![]() |
#541 |
Konto usunięte
|
Dot.: Akademik UJ :)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#542 |
BAN stały
|
[1=bceb01c221ea3319abad6ab 25f068feed7228d52_657f8c4 7e3c47;51765236]Bez urazy, ale po co wypowiadasz się na temat UJotowych akademików jeśli nie masz wiedzy na ich temat?
![]() nie na temat Ujotowych tylko ogólnie czy odległość ma znaczenie i kwota socjalnego czy dochodu na osobę. Są pewne przepisy dotyczące stypendiów ustalone odgórnie a nie tylko przez uczelnię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#544 |
Zakorzenienie
|
Dot.: UJ - kierunki, rekrutacja, studia - WĄTEK ZBIORCZY
Jest tu może jakaś dusza, która studiuje zarządzanie na II stopniu?
![]() |
#545 |
Raczkowanie
|
Dietetyka I stopień na Jagiellońskich
Hej!
W tym roku planuję zdawać na dietetykę na UJ. Czy jest tutaj ktoś z tego kierunku? A jeśli tak, to mógłby opowiedzieć o atmosferze, o progach punktowych (zwłaszcza o nich), o wymaganych pomocach, jaki akademik przynależy do wydziału lekarskiego itp. Byłabym wdzięczna za każdą odpowiedź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#546 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W razie pytań pw. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#547 |
BAN stały
|
Niby się nie mam co mądrzyć, bo w Krakowie nigdy w akademiku mieszkać nie musiałam, mieszkałam tylko w Wawie... Ale chętnie Cię pocieszę. Jest taka ogólnopolska tendencja, że z roku na rok coraz mniej osób pcha się do akademików, jak ktoś stać, to sobie woli wynająć pokój. Więc nie ma takiego parcia jak te dziesięć czy dwadzieścia lat temu i raczej ten co chce, ten dostaje. Jestem jedynaczką, więc dochód wychodził mi spory, a dostawałam. A 80 km to już jest odległość, która nie pozwala Ci dojeżdżać.
Ciekawe skąd jesteś swoją drogą, bo odległość podobna jak do mojego rodzinnego miasta. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#548 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Dietetyka I stopień na Jagiellońskim
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#549 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dietetyka I stopień na Jagiellońskich
Cytat:
![]() atmosfera jak atmosfera, od ludzi zależy, nie od kierunku.. progów aktualnie nie znam, ale parę lat temu było to ok 130-140 pkt z rozszerzonej biologii i chemii (max 200 pkt). studia kosztują wiele nerwów z powodu fatalnej organizacji, braku odpowiednich prowadzących... uczelnia wymaga od nas dużo "dyscypliny", a od siebie nie daje nic co mogło by zachęcić do studiowania tam ![]() ![]() akademiki są w Prokocimiu, ok 25 minut od centrum gdzie odbywa się większość zajęć, aktualnie są remontowane i podobno mają być a'la "amerykańskie" ale jak będzie na serio to się okaże po wakacjach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#550 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Z brakiem organizacji zawsze da się żyć, zresztą mało które studia nie są chaotyczne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#551 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja przed rozpoczęciem studiów też myślałam że to tylko takie gadanie, że ludzie narzekają bez powodu i że mi się na pewno spodoba, naiwnie ![]() sytuacje kiedy przychodzimy na zajęcia, a prowadzący nie wie że ma zajęcia są na porządku dziennym i to kilka razy w tygodniu ![]() albo obowiązkowe wykłady, straszenie że trzeba mieć wszystkie obecności bo inaczej nie zaliczą przedmiotu, a potem prowadzący się nie zjawia na ŻADNYM z tych wykładów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#552 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Może zarekrutuję się po prostu na UR w razie czego też. Ta matma mnie przeraża niestety i dlatego UJ wydaje mi się super atrakcyjny... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#553 |
BAN stały
|
dietetyka inżynierka? ja pierdzielę, co to się porobiło. zaraz inżynier nie będzie nic wart, jak tak dalej pójdzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#554 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#555 | |
BAN stały
|
Cytat:
generalnie dla mnie dietetyk to powinien być lekarz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#556 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ze o robieniu jaj ze statystyki i praw rządzących formułowaniem ogólnych twierdzeń (na podstawie subiektywnej opinii dwóch nielosowych osób) nie wspomne. Edytowane przez 201609102148 Czas edycji: 2015-06-19 o 20:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#557 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#558 | |
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Sorry ale pochodne czy całki to są zadania schematyczne. Wystarczy przysiąść, załapać sposób i w drogę. To samo z macierzami chociażby. Mówię, nie demonizujmy bez sensu. A patrząc na wyniki gimnazjalnego testu z tego roku to mamy coraz więcej hm..jak to nazwać? no niedoukami matematycznymi na przykład. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#559 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#560 |
BAN stały
|
nie trzeba być po mat-fiz żeby to ogarnąć i niestety na studiach duża część jest wymagana na wczoraj. bez przesady. to nie są trudne rzeczy a jak ktoś za to wylatuje po 1 semestrze to sorry, czego szuka na studiach?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#561 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Za to z bio i chemią nie mam problemów i tego się trzymam ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#562 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moje to chemia, biochemia, choć i z matematyką nigdy problemu nie miałam, a jednak nie chciałabym się uczyć całek itp.. i z tego też powodu zrezygnowałam z jednych studiów po tygodniu, kiedy w drugim dniu zajęć babka od matematyki wywaliła z sali połowe grupy bo nie umieliśmy całek i pochodnych.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#563 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ale dla mnie niepojętne jest, że ktoś wyleciał z jednych studiów przez matmę ale idzie na kolejne ze świadomością, że znów wyleci i to też przez matmę. Tak jak Ty, to rozumiem, na prawdę. Jak ja nie trawię biologii tak Ty matmy, ale nie pcham się na studia biologiczne i to dwa razy! |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#564 |
Raczkowanie
|
Dlatego właśnie chcę iść na UJ na dietetykę, nie na UR- bo na UJ w programie nie ma matmy i przez to nie wylecę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#565 |
Raczkowanie
|
Antarees, ja wlasnie koncze pierwszy rok dietetyki na UR, matematyka jest do przezycia, wszyscy zdali, takze bez nerwow i obaw. A tez jestem po biolchemie i z podstawa z matematyki. Wszyscy, ktorych znam, negatywnie sie wypowiadaja o dietetyce na UJ takze przemysl sprawe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#566 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja wiem że gdybym przysiadła to nie miałabym problemu z nauczeniem się matematyki na poziomie studiów, momentami żałuję że nie poszłam na technologię chemiczną i w sumie stale mnie tam ciągnie, ale... nie mam ochoty na matematykę, wolę siedzieć nocami nad biochemią ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#567 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#568 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#569 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#570 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:12.