzê o blondzie

Pomo¿ecie dobraæ rozwi±zanie?

my¶la³am o dekoloryzacj: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=189027&page=15

(to przyk³adowy dekoloryzator), potem chcia³abym odczekaæ jaki¶ czas a¿ dekoloryzator siê ca³kowicie wyp³ucze i na³o¿yæ farbê blond. Myslicie, ¿e jest to mozliwe?

Bêdê Wam bardzo wdziêczna za opiniê
Stary 2011-04-05, 10:07   #561
jiuna
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 291

Cytat:
Napisane przez bita smietana Poka¿ wiadomo¶æ

my¶la³am o dekoloryzacj: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=189027&page=15

(to przyk³adowy dekoloryzator), potem chcia³abym odczekaæ jaki¶ czas a¿ dekoloryzator siê ca³kowicie wyp³ucze i na³o¿yæ farbê blond. Myslicie, ¿e jest to mozliwe?

Bêdê Wam bardzo wdziêczna za opiniê
pierwsze s³yszê ¿eby dekoloryzator siê wyp³ukiwa³
¶ci±ga kolor podczas zabiegu i tyle
ewentualnie jak ¼le umyjesz w³osy to w³osy mog± trochê ciemnieæ ....
a w³osy ¿eby uzyskaæ taki kolor to chyba trzeba najpierw rozja¶niæ...
sama jestem brunetk± i nigdy po farbowaniu nie wyszed³ mi blond... zawsze rudo¶ci
jiuna jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-04-05, 21:13   #562
bita smietana
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 371

Cytat:
Napisane przez jiuna Poka¿ wiadomo¶æ
pierwsze s³yszê ¿eby dekoloryzator siê wyp³ukiwa³
¶ci±ga kolor podczas zabiegu i tyle
ewentualnie jak ¼le umyjesz w³osy to w³osy mog± trochê ciemnieæ ....
a w³osy ¿eby uzyskaæ taki kolor to chyba trzeba najpierw rozja¶niæ...
sama jestem brunetk± i nigdy po farbowaniu nie wyszed³ mi blond... zawsze rudo¶ci
z wyp³ukiwaniem w³a¶nie chodzi³o mi o prawid³owe mycie, by nie ¶ciemnia³o Dzisiaj u fryzjera powiedziano mi, ¿e po dekoloryzacji zostanie na³o¿ona normalna jasna (do¶æ jasna, zale¿y mi na ciemnym blondzie) farba i powinien wyj¶æ w³a¶nie taki kolor. Dlatego pytam
Stary 2011-04-05, 22:04   #563
Konto usuniête

Dziewczyny, jak my¶licie czy to prawda ¿e farby palette strasznie niszcz± w³osy??Chcê sobie pomalowaæ w³osy farb± palette bardzo jasny blond e20, ale kole¿anka mi dzi¶ powiedzia³a, ¿e palettki ponoæ mocno niszcz± w³osy i przez nie wypadaj±. Czy mia³y¶cie doczynienia z palette?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-06, 10:21   #564
jiuna
Wtajemniczenie

[1=f1c0d63fc5ca1c381c34296 7d346813606c679f4_610b1c1 cbeee7;26182389]Dziewczyny, jak my¶licie czy to prawda ¿e farby palette strasznie niszcz± w³osy??Chcê sobie pomalowaæ w³osy farb± palette bardzo jasny blond e20, ale kole¿anka mi dzi¶ powiedzia³a, ¿e palettki ponoæ mocno niszcz± w³osy i przez nie wypadaj±. Czy mia³y¶cie doczynienia z palette?[/QUOTE]

kiedy¶ farbowa³am...dawno... mo¿e z 6 lat temu ale potem odkry³am wiza¿ no i siê naczyta³am
za jakie¶ 1-2miesi±ce znowu bêdê robiæ palette skandynawski blond
w sumie jak dla mnie to nie ma farby która nie niszczy...ka¿da jako¶ tam dzia³a... zale¿y jeszcze jakie w³osy masz przed farbowaniem...oczywiste jak ju¿ wcze¶niej s± ledwo ¿ywe to po kolejnym farbowaniu mo¿esz mieæ problem
dlatego w³a¶nie ja nie farbujê od grudnia ¿eby je trochê zregenerowaæ przed nastêpnym ciosem
Stary 2011-04-06, 11:13   #565
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez playboykaa77 Poka¿ wiadomo¶æ
kup sobie cement, jedwab i oleje
Mam jedwab, ale mam po nim "gumê" z w³osów xD

