![]() |
#541 |
Rozeznanie
|
Dot.: Żony 2011 :)
cześć żoneczki, można do was dołączyć??
![]() |
![]() |
#542 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#544 |
Rozeznanie
|
poradzcie mi co zrobić, z fotografem, ktory zwleka z oddaniem zdjec?? na umowie jest wiadomosc, ze ma 14 dni od daty ostatniej uslugi czyli pleneru, w naszym przypadku 3 pazdziernika, a on nam mowi, że zdjęcia będą za ok. 2 tygodnie
![]()
![]() |
![]() |
#545 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
przypominaliście mu że jego termin już dawno minął? wiesz przy zdjęciach jest sporo roboty, obróbka itd. więc może się nie wyrobił?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#546 |
Konto usunięte
|
Nawet nie wiedziałam, że wymiana dowodu jest za darmo
![]() Co do świąt Bożego Narodzenia bez rodziny to ja bym się jednak nie zdecydowała, w Święta Wielkanocne tak ale Wigilia bez rodziny ciężko by było. Tym bardziej, w tym roku strasznie czekam na święta bo to będą pierwsze nasze wspólne i chcę żeby były bardzo tradycyjne, z żywą choinką z pięknie przystrojonym domem, Wigilią z 12 daniami ![]() A jeżeli Tobie Adrillko też na takich typowych świętach zależy to porozmawiaj z mężem na pewno zrozumie, bo napewno dla niego najważniejsze jest spędzić je z tobą obojętnie gdzie ![]() Tanitka witaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#547 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Nasz też się trochę spóźnił, więc się przypomnieliśmy i przyspieszył trochę pracę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#548 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do fotografa to wystarczy pewnie powolywac sie na umowe. jednak moje zdanie jest takie, że nie warto poganiac. dwa tyg mozna odczekac i wtedy ' gnebic'. Bo tak jak juz bedziesz poganiac to fakt, moze i odda ale nie masz gwarancji, że włoży w to pełnie sił i porządnie dopieści fotki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#549 |
Zakorzenienie
|
I ja witam nową żonę
![]() Jak Wam dzień mija? Ja jakoś nie mogę się przyzwyczaić do zmiany czasu, tzn dobija mnie ta ciemność. Okropnie się czuję, bo wieczory zrobiły się długie, a ja przeważnie spędzam je sama, bo mąż pracuje do ok 21... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#550 |
Zakorzenienie
|
Witaj
![]() I mineło wolne ![]() ![]() A dzisiaj w odwiedziny wpadła świadkowa, przyjechała z Poznania, pogadaliśmy, poplotkowałyśmy, stare czasy kiedy jeszcze mieszkałyśmy obok siebie się powspominałyśmy. Jednak kiedy druga osoba się wyprawdza do innego miasta to już kontakt nie jest taki jak dawniej i to nie jest już moja dawna Przyjaciółka ![]() a jutro idę jeszcze w dwa miejsca szukać pracy, jak tam pójdę i nic konkretnego nie usłyszę to już nie wiem gdzie mam iść ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#551 |
Zakorzenienie
|
Morenica będę trzymac kciuki
![]() My też czekalismy długo na zdjęcia ale to dlatego że plener był dopiero miesiąc po ślubie, a fotograf to kolega z pracy więc był bardzo "zaangażowany" w te zdjęcia. Pytał czy chcemy wcześniej zdjęcia czy dopiero jak fotoksiązka będzie gotowa, to oczywiście Tż powiedział że poczekamy. Tobie radzę nękać fotografa i powoływac się na umowę.
![]() |
#552 |
BAN stały
|
Według mnie to jednak jeszcze nie nękać.... Masz prawo się złościć, że się nie wywiązuje, ale ludzie to ludzie, a nuż się obrazi i zrobi byle jak?
morenica powodzenia, oby Ci się wreszcie udało... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#553 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się trochę podłamałam, bo tydzień temu złożyłam cv w pepco i naprawdę miałam nadzieję, że się odezwą. Niestety się rozczarowałam. Może dla nich miałam za wysokie kwalifikacje i uznali, że praca w sklepie to dla mnie tylko chwilowa "zapchajdziura" by była... Sama nie wiem już... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#554 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do kasy fiskalnej to taki kurs wg mnie jest do niczego, bo każdy sklep ma swoje kasy i tak byś się musiała jej uczyć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#555 |
Zakorzenienie
|
Niestety z pracą nie wiele wyszło, w jednej nie było dyrektora, w drugiej przyjeli CV, ale od razu powiedzieli, że nie ma co się łudzić, bo zwalniają ludzi, a nie zatrudniają. Ale nadzieja się pojawiła. Szukają do Aresztu Śledczego więc składam. Jutro Mąż ma rozmowę też tam, a ja jeszcze nie wiem kiedy.
Jakby Nam się udało to byłoby to spełnienie Naszych marzeń, praca w państwówce i można by o dziecku zacząć myśleć, ale nie chcę zapeszać. Czyli jednak ten kurs kasy fiskalnej to nie jest dobry pomysł?? Jak patrzyłam oferty pracy na sprzedawcę to raczej w moim mieście wymagają takiego kursu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#556 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na Twoim miejscu bym nie wybiegała tak bardzo w przyszłość. Ja już wiele razy liczyłam wypłaty, myślałam na co odłożę, co kupię itp. Jak to się mówi- lepsze miłe zaskoczenie niz gorzkie rozczarowanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#557 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już wcale nie wybiegam w przyszłość. jestem ostatnio taką pesymistką, że szkoda aż gadać... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#558 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#559 |
BAN stały
|
W złym momencie się urodziłyśmy drogie panie, mało, że wyż demograficzny to jeszcze kryzys przypadający na koniec studiów i początki na rynku pracy. I tak na byle posadę jest 1500 chętnych :p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#560 | ||
Rozeznanie
|
Witam
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Jakie macie plany na nadchodzące święta bożonarodzeniowe? My chcieliśmy z mężem zrobić je po raz pierwszy u siebie, ale z zaskoczeniem muszę przyznać że nie spotkało się to z jakimś dużym zadowoleniem naszych Rodzin ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#561 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Pewnie kiedyś jak wyjdziemy z takim pomysłem to też się im to nie spodoba, bo znam swoich rodziców, oni nie lubią jeździć wolą święta spędzić w domu. My mamy o tyle lepiej, że nasze domy rodzinne sa położone ok. 1,5 km od siebie więc ta wigilia będzie bieganiną z jednego domu do drugiego. O wiele łatwiej chyba by było gdyby rodzice mieszkali daleko od siebie wtedy trzeba by wybrać jednych i z nimi spędzić wigilię.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#562 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#563 |
Zakorzenienie
|
Ja na razie nie myślałam o tym. Podejrzewam, że z mężem będziemy się zastanawiać gdzieś na dwa dni przed Wigilią. Ale trudno mi sobie wyobrazić, że tego dnia nie będę z rodzicami...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#564 |
Zakorzenienie
|
Święta...nie mam pojęcia jeszcze...ale trzeba i dziadków i rodziców i teściową odwiedzić, więc nie wiem jak to wszystko zrobić jeszcze.
W przyszłym tyg odbierzemy w końcu Naszą płytkę z wesela, nie mogę się już doczekać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#565 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale błędem było że nie oglądnęliśmy jej najpierw sami tylko od razu z teściami, ale film trwa 3 godziny więc nie było jak. Gadali, gadali podczas filmu a my chcieliśmy na spokojnie oglądnąć, wrócić do tamtego dnia. Więc pierwsze wrażenie było średnie, ale jak później przeglądaliśmy sobie sami to na teraz jesteśmy zadowoleni z filmu, choć parę rzeczy średnio mi się podoba ale takie szczegóły, na które tylko pewnie ja zwracam uwagę ![]() także jak macie taką możliwość oglądnijcie sobie najpierw sami ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#566 |
Zadomowienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;30279372]W Paryżu
![]() Nasz też się trochę spóźnił, więc się przypomnieliśmy i przyspieszył trochę pracę.[/QUOTE] My w Egipcie ![]() ![]() Postanowiliśmy jechać na tydzień dłużej ![]() Więc jedziemy ![]() ![]()
![]() |
#567 |
Zadomowienie
|
Dostaliśmy zdjęcia z pleneru - to posyłam kilka najfajniejszych
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#568 |
Zakręcony Chochlik
|
Hej,
Mozna się przylączyć? My dostaliśmy zdjęcia po 2 miesiącach. Albumu jeszcze nie mamy, gdyż fotograf nie miał ładnych + chcemy wymienić trochę zdjęć. Co do świąt, to pewnie spędzimy jak zwykle. Wczesna wigilia u moich rodziców a później u Męża. Dziewczyny, czy Wy wszystkie umiecie gotować? Robicie jakieś wymyślne dania czy coś prostego? U nas to ja gotuje, bo TŻ zwykle nie ma w domu. Nie robię na co dzień jakiś specjałów, zwykle coś szybkiego, a jak TŻ wraca ok 21 to robię jedynie kolację (obiadu wtedy nie ma). Prócz tego chciałabym wiedzieć jak u Was wygląda podział obowiązków?
![]() ![]() Brian Tracy ![]() ![]() Walt Disney Edytowane przez Trinette Czas edycji: 2011-11-06 o 20:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#569 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() staram się codziennie gotować obiad ( ale zdarzają się dni, że nie ugotuję, wtedy jemy coś kupnego). nie gotuję żadnych wymyślnych potraw. kotlety mielone, spaghetti, pieczony kurczak, placki ziemniaczane, naleśniki. czasami jak mam wenę to są dwa dania, bo ugotuję zupę ![]() ![]() ![]() podział obowiązków? Mąż: codziennie sprząta kocią kuwetę ![]() Ja: cała reszta ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#570 | ||
Zakręcony Chochlik
|
Cytat:
![]() Problem jest jedynie w tym, że TŻ wraca o różnych porach, albo w ogóle. Także jak się dodzwonie to wiem, czy obiad robić, a jak nie to musze czekać, bo bez sensu jest robić dla 1 osoby. Cytat:
![]()
![]() ![]() Brian Tracy ![]() ![]() Walt Disney Edytowane przez Trinette Czas edycji: 2011-11-06 o 21:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:18.