Szalone Krakowianki pędzą dalej! - cz. XIV - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-10, 07:46   #541
2016070953
Konto usunięte

Dot.: Szalone Krakowianki pędzą dalej! - cz. XIV

idąże

albo mówienie "se"
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 08:30   #542
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banana split Pokaż wiadomość
A mnie wychowano w rozszczepieniu gwarowym. Mama pochodzi z Krakowa, więc mówiła zawsze "na pole", zaś Tata - człek północy - używał wersji "na dwór". Zatem nie razi mnie ani pole, ani dwór. Mam szeroki, dworsko-polowy horyzont
O a skad jest Twoj tata? Moze to 'moj' czlowiek!
OneMoreDress jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 08:34   #543
ulicznica
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to ulicznica

Chyba cała Polska poza Małopolską mówi, że idzie sobie na dwór.
Dla mnie brzmi to strasznie burżujsko

KSIĄŻKOWE NOWOŚCI W WĄTKU - KLIK!

Biżu i ciuchy M, L, XL

"Bo gdy Bóg zamyka drzwi, otwiera okno..."
ulicznica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 08:59   #544
ola_gie
Zakorzenienie

Co to znaczy "idąże" ?

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 09:09   #545
Soline
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez OneMoreDress Pokaż wiadomość
Pocieszylyscie mnie, jednak nie jest ze mna tak zle!
Ale pamietam jak pierwszy raz uslyszalam okreslenie 'na pole'-moja mina byla wtedy chyba taka

Zrywka u mnie tez funkcjonuje...tzn malo kto tak mowi ale okreslenie jest bardzo dobrze znane
Lubie tez poznanska 'migawke' czyli bilet miesieczny na wszystkie linie
"migawka" - dobre

Cytat:
Napisane przez Annabelle Pokaż wiadomość
Zrywka to jest przy ogłoszeniu, jak można sobie numer telefonu oderwać Ew. na całe ogłoszenie można powiedzieć zrywka

Cytat:
Napisane przez trustmyself Pokaż wiadomość
Ja byłam wychowana w wierze: "Idę na pole", dlatego dla mnie "idę na dwór" zalatuje wielkomiejskością, już wolę podwórko
coś w tym jest "na zewnątrz" jest też w miarę neutralne

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Strasznie mi przykro

Ej, mi dodaje
nie ma sprawy, ja się już przyzwyczaiłam zresztą zawsze mogłoby być gorzej i tak myślę, że jest lepiej, niż było, bo w końcu przynajmniej z jedną nogą mam poprawę, a i też plus, że te wszystkie wyciągi itp miałam jak byłam malutka, to nie pamiętam. chociaż po tym mi chyba został nieświadomy uraz do zdjęć rentgenowskich w sumie też już wyleczony, bo za dużo tego mam robione no i TŻ mi szkoda, że na taki felerny egzemplarz trafił

o, ale trafiłam! w takim razie muszę Cię kiedyś w nim zobaczyć

Do pracy rodacy!

I shoot photos not people
Soline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 09:13   #546
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez ulicznica Pokaż wiadomość
Chyba cała Polska poza Małopolską mówi, że idzie sobie na dwór.
Dla mnie brzmi to strasznie burżujsko
Podkarpacie też mówi "na pole".
Stary 2011-10-10, 09:14   #547

Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość

Jeśli blair się nie zgłosi do jutra z tym, to mogę z Tobą kupić - zorganizować, bo też potrzebuję .
To dobrze Poczekamy na odpowiedź blair.
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 09:32   #548
2016070953
Konto usunięte

idąże to chyba chodziło jak ktoś mówi "a idze"
Stary 2011-10-10, 09:37   #549
granatowo
Zadomowienie

Cytat:
No no, nie prowokujmy wojny między opcją smoleńską a niemiecką (zakamuflowaną). Deser zaciera odnóża, że oto zupełnym przypadkiem pewien produkt przedwyborczego marketingu, mianowicie plastikowa lewica w osobie Palikota i jego świty, wniesie do polskiego parlamentu głos dziwaków i odszczepieńców. Dotychczas stanowili oni ponoć ledwie promil polskiego społeczeństwa, aż tu nagle okazało się, że tego tałatajstwa jest nieco więcej. Mam na myśli tych wszystkich zboczeńców, ateistów, narkomanów, wegetarian, "szatanistów", czytelników Harry Pottera, że nie wspomnę o morderczyniach dzieci.
Czemu nazywasz społeczeństwo popierające Palikota tałatajstwem? Nie lubię, gdy się kogoś atakuje ad persona, nie mając przy tym za grosz racji To tak jakbyś powiedziała, że Grekokatolicy czy właśnie wegetarianie są tałatajstwem

I oddzielmy ziarno od plew (medialnych). Bo te buńczuczne hasła były potrzebne tylko, żeby zwrócić na siebie uwagę. Jednak większość wyborców zadała sobie trochę trudu i przeczytała PROGRAM WYBORCZY (lub jego mniejszy czy większy) wycinek a nie skupiła się na notorycznie powtarzanym haśle "sadzić,palić, zalegalizować".

A teraz najważniejsze. Ja nie śmiałabym obrażać człowieka, który uczciwą pracą, bez znajomości, dorobił się okrągłych milionów. Jeszcze dbając przy tym o kulturę i lokalny rozwój regionu lubelskiego. Non profit. Z pasji! Bo o Palikocie świat usłyszał dopiero długie lata po tej aktywności.

Nie głosowałam na Ruch Palikota. Tylko dziwi mnie łatwość w osądzaniu Do tego bezpodstawna.

Edytowane przez granatowo
Czas edycji: 2011-10-10 o 09:41
granatowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 09:44   #550
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soline Pokaż wiadomość
"migawka" - dobre
Na poczatku studiow jak uzywalam tego okreslenia to nikt nie wiedzial o co mi chodzi-dlatego przestawilam sie na 'sieciowke'

O, ale mam jeszcze jedno! Weka! Przeciez weki to sloiki...jak mozna tak w krk nazywac bulke paryska?
OneMoreDress jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 09:49   #551
blair witch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gg22 Pokaż wiadomość
no to Tuskolandii część dalsza....
No niestety

Chociaż moim zdaniem (o czym na wizazu nie pisałam dotychczas ) Kaczyński nie chciał tych wyborów wygrać. Wiedział że nie miałby za bardzo z kim wejść w koalicję, że nie miałby wymaganej większości, więc wolał żeby PO jeszcze na przyszły rok ustaliło budżet I jak w przyszłym roku we wrześniu wyjdzie że przekroczony i wszystko siada, powtórzy się sytuacja z ponownymi wyborami do sejmu, coś takiego jak PO zrobiło PiSowi na początku Ale wtedy będzie miał większe poparcie Więc tak myślę że kwestia 2 lat maksymalnie

Cytat:
Przypomniała mi się historia sprzed 5 lat. Wspólnie z koleżanką malowałyśmy kuchnię. Stał tam spory i ciężki jak diabli kredens, który podczas mojej bytności w owym mieszkaniu nie był jeszcze odsuwany. Bałyśmy się, że mogą za nim mieszkać pająki, w szczególności kątniki. Mieszkanie znajdowało się w pobliżu miasteczka studenckiego, dałyśmy więc ogłoszenie w jednym z akademików: "Potrzebna męska pomoc przy remoncie. Jeśli nie boisz się pająków - zadzwoń". Po godzinie byłyśmy już umówione z parą jurnych studentów. Okno kuchni wychodziło wprost na placyk przed klatką (parter), więc gdy nasi superfaceci zjawili się pod blokiem, słyszałyśmy ich rozmowę:

No no, nie prowokujmy wojny między opcją smoleńską a niemiecką (zakamuflowaną). Deser zaciera odnóża, że oto zupełnym przypadkiem pewien produkt przedwyborczego marketingu, mianowicie plastikowa lewica w osobie Palikota i jego świty, wniesie do polskiego parlamentu głos dziwaków i odszczepieńców. Dotychczas stanowili oni ponoć ledwie promil polskiego społeczeństwa, aż tu nagle okazało się, że tego tałatajstwa jest nieco więcej. Mam na myśli tych wszystkich zboczeńców, ateistów, narkomanów, wegetarian, "szatanistów", czytelników Harry Pottera, że nie wspomnę o morderczyniach dzieci.

Superfacet i się pająków boi? Niemożliwe

Wiesz nie będę się tu o Pkota kłócić, ale czy uważasz że ktokolwiek z osób, które od niego przeszły, powinien faktycznie przejść? Ile tam jest osób, które faktycznie znają się na problemach kraju i ich rozwiązywaniu (i nie mówię tu o legalizacjach wszelkiej maści, prędzej o gospodarce, kulawym prawie, ekonomii) i spróbują nas z bagna wyciągnąć? Co może wiedzieć taki Leszczyński, dziennikarz - muzyczny - o rozwoju gospodarczym? Z tego co widziałam to na listach Palikota albo mamy diałaczy LGTB, albo studentów... Zapewne popularnych kierunków zapchajdziórnych Szczerze wątpię żeby coś zmieniali, to będzie krzyczenie o legalizację narkotyków, małżeństw homoseksualnych, aborcję, adopcję przez pary homo.

A ja mam dziwne, nieodparte wrażenie, że nasz kraj ma teraz ciut poważniejsze problemy na głowie, nie dotyczące tego co kto bierze z kim się bzyka i co z tego wynika, a rosnącego długu publicznego, upadającej gospodarki, wzrastającego bezrobocia. Uważam, że wpuściliśmy do rządu laików bez elementarnej wiedzy politycznej, prawniczej, ekonomicznej i gospodarczej.

A tak na serio - wypełniam wniosek o zieloną kartę do USA Obawiam się że może być potrzebna

Otwieram zebrę w klubie Będzie tydzień otwarta, i w przyszłym tygodniu w środę terrorysta będzie odbierał osobiście
http://allegro.pl/Shop.php/Show?order=t&id=1775837&p=1

Nie mają Revlonów wystawionych, napisałam zapytanie kiedy będą!

Edytowane przez blair witch
Czas edycji: 2011-10-10 o 09:54
blair witch jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-10, 09:58   #552
szyrek
Zadomowienie

Weekend poza netem... Staję przed wyzwaniem nadrobienia

Mszpilka witaj

Cytat:
Napisane przez lalaith Pokaż wiadomość
Jakby coś ja jestem zawodową nianią
Opiekuję się dwoma 2 letnimi dziewczynkami (zaczęłam jak nie miały jeszcze roczku) i chłopcem który w listopadzie kończy 4 lata
Chociaż zgodnie z wykształceniem powinnam pracować w więzieniu
Też pracowałam jako niania i powiem szczerze, że praca w więzieniu nie brzmi najgorzej

Cytat:
Helenka, ślicznie Trzecia mężatka w wątku (sorry, SdC, że już Cię wliczam, dla mnie jesteś stracona...)!
Przygotowana do porodu?
e, to chyba czwarta?

Anabelle niestety nie mogę sama oddawać ale poszło na twarzoksiążkę

Poleciałam po łebkach, za dużo pracy :/

Cytat:
Mam na myśli tych wszystkich zboczeńców, ateistów, narkomanów, wegetarian, "szatanistów", czytelników Harry Pottera, że nie wspomnę o morderczyniach dzieci.
Toż to o mnie

Ineso, nie migdałujesz się w domu?
Wiecie, moja przyjaciółka od migdałka się zaciążyła i sama będę się ciapać Koniec z imprezami typu bjuti dej
Chyba że namówię wspóllokatorkę

szyrek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 10:00   #553
Malla
Nie depcze krokusów

Właśnie mignął mi klub o nazwie "problemy z żółtymi piętami"
Cytat:
Napisane przez granatowo Pokaż wiadomość
Czemu nazywasz społeczeństwo popierające Palikota tałatajstwem? Nie lubię, gdy się kogoś atakuje ad persona, nie mając przy tym za grosz racji To tak jakbyś powiedziała, że Grekokatolicy czy właśnie wegetarianie są tałatajstwem
Myślę, że w jej poście zawarta była ironia, a nie oskarżenia w kierunku czytelników Pottera...
Cytat:
O, ale mam jeszcze jedno! Weka! Przeciez weki to sloiki...jak mozna tak w krk nazywac bulke paryska?
Wek to słoik, a nie weka
Cytat:
Napisane przez szyrek Pokaż wiadomość
e, to chyba czwarta?
Tak, tak, czwarta, wyleciałaś mi
Stary 2011-10-10, 10:04   #554
granatowo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blair witch Pokaż wiadomość
Wiesz nie będę się tu o Pkota kłócić, ale czy uważasz że ktokolwiek z osób, które od niego przeszły, powinien faktycznie przejść? Ile tam jest osób, które faktycznie znają się na problemach kraju i ich rozwiązywaniu (i nie mówię tu o legalizacjach wszelkiej maści, prędzej o gospodarce, kulawym prawie, ekonomii) i spróbują nas z bagna wyciągnąć? Co może wiedzieć taki Leszczyński, dziennikarz - muzyczny - o rozwoju gospodarczym? Z tego co widziałam to na listach Palikota albo mamy diałaczy LGTB, albo studentów... Zapewne popularnych kierunków zapchajdziórnych Szczerze wątpię żeby coś zmieniali, to będzie krzyczenie o legalizację narkotyków, małżeństw homoseksualnych, aborcję, adopcję przez pary homo.

A ja mam dziwne, nieodparte wrażenie, że nasz kraj ma teraz ciut poważniejsze problemy na głowie, nie dotyczące tego co kto bierze z kim się bzyka i co z tego wynika, a rosnącego długu publicznego, upadającej gospodarki, wzrastającego bezrobocia. Uważam, że wpuściliśmy do rządu laików bez elementarnej wiedzy politycznej, prawniczej, ekonomicznej i gospodarczej.
Parta Palikota nie będzie walczyła z bezrobociem czy spełnianiem kryteriów konwergencji. Nie to jest jej celem nadrzędnym.
Ruch będzie optował za czyszczeniem ustawodawstwa polskiego z wymarłych/niepotrzebnych przepisów i nie ograniczających się do legalizacji marihuany, ale np. nie odbierania prawa jazdy pijanemu rowerzyście, który ma kategorię C+E i z tej pracy utrzymuje rodzinę.

A co do tych problemów, to Blair proszę Cię nie pisz, że polska gospodarka upada, bo mi się włos na głowie jeży
Zapewniam Cię, ja i tysiące ekonomistów/finansistów, że ma się dobrze. Najlepiej od czasów wolnej Polski. A p. Roztowski to z dotychczasowych ministrów finansów najbardziej kompetentna osoba na tym stanowisku.
Stary 2011-10-10, 10:08   #555
szyrek
Zadomowienie

A jaka jest różnica między bułką paryską a bagietką? (do jedzenia, nie bromową )
Jakie bagietki sprzedają w osiedlowym koło mnie

O! i jeszcze u mnie napoleonka to krakowska kremówka. Jak na pierwszym roku w cukierni o nią poprosiłam i pani położyła przede mną wielkie różowe coś to nie wiedziałam co powiedzieć

Edytowane przez szyrek
Czas edycji: 2011-10-10 o 10:14 Powód: ciastkowa refleksja
Stary 2011-10-10, 10:09   #556
granatowo
Zadomowienie

Cytat:
Myślę, że w jej poście zawarta była ironia, a nie oskarżenia w kierunku czytelników Pottera...
Chwilę się nad tym zastanawiałam, ale słowa "Deser zaciera odnóża" są dla mnie na tyle niezrozumiałe, że miałam problem z poprawnym zrozumieniem. Ratunku szukałam w słowach "głos dziwaków i odszczepieńców", bo ja za takich nie uważam wyborców RP i mają one negatywny oddźwięk.
Stary 2011-10-10, 10:11   #557
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
A jaka jest różnica między bułką paryską a bagietką? (do jedzenia, nie bromową )
Co najwyżej długością
Ale co ma polska bagietka z francuską wspólnego, to nie mam pojęcia :P
Stary 2011-10-10, 10:19   #558
myszka2020
Zakorzenienie

Wracam do Was kochane Krakowianeczki, przekonała mnie Ineso

Miałam małe zawirowania w życiu, ale teraz jestem już na prostej - wzięłam ślub, a w brzuszku siedzi już Maleństwo - termin mam na walentynki 2012 To już 22 tydzień.

W środę mam usg połówkowe, więc może Skarbek pokaże, co ma między nóżkami Załączam zdjęcie z sierpnia, kiedy Maluszek miał 6,5 cm, teraz ma już pewnie około 20cm, wyczuwam już delikatne ruchy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Skarbek 8 sierpień.jpg (32,1 KB, 22 załadowań)
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 10:19   #559
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_gie Pokaż wiadomość
Co to znaczy "idąże" ?
W Krakowie mówi się "idźże" i to są te "idąże" .

Cytat:
Na poczatku studiow jak uzywalam tego okreslenia to nikt nie wiedzial o co mi chodzi-dlatego przestawilam sie na 'sieciowke'

No wiesz... w Łodzi jest angielką, więc nie wiem jak na angielkę możesz mówić bułka paryska .

Cytat:
Jakie bagietki sprzedają w osiedlowym koło mnie

O! i jeszcze u mnie napoleonka to krakowska kremówka. Jak na pierwszym roku w cukierni o nią poprosiłam i pani położyła przede mną wielkie różowe coś to nie wiedziałam co powiedzieć
Jeśli bułka paryska, to inaczej weka - to ja widzę dużą różnicę . Jest większa (nie w sensie długości, tylko przekroju) i bardziej miękka - wygląda tak - http://www.google.co.uk/imgres?q=wek...t:429,r:6,s:23.

Albo tak - http://en.wikipedia.org/wiki/Weka .

No i jeszcze - http://pl.wikipedia.org/wiki/Bu%C5%82ka_paryska .
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-10, 10:29   #560
Melka88
Zakorzenienie

Cytat:
No niestety

Chociaż moim zdaniem (o czym na wizazu nie pisałam dotychczas ) Kaczyński nie chciał tych wyborów wygrać. Wiedział że nie miałby za bardzo z kim wejść w koalicję, że nie miałby wymaganej większości, więc wolał żeby PO jeszcze na przyszły rok ustaliło budżet I jak w przyszłym roku we wrześniu wyjdzie że przekroczony i wszystko siada, powtórzy się sytuacja z ponownymi wyborami do sejmu, coś takiego jak PO zrobiło PiSowi na początku Ale wtedy będzie miał większe poparcie Więc tak myślę że kwestia 2 lat maksymalnie
Z tego co piszesz, myślisz o uchwaleniu wotum nieufności względem rządu po nie udzieleniu mu przez Sejm absolutorium budżetowego?
Wątpię. Absolutorium jest uchwalane zwykłą wiekszością głosów. PSL sobie w kostkę nie strzeli, razem z PO powinni mieć wymaganą większość, żeby absolutorium pchnąć
Forever I’m yours, forever I do.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 10:30   #561
szyrek
Zadomowienie

SdC zdjęcia z środkowego linku wyglądają najbardziej apetycznie

myszka2020 gratulacje!

Stary 2011-10-10, 10:31   #562
2016070953
Konto usunięte

Myszka, gratulacje trzymam kciuki
Stary 2011-10-10, 10:35   #563
Melka88
Zakorzenienie

Myszko, gratulacje Oby zdrowe !

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-10, 10:36   #564
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Gratulacje!
Wybraliście już imiona?
Stary 2011-10-10, 10:37   #565
myszka2020
Zakorzenienie

Dziękuję kochane

Zamówiłam na alledrogo 2 sweterki ciążowe, bo coś zima ma przyjść w tym roku wcześniej

http://moda.allegro.pl/majka-mw-wyja...843683686.html - śliczny ten turkusowy
http://moda.allegro.pl/majka-mw-styl...843683687.html

Malla - imiona są już dawno Dziewczynka - Ania, chłopiec - Kuba
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 10:40   #566
blair witch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez granatowo Pokaż wiadomość
Parta Palikota nie będzie walczyła z bezrobociem czy spełnianiem kryteriów konwergencji. Nie to jest jej celem nadrzędnym.
Ruch będzie optował za czyszczeniem ustawodawstwa polskiego z wymarłych/niepotrzebnych przepisów i nie ograniczających się do legalizacji marihuany, ale np. nie odbierania prawa jazdy pijanemu rowerzyście, który ma kategorię C+E i z tej pracy utrzymuje rodzinę.

A co do tych problemów, to Blair proszę Cię nie pisz, że polska gospodarka upada, bo mi się włos na głowie jeży
Zapewniam Cię, ja i tysiące ekonomistów/finansistów, że ma się dobrze. Najlepiej od czasów wolnej Polski. A p. Roztowski to z dotychczasowych ministrów finansów najbardziej kompetentna osoba na tym stanowisku.
A które to gałęzie gospodarki tak prężnie działają?

Odnośnie Roztowskiego to zgodzę się, że z ministrów PO, on jeden zna się na tym co robi

Co do PP, to któż tam się aż tak na prawie zna, żeby przepisy czyścić ?

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość

Miałam małe zawirowania w życiu, ale teraz jestem już na prostej - wzięłam ślub, a w brzuszku siedzi już Maleństwo - termin mam na walentynki 2012 To już 22 tydzień.

W środę mam usg połówkowe, więc może Skarbek pokaże, co ma między nóżkami Załączam zdjęcie z sierpnia, kiedy Maluszek miał 6,5 cm, teraz ma już pewnie około 20cm, wyczuwam już delikatne ruchy
Heeeeeeeeeeeeeeeej

Gratulacje
Stary 2011-10-10, 10:44   #567
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
"Idąże" -
Cytat:
Podkarpacie też mówi "na pole".
[QUOTE=blair witch;29879742]

ja tez z podkarpacia pochodzę, dawna, historyczna Galicja i mówię "na pole" ale 20 km od mojej rodzinnej miejscowości "za Wisłą" w Sandomierzu już mówią "na dwór" - dawny zabór rosyjski. Mój mąż właśnie ze świętokrzyskiego i mówi na dwór a ja na pole, ale już się galicjok z niego robi i nie drażni go "pole"

idźże, zróbże, ze synem we Wiśle
otwarłaś okno? otwarłam... zamkłam , "prawie się zrobi" i "zaś"
dla mnie to wyrażenia były szokiem w małopolsce i trochę mi zeszło zanim zrozumiałam o co chodzi

Myszka - gratuluję! moja na końcu 34 tc robi istne tańce, chociaż miejsca już ma mało i juz grzecznie siedzi główka w dół.
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-10, 10:50   #568
Melka88
Zakorzenienie

Cytat:
A które to gałęzie gospodarki tak prężnie działają?

Odnośnie Roztowskiego to zgodzę się, że z ministrów PO, on jeden zna się na tym co robi :)

Co do PP, to któż tam się aż tak na prawie zna, żeby przepisy czyścić ?
Ja jestem fanką Kwiatkowskiego. Moim zdaniem jest najlepszym ministrem sprawiedliwości, trochę jego projektów mi się przez łapki przewinęło

A co do RP - Palikot mowił, że żaden z jego startujacych ludzi nie będzie członkiem rządu.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno

Edytowane przez Melka88
Czas edycji: 2011-10-10 o 10:52
Stary 2011-10-10, 10:51   #569
blair witch
Zakorzenienie

Z takich różnic w wyrażaniu mam jeszcze jedno - u mnie się mówiło 'idę na nogach', czy do sklepu, czy do szkoły, czy gdzieśtam. Jak dziewczyna mojego kuzyna przeprowadziła się do nas z Białegostoku, to nie mogła się nadziwić, i ciągle pytała że może na rękach lepiej Bo u nich się chodzi pieszo albo piechotą
Stary 2011-10-10, 10:56   #570
szyrek
Zadomowienie

A "Którą masz godzinę?" wydawało mi się uniwersalne, ale kolega z Wawy był w szoku

Dziewuszki, kojarzycie może w w Krk jakieś w miarę odludne miejsce do nauki jazdy? Takie bez drzew i słupów żebym w nie nie wjechała i bez ludzi żeby zbyt dużo ofiar mojej nauki nie było?
Auto, auto, auto mam

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości