|
|
#541 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mój chomiczek - cz.3 :)
Cytat:
tak jak teraz czerwona sobie spływa ![]() Oj chyba prędzej by się pogryzły niż... pobawiły ![]() Cytat:
to tak jak na kolejkach górskich, bez grawitacji
|
||
|
|
|
#542 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#543 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mogę mieć jedynie wszelkiego rodzaju blondy . Ciemne mnie postarzają ![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
![]() Miałam jakiś fioletowy dzień ![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Myślała, że po wczorajszym niepisaniu spadnę na 3. pozycję, ale dalej jestem 2. . Madziuś - obijasz się
Edytowane przez tikki85 Czas edycji: 2010-10-13 o 11:53 |
||
|
|
|
#544 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Golfik fajny, kolor jest fajny mimo, że nie niebieski A szalik super, że taki długi, ja mam swój zimowy z tych grubych robionych na drutach, który ma 2,80 cm Lubię tak tyle razy owinąć się i żeby jeszcze wisiało do kolan Tak, już wczoraj wieczorem pisałam Mam teraz czerwone, cały czas maluję na ten kolor żeby były bardzo czerwone bo jak na chwilę pomalowałabym na ciemny to później gorzej czerwona by wzięła i nie byłaby taka intensywna A teraz ciągle jak odrastają naturalne to od razu traktuję je czerwienią
|
|
|
|
|
#545 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym chciała miec rude ![]() Wcześniej mama wybiła mi ten pomysł z głowy, a teraz znowu mi sie chce rudego ![]() Cytat:
![]() Nawet czasem nie mam czasu, żeby pójśc siusiu zrobić ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#546 |
|
Zadomowienie
|
Hej Laseczki i Chomisie!!
Spamerki jedne, już 11 strona nowego wątku ![]() Szczerze przyznam, że nie chce mi się nadrabiać. Może ktoś streści najważniejsze wydarzenia? ![]() Zaaklimatyzowałam już się w nowym domku, mieście i uczelni. Brakuje mi tylko jakiejś futerkowej kuleczki do kochania, ale już za 2 tygodnie przyjedzie do mnie klatka i przygarnę jakiegoś chomisia ![]() Pozdrowionka
|
#547 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Emi!
W sumie to nic ciekawego się nie wydarzyło ![]() Super, że napisałaś . Ooo...nowa futrzana kuleczka za niedługo dołączy do naszego chomiczego grona |
|
|
|
#548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hej Kochana tęskniłam W sumie to nic ciekawego się nie działo - 'uhu' i te sprawy ![]() To super, że już się zaaklimatyzowałaś ![]() Czekam na zdjęcia nowego chomisia ![]() Choć o Misi zawsze będziemy pamiętać |
|
|
|
|
#549 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa a tak w ogóle to w metrze leci polski film z Ewą Kasprzyk
![]() . KLIK---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Ale jest jeszcze coś pasującego do naszego wątku KLIK
Edytowane przez tikki85 Czas edycji: 2010-10-13 o 12:45 |
|
|
|
#551 |
|
in love with life
|
Dziewczyny nie wiem co mam robic
![]() Zauwazylam dzis rano, ze moj chomiczek jednak sie drapie. W miejscu szyi ciagle nie ma siersci, ale poza tym jego humor jest w porzadku, normalnie je, pije i biega. Wyczytalam w necie, ze moze miec swierzb albo alergie lub jakies inne pasozyty. Przegladalam mu futerko, ale nie znalazlam tam zadnych malych poruszajacych sie plamek. Na dodatek ma czerwone oczy (tzn skora wokol oczu jest czerwona). Zadzwonilam do najblizszego weterynarza i dzisiaj nie ma nikogo kto zajmuje sie chomikami, dopiero jutro, ale jest to w godzinach mojej pracy! ;( Na dodatek pani powiedziala mi przez telefon, ze leczenie swierzbu lub alergii moze kosztowac 50-100 euro!!! Plakac mi sie chce. Zrobilam rano fotki, wrzuce Wam za chwile, moze ktoras z Was ma jakis pomysl.
|
#552 |
|
Zakorzenienie
|
Monia...ja zapłaciłam chyba 50euro za Mieciulkę (albo więcej...pamięta ktoś
?), ale teraz już nie ma żadnych krostek. Weterynarz powiedział, że to była jakaś wewnętrzna infekcja i musiałam podawać jej lekarstwa do pyszczka. Ja bym jednak poszła z chomiczkiem...dlaczego ma się męczyć ![]() ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- I też Mieciulka była normalnie żywotna, jadła normalnie, normalnie piła itp. |
|
|
|
#553 |
|
Zakorzenienie
|
Monia nie wiem co poradzić
![]() Biedactwo maleńkie ![]() Strasznie dużo sobie zażyczył wet ![]() A może jest jakiś wet, który dziś przyjmuje, tylko troszkę dalej
|
|
|
|
#554 |
|
Zakorzenienie
|
Madziuś, sama wizyta u weterynarza za granicą kosztuje 20-30euro, więc nie wiem czy znajdzie się jakiś tańszy.
Monia...szukaj w Internecie innego weterynarza w pobliżu. ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- No właśnie...20 u jednego weterynarza, 30 u drugiego+analiza laboratoryjna 30euro = 80euro za Mieciulkę, a nie 50 jak wcześniej pisałam . No ale czego się nie robi dla przyjaciela
|
|
|
|
#555 |
|
in love with life
|
Te 2 zdjecia udalo mi sie zrobic. Jedno jest troche nieostre, ale nie zdazylam zrobic innego, bo Prosiunia strasznie sie ruszala.
Edytowane przez MdM Czas edycji: 2010-10-30 o 12:18 |
|
|
|
#556 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do ostatniego zdania to się zgadzam ![]() Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#558 |
|
in love with life
|
A jak sie nazywalo to, co miala Miecia?
Szukam wlasnie jakiegos weterynarza. ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- O grzbiecie jest w necie sporo napisane. Wiekszosc pisze, ze wet przepisuje jakas masc lub plyn i po tygodniu to mija. A o szyi nie ma prawie nic. Jedna info tylko znalazlam, ale tam byla rada, zeby isc do weta.
|
#559 |
|
Zakorzenienie
|
Że też takie maleństwa muszą chorować
|
|
|
|
#560 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam pojęcia. Nawet wyrzuciłam lekarstwa które dał weterynarz. Ale na gryzonie.info napisałam nazwę - krople Estilsona, a drugie to było robione w laboratorium.
---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Ja miałam najpierw kropelki i maść na skórę. Przepisała to pierwsza weterynarka, która nie miała pojęcia o chomiczkach. Nic nie pomagało. Najlepiej zrobić analizę laboratoryjną...i zobaczyć co spowodowało ropień. ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Przeczytałam, że te krople stosuje się przy alergii, astmie, zapaleniach i podagrze oraz przy zapobieganiu odrzutom przeszczepów
|
|
|
|
#561 |
|
in love with life
|
Prosiunia nie ma tam ropnia. Kurcze, zeby to sie nie przenioslo na druga Prosiunie.
|
#562 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#563 |
|
Zakorzenienie
|
Monia...ja nie jestem weterynarzem więc nie mam pojęcia co to jest i czym można leczyć. Może wystarczy maść, która kosztuje 3euro i nie wyjdzie Ci dużo za leczenie
.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#564 |
|
Zakorzenienie
|
Oby wystarczyła
![]() I żeby prosiaczek się nie męczył
|
|
|
|
#565 |
|
Zakorzenienie
|
No...oby weterynarz pomógł prosiaczkowi
.
|
|
|
|
#566 |
|
Zakorzenienie
|
Też trzymam
|
|
|
|
#567 |
|
in love with life
|
Nie maja kontaktu, ale oddychaja tym samym powietrzem.
Poza tym jedna klatka stoi na drugiej i maja/mialy siano z tej samej paczki!
|
#568 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#569 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie u mnie też tylko Miecia była chora, a miały klatkę przy klatce, jadły to samo i na tym samym spały. Tym się chyba nie zaraża.
---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Chyba, że to jakieś pasożyty |
|
|
|
#570 |
|
Zakorzenienie
|
![]() To już wet musiałby ocenić od czego to jest i czy drugi prosiaczek tez może się zarazić
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:20.

tak jak teraz czerwona sobie spływa 
. Humor mi się poprawił, mimo, że dalej nie mamy farby
. Wczoraj takie sklepy były pozamykane, bo było święto!
. Byliśmy z M. nad morzem a tam fale jak tsunami 
też fajny
Mam teraz czerwone, cały czas maluję na ten kolor żeby były bardzo czerwone bo jak na chwilę pomalowałabym na ciemny to później gorzej czerwona by wzięła i nie byłaby taka intensywna 

.