|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#541 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 17
|
Dot.: Br±z ZIMNY czy POPIELATY....czescII -w±tek zbiorczy.
ps. tylko henna nie wchodzi tu w rachubê,a górê mam jeszcze z jasnymi pasemkami.
|
|
|
|
|
#542 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 755
|
Cytat:
A na jakiej wodzie robi³a¶? Jak na 6 %to mo¿e za d³ugo przetrzyma³a¶ i minimalnie rozja¶ñi³o. Przyciemniaæ niby powinno siê w³a¶nie na 6% lub s³abszej, np 4% (blond bunny chyba tak pisa³a). Jak siê spiera na rudo to co¶ z popielem lub mix niebieski, a na odrost opal/fiolet, mix fioletowy. U caate rude w³osy zneutralizowa³o tonowanie odpowiendim mixem z oxy. Nic innego nie wymy¶lê, napisz priva do blond bunny lub FryzjerstwoMojaPasja bo to fachury |
|
|
|
|
|
#543 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#544 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To teraz znów chcesz ¿eby zawinê³a Ci w foliê pasemka, a na resztê farbê? Czy chcesz, ¿eby Ci po³o¿y³a na ca³o¶æ i ujednolciæ kolor? Bo jak tak to dobrze by by³o najpierw po³o¿yæ naturê (¿eby cuda na patyku nie wysz³y na pasemkach), i zrobiæ pigmentacje, a nastêpnym razem neutralizowaæ refleksy. Ale jeszcze skontaktuj siê z blond bunny |
|
|
|
|
|
#545 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#546 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W 6.02 - 2 oznacza pewnie opal/fiolet, czyli zneutralizowa³a Ci ¿ó³ty/z³oty refkeks na g³owie. Jako¶ tak jest, ¿e zimne pigmenty siê wyp³ukuj± wcze¶niej i zostaje rudy, choæ blond bunny pisa³a, ¿e dobre firmy trzymaj± siê d³u¿ej. Tobie trzeba na te rude co¶ z niebieskim, popielem, lub (per³± niebiesk± - zale¿y jaka firma) zacytujê bb: "2 lub P to perla, opal i fiolet zarazem najczesciej. czasem fiolet jest oddzielony jako v. wtedy p- oznacza perle niebieska. tak jak popiel czyli 1- niektore firmy uznaja ze ma barwnik szary, inne ze zielony a jeszcze inne niebieski. zaleznie od firmy. sama farba 8.0 z mixem to nie to samo co np. 8.2 zawsze mozna kupic farbe 8.1 i 8.2 pol na pol i dodac mixa- wtedy bedzie jeszcze mrozniej" Edytowane przez zyta82 Czas edycji: 2011-04-11 o 20:59 |
|
|
|
|
|
#547 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e
|
|
#548 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 6
|
A czy mozna zmieszac farbê 5,1 jasny popielaty braz np z naturalnym brazem "4" w celu przyciemnienia tej pierwszej, bo nie znalaz³am farby 4,1 a ta 5,1 wychodzi za jasno
|
|
|
|
|
#549 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 069
|
Cytat:
|
|
|
#550 |
|
Rozeznanie
|
blond bunny- Odpowiedz mi proszê na dwa pytania:
1) jak u¿ywaæ farby o numerze 0,1 - szary dla mê¿czyzn (jest taka w allwaves). Zapewne ni± mo¿na uzyskaæ kolor najbardziej naturalny, taki w³a¶nie mysi. Co ni± siê uzyska? 2) mixton szary(taki jasny) to neutralizuje rudy na jasnych poziomach od 8 w górê? (tak jak niebieski na rude w ciemniejszych poziomach 7 w dó³?) |
|
|
|
|
#551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2- mixton szary nadaje srebrny polysk po prostu. natomiast mixton niebieski gasi rude na kazdym poziomie- tylko zaleznie od poziomu daje sie jego rozne ilosci na 30g farby.
|
Okazje i pomys³y na prezent
|
|
#552 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a o to mi chodzi w pierwszym pytaniu: Edytowane przez zyta82 Czas edycji: 2012-10-08 o 21:05 |
|
|
|
|
|
#553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo jak chcesz nadac wlosom srebrzysty polysk. a to pierwsze pytanie to nie wiem, moze to rodzaj odsiwiacza dla mezczyzn?
|
|
|
#554 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#555 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 139
|
numeracja 0.1 chyba ¶wiadczy o braku poziomu, sam popielaty odcieñ, moze chodzi o to ¿eby wychodzi³ taki mysi kolor?
|
|
|
|
|
#556 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#557 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 79
|
dziewczyny, du¿o pisa³y¶my z Shade_23 nt. tego siwego dla mê¿czyzn, jeste¶my obie po tym kolorze jaki¶ czas temu, poszukajcie sobie w w±tku.
|
|
|
|
|
#558 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#559 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 480
|
Szary dla mê¿czyzn... Hmm..... U mnie siê kisi w pó³ce
Nie wiem po co to to jest w ogóle. Mi to wysz³o rude - nawet wymieszane z mixem niebieskim. Ale ten szary mixton to mnie kusi do dzi¶... Ciekawe czy da³by jaki¶ efekt na tych moich rozja¶nionych koñcach orzechowych ![]() Skusi³am siê na hennê Khadi - orzechowy br±z |
|
|
|
|
#560 |
|
Zadomowienie
|
Sorki, ¿e post pod postem, ale chcia³am, ¿eby by³o osobno
![]() Otó¿... Jak zwykle - wszystko przez Was - jeszcze wczoraj po³o¿y³am na w³osy SZARY DLA MʯCZYZN + 3-4 cm mixa niebieskiego. Na wodzie 3%. Chcia³am sobie przypomnieæ jaki to dawa³o efekt... ![]() I szczerze mówi±c... Nieco siê zaskoczy³am, bo wysz³o super ![]() Henna teraz musi poczekaæ... ale to nic... Czego siê dla Was nie robi! |
|
|
|
|
#561 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 12
|
Hej dziewczyny, bardzo fajny i przydatny w±tek
![]() Mo¿ecie udzieliæ mi jaki¶ informacji, bo ju¿ nie wiem co mam ze swoimi w³osami pocz±æ.. Farbuje od jakiego¶ roku, pocz±tkowo rozja¶nia³am pasemka u fryzjera, co by³o g³upot± i bardzo os³abi³o kondycje moich w³osów. Tydzieñ temu by³am u jednego z lepszych fryzjerów w Gdansku, i teraz z naci±ganiem powiem ¿e jestem brunetk±, chocia¿ wyszed³ rudawy. Farbowano mi w³osy kolorantem i niestety b³yskawicznie siê sp³ukuje. Chce uzyskaæ zimny br±z, wiem ¿e po blondzie ciê¿ko zapigmentowaæ w³osy. a co¶ czujê ¿e jeszcze tydzieñ i zacznie wy³aziæ mi blond ;/ Myslê o tym, zeby sama pofarbowaæ sobie w³osy, juz dwukrotnie to robi³am ale nie trwa³± farb±. Szukam trwa³ej farby, nie wiem jak± mam wybraæ i nie chce zakatowaæ swoich w³osów, tylko dosyæ mam tego, ¿e z mycia na mycie kolor sie zmienia. Co s±dzicie o farbie Intercosmo, Voila Creme ? Ponoæ trzyma bardzo d³ugo. pozdr ) |
|
|
|
|
#562 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#563 |
|
Przyczajenie
|
No co do ch³odnego br±zu to wiem, ¿e d³uga droga. Ale dobrze by by³o gdyby nie wychodzi³ rudy ! i zeby farba siê nie sp³ukiwa³a ;d
dziwne mam w³osy, ka¿de farbowanie ma efekt niespodzianki. Mo¿e przez to ¿e s± krêcone i cienkie, szybko na nich chwyta farba. kusi mnie czekoladowy br±z, wyjdzie ciemny ale przynajmniej pokryje blond. |
|
|
|
|
#564 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 691
|
Cytat:
) i teraz zaczê³am my¶leæ o tym szarym dla mê¿czyzn. Tylko bojê siê ¿eby nie wyj¶æ czarna.
|
|
|
#565 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 987
|
Witam dziewczyny, pisalam juz w innym watku ale nikt mi nie odp
. Mam rozjasnione wlosy na taki hmm karmel podobne do dziewczyny z 1 zdjecia, moje sa troche bardziej rude:/ , powoli pojawiaja sie odrosty i trzeba cos z tym zrobic a nie czuje sie dobrze w tych wlosach i chce wrocic do brazu, chcialabym sprobowac z farba inoa , podobno nie niszczy tak wlosow a moje od rozjasniacza nie sa juz w najlepszej kondycji ,uzyskac cos takiego jak na zdjeciu 2 ? Mozecie polecic mi jaki kolor farby wybrac ?? ![]() P.S. teraz tak mysle... jak naloze na te rozjasnione wlosy jakis braz inoa, ale jasniejszy od moich naturalnych gdzie odrosty sa juz ok. 1cm to wyjda rozne kolory ? bedzie sie odznaczac ? tzn. na rozjasnionych bedzie inny kolor a na odrostach inny ? Prosze o odp. jestem co prawda na piatek umowiona do fryzjera ale rzucila mi cene farbowania 300zl i waham sie czy nie zadzwonic i nie odwolac poki nie jest zbyt pozno ... zrujnuje mnie to a nie mam pewnosci czy farba po 2tyg mi sie nie wypluka
Edytowane przez feelin_soo_me Czas edycji: 2011-04-17 o 20:16 |
|
|
|
|
#566 |
|
Zadomowienie
|
tak teraz przegladam kolory inoa. co wyjdzie jak uzyje koloru 6 badz 6.23 ?
|
|
|
|
|
#567 |
|
Przyczajenie
|
Zamowi³am Khadi Orzechowy br±z ! ;D jako¶ mnie przekona³y wasze wypowiedzi i fakt, ¿e to naturalny, zdrowy dla w³osów produkt
jak przyjdzie to od razu siê pofarbuje i dam znaæ jaki efekt
|
|
|
|
|
#568 |
|
Rozeznanie
|
shade - No to dobrze, ¿e Ciê podkusi³o
![]() ama -nie mam pojêcia o co chodzi z ty szarym dla facetów ruise-¿eby wytrawiony w³os dobrze z³apa³ kolor i nie zmy³ siê szybko, stosuje siê pigmentacje (czasem do bardzo siwych te¿ siê to robi, ¿eby uzupe³niæ ubytek pigmentu) Wpisz w okienko wyszukiwania - pigmentacja, wiele razy o tym bylo i instrukcje te¿, albo na blogu u blond bunny te¿ o tym czyta³am. Znajd¿ te¿ ko³o koloru tam jest wszystko wyt³umaczone o co chodzi z neutralizacj± niechcianych refleksów. feelin_soo_me - 6 to za ciemny poziom mi siê wydaje, bo czêstow ychodzi czarno, 7 na pierwszy raz wystarczy. Jak te swoje masz z rudym refleksem i na³o¿ycz farbê np 7 lub jak piszesz 6 to refleks zostane dalej rudy, bo pojedynczy numer to natura (czyli w równych czê¶ciach kolory podstawowe) Zeby zniwelowaæ t± rdo¶æ musisz u¿yæ niebieskiego czyli popielu np kolor 7.1 (chocia¿ dziewczyny siê skar¿±, ¿e nie wybija rudych) lub do naury 7 dodaæ niebieski mixton, te¿ pisa³am o tym sporo. Mo¿esz spróbowaæ najpierw natur± 7 a pó¿niej jaki refleks bêdziesz mia³a to trzeba bêdzie zneutralizowaæ. 6.23 nic Ci nie da, tzn, nie wiem co ci n g³owie "wyjdzie" 2 oznacza fiolet lub per³ê(zale¿y od firmy) a 3 z³oto to dalej w z³oto by¶ brnê³a. Jak na odrost po³o¿ysz 7.1 to mo¿e byæ leciutko niebieskawy, ale bym siê nie obawia³a tak bardzo. Jak masz ¿ólte lub z³ote to z popielem na d³ugo¶ci mog± wyj¶æ zielone bo ¿ó³ty+niebieski=zielony, Jak masz rude to rudy/pomarañczowy+niebieski=ne utralny br±¿ |
|
|
|
|
#569 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze pytanie jaki aktywator do tego dobrac 3% , 6 % czy 9% ???? Edytowane przez feelin_soo_me Czas edycji: 2011-04-17 o 22:07 |
|
|
|
|
|
#570 |
|
Rozeznanie
|
feelin_soo_me- jak masz bardzo rozja¶nione to tez pigmentacja wskazana, czyli dodatkowa tubka farby
|
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:29.

Nie wiem po co to to jest w ogóle. Mi to wysz³o rude - nawet wymieszane z mixem niebieskim. 

ale to nic... Czego siê dla Was nie robi! 
. Mam rozjasnione wlosy na taki hmm karmel podobne do dziewczyny z 1 zdjecia, moje sa troche bardziej rude:/ , powoli pojawiaja sie odrosty i trzeba cos z tym zrobic a nie czuje sie dobrze w tych wlosach i chce wrocic do brazu, chcialabym sprobowac z farba inoa , podobno nie niszczy tak wlosow a moje od rozjasniacza nie sa juz w najlepszej kondycji ,uzyskac cos takiego jak na zdjeciu 2 ? Mozecie polecic mi jaki kolor farby wybrac ??