|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#541 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#542 |
Rozeznanie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
O też przed chwilą TŻ założył świeżutką pościel
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz to mam nadzieje, ze pojdzie rownie sprawnie ![]() a wozek to faktycznie moze nie na plaze, ale przeciez nie bedziecie tam codziennie... no chyba, ze mieszkacie nad morzem ![]()
![]() |
#544 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I bardzo dobra uwaga apropo wózka.. Ten wózek był użytkowany w Irlandii, więc faktycznie śniegu prawie nie było..Przekażę mężowi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#545 |
Zakorzenienie
|
#546 |
Wtajemniczenie
|
oj tak ...pomidorowke musze koniecznie w tym tygodniu ugotowac
![]() gucia swietne zdjecia ![]() ogladamy z Tz ''Tanczacego z wilkami''. |
![]() ![]() |
![]() |
#547 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale paznokcie jakoś obcinałam sama, także pewnie i malowanie by wyszło jakoś ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#548 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No tak, ale chodzi mi o to dlaczego tym razem bedzie cesarka na 99% ![]() bo to ze przy pierwszym porodzie byla cesarka nie znaczy wcale ze bedzie przy drugim? ![]()
![]() |
#549 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale w sumie uważam, że nie powinno się golić do porodu przymusowo. Te włosy tam tak naprawdę nic nie zmieniają, prócz tego ,że są obrzydliwe. A co do cesarki.. po dwóch cesarkach powinno się już robić cięcie. Więc ja bym jednak na miejscu Koni spróbowała naturalnie. Bo więcej niż 2 cesarki, to jest później masakra w brzuchu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#550 |
Zakorzenienie
|
podczas poprzedniej cc okazało się ,że mi się kość ogonowa ustawia ku górze i blokuje wyjście, dziecko by się mogło zaklinować, a że w wywiadzie zakażenie paciorkowcem z grupy B u pierwszego dziecka i ogólnie pierwsza cc, no i jeszcze mi się spojenie rozchodzi trochę , więc poród sn to zbyt duże ryzyko,choć bardzo bym chciała spróbować, ale nie będę narażać dziecka dla swoich "zachcianek"
|
![]() ![]() |
![]() |
#551 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Z samego poznania jestes czy z okolic? Kurde jak ja juz tesknie za poznaiem , Polska wogole! Gdzie rodzilas corke?
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2011-10-16 o 20:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#552 |
Rozeznanie
|
też bym chciała w wodzie ale nic z tego bo będę pewnie rodzić w "w fabryce dzieci" - czyli CZMP w Łodzi.
Bo ja do PL wracam przed porodem - tylko dlatego że już naprawdę chcę wracać do PL i nie lubię swojej pracy - gdyby było inaczej wolałabym w Anglii bo tu możesz sobie wybrać czy chcesz w wodzie czy na stojąco albo np. w szpagacie ![]() ![]() zaraz wypiję pomidorówkę z papierka... wiem wiem niezdrowo i mało smacznie ale zawsz to coś ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- aaaaaaaaaa i coś mnie dziś puka leciuśieńko w brzuchu ![]() czyżby czyżby.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#553 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
O reszcie nie doczytałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#554 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę to jeszcze skonsultować z ortopedą dokładnie i pojechać do tego szpitala gdzie rodziłam Mała po dokładny opis tej wady ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#555 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Apropo papierka, ja dokladnie tak samo - umieszalam sobie barszczyk knorra ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#556 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
z okolic, 45 k m mam do Poznania, rodziłam w Grodzisku Wlkp. ( 5o km ode mnie), tam mój lekarz "miał chody" |
||
![]() ![]() |
![]() |
#557 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Więc w teorii najlepsza pozycja do porodu to pionowa.. jakieś kucki.. bo wtedy kośc ma sznsę się odgiąć.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#558 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale w przypadku cesarki to chyba z reguly planuje sie date ![]() Ja mam do grodziska chyba z 20 km ![]()
![]() |
#559 |
Rozeznanie
|
Tż podejrzał tu do monitora, jak akurat czytałam wpis Roksape o tym, że TŻ golił. No i mój mówi, no to kiedy golimy, trzeba poćwiczyć
![]() ![]() Dziewczyny, nie wiem co mi jest, Wy macie takie apetyty, a chyba ja jedyna ledwo cokolwiek co jem. Mięsożerna byłam, a teraz na mięso i wędliny nie mogę patrzeć, mało jem czy to faktycznie przez chorobę? heh, sama nie wiem martwię się, czy dzidzię nie zagłodzę.. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czy korzystała może któraś z Was z takiego pasa ortopedycznego dla cieżarnych, który zapobiega m.in . rozejściu spojenia łonowego ? takie co odciąża "dół" Bo ja mam takie coś kupić, ale nie wiem czy to jest skuteczne, bo wygodne na bank nie .Czasami mam tak,że po dłuższym siedzeniu poprzedzonym spacerem np. nie mogę zrobić kroku , bo tak mnie napiernicza spojenie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#561 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Już się tak nie martw. Ja mam normalny apetyt, wcale nie jakiś większy.. Większy miałam na samym początku, bo jedzenie pomagało na mdłości.. Będzie dobrze mała, głowa do góry!!! A mężulkowi daj spróbować ![]() ![]() ![]() Ale mnie to strasznie łaskocze ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#562 |
Zakorzenienie
|
mój gin wychodzi z założenia ,że i tak się czeka do akcji porodowej tzn, tak mówił przy pierwszym dziecku, ponoć tak jest lepiej, mniejszy ubytek krwi jest ponoć wtedy
|
![]() ![]() |
![]() |
#563 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do dzidziusia to sie nie martw, malutkie wyciagnie z Ciebie co potzrebuje mysle, no najwyzej kosztem Ciebie! Ale wiadomo ze jak sie jest chorym to apetyt nie dopisuje, zobaczysz ze jak wyzdrowiejesz to zaczniesz nas tutaj przepisami zasypywac ![]() Nie martw sie tylko kuruj ![]()
![]() |
#564 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No chyba, że on chce jednak ,żebyś spróbowała SN. Ale jeżeli chce i tak zrobić cc, to najlepiej zrobić je elektywnie. Tak jest najbezpieczniej. Idę po jabłka!!!!!!!!!!! Znowu!!!!!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#565 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tyle ze z tym spojeniem to chyba u kazdego inaczej bo jednych bardziej boli innych mniej, czasami jest to skierowaneim na cesarke ale ja np rodzilam sn. Bo generalnie to spojenie kazdej z nas sie rozchodzi, ale niektorym wiecej poprostu
![]() |
#566 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() miesozena byłam i nadal jestem od jogurtów mnie odrzuciło dla odmiany ![]() dzis byliśmy na chrzcinach córki szwagierki i wróciliśmy ok 19(o 11 byla msza) i jestem padnięta i przejedzona i zmarznięta strasznie bo sala nie ogrzewana ![]() 18 tydzień nam stuknął ![]() Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2011-10-16 o 20:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#567 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2011-10-16 o 20:53 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#568 |
Wtajemniczenie
|
julliczka szybko wracaj do zdrowia!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#569 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() MegMakeUp podzielam niechec do serów, mowiac najprosciej na swiecie..odrzuca mnie ich zapach ![]() koniakonia witaj ![]() karolca jak siedzisz to czujesz jak zasadza kopa, czy to raczej takie kłucie? bo ja mam wrazenie,ze faktyczny strzał z piety badz łapki czułam raz, ale czasem jak siąde bardziej zgieta to czuje kłucie i ciezko mi nawet zlokalizowac dokladne miejsce. anagat kurcze,a ja narzekam,ze mam sucha skore...bo bez jakiegokolwiek balsamu/kremu po kapieli chyba bym sie zadrapala na amen. Ja nie wiem czy to wina wody,czy moje predyspozycje. Probowalas juz dodawac czegos do kapieli, zeby choc tam sie bardziej nie wysuszac? Roksape ja jeszcze nie znajduje takich niespodzianek w postaci plam. Za to jak sie wieczorem uwalniam od stanika to czuje jakby mi ktos odwazniki przywiesil z przodu ![]() emigra te wloski to wiesz..przygotowanie do zimy ![]() ![]() Zariah trzymam kciuki za kolezanke,aby wszystko sie dobrze potoczylo Ja spedzilam weekend na kolejnej wycieczce do IKEA itp super sklepow ![]() ![]() Wlasnie zrobilismy muffiny i wyszly jak...grzyby-chude waskie na dole i taki "daszek" na górze ![]() ![]() ![]() dolaczam tez do grona posiadaczy pomidorowej dzisiaj ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
![]() ![]() |
![]() |
#570 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do tego ze gin chce zeby akcja sie rozkrecila to wiem ze wielu lekarzy wychodzi z tego samego zalozenia ze lepiej poczekac na zaczecie sie akcji porodowej i wtedy robic cesarke. A czy to prawidlowe podejscie to zielonego podejscia nie mam! ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:06.