Już przyszła wiosna, topimy marzannę i wydajemy za mąż kolejną pannę - PM 2012 cz. XX - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-20, 14:27   #541
D0tk4
Zadomowienie

Dot.: Już przyszła wiosna, topimy marzannę i wydajemy za mąż kolejną pannę - PM 2012

Właśnie skończyłam rozmawiać z kolegą, który jeździ Oplem Insignią do ślubu. No i go zaklepałam. Pokazał mi zdjęcie, ślicznie się prezentuje (w zalączniku). Za wynajem w ogóle mnie nie policzy (w końcu tyle razem w jednej klasie :P), musimy tylko zapłacić za kwiaty. Powiedział, ze w zależności czy sztuczne czy żywe, to zapłacimy 250-500 zł. Chciałam żywe, ale te 500 jakoś mnie zaskoczyło. Rozmawiałam z Mama juz i ona mówi, że teraz sztuczne to właściwie jak żywe wyglądają, wiec jak sie na nie zdecydujemy, to nie będzie wstydu Co myślicie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg med505_3493.jpg (43,9 KB, 42 załadowań)
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 14:29   #542
malwus20
Wtajemniczenie

Dot.: Już przyszła wiosna, topimy marzannę i wydajemy za mąż kolejną pannę - PM 2012

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
No chyba żartujesz? Zamiast rozwiązać sprawę i jeśli naprawdę mają jakiś do Ciebie żal, to nie moga tego wcześniej załatwić? Nieładnie, nieładnie....

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Jak dobrze pamiętam, to jesteś z Chełma lub okolic??
Tu chodzi o coś czego do końca nie kumam, nie poprosiłam kuzynki na świadkowa bo się nieładnie zachowała w stosunku do mojego Tż na jednym weselu a miała nią być zanim powiedział za dużo. Nie powiedziałam jej o tym że będzie moja świadkowa ale zrobiła to moja babcia a ja po weselu po prostu z niej zrezygnowałam i wzięłam znajomą. Ona dalej sądziła ze nią będzie bo jak jej babka powiedziała to pewnie prawda a tu zonk bo decyzje zmieniłam ale plota ze ona będzie świadkową poszła w sina dal i chyba o to chodzi. Jej matka do mnie dzwoniła ostatnio ze na wesele przychodzą po czym po dwóch dniach powiedziała bo była u nas ze może przyjdą może nie bo ojciec kuzynki ma mieć jakiś zabieg który mógł mieć wcześniej ale nie chciał a teraz przełożył go sobie akurat na dniach kiedy ma być wesele. Dla mnie to jest żałosne. A dziś na dodatek znajomy mi powiedział ze ciotka mówiła bo kuzynka się zaręczyła ze wesele ma być w tym roku i żeby nic naszej rodzinie nie mówić. Ale dlaczego? Nie mam pojęcia. Babka wszystko namieszała, pewnie winę zgoniła na mnie, nagadała głupot a ja teraz muszę się zastanawiać co takiego złego zrobiłam i może jeszcze ich przepraszać za to ze ich córka ma niewyparzona gębę. No sorry nie ja zawiniłam Kuzynka mówi że przyjdzie ale ja czuję że może nie przyjść i o tym nie poinformować zamiast powiedzieć o co jej chodzi tak na prawdę

