|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#541 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r.
Madziwnia mój też czwórkowy , mógłby się przyłożyć ale nie będę go męczyć ,cieszę się jak dostanie jakąś ocenę i mu gratuluję , nie robię awantury o gorszą tylko się pytam czy będzie mógł poprawić i zazwyczaj poprawia.Nie wszyscy muszą być we wszystkim najlepsi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#542 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() także luzik ![]() Cytat:
![]() ![]() co do podkreślonego, to z moich obserwacji wynika, że nie czasem a zawsze (takie moje doświadczenie empiryczne). Także nic się od twoich czasów nie zmieniło Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
cieszymy się razem, z wami ![]() i co w wypisie napisali?
![]() ![]() |
![]() |
#543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moim zdaniem takie podejście jest prawidłowe.Nie ma co ciskać dzieciaka,żeby lepiej się uczył skoro uczy się dobrze(dla 4 uczeń to dobry uczeń).Ja tam będę bardzo zadowolona jak moja córcia będzie czwórkowa. Ice świetne wiadomości.Bardzo się cieszę,że już razem jesteście ![]() Ale zimno jest ![]() ![]() Jezu ale kiszonej kapusty bym zjadła,a nie mam ![]()
![]() |
#544 |
Zakorzenienie
|
Ana to ukiś sobie
![]() ja właśnie niedługo będę kisić , musze beczkę swoją kupić bo zawsze od teściowej brałam wielki gliniany sagan ale oddałam jej bo jeszcze go w końcu stłukę i kupię sobie swoją bekę , tak ok. 30 kilo przez zimę zjemy ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Ja to uwielbiam taką świeżo posoloną i ubitą podżerać , ale mi smaku narobiłaś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#545 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() on to marzy, żeby być kucharzem, przepisy wszystkie ma obcykane, jeść sobie lubi sam gotować (do tego starszy brat go wykorzystuje ![]() ![]() ![]() a na razie go gnębię ![]() ![]() heh a ja tylko sprawdzam mu zeszyty i każę odrabiac zaległe prace domowe... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#546 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#547 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do religi to juz wogóle jakaś paranoja ![]() Ja nie wiem ale chyba zanim moje dzieci do komunii pójdą to będzie jedna wielka zadyma w szkole ![]() Ja miałam fajnego księdza do bierzmowania . BYł w zakonu i siedział ileś lat na misjach i bardzo ciekawe rzeczy opowiadał nie smęcił nie kazał się niczego uczyć . ale robiłam sama w kościele . Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#548 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
I oczywiście od razu zaczęłam zwracać uwagę na to jak Oliwka siada. Cytat:
Darusia - dużo zdrowia dla Was wszystkich.
![]() |
#549 |
Zakorzenienie
|
sara ja tez trzymam kciuki za to zeby to chwilowe bylo.
a ja chyba poki co nie podołam odpieluchowywaniu.... albo wy tu za pięknie o tym pisałyście..... dzisiaj byl dzien bez pampka, nocnik caly czas na wierzchu, ciągle pytania czy chce siusiu... a ani razu nie zrobił siusiu do nocnika, tylko chyba 7 razy na podłogę i wielka frajda bylo to jak mama z mopem latała... zrobił siku i wolał mnie żeby pokazać gdzie... na nocniku nie chciał siadać... nawet na moment;/ chwile posiedział na desce założonej na normalną muszle.. ale to i tak nic nie zrobił.... az kolo 18 sie wkurzyłam (miałam sporo pracy przy kompie ze zdjęciami) i założyłam mu pampka... chyba to jeszcze nie nasz czas;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#550 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#551 |
Zakorzenienie
|
nie gadaj ze to 2 tyg ma tak trwac;/ ja musze jego pokoj zamykac bo tam wykladzina na calosci...i poki nie skuma ze trzeba na nocnik to go tam chyba nie wpuszcze;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#552 |
Raczkowanie
|
sara- trzymam kciuki żeby się okazało ze to nic poważnego... ja małej nigdy nie pozwalałam siedzieć na W (w sensie dupka miedzy stopami)... siostra marcina zwracała zawsze na to uwagę bo jej syn ma problemy z nogami... ( z resztą z czym on nie ma problemów!) i teraz jak kala usiądzie krzywo to jej mówię 'usiądź ładnie!' a ona prostuje nogi i mówi 'tak?'
![]() tak piszecie o tych dzieciach i ambicjach rodziców... i mój młodszy brat ma przechlapane pod tym względem... moja mama strasznie dużo od niego wymaga... zawsze ma za słabe oceny nawet jeśli jako jedna z 2ch osób z klasy miał świadectwo z paskiem to przecież mógł mieć wyższą średnia... i nikt jej nie przegada... jemu z resztą też bo fakt faktem stać go na więcej... :P dobrze że ja aż tak nie miałam... chociaż z 2giej strony... ![]() i mam nadzieję że Kala nie będzie spełniać moich chorych ambicji... darusia- poślij mi adres!! ![]() ![]() i zdrówka jeszcze raz zyczę! ice- naciesz się małą! życzę szybkiego powrotu do normalności po tych wszystkich przeżyciach... ehh a u nas kolejny wieczór przed kompami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#553 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() To może i faktycznie w tym kierunku pójdzie skoro lubi to najważniejsze, mój z kolei informatyką się interesuje i z tego przedmiotu ma 5 i 6 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#554 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() choć gdyby to było moje to wyposażyłabym to w dywany bo jakoś nieswojo się czuję ![]() tak czy inaczej Dawidek ma jeszcze czas ![]() Cytat:
![]() najważniejsze, żeby chłopcy robili to co lubią ![]()
![]() |
#555 |
Zakorzenienie
|
tez tak chyba mysle... ze to nie jego pora... choc wkurza mnie gadanie tesciowej.... czemu go na nocnik nie sadzam... grrr
---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ---------- rycze jak bobr http://www.youtube.com/watch?has_ver...has_verified=1 uprzedzam - dla tych co maja silne nerwy;/ |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#556 |
Rozeznanie
|
młoda... matko. nie mam słów poprostu... poryczałam się... jak tak można?!
http://www.polskieradio.pl/5/3/Artyk...y-Zero-reakcji Edytowane przez sidorcia Czas edycji: 2011-10-19 o 23:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#557 |
Zakorzenienie
|
nie mam zielonego pojecia - ale tez ryczalam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#558 |
Rozeznanie
|
jak można nie zwrócić uwagi na umierające małe dziecko? na jakiegokolwiek człowieka, a przede wszystkim na dziecko?! przecież ta dziewczynka leżała na środku ulicy praktycznie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#559 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tobie zazdroszczę tego wołania w nocy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Eryk w pierwszej klasie miał same 5,6, i tylko kilka czwórek. a teraz to z jego ukochanej matmy 2, dostaje głównie. Jest to wynikiem nie tego że za głupi, tylko za dużo myśli jakby sobie uprościć. Więc jak jest zadanie rozpisz równanie, to on najchętniej sam wynik pisze a reszte w glowie liczy, bo to przeciez takie proste, i za to te dwójki ![]() Mój mały taka nie mowa, przeważnie tylko coś mruczy, jakby miał usta zaklejone. Na pytanie co misiu tu ma(oko) to mruga oczami, a na nosek swój marszczy. Ale czasami mnie zaskoczy, np zrobi siku ja nie zauważe to się patrzy na mnie i krzyczy Brawa Brawa, albo weźmie z łazienki pastę do zębów i wieczorem mi przynosi i mówi Pasta. Niekiedy trudne słowa powie ale to takie wszystko jednorazowe, jakoś mu te hm hm starcza, jak w kawale że kompot zawsze był, to mu też nie potrzebne gadanie ![]() ![]()
Edytowane przez pl_madzia Czas edycji: 2011-10-20 o 06:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#560 |
Zakorzenienie
|
Witam,
Czuję już sie dobrze i odzyskałam siły ![]() Tz przyniósł mi śniadanie do łóżka dzieckiem zajmuje sie babcia a ja zastanawiam sie czy wstać czy iść jeszcze spać ![]() Co do dziecka to ja chyba mam jakieś małe wymagania co do niego. Chodzi mi o to że nie pragnę tego aby była naj, naj, naj. Ona dla mnie jest wyjątkowa, niesamowita i niepowtarzalna. I codziennie jak ja widzę to wydaje mi się to takie niesamowite że ją mam i jakoś tak trudno mi uwierzyć że to moje własne dziecko. Wczoraj czytałam o tych wątpliwościach Bao czy Drcrona na temat mówienia i jednocześnie przeczytałam posta Sary i Ice. Wiem że mowa jest ważna ale gdy popatrzymy tam gdzie są naprawdę ważne problemy to to czy moje dziecko już mówi czy będzie mówiło za pół roku jet jakoś dla mnie bez różnicy. Co do ambicji rodziców. JA na szczęście nie miałam w dzieciństwie z tym problemów. Tata nie miał czasu zajmować sie naszą nauką. Mi od trzeciej klasy podstawowej nikt w domu nie sprawdza czy odrobiłam lekcję czy i co mam zadane. To był tylko i wyłącznie mój problem. Tato też mi czy siostrze nie pomagał w odrabianiu lekcji. Nie miał na to czasu. Do wczesnych lat powtarzał nam że nauka to nasz własny problem. Nie decydował za nas gdzie powinnyśmy się uczyć czy na jakie studia pójść. Powiedział tylko że jak chcemy studiować to będziemy studiowały a on to sfinansuje. Nie było mu łatwo bo my praktycznie razem studiowałyśmy i to trochę kosztowało. Nigdy z siostrą nie miałyśmy z niczego korków. Moja siostra miała często świadectwo z paskiem, ja nie ale utrzymywałam sie dość wysoko w klasie i to mi wystarczało. Ja pragnę aby moje dziecko było zdrowe, radosne i pełne pasji. Co do religii to ja jeszcze z tych co została wychowana na religii przy kościele. Za moich czasów nie było religii w szkole. Uwielbiałam chodzić na te religie, uwielbiałam długie rozmowy/dyskusje z księdzem czy katechetką. Teraz jest inaczej i ja jestem przeciwna religii w szkole. Nie rozumiem zmuszania dzieci do wiary. Wiarę trzeba poczuć w sobie a oni powinni być pomocni w odnalezieniu tej wiary. A tylko zniechęcają do niej. I jak czytam Was (czyli to pokolenie wychowane właśnie na religii w szkole) to to właśnie widać - Wasze "zniechęcenie" do wiary katolickiej.
#561 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mała wstanie to pojadę do sklepu,żeby kupić,bo muszę ją zjeść. Eeee faktycznie moje dziecko pod względem spania jest do pozazdroszczenia,ale ja to znowu się boję co to będzie jak ją przełóże do jej dorosłego łóżka ![]() Mi tylko na chuście zależy jakby co,bo całą reszte na all zamówiłam.Ja będę w poniedziałek to mam 3 h&m i objadę za tą chustą jeśli Ty nie dostaniesz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale głodna jestem,ale włosy mi schną,dziecko śpi,a w domu nawet kromki chleba nie mam,bo wszystko wczoraj pożarłam ![]()
![]() |
#562 |
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynki
![]() przeczytałam tylko ostatnią stronę niestety,ale: Ice bardzo się cieszę razem z Wami,że jesteście już w domu ![]() ![]() Sara trzymam kciuki żeby to było tylko chwilowe ![]() ![]() Madzia bardzo mi się podoba podejście do ocen,wydaje mi się,że tez takie będę ![]() ![]() PoP ja tez pamiętam religię w salkach z siostrą Heleną(cud kobieta)mimo,że byłam wtedy bardzo mała,to nadal pamiętam tematykę zajęć prowadzonych przez nią,jak był ksiądz to była też gitara,śpiewaliśmy było wesoło,a że było to koło parku to była jeszcze później zabawa a odkąd zajęcia przenieśli do szkoły to czaczęło się urywanie z lekcji religii ![]() co do nocnikato siku ok ale kupa nie ma opcji żeby zrobił na nocnik jak widzę,że się zabiera to go namawiam żeby zrobił do nocniczka to od razu kiwa,że nie i się zapiera w którymś rogu ![]() z jedzeniem u nas minęło jakiś chwilowy miał brak apetytu na szczęście,bo wszystko było na nie z innej beczki:co robicie z Dyni???wczoraj kupiłam,pokroiłam,ugotowa łam,zmiksowałam ale to jest niedobreee hej Ana była @ ?? ![]() Bao pisałaś o bon prix,bluzki do kitu?mi się ta podoba i miałam ją zamówić http://www.bonprix.pl/bp/offer.htm?pr=35577&reko=g to tez całkiem fajnie wygląda http://www.bonprix.pl/bp/offer.htm?pr=38419&reko=o http://www.bonprix.pl/bp/offer.htm?pr=52680&reko=o tylko ja się zawsze trykam tak zamawiac bez przymierzenia u nas w Realu chwilowo otworzyli(bo juz go nie ma) sklep bon prixu ale wyglądało to jak wielki ciucholand i się nie przyjęło Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2011-10-20 o 07:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#563 |
Zakorzenienie
|
tylkooliwka ja z bonpriksu mam kilka rzeczy i trafiłam na bardzo dobrej jakości, i z rozmiarem też ucelowałam. Kupuję nie na stronie bonpriksu ale przez all u tego sprzedawcy, dużo taniej można wycelować http://allegro.onet.pl/listing.php/user?us_id=13740088
Za zapłacenie masz 2 tyg, więc w ciągu tego czasu możesz jeszcze kilka rzeczy zakupić i jedna przesyłką przyślą ![]() Teraz mam cztery aukcje w toku, bo mojej mamie sukienki miałam kupić, a sobie jensy
![]() |
#564 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ice super, że malutka już w domu, możesz się nią nacieszyć w końcu. ![]() byliśmy rano na badaniach, pobrali jej krew, tak się darła. Jutro będą wyniki, mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze. Oliwka jak by Zosia tylko kuśtykała to bym się tak nie martwiła, ale ona nie mogła chodzić. Co drugi krok upadała na ziemie ![]()
![]() |
#565 | |
Zakorzenienie
|
Oliwka ja uwielbiam kiszone w każdej postaci i zawsze się krzywo na mnie patrzą(ciąża
![]() A ciąża niemożliwa,bo ja zatabletkowana i czego jak czego,ale tego pilnuje jak niczego innego ![]() Cytat:
Nie martw się,będzie dobrze ![]() Ale wizaż mnie wkurza dzisiaj,wywala mnie co chcę posta napisać albo strone zmieniam ![]()
![]() |
#566 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#567 | |
Wtajemniczenie
|
Madzia ile tam rzeczy
![]() Cytat:
![]() ![]() Ana jak tak mam na kiszone ogórki i jeszcze w jednej budzie są takie pyszne,że jak tylko pomyślę to ślinotoku dostaję,właśnie zaraz się upluję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#568 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Jeszcze mam pytanko. mam w lodówce juz chyba ze 3 miechy słoiczki (małe- 180g) z sosem i nie wiem totalnie jak je wykorzystać. To jest: Ragout z szynką wolową i rucolą. mam tych słoiczków chyba z 8. Moja mama mi podarowala bo gdzieś kupowała po 1zł. Tu piszą, ze sie go podgrzewa w garnku przez 5 minut. Czy ja mam coś kombinować czy tylko ugotować np. makaron... Oprócz tego mam także: pieczoną fasolę w sosie pomidorowym- co z tym mam zrobić?? Mam 5 puszek ![]()
![]() |
#569 |
Rozeznanie
|
Sara zdrówka dla zosi i oby to nic poważnego
![]() Ice fajnie, że już wróciliście do domku ![]() a ja wczoraj spotkałam sie z krytyką ![]() ![]() ![]() ![]() czy wy tez uważacie, że za cienko ją ubieram ?
#570 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do ubioru to ja tam nie wiem. No ja trochę grubiej małą ubieram. Mojej zakładam już kuteczkę a pod spodem ma bluzę lub jak cieplej to bluzkę z długim rękawem. Na głowę czapka bawełniana lub z włóczki, pod szyjkę apaszkę. Rękawiczki miała raz przez 3 minuty ![]() ![]() Wczoraj moje dziecko z nianią zrobiły mi piękny bukiet z liści... zdobi mi teraz pięknie pokój ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:58.