|
|
#541 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Dot.: PIJEMY KOKTAJLE - zielone , owocowe, warzywne - zbiorczy!
Cytat:
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
|
|
#542 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Energia_(fizyka) http://pl.wikipedia.org/wiki/Temperatura http://pl.wikipedia.org/wiki/Utlenianie Niestety, ale przy takiej prędkości nawet przy kilkunastu sekundach wytwarza sie juz odpowiednia ilosc energi, by zwiekszyc znacznie temperature. |
|
|
|
|
|
#543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I to niby dowodze b, ender niszczy witami.......ze ty jeszcze zadnego nobla nie wygralas to ja osobiscie jestem w szoku
|
|
|
|
|
|
#544 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
Za moich czasów nie było gimnazjum, tylko to mam na swoją obronę ![]() W ogóle 2/3 tu wypowiadających się jest teraz zawstydzonych
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
|
|
#545 |
|
Konto usunięte
|
No, jeśli twierdzisz, że temperatura nie wzrasta drastycznie gdy nagle wzbudzimy urządzenie w stan 18-20 tys. obrotów na minutę, to spoko, mogę być dla Ciebie niedouczona i się wstydzić. Ale na poważnie, to naprawdę nie ogarniam jak można nie rozumieć tak oczywistych rzeczy i chciec jakichś super-hiper-linków potwierdzających, że blender niszczy wiele cennych substancji. Dla mnie dalsza dyskusja nie ma sensu, skoro nie rozumiecie, ze ruch wyzwala energie, a ta ciepło i tłumaczenia na nic się zdają.
|
|
|
|
|
#546 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#547 | |
|
biegam dla Zabawy
|
Cytat:
.Ma ktoś może jakiś nowy przepis? Przydałoby się zmienić temat. |
|
|
|
|
|
#548 |
|
Wtajemniczenie
|
nie wiem czy nowy przepis, bo u mnie seler jest na okrągło ostatnio, no ale:
korzeń selera i pasternaku przepuszczony przez sokowirówkę, potem do blendera + mały jogurt naturalny + łyzka miodu lipowego + łyżka świeżo startej skórki z cytryny i dość trochę soku pycha
|
|
#549 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z czego Ty te koktajle robisz ![]() nadmanganiany, chlorany, brom, fluor... A tak poważnie Ty nadal nie łapiesz że praca blendera jest zbyt krótka aby wytworzyć temperaturę w której enzymy ulegają rozkładowi (ok 45'C)?? I to co podałaś nie dowodzi wcale że ostrze się nagrzewa, to tylko opisy zjawisk fizyko-chemicznych Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
|
#550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro planuję zrobić mój ulubiony koktajl - truskawki i jogurt/kefir Na II śniadanie będzie idealny
|
|
|
|
|
|
#551 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. Przy okazji radziłabym dowiedzieć się, czym jest dowód pośredni.---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
. Ale generalnie trochę się zrefleksowałam po tym wątku i swoje soki z wyciskarki będę uzupełniać o zblendowany z odrobinką wody miąższ (błonnik itd.) . W ten sposób nie utracę wartościowych substancji, a spożyję je razem z błonnikiem, dodatkowymi flawonoidami itd.
Edytowane przez 201605161006 Czas edycji: 2014-02-16 o 10:51 |
||
|
|
|
|
#552 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Soki owocowo-warzywne
Ja jestem za leniwa, na robienie soków. Kupuję zwykle te z oleofarmu, bo są 100 %.
Jakby się komuś chciało, możecie mi przesłać szklaneczkę po zrobieniu he he
|
|
|
|
|
#553 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: soki marchwiowe
Te soki są sztuczne i słodkie. Mają długie terminy ważności, co pewnie świadczy o tym, że mają jakieś konserwanty, czy jakieś inne rzeczy, zapewniające wytrzymałość. Polecam, te z oleofarmu, na nich jest napisane, że są w 100% sokiem.
Czytałam, że sok z aloesu oczyszcza organizm i wspomaga odchudzanie. Edytowane przez qawa224 Czas edycji: 2014-02-18 o 12:38 |
|
|
|
|
#554 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ale mam pytanie, jak połączysz świeży sok z taką wodą mineralną to nie ma rewolucji żołądkowych? Czy to raczej kwestia przyzwyczajenia?
|
|
|
|
|
|
#555 | |
|
Zakorzenienie
|
nie mam czasu robic soku, wiec pije prawie codziennie jednodniowy.
Sam lekarz mi zalecil picie tego soku. Oczywiscie nie litrami codziennie, ale jedna buteleczka jak najbardziej. Czasami zamieniam to na sok pomidorowy, ale jednak najczesciej jest to marchewka. Aby zrobic sie pomaranczowy trzeba naprawde duzo tego wypic. ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
![]() Przy okazji polecam tez sok marchew-seler oraz burak-jablko 'Co do zwyklych sokow co maja dluzsza date waznosci (np w kartonie) - w takiej 1 szklaneczce soku znajduja sie 4 kostki cukru Edytowane przez ellish Czas edycji: 2014-02-18 o 14:39 |
|
|
|
|
|
#556 |
|
Raczkowanie
|
4 kostki cukru, w jednej szklance ?! Boże, nigdy nie podam takiego soku dziecku. Wcale nie są, szczególnie tanie, smaczne też nie, w dodatku takie sztuczne... Ellish, ja nie przepadam za marchewką, więc soki tego typu, nie dla mnie
Lubię jakieś bardziej wyszukane, tak jak pisałam z aloesu, od czasu problemów z pęcherzem popijam też, sok z żurawiny. I wszystko wybieram zdrowe, nie chce mieć z tą chemią z marketów nic wspólnego.
|
|
|
|
|
#557 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie ja sie przymierzam do soku z aloesu, widzialam w aptece duuzo butelke ale nawet nie taka droga, okolo 30zl. To mozna codziennie pic jak normalny sok, bez wody?
A sok zurawinowy - nie przepadam, ale sama zurawine uwielbiam. Dziwne ![]() Tez nie kupujemy zadnych sokow marketowych, a juz nektary to porazka. Ale dzien bez soku marchewkowego lub pomidorowego to dzien stracony ![]() Zaluje, ze nie moge jesc surowej marchewki, bo mi wtedy tak nawala watroba, ze musze miec tabletki przeciwbolowe. Edytowane przez ellish Czas edycji: 2014-02-18 o 15:39 |
|
|
|
|
#558 |
|
Raczkowanie
|
Na wątrobę lepiej uważaj, jeżeli już teraz miewasz takie problemy, to z biegiem, niestety ale może być gorzej. Pokochasz sok z aloesu, tak jak ja
Oczyszczenie organizmu, przynosi również spokój wewnętrzny hehe Zobacz na oleofarm24.pl, ja tam zamawiałam, chyba za 23 zł. Marketowe soki z miąższem to jedna wielka porażka, zgadzam się w 100 %! ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Ellish, ja sobie rozcieńczam, ale to już kwestia osobistych upodobań Będziesz musiała spróbować, w jakiej formie będzie Ci bardziej smakował.
|
|
|
|
|
#559 |
|
Zadomowienie
|
A koleżanka qawa224 to jakąś reklamę uprawia?
![]() Oleofarm niestety ma konserwanty, a na rynku jest dość sporo soków z aloesu, które konserwantów nie mają, więc trochę nie rozumiem, jak to się ma do stwierdzenia, że masz dosyć chemii
|
|
|
|
|
#560 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj szpinak, banan i gruszka
|
|
|
#561 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To połączenie to nie typowy sok, wychodzi gęsty(zależy ile dasz wody) naprawdę treściwy napój. I tak np. na 1.5l wody daję 4 marchewki, 2 pomarańcze, 2 banany, jabłko. Próbuj dać mniej/więcej aż znajdziesz swoje ulubione smaki i proporcje/gęstość.
|
|
|
#562 |
|
Raczkowanie
|
mara30, taaak mam misję! Niektórzy jeżdżą do Afryki, uczyć dzieci czytać, a ja dobrowolnie śmigam po forach i robię darmowe reklamy haha
![]() A tak na poważnie, to po prostu lubię soki z olefarmu, więc o tym piszę, nie spodziewałam się, że ktoś może mnie zaatakować za wyrażenie swojego zdania. Mara30, sok, który jest 100% z owoców nie zawiera chemii, i na pewno jest zdrowy, masz jakieś złe wiadomości, jeżeli interesujesz się tym tematem, koniecznie poczytaj coś więcej
Edytowane przez qawa224 Czas edycji: 2014-02-20 o 11:41 |
|
|
|
|
#563 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#564 |
|
Raczkowanie
|
Miałam na myśli chemie, nie wiadomo jakie sztuczne składniki - nawet, nie wiem czy gdzieś napisałam słowo "konserwanty", nie chce mi się przeglądać moich poprzednich wypowiedzi. Kontekst był taki, że jak pójdę do sklepu i kupię sok, to jest on w całośći sztuczny, tych z oleofarmu, nie możemy w żaden sposób z nimi porównać.
Weszłam, aż z ciekawości na ich stronę, faktycznie wymieniają tam cały skład. Niektóre soki, widzę, że nie mają żadnych substancji konserwujących. Kurcze, moim zdaniem robią najlepsze, bo jak idę z dzieckiem do sklepu i ciągnie mnie na regał z sokami, to po prostu, nie mam sumienia kupować tej, chemii. Wolę już dopłacić do wody mineralnej w kolorowej butelce, żeby tylko wypić małej z głowy te sztuczne soki. |
|
|
|
|
#565 |
|
Zakorzenienie
|
ja też
Powinni jeszcze tylko zrobić butelki zwrotne
|
|
|
|
|
#566 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dziś własnoręcznie wyciskany sok z pomarańczy (razem z miąższem
) i kefir+truskawki
|
|
|
|
|
#567 |
|
Raczkowanie
|
Ja te z oleofarmu, moim zdaniem najlepsze.
Co do zwrotnych butelek, święta racja!! Moim zdaniem wszystkie szklane butelki powinny mieć kaucje, nie rozumiem dlaczego jest tak a nie inaczej. |
|
|
|
|
#568 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny powiedzcie mi, czy robiąc zielone koktajle (bez nabiału) przygotowujecie od razu większa ilość np na 2 dni i przechowujecie w lodówce? Czy każdego dnia wypijacie tylko świeżo zrobiony koktajl?
Ja zazwyczaj robię około 1l koktajlu, który wypijamy z mamą w przeciągu 2 dni, ale nie wiem czy to jest dobre postępowanie.
|
|
#569 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zawsze wypijam po zrobieniu.
|
|
|
|
|
#570 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też po zrobieniu
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:33.

I to niby dowodze b, ender niszczy witami.......ze ty jeszcze zadnego nobla nie wygralas to ja osobiscie jestem w szoku
, bo przyznaje, że polskich opracowań nie czytałam.
Za moich czasów nie było gimnazjum, tylko to mam na swoją obronę

. Przy okazji radziłabym dowiedzieć się, czym jest dowód pośredni.

Ślub