*** Dukanie od 31.10.2010 *** - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-11-14, 22:39   #541
monias_wawa
Raczkowanie

Dot.: *** Dukanie od 31.10.2010 ***

Witaj Madziu,

powinnaś uzbroić się w cierpliwość i zaufać swojemu konsekwentnemu żywieniu. Ja bez wagi zaczęłam zauważać po swoim ciele dopiero po tygodniu. Nadal pije duuuzo wody bo bez niej można doprowadzić do zakwaszenia organizmu i w efekcie do bardzo poważnych problemów z nerkami. Co chwilowe spacerki do toalety nie powinny w obliczu ewentualnych powiklań stanowić jakiegokolwiej problemu
monias_wawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-14, 22:41   #542
gonnia1
Raczkowanie

GG do gonnia1

Cytat:
Napisane przez 89Madzia89 Pokaż wiadomość
Prosze o pomoc drogie Wizanki jestem 2 dzien na tej diecie jakos szukam w internecie przepisow nie jem duzo nie potzrebuje takie syte sa te dania oczywiscie same proteiny serki, jajka, piers z indyka, z kurczaka itp i niestety waga nie spada w dol ((
Nie mam wag w domu wazylam sie w piatek u babci w sobote zaczelam diete dzis u niej byla i zwazylam sie i tu prawie kilo wiecej zalamana jestem
Niektore dziewczyny pisza ze w 3 dnni traca 4 kilo nie wiem co nie tak robie
Apoza tym ciagle pije wode czesto chodze do ubikacji ale ciagle mam suche usta i pic mi sie chce pomozcie co robie zle
Po pierwsze najlepiej ważyć się na czczo, waga może skakać w ciągu tych kilku dni, mnie najbardziej spadła drugiego dnia -1,8kg, a piątego było -1,6kg. Wszystko też zależy od Twojej wagi wyjściowej, myślę, że te 4 kg to traci ktoś kto ma ponad 20kg nadwagi. Ja też mam cały czas suchość w ustach, trzeba dużo pić...ja piję wodę, herbatę żurawinową, bo przyspiesza usuwanie wody z organizmu. Nie ma co się łamać, każdy organizm jest inny.
gonnia1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-14, 22:51   #543
89Madzia89
Raczkowanie

przy 160cm mam 86,3 kg w tej chwili bardzo sie nakrecilam na ta diete
Nigdy nie bylam szczupla ale zaczelam tyc odkad biore hormony niestety
Szczerze nigdy nie robilam jakichkolwiek diet a ta z racji tego ze lubie nabial ryby i ze nie wymaga glodowek bardzo mi odpowiada na razie nie bede sie wazyc zobacze co pokaze waga po 5 dniu 1 fazy i na pewno od teraz bede tu czesto do Was zagladac
89Madzia89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-14, 22:55   #544
gonnia1
Raczkowanie

GG do gonnia1

Cytat:
przy 160cm mam 86,3 kg w tej chwili bardzo sie nakrecilam na ta diete
Nigdy nie bylam szczupla ale zaczelam tyc odkad biore hormony niestety
Szczerze nigdy nie robilam jakichkolwiek diet a ta z racji tego ze lubie nabial ryby i ze nie wymaga glodowek bardzo mi odpowiada na razie nie bede sie wazyc zobacze co pokaze waga po 5 dniu 1 fazy i na pewno od teraz bede tu czesto do Was zagladac
Najważniejsza jest wytrwałość, konsekwentne dążenie do celu i wiara, że na 100% uda się go osiągnąć. Podobno nie ma bardziej skutecznej diety, przy której człowiek czuje się najedzony, więc prędzej czy później ta waga musi zacząć spadać.
Stary 2010-11-14, 23:06   #545
monias_wawa
Raczkowanie

Dokładnie ! wszystko zejdzie z dupki ud, brzuszka i ramion. Potem siłka i w wakacje wcisnę się w kostium 34))
Stary 2010-11-14, 23:18   #546
ry-bcia
Zadomowienie

