|
|
#541 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Akademik UJ :)
|
|
|
|
|
#542 |
|
BAN stały
|
[1=bceb01c221ea3319abad6ab 25f068feed7228d52_657f8c4 7e3c47;51765236]Bez urazy, ale po co wypowiadasz się na temat UJotowych akademików jeśli nie masz wiedzy na ich temat?
[/QUOTE]nie na temat Ujotowych tylko ogólnie czy odległość ma znaczenie i kwota socjalnego czy dochodu na osobę. Są pewne przepisy dotyczące stypendiów ustalone odgórnie a nie tylko przez uczelnię
|
|
|
|
|
#544 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: UJ - kierunki, rekrutacja, studia - WĄTEK ZBIORCZY
Jest tu może jakaś dusza, która studiuje zarządzanie na II stopniu?
|
|
#545 |
|
Raczkowanie
|
Dietetyka I stopień na Jagiellońskich
Hej!
W tym roku planuję zdawać na dietetykę na UJ. Czy jest tutaj ktoś z tego kierunku? A jeśli tak, to mógłby opowiedzieć o atmosferze, o progach punktowych (zwłaszcza o nich), o wymaganych pomocach, jaki akademik przynależy do wydziału lekarskiego itp. Byłabym wdzięczna za każdą odpowiedź
|
|
|
|
|
#546 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W razie pytań pw.
|
|
|
|
#547 |
|
BAN stały
|
Niby się nie mam co mądrzyć, bo w Krakowie nigdy w akademiku mieszkać nie musiałam, mieszkałam tylko w Wawie... Ale chętnie Cię pocieszę. Jest taka ogólnopolska tendencja, że z roku na rok coraz mniej osób pcha się do akademików, jak ktoś stać, to sobie woli wynająć pokój. Więc nie ma takiego parcia jak te dziesięć czy dwadzieścia lat temu i raczej ten co chce, ten dostaje. Jestem jedynaczką, więc dochód wychodził mi spory, a dostawałam. A 80 km to już jest odległość, która nie pozwala Ci dojeżdżać.
Ciekawe skąd jesteś swoją drogą, bo odległość podobna jak do mojego rodzinnego miasta.
|
|
|
|
|
#548 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dietetyka I stopień na Jagiellońskim
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#549 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dietetyka I stopień na Jagiellońskich
Cytat:
![]() atmosfera jak atmosfera, od ludzi zależy, nie od kierunku.. progów aktualnie nie znam, ale parę lat temu było to ok 130-140 pkt z rozszerzonej biologii i chemii (max 200 pkt). studia kosztują wiele nerwów z powodu fatalnej organizacji, braku odpowiednich prowadzących... uczelnia wymaga od nas dużo "dyscypliny", a od siebie nie daje nic co mogło by zachęcić do studiowania tam sam kierunek jest ciekawy, dużo medycznych przedmiotów, większość zajęć z lekarzami, ale nie licz na rzetelną wiedzę z zakresu żywienia ![]() akademiki są w Prokocimiu, ok 25 minut od centrum gdzie odbywa się większość zajęć, aktualnie są remontowane i podobno mają być a'la "amerykańskie" ale jak będzie na serio to się okaże po wakacjach
|
|
|
|
|
|
#550 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie chcę zawalić semestru po raz kolejny z powodu matmy ![]() Z brakiem organizacji zawsze da się żyć, zresztą mało które studia nie są chaotyczne
|
|
|
|
|
|
#551 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja przed rozpoczęciem studiów też myślałam że to tylko takie gadanie, że ludzie narzekają bez powodu i że mi się na pewno spodoba, naiwnie sytuacje kiedy przychodzimy na zajęcia, a prowadzący nie wie że ma zajęcia są na porządku dziennym i to kilka razy w tygodniu ![]() albo obowiązkowe wykłady, straszenie że trzeba mieć wszystkie obecności bo inaczej nie zaliczą przedmiotu, a potem prowadzący się nie zjawia na ŻADNYM z tych wykładów
|
|
|
|
|
|
#552 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Może zarekrutuję się po prostu na UR w razie czego też. Ta matma mnie przeraża niestety i dlatego UJ wydaje mi się super atrakcyjny... |
|
|
|
|
|
#553 |
|
BAN stały
|
dietetyka inżynierka? ja pierdzielę, co to się porobiło. zaraz inżynier nie będzie nic wart, jak tak dalej pójdzie.
|
|
|
|
|
#554 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#555 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
generalnie dla mnie dietetyk to powinien być lekarz. |
|
|
|
|
|
#556 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ze o robieniu jaj ze statystyki i praw rządzących formułowaniem ogólnych twierdzeń (na podstawie subiektywnej opinii dwóch nielosowych osób) nie wspomne. Edytowane przez 201609102148 Czas edycji: 2015-06-19 o 21:02 |
|
|
|
|
|
#557 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#558 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Sorry ale pochodne czy całki to są zadania schematyczne. Wystarczy przysiąść, załapać sposób i w drogę. To samo z macierzami chociażby. Mówię, nie demonizujmy bez sensu. A patrząc na wyniki gimnazjalnego testu z tego roku to mamy coraz więcej hm..jak to nazwać? no niedoukami matematycznymi na przykład. |
|
|
|
|
|
#559 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#560 |
|
BAN stały
|
nie trzeba być po mat-fiz żeby to ogarnąć i niestety na studiach duża część jest wymagana na wczoraj. bez przesady. to nie są trudne rzeczy a jak ktoś za to wylatuje po 1 semestrze to sorry, czego szuka na studiach?
|
|
|
|
|
#561 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Za to z bio i chemią nie mam problemów i tego się trzymam Nie uważam, żeby dietetykowi była potrzebna matematyka na poziomie akademickim, dla jednych banalna, dla innych nie do przeskoczenia. Wiem, pffe, że te zadania są schematyczne, ale ja za cholerę nie umiem załapać tego schematu niestety Ale szanuję każdego kto umie, bo dla mnie to abstrakcja
|
|
|
|
|
|
#562 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moje to chemia, biochemia, choć i z matematyką nigdy problemu nie miałam, a jednak nie chciałabym się uczyć całek itp.. i z tego też powodu zrezygnowałam z jednych studiów po tygodniu, kiedy w drugim dniu zajęć babka od matematyki wywaliła z sali połowe grupy bo nie umieliśmy całek i pochodnych.. |
|
|
|
|
|
#563 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ale dla mnie niepojętne jest, że ktoś wyleciał z jednych studiów przez matmę ale idzie na kolejne ze świadomością, że znów wyleci i to też przez matmę. Tak jak Ty, to rozumiem, na prawdę. Jak ja nie trawię biologii tak Ty matmy, ale nie pcham się na studia biologiczne i to dwa razy! |
|
|
|
|
|
#564 |
|
Raczkowanie
|
Dlatego właśnie chcę iść na UJ na dietetykę, nie na UR- bo na UJ w programie nie ma matmy i przez to nie wylecę
Bo chyba własnie od tego zaczęła się matematyczna dyskusja
|
|
|
|
|
#565 |
|
Raczkowanie
|
Antarees, ja wlasnie koncze pierwszy rok dietetyki na UR, matematyka jest do przezycia, wszyscy zdali, takze bez nerwow i obaw. A tez jestem po biolchemie i z podstawa z matematyki. Wszyscy, ktorych znam, negatywnie sie wypowiadaja o dietetyce na UJ takze przemysl sprawe
|
|
|
|
|
#566 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja wiem że gdybym przysiadła to nie miałabym problemu z nauczeniem się matematyki na poziomie studiów, momentami żałuję że nie poszłam na technologię chemiczną i w sumie stale mnie tam ciągnie, ale... nie mam ochoty na matematykę, wolę siedzieć nocami nad biochemią
|
|
|
|
|
|
#567 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#568 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
więc zgadzam się w 100%---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#569 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#570 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Studia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:13.

Piekarnik Laury
Odległość od mojego miejsca zamieszkania to tylko 80km, a dochody na jedną osobę też nie takie niskie...