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Cytat:
kiedy¶ farbowa³am...dawno... mo¿e z 6 lat temu ale potem odkry³am wiza¿ no i siê naczyta³am
za jakie¶ 1-2miesi±ce znowu bêdê robiæ palette skandynawski blond
w sumie jak dla mnie to nie ma farby która nie niszczy...ka¿da jako¶ tam dzia³a... zale¿y jeszcze jakie w³osy masz przed farbowaniem...oczywiste jak ju¿ wcze¶niej s± ledwo ¿ywe to po kolejnym farbowaniu mo¿esz mieæ problem
dlatego w³a¶nie ja nie farbujê od grudnia ¿eby je trochê zregenerowaæ przed nastêpnym ciosem
Chcia³am pomalowaæ w³osy palette rozja¶niaj±c± e20, bo chcia³abym doj¶æ do takich ¶licznych bardzo jasnych w³osków, ale te¿ my¶la³am nad skandynawskim blondem. Jiuna po skandynawskim masz bardzo jasne w³osy wrêcz bia³e? Bo mi w³a¶nie o takie chodzi, ale mam problem jak± farbê wybraæ i w³a¶nie zastanawia³am siê nad skandynawskim i
bardzo jasnym blondem e20.
Stary 2011-04-06, 11:20   #566
jiuna
Wtajemniczenie

[1=f1c0d63fc5ca1c381c34296 7d346813606c679f4_610b1c1 cbeee7;26186604]
Chcia³am pomalowaæ w³osy palette rozja¶niaj±c± e20, bo chcia³abym doj¶æ do takich ¶licznych bardzo jasnych w³osków, ale te¿ my¶la³am nad skandynawskim blondem. Jiuna po skandynawskim masz bardzo jasne w³osy wrêcz bia³e? Bo mi w³a¶nie o takie chodzi, ale mam problem jak± farbê wybraæ i w³a¶nie zastanawia³am siê nad skandynawskim i
bardzo jasnym blondem e20.[/QUOTE]

jeszcze nic nie mam dopiero za miesi±c lub dwa farbujê trochê siê bojê...ale raz siê ¿yje
dziewczyny z blondaskowego bloga polecaj±... czekaj czekaj... zaraz znajdê o mam...
http://swiat-swiadomej-blondynki.blo...,ID422246318,n

warto poczytaæ te¿ inne posty
Stary 2011-04-06, 11:31   #567
Konto usuniête

Kurde za ciemny dla mnie ten kolor Ja chcê taki:

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-06, 12:05   #568
jiuna
Wtajemniczenie

a jaki masz naturalny??
Stary 2011-04-06, 15:31   #569
playboykaa77
Zadomowienie

[1=f1c0d63fc5ca1c381c34296 7d346813606c679f4_610b1c1 cbeee7;26182389]Dziewczyny, jak my¶licie czy to prawda ¿e farby palette strasznie niszcz± w³osy??Chcê sobie pomalowaæ w³osy farb± palette bardzo jasny blond e20, ale kole¿anka mi dzi¶ powiedzia³a, ¿e palettki ponoæ mocno niszcz± w³osy i przez nie wypadaj±. Czy mia³y¶cie doczynienia z palette?[/QUOTE]
ta palette da ci bardzo jasny kolor niestety po jakims czasie jak juz bedziesz nia farbowac zaczna ci sie wlosy palic zrobi sie z nich guma oraz bedzie ich coraz mniej , farbowalam palette pare lat i zaluje , przestalam bo widzialam ze jeszcze kilka razy ja uzyje i koniec z moimi dlugimi wlosami, kolo twarzy mialam takie krociotkie, fryzjerzy mowia ze jest to najgorsza farba do wlosow ze sie od niej lysieje zdaje sobie jednak sprawe jak bardzo ona rozjasnia i ze jest duzo fanek wlasnie dzieki efektowi takiego rozjasnienia
Stary 2011-04-06, 18:35   #570
Konto usuniête

Cytat:
a jaki masz naturalny??
Naturalny mój to ciemny br±z

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

Cytat:
Napisane przez playboykaa77 Poka¿ wiadomo¶æ
ta palette da ci bardzo jasny kolor niestety po jakims czasie jak juz bedziesz nia farbowac zaczna ci sie wlosy palic zrobi sie z nich guma oraz bedzie ich coraz mniej , farbowalam palette pare lat i zaluje , przestalam bo widzialam ze jeszcze kilka razy ja uzyje i koniec z moimi dlugimi wlosami, kolo twarzy mialam takie krociotkie, fryzjerzy mowia ze jest to najgorsza farba do wlosow ze sie od niej lysieje zdaje sobie jednak sprawe jak bardzo ona rozjasnia i ze jest duzo fanek wlasnie dzieki efektowi takiego rozjasnienia
Wziê³am w³a¶nie te¿ pod uwagê to, i¿ ta farba mocno rozja¶nia. Ale jak dojdê do tego b. jasnego blondu, to raczej nie bêdê malowaæ ni± ca³y czas. Jedynie bêdê nak³adaæ tylko na odrosty pomalowane wcze¶niej rozja¶niaczem, a dziêki rozja¶niaczowi po zamalowaniu odrostów mam je ¿ó³te, to raczej bêdê jej tylko u¿ywaæ w³a¶nie na odrosty jedynie, bo lipa zniszczyæ sobie tak bardzo w³osy...
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2017-01-05 08:29:33

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:58.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.