Dziewczyny, BIERZCIE DOTACJE ! - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-12-05, 08:16   #541
lutien
Wtajemniczenie

Dot.: Dziewczyny, BIERZCIE DOTACJE !

Ja sobie dałam spokój z wyszukiwaniem naborów. W Katowicach z efs można juz dostać tylko pożyczkę a z pupu brak wykształcenia związanego z profilem działalności wyklucza mój wniosek już na starcie. Tak więc staram się rozkręcić dg właśnymi siłami
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-13, 13:56   #542
maczupikczu
Zadomowienie

GG do maczupikczu

Witam też zamierzam zalozyc firme, z nowym rokiem nowe projekty tylko, ze ja nie moge zadnego znalezc :/
czy jeszcze nie ma zadnych na tapecie?
poradz ktos
Stary 2014-01-20, 18:50   #543
Deborah100
Zakorzenienie

Zostałam zaproszona na rozmowę w sprawie otrzymania dotacji z UE. Może napiszecie kilka wskazówek jak się do tego przygotować ? O co mogą zapytać itd?
Deborah100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-05, 18:41   #544
gorica
Raczkowanie

Dziewczyny chcę złożyć wniosek w MUP w Kielcach ale się wkurzyłam bo jest tam podobno facet (pracownik), który za napisanie i przepchnięcie wniosku bierze kasę (procent od przyznanej dotacji). U was też jest takie łapówkarstwo?
gorica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-11, 19:33   #545
peciaksss
Przyczajenie

Question Dot.: Dziewczyny, BIERZCIE DOTACJE !

Witam was Kobietki, jestem studentką dzienną. Mam pomysł na własny biznes. Potrzebuję jednak dotacji. Gdzie mogę się o nią starać? W Urzędzie Pracy skoro nie jestem tam zarejestrowana bo w końcu studiuję. Nie wiem co robić. Wyczytałam, że należy mi się taka dotacja. Proszę o pomoc i serdecznie Pozdrawiam !!
peciaksss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-12, 00:11   #546
SnowWhitesPoisonBite
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez peciaksss Pokaż wiadomość
Witam was Kobietki, jestem studentką dzienną. Mam pomysł na własny biznes. Potrzebuję jednak dotacji. Gdzie mogę się o nią starać? W Urzędzie Pracy skoro nie jestem tam zarejestrowana bo w końcu studiuję. Nie wiem co robić. Wyczytałam, że należy mi się taka dotacja. Proszę o pomoc i serdecznie Pozdrawiam !!

Studentom dziennym nie nalezy sie dotacja z unii,jedynie zaocznym. A od 2015roku nie bedzie juz bezzwrotnych dotacji. Tylko pozyczki beda wchodzily w gre.

15.12.13 olejuję paznokcie

04.2014 prowadzę gabinet kosmetyczny
SnowWhitesPoisonBite jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-25, 10:32   #547
Asiulka107
Rozeznanie

Hej, hej jest tu ktos?
Wczoraj dowiedzialam się, ze od tego roku nie trzeba będzie mieć zyrantow ale osoba starająca sie o dotacje będzie musiala byc zarejestrowana przez minimum trzy miesiące jako osoba bezrobotna. Czy wiecie cos na ten temat? Z góry dziękuję
Stary 2015-02-10, 15:32   #548
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Deborah100 Pokaż wiadomość
Zostałam zaproszona na rozmowę w sprawie otrzymania dotacji z UE. Może napiszecie kilka wskazówek jak się do tego przygotować ? O co mogą zapytać itd?
Pisałyśmy kilka razy wcześniej w tym wątku.
Cytat:
Napisane przez gorica Pokaż wiadomość
Dziewczyny chcę złożyć wniosek w MUP w Kielcach ale się wkurzyłam bo jest tam podobno facet (pracownik), który za napisanie i przepchnięcie wniosku bierze kasę (procent od przyznanej dotacji). U was też jest takie łapówkarstwo?
Po co piszesz rzeczy, które tylko usłyszałaś? Pewnie rozpowiada to ktoś wkurzony, kto nie dostał dotacji, bo miał słaby pomysł lub wniosek. Nie wierzę w takie rzeczy, każda ocena wniosku jest jawna i można sprawdzić/zapytać dlaczego taka a nie inna ocena itp.
Dodatkowo napisałaś wiele danych - jeśli w UP w Kielcach w komisji oceniającej pracuje tylko jeden mężczyzna to łatwo go zidentyfikować po twoim wpisie, i ja na jego miejscu próbowałabym zdobyć Twoje dane i oskarżyć Cie o zniesławienie.
Nie można pisac bzdur ot tak.

Cytat:
Napisane przez peciaksss Pokaż wiadomość
Gdzie to wyczytałaś? Nikomu nic się nie należy Logicznie, skoro studiujesz dziennie generalnie oznacza to, że jesteś zajęta i masz co robić w życiu, więc dotacji dla takich osób nie ma.

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Cytat:
Napisane przez SnowWhitesPoisonBite Pokaż wiadomość
Studentom dziennym nie nalezy sie dotacja z unii,jedynie zaocznym. A od 2015roku nie bedzie juz bezzwrotnych dotacji. Tylko pozyczki beda wchodzily w gre.
Nieprawda. Będą dotacje, tylko w mniejszej ilości i dedykowane specjalnym branżom, to raz, a dwa już nawet zaczął się nabór na bezzwrotne dotacje z UP.

Cytat:
Napisane przez Asiulka107 Pokaż wiadomość
Hej, hej jest tu ktos?
Wczoraj dowiedzialam się, ze od tego roku nie trzeba będzie mieć zyrantow ale osoba starająca sie o dotacje będzie musiala byc zarejestrowana przez minimum trzy miesiące jako osoba bezrobotna. Czy wiecie cos na ten temat? Z góry dziękuję
We Wrocławiu wciąż wystarczy miesiąc. należy sprawdzać regularnie warunki reguulaminy przyznawania dotacji w danych województwach.

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Ja sobie dałam spokój z wyszukiwaniem naborów. W Katowicach z efs można juz dostać tylko pożyczkę a z pupu brak wykształcenia związanego z profilem działalności wyklucza mój wniosek już na starcie. Tak więc staram się rozkręcić dg właśnymi siłami
A dlaczego wyklucza? Tak mówi regulamin czy tak Ci ktoś "życzliwy" doradził? jeśli jestem prawnikiem, a mam dobry, prawidłowo uzasadniony wniosek na prodeukcję kapeluszy, mam w tym doświadczenie, sukcesy, zamowienia od klientów itp. to dlaczego odrzucać taki wniosek?

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.

Edytowane przez szugarbejb
Czas edycji: 2015-02-10 o 15:20
szugarbejb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-10, 16:29   #549
skazana_na_bluesa
.

czyli jak jestem studentką to nawet nie mam się co porywać na zdobywanie dotacji z UP? czy inne programy też uniemożliwiają branie dotacji studentom dziennym?

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-10, 17:18   #550
Nameria
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
czyli jak jestem studentką to nawet nie mam się co porywać na zdobywanie dotacji z UP? czy inne programy też uniemożliwiają branie dotacji studentom dziennym?
Ostatnio się dowiadywałam i musisz być bezrobotne. Nawet jak masz umowę zlecenie z której dostajesz 100zl miesięcznie, nie możesz wziąć dotacji z UP na rozwój działalności. Najpierw musisz się zwolnić ze wszystkiego, rzucić studia, dopiero możesz brać
Stary 2015-02-10, 20:54   #551
skazana_na_bluesa
.

borze, co za bezsens -_- ale dzięki za info.

Stary 2015-02-10, 21:10   #552
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
Nie, nie ma się co porywać niestety. Ale jak tylko skończysz studia, to się szybko ogarniaj, bo jako absolwentka i kobieta jesteś faworyzowana podczas starania się o dotacje.

Cytat:
Napisane przez Nameria Pokaż wiadomość
Ostatnio się dowiadywałam i musisz być bezrobotne. Nawet jak masz umowę zlecenie z której dostajesz 100zl miesięcznie, nie możesz wziąć dotacji z UP na rozwój działalności. Najpierw musisz się zwolnić ze wszystkiego, rzucić studia, dopiero możesz brać
Dokładnie. Aby dostać dotacje z UP trzeba być zarejestrowanym jako bezrobotny oraz nie mieć żadnych zobowiązań umownych.

Cytat:
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
Stary 2015-02-10, 21:54   #553
skazana_na_bluesa
.

szkoda tylko, że chciałam się usamodzielnić finansowo na studiach jeszcze. a po studiach nie wiem, czy będę miała czas na te kursy, a chciałam połączyć mój przyszły zawód z dodatkowymi uprawnieniami.

Stary 2015-02-10, 22:14   #554
szugarbejb
Zakorzenienie

Też wydaje mi się to bez sensu, ale co zrobić.

Cytat:
(...)
Stary 2015-03-02, 10:41   #555
bleu0
Rozeznanie

GG do bleu0

Witajcie, któraś z Was już złożyła wniosek? Ja czekam właśnie na odpowiedź, ale jak na razie cisza i tracę nadzieję. Jak Was informowali o wyniku? Telefonicznie, listownie?
Stary 2015-03-02, 12:42   #556
szugarbejb
Zakorzenienie

A co masz napisane w regulaminie?

Cytat:
(...)
Stary 2015-03-05, 10:50   #557
gorica
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez szugarbejb Pokaż wiadomość
Po co piszesz rzeczy, które tylko usłyszałaś? Pewnie rozpowiada to ktoś wkurzony, kto nie dostał dotacji, bo miał słaby pomysł lub wniosek. Nie wierzę w takie rzeczy, każda ocena wniosku jest jawna i można sprawdzić/zapytać dlaczego taka a nie inna ocena itp.
Dodatkowo napisałaś wiele danych - jeśli w UP w Kielcach w komisji oceniającej pracuje tylko jeden mężczyzna to łatwo go zidentyfikować po twoim wpisie, i ja na jego miejscu próbowałabym zdobyć Twoje dane i oskarżyć Cie o zniesławienie.
Nie można pisac bzdur ot tak.
Właśnie dowiedziałam się o jego "usługach" od osób które pozytywnie przeszły rekrutację. Napisałam to tu bo bezradność mnie przytłoczyła. A ty mnie o zniesławienie.
Stary 2015-03-05, 12:41   #558
Imperialista
BAN stały

Powinni zrobić porządek z dotacjami. W normalnym kapitaliźmie jak ktoś otwiera swoją działalność, bierze kredyt bądź szuka partnerów. A tutaj jest przerzucanie pieniędzy z kieszeni do kieszeni, czyli wygrywa ten kto ma "plecy" u urzędników.
Imperialista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-05, 16:22   #559
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie dowiedziałam się o jego "usługach" od osób które pozytywnie przeszły rekrutację. Napisałam to tu bo bezradność mnie przytłoczyła. A ty mnie o zniesławienie.
Taaa, bo Gosia powiedziała, że Agnieszka słyszała...A co to da, że tu napiszesz? Napisz skargę, idż do gazety, działaj,a nie powtarzaj plotek.
Cytat:
Napisane przez Imperialista Pokaż wiadomość
Powinni zrobić porządek z dotacjami. W normalnym kapitaliźmie jak ktoś otwiera swoją działalność, bierze kredyt bądź szuka partnerów. A tutaj jest przerzucanie pieniędzy z kieszeni do kieszeni, czyli wygrywa ten kto ma "plecy" u urzędników.
Uwielbiam takie piehdololo. Ja nie miałam pleców. Tak samo jak kilkadziesiąt osób, które przeszkoliłam i pomogłam napisać wniosek. A dotacje dostaliśmy.

Są grupy osób, które mają z założenia gorzej na rynku pracy, więc należy im się pomoc jak psu buda.

Cytat:
(...)
Stary 2015-03-05, 19:35   #560
Imperialista
BAN stały

Cytat:
Są grupy osób, które mają z założenia gorzej na rynku pracy, więc należy im się pomoc jak psu buda.
Niestety znam za dużo przypadków dotacji na "cele konsumpcyjne". Największa dotacja w błoto to chyba była 50.000 na plantacje truskawek. Dzisiaj jest tam plantacja, ale perzu. Nie może być tak, że Kowalski płaci podatki po to, żeby Wiśniewski dostał kasę. Gdyby podatki były niższe (zwłaszcza ZUS i dochodowy) o wiele więcej osób zakładałoby działalność niż dzięki zastrzykom pieniędzy z dotacji.

Teraz na topie jest "mała gastronomia". Jestem ciekawy, ile nowych knajp wytrzymało dłużej niż rok czy dwa.
Imperialista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-06, 10:23   #561
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Imperialista Pokaż wiadomość
Niestety znam za dużo przypadków dotacji na "cele konsumpcyjne".
Znasz, bo przyznawałeś te dotacje, kontrolowałeś zawodowo czy tylko tak Ci się wydaje? Pierwsze słyszę, żeby dotacje były przyznawane na chleb, mleko, obiady itp. ale może coś się zmieniło
Cytat:
Największa dotacja w błoto to chyba była 50.000 na plantacje truskawek. Dzisiaj jest tam plantacja, ale perzu.
I jest to wina...?
Cytat:
Nie może być tak, że Kowalski płaci podatki po to, żeby Wiśniewski dostał kasę.
Mówiłeś to górnikom? Niepełnosprawnym? Starszym osobom?
Cytat:
Gdyby podatki były niższe (zwłaszcza ZUS i dochodowy) o wiele więcej osób zakładałoby działalność niż dzięki zastrzykom pieniędzy z dotacji.
Chyba sobie żartujesz? Nie znam kawałka firmy, która płaci dochodowy w pierwszym roku działalności, że nie wspomnę, że zus wynosi 450 zł (dzienny zarobek porządnej kosmetyczki).
Cytat:
Teraz na topie jest "mała gastronomia". Jestem ciekawy, ile nowych knajp wytrzymało dłużej niż rok czy dwa.
Ja też jestem ciekawa i za wszystkich trzymam kciuki, im więcej biznesów i miejsc pracy, tym lepiej dla nas wszystkich, prawda?

Cytat:
(...)
Stary 2015-03-08, 00:23   #562
gorica
Raczkowanie

Cytat:
Taaa, bo Gosia powiedziała, że Agnieszka słyszała...A co to da, że tu napiszesz? Napisz skargę, idż do gazety, działaj,a nie powtarzaj plotek.
Uwielbiam takie piehdololo. Ja nie miałam pleców. Tak samo jak kilkadziesiąt osób, które przeszkoliłam i pomogłam napisać wniosek. A dotacje dostaliśmy.
Widze że jesteś bojowo nastawiona, nie będę kontynuowała wątku ale Ty przyjmij do wiadomości że taki rzeczy się dzieją. Albo rób co chcesz.
Stary 2015-03-10, 11:34   #563
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
Widze że jesteś bojowo nastawiona, nie będę kontynuowała wątku ale Ty przyjmij do wiadomości że taki rzeczy się dzieją. Albo rób co chcesz.
Bardzo się cieszę, że już nie będziesz komentowała, bo to jest wątek zachęcający do brania dotacji, a nie omawiający przestępstwa. Jeśli jesteś pewna, że pracownicy UP są oszustami, to zgłoś to na policję lub idź do gazety. To nie jest wątek policyjno - plotkarski.

Ja wciąż zachęcam do przeglądania stron dedykowanych dotacjom lub konkursom i aplikowanie o pieniądze na rozwój firmy.

Cytat:
(...)
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości