|
|
#541 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dziewczyny, BIERZCIE DOTACJE !
Ja sobie dałam spokój z wyszukiwaniem naborów. W Katowicach z efs można juz dostać tylko pożyczkę a z pupu brak wykształcenia związanego z profilem działalności wyklucza mój wniosek już na starcie. Tak więc staram się rozkręcić dg właśnymi siłami
|
|
|
|
|
#542 |
|
Zadomowienie
|
Witam też zamierzam zalozyc firme, z nowym rokiem nowe projekty tylko, ze ja nie moge zadnego znalezc :/
czy jeszcze nie ma zadnych na tapecie? poradz ktos
|
|
|
#543 |
|
Zakorzenienie
|
Zostałam zaproszona na rozmowę w sprawie otrzymania dotacji z UE. Może napiszecie kilka wskazówek jak się do tego przygotować ? O co mogą zapytać itd?
|
|
|
|
|
#544 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny chcę złożyć wniosek w MUP w Kielcach ale się wkurzyłam bo jest tam podobno facet (pracownik), który za napisanie i przepchnięcie wniosku bierze kasę (procent od przyznanej dotacji). U was też jest takie łapówkarstwo?
|
|
|
|
|
#545 |
|
Przyczajenie
|
Witam was Kobietki, jestem studentką dzienną. Mam pomysł na własny biznes. Potrzebuję jednak dotacji. Gdzie mogę się o nią starać? W Urzędzie Pracy skoro nie jestem tam zarejestrowana bo w końcu studiuję. Nie wiem co robić. Wyczytałam, że należy mi się taka dotacja. Proszę o pomoc i serdecznie Pozdrawiam !!
|
|
|
|
|
#546 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Studentom dziennym nie nalezy sie dotacja z unii,jedynie zaocznym. A od 2015roku nie bedzie juz bezzwrotnych dotacji. Tylko pozyczki beda wchodzily w gre.
|
|
|
#547 |
|
Rozeznanie
|
Hej, hej jest tu ktos?
Wczoraj dowiedzialam się, ze od tego roku nie trzeba będzie mieć zyrantow ale osoba starająca sie o dotacje będzie musiala byc zarejestrowana przez minimum trzy miesiące jako osoba bezrobotna. Czy wiecie cos na ten temat? Z góry dziękuję
|
|
|
#548 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dodatkowo napisałaś wiele danych - jeśli w UP w Kielcach w komisji oceniającej pracuje tylko jeden mężczyzna to łatwo go zidentyfikować po twoim wpisie, i ja na jego miejscu próbowałabym zdobyć Twoje dane i oskarżyć Cie o zniesławienie. Nie można pisac bzdur ot tak. Cytat:
Logicznie, skoro studiujesz dziennie generalnie oznacza to, że jesteś zajęta i masz co robić w życiu, więc dotacji dla takich osób nie ma.---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- A dlaczego wyklucza? Tak mówi regulamin czy tak Ci ktoś "życzliwy" doradził? jeśli jestem prawnikiem, a mam dobry, prawidłowo uzasadniony wniosek na prodeukcję kapeluszy, mam w tym doświadczenie, sukcesy, zamowienia od klientów itp. to dlaczego odrzucać taki wniosek?
Edytowane przez szugarbejb Czas edycji: 2015-02-10 o 15:20 |
|||||
|
|
|
|
#549 |
|
.
|
czyli jak jestem studentką to nawet nie mam się co porywać na zdobywanie dotacji z UP? czy inne programy też uniemożliwiają branie dotacji studentom dziennym?
|
|
#550 |
|
Zadomowienie
|
Ostatnio się dowiadywałam i musisz być bezrobotne. Nawet jak masz umowę zlecenie z której dostajesz 100zl miesięcznie, nie możesz wziąć dotacji z UP na rozwój działalności. Najpierw musisz się zwolnić ze wszystkiego, rzucić studia, dopiero możesz brać
|
|
#551 |
|
.
|
borze, co za bezsens -_- ale dzięki za info.
|
|
#552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie. Aby dostać dotacje z UP trzeba być zarejestrowanym jako bezrobotny oraz nie mieć żadnych zobowiązań umownych. |
|
|
|
|
|
#553 |
|
.
|
szkoda tylko, że chciałam się usamodzielnić finansowo na studiach jeszcze. a po studiach nie wiem, czy będę miała czas na te kursy, a chciałam połączyć mój przyszły zawód z dodatkowymi uprawnieniami.
|
|
#554 |
|
Zakorzenienie
|
Też wydaje mi się to bez sensu, ale co zrobić.
|
|
|
|
|
#556 |
|
Zakorzenienie
|
A co masz napisane w regulaminie?
|
|
|
|
|
#557 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
|
#558 |
|
BAN stały
|
Powinni zrobić porządek z dotacjami. W normalnym kapitaliźmie jak ktoś otwiera swoją działalność, bierze kredyt bądź szuka partnerów. A tutaj jest przerzucanie pieniędzy z kieszeni do kieszeni, czyli wygrywa ten kto ma "plecy" u urzędników.
|
|
|
|
|
#559 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Są grupy osób, które mają z założenia gorzej na rynku pracy, więc należy im się pomoc jak psu buda. |
||
|
|
|
|
#560 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Teraz na topie jest "mała gastronomia". Jestem ciekawy, ile nowych knajp wytrzymało dłużej niż rok czy dwa. |
|
|
|
|
|
#561 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Znasz, bo przyznawałeś te dotacje, kontrolowałeś zawodowo czy tylko tak Ci się wydaje? Pierwsze słyszę, żeby dotacje były przyznawane na chleb, mleko, obiady itp. ale może coś się zmieniło
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#562 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wciąż zachęcam do przeglądania stron dedykowanych dotacjom lub konkursom i aplikowanie o pieniądze na rozwój firmy. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:46.

.