Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.2011 - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-03, 15:16   #541
patrycja_22
Rozeznanie

Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.

Jok3r odbiegając od tematu Ty już kupiłaś tego Warriora czy tylko zastanawiasz się nad nim? Zastanawiam się czy jest ładnie wykończony czy tak na "odczep się" Jak już kupiłaś to możesz wkleić jakieś foteczki z chęcią bym obejrzała

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 15:17   #542
87czarna
Zakorzenienie

Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.

mora103 natłuszczasz brzuch jakimis smarowidełkami? brzuch się rozciąga i stąd to swędzenie...

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 15:22   #543
Montii
Zakorzenienie

mora - ale jak Cię bardzooo swędzi to powiedz lekarzowi to może być cholestaza.
Mnie swędzi ale umiarkowanie wiem,że to przez brak kremowania - nakremuję i jest ok.

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 15:25   #544
mora103
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
mora103 natłuszczasz brzuch jakimis smarowidełkami? brzuch się rozciąga i stąd to swędzenie...
Natłuszczam prawie od samego początku ciazy,dziś kupiłam Mustele mam nadzieje że pomoże.Najgorsze jest to że to nie tylko brzuch swedi ale nogi i plecy tez brrrrr

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Cytat:
Napisane przez mora103 Pokaż wiadomość
Natłuszczam prawie od samego początku ciazy,dziś kupiłam Mustele mam nadzieje że pomoże.Najgorsze jest to że to nie tylko brzuch swedi ale nogi i plecy tez brrrrr
Słyszałam o cholestazie ale ta choroba pojawia sie około 30 tyg ciazy,ja jestem dopiero w 19 tyg.W poniedziałek ide na połowkowe to porozmawiam na ten temat z lekarzem.
mora103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 15:26   #545
Montii
Zakorzenienie

aaa myślałam,że jesteś ok 26 tyg
może masz na coś uczulenie?
ja przed ciążą nie miałam a teraz nagle przestały mi pasować wszelkie płyny do kąpieli i nie mogę.
A może proszek nie ten?>

[LEFT]
Stary 2010-12-03, 15:29   #546
mora103
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
aaa myślałam,że jesteś ok 26 tyg
może masz na coś uczulenie?
ja przed ciążą nie miałam a teraz nagle przestały mi pasować wszelkie płyny do kąpieli i nie mogę.
A może proszek nie ten?>
Może faktycznie powinnam zmienić proszek i płyn do płukania ,musze spróbować .Dziekuje dziewczynki za rady
Stary 2010-12-03, 15:31   #547
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aguchaw1 Pokaż wiadomość
Ogrzewania jak nie było tak nie ma mam nadzieje, że do wieczora to naprawią bo w sypialni mamy juz chyba z 15 stopni;/ Na szczęście mamy grzejniczek elektryczny i w pokoju w którym przebywam to grzeje tym, ale do sypialni to strach wejść, bo leci z nosa od razu
Mam już dosyć tej zimy

Eirene
- ta glukoza faktycznie taka niedobra?? aż sie boje, bo to jeszcze przede mna <bleeee>
Mi glukoza nie smakowała . Piłam wczoraj....mam nadzieję że nie będę powtarzać.

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
Jok3r odbiegając od tematu Ty już kupiłaś tego Warriora czy tylko zastanawiasz się nad nim? Zastanawiam się czy jest ładnie wykończony czy tak na "odczep się" Jak już kupiłaś to możesz wkleić jakieś foteczki z chęcią bym obejrzała
wtrącę się jork z tego co pamiętam to już kupiła i wstawiała foteczki w poprzednim wątku Śliczny ten jej wózeczek
Stary 2010-12-03, 15:38   #548
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aguchaw1 Pokaż wiadomość

Eirene
- ta glukoza faktycznie taka niedobra?? aż sie boje, bo to jeszcze przede mna <bleeee>
kochana to zależy widzisz montii na przykład wypiła z chęcią ja się popłakałam normalnie mi łzy poleciały tak mi się niedobrze zrobiło ale pomyślałam sobie że nie mogę zwymiotować bo znów będę musiała to ochydztwo pić także dałam radę ale do obiadu mi się odbijało tym świństwem - i wiecie co - strasznie mi się chciało spać a synek jakby szału dostał cały czas kopał do południa

Cytat:
Napisane przez SammaMia Pokaż wiadomość

Kurcze, kobitki...jak ja sie wczoraj na moja kase chorych wkurzylam Nie chca mi zwrocic kasy za chorobowe, a czemu to juz nawet mi sie gadac nie chce... Do tego wyszly cyrki z wychowawczym, bo tu jest platny ale kasa chorych go placi, a moja cos chce sie wymigac
W kazdym badz razie mocno sie wczoraj "posprzeczalismy" i odchorowalam to pozniej tak, ze znowu dzisiaj u lekarza i na zwolnieniu wyladowalam Bedziemy dalej walczyc ale pewnie g... z tego wyjdzie. Jak pisala ostatnio Aja bodajze prawo nie jest dla ludzi
i to widać nie tylko w polsce

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
U koleżanki mojej Mamy jest niezła sytuacja, mianowicie zanim jeszcze dowiedziała się płci wszyscy wpierali jej dziewczynkę i takie też dostawała w prezencie ciuszki - różowe oczywiście urodziła chłopaka, i ostatnio pokazuje nam zdjęcie małego (ma już chyba ze 2 lata) jak chodzi po domu w różowych dzwonach z kwiatkami bo szkoda jej było tych wszystkich ciuszków
ło matko - ja bym tak dziecka nie krzywdziła biedny chłopak potem się będzie wstydził tak jak mój tż od babci dostawał np bluzę w pocahontas w wieku 8 lat do dziś ma taki uraz że masakra

Cytat:
Aguś haha samotną Matką
jakbym ja była samotną matką to miałabym Szymonka :-P
heh a ja gdybym była samotną matką to mój synek nazywałby się Konrad czyli tak jak mój mąż strasznie mi się to imię podoba ale nie bawi nas wołanie na małego Junior

Cytat:
Witajcie

Hastla witaj

Patrycja śliczny brzusio
Tak jak obiecałam wstawiam swój brzuchalek 19 tydz.
Dziewczyny czy was tez tak swedzi skóra na brzuchu i nogach?Mam straszną swędziochę
ale fajny brzuszek i masz świetną ściankę też taką chciałam ale za droga na razie do mieszkanka sobie kupimy jak już kupimy kiedyś

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 15:41   #549
Montii
Zakorzenienie

też po glukozie przysypiałam

[LEFT]
Stary 2010-12-03, 15:43   #550
megi2015
Zadomowienie

mi też te 2 godziny w przychodni cały czas się ziewało....
a mały szalał
Stary 2010-12-03, 15:48   #551
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Juz kupilam jakis czas temu, ale zanim to zrobilam to korespondowalam z producentem tz z konsultantem i wypytalam o wszystko co mozliwe dlatego sie tak "wymadrzam" Natomiast zdjecia wstawialam w poprzednim watku. Juz ich niestety nie mam na kompie. Jednak zapeniam Cie, ze wozek jest bardzo solidny, super sie go prowadzi, leciutko i plynnie i wykonanie jest na cycus glancus. Kolorki dokladnie takie jak na zdjeciach na stronie producenta. Tylko najlepiej popytac w sklepach z wozakmi o cene, bo np producent obiecuje przesylke za free na terenie kraju, ale wozek kosztuje 1364zl. a my za dokladnie to samo tylko powiekszone o folie, moskieterie i przewijak dalismy 1200zl.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-03, 15:50   #552
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze, kobitki...jak ja sie wczoraj na moja kase chorych wkurzylam Nie chca mi zwrocic kasy za chorobowe, a czemu to juz nawet mi sie gadac nie chce... Do tego wyszly cyrki z wychowawczym, bo tu jest platny ale kasa chorych go placi, a moja cos chce sie wymigac
W kazdym badz razie mocno sie wczoraj "posprzeczalismy" i odchorowalam to pozniej tak, ze znowu dzisiaj u lekarza i na zwolnieniu wyladowalam Bedziemy dalej walczyc ale pewnie g... z tego wyjdzie. Jak pisala ostatnio Aja bodajze prawo nie jest dla ludzi
Ano niestety
A dlaczego z chorobowym byłaś w kasie chorych a nie w ZUS??

Mora ale brzusio

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 15:52   #553
gosikk_s
Zakorzenienie

Hastla, mój synek ma na imię Aleks. Nie spotkałam się z negatywną reakcją ale być może ludzie są taktowni Ostatnio trafiłam na forum imienne i dowiedziałam się że imię mojego dziecka jest z gatunku "brajanowatych" co dowodzi że jestem z nizin społecznych Jakoś muszę teraz z tym żyć, Aleks zresztą też Nawet drugie imię go nie ratuje bo Adrian też jest be Dobrze że córka będzie Wiktorią (choć też źle widziane bo za popularne) a nie Nikolą A Aleksander mi się podoba ale nie znoszę zdrobnienia Olek

Jok3r, w sumie rozumiem, Ty zostałaś wychowana na zimno, tak samo wychowasz Mateo a on swoje dzieci. Ja jako dziecko doznawałam dużo czułości i może dlatego tak podchodzę do własnego/własnych. Co ciekawsze, generalnie dzieci nie lubię i cudze nie rozczulają mnie zupełnie Za to swoje owszem...I też nie sądziłam że tak będę reagować, poznałam się dopiero po porodzie.

Mora, spory już brzusio

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 15:54   #554
Jok3r
Zadomowienie

W glukozie to mnie w sumie bardziej zapach odrzucal, bo smak na poczatku wydawal sie spoko tylko za szybko ja pilam i pod koniec zaczela wracac. Dostatalam odruchow wymiotnych i wyszlam na zewnarz na powietzre. Troche poplulam, bo to lepsze niz zwymiotowanie i przeszlo. Najgorsze, ze one to rozrabiaja w cieplej, a czasem nawet w goracej wodzie i to poteguje jeszcze i ta slodycz i zapach. Pozniej caly dzien odsypialam, bo nie moglam totalnie utzrtmac glowy w pionie hehe. Mlody siedzial cichutenko dopiero na drugi dzien szalal.
Stary 2010-12-03, 15:54   #555
agus235
Raczkowanie

GG do agus235

Cytat:
Napisane przez mokra6 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie: czy boli Was krocze?a dokładnie kości gdzieś tam. Bo mnie bardzo od 2 dni, aż mi ciężko chodzić. Co to może oznaczać?

Mnie boli ale niestety nie wiem co to może byc mnie jeszcze przy tym boli pachwina i dolna część pleców.Lekarz mówił że to prawdopodobnie uciska mi dziecko

IGOREK 3.03.2011

ZĄBKI
faza III od 13.08.2012
agus235 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 15:56   #556
Montii
Zakorzenienie

Gosik a widzisz ja żadnego Aleksa nie znam i zapewne jako jedyny będzie w przedszkolu Imię mi się podoba Ale i tak Brajan rządzi

[LEFT]
Stary 2010-12-03, 15:59   #557
mora103
Raczkowanie

My z mężem mamy dwa imiona Iwo i Bruno oczywiście nikomu z rodziny sie nie podobaja,nawet naszej córceAle napewno nie zmienimy zdania i wybierzemy któreś z tych dwóch
Stary 2010-12-03, 16:03   #558
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Hastla, mój synek ma na imię Aleks. Nie spotkałam się z negatywną reakcją ale być może ludzie są taktowni Ostatnio trafiłam na forum imienne i dowiedziałam się że imię mojego dziecka jest z gatunku "brajanowatych" co dowodzi że jestem z nizin społecznych Jakoś muszę teraz z tym żyć, Aleks zresztą też Nawet drugie imię go nie ratuje bo Adrian też jest be Dobrze że córka będzie Wiktorią (choć też źle widziane bo za popularne) a nie Nikolą A Aleksander mi się podoba ale nie znoszę zdrobnienia Olek

Jok3r, w sumie rozumiem, Ty zostałaś wychowana na zimno, tak samo wychowasz Mateo a on swoje dzieci. Ja jako dziecko doznawałam dużo czułości i może dlatego tak podchodzę do własnego/własnych. Co ciekawsze, generalnie dzieci nie lubię i cudze nie rozczulają mnie zupełnie Za to swoje owszem...I też nie sądziłam że tak będę reagować, poznałam się dopiero po porodzie.

Mora, spory już brzusio
Nie na zimno. Uzylam porownania "zimny wychow", bo kiedys Niutka tak nazwala metode nie reagowania na placz, nie brania na rece i nie brania dzieci do wlasnego lozka. Moi rodzice rozpieszczali mnie do granic mozliwosci i na poczatku ciagle nosili na rekach. Tylko pozniej ciotka obserwuja wszystko z boku powiedziala, ze ja to wykorzystuje i musza mnie oduczyc, bo szantazowalam juz pozniej rodzicow placzem, bo wiedzialam, ze jak tylko mordka mi sie w podkowke zamieni to zaraz dostane to czego chce. No i sie naprawilam. Ja po prostu nie uznaje latania na kazde pisniecie, bekniecie, pierdniecie cokolwiek do dziecka, bo bym musiala w ogole nie odchodzic od lozeczka. Nie uznaje noszenia bez przerwy na rekach i skupiania calkowitej uwagi na dziecku, bo pozniej wyrosnie taki narcyz maly Ja nigdy nie czulam sie mniej kochana przez rodzicow tylko dlatego, ze przestali reagowac na moje fanaberie, bo zamiast nosic na rekach spedzali ze mna inaczej czas. Wiez mozna na rozne sposoby nawiazywac z dzieckiem nie musi to byc koniecznie mizianie, calowanie itp. Najlepiej to okreslila SammaMia. Dokladnie o tym pisze
Stary 2010-12-03, 16:10   #559
patrycja_22
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Juz kupilam jakis czas temu, ale zanim to zrobilam to korespondowalam z producentem tz z konsultantem i wypytalam o wszystko co mozliwe dlatego sie tak "wymadrzam" Natomiast zdjecia wstawialam w poprzednim watku. Juz ich niestety nie mam na kompie. Jednak zapeniam Cie, ze wozek jest bardzo solidny, super sie go prowadzi, leciutko i plynnie i wykonanie jest na cycus glancus. Kolorki dokladnie takie jak na zdjeciach na stronie producenta. Tylko najlepiej popytac w sklepach z wozakmi o cene, bo np producent obiecuje przesylke za free na terenie kraju, ale wozek kosztuje 1364zl. a my za dokladnie to samo tylko powiekszone o folie, moskieterie i przewijak dalismy 1200zl.
Muszę poszperać w poprzednim wątku i popatrzeć na te zdjęcia bo chyba przespałam jak je wstawiłaś
Dziękuję bardzo za opinie o wózeczku
Na 99% kupuję w styczniu

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 16:13   #560
Ewelqa1985
Zadomowienie

sie wkurzylam pojechalam do sklepu po to jedzonko dla kotow a tu pani mowi ze bedzie w pon sie wkurzylam 20 km w jedna strone przez ta sniezyce

gosikk_s subtelle z ta tarczyca to ja czasem wymiekam a o wadze tak jak pisalam wczesniej z 56 na 77 czyli 21 kg do przodu bylam u dietetyka ale jego dieta nie podziala pozniej w centrum leczenia otylosci ale nie kwalifikuje sie na bezplatne leczenie do mam tylko nadwage a nie otylosc i ciezko mi nawet tych paru kilo bylo sie pozbyc przed ciaza ale licze ze bede karmic a to podobno przyspiesza proces chudniecia po ciazy moze sie uda ?
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 16:13   #561
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
My z mężem mamy dwa imiona Iwo i Bruno oczywiście nikomu z rodziny sie nie podobaja,nawet naszej córceAle napewno nie zmienimy zdania i wybierzemy któreś z tych dwóch
oh mi się Bruno podoba Takie męskie.

[LEFT]
Stary 2010-12-03, 16:17   #562
SammaMia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Ano niestety
A dlaczego z chorobowym byłaś w kasie chorych a nie w ZUS??
Dlatego, ze w Niemczech mieszkam i tu maja nieco inny system - prywatne kasy chorych, a kazda z nich ma swoje kruczki, ktore bardzo chetnie wykorzystuje byleby sie od placenia wymigac

Oluś
SammaMia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 16:20   #563
prunelle
Wtajemniczenie

hej, odmeldowuję się po przerwie i lecę nadrabiać! ale odwyk od wizażu przez tę awarię

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 16:29   #564
megi2015
Zadomowienie

BOże jakie dziwaczne imiona
http://pl.wikipedia.org/wiki/Imieniny

niektóre to pierwszy raz słyszę
Stary 2010-12-03, 16:57   #565
prunelle
Wtajemniczenie

no to tak: gratuluję dziewczynom, które już znają płeć, widzę, że mamy przewagę dziewczynek
ja miałam na początku przeczucie, że u mnie będzie chłopak, zobaczymy, czy się sprawdzi, do usg zostały 2 tygodnie

aguchaw1,współczuję bardzo braku ogrzewania, przy tych temperaturach to jakiś koszmar...oby szybko naprawili

co do chust, bo widzę, że dyskusja rozgorzała ja też się zastanawiam nad kupnem chusty, właściwie jestem zdecydowana na sam zakup, tylko nie wiem jeszcze, jaki model. Moja koleżanka swoją 3 miesięczną córeczkę nosiła nie w chuście i nie w nosidełku, tylko w czymś pośrednim, nie mogę teraz tego znaleźć w necie, ale taki jakby... duży temblak (no nie wiem jak to opisać...) mięciutki, dziecko się wtulało w mamę i spokojnie spało oczywiście nie nosiła tak cały czas, tylko np w gościach, po domu trochę i żeby zejść do samochodu. W chuście można nosić dłużej.

poza tym wydaje mi się, że ta tresura, o której mówiła niutka, to jest przykład skrajny, jest mnóstwo matek, które nie biorą dziecka na ręce za każdym razem jak płacze i jest w porządku, żadne emocjonalne kaleki z nich nie wyrastają. Jak któraś wspomniała, trzeba wypośrodkować, chociaż ja się zgadzam, że jak się na początku dziecko "wyprzytula", to potem bez problemu ono się od matki odłącza i samo odkrywa świat. Doświadczenia nie mam, tyle co u koleżanek podpatrzę i poczytam.
No i moim zdaniem noszenie dziecka w chuście i branie na ręce jak płacze nie musi od razu oznaczać, że matka jest "rozhisteryzowana" i trzęsie się nad dzieckiem, ja raczej noszenie w chuście widzę tak, że dziecko sobie w tej chuście siedzi, a ja się zajmuję swoimi sprawami, ono sobie może poobserwować albo nie, a ja mam spokój.

Cytat:
A to mój brzucholek 23 tydz.
Cytat:
to co powiesz na mój :brzyda l:
on jest w sumie tylko na dole
Cytat:
A to mój brzuchol w 27t3d
Tylko trochę ciemne to zdjęcie mi wyszło

Cytat:
Tak jak obiecałam wstawiam swój brzuchalek 19 tydz.
Dziewczyny czy was tez tak swedzi skóra na brzuchu i nogach?Mam straszną swędziochę
i Tity, piękne macie brzuszki
mój od tygodnia jakoś wystrzelił, może się nim niedługo pochwalę, bo zaczyna być czym

aaa, któraś pisała, że rozróżnia czkawkę od kopania - a jak to rozróżnić?

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 17:10   #566
iwa00
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mokra6 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie: czy boli Was krocze?a dokładnie kości gdzieś tam. Bo mnie bardzo od 2 dni, aż mi ciężko chodzić. Co to może oznaczać?
Cytat:
Napisane przez agus235 Pokaż wiadomość
Mnie boli ale niestety nie wiem co to może byc mnie jeszcze przy tym boli pachwina i dolna część pleców.Lekarz mówił że to prawdopodobnie uciska mi dziecko
mnie też boli i ciężko mi chodzić i do tego plecy i pachwiny. czuję się jak stara babcia i spać ciężko
iwa00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 17:25   #567
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iwa00 Pokaż wiadomość
mnie też boli i ciężko mi chodzić i do tego plecy i pachwiny. czuję się jak stara babcia i spać ciężko
widze że jesteśmy na tym samym etapie ciąży mnie plecy dzięki Bogu nie bolą. Ale ze spaniem faktycznie problem. żeby się obrócić na drugi bok to musze prawie usiąść bo inaczej kiepsko z tym brzuszkiem. i w nocy drętwieją mi ręce macie tak??
Stary 2010-12-03, 17:26   #568
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego, ze w Niemczech mieszkam i tu maja nieco inny system - prywatne kasy chorych, a kazda z nich ma swoje kruczki, ktore bardzo chetnie wykorzystuje byleby sie od placenia wymigac
O kurczę nie spojrzałam skąd jesteś

A jutro niestety jutro jadę aż 135 km w jedną stronę po pompę paliwa do samochodu bo się zepsuła

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 17:33   #569
wikakika
Rozeznanie

Cytat:
A jutro niestety jutro jadę aż 135 km w jedną stronę po pompę paliwa do samochodu bo się zepsuła
Oj to ci wspolczuje jechac tyle kilometrow w taka pogode....
wikakika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 17:36   #570
megi2015
Zadomowienie

dziewczyny w Jysk jest teraz dużo promocji - i szlafroczki i koce może komuś się coś przyda

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Aja też współczuję - jedź ostrożnie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości