|
|||||||
| Notka |
|
| Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki kolor dla mnie? | |||
| Brąz? |
|
142 | 53,99% |
| Bląd? |
|
123 | 46,77% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 263. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: jaki kolor wyjdzie na rozjasnianych włosach ??
jesli chcesz uzyskac taki kolor mysle ze powinnas pomalowac odcieniem jasniejszym, chociaz ten tez ci powinnien wyjsc moze ciut ciemniejszy ale na rozjasnionych dosc szybko sie zmywa...malowalam nie raz...
|
|
|
|
#542 |
|
Raczkowanie
|
Ja kiedyś farbowałam moje blond włosy tą farbą i wyszedł średni brąz, który potem rzecz jasna się spierał. Tyle, że moje włosy nie było bardzo jasne tylko takie żółte
Wczoraj zrobiłam sobie blond od Garniera, który na opakowaniu wuglądał prześlicznie i kolor był podobny do tego, jednakże na głowie mam bardzo dziwny blond PoZDRAWIAM.
|
|
|
|
#543 |
|
Raczkowanie
|
Więc jeżeli chcesz, żeby nie wyszły za ciemne to nie trzymaj za długo farby. Jednakże jak już wspomiała jedna z dziewczyn jeżeli kolor wyjdzie ciemniejszy to i tak będzie się spierał, ale nierównomiernie.
|
|
|
|
#544 |
|
Przyczajenie
|
Chce zmieni kolor wlosów.. bo moj naturalnu nie barzdo mi sie podoba..zreszto sami zobaczycie jaki jest okropny..
Myslalm o cieniutkich pasemkach blond..ale.. raczej to nic nie pomoze... Jak myslicie jaki kolor by mi pasowal ??!! ( od razu zamieszczam zdjecie )
|
|
|
|
#545 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jaki kolor??
Ja myślę że w blond pasemkach było by ci całkiem fajnie. Nie wiem jaki kolor ci polecić ale na pewno nie będzie ci dobrze w czarnym. Hmmm.No nie wiem. Może ktoś ma jakiś inny pomysł. Albo jakiś jasny brąz?
|
|
|
|
#546 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jaki kolor??
Hmm mam podobny do ciebie naturalny kolor wlosow i moge ci polecic zafarbowanie sobie ich na dwa kolory pasemek: jasny blond+brazik
Od jakiegos czasu tak sobie farbuje wloski i bardzo mi sie to podoba. Ale pomysl o pasmkach blond tez jest ok
|
|
#547 |
|
Przyczajenie
|
Jaki kolor pasemek na czarne naturalne wlosy?
Moje pytanie brzmi jaki kolor pasemek wiedzac ze mam naturalnie czarne wlosy ktore sa cienkie i mam blada karnacje ktora chcialabym rozswietlic. Pasemka robilabym pierwszy raz.
W jakim kolorze mnie pani widzi?? Ja zastanawiam sie nad zlocistym .. czy to dobry wybor?? Dolaczylam teraz fotke
Edytowane przez Klamka1991 Czas edycji: 2007-05-24 o 16:42 |
|
|
|
#548 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Jaki kolor pasemek na czarne naturalne wlosy?
Siostra mojego miłego ma naturalnie czarne, długie włosy i zrobiła sobie pasemka w odcieniach czerwieni - super to wygląda. Złociste na czarnych włosach jakoś mi się nie widzą.
|
|
|
|
#549 |
|
Zadomowienie
|
Może bordowe
|
|
|
|
#550 |
|
Moderator
|
Bylo by dobrze gdybys zalaczyla fotke swoja.Powiem ze mi sie podobaja ciemne brunetki o jasnych karnacjach ktore maja rozswietlone(na jasne brazy.bursztynowe) wlosy.Po pasemkach czy balejazu wlosy/fryzura wyglada/ja ze jest ich wiecej
|
|
|
|
#551 |
|
Konto usunięte
|
Wow, ta propozycja z drugiej fotki (pasemka bursztynowe) jest EXTRA! Może mieszanka miedzianych (jasnych) i bursztynowych?
|
|
|
|
#552 |
|
Zadomowienie
|
poprosimy o zdjecie bedzie nam latwiej doradzic.... a to moje propozycje....
|
|
|
|
#553 |
|
Zakorzenienie
|
hm...bardziej w lekka czerwien, bordo, wisnie...cos w tym kierunku...
jasne na czarnych wygladaja jakos...nie tak hehe
|
#554 |
|
Zakorzenienie
|
Koleżanka w pracy ma kruczoczarne włosy, raz miała pasemka krwisto czerwone i wyglądała super, później chcąc coś zmienić zmnieniła je właśnie na takie złociste i nie wyglądała już dobrze, za tydzień z powrotem wróciła do czerwieni!
|
#555 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: jaki kolor włosów ma doda????pomocy
widzę ze dawno nikt tutaj nie pisał?
chciałąbym taki kolorek jak na tym ostatnim zdjęciu... chyba pójdę do fryzjera ze zdjęciem? |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#556 |
|
Przyczajenie
|
Proszę o pomoc jako że sama nie mam pojęcia
. Włosów nigdy nie farbowałam, mój naturalny to to taki poielaty-mysi-ciemny blond (zima) ze zlotymi refleksami (latem). Jesli chodzi o tym kolorystyczny to chyba jestem wiasna lub jesienia, choc ciezko mi to okreslic. 1. Opalam sie dosc czybko, ale jedynie na zloty braz. 2. Oczy brazawe dookola zrenicy, przechodza w zielony, by zakonczyc sie ciemna obwodka. Brwi dosc ciemno-popielate (a moze nawet czarne, ciezko powiedziec) 3. piegow nie mam 4. Cera wydaje mi sie troche rozowawa (jak sie rumieni), latem lekko zlota (jak juz sie opale )6. Usta w kolorze cieplym. 7. Latwiej wymienic mi kolory w ktorych nie czuje sie dobrze - cytrynowe, blekitne, granatowe, ciemnozielone, ostro rozowe (takie przydymione i gaszone calkiem lubie, nie wiem tylko czy mi pasuja).Pytanie - co bedzie mi pasowac? Marza mi sie wlosy w kolorze zlota albo miedzi, takie troche wscieklo-rude. Nie chce miec ciemnych wlosow ani z czerwieniami. Moje zdjecie: http://www.users.pjwstk.edu.pl/~s3795/ja.PNG |
|
|
|
#557 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: na jaki kolor zafarbować włosy?
masz bardzo ładne włosy - ja nie farbowałabym całości... może zrobiłabym kilka bardzo cienkich pasemek...
|
|
|
|
#558 |
|
Przyczajenie
|
Masz śliczne loczki. Sama zawsze marzyłam o takich włosach. Widzialabym ciebie w takim mahoniowym czy kasztanowym.
|
|
|
|
#559 |
|
Zakorzenienie
|
masz ladne wloski i ten skrecik
sliczny ja Cie widze w brazie, takim jasniejszym, ale bez dodatku czerwieni... nie rob pasemek bo na takiej fakturze wlosa nie wygladaja ciekawie... takie jest moje zdanie
|
|
|
|
#560 |
|
Konto usunięte
|
Ja bym zafarbowała na ciepły, głęboki brąz; kasztan; brąz wpadający w czerwień.
|
|
|
|
#561 |
|
Raczkowanie
|
masz chłodny typ urody świadczy o tym twoja karnacja i włosy
więc tylko i wyłącznie pasują do ciebie te zimne odcienie bordo, fiolet jasny czy ciemny , brąz z odcieniem czarnym, blond lodowy w żadnym wypadku czerwień czy rudy na palecie u fryzjera jest wielka gama chłodu więc na pewno coś wybierzesz a wiem co mówię bo jestem stylistką makijażu
|
|
|
|
#562 |
|
Przyczajenie
|
Dziekuje za odpowiedz dziewczyny. Najbardziej mnie zaskoczylo to, ze jestem typem chlodnym. No moze i jestem
Samej ciezko mi to bylo okreslic. Buziaki dla was |
|
|
|
#563 |
|
Zadomowienie
|
jaki zrobic kolor?
szukam pomocy. mam dlugie wlosy, naturalny braz i farbowane na ciemny braz, ostatnio naszla mnie ochota na ocieplenie i dodanie czegos. wiecie jak to jest ma sie ochote cos zmienic. nie chchialabym radykalnie zmieniac dlugosci wlosow ani robic grzywki (niedawno zdazyla odrosnac po ostatnim razie) . Wpadlam na pomysl dodania refleksow . i tu moje pytanie, jakie kolory bylyby odpowiednie? moze jakies zdjecia by sie udalo zalaczyc. ja w sumie nie jesem wybredna. lato idzie a mnie sie wydaje ze ja jestem blada a wlosy zbyt zimne , i chcialabym je czyms ocieplic) czekam na propozycje z gory dziekuje
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#564 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: jaki zrobic kolor?
Może coś z tego?
|
|
|
|
#565 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam blond włoski po rozjaśniaczu i chciała bym sobie zmienić odcień ostatnio pojawił się nowy teledysk "katharsis" tam ma świetny kolorek równiez na zdjęciach z teledysku szansa ... Może mi ktoś powiedzieć jakie te włoski maja konkretny odcień ? Pozdro
|
|
|
|
#566 |
|
Wtajemniczenie
|
fajny blobnd.jpg
b30da8ba0003afb4466928d6.jpg Pewnie i tak nikt tu nie zajrzy ale co mi tam - może wie ktoś co to za kolorek?:P jakiś średni blond? Ja sie zupełnie na tym nie znam
|
|
|
|
#567 |
|
Wtajemniczenie
|
chodzi Wam o cos podobnego?
ja mam podobny kolorek to on
|
|
|
|
#568 |
|
Wtajemniczenie
|
Kathe ,fajne kolory
A na wszystkich trzech fotkach to ten sam fryz czy po roznych kolorach?Ehh marzy mi sie jakiś srebrny beżowy popielaty blond,ale nie wiem jak ja mam to fryzjerce wytłumaczyć :/ dlatego boje sie oddawac wlosy w czyjekolwiek rece..ale bede w koncu musiala zaryzykowac bo juz mam dosc swoich pasemek...chcialabym miec cieniutkie pasemka no i nie obejdzie sie bez farbowania całości bo jak mi z grubszych pasemek zrobi ciensze :/
"Najlepsza miłość to ta,która budzi duszę... Pcha nas ku lepszemu... Rozpala w sercach ogień a w duszy sieje spokój..." https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=16429349 Atmosphere,Bershka,Stradi varius,Pimkie,Reserved i inne...zapraszam ![]() !14 stycznia dokładka! !odpisuj u mnie! |
|
|
|
#569 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba ten sam:P powiem szczerze,ze moje włoski rozjasniala mama (nie jest w wykształcenia fryzjerka),po rozjasnianiu użwywam srebrnej plukanki i efekt gotowy
i tak jak wyjda przy rozjasnianiu pasemka zólte to pozniej przy stosowaniu plukanki beda miec odcien bardziej platynowy
|
|
|
|
#570 |
|
Raczkowanie
|
No moja mama też używa srebrnej płukanki i włoski nabierają wtedy kolor podobny do Dody, a farbuje na platynowy blond i popielaty
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fryzury i styling
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:26.

Wczoraj zrobiłam sobie blond od Garniera, który na opakowaniu wuglądał prześlicznie i kolor był podobny do tego, jednakże na głowie mam bardzo dziwny blond
Myslalm o cieniutkich pasemkach blond..ale.. raczej to nic nie pomoze... Jak myslicie jaki kolor by mi pasowal ??!! ( od razu zamieszczam zdjecie
Dolaczylam teraz fotke

to on