|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku - cz. V, już nas wiele mniej!:)
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
|
|
#542 |
|
Raczkowanie
|
Joł...
Zrobiłam przepyszny deserek - pianeczkę malinową ![]() Składniki: 3 łyżki serka homo Lidl 2 łyżki jogurt nat. linessa 2-3 łyżeczki żelatyny rozrobić w odrobinie gorącej wody, dolać syropu Lidlowego malinowego... tą żelatynę ostudzić, dodać do serka i jogurtu, posypać słodzikiem (ok. 1 łyżeczki - ale jak ktoś woli słodsze bądz mniej słodkie to wg uznania). Wszystko zmiksować, do lodówki na 2-3 godzinki. Pyszny owocowy deserek, w pełni wskazany
|
#543 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
chciałabym mieć słuch... jakiś tam mam bo słyszę jak ktoś lub ja fałszuje chciałabym raczej żebym słysząc fałsz umiała to poprawić, ale z tym się trzeba urodzić. organistką w wieku 11 lat? no to musisz być na prawdę utalentowana!
|
|
|
|
|
#544 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#545 |
|
Raczkowanie
|
Widzę, że tu na forum same zdolne dukanki
|
#546 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jest coś takiego jak kształcenie słuchu jeśli słyszysz fałsz to już naprawdę wiele, bo niektórzy w ogóle go nie słysza i właśnie tacy mogą powiedzieć że słuchu muzycznego nie mają:P---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Będziemy nieskromne i powiemy, że każda z nas jest zdolna i WYJĄTKOWA ![]() Oczywiście Ty również się tu zaliczasz![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Niech ktoś mi zrobi pyszną herbatkę bo leniuch we mnie wszedł chyba
|
|
#547 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W takim przekonaniu najlepiej żyć! ooo... ja dzisiaj tyle wypiłam, taki piękny dzień był
|
|
#548 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
właśnie tak z tym moim słuchem dziwnie śmieję się że nie mam nerwu łączącego ucho z krtanią ![]() a jaką chcesz herbatkę? w ofercie: pu-ehr cytrynowa, zielona grejpfrut/malina/mięta, czarna, jagodowa, truskawkowo-poziomkowa, pokrzywa, pomarańczowa, cytryna z limonką zaraz parzę i wysyłam przez umyślnego
|
|
|
|
|
#549 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja nie mam słuchu muzycznego,ale jednak potrafię wyczuć fałsz ;d znaczy,tak mi się wydaje ;D Od razu wiem,kiedy ktoś kłamie,i co gorsze jestem świetnym kłamcą TŻ interesuje się bardzo perswazją i mówi,że potrafię idealnie kontrolować swoje gesty i odruchy,co myli drugą osobę Do tego potrafię płakać na zawołanie (POWAŻNIE),co w życiu jest bardzo przydatne,bo faceci miękną przy płaczącej dziewczynie
|
|
|
|
|
#550 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie Was doczytałam do końca... W pisaniu postów jesteście niesamowite!
Ja tylko wpadłam się przywitać i mykam zaraz spać - padam na pysk ostatnio. Jutro mam nadzieję zagościć tu na dłużej. Spadków gratuluję! Wzrostami się nie przejmować bo i tak spadną ![]() Trzymajcie się cieplusio! |
|
|
|
#551 |
|
Wtajemniczenie
|
hejo, witam wieczorem
![]() właśnie zjadłam jajko sadzone na szynce, pychota! na tej zachwalanej patelni z ikei za 9 zł nic nie przywarlo! super;Da teraz poprawiam sałatką z pomidorków koktajlowych i szczypiorku
|
|
#552 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() mniam. Nie no już nie leniuchuję i zrobilam sobie zielony rooibos (czy jakoś tak to się pisze)- w biedronce dzis były 3 rodzaje nowych herbatek więc wzięłam wszystkie a herbatka nigdy nie pogardzę także wysłać możesz hi hi---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
![]() ja ogólnie też wyczuwam gdy ktoś zataja prawdę lub mija się z nią, ale osobiście tej sztuki nie opanowałam :P nie chciałabym z Tobą zadzierać:P ![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
![]() a taka patelka bardzo by mi się przydała
|
|
#553 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Np. Mój TŻ nie potrafi doradzać,poniewż nie umie postawić się w sytuacji drugiej osoby... Mówi "nie wiem,co bym zrobił",a ja w takiej chwili od razu zastanawiam się,jak by to było ze mną,co bym brała pod uwagę,jak bym się zachowywała itp Na swoim przykładzie staram się przewidzieć działania drugiej osoby
|
|
|
|
|
#554 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ha ja też mam taki talent PŁACZ - choć tu chyba nie ma sie czym chwalić - ale jak się nie ma innych w ogóle nam kobietkom jest łatwiej, faceci w miękną przy kobietach, gdy tylko im pokażemy że sobie z czymś nie radzimy (a bo po co jak od tego są oni), np. z samochodem, mój mąż jest mechanikiem więc ja o auto się nie martwię, ale zdarzyło się kiedyś - że płyn z chłodnicy uciekjł, że zabrakło paliwa , że koło odpadło i zawsze znalazł sie jakiś facet chętny pomóc - aż miło Właśnie Cytat:
Czyżbym znowu załapała doła? W ogóle dziś nakrzyczałam na gościa który chciał wejść przede mną do lekarza - bez kolejki, potem zrobiłam aferę w aptece że klienci nie umieją parkować i zamiast jednego miejsca zajmują dwa i nie ma gdzie zaparkować, potem strąbiłam gościa który wyjechał mi przed maskę, i jeszcze na koniec miałam zrobić aferę lumpowi który opierał swoje dupsko na moim aucie, miał szczęście że jak wyszłam to już go nie było, i co wcale nie jest mi lepiej, ale jestem zołza i co najlesze że o tym wiem ![]() i na dokładkę zjadłabym coś słodkiego to chyba oznaka że trzeba iść spać
|
||
|
|
|
#555 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
podczytuję Was w sumie od zawsze, moja mama schudła na dukanie dużo i postanowiłam i ja spróbować ![]() czy mój jadłospis jest ok? tosty z jajek i otrąb (2 łyżki pszennych, 2 owsianych) serek wiejski pierś z kurczaka wędzona serek wiejski pierś z kurczaka pieczona (pierś maczałam w jourcie naturalnym bo dla mnie za sucha, plus pokrojony w małą kosteczkę korniszon jako przyprawa)
w snach jest zawsze pięknie Ciepły dom, miejsca dość na twe wierne serce Przyjdzie czas spotkać się potarmosić uszy lub razem na spacer znowu gdzieś wyruszyć Lecz dziś sobie śnij Małymi kroczkami do celu! |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#556 |
|
Zadomowienie
|
Podsuńcie mi jakiś pomysł na kolację
Mam dni PW Ale nie chce mi się ciachać sałatki... może jajka z pomidorkiem?
|
|
|
|
#557 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wyszukaj w sobie najfajniejszych cech i ciesz się z nich Zresztą spójrz na siebie, chudniesz, jesteś coraz atrakcyjniejsza. Ja tak się cieszę z każdego ubytku!
|
|
#558 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
mniami---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
|
|
#559 |
|
Zadomowienie
|
no jednak zrobiłam sobie smażone jajeczko na odtłuszczonym salami i skroiłam do tego paprykę
Strasznie dużo jem papryki na Dukanie Ale to dobrze,że bo ona dziala jak marchewka- jak się dużo je,to skóra robi się lekko brązowa i szybciej i ładniej się opala
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#560 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
muszę jeść paprykę
|
|
#561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i na wieczór planuję jeszcze ser bialy na slodko
w snach jest zawsze pięknie Ciepły dom, miejsca dość na twe wierne serce Przyjdzie czas spotkać się potarmosić uszy lub razem na spacer znowu gdzieś wyruszyć Lecz dziś sobie śnij Małymi kroczkami do celu! |
|
|
|
|
#562 |
|
Zadomowienie
|
Ja to kiedyś wyczytałam,już nie pamiętam gdzie
A o marchewce od zawsze wiedziałam i całe lato piłam soki marchewkowe Naprawdę dziala Opalam sie od razu na brązowo,ale kurcze...opalanie uzależnia Ja to potrafię być CZARNA, a potem skóra mi złazi |
|
|
|
#563 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
szczerze to wyładowałam się, ale nie powinnam na innych ![]() najgorsze jest to że dobija mnie fakt że mój synek jest chory i jestem bezradna, bo ciągle coś więc nic mnie nie cieszy
|
||
|
|
|
#564 | |
|
Zadomowienie
|
Witam Kochane
za spadki![]() Jesteśmy na działce i mam neta z ery ale kiepsko działa więc nie nadrobię was bo mam limit(eksperymentelnie pierwszy raz-może jakieś sugestie?) Cytat:
Robiłam dzisiaj ala bigos,pychota. Muszę wypróbować bo na działce dużo słońca i opalnie jest ok.
|
|
#565 |
|
Rozeznanie
|
Muszę Wam to powiedzieć, to zapewne poprawię Wam humorki
![]() Mialam dzisiaj dwie "akcje", nazwałabym je "akcja zwierz" ![]() Dzisiaj w poludnie padła nam lodówka-nie wiemy co się stalo, po prostu przestala chodzić. Więc cale opakowanie jogurtów naturalnych i JOVI waniliowych wylozylismy na ten czas na balkon. Poszłam potem z psami na spacer, a mąz do pracy wrócił. Po powrocie masakra- na balkonie zostaly puste pudełka i pełno kup od mew!!! Zeżarly moje jogurty i zostawily powywracane pudeleczka tylko i swoje kuuuupki ![]() Malo tego upiekłam pod wieczór wuzetke i do ostygnięcia pozostawilam na dolnej półce w kuchni. W ZYCIU moje psiaki nie ruszyly NIC z kuchni bez mojej wyraźnej zgody , a tu zonk. Poszlam się kąpac, wracam i po wuzetce-tj cieście i kremie nici, a moje yorki ubabrane na bialo-czarno , wąsy caale posklejane . JEJKU- masakra. Nigdy nic nie ruszaja w kuchni a DUKANOWE juz po raz drugi . ZARLOKI . No masakra, teraz się smieje, ale do smiechu mi nie było szczerze mowiac... A no i pochwalę się- otwieram niebawem sklep z dietetyczna żywnościa, bo juz mam dośc pracy u "szefa", który jest męzem ![]() Jak juz bede wszysko miala i wiedziala, dam cynk, byc moze coś bedziecie potrzebowaly z Niemieckich rzeczy (oczywiście dla Was, bez marży, z względu na forum ). Ja na fazie III już i dzisiaj troszki zaszalałam z arbuzem Mam 164 cm. Idealnie dla mnie jest 50 kg i mniej to juz nie za bardzo.... jakbym znowu jutro miala mniej kg, to co zrobic?
|
#566 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Marchewkę to ja piłam do dnia aż zaczęłam Dukana, teraz jednak odstawiłam i nie wiedziałam co w zamian. Zobaczymy czy zadziała
|
|
#567 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() jak to mowią szewc bez butów chodzi. Ale po słoncu mam dziwne opryszczki na ustach, mimo ze wczesniej je zabezpieczam. Ja z kolei jem betabronz activ i czasem wpadam na solarium . oczywiscie bez szalenstwa
|
|
#568 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#569 |
|
Rozeznanie
|
oo odnosnie herbat, co z biała herbatą? Mozemy pić, czy nie? Znalazlam ostatnio pyszna białe IRVING TEA.
|
#570 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale trzeba zrobić coś co nie zaprzepaści naszego dukana przecież
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:01.

no i 5, tak z marszu...
pewno już pisałaś a ja nie pamiętam więc się zapytam
do szkoły musycznej chodzisz? studia? bo te nuty... 
myślę że dobre do smarowania placków, ciast albo (jak u mnie) zaspokojenia wielkiego pypcia na słodkie
ale chyba próby gotowania tego zostawię na pobyt w domu - zawsze w razie czego będzie dziadek który to zje 

bo leniuch we mnie wszedł chyba