Postanowiłam się do Was przyłączyć nie wiem czy wytrwam ale chcę spróbować. Zaczynam jutro. Zakupy już zrobione, TŻ też będzie się dietował więc w lodówce nie będzie żadnych pokus. Mam nadzieję że jak będę chciała zrezygnować to mi pomożecie wytrwać
ry-bcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-15, 07:13   #547
nati82
Przyczajenie

wczoraj wieczorkiem z córcią robiłam takie pyszne babeczki i niestey zjadłam jednąnie mogę sobie tej chwili słabości darować,ale cóż chyba przedłuże 1 faze o jeden dzień.co o tym myślicie??można tak???

dziś zaczełam dzionek od jogurciku naturalnego z otrębami i oczywiście od kawy.{ze słodzikiem he he}

ktoś wcześniej napisał że dobrą metodą jest nagradzanie się za uzyskanie pewnej wagi,bardzo mi sie ten sposób spodobał i postanowiłam że jak dojde do 70 to kupie sobie torebkę taką suuuuuuuuuuper wypasioną.mam bzika na tym punkcie.
Stary 2010-11-15, 07:32   #548
monias_wawa
Raczkowanie

Witajcie,

hihi dawno mnie tu nie było

ry-bcia ściskam i trzymam kciuki

nati82 nagradzanie jest fantastyczne mogłabym siebie tak motywować cały czas

ja w pracy.
dziś
sn. wieśniak ze szczypiorkiem i 1/2 kostki chudego sera
sn II - rolmopsy 2x
obiad - indok
kol. - 2x kostka mintaja
Stary 2010-11-15, 08:41   #549
gonnia1
Raczkowanie

GG do gonnia1

Witajcie,
mam nadzieję,że wszystkie macie się dobrze, mnie z rana złapała słabość, coś mi się w głowie zaczęło kręcić, ale zjadłam śniadanko i jes ok..niestety dziś cały dzień poza domem
Stary 2010-11-15, 08:54   #550
monias_wawa
Raczkowanie

Ja dziś też poza domem. Jednak Dzień zaczął się fantastycznie - właśnie dotarła do mnie konfiturówka do serwisu porcelanowego i jest prześliczna

Potrzebuję jeszcze sosjerkę na kremy/polewy czy jakieś musy i tortownicę. Ale na to muszę uciułać.
Stary 2010-11-15, 08:55   #551
reconstrukcja
Raczkowanie

hey dziewczynki!
nie było mnie, bo byłam na 2dniowym wyjeździe...
no i zgrzeszyłam wypiłam kilka piw...
ale jadłam tylko to co trzeba...
i jak myślicie? powinnam znowu zaczynać od nowa???
aż boję się na wagę stawać...
reconstrukcja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-15, 08:57   #552
mirkaaa
BAN stały

No u mnie dzisiaj znowu poczatek od pozytywnego nastawienia
Zanotowałam spadek -1.6kg
Nie wiedzialam ze siedzi we mnie az tyle wody, dzisiaj jest 3 dzien diety a ze mnie zeszlo 3.5kg, oby tak spektakularnie leciało tez na II.

Wczoraj przez cały dzien odczuwalam lekkie zmeczenie, dzisiaj jest juz lepiej wstalam bezproblemow zaraz zabieram sie za sniadanko standardowo jogurcik, otreby(mam tylko owsiane wiec one musza dzisiaj wystarczyc)i łyzka lnu.
Pozniej pewnie bedzie kurczak na zimno upieklam sobie wczoraj wiecej zeby moc zabrac ze soba na uczelnie, jakis serek wiejski i 3 jajka na twardo, mam nadzieje ze wystarczy
Dzisiaj pozno wracam do domu bo okolo21 wiec wolalabym juz w domu sie niczym nie zajadac
mirkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-15, 09:12   #553
monias_wawa
Raczkowanie

klask i: nio fantastycznie!!!

co do piwek

oczywiście nie można ale wyobrażam sobie, że jak już pojawiłby się % to raczej na PW i zastosowałabym zasadę rozdzielnośći białek od węgli. Np. białko z białym/czerwonym wytrawnym winkiem a piwko samo. Ale oczywiście to jest moja wizja
Stary 2010-11-15, 09:12   #554
mirkaaa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez reconstrukcja Pokaż wiadomość
hey dziewczynki!
nie było mnie, bo byłam na 2dniowym wyjeździe...
no i zgrzeszyłam wypiłam kilka piw...
ale jadłam tylko to co trzeba...
i jak myślicie? powinnam znowu zaczynać od nowa???
aż boję się na wagę stawać...
Nie od nowa zaczynac raczej nie powinnas, zalezy na jakim jestes etapie?
Mimo wszytsko bym nie radzila zaczynac wszytskiego od nowa, tylko wziasc sie porzadnnie w garsc i dukac dalej grzecznie
Bo inaczej juz my sie tutaj z Toba rozprawiamy

Alkoholu nam nie mozna pic pod zadnych pozorem, sama stawiam czola temu, bo lubie imprezy i alko, ale postanowilam sobie az do schudniecia nie tknac nic alkoholowego
Dzisiaj mija 2 miesiac jak nie pale papierosow to mi sie udało wiec reszta tez musi
Stary 2010-11-15, 09:14   #555
Watorzynka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monias_wawa Pokaż wiadomość
Witajcie Moje Kochane!
Watorzynka dlaczego sobie poszłaś?
Kochana wróce wróće, po moim grzeszeniu pizza w sobote trzymam dalej diete... ale mam za dużo problemów na głowie i bardzo rzadko właczam komputer. mam nadzieje że u was świetnie bo u mnie zastój.. 54kg jak było od dawna tak dalej jest.... No ale nic próbuje dalej

Trzymam za was kciuki!!!
Stary 2010-11-15, 09:19   #556
mirkaaa
BAN stały

Dziewczyny natknelam sie na 3 swietne przepisy na dukanowe Ptasie mleczko, Lekkie krowki i Rafaello !!!

Mysle ze to niezly pomysl na nagrode

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Watorzynka Pokaż wiadomość
Kochana wróce wróće, po moim grzeszeniu pizza w sobote trzymam dalej diete... ale mam za dużo problemów na głowie i bardzo rzadko właczam komputer. mam nadzieje że u was świetnie bo u mnie zastój.. 54kg jak było od dawna tak dalej jest.... No ale nic próbuje dalej

Trzymam za was kciuki!!!
Ojoj
Kochana dasz rade, kto jak nie my Ci w tym pomozemy
Stary 2010-11-15, 09:20   #557
monias_wawa
Raczkowanie

Watorzynka oki wybaczam Ci. Jak się ogarniesz to koniecznie wracaj.

poza tym jedna mała pizza jeszcze nikogo nie zabiła a spowodowała jedynie mały zastój.

ptasie
Stary 2010-11-15, 09:21   #558
89Madzia89
Raczkowanie

powiedzcie mi gdze w jakiejs sieci sklepow znajde ten serek homogenizowany naturalny u nas sa ale wszystko slodzone i smakowe w delikatesach centrum
89Madzia89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-15, 09:22   #559
reconstrukcja
Raczkowanie

Mirkaa- gratulacje!!! to super wynik klask i:
a myślałam, żeby teraz zrobić po prostu 2 dni na samych proteinkach, co Wy na to? a później wrócę do 1/1 bo tak mi najbardziej odpowiada...

muszę się trzymać i chcę się trzymać - alkohol to zło przynajmniej na czas diety
Stary 2010-11-15, 09:32   #560
monias_wawa
Raczkowanie

serek homogenizowany naturalny i to jeszcze nisko procentowy....szczerze mówiąc nie szukałam....wogóle coś takiego jest?

szczerze mówiąć w książce jest anpisane, że jak zgrzeszysz to nie am co się łąmać ale trzeba konsekwentniej przyłożyć się do ciągu dalszego diety. Myślę, że dodatkowy dzień protein nie zaszkodzi
Stary 2010-11-15, 09:36   #561
reconstrukcja
Raczkowanie

Monia - to w takim razie tak zrobię
a jeśli chodzi o serek homo naturalny i niskotłuszczowy jest w Lidlu
ja sobie robię z cacao i słodzikiem
Stary 2010-11-15, 09:41   #562
mirkaaa
BAN stały

Cytat:
Watorzynka oki wybaczam Ci. Jak się ogarniesz to koniecznie wracaj.

poza tym jedna mała pizza jeszcze nikogo nie zabiła a spowodowała jedynie mały zastój.

ptasie
Zaraz podam przepisy
Jestem bardzo ciekawa jak to bedzie smakowalo, to bedzie takidukanowy rarytas

Cytat:
powiedzcie mi gdze w jakiejs sieci sklepow znajde ten serek homogenizowany naturalny u nas sa ale wszystko slodzone i smakowe w delikatesach centrum
serek homogenizowany ja kupuje w Lidlu (Pilos sie nazywa), albo w Tesco President czy cos w tym stylu.
Zwykle sa w wiaderkach okolo 400-500dag.

Cytat:
Napisane przez reconstrukcja Pokaż wiadomość
Mirkaa- gratulacje!!! to super wynik klask i:
a myślałam, żeby teraz zrobić po prostu 2 dni na samych proteinkach, co Wy na to? a później wrócę do 1/1 bo tak mi najbardziej odpowiada...

muszę się trzymać i chcę się trzymać - alkohol to zło przynajmniej na czas diety
Aaa dziekuje dziekuje, to swietne uczucie, zycze nam i sobie takich jak najwiecej

Wiesz co skoro idziesz trybem 1/1 to juz tego nie zmieniaj, organizm jest inteligentniejszy niz myslimy, idz normlanie jak idziesz nic nie zmieniaj tylko rob ostre i radykalne dni proto takie totalnie bez grzeszne a one napewno pomoga
Ja bym tak radzila

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

rafaello

-otreby owsiane
-serek homogenizowany
-6 łyzek odtłuszczonego mleka w proszku
-aromat migdałowy, waniliowy i kokosowy
-slodzik

Do serka dodaj aromaty, mleko w proszku,az do uzyskania gestej masy. Uformuj kulki i posyp je otrebami dla dekoracji. Mozesz posypac takze cynamonem lub kawa rozpuszczalna. Gotowy deser włoz do lodówki w celu chłodzenia.

Reszte podam wieczorem bo nie mam juz na to czasu
Stary 2010-11-15, 09:44   #563
Watorzynka
Raczkowanie

Dzieki Kochane
Ja sie aż tak bardzo tym nie podłamuje, ta pizza nawet wyrzutów nei mam hahha myślałam że bede miała ale od dzisiaj znowu jestem na P.. ide sobie zrobic nutelle dukanowska i w nosie to mam dzisiaj cąły dzien w analizie matematycznej;/ bleee

Powiedzcie mi kochane wy uzywacie cytryny do herbaty??? bo pisze zbey jej nie uzywac jako napoju... wiec nie wiem

Wg ja nie wiem czy wy tez takei cos macie jak sa problemy to myslicie tylko o jedzeniu, znaczy ja zawsze tak miałam że sie objadam... a wszytko mi sie ost wali. i na razie wytrzymałam i staram sie dalej ale kii wiewy tez trzymajcie za mnei kciuki
Stary 2010-11-15, 10:15   #564
monias_wawa
Raczkowanie

Ja cytrynę czasem tak ale to dosłownie kilka kropli. Jednak obawiam się, że to wbrew zasadom, gdyż owocek traktujemy jako dodatek a w przypadku samej herbaty cytrynka chyba już dodatkiem nie będzie.

ja nie myślę o jedzeniu ale o lampce wina wytrawnego i ciszy

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

i wyczytałam w książce dukana z przepisami dla fazy uderzeniowej, że można dodać łyżkę stołową sosu ostrygowego /"wołowina Luc Luc"/ a nie ma tego składnika w dozwolonych przyprawach na liście.
Stary 2010-11-15, 10:43   #565
kajusiaaa
Raczkowanie

hej dziewczynki.
od dzis dukam rano jadlam jogurt naturalny z otrebami i do tego 3 plasterki szynki konserwowej
a do pracy przygotowalam sobie 1/2 kostki twarogu z jogurtem naturalnym i do tego wzielam 6 malych plasterkow sera zoltego (znalazlam ser zolty co ma wiecej bialka niz inne wartosci odzyw. )

do uslyszenia wieczorem
kajusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-15, 11:18   #566
kasia loczek
Raczkowanie

GG do kasia loczek

Witam Was Dziewczęta
Nie krzyczcie tylko wytlumaczcie .
Jestem dzisiaj pierwszy dzień i kupiłam sobie kefiry owocowe oczywiste O% TŁUSZCZU (takie z Biedronki), jednak w składzie maja węglowodany, czy mogą być stosowane w pierwszej fazie??.
Przeczytałam tez na waszym forum ze można jeść serki owocowe do 4% tłuszczu, jednak nie jestem pewna czy każde czy jednak patrzycie tez na zawartość węglowodanów.
Przepraszam jeśli już to było tłumaczone.....czytałam pilnie....jednak nie doszukałam się tego - albo nie potrafię tych inf złożyć w jedna całość.
kasia loczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-15, 11:26   #567
ry-bcia
Zadomowienie

No to zaczynamy
waga startowa 61 kg (wczoraj było 61,9 - schudłam zanim zaczęłam ) - chciałabym dojść do 55 kg więc w sumie dużo nie ma , ale podobno im mniej do zrzucenia tym trudniej
śniadanko - serek wiejski, 2 jajka na miękko i plaster szynki
II śniadanie - jogurt + otręby
obiad - pieczony łosoś + ogórek konserwowy

Cytat:
serek homogenizowany naturalny i to jeszcze nisko procentowy....szczerze mówiąc nie szukałam....wogóle coś takiego jest?
jest podobno serek homo 0% z firmy Ostrovia - nie jadłam i nie wiem gdzie go dostać
http://img157.echo.cx/img157/5750/serek4ym.jpg
ja kupuję serek w netto on ma chyba 0,05 % tłuszczu , 500 g - jak kupię to pstryknę fotkę bo nie mogę go znaleźć w google
Cytat:
Napisane przez Watorzynka Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi kochane wy uzywacie cytryny do herbaty??? bo pisze zbey jej nie uzywac jako napoju... wiec nie wiem
ja jestem herbatoholiczką i nie wyobrażam sobie rezygnacji z cytryny - i tak już wielkim poświęceniem jest rezygnacja z cukru na rzecz słodzika

no i przyznam się bez bicia że bez piwka też będzie cięzko ...

Kasia loczek
zasada jest taka - jeść jak najwięcej białka, jak najmniej tłuszczu i jeszcze mniej węglowodanów
niby węglowodanów + tłuszczu ma być mniej w produkcie niż białka ale jak tak studiuję etykietki to bym musiała jeść tylko biały ser, jajka i piersi z kurczaka bo wszędzie te cholerne węgle są!!!
Ja przy diecie TŻ stosowałam zasadę "bez przeginania" - skoro dziewczyny jedzą 4% serki wiejskie bo nie mogą dostać innych i chudną to pozwalałam mu czasem zjeść serek owocowy z lidla i też mu nic nie było i chudł - ale nie był to produkt codzienny

Edytowane przez ry-bcia
Czas edycji: 2010-11-15 o 11:41
Stary 2010-11-15, 11:43   #568
women20
Raczkowanie

Czesc dziewczyny
ja tez jestem na Dukanie dokladnie od tygodnia. 5dni fazy 1, a teraz 2 dzien w fazie 2
powiedzcie mi od kiedy mozna jesc skrobie? w ksiazce wyczytalam, ze od 3 fazy, ale na necie z tego co czytam niektorzy uzywaja od 2?

women20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-15, 12:04   #569
monias_wawa
Raczkowanie

Witajcie

skrobię kukurydzianą /maizenę/ możemy szamać od poczatku. Większość przepisów z Dukana ma ja dodawaną od I fazy.

zszamałam cały rożek chudego sera /25dag/. jest mi - lekko mówiąc-
Stary 2010-11-15, 12:10   #570
ry-bcia
Zadomowienie

Cytat:
zszamałam cały rożek chudego sera /25dag/. jest mi - lekko mówiąc-
po tej diecie niestety większość osób na widok białego sera ma pewien odruch
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości