![]() |
#541 |
Konto usunięte
|
Dot.: Szalone Krakowianki pędzą dalej! - cz. XIV
idąże
![]() albo mówienie "se" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#542 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#543 |
Zakorzenienie
|
Chyba cała Polska poza Małopolską mówi, że idzie sobie na dwór.
Dla mnie brzmi to strasznie burżujsko ![]()
#544 |
Zakorzenienie
|
Co to znaczy "idąże" ?
![]()
#545 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() nie ma sprawy, ja się już przyzwyczaiłam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() o, ale trafiłam! ![]() ![]()
![]() |
#546 |
Nie depcze krokusów
|
Podkarpacie też mówi "na pole".
![]() |
#547 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#548 |
Konto usunięte
|
idąże to chyba chodziło jak ktoś mówi "a idze"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#549 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() I oddzielmy ziarno od plew (medialnych). Bo te buńczuczne hasła były potrzebne tylko, żeby zwrócić na siebie uwagę. Jednak większość wyborców zadała sobie trochę trudu i przeczytała PROGRAM WYBORCZY (lub jego mniejszy czy większy) wycinek a nie skupiła się na notorycznie powtarzanym haśle "sadzić,palić, zalegalizować". A teraz najważniejsze. Ja nie śmiałabym obrażać człowieka, który uczciwą pracą, bez znajomości, dorobił się okrągłych milionów. Jeszcze dbając przy tym o kulturę i lokalny rozwój regionu lubelskiego. Non profit. Z pasji! Bo o Palikocie świat usłyszał dopiero długie lata po tej aktywności. Nie głosowałam na Ruch Palikota. Tylko dziwi mnie łatwość w osądzaniu ![]()
Czasami musisz zapomnieć, jak się czujesz, przypomnieć sobie, na co zasługujesz i przedzierać się do przodu. Edytowane przez granatowo Czas edycji: 2011-10-10 o 09:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#550 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#551 | |
Zakorzenienie
|
No niestety
![]() Chociaż moim zdaniem (o czym na wizazu nie pisałam dotychczas ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Superfacet i się pająków boi? Niemożliwe ![]() Wiesz nie będę się tu o Pkota kłócić, ale czy uważasz że ktokolwiek z osób, które od niego przeszły, powinien faktycznie przejść? Ile tam jest osób, które faktycznie znają się na problemach kraju i ich rozwiązywaniu (i nie mówię tu o legalizacjach wszelkiej maści, prędzej o gospodarce, kulawym prawie, ekonomii) i spróbują nas z bagna wyciągnąć? Co może wiedzieć taki Leszczyński, dziennikarz - muzyczny - o rozwoju gospodarczym? Z tego co widziałam to na listach Palikota albo mamy diałaczy LGTB, albo studentów... Zapewne popularnych kierunków zapchajdziórnych ![]() A ja mam dziwne, nieodparte wrażenie, że nasz kraj ma teraz ciut poważniejsze problemy na głowie, nie dotyczące tego co kto bierze z kim się bzyka i co z tego wynika, a rosnącego długu publicznego, upadającej gospodarki, wzrastającego bezrobocia. Uważam, że wpuściliśmy do rządu laików bez elementarnej wiedzy politycznej, prawniczej, ekonomicznej i gospodarczej. A tak na serio - wypełniam wniosek o zieloną kartę do USA ![]() ![]() Otwieram zebrę w klubie ![]() ![]() http://allegro.pl/Shop.php/Show?order=t&id=1775837&p=1 Nie mają Revlonów wystawionych, napisałam zapytanie kiedy będą!
![]() Edytowane przez blair witch Czas edycji: 2011-10-10 o 09:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#552 | |||
Zadomowienie
|
Weekend poza netem... Staję przed wyzwaniem nadrobienia
![]() Mszpilka witaj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Anabelle niestety nie mogę sama oddawać ![]() ![]() Poleciałam po łebkach, za dużo pracy :/ Cytat:
![]() Ineso, nie migdałujesz się w domu? Wiecie, moja przyjaciółka od migdałka się zaciążyła i sama będę się ciapać ![]() ![]() Chyba że namówię wspóllokatorkę ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#553 | ||
Nie depcze krokusów
|
Właśnie mignął mi klub o nazwie "problemy z żółtymi piętami"
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Tak, tak, czwarta, wyleciałaś mi ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#554 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ruch będzie optował za czyszczeniem ustawodawstwa polskiego z wymarłych/niepotrzebnych przepisów i nie ograniczających się do legalizacji marihuany, ale np. nie odbierania prawa jazdy pijanemu rowerzyście, który ma kategorię C+E i z tej pracy utrzymuje rodzinę. A co do tych problemów, to Blair proszę Cię nie pisz, że polska gospodarka upada, bo mi się włos na głowie jeży ![]() Zapewniam Cię, ja i tysiące ekonomistów/finansistów, że ma się dobrze. Najlepiej od czasów wolnej Polski. A p. Roztowski to z dotychczasowych ministrów finansów najbardziej kompetentna osoba na tym stanowisku.
![]() |
#555 |
Zadomowienie
|
A jaka jest różnica między bułką paryską a bagietką? (do jedzenia, nie bromową
![]() Jakie bagietki sprzedają w osiedlowym koło mnie ![]() O! i jeszcze u mnie napoleonka to krakowska kremówka. Jak na pierwszym roku w cukierni o nią poprosiłam i pani położyła przede mną wielkie różowe coś to nie wiedziałam co powiedzieć ![]() Edytowane przez szyrek Czas edycji: 2011-10-10 o 10:14 Powód: ciastkowa refleksja |
![]() ![]() |
![]() |
#556 |
Zadomowienie
|
Chwilę się nad tym zastanawiałam, ale słowa "Deser zaciera odnóża" są dla mnie na tyle niezrozumiałe, że miałam problem z poprawnym zrozumieniem. Ratunku szukałam w słowach "głos dziwaków i odszczepieńców", bo ja za takich nie uważam wyborców RP i mają one negatywny oddźwięk.
#557 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Ale co ma polska bagietka z francuską wspólnego, to nie mam pojęcia :P
![]() ![]() |
![]() |
#558 |
Zakorzenienie
|
Wracam do Was kochane Krakowianeczki, przekonała mnie Ineso
![]() Miałam małe zawirowania w życiu, ale teraz jestem już na prostej - wzięłam ślub, a w brzuszku siedzi już Maleństwo - termin mam na walentynki 2012 ![]() W środę mam usg połówkowe, więc może Skarbek pokaże, co ma między nóżkami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#559 | ||
Zakorzenienie
|
W Krakowie mówi się "idźże" i to są te "idąże"
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Albo tak - http://en.wikipedia.org/wiki/Weka ![]() No i jeszcze - http://pl.wikipedia.org/wiki/Bu%C5%82ka_paryska ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wątpię. Absolutorium jest uchwalane zwykłą wiekszością głosów. PSL sobie w kostkę nie strzeli, razem z PO powinni mieć wymaganą większość, żeby absolutorium pchnąć ![]()
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B ![]() 14.05.2017 Bruno
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#561 |
Zadomowienie
|
SdC zdjęcia z środkowego linku wyglądają najbardziej apetycznie
![]() myszka2020 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#562 |
Konto usunięte
|
Myszka, gratulacje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#563 |
Zakorzenienie
|
Myszko, gratulacje
![]() ![]()
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B ![]() 14.05.2017 Bruno
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#564 |
Nie depcze krokusów
|
Gratulacje!
![]() Wybraliście już imiona? ![]()
![]() |
#565 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję kochane
![]() Zamówiłam na alledrogo 2 sweterki ciążowe, bo coś zima ma przyjść w tym roku wcześniej ![]() http://moda.allegro.pl/majka-mw-wyja...843683686.html - śliczny ten turkusowy ![]() http://moda.allegro.pl/majka-mw-styl...843683687.html Malla - imiona są już dawno ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#566 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odnośnie Roztowskiego to zgodzę się, że z ministrów PO, on jeden zna się na tym co robi ![]() Co do PP, to któż tam się aż tak na prawie zna, żeby przepisy czyścić ? ![]() Cytat:
![]() Gratulacje ![]()
![]() |
#567 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=blair witch;29879742]
ja tez z podkarpacia pochodzę, dawna, historyczna Galicja i mówię "na pole" ale 20 km od mojej rodzinnej miejscowości "za Wisłą" w Sandomierzu już mówią "na dwór" - dawny zabór rosyjski. Mój mąż właśnie ze świętokrzyskiego i mówi na dwór a ja na pole, ale już się galicjok z niego robi i nie drażni go "pole" idźże, zróbże, ze synem we Wiśle otwarłaś okno? otwarłam... zamkłam , "prawie się zrobi" i "zaś" dla mnie to wyrażenia były szokiem w małopolsce i trochę mi zeszło zanim zrozumiałam o co chodzi Myszka - gratuluję! moja na końcu 34 tc robi istne tańce, chociaż miejsca już ma mało i juz grzecznie siedzi główka w dół. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#568 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do RP - Palikot mowił, że żaden z jego startujacych ludzi nie będzie członkiem rządu.
![]() Edytowane przez Melka88 Czas edycji: 2011-10-10 o 10:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#569 |
Zakorzenienie
|
Z takich różnic w wyrażaniu mam jeszcze jedno - u mnie się mówiło 'idę na nogach', czy do sklepu, czy do szkoły, czy gdzieśtam. Jak dziewczyna mojego kuzyna przeprowadziła się do nas z Białegostoku, to nie mogła się nadziwić, i ciągle pytała że może na rękach lepiej
![]() ![]()
#570 |
Zadomowienie
|
A "Którą masz godzinę?" wydawało mi się uniwersalne, ale kolega z Wawy był w szoku
![]() Dziewuszki, kojarzycie może w w Krk jakieś w miarę odludne miejsce do nauki jazdy? Takie bez drzew i słupów żebym w nie nie wjechała i bez ludzi żeby zbyt dużo ofiar mojej nauki nie było? Auto, auto, auto mam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:51.