|
|
#541 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: *** Dukanie od 31.10.2010 ***
Witaj Madziu,
powinnaś uzbroić się w cierpliwość i zaufać swojemu konsekwentnemu żywieniu. Ja bez wagi zaczęłam zauważać po swoim ciele dopiero po tygodniu. Nadal pije duuuzo wody bo bez niej można doprowadzić do zakwaszenia organizmu i w efekcie do bardzo poważnych problemów z nerkami. Co chwilowe spacerki do toalety nie powinny w obliczu ewentualnych powiklań stanowić jakiegokolwiej problemu
|
|
|
|
|
#542 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#543 |
|
Raczkowanie
|
przy 160cm mam 86,3 kg w tej chwili bardzo sie nakrecilam na ta diete
Nigdy nie bylam szczupla ale zaczelam tyc odkad biore hormony niestety Szczerze nigdy nie robilam jakichkolwiek diet a ta z racji tego ze lubie nabial ryby i ze nie wymaga glodowek bardzo mi odpowiada na razie nie bede sie wazyc zobacze co pokaze waga po 5 dniu 1 fazy i na pewno od teraz bede tu czesto do Was zagladac
|
|
|
|
|
#544 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#545 |
|
Raczkowanie
|
Dokładnie ! wszystko zejdzie z dupki ud, brzuszka i ramion. Potem siłka i w wakacje wcisnę się w kostium 34
))
|
|
|
|
|
#546 |
|
Zadomowienie
|
Postanowiłam się do Was przyłączyć
nie wiem czy wytrwam ale chcę spróbować. Zaczynam jutro. Zakupy już zrobione, TŻ też będzie się dietował więc w lodówce nie będzie żadnych pokus. Mam nadzieję że jak będę chciała zrezygnować to mi pomożecie wytrwać
|
|
|
|
|
#547 |
|
Przyczajenie
|
wczoraj wieczorkiem z córcią robiłam takie pyszne babeczki i niestey zjadłam jednądziś zaczełam dzionek od jogurciku naturalnego z otrębami i oczywiście od kawy.{ze słodzikiem he he} ktoś wcześniej napisał że dobrą metodą jest nagradzanie się za uzyskanie pewnej wagi,bardzo mi sie ten sposób spodobał i postanowiłam że jak dojde do 70 to kupie sobie torebkę mam bzika na tym punkcie.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#548 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie,
hihi dawno mnie tu nie było ry-bcia ściskam i trzymam kciuki ![]() nati82 nagradzanie jest fantastyczne mogłabym siebie tak motywować cały czas![]() ja w pracy. dziś sn. wieśniak ze szczypiorkiem i 1/2 kostki chudego sera sn II - rolmopsy 2x obiad - indok kol. - 2x kostka mintaja
|
|
|
|
|
#549 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie,
mam nadzieję,że wszystkie macie się dobrze, mnie z rana złapała słabość, coś mi się w głowie zaczęło kręcić, ale zjadłam śniadanko i jes ok..niestety dziś cały dzień poza domem |
|
|
|
|
#550 |
|
Raczkowanie
|
Ja dziś też poza domem. Jednak Dzień zaczął się fantastycznie - właśnie dotarła do mnie konfiturówka do serwisu porcelanowego i jest prześliczna
Potrzebuję jeszcze sosjerkę na kremy/polewy czy jakieś musy i tortownicę. Ale na to muszę uciułać.
|
|
|
|
|
#551 |
|
Raczkowanie
|
hey dziewczynki!
nie było mnie, bo byłam na 2dniowym wyjeździe... no i zgrzeszyłam ale jadłam tylko to co trzeba... i jak myślicie? powinnam znowu zaczynać od nowa??? aż boję się na wagę stawać... |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#552 |
|
BAN stały
|
No u mnie dzisiaj znowu poczatek od pozytywnego nastawienia
![]() Zanotowałam spadek -1.6kg Nie wiedzialam ze siedzi we mnie az tyle wody, dzisiaj jest 3 dzien diety a ze mnie zeszlo 3.5kg, oby tak spektakularnie leciało tez na II. Wczoraj przez cały dzien odczuwalam lekkie zmeczenie, dzisiaj jest juz lepiej wstalam bezproblemow zaraz zabieram sie za sniadanko standardowo jogurcik, otreby(mam tylko owsiane wiec one musza dzisiaj wystarczyc)i łyzka lnu. Pozniej pewnie bedzie kurczak na zimno upieklam sobie wczoraj wiecej zeby moc zabrac ze soba na uczelnie, jakis serek wiejski i 3 jajka na twardo, mam nadzieje ze wystarczy ![]() Dzisiaj pozno wracam do domu bo okolo21 wiec wolalabym juz w domu sie niczym nie zajadac
|
|
|
|
|
#553 |
|
Raczkowanie
|
![]() ![]() klask i: nio fantastycznie!!!co do piwek ![]() ![]() oczywiście nie można ale wyobrażam sobie, że jak już pojawiłby się % to raczej na PW i zastosowałabym zasadę rozdzielnośći białek od węgli. Np. białko z białym/czerwonym wytrawnym winkiem a piwko samo. Ale oczywiście to jest moja wizja
|
|
|
|
|
#554 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Mimo wszytsko bym nie radzila zaczynac wszytskiego od nowa, tylko wziasc sie porzadnnie w garsc i dukac dalej grzecznie Bo inaczej juz my sie tutaj z Toba rozprawiamy ![]() Alkoholu nam nie mozna pic pod zadnych pozorem, sama stawiam czola temu, bo lubie imprezy i alko, ale postanowilam sobie az do schudniecia nie tknac nic alkoholowego ![]() Dzisiaj mija 2 miesiac jak nie pale papierosow to mi sie udało wiec reszta tez musi |
|
|
|
|
|
#555 |
|
Raczkowanie
|
Kochana wróce wróće, po moim grzeszeniu pizza w sobote trzymam dalej diete... ale mam za dużo problemów na głowie i bardzo rzadko właczam komputer.
mam nadzieje że u was świetnie bo u mnie zastój.. 54kg jak było od dawna tak dalej jest.... ![]() No ale nic próbuje dalej ![]() Trzymam za was kciuki ![]() !!!
|
|
#556 | |
|
BAN stały
|
Dziewczyny natknelam sie na 3 swietne przepisy na dukanowe Ptasie mleczko, Lekkie krowki i Rafaello !!!
![]() Mysle ze to niezly pomysl na nagrode ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Cytat:
![]() ![]() Kochana dasz rade, kto jak nie my Ci w tym pomozemy
|
|
|
|
|
|
#557 |
|
Raczkowanie
|
Watorzynka
poza tym jedna mała pizza jeszcze nikogo nie zabiła a spowodowała jedynie mały zastój. ![]() ptasie |
|
|
|
|
#558 |
|
Raczkowanie
|
powiedzcie mi gdze w jakiejs sieci sklepow znajde ten serek homogenizowany naturalny u nas sa ale wszystko slodzone i smakowe w delikatesach centrum
|
|
|
|
|
#559 |
|
Raczkowanie
|
Mirkaa- gratulacje!!! to super wynik
![]() ![]() klask i:a myślałam, żeby teraz zrobić po prostu 2 dni na samych proteinkach, co Wy na to? a później wrócę do 1/1 bo tak mi najbardziej odpowiada... muszę się trzymać i chcę się trzymać - alkohol to zło
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#560 |
|
Raczkowanie
|
serek homogenizowany naturalny i to jeszcze nisko procentowy....szczerze mówiąc nie szukałam....wogóle coś takiego jest?
![]() szczerze mówiąć w książce jest anpisane, że jak zgrzeszysz to nie am co się łąmać ale trzeba konsekwentniej przyłożyć się do ciągu dalszego diety. Myślę, że dodatkowy dzień protein nie zaszkodzi
|
|
|
|
|
#561 |
|
Raczkowanie
|
Monia - to w takim razie tak zrobię
![]() a jeśli chodzi o serek homo naturalny i niskotłuszczowy jest w Lidlu ![]() ja sobie robię z cacao i słodzikiem
|
|
|
|
|
#562 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Jestem bardzo ciekawa jak to bedzie smakowalo, to bedzie takidukanowy rarytas ![]() Cytat:
Zwykle sa w wiaderkach okolo 400-500dag. Cytat:
![]() Wiesz co skoro idziesz trybem 1/1 to juz tego nie zmieniaj, organizm jest inteligentniejszy niz myslimy, idz normlanie jak idziesz nic nie zmieniaj tylko rob ostre i radykalne dni proto takie totalnie bez grzeszne a one napewno pomoga ![]() Ja bym tak radzila ![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- rafaello -otreby owsiane -serek homogenizowany -6 łyzek odtłuszczonego mleka w proszku -aromat migdałowy, waniliowy i kokosowy -slodzik Do serka dodaj aromaty, mleko w proszku,az do uzyskania gestej masy. Uformuj kulki i posyp je otrebami dla dekoracji. Mozesz posypac takze cynamonem lub kawa rozpuszczalna. Gotowy deser włoz do lodówki w celu chłodzenia. Reszte podam wieczorem bo nie mam juz na to czasu
|
|||
|
|
|
|
#563 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki Kochane
Ja sie aż tak bardzo tym nie podłamuje, ta pizza nawet wyrzutów nei mam hahha![]() myślałam że bede miała ale od dzisiaj znowu jestem na P.. ide sobie zrobic nutelle dukanowska i w nosie to mam dzisiaj cąły dzien w analizie matematycznej;/ bleeePowiedzcie mi kochane wy uzywacie cytryny do herbaty??? bo pisze zbey jej nie uzywac jako napoju... wiec nie wiem Wg ja nie wiem czy wy tez takei cos macie jak sa problemy to myslicie tylko o jedzeniu, znaczy ja zawsze tak miałam że sie objadam... a wszytko mi sie ost wali. i na razie wytrzymałam i staram sie dalej ale kii wie wy tez trzymajcie za mnei kciuki
|
|
#564 |
|
Raczkowanie
|
Ja cytrynę czasem tak ale to dosłownie kilka kropli. Jednak obawiam się, że to wbrew zasadom, gdyż owocek traktujemy jako dodatek a w przypadku samej herbaty cytrynka chyba już dodatkiem nie będzie.
ja nie myślę o jedzeniu ale o lampce wina wytrawnego i ciszy ![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- i wyczytałam w książce dukana z przepisami dla fazy uderzeniowej, że można dodać łyżkę stołową sosu ostrygowego /"wołowina Luc Luc"/ a nie ma tego składnika w dozwolonych przyprawach na liście.
|
|
|
|
|
#565 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczynki.
od dzis dukam rano jadlam jogurt naturalny z otrebami i do tego 3 plasterki szynki konserwowej a do pracy przygotowalam sobie 1/2 kostki twarogu z jogurtem naturalnym i do tego wzielam 6 malych plasterkow sera zoltego (znalazlam ser zolty co ma wiecej bialka niz inne wartosci odzyw. )do uslyszenia wieczorem
|
|
|
|
|
#566 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was Dziewczęta
Nie krzyczcie tylko wytlumaczcie ![]() . Jestem dzisiaj pierwszy dzień i kupiłam sobie kefiry owocowe oczywiste O% TŁUSZCZU (takie z Biedronki), jednak w składzie maja węglowodany, czy mogą być stosowane w pierwszej fazie??. Przeczytałam tez na waszym forum ze można jeść serki owocowe do 4% tłuszczu, jednak nie jestem pewna czy każde czy jednak patrzycie tez na zawartość węglowodanów. Przepraszam jeśli już to było tłumaczone.....czytałam pilnie....jednak nie doszukałam się tego - albo nie potrafię tych inf złożyć w jedna całość. |
|
|
|
|
#567 | ||
|
Zadomowienie
|
No to zaczynamy
![]() waga startowa 61 kg (wczoraj było 61,9 - schudłam zanim zaczęłam ) - chciałabym dojść do 55 kg więc w sumie dużo nie ma , ale podobno im mniej do zrzucenia tym trudniejśniadanko - serek wiejski, 2 jajka na miękko i plaster szynki II śniadanie - jogurt + otręby obiad - pieczony łosoś + ogórek konserwowy Cytat:
http://img157.echo.cx/img157/5750/serek4ym.jpg ja kupuję serek w netto on ma chyba 0,05 % tłuszczu , 500 g - jak kupię to pstryknę fotkę bo nie mogę go znaleźć w google Cytat:
i nie wyobrażam sobie rezygnacji z cytryny - i tak już wielkim poświęceniem jest rezygnacja z cukru na rzecz słodzika no i przyznam się bez bicia że bez piwka też będzie cięzko ... ![]() Kasia loczek zasada jest taka - jeść jak najwięcej białka, jak najmniej tłuszczu i jeszcze mniej węglowodanów niby węglowodanów + tłuszczu ma być mniej w produkcie niż białka ale jak tak studiuję etykietki to bym musiała jeść tylko biały ser, jajka i piersi z kurczaka bo wszędzie te cholerne węgle są!!! Ja przy diecie TŻ stosowałam zasadę "bez przeginania" - skoro dziewczyny jedzą 4% serki wiejskie bo nie mogą dostać innych i chudną to pozwalałam mu czasem zjeść serek owocowy z lidla i też mu nic nie było i chudł - ale nie był to produkt codzienny
Edytowane przez ry-bcia Czas edycji: 2010-11-15 o 11:41 |
||
|
|
|
|
#568 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny
![]() ja tez jestem na Dukanie dokladnie od tygodnia. 5dni fazy 1, a teraz 2 dzien w fazie 2 powiedzcie mi od kiedy mozna jesc skrobie? w ksiazce wyczytalam, ze od 3 fazy, ale na necie z tego co czytam niektorzy uzywaja od 2?
|
|
#569 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
skrobię kukurydzianą /maizenę/ możemy szamać od poczatku. Większość przepisów z Dukana ma ja dodawaną od I fazy. zszamałam cały rożek chudego sera /25dag/. jest mi - lekko mówiąc-
|
|
|
|
|
#570 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:56.

((
mam bzika na tym punkcie.
klask i: nio fantastycznie!!!

mam nadzieje że u was świetnie bo u mnie zastój.. 54kg jak było od dawna tak dalej jest....