|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#541 |
Zadomowienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Witam sie wieczorowo :P
Dzis mam nawet humor bo zaszalalam i kupilam sobie kozaki na zime...za 400zl ale mi sie podobaja ![]() ![]() Ale jestem cala zestresowana bo jutro mam zajecia z taka baba caly dzien ;/ ktorej unikam jak ognia i juz ponad miesiac nie byla na jej zajeciach, do tego jestem kompletnie nieprzygotowana wiec mnie niezle przetyra... ![]() Wy mowicie ze mialyscie skok w kilogramach, bo np.2kg na miesiac...a ja z dnia na dzien mam 0,2kg do przodu...az sie zaczynam martwic z jakim wynikiem skoncze...poza tym juz widze jak mi uda tyja w oczach :P e-rosa dobre to z lokomotywa ![]() Ja tez sie staram tym moim nie przejmowac, ale czasem az mi sie wszystkiego odechciewa... Tym bardziej ze zauwazylam, ze jak mamy sie kochac, to na mnie patrzy naprawde fajnym spojrzeniem, jakby mu nic nie przeszkadzalo u mnie, nawet moj brzuch potrafi pocalowac...ale jak juz po wszystkim i sie ubieram to mam wrazenie jakby chcial powiedziec ze mam sie pospieszyc bo go gorszy moj widok ;/ moze ostre slowa, ale tak mi sie wkreca ![]() havana moj brzuch niby maly ale 10kg do przodu wiec ja sie az boje co to bedzie pozniej ze mna :P urodze takie malenstwo i mi zostanie pelno kg do zrzucania :P gabishing sto lat ![]() ![]() A co do Mikołaja to dostalam tylko prezent od mamy...a TŻ oczywiscie stwerdzil, ze jak on ma mi cos na Mikolaja kupowac?? No ale zabral mnie dzis na kebaba ![]() A do fryzjera tez sie wybieram w tym tygodniu ![]() ![]() ![]() co ja Wam tu gadam....;/ :P marleeen chyba masz mniejszy brzuch od mojego ![]() szizuho, ja sie czasem budze ze leze niby na boku, ale prawie ze na brzuchu :P i mnie moja mala budzi mega kopniakami...wiec staram sie jej nie uciskac, chociaz ciezko mi sie spi nie na brzuchu ;/ Justine mysle, ze u mnie TŻ tak reaguje, bo jednak nie chcial tej ciazym wiec sie powoli przestawia ze jednak jestem 'gruba'...chociaz wydaje mi sie ze juz nie zdazy sie przyzwyczaic ![]()
#542 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Bardzo fajny prezencik wymyśłiłaś, kurczę, że ja na to nie wpadłam ale nie po wczorajszych całodniowych igraszkach...no way...nie mam siły ![]() Aaaa i by wpadł na to , że masz ochotke na ptasie mleczko z milki ![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ja Ci komplementa zapodam ![]() ![]() A mam pytanko. Kiedy robi sie kTG??? Ale gapa, juz sie dopatrzyłam, że ty miałąs w 30 tygodniu.
Nasze marzenie się spełniło ![]() ![]() ![]() 24.02.2011 r. dzień narodzin naszej córeczki ![]() Nadia: http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png Edytowane przez Justine1988 Czas edycji: 2010-12-06 o 19:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#543 |
Zadomowienie
|
tez bym wtrząchnęła ptasie mleczko z milki
![]()
#544 |
Zadomowienie
|
Witam wieczornie i Mikołajkowo zarazem
![]() Ja dziś dostałam słodycze i pomadkę od męża - Mikołaja do buta, od moich rodziców dostaliśmy słodycze i body dla wnuka ![]() Sami sobie zrobiliśmy najlepszy chyba prezent na Mikołaja - odebraliśmy wózek ![]() ![]() Mały czuł, że coś się dzieje, bo szalał tak bardzo, że bałam się, że wyskoczy mi z brzuszka ![]() Dziś zaliczyłam ostatnie zajęcia na tych drugich studiach moich, od teraz mam oficjalnie dziekankę, ale i tak już na te studia nie wracam - jedne wystarczą, za stara jestem na bycie wieczną studentką ![]() Mąż w końcu pogrzebał przy lapku i mamy bezprzewodowy Internet!! W końcu mogłam posprzątać w pokoju Małego i wreszcie mogę siedzieć na necie nawet w łóżku ![]() Miłego wieczorku ![]() Justine1988 - ja w środę będę miała pierwszy raz robione KTG, także to będzie 32tc+4 dni. Już się nie mogę doczekać, mam też usg, więc poznam wagę mojego maleństwa, ostatniopodglądałam go w październiku, ciekawe, ile przybrał ![]() Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-12-06 o 19:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#545 |
Zakorzenienie
|
bleeeeee a ja nie lubię ptasiego mleczka, za to uwielbiam prince polo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#546 |
BAN stały
|
Louboutinka zgadzam się odnośnie TŻów. Kurczę, przecież to normalne że w ciąży się tyje i wygląda inaczej. Mój TŻ też tyje ze mną, ale coś czuję ze dłużej mu zejdzie zrzucanie tego
![]() ![]() Aha, a żoną nie jestem. "Tylko" narzeczoną (do maja) magdaka oj tak, doskonale wiem co to huśtawka nastrojów w 3. trymestrze. Nie mogę sobie sama ze sobą dać rady... W tym trymestrze zdaniem TŻa mniej się wściekam a więcej smucę. lilijko ja prałam kocyk akrylowy w pralce w 30 stopniach z podwójnym płukaniem - wygląda idealnie. muron ja się wkurzam, bo moi przyszli teściowie coś kręcą nosem na to, ze chcemy posiedzieć z nimi przy Wigilii jakieś 2-3h a potem jechać do mojej rodziny. Kurcze, nigdy nie spędziłam Świąt bez mojej rodzinki na razie sobie tego nie wyobrażam. Jakbym miała wybierać tylko jedno miejsce, to wolałabym być u siebie... Tym bardziej nie wiem czemu miałabym rezygnować z dwóch Wigilii skoro to 30km od siebie - wieczorem 20min drogi. Aha, pięęęęęęęęęęęęęęęęęęęękne buty!!!!!!!! Ja też chcę! ![]() Mila ja mam do rodziców tylko 30km (też jestem z nimi dość blisko) a i tak mi trochę przykro że wrócę z maluszkiem do domu z teściową, a nie własną matką. To zupełnie coś innego. Przynajmniej w większości przypadków. Ktoś pytał o spanie na brzuchu - ja śpię na boku, ale leciutko przechylona w kierunku brzucha. Zupełnie na brzuchu nie da rady. Nie mówcie o ptasim mleczku - ja też chcę!!!!!!!!!!!!!! Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-12-06 o 19:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#547 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój mąż mówi, że b ładnie wyglądam, nawet lepiej. Tylko pępka nie lubi;-) Ale ja też. hi hi Też dla mnie niezrozumiałe to zdziwienie, czasem wręcz odraza TŻów, chyba jakoś ich niedojrzałość. Mój raz nawet szarpnął się na: jesteś jeszcze ładniejsza bo masz w brzuchu nasze dziecko i takie tam. A on raczej powściągliwy;-) ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- jakbym spała na brzuchu to wyglądałabym jak lewitująca;-) W końcu udało mi się znaleźć sklep z wołową szynką. Mniam. Chudziutko, bo mięso wieprzowe jest najtłustsze. Mniam mniam. Ostatnio jadłabym samą szynkę;-) Muszę do fryzjera i zafarbować włosy, żeby wygladać na porodówce, spakowana jestem tusz i róż też;-) Mam hopla, żeby "jakoś wyglądać".
![]() ![]() |
![]() |
#548 |
Zadomowienie
|
Cytrynko czkekaj czekaj a jaki to wozek?
![]() Lilijko oj tam... ja to jestem wszystkożerna wśród słodyczy ![]() ja na porodówkę nie biorę kosmetyków kolorowych... o nie nie ![]() ![]() Mały Was pozdrawia ![]() ![]() (ofkors przepraszam za te włosy na "twarzy"...ale urok ciąży ![]()
Najpierw stworzyliśmy szczęśliwy związek... ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/22dc175c64.png ...a następnie naszego Małego Misia ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png Edytowane przez JeSuisUnPapillon Czas edycji: 2010-12-06 o 19:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#549 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a ja się czuję dzisiaj całkiem dobrze jak na 3 trymestr, jutro idę do gina (dla odmiany do kobitki) i zobaczymy co mi powie, na usg nie liczę no ale jestem ciekawa co powie na temat mało ruszającego się dziecka i tych dziwnych bóli i kłuć...... a co u Was słychać? co do pieluszek, powiedz mi bo kupiłam paczkę huggisów z bawełną (tych o opakowaniu w kolorze cielistym), co możesz powiedzieć na ten temat? Pozdrawiam ![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
![]() nigdy nie przepadałam za ptasim mleczkiem i do tego mało jem słodkiego. W ciąży trochę więcej, ale tak raz na dzień (a właściwie noc ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#550 |
BAN stały
|
muron ja też zawsze muszę przynajmniej "jakoś" wyglądać. Jakiś korektor i róż biorę na pewno
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#551 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mnie dopytywała mamy znajoma czy wolę kwaśne czy słodkie a ja... że jedno i drugie a ona że nie możliwe...bo jak chłopak to musi mnie ciągnąć TYLKO do kwaśnego... ![]() ![]() w sumie mój jadłospis mógłby składać się z - śledzi w occie, ryb jakkolwiek podanych, masy słodyczy - oczywiście galaretki/czekoladowe coś, no i ogórków i kapusty kiszonej (mmmmmm)
![]() |
#552 | |
Zadomowienie
|
Eh...a ja mam kolejny problem...
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#553 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#554 |
Zadomowienie
|
A w ogole to nie wiem czy Wam wspominalam...ale "dostalam" od babci prezent dla maluszka...(tej co zmarla...
![]() ![]() ![]()
#555 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Weraa, moja babcia po 17 latach nadal nie doszła do siebie po śmierci prababci. Zawsze powtarza, że nie da się wytłumaczyć co to znaczy stracić matkę, nieważne w jakim wieku, szczególnie jak się było b blisko. Przytul mamę, weź na kawkę, bo Wy też przecież blisko jesteście z tego co pamiętam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#556 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No ja z mama jestem bardzo blisko...dlatego czasem tez mi ciezko sie powstrzymac od lez jak ona placze, bo sobie wtedy mysle, ze ja to juz w ogole chyba nie przezyje tego, jak moja mama umrze... Przytulam ja, mowie jej, ze ja kocham, codziennie pijemy sobie razem cos cieplego... Moze tez bedzie troche inaczej jak sie wyprowadze z domu i wtedy bede mogla sie z nia gdzies na miescie spotkac, w kawiarni, zeby sie wygadala czy cos... Bo to jednak troche inaczej niz jak sie ma kogos na codzien... A tak to by sie moze jakos wyrwala z domu chociaz na troche...
![]() |
#557 |
Zakorzenienie
|
a może zamówić jakieś jedzonko i puścić babski film? Polecam It's complicated z Meryl Streep i Alec'em Baldwinem. Z drugiej strony nie jest sama
![]()
![]() |
#558 |
Wtajemniczenie
|
Hej Dziewczyny!
Dopiero Was nadrobiłam i dosłownie nie mam już siły pisać ![]() Ja też się bardzo martwię o moją Mamę, bo nam ostatnio choruje...miała w tym roku już 3 operacje ![]() ![]()
#559 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a mi ciasto nie wyszło, da się zjeść, ale to nie to samo ![]() zazdroszczę wam tego, że TŻ-i się do was dobierają, u mnie już chyba z 2 miesiące nic nie było, nie daje się namówić... a mi przykro, bo chęci mam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#560 |
Zakorzenienie
|
weraa ja tak mam z moją babcią, widzę jak się z wiekiem posunęła i przeraża mnie to zupełnie, do tego na początku stycznia ma mieć operacje na wszczepienie endoprotezy i nie wyobrażam sobie jej funkcjonowania przez najbliższy czas. Staraj się z mamą spędzać jak najwięcej czasu.
A mnie dopadł hirsutyzm (skutek tarczycowy) i nie potrafię sobie z tym poradzić ![]() ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- JeSuis taaaaaaaak wszyscy, oprócz dziadka i szefowej są za tym, że będzie chłopak, a ja nie mam zdania, mąż chyba też pogodził się z faktem, że nie poznamy płci dziecka tak prędko, jakby się chciało.......... Edytowane przez lilijka3 Czas edycji: 2010-12-06 o 20:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#561 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() I zazdroszczę takiego rzadkiego golenia! Ja na następny dzień mam jeża, więc najskuteczniejszy u mnie depilator, auć. ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#562 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A mi sie cos wkreca ze jednak bedziesz miec dziewczynke ![]() ![]()
![]() |
#563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zbytnio nie mam co narzekac bo nie za duzo przytylam ale TZ jest pierwszy by mi prawic komplement takze zgadzam sie z toba takie wsparcie duzo pomaga i nie rozumiem podejscia niektorych facetow. I tez fakt ze milo sie razem ciwczy itp, moj TZ jest bardzo aktywny i dobrze sie odzywia, takze we dwoje zawsze razniej i latiwej I tez oczywiscie milo sie slyszy jak TZ opowaida innym jaki dumny jest z zony jak dba o sibie i jak super wyglada itd itd itd |
|
![]() ![]() |
![]() |
#564 | ||||||||
Zakorzenienie
|
fiu fiu tez dopiero przebrnelam przez 6 stron
![]() witam mikolajkowo, ja nic nie dostalaam, maz teznie. corka dostaal wczoraj od tesciow ciasto;ine i zestaw cukiernia, my nic. przez te ,pje problemy zapomnielismy o mokolaju, zreszta maz kupil wczoraj lozko, materac i mase rzeczy w ike, w srode dostaalm perfumy i juz... w tym roku jakos nam umknelo to, ale glownie przez lezenie.... na swieta tez mam jak zwykle problem z prezentami. 2 lata temu zrobilismy wypas wsyztskim i sobie, w zeszlym roku tak sobie, tzn kazdy dostal to co chcial bo spytalismy, za tp w tym roku KOMPLETNIE nie mamy pomyslow i szczerze mowiac glowy do tego. wiem, ze maz chce gre na playa to mu pozwole kupic (a kosztuje ponad 200zl) j NI WIEM, MOZE JAKIES KOSMETYKI, CIUCHOW NIE CHCE, torebek mam multum i nie mam innego pomyslu, wiec skusze sie na kosmetyki od meza... chybA. coruskadostanie kuhcnie tefal. reszta dzieciakow (dzieci siostr) nic bo nwet nie mam kiedy kupic.... zrreszta w tym rolu jestemy na wigilii tylko u tesciow, nie moge sobie pozwolic na szwedanie sie od domu do domu bo a meczaca trasa, a do tesciow pojedziemy chyba odrazu na tydzien. pod koniec gruudnia bede miec juz 36 tydz... Cytat:
smoka miala z NUKa i taki tez kupilam Kubie. Cytat:
a trunek to moze jack daniels?? moj maz uwielbia go, ja nie cierpie ani whiskey ani cognacu... przed ciaza lubilam wodki smakowe, tequille i ukochanego reddsa jablkowegoo i desperadosa ![]() Cytat:
stoooooooooo laaaaaaaaaaat ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
makeupistko a jakich kosmetykow uzywasz w pracy? mozesz polecic dobre pedzle? ja sie czaje na nowapaletke cieni z isa dory, ale cena.... 90 zł.... duzo troche choc piekne są.... czekam az maz zlozy nasze nowe wielkie loze 180x200 i bede plywac po nim chyba ![]() ![]() czy jsest jakas dziewczyna,ktora nie miaa w ogole KTG?ja mam juz 33 tydz i nie mialam... w poprzedniej ciazy mialam dwa razy..... a teraz zapomnialam zapytac przez te nieciekawe informacje.... Edytowane przez gosiaczek071 Czas edycji: 2010-12-06 o 21:33 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#565 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zreszta moj gin nie ma nawet KTG w gabinecie, musialabym jechac na IP
![]() |
#566 |
BAN stały
|
gosiaczku ja też jeszcze nie miałam KTG a to już koniec 34. tyg. ) Moja znajoma miała tylko przed porodem.
Co do kosmetyków, to zależy o co pytasz. Cienie uwielbiam Diora (a drogie niestety) i Make Up Factory, a na co dzień mam mnóstwo Inglotów (pod każdy cień stosuję bazę ArtDeco, bez niej w ogóle się nie maluję) - sypkich i prasowanych. No i kocham APC sypkie, ale że błyszczące to na imprezy raczej. Podkłady - do tej pory faworytem dla mnie był Revlon Colorstay (wszystkie Colorstay'e) ale ostatnio skusiłam się i zakupiłam dla samej siebie Bourjois Healthy Mix i jest świetny (nie widać na twarzy) Dla mnie obowiązkowym elementem jest anty-shine Kryolanu, bronzer ziemia egipska i jakiś róż (baaaardzo różne firmy) - bez nich ani rusz ![]() ![]() Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-12-06 o 21:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#567 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tusz kocham l'oreal ten złoty nie pamietam nazwy ale dla mnie rewelacyjny. Marzy mi die kilka palet pod choinkę, ale te ceny... A widzialas zestawy z Pupy laleczki kokeshi? Piękne są ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#568 | |
BAN stały
|
Cytat:
A co do Diora - chodzi Ci o te za ok. 100-parę złotych? Bo te to zdaje się oryginały. A te tańsze to chyba tylko testery - i nie wiem jak z ich jakością - lub używane. Ja kupowałam za granicą i dałam dość mało z tego co pamiętam. No i szczerze mówiąc często bardzo ciężko rozpoznać oryginał od testeru. Czasami różnica tkwi tylko w wykonaniu opakowania (ciężko na zdjęciu rozpoznać) lub np. czcionka jest nieco inna, innej wielkości itp. Różnicę przede wszystkim widać potem w użytkowaniu ![]() Cieni jakoś nie polecam L'Oreala - mam tylko jedną paletkę z której jestem w miarę zadowolona, reszta to katastrofa. IsaDory też mam - fajnie się nakłada, ale chyba jakoś nie ma się odpowiednio do ceny... A o tuszu to pewnie mówisz o Telescopicu ![]() ![]() Nie kuś tymi laleczkami...!!! ![]() Idę spać, żebro mi tak daje popalić że nie wiem co ze sobą zrobić... ![]() Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-12-06 o 22:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#569 |
Zadomowienie
|
jestem i ja
![]() ![]() pewnie o polowie rzeczy juz nie pamietam co mialam napisac ale to tak jest jak nie moge byc na bierzaco tyle skrobiecie ![]() jejku jak ja juz mam tak malo czasu przy jednym dzieciaczku to co bedzie przy dwojce ![]() Odnosnie wszystkich brzuszkow ktotre sie ujawnily sa sliczne bez wyjatkow ![]() Moj maz tez chyba do pewnego czasu nie bardzo akceptowal to jak wygladam w ciazy ,choc uwazam ze teraz nie jest tak jak bylo w pierwszej bo wtedy to naprawde tylam w oczach ale bylismy dopiero co po slubie to moze bardziej mnie kochal ![]() ![]() ![]() ![]() Humory mam straszne czesto sie wkurzam ,czesto sie wzruszami beczę i strasznie boje sie porodu ,normalnie az dreszcze mnie przechodza na mysl o nim...wrrr Co do kosmetykow to moj ulubiony temat albo przynajmiej jeden z ![]() mam ich cala mase az sobie postanowilam ze zakazuje skupowania,ale makijaz musze zrobic codziennie ,chyba mnie ta chwila odstresowywuje ![]() ![]() a mozecie polecic dobra czarna kredke do oczkow? ![]() uwielbiam perfumy ,choc w ciazy jakos malo uzywam bo moje dotychczasowe ulubione mnie draznily . A laleczke z Pupy wystawiam wlasnie na all ![]() ![]() No i najwazniejsze co chcialam napisac ze wygralismy ten wozek co pisalam na ebay za calkiem mala kase i juz mam go w domku ,bardzo sie ciesze bo mi sie od dawna podobal ,teraz oby dobrze sie go prowadzilo ![]() ja spie na boku i to mam pod brzuszkiem podusie ,bo jakos mi tak wygodnie no i ide spac bo juz Tz grzeje łózko dobranoc
#570 | |
Rozeznanie
|
O jaaaa, za szybko coś wstałam, jakaś zaćmiona chodzę. Z nosa kapie, gardło boli, Chyba zaraz z powrotem do łózia wskoczę wygrzać dupala. Albo wiem, przełączę sobie neta do laptopa i zabiorę Was wszystkie ze sobą do łózka
![]() ![]() Kurcze, a chciałam dziś tyle rzeczy w domu porobić. Muszę sobie ten jeden dzień odpuścić. Tylko przyszykuję sobie dzban malin z cytryną, coby nie wstawać co chwilę. I jakieś rozwolnienie mnie dopadło :/ Ewidentnie coś ze mnie nie tak jest. Maliny, krzyżówki, wizaż i łóżko = plan na dziś. Cytat:
---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ---------- dobra, jestem już w łózku z laptopem, ale czuję się coraz gorzej, aż mi się wymiotować chce. macie może jeszcze jakieś rady na takie okropne przeziębienie w ciąży? aż sobie przytargałam w szystkie magazyny dla kobiet w ciąży, które namiętnie kupuje mi mąż, ale nawet sił nie mam czytać, czuję się jakbym miała zaraz stracić przytomność. okno bym sobie otworzyła, ale nie wiem czy to najlepszy pomysł. kur**
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:06.