![]() |
#541 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6
Odnosnie uplawow-ja mialam cala ciaze,jakies 3 tygodnie temu sie zwiekszyly,a od 2 dni nie mam wcale ...Dziwne to
|
![]() ![]() |
![]() |
#542 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() piękne drzewa za oknem, też chce mieszkać w domu ![]() ![]() widzę, że jestem najmniej ogarnięta, bo nawet łóżeczka jeszcze nie ma ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#543 |
Zadomowienie
|
Gratulacje dla Ani
![]() ![]() ![]()
#544 |
Wtajemniczenie
|
Darusia duuuuuuzo sił dla mamusi!!! oby tym razem wszaystko super się udało !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Olusias suuuper miejscówka, chyba sama sie wprosze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#545 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja po porannym pobraniu krwi popijam sobie kawusie. Ale chce mi sie spac.... ostatnio to bym przesypiala pol doby! Oczywiscie nie ma to jak czekac w kolejce z milymi paniami po 60-tce... mierzenie wzrokiem, przepychanie sie na krzeselkach, aby przypadkiem nie ominela je ich kolejka... nawet noworodka nie chcialy przepuscic. Boze, obym taka nie byla na stare lata!!!! Zaraz Filipek wroci od babci i trzeba sie brac za robienie obiadu.
![]() |
#546 |
Zakorzenienie
|
Olusia dziwne nie dziwne tez bym ze 2 dni bez uplawow chciala
![]() u rodzicow moich tam gdzie do lutego mieskzalismy jest fajnie, na ulicy wszyscy sie znaja, ciotki to pol ulicy, 5 domow dalej sa juz waly rzeczka ,skansen łęgi, po jednej stronie nie mamy sasiadow przyjezdzaja raz na tydzien w roku nieraz 2 w roku, a z drugiej strony sa komorki rodzicow i nic nie widac ani nie slychac a sasiedzi nowi ale sa spoko, laska jest pielegniara w szpitalu. Gdybysmy mieli pieniadze skonczylibysmy gore robic i tam mieszkali ale to jest jakies 100.000 - nie wygramy-mic nie bedziemy, chyba ze tz sprzeda swoje mieszkanie ale tego nie bardzo chcemy robic ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- lce sprzatac za godzinke ma kolezanka wpasc a ja bym juz chciala miec posprzatane i obiad wstawiony
![]() |
#547 | |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() ANIU GRATULUJĘ!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() galaretki w czekoladzie też bym zjadła ![]() ![]() Ela-mam nadzieję,że nie pozwolisz by zerwał Ci paznokieć-teraz sa inne metody niż te najbardziej drastyczne...tzn klamry-wystarczy dobra pedikiurzystka i pedicure leczniczy Darusiaa-niezły sen ![]() nie wiem czy Wam zazdrościć czy nie tych szturchańców jakie dostajecie od swoich pociech?mnie nawet jak kopie to tylko jakaś część jest bolesna,a tak to ja specjalnie jeszcze drażnię by kopała ![]() ![]()
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-10-14 o 09:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#548 |
Zadomowienie
|
goraa najgorsze sa stare baby, bo u nich rzadkoscia jest, ze kogos przepuszcza, szybciej jest z facetami. Ostatnio na pobieraniu krwi, kolejka chyba 20 osob, kartka na drzwiach ze pierwszenstwo maja kobiety w ciazy i z malymi dziecmi. Nikt mnie nie chcial przepusic - tylko wzrok odwracali, dopiero jak tz zareagowal, to starszy pan mnie przepuscil, ale stare baby byly oburzone
![]() ![]() Olusia piekne gniazdko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#549 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do wydzieliny to bede obserwowac zabarwienie, ale tego nie ma na szczescie az tak duzo, zeby co chwile wkladke wymieniac, w nocy bylo chyba wiecej. A ja wlasnie jem ciemne tostowane pieczywko z pesto i awokado. Mniam. Polecem, normalnie jem awokado z szynka, ale jakas sliska juz byla i musialam wyrzuiuc. Olusia super kacik, fajne macie lozeczko |
||
![]() ![]() |
![]() |
#550 | ||
Zadomowienie
|
Aniu gratulację w końcu małą masz przy sobie.
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#551 |
Zadomowienie
|
gratulacje
9 miesięcy z OliV ![]() ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png Edytowane przez joamic1 Czas edycji: 2011-10-14 o 09:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#552 |
Zadomowienie
|
dygotka jak malego zaczne zaczepiac to mi takie kuksance potrafi zasadzic, ze i jeknac mi sie zdarzy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#553 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#554 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
GRATULUJE ANIU!!! WRESZCIE MOŻESZ PRZYTULIC MALEŃSTO ![]() Olusias - super brzusio ![]() ![]() U mnie dziś 37 tydzień ciąży,termin zbliża się wielkimi krokami a ja nie mogę się już doczekać kiedy przytulę naszego Filipka ![]() Pogoda u mnie dziś straszna - zimno i pomuro od czasu do czasu pada deszcz ![]() ![]() ![]() Lece zrobić obiadek,a później po badania i do siostry pójdę i pewnie posiedzę do wieczora bo Tż do 18 w pracy. Może jeszcze później do Was zajrzę ![]() Mięłgo dnia życzę ![]()
![]() |
#555 | |
Raczkowanie
|
J
Cytat:
Mama zawsze mnie uczyła ![]() Nigdy nie lubiłam się wpychać, ale mimo wszystko jak jestem osobą w ciąży i źle się czuję, będę walczyć o swoje prawa które się nam należą. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#556 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też mam termin na 4.11.2011 tak jak Ty ![]() ![]() ![]()
![]() |
#557 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#558 |
Rozeznanie
|
O rany!!!! Wybyłam na godzinke na telekonferencję a tu takie newsy!!!!
ANIU, GRATULUJE SERDECZNIE!!! Wracaj szybko i dopisuj sie do rozpakowanych ![]() No, to teraz droga wolna dla innych, mozna sie juz legalnie rozpakowywać ![]() Kurcze, wiecie co, w czwartek za tydzien mam wizytę u mojej lekarki i chyba poproszę ja o L4, bo w pracy juz mnie wkurzają. Cały czas dostaje jakies dodatkowe zadania, byle tylko mnie wykorzystać ile się da, póki jestem. a zadania niektóre są tak durne, że szkoda gadać. Stwierdziłam, że w 9 miesiącu należy mi sie urlop i mam ich w ![]() ![]() Darussia, jestes pewna, że nie poradzicie sobie z wykończeniem góry u rodziców? Może jednak, malutkimi kroczkami? My z TZ w maju odebralismy mieszkanie, oszczędnoścmi mieliśmy malutko, ale z pomoca taty i wujka udało sie wszystko wykończyć naprawdę małym kosztem, jest ładnie i tak jak chcieliśmy. Może nie mamy super drogich desek na podłodze i płytek z Hiszpanii, ale mieszkamy w miejscu, które na dzień dzisiejszy jest dla nas jak najbardziej odpowiednie i własne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#559 | |
Zadomowienie
|
OlusiaS świetnie to wygląda, ja na razie baldachimu nie zakładam i nakastlika koło łóżka nie będę mieć bo do łóżeczka mamy przymocować płozy do bujania - jak małego nie trzeba będzie bujać to nakastlik wróci.
Dobrze że Twoja Cię często nie sztura, mój niestety dość często mizia mnie po pęcherzu ale to tysiąc razy lepsze do duszności ggoraa ach te stare kobity - utłuc to mało. Ciekawe czy całe życie były takie nieużyte czy na starość jajecznica się we łbach zrobiła. Cytat:
Myślę, że nie masz czego zazdrościć, bo to nic przyjemnego. Powinnaś się cieszyć, że Twoja dzidzia taka delikatna. Mój mi wczoraj tak dokuczył, żę myślała iż go wyproszę ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#560 |
Zadomowienie
|
SOZAA u nas podobnie, wykańczaliśmy stopniowo własnymi siłami z pomocą rodzeństwa TZ-ta. Też tanim kosztem, bo inaczej do tej pory byśmy się nie wprowadzili, ale dało radę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#561 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#562 |
Zadomowienie
|
sozaa nie daj sie wykorzystywać, w ciąży należy Ci sie odpoczynek.
Co do przepuszczania w laboratorium to u mnie nie ma takiej opcji, bo pielęgniarki wołają po nazwisku. |
![]() ![]() |
![]() |
#563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aniu wielkie gratulacje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#564 |
Zadomowienie
|
Nasz maluszek też delikatny, bardziej sobie pływa i się wybrzusza niż dokucza mamie. A na usg albo dupką wypięty, albo siuśka zatyka łapkami, raz ssał palca u nóżki i spał, a ostatnio położył łapki na buzi żeby pan dr nie patrzył. Nie dał mi się do tej pory jakoś szczególnie we znaki, ciekawe czy po porodzie też będzie grzeczny...
Co ciekawe, dopóki pracowałam do 5 mca i latałam jak wariat po 12g/dobę był ruchliwy na usg i w 1szych ruchach, poszłam na l4 i leżałam to się maleństwo rozleniwiło razem z matką. |
![]() ![]() |
![]() |
#565 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#566 |
Zakorzenienie
|
Olusia, śliczny kącik dla dzidziusia
![]() Dziewczyny, w czoraj po 22 zaczoł mnie boleć brzuch. Tzn tak na dole bolało mnie jak na okres i nagle taki ostry skurcz przez środek macicy do dołu...co to może znaczyć, jakieś zapowieści ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#567 |
Rozeznanie
|
Elf, podobno już teraz temperament dziecka jest ukształtowany i jeśli Twój maluch jest spokojny to istnieje duże prawdopodobieństwo że bedzie też taki po urodzeniu. Szczęściara
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#568 |
Zakorzenienie
|
Chawa, witaj w klubie
![]() Mam taką samą sytuację. Dobrze, że nie jstem sama .... |
![]() ![]() |
![]() |
#569 |
Zadomowienie
|
Idę coś porobić w domu, bo znów przyssałam się do kompa - zajrzę później.
|
![]() ![]() |
![]() |
#570 |
Zadomowienie
|
sozza jesli czujesz, ze potrzebujesz l4 - nie tylko z powodu szefostwa, to bierz, bo ciagla frustracja i zmeczenie moga zle na maluszka dzialac
---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Bahamadia u nas to jest tak, ze ja naciskam tza na rozpoczecie budowy. Fakt mamy gdzie mieszkac, tesciowa sie wyprowadzila za granice i zostawila nam mieszkanie, ale jak przyjezdza to czuje taki dyskomfort tzn. puszcza uwagi w stylu, ze co ja robie, ze blat sie wybrzusza, czy po co mnienialiscie wykladzine na panela, jak to takie nieprzyjemne pod nogami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:38.