|
|||||||
| Notka |
|
| Piel璕nacja w這s闚 i fryzury Podyskutuj o piel璕nacji w這s闚 kr璚onych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd modne fryzury: ci璚ia, koloryzacje, fryzury na 郵ub, wesele, Komuni, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narz璠zia |
|
|
#541 |
|
Przyczajenie
Wiadomo軼i: 17
|
Dot.: Br您 ZIMNY czy POPIELATY....czescII -w徠ek zbiorczy.
ps. tylko henna nie wchodzi tu w rachub,a g鏎 mam jeszcze z jasnymi pasemkami.
|
|
|
|
|
#542 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo軼i: 755
|
Cytat:
A na jakiej wodzie robi豉? Jak na 6 %to mo瞠 za d逝go przetrzyma豉 i minimalnie rozja填i這. Przyciemnia niby powinno si w豉郾ie na 6% lub s豉bszej, np 4% (blond bunny chyba tak pisa豉). Jak si spiera na rudo to co z popielem lub mix niebieski, a na odrost opal/fiolet, mix fioletowy. U caate rude w這sy zneutralizowa這 tonowanie odpowiendim mixem z oxy. Nic innego nie wymy郵, napisz priva do blond bunny lub FryzjerstwoMojaPasja bo to fachury |
|
|
|
|
|
#543 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#544 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To teraz zn闚 chcesz 瞠by zawin窸a Ci w foli pasemka, a na reszt farb? Czy chcesz, 瞠by Ci po這篡豉 na ca這嗆 i ujednolci kolor? Bo jak tak to dobrze by by這 najpierw po這篡 natur (瞠by cuda na patyku nie wysz造 na pasemkach), i zrobi pigmentacje, a nast瘼nym razem neutralizowa refleksy. Ale jeszcze skontaktuj si z blond bunny |
|
|
|
|
|
#545 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#546 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W 6.02 - 2 oznacza pewnie opal/fiolet, czyli zneutralizowa豉 Ci 鄴速y/z這ty refkeks na g這wie. Jako tak jest, 瞠 zimne pigmenty si wyp逝kuj wcze郾iej i zostaje rudy, cho blond bunny pisa豉, 瞠 dobre firmy trzymaj si d逝瞠j. Tobie trzeba na te rude co z niebieskim, popielem, lub (per陰 niebiesk - zale篡 jaka firma) zacytuj bb: "2 lub P to perla, opal i fiolet zarazem najczesciej. czasem fiolet jest oddzielony jako v. wtedy p- oznacza perle niebieska. tak jak popiel czyli 1- niektore firmy uznaja ze ma barwnik szary, inne ze zielony a jeszcze inne niebieski. zaleznie od firmy. sama farba 8.0 z mixem to nie to samo co np. 8.2 zawsze mozna kupic farbe 8.1 i 8.2 pol na pol i dodac mixa- wtedy bedzie jeszcze mrozniej" Edytowane przez zyta82 Czas edycji: 2011-04-11 o 20:59 |
|
|
|
|
|
#547 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzeda瞠
|
|
#548 |
|
Przyczajenie
Wiadomo軼i: 6
|
A czy mozna zmieszac farb 5,1 jasny popielaty braz np z naturalnym brazem "4" w celu przyciemnienia tej pierwszej, bo nie znalaz豉m farby 4,1 a ta 5,1 wychodzi za jasno
|
|
|
|
|
#549 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 9 069
|
Cytat:
|
|
|
#550 |
|
Rozeznanie
|
blond bunny- Odpowiedz mi prosz na dwa pytania:
1) jak u篡wa farby o numerze 0,1 - szary dla m篹czyzn (jest taka w allwaves). Zapewne ni mo積a uzyska kolor najbardziej naturalny, taki w豉郾ie mysi. Co ni si uzyska? 2) mixton szary(taki jasny) to neutralizuje rudy na jasnych poziomach od 8 w g鏎? (tak jak niebieski na rude w ciemniejszych poziomach 7 w d馧?) |
|
|
|
|
#551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2- mixton szary nadaje srebrny polysk po prostu. natomiast mixton niebieski gasi rude na kazdym poziomie- tylko zaleznie od poziomu daje sie jego rozne ilosci na 30g farby.
|
Okazje i pomys造 na prezent
|
|
#552 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a o to mi chodzi w pierwszym pytaniu: Edytowane przez zyta82 Czas edycji: 2012-10-08 o 21:05 |
|
|
|
|
|
#553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo jak chcesz nadac wlosom srebrzysty polysk. a to pierwsze pytanie to nie wiem, moze to rodzaj odsiwiacza dla mezczyzn?
|
|
|
#554 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#555 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 4 139
|
numeracja 0.1 chyba 鈍iadczy o braku poziomu, sam popielaty odcie, moze chodzi o to 瞠by wychodzi taki mysi kolor?
|
|
|
|
|
#556 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#557 |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 79
|
dziewczyny, du穎 pisa造鄉y z Shade_23 nt. tego siwego dla m篹czyzn, jeste鄉y obie po tym kolorze jaki czas temu, poszukajcie sobie w w徠ku.
|
|
|
|
|
#558 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#559 |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 480
|
Szary dla m篹czyzn... Hmm..... U mnie si kisi w p馧ce
Nie wiem po co to to jest w og鏊e. Mi to wysz這 rude - nawet wymieszane z mixem niebieskim. Ale ten szary mixton to mnie kusi do dzi... Ciekawe czy da豚y jaki efekt na tych moich rozja郾ionych ko鎍ach orzechowych ![]() Skusi豉m si na henn Khadi - orzechowy br您 |
|
|
Okazje i pomysy na prezent
|
|
#560 |
|
Zadomowienie
|
Sorki, 瞠 post pod postem, ale chcia豉m, 瞠by by這 osobno
![]() Ot騜... Jak zwykle - wszystko przez Was - jeszcze wczoraj po這篡豉m na w這sy SZARY DLA M坒CZYZN + 3-4 cm mixa niebieskiego. Na wodzie 3%. Chcia豉m sobie przypomnie jaki to dawa這 efekt... ![]() I szczerze m闚i帷... Nieco si zaskoczy豉m, bo wysz這 super ![]() Henna teraz musi poczeka... ale to nic... Czego si dla Was nie robi! |
|
|
|
|
#561 |
|
Przyczajenie
Wiadomo軼i: 12
|
Hej dziewczyny, bardzo fajny i przydatny w徠ek
![]() Mo瞠cie udzieli mi jaki informacji, bo ju nie wiem co mam ze swoimi w這sami pocz望.. Farbuje od jakiego roku, pocz徠kowo rozja郾ia豉m pasemka u fryzjera, co by這 g逝pot i bardzo os豉bi這 kondycje moich w這s闚. Tydzie temu by豉m u jednego z lepszych fryzjer闚 w Gdansku, i teraz z naci庵aniem powiem 瞠 jestem brunetk, chocia wyszed rudawy. Farbowano mi w這sy kolorantem i niestety b造skawicznie si sp逝kuje. Chce uzyska zimny br您, wiem 瞠 po blondzie ci篹ko zapigmentowa w這sy. a co czuj 瞠 jeszcze tydzie i zacznie wy豉zi mi blond ;/ Mysl o tym, zeby sama pofarbowa sobie w這sy, juz dwukrotnie to robi豉m ale nie trwa陰 farb. Szukam trwa貫j farby, nie wiem jak mam wybra i nie chce zakatowa swoich w這s闚, tylko dosy mam tego, 瞠 z mycia na mycie kolor sie zmienia. Co s康zicie o farbie Intercosmo, Voila Creme ? Pono trzyma bardzo d逝go. pozdr ) |
|
|
|
|
#562 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#563 |
|
Przyczajenie
|
No co do ch這dnego br您u to wiem, 瞠 d逝ga droga. Ale dobrze by by這 gdyby nie wychodzi rudy ! i zeby farba si nie sp逝kiwa豉 ;d
dziwne mam w這sy, ka盥e farbowanie ma efekt niespodzianki. Mo瞠 przez to 瞠 s kr璚one i cienkie, szybko na nich chwyta farba. kusi mnie czekoladowy br您, wyjdzie ciemny ale przynajmniej pokryje blond. |
|
|
|
|
#564 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo軼i: 2 691
|
Cytat:
) i teraz zacz窸am my郵e o tym szarym dla m篹czyzn. Tylko boj si 瞠by nie wyj嗆 czarna.
|
|
|
#565 |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 987
|
Witam dziewczyny, pisalam juz w innym watku ale nikt mi nie odp
. Mam rozjasnione wlosy na taki hmm karmel podobne do dziewczyny z 1 zdjecia, moje sa troche bardziej rude:/ , powoli pojawiaja sie odrosty i trzeba cos z tym zrobic a nie czuje sie dobrze w tych wlosach i chce wrocic do brazu, chcialabym sprobowac z farba inoa , podobno nie niszczy tak wlosow a moje od rozjasniacza nie sa juz w najlepszej kondycji ,uzyskac cos takiego jak na zdjeciu 2 ? Mozecie polecic mi jaki kolor farby wybrac ?? ![]() P.S. teraz tak mysle... jak naloze na te rozjasnione wlosy jakis braz inoa, ale jasniejszy od moich naturalnych gdzie odrosty sa juz ok. 1cm to wyjda rozne kolory ? bedzie sie odznaczac ? tzn. na rozjasnionych bedzie inny kolor a na odrostach inny ? Prosze o odp. jestem co prawda na piatek umowiona do fryzjera ale rzucila mi cene farbowania 300zl i waham sie czy nie zadzwonic i nie odwolac poki nie jest zbyt pozno ... zrujnuje mnie to a nie mam pewnosci czy farba po 2tyg mi sie nie wypluka
Edytowane przez feelin_soo_me Czas edycji: 2011-04-17 o 20:16 |
|
|
|
|
#566 |
|
Zadomowienie
|
tak teraz przegladam kolory inoa. co wyjdzie jak uzyje koloru 6 badz 6.23 ?
|
|
|
|
|
#567 |
|
Przyczajenie
|
Zamowi豉m Khadi Orzechowy br您 ! ;D jako mnie przekona造 wasze wypowiedzi i fakt, 瞠 to naturalny, zdrowy dla w這s闚 produkt
jak przyjdzie to od razu si pofarbuje i dam zna jaki efekt
|
|
|
|
|
#568 |
|
Rozeznanie
|
shade - No to dobrze, 瞠 Ci podkusi這
![]() ama -nie mam poj璚ia o co chodzi z ty szarym dla facet闚 ruise-瞠by wytrawiony w這s dobrze z豉pa kolor i nie zmy si szybko, stosuje si pigmentacje (czasem do bardzo siwych te si to robi, 瞠by uzupe軟i ubytek pigmentu) Wpisz w okienko wyszukiwania - pigmentacja, wiele razy o tym bylo i instrukcje te, albo na blogu u blond bunny te o tym czyta豉m. Znajd te ko這 koloru tam jest wszystko wyt逝maczone o co chodzi z neutralizacj niechcianych refleks闚. feelin_soo_me - 6 to za ciemny poziom mi si wydaje, bo cz瘰tow ychodzi czarno, 7 na pierwszy raz wystarczy. Jak te swoje masz z rudym refleksem i na這篡cz farb np 7 lub jak piszesz 6 to refleks zostane dalej rudy, bo pojedynczy numer to natura (czyli w r闚nych cz窷ciach kolory podstawowe) Zeby zniwelowa t rdo嗆 musisz u篡 niebieskiego czyli popielu np kolor 7.1 (chocia dziewczyny si skar膨, 瞠 nie wybija rudych) lub do naury 7 doda niebieski mixton, te pisa豉m o tym sporo. Mo瞠sz spr鏏owa najpierw natur 7 a p騜niej jaki refleks b璠ziesz mia豉 to trzeba b璠zie zneutralizowa. 6.23 nic Ci nie da, tzn, nie wiem co ci n g這wie "wyjdzie" 2 oznacza fiolet lub per喚(zale篡 od firmy) a 3 z這to to dalej w z這to by brn窸a. Jak na odrost po這篡sz 7.1 to mo瞠 by leciutko niebieskawy, ale bym si nie obawia豉 tak bardzo. Jak masz 鄴lte lub z這te to z popielem na d逝go軼i mog wyj嗆 zielone bo 鄴速y+niebieski=zielony, Jak masz rude to rudy/pomara鎍zowy+niebieski=ne utralny br捫 |
|
|
|
|
#569 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze pytanie jaki aktywator do tego dobrac 3% , 6 % czy 9% ???? Edytowane przez feelin_soo_me Czas edycji: 2011-04-17 o 22:07 |
|
|
|
|
|
#570 |
|
Rozeznanie
|
feelin_soo_me- jak masz bardzo rozja郾ione to tez pigmentacja wskazana, czyli dodatkowa tubka farby
|
|
|
![]() |
Nowe w徠ki na forum Piel璕nacja w這s闚 i fryzury
|
|
|
«
Poprzedni w徠ek
|
Nast瘼ny w徠ek
»
| Ten w徠ek obecnie przegl康aj: 1 (0 u篡tkownik闚 i 1 go軼i) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:49.

Nie wiem po co to to jest w og鏊e. Mi to wysz這 rude - nawet wymieszane z mixem niebieskim.

ale to nic... Czego si dla Was nie robi! 
. Mam rozjasnione wlosy na taki hmm karmel podobne do dziewczyny z 1 zdjecia, moje sa troche bardziej rude:/ , powoli pojawiaja sie odrosty i trzeba cos z tym zrobic a nie czuje sie dobrze w tych wlosach i chce wrocic do brazu, chcialabym sprobowac z farba inoa , podobno nie niszczy tak wlosow a moje od rozjasniacza nie sa juz w najlepszej kondycji ,uzyskac cos takiego jak na zdjeciu 2 ? Mozecie polecic mi jaki kolor farby wybrac ??