Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:) - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-08, 22:33   #541
Camomile
Zadomowienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)

Dobry wieczor

Bylam dzis u fryzjera, mam krotkie wlosy szok normalnie, musze sie przyzwyczaic.
Ale Tztowi sie podoba.

Nie dam rady dzis wszystkiego nadrobic.

Dziewczonka,
przykro mi, ze twoj TZ stracil prace. Mam nadzieje, ze uda sie znalezc cos nowego, moze lepszego niz poprzednia? Trzymam kciuki z taka iloscia forumowych kciukow musi sie udac!

Moria
, co do ubierania dzieciaczkow, hmmmmmm, to u nas TZ jest zmarzluch a ja ciepluch, ale ubieram Nadii jedna warstwe wiecej niz sobie (z tym ze kocyk tez licze jako warstwe), w domu czesto tak samo jak ja jest ubrana i jej cieplo (kiedys sprawdzalam karczek czesto, teraz juz rzadziej).

Ale na dwor zaczelam jej zakladac czapke bo wieje, no i kombinezonik dzisiaj jej sprawilismy wreszcie taki oto na wieksze chlody.

Ale chetnie poczytam jak ubieracie maluszki, bo czasami mam watpliwosci, takze Eve, dzieki za wyklad.
Tez mam wrazenie, ze u nas pogoda bardziej zmienna niz w PL.

Paulizia, fajna stronka, poogladalam sobie.
Dzieki, ze wkleilas linka.

Eweska, nie czuj sie ignorowana prosze ja zawsze Twoje posty z uwaga czytam, tak zreszta jak wszystkie inne. Ale nie zawsze mam czas/daje rade wszystkim odpisac. Jest nas tutaj duzo i tak to wychodzi czasami.

Mary, baw sie dobrze, wypij nasze zdrowie

Matall, brawo dla Edzika

Caffelatte, witaj z powrotem, dawno Cie nie bylo

Anula, ja sie dolaczam do apelu Daisy, nie mamy Cie dosyc i nie mysl o sobie tak zle!
Sciski

Co do jedzonka to Nadia caly tydzien ladnie jadla kleik ryzowy, jutro bedzie debiut warzywkowy, na pierwszy ogien pojdzie ziemniaczek.
Chcialam jeszcze raz podziekowac za watek zywieniowy w K, bardzo przydatny

Zmykam spac, dobranoc Wam

Edytowane przez Camomile
Czas edycji: 2011-10-08 o 23:31
Camomile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 22:45   #542
Eve1603
Zakorzenienie

Gusia
im bardziej i czesciej sie ze mna zgadzasz, tym wieksza ma milosc do Ciebie

Lolka
"cudo" swietne, u mnie w lidlu byly takie maty i gdyby byly tak przecudnej urody jak te, ktore pokazalas, to z pewnoscia bym kupila bo nie moglabym ich w sklepie samych zostawic A te ile kosztuja?
Takie puzzle mial Olek, zachwycony nie byl, od roku leza gdzies moze teraz sie nimi zainteresuje, musze wyjac.

Dziewczonka
zapomnialam wczesniej, przykro mi bardzo z powodu pracy Tza, wiem co czujesz bo przechodzilam przez to, ale bedzie lepiej

Camomile
nie ma za co dopoki nie uwazacie mnie za przemadrzala ropuche, to wszystko w porzadku
Bardzo sexi kombinezon

Tyle na dzis ode mnie, nie chce zapeszac, ale drugi wieczor pod rzad Maya zasnela "od pierwszego smoka"

Dobranoc

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 07:13   #543
MoniaK
Zakorzenienie

Dzień dobry Wszystkie jeszcze śpią?
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 07:26   #544
anula_81
Zakorzenienie

witam
Monia ja nei spie.... moje dziecko postanowilo wstac o 5:50...
troche jeszcze drzemalo z nami w lozku potem ale generalnie od tej nie spi, a ja znowu na rzesach chodze

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 07:44   #545
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
witam
Monia ja nei spie.... moje dziecko postanowilo wstac o 5:50...
troche jeszcze drzemalo z nami w lozku potem ale generalnie od tej nie spi, a ja znowu na rzesach chodze
witaj w klubie ja codziennie tak mam
Stary 2011-10-09, 08:02   #546
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Bry

U nas nocka fajna. Pepe spał do 5.00 ( byłam w szoku, jak zobaczyłam która godzina ). I nawet za bardzo głodny nie był, jeszcze zdążyłam odciagnąć mleko, zanim dostał butlę.
Potem wzięłam go do nas do łóżka i pospaliśmy do 7.50.
Teraz pojedzony bawi się w łóżeczku, a ja mogę zjeść śniadanie ( bo tż poszedł na wybory i do kościoła ).
Pogoda pod psem ;/

Współczuję Wam dziewczyny nocek

Przeanalizowaliśmy wczoraj wieczorem menu naszego synka i to, jak wygląda i od dzisiaj ograniczamy jedzenie o jedno mleko.
Utwierdziłam się w przekonaniu, że dobrze robimy, gdy poczytałam w klubie, ile jedzą inne dzieci. Nie będziemy tuczyć Piotrusia

Miłego dnia
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 08:28   #547
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Lolus, ale ta mata faaaaaaaaaaajna

Anulko, a katarek przechodzi Wam ?

Anulinko,. sliczny avatar !!

Camomile, o zdjęcia prosimy

Hejka,
ja szybciorem bo własnie się budzi smerfetka.
Dziś jedzonko o 3.30 potem dopiero 7.30
Ciągle robię za rzadką kaszkę do smoczka kaszkowego i jak to mąż powiedział, leje się malutkiej po ryjku... (bo to on ją karmi butlą, ja tylko chwilunię spróbowałam )
A co do ubierania, wyjechalismy wczoraj ok 19 na zakupy, na dworze było 7,5 a ja mała ubrałam w pajaca welurowego i kombinezon polarowy (bez stópek) i kaptur na głowie. Nie miała czapki, nie miała kocyka, nie miała skarpeteczek albo butków na nogach tylko wystawały te biedne piętki w pajacu...
Niby do przejścia jakies 100m ale miałam stracha że się przeziębi bo nawet mnie zimno w kurtce było, na szczęście wszystko ok

Kurde lece bo jeszcze słysze kupke
Dziś jedziemy na paintball

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-09, 08:41   #548
MoniaK
Zakorzenienie

Anulinko, a ile Piotruś waży? Bo on pije Twoje mleczko a wiadomo, że piersiowe bardziej lekkostrawne i mniej kaloryczne

Daisyy, ja Ci mówiłam że do smoczka kaszkowego TT musi być mega gęsta ta kasza, bo inaczej dziecko się uleje po pachy Tam jest bardzo duża ta dziura
Stary 2011-10-09, 09:00   #549
k190172
Raczkowanie

GG do k190172

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
k190, ania2631, bo to chodzi o to ze my tez potrzebujemy sie poprzytulac do naszych skarbeczkow cudownych

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
a Nadia odkryla dzis swoje kolanka i ciagle sie za nie lapie
dla córci za kolanka. Mój Igorek starszy troszke od Nadi a jeszcze nic nie umie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Marchewkowe zdziwienie uwiecznione w albumie
Ślicznie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Edzik właśnie stanął na wyprostowanych rączkach i nóżkach!
I tak się trzymał dłuższą chwilę...

Szkoda, że nie zdążyłam zrobić zdjęcia
Ale jak tak zrobi kolejny raz, to na pewno od razu cyknę fotę i Wam pokażę!
Jaki Edzik wysportowany

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
SiLLee Albo zapadniemy w sen zimowy. Przespimy mrozy i na wiosne wyskoczymy na spacer

Cytat:
Napisane przez asiak1981 Pokaż wiadomość
A w ogóle u nas chorobowo nada, Kasia ponad 2 tyg zielone gile (na szczęście coraz mniej) a Wojtek dziś 9 dzień kataru i niestety dostał antybiotyk Muszę go o 3 w nocy obudzić na kolejną dawkę.
Zdrówka życzę

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
K19 a jaki kombinzeon myślisz kupic? Jesienny czy od razu zimowy? A kuterczke jakąś macie.. może na razie wystarczy póki rozeznasz się w temacie
Sama jeszcze nie wiem ,tak czytam co dziewczyny pisze oglądam zdjęcia kombinezonów które kupiły Ale nie wiem.Troszke się rozglądałam ale nie znalazłam nic ciekawego

U nas nocka jak dawniej Igorek poszedł spać 8.30 obudził się o 6:00 zjadł i spał do 9:30 jeszcze Teraz mnie woła więc uciekam

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Anulinko, a ile Piotruś waży? Bo on pije Twoje mleczko a wiadomo, że piersiowe bardziej lekkostrawne i mniej kaloryczne

Daisyy, ja Ci mówiłam że do smoczka kaszkowego TT musi być mega gęsta ta kasza, bo inaczej dziecko się uleje po pachy Tam jest bardzo duża ta dziura

Ja jak zaczełam karmić Igora MM to nie wiedziałam ze jedna z butelek ma smoczek do kaszek własnie ,on sie przyzwyczaił i teraz sie wkurza jak wolno leci

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Dala Zosi z okazji 5 miesięcy:ro za:
Dla Izy z okazji 5 miesięcy:ro za:
Dla Mayi z okazji 4 misięcy:roza :
Stary 2011-10-09, 09:01   #550
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:

We wtorek miał 7600 g, ale jak patrzę na niego, to widzę szczególnie po nóżkach, jakie ma puce ( i to coraz większe ). A nie chcemy, aby był spasiony. Tym bardziej, że ostatnio sam nie upomina się o jedzenie, je, co dajemy, czyli nie bywa głodny.
Dzisiaj damy butlę mniej i zobaczymy, czy jak zareaguje
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 09:02   #551
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez k190172 Pokaż wiadomość
Ja jak zaczełam karmić Igora MM to nie wiedziałam ze jedna z butelek ma smoczek do kaszek własnie ,on sie przyzwyczaił i teraz sie wkurza jak wolno leci
ale masz smoczek TT? Bo w tym smoczku jest na prawdę dużaaaa dziura i ja sobie nie wyobrażam dawać samego mleka tym smoczkiem

Tymek dostał z rana 120 mm i padł do spania jak kawka. Coraz bardziej przekonuję się do tego aby przechodzić na mm

Malujecie paznokcie? Jak chodziłam do pracy to dwa dni i już miałam starte końcówki. Teraz od czwartku mam ciemny mani i jest prawie idealny Pewnie to zasługa tego, iż mniej piszę na kompie.

Anulinko, skoro nie upomina się o jedzenie to inna inszość Ja też bym go trochę przetrzymała w takim razie

Edytowane przez MoniaK
Czas edycji: 2011-10-09 o 09:03

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-09, 09:10   #552
mamaoptymistka
Zadomowienie

Cytat:
Może ty mi poradzisz co kupić dla synka jako podłoże do zabawy jak już maluszke będzie sam siedzial? Coś na panele.. bo nie mam w domu żadnego dywanu. Co według Ciebie dobrze się sprawdza? Koc? może jakas mata grubsza, ale taka bez pałąku? No chyba, że kojec.. ale czy to nie za wcześnie? Podpowiesz coś?
Loluś miałam Ci odpisać a potem umknęło.
No więc też ta sama kwestia spędza mi ostatnio sen z powiek. Na czym tego malucha kłaść jak zacznie się obracać. No i np. u mojej szwagierki super sprawdziła się mata gimnastyczna coś takiego i malutka siedziała na tym i bawiła się.
Jeszcze coś takiego bardzo mi się podoba i mocno się nad nią zastanawiam.

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
Lolka
"cudo" swietne, u mnie w lidlu byly takie maty
jakie były w Lidlu maty??????

Dziś w Biedronce jak kupowałam pieluchy pytałam czy te zabawki Fisher jeszcze będą ona powiedziała że tak na pewno bo im się towar często powtarza.

Potem napiszę więcej bo mam teraz urwanie głowy i mocno myślę nad pewną kwestią potem dam znać o co chodzi.
Stary 2011-10-09, 09:21   #553
k190172
Raczkowanie

GG do k190172

Cytat:
ale masz smoczek TT? Bo w tym smoczku jest na prawdę dużaaaa dziura i ja sobie nie wyobrażam dawać samego mleka tym smoczkiem

Tymek dostał z rana 120 mm i padł do spania jak kawka. Coraz bardziej przekonuję się do tego aby przechodzić na mm
Nie mam TT
Przynajmniej sobie odpoczniesz skoro Tymuś śpi ,może jednak lepiej by było gdyby dostawał MM oboje byście mogli spać spokojnie w nocy a w dzień cieszyć się sobą A jakie mleczko dajesz Tymusiowi?
Stary 2011-10-09, 09:22   #554
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Dzień dobry przeczytałam was każda każdej odpowiedziała więc nie mam co dodać...
u nas średnio, Nikolka nadal gorączkuje 37,6 st W nocy śpi ładnie, chociaż dzisiaj miałam pobudkę już o 6.30- dla mnie to za szybko!!!!
Teraz mała spi (edit już nie spi) a mąż pojechał zdać elementy klientowi. Myśle zeby się zdrzemnąć (już o tym nie myśle)
ale najpierw lece do klubu

ps.ogladalam wieczorem wczoraj film "rytuał" ehhh a teraz sram w gacie (przepraszam za dosłowność)

buziaczki
Nikosia

Edytowane przez 24kasia86
Czas edycji: 2011-10-09 o 09:25
24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 09:28   #555
zosiaaa
Zadomowienie

witam

u nas nocka z pobudką już przed 2 i później problem z zaśnięciem, zaczynam zastanawiać się nad zagęszczeniem mleka

Antropia ja też chodzę do coccodrillo oko nacieszyć, ale zazwyczaj wychodzę z czymś w ręku bo nie mogę się oprzeć

Camomile bardzo krótkie??? bo o ile kojarzę to ty miałaś dosyć długie

Ddaaiissyy czyli wychodzi na to że u was zagęszczone mleczko = dłuższy sen???

Asiak dużo zdrówka

Mmaoptymistka świetna ta druga mata

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-09, 09:31   #556
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość

Lolka
"cudo" swietne, u mnie w lidlu byly takie maty i gdyby byly tak przecudnej urody jak te, ktore pokazalas, to z pewnoscia bym kupila bo nie moglabym ich w sklepie samych zostawic A te ile kosztuja?
Takie puzzle mial Olek, zachwycony nie byl, od roku leza gdzies moze teraz sie nimi zainteresuje, musze wyjac.

Eveuś
ja myślałam o tych puzzlach na poczatek nie do zabawy, tylko rozłożyć/złożyć na panelach i jako mata czy kocyk żby robiły.. myślisz, że to głupi pomysł?!

"Cudo" kosztuje 300 zł

Cytat:
A to długo tego omyłkowego smoka uzywaliście?
...a teraz Igi tylko na MM, czy karmisz jeszcze UU??

U nas noc tak o.. ale już szkoda słów, żebym się nad tym rozwodziła!
Zmykamy na cały dzionek dziś zaświeciło słoneczko, więc trzeba się ruszyć.. chociaż zimno mimo słonka!

Miłej niedzili wam dziewczynki życzę i przesyłam buziaczki dla świętujących dziś dzieciaczków
Stary 2011-10-09, 09:37   #557
zosiaaa
Zadomowienie

ale ze mnie gapa

wszystkiego naj dla Zosi, Izy i Mayi

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 09:39   #558
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
(..)

MoniśK
nie smutaj się.. u mnie jak zaczął się koszmar z nocami to pierwsze co to właśnie też o tym pomyślałam i na początku też jakoś tak przykro sie zrobiło.. ale przecież to nic strasznego i tak długo karmiłaś/karmisz Tymusia swoim mleczkiem, więc i tak super!!

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
Loluś miałam Ci odpisać a potem umknęło.
No więc też ta sama kwestia spędza mi ostatnio sen z powiek. Na czym tego malucha kłaść jak zacznie się obracać. No i np. u mojej szwagierki super sprawdziła się mata gimnastyczna coś takiego i malutka siedziała na tym i bawiła się.
Jeszcze coś takiego bardzo mi się podoba i mocno się nad nią zastanawiam.
Przepraszam, ze tak Cię nudze.. ale ty masz zawsze super pomysły do zabaw, zabwek itp. ze musiałam się ciebie poradzić
Ta mata gimnastyczna to chyba ma podobne tworzywo jak te puzzle piankowe więc może te puzzle właśnie nie taki zły pomysł
Ta kolorwa mata rzeczywiście fajna, ale nie mała? hmm.. trochę pod kojec mi podchodzi co myślisz o takich właśnie tradycyjnych kojacach np coś takiego? Czy to już bardzoiej dla dziecka, które potrafi chodzić?
PS. Nienawidze tego słowa "kojec"!!!

Edytowane przez Lolka1212
Czas edycji: 2011-10-09 o 09:45
Lolka1212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 09:45   #559
Paulizia
Wtajemniczenie

Witam

Noc srednia, bo Antek od 3 zaczal sie mega wiercic. Dostal mleko, ale nie pomoglo usnac i dalej sie wiercil az w koncu wzielam go i przytulilam do siebie i zasnal w momencie. Brakowalo mu przytulenia... jak ja go kocham

Nalozylam sobie na ryja wczoraj maseczke Detox i co? mam dwa nowe pryszcze

24kasia, a gdzie mieszysz temp? 37,6 to nie jest goraczka
Normalna temperatura ciala wynosi:
37,0 w buzi
37,6 w odbycie
36,3 pod pacha.
Goraczka 39,0 w odbycie odpowiada 38,4 w buzi i 37,9 pod pacha.

Lolka, a ja myslalam ze Ty maty nie chcesz to sa takie maty bez zadnych palakow kolorowe

Camomile pokaz fryza

Anulinko, a czemu chcesz ograniczyc Piotrusiowi jedna butle? No chyba, ze nie potrzebuje, ale jesli potrzebuje... przeciez nie jest gruby. Inne dzieci jedza mniej, inne wiecej. Nie mozna sie sugerowac innymi tylko patrzec na swoje malenstwo, bo ono Ci powie ile potrzebuje zjesc No chyba, ze faktycznie jedno mleko zjada malutko i sie marnuje to wtedy mozna ograniczac

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-09, 09:46   #560
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mam TT
Przynajmniej sobie odpoczniesz skoro Tymuś śpi ,może jednak lepiej by było gdyby dostawał MM oboje byście mogli spać spokojnie w nocy a w dzień cieszyć się sobą A jakie mleczko dajesz Tymusiowi?
za dużo sobie nie odpoczęłam bo spał tylko godzinę o drzemkach w ciągu dnia więc nie mam co marzyć Kupuję Nan.

Cytat:

MoniśK
nie smutaj się.. u mnie jak zaczął się koszmar z nocami to pierwsze co to właśnie też o tym pomyślałam i na początku też jakoś tak przykro sie zrobiło.. ale przecież to nic strasznego i tak długo karmiłaś/karmisz Tymusia swoim mleczkiem, więc i tak super!!
wiem wiem, tylko najgorsze jest to że nawet jak przejdę na mm to nie mam gwarancji że Tymek będzie lepiej spał i szczerze mówiąc tym się bardziej przejmuję, niż całkowitym przejściem na mm

Mamaoptymiska, świetne te maty ale drogie

Kasia łódzka, przecież taka gorączka to nie gorączka

Edytowane przez MoniaK
Czas edycji: 2011-10-09 o 09:48
Stary 2011-10-09, 09:47   #561
Paulizia
Wtajemniczenie

Zosia, Iza, Maya z okazji Waszego swieta wszytskiego najlepszego, zdrowka i samych usmiechow
Stary 2011-10-09, 09:55   #562
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
24kasia, a gdzie mieszysz temp? 37,6 to nie jest goraczka
Normalna temperatura ciala wynosi:
37,0 w buzi
37,6 w odbycie
36,3 pod pacha.
Goraczka 39,0 w odbycie odpowiada 38,4 w buzi i 37,9 pod pacha.
Cytat:
Kasia łódzka, przecież taka gorączka to nie gorączka
mierze w odbycie! myslalam, ze normalna to 36,6....
a podobno stan podgorączkowy jest gorszy niż gorączka...
jeśli jest tak jak mówicie to bardzo wam za to dziękuje, od razu mi lżej

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

myslalam, ze dziecku sie mierzy w odbycie bo latwiej i ze tak mierzona temperatura odpowiada tej co pod pachą
Nikosia

Edytowane przez 24kasia86
Czas edycji: 2011-10-09 o 09:57
Stary 2011-10-09, 09:57   #563
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
mierze w odbycie! myslalam, ze normalna to 36,6....
a podobno stan podgorączkowy jest gorszy niż gorączka...
jeśli jest tak jak mówicie to bardzo wam za to dziękuje, od razu mi lżej

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

myslalam, ze dziecku sie mierzy w odbycie bo latwiej i ze tak mierzona temperatura odpowiada tej co pod pachą
w pupie się chyba odejmuje 5 kresek (nie pamiętam dokładnie), odejmujesz?
Stary 2011-10-09, 10:05   #564
82anusia
Zadomowienie

GG do 82anusia

Dla Flavcia, Zosi, Izy, Mai

MoniaK, jak tylko mam wolną chwilę to wpadam

Lolka

Dziewczonka, trzymam kciuki by Tż szybko znalazł pracę! Życzę zdrówka dla Alusi

k190172

Daisy, oczko Adasia na razie dobrze, niedawno skończyliśmy je kropić, pediatra powiedziała, że jeśli po kilku dniach znów zacznie ropieć, wizyta u okulisty nas czeka. Mam nadzieję jednak, że nie będzie takiej potrzeby.

antropia, jeśli dobrze pamiętam mimbi coś polecała na plamy, ale co nie pamiętam. Nie za dużo Ci pomogłam

Mamooptymistko, urocze są takie chwile i te „rozmowy” dzieciaków.

Moria, ja wczoraj Adasia ubrałam w body na ramiączkach, bluzka z długim, bezrękawnik, spodnie dresowe, skarpetki i czapka. A jak wracaliśmy koło 22 dołożyłam sweterek jeszcze. Jechaliśmy do znajomych, także droga od domów do auta. Ale do wózka ubrałabym go tak samo.

Aulinka Nie wiem ile zjada Twój Piotruś, ale Adaś w dzień je co 2 - 2,5 godziny praktycznie, tyle że on się upomina. Ja podają mu butelkę, to zjada przeważnie 110-125 ml.

Noc spokojna 2 pobudki. Maja mi się rozchorowała ma temperaturę, trochę kaszle. Mam nadzieję, że Adaś się nie zarazi.
Idę uśpić marudę, bo leży w łóżeczku i zasnąć nie może.
Miłego dnia

Uzębienie Adasia

Maja
05.09.2007

Adaś
20.06.2011
82anusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 10:08   #565
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
w pupie się chyba odejmuje 5 kresek (nie pamiętam dokładnie), odejmujesz?
nie bo nie wiedzialam
dobrze was miec
Nikosia

Stary 2011-10-09, 10:20   #566
gusiagatko
Zakorzenienie

Lolka Mozna, mozna sie czasem z teciowej posmiac

Bardzo mi sie podoba to cudenko z Sterntalera co wkleilas ale oni to maja ceny Nadia dostala w prezencie osiolka z bijacym serduszkiem z tej firmy. Osiolka bardzo lubi przytulac i tarmosic a serduszko nie robi na niej najmniejszego wrazenia

k190172 dziekujemy Kochana Igorek ma jeszcze czas Przeciez wiesz, ze kazde dzieciatko rozwija sie we wlasnym tempie A Nadia to strasznie zywe, ruchliwe, glosne i niecierpliwe dziecko

mamaoptymistka Swietna ta mata

Zosia, Iza, Maya Kobietki kochane najlepszego dla Was Wasze zdrowko

Dobry dzien
Nocka ok, 3 pobudki i spanko do 7 ale, ale....maz wzial Nadie o 7 do innego pokoju a ja spalam do 10

06.07.2011
06:06

Edytowane przez gusiagatko
Czas edycji: 2011-10-09 o 10:21
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 10:28   #567
Paulizia
Wtajemniczenie

24Kasia te informacje, ktore Ci podalam ile wynosza normalne temp. to informacje z Encyklopedi zdrowia tak wiec sprawdzone zdrodlo
Stary 2011-10-09, 11:19   #568
matallewar
Zakorzenienie

Udało mi się zrobić fotkę, jak Eda wstaje na prostych nóżkach i rączkach

Do obejrzenia w albumie

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 11:27   #569
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Dzień Dobry dziewczynki w ten paskudny dzień, brrrr

Dziękuję za wszystkie kciuki, jesteście przekochane Princi, ania2631, gosiek217, poziomka, siLLee, zosiaaa, Weredka, Lolka, Camomile, Eve, 82anusia - buziak dla Was

U nas nocka od jakiegoś czasu standard, pobudka pomiędzy północą, a pierwszą - ululałam i obudziła się ok. 5:30 z płaczem A kiedyś przysypiała pięknie noc
Katar jest jakiś dziwny, tzn. nawet nie wiem czy to katar, non stop charczy, a jak próbuje ściągnąc to prawie nic nie schodzi....może od zębów.

Rozmawiałyście o ubieraniu maluszków, ja też zielona w tych sprawach....wczoraj poszłam z małą na spacer, było 10stop. - ona nie zmarzła, za to mnie tak wypiźdz...ło, że aż miło
Najgorszy problem mam w nocy....jest w pokoju ok. 20 stop. - ubieram pajaca i przykrywam pod paszki kołdrą i mam wrażanie, że marznie w ręce
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 11:47   #570
MoniaK
Zakorzenienie

Ja dzisiaj chyba założę Tymkowi kurteczkę a na nogi dresik i skarpetki. Spadamy do teściowej na obiad

Sto lat dla dzisiejszych solenizantów
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości