|
|
#541 | |
|
amor vincit omnia
|
Dot.: XXL-ki chudną do M-ki :)
Cytat:
) kg szybko lecą na początku, wręcz bardzo szybko. to jaki rozmiar spodni teraz nosisz, jesli to nie tajemnica
|
|
|
|
|
#542 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardzo się cieszę, że przeprawa przez najtrudniejszy etap nowej diety (bo za taki właśnie uważam pierwszy miesiąc) została wynagrodzona mniejszym rozmiarem. To mnie umocniło w przekonaniu, że WARTO wreszcie nad sobą popracować. Dopiero teraz zostałam tytułową XXL-ką. |
|
|
|
|
#543 |
|
amor vincit omnia
|
czwarta_plaga_egipska jestesmy tu po to by się WSPIERAĆ w ODCHUDZANIU i fajnie móc pogratulować komuś spadku wagi/cm/rozmiaru...
wg mnie trudny jest początek, bo się zmienia nawyki, ale najgorsza jest druga faza, gdy po szybkim spadku waga zaczyna o wiele wolniej spadać... niektórzy nie wytrzymują tego i się łamią, niestety. ale widzę, ze z Twoją energią dasz sobie bez problemu radę mi się udało zejść już ponad 2 rozmiary w dół, a schudłam... nieco ponad 7 kg dopiero założenie starych spodni mi uświadomiło, ze jednak coś osiągnęłam, mimo ze moje 7 kg przy twoim rezultacie to praktycznie nic... dla mnie to i tak wielki sukces. no a teraz walka na nowo, bo jeszcze te 4-5 kg minimum do zrzucenia...
Edytowane przez Eldo_rado Czas edycji: 2011-09-13 o 15:42 |
|
|
|
#544 |
|
Raczkowanie
|
U mnie dzisiaj kiepsko...
na śniadanie zjadłam; 3jajka sadzone z szynką(3plasterki) na 2 śniadanie; pączka.... a żeby było jeszcze lepiej.... po szkole udałam się z koleżankami na kebaba...dużego kebaba z podwójnym sosem... Mam wyżuty sumienia teraz....ale to było takie pyszne... Na kolacje to chyba marchewke zjem... |
|
|
|
#545 |
|
amor vincit omnia
|
gamilla nie mozesz teraz robić przerwy takiej długiej w jedzeniu i potem tylko marchewka... to nic nie zmieni... zjedz normalną, białkową np kolację, a następnym razem pilnujemy się bardziej
|
|
|
|
#546 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie, że tak
Każda z nas lubi patrzeć, jak spadają z niej ciuchy, aw sklepie mieści się w mniejszy rozmiar Dlatego ja 3 tyg. temu kupiałmsobie kardigan w rozmiarze L, zmiast XL i dziś jest na mnie idealny. Za tydzień chcę kupić kolejny w rozmiarze M, a do jego przymiarki zabiorę się w październiku Kupię też nowe spodnie, ciutkę za ciasne- będą mnie motywować.
|
#547 |
|
amor vincit omnia
|
ja jakiś czas temu kupiłam Spodnie Prawdy
nigdy nie myślałam, ze wgl nogi mi wejdą, bo nawet zapiąć się nie dało a tu prosze, jakiś czas temu zapięłam je |
|
|
|
#548 |
|
Rozeznanie
|
Ale cudownie, że tak chudniecie!
Szczególnie czwarta_plaga_egipska, tyle kilogramów za Tobą, moje najszczersze gratulacje! A Bottega, rozmiary w dół lecą już po 3 tygodniach, jak cudownie I Eldo_Rado! Świetnie dziewczyny ![]() Mi raczej tak nie zlecą, nie ćwiczę i wgl... Powiecie mi, co np. mogę jeść na tysiaku na śniadanko? Bo pisałam, ale nikt mi nie odpisał Jak już mówiłam, rano mam mało czasu, ogarniam się i wychodzę, przez co zazwyczaj jadam tylko jogurty, a nie dość, że to energii mi nie dostarcza wcale, to nie lubię za bardzo jeść ich z samiutkiego rana.
|
#549 |
|
amor vincit omnia
|
Lady dobra byłaby owsianka- daje dużo energii i człowiek jest syty. ale na szybko to np jajecznica+ jakieś warzywko
|
|
|
|
#550 |
|
Zakorzenienie
|
Eldo_rado, to faktycznie super
Ja mam potworny problem z doborem spodni przez to, że jestem nieproporcjonalna- tu za dużo, tam za mało Lady, ja lubię jajecznicę ze szczypiorkiem i plasterkiem szynki do tego jakieś warzywo. Szybko, zdrowo i pożywnie.Dzisiejszy jadłospis: I śniadanie: jajecznica z 2 jajek (120g) ze szczypiorkiem i 1 plastrem szynki Babuni Sokołów, 2 kromki chrupkiego, 55g pomidora, 20g ogórka II śniadanie: 144g nektarynki, 89g jabłka Obiad: 180g piersi z kurczaka, 55g pomidora, 30g ryżu pełnoziarnistego Uncle Ben’s, 1 listek bazylii, 95g rzodkiewek Podwieczorek: jogurt pitny 0%, 140g fasolki szparagowej zielonej Rolnik Kolacja: 1 kromka chrupkiego, 20g ogórka, 50g pomidora, 1 jajko (55g) Kcal: 920 Białko: 89,3g Węglowodany: 89g Tłuszcz: 22g Podwieczorek właśnie jem, kolacja później (chciałabym jeszcze dodać 1 plaster tej szynki, bo ma sporo białka i mało węgli, ale się skończyła). A i myślę, że łącznie wyszło ok. 1000kcal, ponieważ jajecznice robiłam na odrobinie masła (a jak wiadomo to jest niestety kaloryczne), więc niestety też wyjdzie trochę więcej tłuszczu. Nie dodałam tego w ogólnym rozliczeniu, bo nie jestem w stanie policzyć ile dokładnie tego będzie. Ruch: 1000 podskoków obunóż na skakance, hula-hop, twister, 280 powtórzeń ćw. na nogi i tyłek, 15 powtórzeń ćw. z "pogromców" i 30 pompek. Myślicie, że tego białka za dużo wyszło? Wiem, że białko zdrowe, ale tak jak wcześniej f_ola pisała- w większych ilościach powoduje tycie/zatrzymanie się wagi i nie wiem czy to są już te "większe ilości"?
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2011-09-13 o 18:12 |
|
|
|
#551 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja sobie załadowałam 50g mierząc takim starym pojemniczkiem z miarkami i były tam: "płatki owsiane". I naliczyłam sobie 200kcal, ale teraz nie wiem sama. Zawsze ilewazy mi się przydawał, a teraz co, to jakaś pomyłka czy ja coś źle logikuję? ![]() A owsiankę chyba za często jeść nie bardzo można, hm? Bo widzę, że ma strasznie dużo węglowodanów.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#552 | ||
|
amor vincit omnia
|
Cytat:
a teraz mimo ze mam mniejszy rozmair to i tka bardzo strannie musze dobierac kroje -zwłaszcza sukienek i spódnic- bo dół mam masywniejszy i musze to maskować ![]() Cytat:
co do jedzenia owsianki... ja swojego czasu jadłam CODZIENNIE owsiankę na śniadanie przez prawie miesiąc i wgl nie przeszkadzało mi to w chudnięciu. wrecz przeciwnie- miałam sycące śniadanie, zamykające się w przedziale 300-350kcal czyli idealnie owsianka jest super, ale tylko na śniadanie- wtedy ma same plusy. im później się ją je to wiadomo, gorzej już, bo to duża dawka węgli.
|
||
|
|
|
#553 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziś jadłam koło 15, bo dopiero po południu zakupiłam, więc chciałam wypróbować. A tak to chyba zacznę to praktykować chociaż co któryś dzień. A zamiast owsianki równie dobre byłyby otręby, musli czy coś?
|
|
#554 |
|
amor vincit omnia
|
najlepiej zważyć było by waga kuchenną... albo, to żmudna metoda, ale dobra- kiedyś tak jakieś musli mierzyłam... wysypujesz całe płatki do miski i liczysz (przesypując z powrotem do woreczka) ile jest łyżek w cłąym opakowaniu... potem wykonujesz odpowiednie boliczenia i masz wagę i kcal łyżki płatków
|
|
|
|
#555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie lubię spodni biodrówek, tylko takie dłuższe, a te z kolei raz, że ciężko dostać, a dwa, że ciężko na mnie dopasować przez stosunkowo wąskie (jak na resztę ciała) biodra. Ale w pasie zleciało już mi trochę cm, więc mam nadzieję, że niedługo pozbędę się tego problemu No i niestety mam bardzo dużo pod biustem
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#556 |
|
amor vincit omnia
|
u mnie najwięcej spadło w biodrach (prawie 10cm ) a uda wciąż nic- spadły może 2 cm
|
|
|
|
#557 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pytanie, bo nie orientuję się jeszcze za bardzo w tym, ile dobre jogurty mają białka itd.. Mam taki serek homogenizowany naturalny 0% i ma na 100g: białko 5,8g, węglowodany 3g. Jest odpowiedni?
|
|
#558 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...
|
Podobno polecają 1- góra 1,5grama białka na kg ciała. Czyli jak ważysz to minimum 80 gram
![]() Obserwuj ciało i wagę. Jesli nie będziesz nagle chudła to może to być wina białka Eldo zależy też jaka łyżka. Bo mam w domu dwa rodzaje tych do zupy i jedna jest bardziej płaska i siłą rzeczy mieści mniej płatków a druga normalna i więcej ) stąd też Lady wszelkie różniceOwsianka jest tak syta że starczą 3 góra 4 łyżki. A do tego łycha otrębów i zarodników pszennych, poppingu z amarantusa. Ja robie z trzech i dodaje wyżej wymienione dodatki plus łycha czy dwie serka wiejskiego albo twarogu. Można jakiś owoc dodać Bottega kochana ważę mniej a mam ten sam problem ze spodniami A na śniadania właśnie jajecznica mniaaam! choć na kolacje bardziej ją preferuje.
Jem,piszę,robię zdjęcia http://fiolkowaprzepisownia.blog spot.com http://legalnie-nielegalna.blogspot.com Edytowane przez f_ola Czas edycji: 2011-09-13 o 19:11 |
|
|
|
#559 |
|
amor vincit omnia
|
|
|
|
|
#560 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wielkie gratulacje za te spadki, dziewczyny. ![]() EDIT: Kanapki z masłem? Błłł... aż mnie zemdliło na samą myśl. Masło jest fe. Niemal same tłuszcze nasycone. I przebrzydła konsystencja. Edytowane przez czwarta_plaga_egipska Czas edycji: 2011-09-13 o 19:15 |
|
|
|
|
#561 |
|
amor vincit omnia
|
|
|
|
|
#562 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...
|
Niektórych rzeczy nie umiem bez zjeść. Z masłem lub jakąś delmą cieniutko
Dziewczyny! Wszystkie jesteście cudne! A i figura jabłka i gruszki ma dużo zalet! Głowy do góry! Ważne że kobiece kształty a nie patyki bez cycków i tyłka:P
|
#563 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Przez ten czas tylko raz zjadłam na śniadanie razowy chleb, ale za bardzo brakowało mi moich płatków i następnego dnia do nich wróciłam. Cytat:
Owszem, chcę schudnąć, ale zdaję sobie sprawę, że krągły tyłek zawsze będę mieć, bo taka już moja uroda. Nie znam się za bardzo, ale chyba jestem bardziej klepsydrą , bo raczej szczupłej góry nie mam (a dołu tym bardziejChyba powoli poprawia mi się kondycja Ćwiczę przede wszystkim aerobik The Ultimate Dance Workout. Pamiętam, że za pierwszym razem nawet nie dotrwałam do końca. Dalej daje mi niezły wycisk, ale kończę go już nie wypluwając płuc
|
||
|
|
|
#564 | |
|
amor vincit omnia
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#565 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#566 |
|
Zakorzenienie
|
Bottega na pewno się kiedyś pojawi- sądzę że szybciutko- cierpliwości
Już lepiej smaż na odrobinie oleju. Oliwa tylko na zimno A ta odrobina masła czy oleju nie zaszkodzi. Może na teflonie jajeczniczka?
|
#567 |
|
Rozeznanie
|
Ohoho, dzięki f_ola za tyle propozycji śniadaniowych.
Nie bardzo jadam pieczywo, czasem tylko bułkę wszamię, więc te kanapki to tak rzadko, ale nad resztą mogę się zastanowić. Tzn. bez masła - nie kręci mnie, a tłuszcz. A te naleśniki gryczane, racuchy etc., skąd wziąć dobre, wypróbowane przepisy? Tylko że ja zawsze musiałabym sobie pichcić małe porcje, bo inaczej bym wszystko zjadła od razu. ![]() Eldo_rado Aj tam, na pewno nie jest tak źle! Zresztą jeszcze trochę i także udka będą szczuplusie. ![]() Ja tam chyba nie mam zbyt kobiecych kształtów... Wszędzie szeroka jestem. Najgorsze, że gdy jakiś czas temu mocno przytyłam, to miałam nawet rozstępy tu! Smarowałam się jakimiś kremikami, nie kosmicznie drogimi, bo nie stać mnie na takie, i chyba zeszło wszystko, ale obawiam się, że teraz znowu mi się trochę robią. ![]() A z akceptacją siebie... Oj ciężko, tym bardziej, że i w swojej osobowości nie czuję się dobrze...
|
#568 |
|
Zakorzenienie
|
LadyTo0fatJeśli chcesz powklejam jutro bo dzisiaj nie mam siły
Ja robie np. dwa naleśniki :P i tyle na śniadanie zjadam obfite bo wtedy najczęściej nie mam czasu na II śniadanie lub jadam je dopiero w południe a wstaje o 6-7 i wtedy jem I wiecej pewności siebie i docenienia samej siebie! Weź miotł i wykop kompleksy
|
#569 | ||
|
amor vincit omnia
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#570 |
|
Raczkowanie
|
Ej. Ja też mam. Jak kobieta po wielokrotnej mnogiej ciąży.
Dziewczyny, Wy prawie wcale ryb nie jecie z tego co widzę! Wcinać, wcinać. Od siebie bardzo polecam tuńczyka. Mnóstwo białka, niemal zero tłuszczu. Miła alternatywa dla kurczaka. Doskonały w smaku, nadaje się i do smażenia i do gotowania, do sosów, jako danie główne, do sałatek. Jem tuńczyka co najmniej raz w tygodniu, najczęściej z górą sałaty lodowej, ogórkiem w kosteczkę i pikantnym sosem koperkowym. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:56.

Schudłam o cały rozmiar. W jeansach, które miałam na sobie jeszcze 1,5 miesiąca temu, wyglądam jak w worku. A rozmiar mniejsze zapinam na pasku, bo powoli się ześlizgują.
) kg szybko lecą na początku, wręcz bardzo szybko. to jaki rozmiar spodni teraz nosisz, jesli to nie tajemnica

dopiero założenie starych spodni mi uświadomiło, ze jednak coś osiągnęłam, mimo ze moje 7 kg przy twoim rezultacie to praktycznie nic... dla mnie to i tak wielki sukces. no a teraz walka na nowo, bo jeszcze te 4-5 kg minimum do zrzucenia...
Każda z nas lubi patrzeć, jak spadają z niej ciuchy, aw sklepie mieści się w mniejszy rozmiar
nigdy nie myślałam, ze wgl nogi mi wejdą, bo nawet zapiąć się nie dało a tu prosze, jakiś czas temu zapięłam je 

a teraz mimo ze mam mniejszy rozmair to i tka bardzo strannie musze dobierac kroje -zwłaszcza sukienek i spódnic- bo dół mam masywniejszy i musze to maskować 
nie lubię spodni biodrówek, tylko takie dłuższe, a te z kolei raz, że ciężko dostać, a dwa, że ciężko na mnie dopasować przez stosunkowo wąskie (jak na resztę ciała) biodra. Ale w pasie zleciało już mi trochę cm, więc mam nadzieję, że niedługo pozbędę się tego problemu
Najgorsze, że gdy jakiś czas temu mocno przytyłam, to miałam nawet rozstępy tu! Smarowałam się jakimiś kremikami, nie kosmicznie drogimi, bo nie stać mnie na takie, i chyba zeszło wszystko, ale obawiam się, że teraz znowu mi się trochę robią.