A z Chełma nie jestem ale tam robię wesele A co znasz jakieś sklepy z bielizną w tym rozmiarze w Zmc czy Chełmie?
Stary 2012-03-20, 14:33   #543
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
Właśnie skończyłam rozmawiać z kolegą, który jeździ Oplem Insignią do ślubu. No i go zaklepałam. Pokazał mi zdjęcie, ślicznie się prezentuje (w zalączniku). Za wynajem w ogóle mnie nie policzy (w końcu tyle razem w jednej klasie :P), musimy tylko zapłacić za kwiaty. Powiedział, ze w zależności czy sztuczne czy żywe, to zapłacimy 250-500 zł. Chciałam żywe, ale te 500 jakoś mnie zaskoczyło. Rozmawiałam z Mama juz i ona mówi, że teraz sztuczne to właściwie jak żywe wyglądają, wiec jak sie na nie zdecydujemy, to nie będzie wstydu Co myślicie?
Autko bardzo ładne, a kwiaty - bierz sztuczne. Ja bym się nawet nie zastanawiała, też będziemy mieć na aucie sztuczną dekorację. Chociaż wydaje mi się, że te 250zł za sztuczne to też dużo. Na all można kupić gotowe zestawy do dekoracji na przyssawkach za kilkadziesiąt -max. sto złotych. My mamy dekorację ze sztucznych kwiatów już w cenie auta. Kierowca ma kilkanaście wzorów dekoracji do wyboru w różnych wariantach kolorystycznych, a tablic chyba z kilkadziesiąt. Za wynajem bez limitu godzin płacimy 600zł.
Stary 2012-03-20, 14:44   #544
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
ja będę miała dekorację ze sztucznych kwiatów i szczerze jakos nie chciało by mi się wydawać kasy na żywe a w sumie ileż tym samochodem będziemy jechac
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 14:45   #545
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
Tu chodzi o coś czego do końca nie kumam, nie poprosiłam kuzynki na świadkowa bo się nieładnie zachowała w stosunku do mojego Tż na jednym weselu a miała nią być zanim powiedział za dużo. Nie powiedziałam jej o tym że będzie moja świadkowa ale zrobiła to moja babcia a ja po weselu po prostu z niej zrezygnowałam i wzięłam znajomą. Ona dalej sądziła ze nią będzie bo jak jej babka powiedziała to pewnie prawda a tu zonk bo decyzje zmieniłam ale plota ze ona będzie świadkową poszła w sina dal i chyba o to chodzi. Jej matka do mnie dzwoniła ostatnio ze na wesele przychodzą po czym po dwóch dniach powiedziała bo była u nas ze może przyjdą może nie bo ojciec kuzynki ma mieć jakiś zabieg który mógł mieć wcześniej ale nie chciał a teraz przełożył go sobie akurat na dniach kiedy ma być wesele. Dla mnie to jest żałosne. A dziś na dodatek znajomy mi powiedział ze ciotka mówiła bo kuzynka się zaręczyła ze wesele ma być w tym roku i żeby nic naszej rodzinie nie mówić. Ale dlaczego? Nie mam pojęcia. Babka wszystko namieszała, pewnie winę zgoniła na mnie, nagadała głupot a ja teraz muszę się zastanawiać co takiego złego zrobiłam i może jeszcze ich przepraszać za to ze ich córka ma niewyparzona gębę. No sorry nie ja zawiniłam Kuzynka mówi że przyjdzie ale ja czuję że może nie przyjść i o tym nie poinformować zamiast powiedzieć o co jej chodzi tak na prawdę

A z Chełma nie jestem ale tam robię wesele A co znasz jakieś sklepy z bielizną w tym rozmiarze w Zmc czy Chełmie?
Niestety nic nie poradzisz na to, że ludzie to dziwne stworzenia
A pytałam się skąd pochodzisz, ponieważ mamy w chełmie zarezerwowaną dekorację kościoła i szukam jakichkolwiek opinii na temat tej firmy
Stary 2012-03-20, 14:49   #546
(kicia)
Zakorzenienie

http://www.pudelek.pl/artykul/39016/...zi_za_blazeja/

ciekawe cyz z nią będzie tak samo jak z Kim Kardashian czy ta wytrzyma wiecej niż 72 dni
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 14:51   #547
klaudusk_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Autko bardzo ładne, a kwiaty - bierz sztuczne. Ja bym się nawet nie zastanawiała, też będziemy mieć na aucie sztuczną dekorację. Chociaż wydaje mi się, że te 250zł za sztuczne to też dużo. Na all można kupić gotowe zestawy do dekoracji na przyssawkach za kilkadziesiąt -max. sto złotych. My mamy dekorację ze sztucznych kwiatów już w cenie auta. Kierowca ma kilkanaście wzorów dekoracji do wyboru w różnych wariantach kolorystycznych, a tablic chyba z kilkadziesiąt. Za wynajem bez limitu godzin płacimy 600zł.
a jesli można wiedzieć to z jakiej firmy wynajmujecie samochód? Bo my szukamy właśnie jakiegoś samochodu i mysleliśmy nad wynajmem bo nikt z rodziny nie ma nic co wpadłoby nam w oko

Zapraszam na mój blog
http://kikalifestyle.blogspot.com/
klaudusk_a jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-20, 14:51   #548
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
A pytałam się skąd pochodzisz, ponieważ mamy w chełmie zarezerwowaną dekorację kościoła i szukam jakichkolwiek opinii na temat tej firmy
Gdyby nie moja babka nie było by tego zamieszania bo ja nie wiem co ona tam powiedziała konkretnie jak pojechała kuzynce oznajmiac najpierw ze ja biore za świadkowa a potem przeciez musiła jakos wycofac te słowa.

Co do firmy to jaką masz Adrianę czy Kalinę?
Stary 2012-03-20, 14:55   #549
kasiamniam
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja jestem z Chelma a u kogo masz dekoracje? u Adriany czy Kaliny?;>
kasiamniam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 14:56   #550
megan713
Wtajemniczenie

A propos rodzinnych zawiłości ślubnych... dłuuuga historia poniżej:

Zapomniałam na śmierć o czymś Wam napisać,
No więc kuzyn TŻ (od strony mamy) ma wesele w maju tego roku.
Rok temu, jak tylko się zaręczylismy to tamci odezwali się, czy aby nie planujemy wesela w maju, bo termin zaklepany na "wesele w rodzinie".
No i ostatnio Kuzyn z narzeczoną byli w rodzinnej miejscowości TŻ żeby prosić moich teściów przyszłych na wesele oraz rodzoną siostrę mamy TŻa z mężem - czyli przyechali do 2 rodzin równorzędnie spokrewnionych.
Nam nie zostawiali zaproszenia, ale są z Warszawy, więc mama TŻ przekonana że będą nas tam prosić, wcisnęła im nasze numery telefonów (niby przy okazji że też chciałaby wziąć od nich numery jak MY będziemy prosic na wrzesień). Wesele jest 12 maja a zaproszenia potwierdza się im do 30.03 więc uznaliśmy, że pewnie robia małe wesele i nie proszą dzieci wujostwa (TŻ i jego 3 rodzeństwa, wszyscy z os. Towarzyszącymi + córki drugiej ciotki z os. Tow.)
Ale w niedzielę, byliśmy u sióstr ciotecznych TŻ (czyli córek tej drugiej ciotki, którą prosili razem z rodzicami TŻ) i te córki się nas pytają czy idziemy na wesele, bo one się zastanawiają. Ja rozumiem – małe wesele i ograniczanie się do zapraszania starszyzny. No Problem! Ale dziwi mnie fakt, że dzieci jednej ciotki ostały poproszone, a drugiej nie – choć pokrewieństwo i kontakt identyko!
Albo rybka albo pipka – szczególnie, że mama TŻ zapowiedziała, że na nasze wesele będą proszeni. Wg mnie to nieeleganckie nie zapraszać jednej części rodziny tylko dlatego że np. w rodzinie jest 4 dzieci, a zapraszac tam gdzie jest 2 dzieci (wszyscy pełnoletni rzecz jasna).

mam tylko nadzieję, że nie wpadnie na pomysł żeby nas dopraszać w kwietniu...

megan713 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 14:56   #551
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Gdyby nie moja babka nie było by tego zamieszania bo ja nie wiem co ona tam powiedziała konkretnie jak pojechała kuzynce oznajmiac najpierw ze ja biore za świadkowa a potem przeciez musiła jakos wycofac te słowa.

Co do firmy to jaką masz Adrianę czy Kalinę?
Nie fajnie, że Ty obrywasz za długi język kogoś innego.

Mamy Adrianę. Zarezerwowali tam termin młodzi co mają po nas slub.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-20, 14:56   #552
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiamniam Pokaż wiadomość
Ja jestem z Chelma a u kogo masz dekoracje? u Adriany czy Kaliny?;>
Adriana
Stary 2012-03-20, 14:57   #553
kasiamniam
Wtajemniczenie

Cytat:
Adriana
aha moj brat mial u nich dekoracje kosciola i byl zadowolony
kasiamniam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 15:01   #554
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie fajnie, że Ty obrywasz za długi język kogoś innego.

Mamy Adrianę. Zarezerwowali tam termin młodzi co mają po nas slub.
Sama nie wiem ostatecznie czy o to chodzi ale to nie ja mam problem tylko oni. Jak przyjdzie do weseal i sie nie zjawia to zchęcia sie ich zapytam bo teraz nie chce robic wielkiego sajgonu a oni sie beda wypierac ze nikt niczego takiego na nasz temat nie mówił.

Co do firmy Adriana to my tam mamy dekoracje auta i kurtyne za młodymi, co do dekoracji sali to mi sie za specjalnie nie podobały zdjecia które ona mi pokazywała ale wiecej info mozesz przeczytac tu ---> http://www.forum.wesele.chelm.pl/viewforum.php?f=18
Przejrzyj sobie to forum, pisza tu troche o ich firmie bo nie wiem czy macie dekoracje koscioła czy o dekoracje sali Ci chodzi albo wszystkiego.
Stary 2012-03-20, 15:01   #555
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435
Konto usunięte

0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 15:03   #556
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez megan713 Pokaż wiadomość
A propos rodzinnych zawiłości ślubnych... dłuuuga historia poniżej:

Zapomniałam na śmierć o czymś Wam napisać,
No więc kuzyn TŻ (od strony mamy) ma wesele w maju tego roku.
Rok temu, jak tylko się zaręczylismy to tamci odezwali się, czy aby nie planujemy wesela w maju, bo termin zaklepany na "wesele w rodzinie".
No i ostatnio Kuzyn z narzeczoną byli w rodzinnej miejscowości TŻ żeby prosić moich teściów przyszłych na wesele oraz rodzoną siostrę mamy TŻa z mężem - czyli przyechali do 2 rodzin równorzędnie spokrewnionych.
Nam nie zostawiali zaproszenia, ale są z Warszawy, więc mama TŻ przekonana że będą nas tam prosić, wcisnęła im nasze numery telefonów (niby przy okazji że też chciałaby wziąć od nich numery jak MY będziemy prosic na wrzesień). Wesele jest 12 maja a zaproszenia potwierdza się im do 30.03 więc uznaliśmy, że pewnie robia małe wesele i nie proszą dzieci wujostwa (TŻ i jego 3 rodzeństwa, wszyscy z os. Towarzyszącymi + córki drugiej ciotki z os. Tow.)
Ale w niedzielę, byliśmy u sióstr ciotecznych TŻ (czyli córek tej drugiej ciotki, którą prosili razem z rodzicami TŻ) i te córki się nas pytają czy idziemy na wesele, bo one się zastanawiają. Ja rozumiem – małe wesele i ograniczanie się do zapraszania starszyzny. No Problem! Ale dziwi mnie fakt, że dzieci jednej ciotki ostały poproszone, a drugiej nie – choć pokrewieństwo i kontakt identyko!
Albo rybka albo pipka – szczególnie, że mama TŻ zapowiedziała, że na nasze wesele będą proszeni. Wg mnie to nieeleganckie nie zapraszać jednej części rodziny tylko dlatego że np. w rodzinie jest 4 dzieci, a zapraszac tam gdzie jest 2 dzieci (wszyscy pełnoletni rzecz jasna).

mam tylko nadzieję, że nie wpadnie na pomysł żeby nas dopraszać w kwietniu...
U nasz takich kwiatków jest dużo. Kiedyś pisałam o swojej coci, która się popłakała i miała do mnie żal, że dałam jej inne zaproszenie niż ona się spodziewała. A ze strony TŻta była taka sytuacja, że jakaś tam ciotka zadzwoniła i spytała się kiedy wyślemy zaproszenia do dzieci jej córki bo oni się szykują do nas na wesele, a my nawet w planach ich zapraszać nie mieliśmy. Wysłać nie wysłaliśmy zaproszeń i pewnie z tego powodu ciotka i jej rodzina się do nas nie wybierze (pewnie strzelą mega focha)
Stary 2012-03-20, 15:04   #557
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Własnie to samo Mama powiedziała Już patrzyłam na all i faktycznie dużo taniej tam dekoracje wychodzi kupić. Próbowałam coś znaleźć w naszym kolorze przewodnim peach, niestety póki co bez skutku
Stary 2012-03-20, 15:06   #558
nena1984
Zakorzenienie

wpadłam tylko na sekundę życzyć wszystkiego najsłodszego naszej solenizantce i jubilatce. STO LAT!!!

Niestety nie mam na nic czasu ostatnio. W niedzielę jak zwykle czeka mnie 6-godzinna przeprawa i tygodniowy pobyt w stolicy Małopolski. W związku z tym mam masę rzeczy:nauki, drukowania, pakowania i prania no i kompletowania wiosennej garderoby rzecz jasna.
Do tego oczywiście dochodzą obowiązki związane z pracą.
Temat ślubny mnie na razie nie rusza. Tż zadzwonił dziś i pyta czy jestem za coś obrażona W ogóle miał taki śpiewny głosik, że miałam go ochotę zatłuc, na koniec radośnie stwierdził, że możemy jutro jechać po garnitur. Walę to...niech sobie sam jedzie. Albo jeszcze lepiej - z siostrą

pozdrowionka od zapracowanej neny

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 15:28   #559
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Sama nie wiem ostatecznie czy o to chodzi ale to nie ja mam problem tylko oni. Jak przyjdzie do weseal i sie nie zjawia to zchęcia sie ich zapytam bo teraz nie chce robic wielkiego sajgonu a oni sie beda wypierac ze nikt niczego takiego na nasz temat nie mówił.

Co do firmy Adriana to my tam mamy dekoracje auta i kurtyne za młodymi, co do dekoracji sali to mi sie za specjalnie nie podobały zdjecia które ona mi pokazywała ale wiecej info mozesz przeczytac tu ---> http://www.forum.wesele.chelm.pl/viewforum.php?f=18
Przejrzyj sobie to forum, pisza tu troche o ich firmie bo nie wiem czy macie dekoracje koscioła czy o dekoracje sali Ci chodzi albo wszystkiego.
Tylko kościoła, ponieważ rezerwację zrobili młodzi, którzy mają po nas ślub. Chcą się dogadać i mi co chwila dzwonią z propozycjami. Propozycja tej firmy wydała się najbardziej konkretna i zastanawiałam się czy za tym też idzie jakość.
Propozycja od nich, to były bukiety pod ołtarze plus stojaki z tulipanami i świeczką za około 800 zł całość.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-20, 15:35   #560
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Tylko kościoła, ponieważ rezerwację zrobili młodzi, którzy mają po nas ślub. Chcą się dogadać i mi co chwila dzwonią z propozycjami. Propozycja tej firmy wydała się najbardziej konkretna i zastanawiałam się czy za tym też idzie jakość.
Propozycja od nich, to były bukiety pod ołtarze plus stojaki z tulipanami i świeczką za około 800 zł całość.
To jakoś sporo jak za sam kościół. Za dekorację sali biora ok 500 zł a tu za kościół 300 zł więcej. Powiem Ci ze mi Panie jak chodziłam po kwiaciarniach za cena bukietu powiedziały tak poza 100 zł ale do 120-130 a w Adrianie powiedziała najwięcej bo 150 zł. Po nowym roku wiem ze były podwyżki ale żeby takie. Oni sobie cenę podwyższaja bo tylko maja jedna firmę konkurencyjna wiec jak komuś się konkurencja nie spodoba to idzie do nich bez względu na koszty. Przeglądałaś to forum? Zdjecia na stronie sklepu?
Stary 2012-03-20, 15:41   #561
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez klaudusk_a Pokaż wiadomość
a jesli można wiedzieć to z jakiej firmy wynajmujecie samochód? Bo my szukamy właśnie jakiegoś samochodu i mysleliśmy nad wynajmem bo nikt z rodziny nie ma nic co wpadłoby nam w oko
Wynajem limuzyn Gregoriano. Co prawda nie mają swojej strony, ale znajdziesz na necie ich ogłoszenia, są też na n-k. Jak chcesz, to mogę dać Ci namiary na priv.

Cytat:
Własnie to samo Mama powiedziała Już patrzyłam na all i faktycznie dużo taniej tam dekoracje wychodzi kupić. Próbowałam coś znaleźć w naszym kolorze przewodnim peach, niestety póki co bez skutku
A może spróbuj sama zrobić? Znaleźć kwiatki w tym kolorze, kupić przyssawki? Nie wiem, al może łatwiej będzie znaleźć same sztuczne kwiaty niż gotową dekorację w przypadku takiego koloru.

megan
, ja też nie czaję jak można wśród osób tego samego pokrewieństwa jednych zapraszać, a drugich nie Rozumiem jeszcze, jak się z kimś kontaktu nie utrzymuje, ale jak ten kontakt jest, to doprawdy dziwna sprawa.

Nena, odpozdrawia zapracowana tenebrosa
Stary 2012-03-20, 15:43   #562
Konto usunięte

Cytat:
Nasza zaproszenia [niestety na zdjęcia guzik widać ;/ nie widac koloru itp, ale i tak chce sie pochwalic :p]
bardzo ładne

Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość
Koncze dzis cwierc wieku, dlatego tez czestuje Was torcikiem
wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń, dużo seksu, za☠☠☠istego męża i gromadki dzieciaczków

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
E87 no to Tobie też stoooo latek i spełnienia wszyyystkich marzeń

Kupiłam sukienkę na poprawiny ! ! !

taka jak wałączniku kolor śliwka jest cuuudowna za jakies 2-3 godizny sesja na mnie
super kiecka, a cena powala

Cytat:
Napisane przez klaudusk_a Pokaż wiadomość
a ja na dzisiaj tyle zaplanowałam i znając życie nic nie zrobię
ale imieniny mam to mi wolno dziś poleniuchować
wszytskiego najlepszego! Tobie życzę pociechy z córy, z meża i też dużżżżżżżżżo seksu, no i jeszcze jakiś pięcioraczków na dokładkę

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
O kurde, kiepska sprawa. Niestety żadnych namiarów nie mam.

Kicia w szoku jestem, takie cuda w lumpie!

Dzięki dziewczyny
To wklejam to co mam, to co muszę załatwić i takie tam.
·

Mamy już:
· Godzina Mszy Św. 12.30
Kościół pw. Św. Apostołów Piotra i Pawła
(protokół spisany, dokumenty dostarczone)
· Oprawa muzyczna ślubu: zespół ULTIMA Racibórz
· Sala: Dom weselny REGE w Bieńkowicach
· Zespół: Sami Swoi 2
· Fotograf: Jarosław Gnot nowyfotoart.pl
· Kwiaciarnia: pani Małgosia Krzykała Tworków
(zamówiony bukiet, butonierka, kwiaty na ołtarz, dekoracja samochodu)
· Samochód do ślubu: mercedes sec
· Kierowca: Mateusz
· Kucharka do keksów: ciocia
· Rozwieziony kołacz weselny
· Nauki przedmałżeńskie i poradnia: parafia WNMP Racibórz
· Zaproszenia wg własnego projektu- wszystkie rozdane
· Obrączki- Tik Tak Racibórz
· Garnitur dla Romka
· Buty dla Romka
· Zamówiona suknia ślubna
· Buty dla Gosi
· Bielizna Gosi (majtki +bh)
· I spowiedź przedślubna
· Wódka: Żubrówka Biała
· Zamówione wino
· Zamówiony fryzjer + make up
· Bus do rozwozu gości po weselu ( Opolony Racibórz)
· Świeczki
· Książeczki Droga Do Nieba
· Karteczki do kołaczy
· Koszula i krawat dla Romka x 2 na wesele i poprawiny
· Bielizna dla Romka (bokserki, skarpetki, )
· Spinki do mankietów (zamówione, mają przyjść lada dzień)
· Pończochy x 2

Do załatwienia w marcu:
· Organista
· Paznokcie
· Solarium
· Dermatolog
· Kosmetyczka
· Fryzura i make up próbny
· Bus do rozwozu gości (niby załatwiony, ale osobiście muszę potwierdzić)
· Kierowcy do rozwozu gości po weselu (podobno koledzy TŻta, ale chcę mieć pewność na 100%)
· Grawer na obrączki (idziemy dzisiaj)
· Spotkanie z usługodawcami (sala, zespoły, fotograf)

Do zakupienia:
· Biżuteria (kolczyki, naszyjnik, bransoletka)
· Torebka
· Sukienka na poprawiny
· Podziękowania dla rodziców
· Skompletować koszyczki do toalety dla gości
(ibuprom, stoperan, gumy do żucia, nitka z igłą, chusteczki hig, podpaski/tampony, chusteczki do demakijażu, chusteczki nawilżające, ew. rajstopy, lakier bezbarwny, mgiełka do ciała -> do męskiego to samo tylko bez podpasek/tamponów itp.)
· Przypory do kącika dla dzieci
(bloki rysunkowe, bloki kolorowe, kolorowanki, kredki, nożyczki, wycinanki, kleje, mazaki, naklejki slubne)
Przybory do kuferków dla świadkowej i do pokoju hotelowego
· Kolorowe alkohole: whisky, rum, wermut, likiery, koniak

Robótki ręczne:
· Winietki
· Menu (? chyba jednak zrezygnuję, bo menu będziemy ustalać na parę dni przed weselem)
· Karteczki do paczek (podziękowań/ gościńców)
· Wonioczki

To by było tyle na dzień dzisiejszy, sporo mi tego jeszcze zostało, ale na bieżąco ogarniamy. Jeśli zauważyłyście, że nie ma czegoś, co powinno być to piszcie proszę. wszystkie wskazówki mile widziane!
lista powaliła mnie ale super organizowana więc pozwól że będę na niej bazowała

Cytat:
auto bombowe, ale ta dekoracja wydaje mi się zbyt duża kwotowo
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 15:44   #563
klaudusk_a
Zakorzenienie

Cytat:
Wynajem limuzyn Gregoriano. Co prawda nie mają swojej strony, ale znajdziesz na necie ich ogłoszenia, są też na n-k. Jak chcesz, to mogę dać Ci namiary na priv.
to ja poproszę namiary na priv

zieloneziele na razie wystarczy mi córa o pięcioraczkach nawet nie myślę

Zapraszam na mój blog
http://kikalifestyle.blogspot.com/

Edytowane przez klaudusk_a
Czas edycji: 2012-03-20 o 15:46
klaudusk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 15:46   #564
Konto usunięte

a do zapraszania rodziny to w rodzinie tż była taka sytuacja że ojciec mojego a dziadek dla młodej ma 2braci, i jeden z braci został zaproszony a drugi nie
Stary 2012-03-20, 15:53   #565
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
To jakoś sporo jak za sam kościół. Za dekorację sali biora ok 500 zł a tu za kościół 300 zł więcej. Powiem Ci ze mi Panie jak chodziłam po kwiaciarniach za cena bukietu powiedziały tak poza 100 zł ale do 120-130 a w Adrianie powiedziała najwięcej bo 150 zł. Po nowym roku wiem ze były podwyżki ale żeby takie. Oni sobie cenę podwyższaja bo tylko maja jedna firmę konkurencyjna wiec jak komuś się konkurencja nie spodoba to idzie do nich bez względu na koszty. Przeglądałaś to forum? Zdjecia na stronie sklepu?
cennik wyglądał tak:
100 zł robocizna
60 zł dojazd
250 bukiet pod ołtarz główny
100 bukiet pod ambonę
220 plus 100 zł za 20 stojaków z przyozobieniem z 3 tukipanów każdy i jedną świeczką

A to i tak tanio bo inna Pani zaśpiewała nam 1,5 tys za dekorację ze stojaków z żywymi kwiatami
Stary 2012-03-20, 15:55   #566
D0tk4
Zadomowienie

Umowilismy sie dzis ze znajoma para na kolacje do restauracji. Im pierwszym wreczymy zaproszenie Co prawda pewnie nic nie zrozumieja, bo to brytyjczyk i kanadayjka, ale liczy sie gest Mam nadzieje, ze uda im sie przyleciec, choc chlopak ma leciec do Stanow na 3 miechy .. Ale to najlepszy kolega TZ tutaj na Wyspach, wiec mam nadzieje, ze dadza rade Trzymajcie kciuki!!

Cytat:
A może spróbuj sama zrobić? Znaleźć kwiatki w tym kolorze, kupić przyssawki? Nie wiem, al może łatwiej będzie znaleźć same sztuczne kwiaty niż gotową dekorację w przypadku takiego koloru.
nie czuje sie zbyt dobrze w takich, robotkach recznych ;/ bede sie staral znalezc cos w tym naszym kolorze, a jak sie nie uda, to chyba nie bede mala wyboru ..

[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;33037373]auto bombowe, ale ta dekoracja wydaje mi się zbyt duża kwotowo[/QUOTE]

nie jestes odosobniona w tej kwestii pewnie skonczy sie, ze kupimy na all i pojedziemy autkiem, za ktore damy tylko stówke ciesze sie, ze duzy wydatek nam odpadl
Stary 2012-03-20, 15:58   #567
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

o matko!
nowy wątek i już tyle stron? ciężko nadążyć!

ja dziś się zapisałam na czyszczenie dzioba, 4 kwietnia. tego dnia też mam dentystę. nie ma to jak się ogarniać na ostatnią chwilę idę poczytać wasze wypowiedzi, aby być w temacie.

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Cytat:
cennik wyglądał tak:
100 zł robocizna
60 zł dojazd
100 bukiet pod ambonę
220 plus 100 zł za 20 stojaków z przyozobieniem z 3 tukipanów każdy i jedną świeczką

A to i tak tanio bo inna Pani zaśpiewała nam 1,5 tys za dekorację ze stojaków z żywymi kwiatami

to wcale nie tak drogo Wam wyszło łącznie.

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;33037451]a do zapraszania rodziny to w rodzinie tż była taka sytuacja że ojciec mojego a dziadek dla młodej ma 2braci, i jeden z braci został zaproszony a drugi nie[/QUOTE]

dość nieładnie. chyba, ze nie ma z nim żadnych kontaktów, to jest to zrozumiałe w jakimś sensie
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-20, 16:00   #568
Konto usunięte

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33037697]o matko!
nowy wątek i już tyle stron? ciężko nadążyć!

ja dziś się zapisałam na czyszczenie dzioba, 4 kwietnia. tego dnia też mam dentystę. nie ma to jak się ogarniać na ostatnią chwilę idę poczytać wasze wypowiedzi, aby być w temacie.

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

to wcale nie tak drogo Wam wyszło łącznie.

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

dość nieładnie. chyba, ze nie ma z nim żadnych kontaktów, to jest to zrozumiałe w jakimś sensie[/QUOTE]

właśnie mają cały czas kontakt (a w zasadzie mieli, do momentu ślubu) ciekawa jestem jak się będą czuli jak oni przyjdą do nas na wesele a na 100% przyjdą
Stary 2012-03-20, 16:01   #569
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
http://www.pudelek.pl/artykul/39016/...zi_za_blazeja/

ciekawe cyz z nią będzie tak samo jak z Kim Kardashian czy ta wytrzyma wiecej niż 72 dni
czytalam ten "artykuł" w innej gazecie i nie ma tam słowa o dacie ślubu. ba! jest podana info "nie planuje na razie slubu ani teraz, ani za rok"

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;33037755]właśnie mają cały czas kontakt (a w zasadzie mieli, do momentu ślubu) ciekawa jestem jak się będą czuli jak oni przyjdą do nas na wesele a na 100% przyjdą[/QUOTE]

moj ojciec, zerwal stosunki ze swoim bratem po tym, jak ten odmowil przyjscia na slub i na wesele...
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 16:03   #570
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
cennik wyglądał tak:
100 zł robocizna
60 zł dojazd
100 bukiet pod ambonę

Ja się na cenach dekoracji kościoła nie znam ale jak tu dziewczyny pisały wiekszość kwot oscyluje ok 500 zł a o ponad 1000 nawet nie słyszałam.
Na forum są bardzo podzielone zdania co do tej firmy ale sądzę że ja sie wszystko dobrze wytłumaczy i pokaże niejako palcem to powinno być ok. Jeśli cena wam pasuje to tym bardziej.

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości