Języki obce same szlifujemy do perfekcji dość chcemy. - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Nauka języków obcych - kącik językowy

Notka

Nauka języków obcych - kącik językowy Nauka języków obcych - kącik językowy, to miejsce wymiany informacji o kursach, podręcznikach, materiałach i ciekawostkach językowych. Dołącz.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-02, 23:21   #541
Czarnaroe
Rozeznanie

Dot.: Języki obce same szlifujemy do perfekcji dość chcemy.

Cytat:
Napisane przez Choji Pokaż wiadomość
Czarna, a skąd go ściągnęłaś?
Market ktory jest zainstalowany w androidzie nazywa sie Ankidroid flashcart bodajze

Edytowane przez Czarnaroe
Czas edycji: 2012-01-02 o 23:32
Czarnaroe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 16:40   #542
bleedingsun
Zakorzenienie

Kupiłam SuperMemo do angielskiego, poziom zaawansowany. Zobaczymy, jak to działa

Włosy: 43cm (03.11.2014)
Cel: 50

Drożdże: 6/30
bleedingsun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 18:58   #543
milka1976
Raczkowanie

hej Dziewczyny mam pytanie czy ktoras przygotowuje sie do egzaminu IELTS? z czego sie uczycie?jaki podrecznik przerabiacie? bo wiadomo profesor henry,ogladanie filmow podcasty to troszke za malo. bo warto zapoznac sie z formula tego egzaminu, nauczyc sie pisac itp itd aha i jaka forme wybralyscie general czy academic? ja wolalabym general ale w poznaniu czesciej jest academic niz w wersji ogolnej.
milka1976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 21:03   #544
bleedingsun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milka1976 Pokaż wiadomość
hej Dziewczyny mam pytanie czy ktoras przygotowuje sie do egzaminu IELTS? z czego sie uczycie?jaki podrecznik przerabiacie? bo wiadomo profesor henry,ogladanie filmow podcasty to troszke za malo. bo warto zapoznac sie z formula tego egzaminu, nauczyc sie pisac itp itd aha i jaka forme wybralyscie general czy academic? ja wolalabym general ale w poznaniu czesciej jest academic niz w wersji ogolnej.
Mam podręcznik pożyczony od kolegi, przygotowuje właśnie do egzaminu IELTS. Niestety nawet jeszcze nie zaczęłam go przerabiać, bo jakoś ta matura zajmuje mi dużo czasu. Mam tę część:
http://www.cupkorea.co.kr/exams/ielts4.jpg
Wydaje się w porządku

Stary 2012-01-04, 10:53   #545
milka1976
Raczkowanie

bleedingsun-----mam w pdf-ie 2 czesc tych testow.
Stary 2012-01-04, 15:02   #546
milka1976
Raczkowanie

bleedingsun---zdajesz academic czy general? kiedy i gdzie?
ja znalazlam jeszcze na engliishtips fajna ksiazke check your vocabulary for IELTS Rawdon Wyatt-bogate slownictwo podzielone na jednostki tematyczne
Stary 2012-01-04, 15:20   #547
Czarnaroe
Rozeznanie

Tak sobie mysle, ze chyba znow zaczne sie uczyc angielskiego, znacie jakas stronke zeby sobie przypomniec podstawy lub plik pdf? (lepiej pdf)
Stary 2012-01-04, 16:00   #548
bleedingsun
Zakorzenienie

Cytat:
ja znalazlam jeszcze na engliishtips fajna ksiazke check your vocabulary for IELTS Rawdon Wyatt-bogate slownictwo podzielone na jednostki tematyczne
Póki co nie planuję zdawać, ale zastanawiałam się nad tym

Stary 2012-01-04, 21:15   #549
VwVampirka
Zakorzenienie

A ja dziś tradycyjnie nie miałam weny na nic, ani na naukę ani na powtórki... Ale za to od 2 godzin śpiewam sobie w karaoke Adel "Someone like you". Jakby nie było to też nauka (chociaż mama już mi zaproponowała 10 zł za milczenie).

Na dziś planuję już tylko dokończyć powtórki i finito. Jutro pośpiewam sobie jakąś inną piosenkę, bo tą już prawie całą znam na pamięć

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 21:18   #550
Tygrryska
Zakorzenienie

ja dzis tez mam kiepski dzien bo jeszcze powtorek w prof nie zrobilam
ale zbieram sie do tego

Tygrryska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 21:27   #551
mal
Rozeznanie

Cytat:
Podalabys linka do tej ksiazki, szukam i szukamam na eglishish-u i nie moge tego wylookac. Chyba jakas niedorozwinieta jestem
Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
A ja dziś tradycyjnie nie miałam weny na nic, ani na naukę ani na powtórki... Ale za to od 2 godzin śpiewam sobie w karaoke Adel "Someone like you". Jakby nie było to też nauka (chociaż mama już mi zaproponowała 10 zł za milczenie).
Na dziś planuję już tylko dokończyć powtórki i finito. Jutro pośpiewam sobie jakąś inną piosenkę, bo tą już prawie całą znam na pamięć
dobry biznes
Ja sie uporalam ze slowkami nowymi (40) + powtorki 200 sztuk + 1 podcast jezdzac po miescie. Kurcze moglabym polazic po jakiejs www ale mi sie juz nie chce. Chyba pojde w kimono.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-05, 11:39   #552
Alexanderka91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez serena27 Pokaż wiadomość
czyli albo sie nauczysz albo zarobisz troche kasy ja wymyslilam haslo dla tego Moosa i im wysłałam i mam nadzieję, że załapię się na ten kurs byłoby super!
Serena27 nie wiem czy zwróciłaś uwagę, że do wygrania jest MIESIĘCZNY kurs cytat ze strony "Autor najciekawszej propozycji będzie przez miesiąc uczył się wybranego języka obcego zupełnie za darmo." w tym przypadku nie wiem czy wygrana jest faktycznie taka atrakcyjna.

A u mnie jedna wielka masakra, laptop padł, muszę korzystać z komputera TŻ, także dostęp do wszystkiego utrudniony
Alexanderka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 13:23   #553
Czarnaroe
Rozeznanie

Dzisiaj spojrzałam na supermemo "200 powtórek" zrobiłam 100 i więcej nie dam rady
Lece na trening, miłego dnia chicas
Stary 2012-01-05, 15:48   #554
milka1976
Raczkowanie

http://www.englishtips.org/114859651...sh_for_th.html

tez mialam klopoty z ponownym odszukaniem.
Stary 2012-01-05, 17:46   #555
mal
Rozeznanie

Cytat:
http://www.englishtips.org/114859651...sh_for_th.html

tez mialam klopoty z ponownym odszukaniem.
Dziekuje
Jak tam wasze dzisiejse postepy?? Ja zrobilam prawie 200powtorek.Posluchalm 2 podcatsow jadac do/z pracy. Teraz dodam 50nowych slowek. Taki plan na dzis

Yes, Yes, Yes 50nowych slowek dodalam. Jestem z siebie taka dumna-mam rowne 50% przerobionego dzialu w pieniadzach i biznesie . Kurcze chocialabym miec juz przerobine z całosci minimum 10 000 slow. Czemu ta ilosc tak wolno rosnie?? :/

Edytowane przez mal
Czas edycji: 2012-01-05 o 23:25
mal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 19:13   #556
Peru
Zadomowienie

Ja niestety dzisiaj jestem padnięta. Mam ochotę na spanie cały dzień i czuję, że padnę zaraz. Powtórki pójdą na jutro. Oprócz nauki chcę jeszcze dwie książki czytać; jedna z rachunkowości, drugą z controllingu.

2015 24
Peru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 19:28   #557
bleedingsun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Peru Pokaż wiadomość
Ja niestety dzisiaj jestem padnięta. Mam ochotę na spanie cały dzień i czuję, że padnę zaraz. Powtórki pójdą na jutro. Oprócz nauki chcę jeszcze dwie książki czytać; jedna z rachunkowości, drugą z controllingu.
Mi też się chce niesamowicie spać

Stary 2012-01-05, 21:12   #558
Alexanderka91
Raczkowanie

Spadek ciśnienia, w TV już kilka razy mówili, że niskociśnieniowcy będą do niczego także ratuję się kawą i energetykami jak mogę, żeby nie zasnąć.

Niestety dzisiaj brak czasu na języki, referat na zajęcia czeka, aż go skończę
Alexanderka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 15:02   #559
camm
Raczkowanie

Hej dziewczyny! Czy moge do was dołaczyć? Staram sie codzinnie uczyc angielskiego, korzystam z ksiazek: Advanced grammar and vocabulary i The Business na poziomie B2/ C1, w przyszłości chcialabym podejść do LCCI 3 i CEA. Moja najwiekszą bolączka jest pisanie jestem chyba mało kreatywnabo zawsze mam problem gdy jest jakies otwarte zadanie i zastanawiam sie pol dnia co bym tam napisac... Pozatym chcialabym sie zacząć uczyć jeszcze jednego jezyka. Zastanawiam sie nad niemieckim, którego juz sie uczyłam i bylam na poziomie B1- obecnie wszysko wyleciało z głowy a rosyjskim który strasznie mi sie spodobał
Czy mozecie mi coś polecic do nauki z niem/ rosyjskiego na poziomie podstawowym? Z niemieckiego wprawdzie juz coś tam zaczełam robić ale wciaż czasu brak i bede musiała naprawde podjąć cieżką dezycje pomiedzy tymi dwoma jezykami Podrawiam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-06, 15:12   #560
mal
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez camm Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! Czy moge do was dołaczyć? Staram sie codzinnie uczyc angielskiego, korzystam z ksiazek: Advanced grammar and vocabulary i The Business na poziomie B2/ C1, w przyszłości chcialabym podejść do LCCI 3 i CEA. Moja najwiekszą bolączka jest pisanie jestem chyba mało kreatywnabo zawsze mam problem gdy jest jakies otwarte zadanie i zastanawiam sie pol dnia co bym tam napisac... Pozatym chcialabym sie zacząć uczyć jeszcze jednego jezyka. Zastanawiam sie nad niemieckim, którego juz sie uczyłam i bylam na poziomie B1- obecnie wszysko wyleciało z głowy a rosyjskim który strasznie mi sie spodobał
Czy mozecie mi coś polecic do nauki z niem/ rosyjskiego na poziomie podstawowym? Z niemieckiego wprawdzie juz coś tam zaczełam robić ale wciaż czasu brak i bede musiała naprawde podjąć cieżką dezycje pomiedzy tymi dwoma jezykami Podrawiam
Jasne, witaj. Dzieki temu watkowi naprawde motywuje sie do nauki. Chyba jestesmy na identycznym poziomie z ang. Co ciekawe tez jestem z KRK A jeszcze lepsza rzecz- tez mam problem z pisaniem (przed dysleksje )
Oprocz angola chicalabym rowniez zaczac uczyc sie hiszpanskiego albo wrocic do niemca(choc nie lubie tego jezyka jest dla mnie taki sztywny, szorstki). Bylam na podobnym poziomie niem co Ty nawet spoko szlo mi mowienie. Ale po kilku latach po niemzostala czrana dziura w glowie :/
Stary 2012-01-06, 15:52   #561
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez serena27 Pokaż wiadomość
czyli albo sie nauczysz albo zarobisz troche kasy
tyle, że ja wolę się uczyć...
Syrena, trzymam kciuki

Ja wczoraj nie miałam weny do niczego, powtórki zrobiłam na smartfonie i na tym skończyłam. A dziś się od rana próbowałam zabrać do nauki, poczytałam sobie fora, posłuchałam ze zrozumieniem angielskich piosenek i byłam gotowa zacząć się uczyć... ale właśnie mama mnie woła bym pomogła Jej lepić pierogi, więc zmykam i to by było na tyle z mojej nauki... mam nadzieję, że później uda mi się złapać wenę...

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 16:31   #562
Rytm12
Raczkowanie

Szczerze mówią to naprawdę dziwię się jak to jest możliwe dojść do poziomu B1 i wszystko zapomnieć to jest jakieś nie możliwe . Chyba dramatyzujecie .

Ja byłam na poziomie A2 angielskiego , 2 lata nie używałam wcale , zero , ale nie zapomniałam :P
Rytm12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 17:33   #563
Esency
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Rytm12 Pokaż wiadomość
Szczerze mówią to naprawdę dziwię się jak to jest możliwe dojść do poziomu B1 i wszystko zapomnieć to jest jakieś nie możliwe . Chyba dramatyzujecie .

Ja byłam na poziomie A2 angielskiego , 2 lata nie używałam wcale , zero , ale nie zapomniałam :P
Wszystkiego się nie zapomni, część rzeczy się pamięta, ale to nie jest to samo i trochę zajmuje odświeżenie pewnych rzeczy. Ja się regularnie uczę angielskiego, jestem na dość wysokim poziomie - mocna B2, może już C1 a jednak jak niektórych rzeczy nie powtarzam to mi i tak wypadają z głowy i muszę się uczyć od nowa np. passive voice, report speech, conditionals no i nie mówiąc już o słówkach.

Język nieużywany zamiera, więc dziewczyny mają racje, co prawda coś pewnie pamiętają, ale podejrzewam że porozumieć by się nie potrafiły, tak już niestety z tymi językami jest :/

Ja dzisiaj jakieś 300 powtórek + cała masa nowego słownictwa. Głównie QA w profesorze, kilka zdań i jakieś 100 parę słówek - chyba miałam dzień na profesora
Esency jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 17:41   #564
Callitus
Zakorzenienie

Czy moglybyscie polecic jakies podcasty z brytyjskim akcentem (tylko nie BBC :P? BYlabym bardzo wdzieczna
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
Callitus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 19:38   #565
Peru
Zadomowienie

Dzisiejszy dzień spędziłam na leżeniu w łóżku, ugotowaniu obiadu, przerobieniu zaległości w profesorach i dodaniu nowych słówek oraz na przeczytaniu po rozdziale w książkach z contr. i rach.

Muszę znaleźć więcej motywacji.

2015 24
Stary 2012-01-06, 21:18   #566
bleedingsun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Peru Pokaż wiadomość
Dzisiejszy dzień spędziłam na leżeniu w łóżku, ugotowaniu obiadu, przerobieniu zaległości w profesorach i dodaniu nowych słówek oraz na przeczytaniu po rozdziale w książkach z contr. i rach.

Muszę znaleźć więcej motywacji.
Ja też, ostatnio za nic nie mogę się zabrać...

Oto moje ostatnie językowe nabytki:
- Profesor Klaus 6.0, słownictwo
- Extreme English SuperMemo, poziom zaawansowany i biegły
- Extremes Deutsch SuperMemo, poziom zaawansowany i biegły
- Repetytorium Maturalne Direkt, poziom rozszerzony
- Repetytorium Maturzysty, j. niemiecki, wyd. Greg
- Angielski No Problem!, poziom zaawansowany

Mam nadzieję, że nie zabraknie mi siły, żeby korzystać z tych materiałów

Stary 2012-01-07, 07:31   #567
camm
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mal Pokaż wiadomość
Jasne, witaj. Dzieki temu watkowi naprawde motywuje sie do nauki. Chyba jestesmy na identycznym poziomie z ang. Co ciekawe tez jestem z KRK A jeszcze lepsza rzecz- tez mam problem z pisaniem (przed dysleksje )
Oprocz angola chicalabym rowniez zaczac uczyc sie hiszpanskiego albo wrocic do niemca(choc nie lubie tego jezyka jest dla mnie taki sztywny, szorstki). Bylam na podobnym poziomie niem co Ty nawet spoko szlo mi mowienie. Ale po kilku latach po niemzostala czrana dziura w glowie :/
O to widzisz mozemy sie nawzajem motywowac albo nawet umowic kiedys na wspolne konwersacje ja sobie tlumacze dokladnie moje problemy z pisaniem tym samym- mam dyslekcje ale walcze z tym! Postanowienie na nowy rok- bede wiecej pisac! a z czego sie uczysz? Ja mam mnostwo materiałów na kompie do nauki angielskiego ale czasu brak! No i w dalszym ciagu nie podjelam decyzji ktory jezyk wybrac chyba niemieckiego bede narazie sama sie uczyc a na rosyjski sie zapisze (tylko nie wiem kiedy na to wszystko znajde czas, moja doba powinna sie wydluzyc do co najmniej 48h) Sęk w tym ze mi sie i niemiecki i rosyjski podoba ale bardziej przyszlosciowy byl by dla mnie rosyjski... Moj chlopak mowi po niemiecku a otwieramy razem firme i on twierdzi ze powinnam sie skupic na rosyjskim skoro on umie niemiecki.. i co ja mam zrobic?
Stary 2012-01-07, 07:40   #568
Czarnaroe
Rozeznanie

Cwiczyc z nim niemiecki na codzien a rosyjski sama ogarniac
I to prawda, ja sie uczylam nimieckiego pare lat i pamietam jak sie tylko przedstawic :/ wiec, tak, czlowiek zapomina :p
Nic wczoraj nie przerobilam i dzis tez nie przerobie bo pracuje po 15h :p
Milego dnia chicas ;*
Stary 2012-01-07, 16:04   #569
Peru
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bleedingsun Pokaż wiadomość
Ja też, ostatnio za nic nie mogę się zabrać...

Oto moje ostatnie językowe nabytki:
- Profesor Klaus 6.0, słownictwo
- Extreme English SuperMemo, poziom zaawansowany i biegły
- Extremes Deutsch SuperMemo, poziom zaawansowany i biegły
- Repetytorium Maturalne Direkt, poziom rozszerzony
- Repetytorium Maturzysty, j. niemiecki, wyd. Greg
- Angielski No Problem!, poziom zaawansowany

Mam nadzieję, że nie zabraknie mi siły, żeby korzystać z tych materiałów
Wow! Ile tego masz Ja mam słabość do książek.

Zabieram się właśnie do nauki. Przeczytałam swój horoskop (nie wierzę w nie tak na marginesie), że nie mam tracić czasu na sprawy nieistotne, bo na koniec tygodnia zastanę nieruszone sprawy, więc do roboty

2015 24
Stary 2012-01-07, 17:08   #570
nija12
Raczkowanie

Wreszcie natknęłam się na wątek dla mnie, dołączam do Was. Mam do Was pytanko: czy któraś miała do czynienia z książkami Beaty Pawlikowskiej z serii "Blondynka na językach"? Chcę samodzielnie zacząć francuski, a że posiadam jej książkę to mnie ciekawi czy warto od niej zaczynać, czy też używać jej jako dodatku do jakiejś książki z typowo gramatycznej. Co sądzicie, miałyście jakąś styczność z tą serią?
nija12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Nauka języków obcych - kącik językowy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości