![]() |
#541 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)
Dobry wieczor
![]() Bylam dzis u fryzjera, mam krotkie wlosy ![]() Ale Tztowi sie podoba ![]() Nie dam rady dzis wszystkiego nadrobic ![]() Dziewczonka, przykro mi, ze twoj TZ stracil prace. Mam nadzieje, ze uda sie znalezc cos nowego, moze lepszego niz poprzednia? ![]() ![]() Moria , co do ubierania dzieciaczkow, hmmmmmm, to u nas TZ jest zmarzluch a ja ciepluch ![]() Ale na dwor zaczelam jej zakladac czapke bo wieje, no i kombinezonik dzisiaj jej sprawilismy wreszcie taki oto na wieksze chlody ![]() Ale chetnie poczytam jak ubieracie maluszki, bo czasami mam watpliwosci, takze Eve, dzieki za wyklad ![]() Tez mam wrazenie, ze u nas pogoda bardziej zmienna niz w PL. Paulizia, fajna stronka, poogladalam sobie ![]() Dzieki, ze wkleilas linka. Eweska, nie czuj sie ignorowana prosze ![]() ![]() Mary, baw sie dobrze, wypij nasze zdrowie ![]() ![]() Matall, brawo dla Edzika ![]() Caffelatte, witaj z powrotem, dawno Cie nie bylo ![]() Anula, ja sie dolaczam do apelu Daisy ![]() ![]() Sciski ![]() Co do jedzonka to Nadia caly tydzien ladnie jadla kleik ryzowy, jutro bedzie debiut warzywkowy, na pierwszy ogien pojdzie ziemniaczek ![]() Chcialam jeszcze raz podziekowac za watek zywieniowy w K, bardzo przydatny ![]() Zmykam spac, dobranoc Wam ![]() Edytowane przez Camomile Czas edycji: 2011-10-08 o 23:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#542 |
Zakorzenienie
|
Gusia
im bardziej i czesciej sie ze mna zgadzasz, tym wieksza ma milosc do Ciebie ![]() Lolka "cudo" swietne, u mnie w lidlu byly takie maty i gdyby byly tak przecudnej urody jak te, ktore pokazalas, to z pewnoscia bym kupila bo nie moglabym ich w sklepie samych zostawic ![]() Takie puzzle mial Olek, zachwycony nie byl, od roku leza gdzies ![]() Dziewczonka zapomnialam wczesniej, przykro mi bardzo z powodu pracy Tza, wiem co czujesz bo przechodzilam przez to, ale bedzie lepiej ![]() Camomile nie ma za co ![]() ![]() Bardzo sexi kombinezon ![]() Tyle na dzis ode mnie, nie chce zapeszac, ale drugi wieczor pod rzad Maya zasnela "od pierwszego smoka" ![]() Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#543 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]()
#544 |
Zakorzenienie
|
witam
![]() Monia ja nei spie.... moje dziecko postanowilo wstac o 5:50... troche jeszcze drzemalo z nami w lozku potem ale generalnie od tej nie spi, a ja znowu na rzesach chodze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#545 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#546 |
Wtajemniczenie
|
Bry
![]() U nas nocka fajna. Pepe spał do 5.00 ![]() Potem wzięłam go do nas do łóżka i pospaliśmy do 7.50. Teraz pojedzony bawi się w łóżeczku, a ja mogę zjeść śniadanie ( bo tż poszedł na wybory i do kościoła ). Pogoda pod psem ;/ Współczuję Wam dziewczyny nocek ![]() Przeanalizowaliśmy wczoraj wieczorem menu naszego synka i to, jak wygląda ![]() Utwierdziłam się w przekonaniu, że dobrze robimy, gdy poczytałam w klubie, ile jedzą inne dzieci. Nie będziemy tuczyć Piotrusia ![]() Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#547 |
Zakorzenienie
|
Lolus, ale ta mata faaaaaaaaaaajna
![]() Anulko, a katarek przechodzi Wam ? Anulinko,. sliczny avatar !! Camomile, o zdjęcia prosimy ![]() Hejka, ja szybciorem bo własnie się budzi smerfetka. Dziś jedzonko o 3.30 potem dopiero 7.30 Ciągle robię za rzadką kaszkę do smoczka kaszkowego i jak to mąż powiedział, leje się malutkiej po ryjku... (bo to on ją karmi butlą, ja tylko chwilunię spróbowałam ![]() A co do ubierania, wyjechalismy wczoraj ok 19 na zakupy, na dworze było 7,5 a ja mała ubrałam w pajaca welurowego i kombinezon polarowy (bez stópek) i kaptur na głowie. Nie miała czapki, nie miała kocyka, nie miała skarpeteczek albo butków na nogach tylko wystawały te biedne piętki w pajacu... Niby do przejścia jakies 100m ale miałam stracha że się przeziębi bo nawet mnie zimno w kurtce było, na szczęście wszystko ok Kurde lece bo jeszcze słysze kupke Dziś jedziemy na paintball ![]()
#548 |
Zakorzenienie
|
Anulinko, a ile Piotruś waży? Bo on pije Twoje mleczko a wiadomo, że piersiowe bardziej lekkostrawne i mniej kaloryczne
![]() Daisyy, ja Ci mówiłam że do smoczka kaszkowego TT musi być mega gęsta ta kasza, bo inaczej dziecko się uleje po pachy ![]() ![]()
#549 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ślicznie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() U nas nocka jak dawniej ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
Ja jak zaczełam karmić Igora MM to nie wiedziałam ze jedna z butelek ma smoczek do kaszek własnie ,on sie przyzwyczaił i teraz sie wkurza jak wolno leci ![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Dala Zosi ![]() ![]() ![]() ![]() Dla Izy z okazji 5 miesięcy ![]() ![]() ![]() Dla Mayi z okazji 4 misięcy ![]() ![]() ![]()
![]() |
#550 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
We wtorek miał 7600 g, ale jak patrzę na niego, to widzę szczególnie po nóżkach, jakie ma puce ( i to coraz większe ![]() Dzisiaj damy butlę mniej i zobaczymy, czy jak zareaguje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#551 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tymek dostał z rana 120 mm i padł do spania jak kawka. Coraz bardziej przekonuję się do tego aby przechodzić na mm ![]() Malujecie paznokcie? ![]() ![]() Anulinko, skoro nie upomina się o jedzenie to inna inszość ![]() ![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-10-09 o 09:03 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#552 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No więc też ta sama kwestia spędza mi ostatnio sen z powiek. Na czym tego malucha kłaść jak zacznie się obracać. No i np. u mojej szwagierki super sprawdziła się mata gimnastyczna coś takiego i malutka siedziała na tym i bawiła się. Jeszcze coś takiego bardzo mi się podoba i mocno się nad nią zastanawiam. jakie były w Lidlu maty?????? Dziś w Biedronce jak kupowałam pieluchy pytałam czy te zabawki Fisher jeszcze będą ona powiedziała że tak na pewno bo im się towar często powtarza. Potem napiszę więcej bo mam teraz urwanie głowy i mocno myślę nad pewną kwestią potem dam znać o co chodzi.
![]() |
#553 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Przynajmniej sobie odpoczniesz skoro Tymuś śpi ,może jednak lepiej by było gdyby dostawał MM ![]() ![]() ![]()
![]() |
#554 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() ![]() u nas średnio, Nikolka nadal gorączkuje 37,6 st ![]() ![]() Teraz mała spi (edit już nie spi) a mąż pojechał zdać elementy klientowi. Myśle zeby się zdrzemnąć ![]() ale najpierw lece do klubu ps.ogladalam wieczorem wczoraj film "rytuał" ehhh a teraz sram w gacie (przepraszam za dosłowność) buziaczki ![]()
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia ![]() Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2011-10-09 o 09:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#555 |
Zadomowienie
|
witam
![]() u nas nocka z pobudką już przed 2 i później problem z zaśnięciem, zaczynam zastanawiać się nad zagęszczeniem mleka ![]() Antropia ja też chodzę do coccodrillo oko nacieszyć, ale zazwyczaj wychodzę z czymś w ręku bo nie mogę się oprzeć ![]() Camomile bardzo krótkie??? bo o ile kojarzę to ty miałaś dosyć długie ![]() Ddaaiissyy czyli wychodzi na to że u was zagęszczone mleczko = dłuższy sen??? Asiak dużo zdrówka ![]() Mmaoptymistka świetna ta druga mata ![]()
![]() |
#556 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Eveuś ja myślałam o tych puzzlach na poczatek nie do zabawy, tylko rozłożyć/złożyć na panelach i jako mata czy kocyk żby robiły.. myślisz, że to głupi pomysł?! "Cudo" kosztuje 300 zł ![]() Cytat:
![]() ![]() ...a teraz Igi tylko na MM, czy karmisz jeszcze UU?? U nas noc tak o.. ale już szkoda słów, żebym się nad tym rozwodziła! Zmykamy na cały dzionek dziś ![]() Miłej niedzili wam dziewczynki życzę ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#557 |
Zadomowienie
|
ale ze mnie gapa
wszystkiego naj dla Zosi, Izy i Mayi ![]()
#558 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
MoniśK nie smutaj się.. u mnie jak zaczął się koszmar z nocami to pierwsze co to właśnie też o tym pomyślałam i na początku też jakoś tak przykro sie zrobiło.. ale przecież to nic strasznego i tak długo karmiłaś/karmisz Tymusia swoim mleczkiem, więc i tak super!! Cytat:
![]() Ta mata gimnastyczna to chyba ma podobne tworzywo jak te puzzle piankowe ![]() ![]() Ta kolorwa mata rzeczywiście fajna, ale nie mała? hmm.. trochę pod kojec mi podchodzi co myślisz o takich właśnie tradycyjnych kojacach np coś takiego? Czy to już bardzoiej dla dziecka, które potrafi chodzić? PS. Nienawidze tego słowa "kojec"!!! Edytowane przez Lolka1212 Czas edycji: 2011-10-09 o 09:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#559 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Noc srednia, bo Antek od 3 zaczal sie mega wiercic. Dostal mleko, ale nie pomoglo usnac i dalej sie wiercil az w koncu wzielam go i przytulilam do siebie i zasnal w momencie. Brakowalo mu przytulenia... ![]() ![]() Nalozylam sobie na ryja wczoraj maseczke Detox i co? mam dwa nowe pryszcze ![]() 24kasia, a gdzie mieszysz temp? 37,6 to nie jest goraczka ![]() Normalna temperatura ciala wynosi: 37,0 w buzi 37,6 w odbycie 36,3 pod pacha. Goraczka 39,0 w odbycie odpowiada 38,4 w buzi i 37,9 pod pacha. Lolka, a ja myslalam ze Ty maty nie chcesz ![]() ![]() Camomile pokaz fryza ![]() Anulinko, a czemu chcesz ograniczyc Piotrusiowi jedna butle? No chyba, ze nie potrzebuje, ale jesli potrzebuje... przeciez nie jest gruby. Inne dzieci jedza mniej, inne wiecej. Nie mozna sie sugerowac innymi tylko patrzec na swoje malenstwo, bo ono Ci powie ile potrzebuje zjesc ![]() ![]()
![]() |
#560 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mamaoptymiska, świetne te maty ale drogie ![]() Kasia łódzka, przecież taka gorączka to nie gorączka ![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-10-09 o 09:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#561 |
Wtajemniczenie
|
Zosia, Iza, Maya z okazji Waszego swieta wszytskiego najlepszego, zdrowka i samych usmiechow
![]() ![]() ![]()
#562 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a podobno stan podgorączkowy jest gorszy niż gorączka... jeśli jest tak jak mówicie to bardzo wam za to dziękuje, od razu mi lżej ![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- myslalam, ze dziecku sie mierzy w odbycie bo latwiej i ze tak mierzona temperatura odpowiada tej co pod pachą ![]()
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia ![]() Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2011-10-09 o 09:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#564 |
Zadomowienie
|
Dla Flavcia, Zosi, Izy, Mai
![]() ![]() MoniaK, jak tylko mam wolną chwilę to wpadam ![]() Lolka ![]() Dziewczonka, trzymam kciuki by Tż szybko znalazł pracę! Życzę zdrówka dla Alusi ![]() k190172 ![]() Daisy, oczko Adasia na razie dobrze, niedawno skończyliśmy je kropić, pediatra powiedziała, że jeśli po kilku dniach znów zacznie ropieć, wizyta u okulisty nas czeka. Mam nadzieję jednak, że nie będzie takiej potrzeby. antropia, jeśli dobrze pamiętam mimbi coś polecała na plamy, ale co nie pamiętam. Nie za dużo Ci pomogłam ![]() Mamooptymistko, urocze są takie chwile i te „rozmowy” dzieciaków. Moria, ja wczoraj Adasia ubrałam w body na ramiączkach, bluzka z długim, bezrękawnik, spodnie dresowe, skarpetki i czapka. A jak wracaliśmy koło 22 dołożyłam sweterek jeszcze. Jechaliśmy do znajomych, także droga od domów do auta. Ale do wózka ubrałabym go tak samo. Aulinka ![]() Noc spokojna 2 pobudki. Maja mi się rozchorowała ma temperaturę, trochę kaszle. Mam nadzieję, że Adaś się nie zarazi. Idę uśpić marudę, bo leży w łóżeczku i zasnąć nie może. Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#565 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dobrze was miec ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#566 |
Zakorzenienie
|
Lolka Mozna, mozna sie czasem z teciowej posmiac
![]() ![]() Bardzo mi sie podoba to cudenko z Sterntalera co wkleilas ale oni to maja ceny ![]() ![]() k190172 dziekujemy ![]() ![]() ![]() ![]() mamaoptymistka Swietna ta mata ![]() ![]() Zosia, Iza, Maya Kobietki kochane najlepszego dla Was ![]() ![]() Dobry dzien ![]() Nocka ok, 3 pobudki i spanko do 7 ale, ale....maz wzial Nadie o 7 do innego pokoju a ja spalam do 10 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-10-09 o 10:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#567 |
Wtajemniczenie
|
24Kasia te informacje, ktore Ci podalam ile wynosza normalne temp. to informacje z Encyklopedi zdrowia tak wiec sprawdzone zdrodlo
![]()
#568 |
Zakorzenienie
|
Udało mi się zrobić fotkę, jak Eda wstaje na prostych nóżkach i rączkach
![]() Do obejrzenia w albumie ![]()
![]() |
#569 |
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry dziewczynki w ten paskudny dzień, brrrr
![]() Dziękuję za wszystkie kciuki, jesteście przekochane Princi, ania2631, gosiek217, poziomka, siLLee, zosiaaa, Weredka, Lolka, Camomile, Eve, 82anusia - buziak dla Was ![]() U nas nocka od jakiegoś czasu standard, pobudka pomiędzy północą, a pierwszą - ululałam i obudziła się ok. 5:30 z płaczem ![]() ![]() Katar jest jakiś dziwny, tzn. nawet nie wiem czy to katar, non stop charczy, a jak próbuje ściągnąc to prawie nic nie schodzi....może od zębów. Rozmawiałyście o ubieraniu maluszków, ja też zielona w tych sprawach....wczoraj poszłam z małą na spacer, było 10stop. - ona nie zmarzła, za to mnie tak wypiźdz...ło, że aż miło ![]() Najgorszy problem mam w nocy....jest w pokoju ok. 20 stop. - ubieram pajaca i przykrywam pod paszki kołdrą i mam wrażanie, że marznie w ręce ![]()
![]() |
#570 |
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj chyba założę Tymkowi kurteczkę a na nogi dresik i skarpetki. Spadamy do teściowej na obiad
![]() Sto lat dla dzisiejszych solenizantów ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:57.