|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#541 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Przesuwanie okresu - wątek zbiorczy!
Cytat:
![]() To po co przesuwalas ten okres? Ja chyba bede musiala probowac z no-spa,bo wczoraj walnelam sobie troszke alkoholu,goraca kapiel i nic (a okres mam dostac w piatek) ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#542 |
Zakorzenienie
|
Chyba branie no-spy na sucho tzn. bez przyczyny to nie jest najlepszy pomysł. Tabletki to nie cukierki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#543 |
Przyczajenie
|
a czy zna ktos moze nazy tabletek hormonalnych ktore sa dobre??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#544 |
Zakorzenienie
|
które są dobre DLA CIEBIE? chyba niestety nie, tabletki muszą byc dobrane do twojego organizmu. moje tabletki dla Ciebie mogą byc beznadziejne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#545 |
Przyczajenie
|
ja tam jestem gotowa na wszystko [prawie] bo to podróż mojego życia dotychczasowego
![]() ![]() trzeba pokazać lekarzowi że jest sie pewnym to bankowo weźmie nasze zdanie pod wuage, a nie kogoś nieśmiałego i bojaźliwego :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#546 |
Przyczajenie
|
No dobra chcialam okres opoznic a dostalam wczoraj i wet to dobrze bo do wyjazdu mi sie skonczy
![]() ![]() ![]() Ale teraz pytanie z takiej troche innej beczki....chcce isc i tak po tabletki anty no ale mam okres...czy lekarz przed przepisaniem mi tabletek musi mnie badac?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#547 |
Zakorzenienie
|
Są lekarze którzy przepisują tabletki "za twarz" - ale jeżeli na takiego trafisz to nie polecam. Konieczne jest badanie ginekologiczne, żeby sprawdzic czy wszystko w porzadku, czy nie masz nadżerki, grzybicy, chorób jajników. Do tego robiona jest cytologia (na wyniki czeka sie zwykle 2-3 tygodnie) i badanie krwi i moczu. Czasem zlecane jest badanie hormonów - ale jeżeli nie ma wskazań (np nieregularny okres, dużo cech męskich) nie jest to konieczne. Niestety u dobrego ginekologa staranie sie o tabletki trwa około 3 tygodni. Później jak juz Ci przepisze musisz czekac na 1 dzien okresu (ja musiałam czekac prawie cały cykl, wykupiłam tabletki 6stego dnia cyklu).
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#548 |
Zakorzenienie
|
Każde i żadne.
![]() ![]() Powinien. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#549 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jestem teraz na 3 (i ostatnim prawdopobnie) opakowaniu Yasminelle. między pierwszym a drugim postanowiłam nie robić owej 7dniowej przerwy, bo jechałam na urlop i nie chciałam okresu.... hmm, myślałam że mi się upiecze, ale nie... pojawiło się plamienie, które było tak obfite jak okres i trwało ponad tydzień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#550 |
Zakorzenienie
|
przesuwanie okresu- tabletki anty
witam, tydzien temu w niedziele powinnam byla odlozyc tabletki w celu dostania miesiaczki, jednakze wyjezdzalam na urlop i chcialam przesunac miesiaczke, wzielam od poniedzialku nastepna tabletke z opakowania nie robiac 7 dniowej przerwy. mam pytanie, czy to opakowanie powinnam zjesc do konca 21 tabletek i dopiero wtedy czekac na okres? czy np teraz jak wrocilam z wakacji moge odlozyc i czekac na okres..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#551 |
Zakorzenienie
|
Dot.: przesuwanie okresu- tabletki anty
mozesz brac do konca ,moze przerwac teraz ,zrobic przerwe i brac kolejny nowy listek.o ile nie sa to pigulki 3 fazowe wtedy prodedura jest inna .
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#552 |
Przyczajenie
|
hmm ja chciałam się dowiedzieć o pewnym i skutecznym sposobie a nie spekulować...
czy to z no-spą działa ???? ;> |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#553 |
Rozeznanie
|
przy trojfazowych bierze sie tylko te trzecie z opakowania, tak?
![]() |
#554 |
Zakorzenienie
|
dzieki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#555 |
Zakorzenienie
|
bierz kobieto droga do konca
![]()
![]() |
#556 |
Zakorzenienie
|
nie biore sobie hop siup tabletek, pierwszy raz w zyciu zdarzylo mi sie zapomniec, a przesuwam okres raz w roku bo niestety znowu wypadl mi na urlop
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#557 |
Raczkowanie
|
spokojnie możesz skonczyć opakowanie lub przerwać stosowanie, w zalezności od Twojej wygody jesli są to tabletki jednofazowe. Przy trójfazowych przedłuzyc mozna tylko o 7 ostatnich tabletek z opakowania bo jesli zaczniesz nowe opakowanie od poczatku to zmniejszysz dawke hormonów i wystąpia plamienia a nie o to chodzi przecież
![]() Wiele razy tak robiłam i nic mi nie zaszkodziło. W tych czasach tabletki anty juz nie ingeruja tak w organizm kobiety jak te wczesniejsze specyfiki ![]()
![]() |
#558 |
Wtajemniczenie
|
Mialam teraz okazje przetestowac oba sposoby na przesuniecie okresu i niestety ZADEN z nich w moim wypadku nie zadzialal
![]() Okres mialam dostac 11 lipca (a 5 min po polnocy 11 lipca wyjezdzalam na urlop).7 i 8 lipca wyprobowalam sposob na przyspieszenie okresu.Wypilam troche miodu pitnego i koniaku,no i wskoczylam do goracej kapieli.Mimo,ze probowalam 2 razy-nie podzialalo. W zwiazku z tym postanowilam przesunac okres do przodu.10 zaczelam brac po 1 tabletce no-spy i rutinoskorbinu co kilka godzin,3 razy dziennie. Efekt-13 lipca dostalam okres ![]() ![]() Mozecie probowac,ja nie wiem,czy jeszcze kiedys sie skusze na takie kombinacje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#559 |
Przyczajenie
|
Dot.: przesunięcie okresu cilestem
A to plamienie ktore moze wystapic podczas brania tabletek... Silne bedzie? I kiedy mniej wiecej moze sie pojawic?odpiszcie plis...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#560 |
Zakorzenienie
|
może być plamienie, może być krwawienie, moze nie byc nic, a kiedy i jak to sprawa indywidualna...
![]() |
#561 |
Zakorzenienie
|
Może się pojawić po tygodniu, może być ciągłe bez przerwy po okresie, może trwać dzień lub cały cykl, może być bardzo skąpe lub mocniejsze, do wyboru, do koloru...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#562 |
Raczkowanie
|
a czy jest mozliwosc przesuniecia okresu na tydzien przed tym jak mam go dostac?? wiem moze glupie pytanie ale w ostatniej chwili okazalo sie ze z chlopakiem jade na weekend za miasto i w dodatku za tydzien.... jak to zrobic??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#563 |
Zakorzenienie
|
podejrzewam, że nie bierzesz tabletek a brak przerwy między blistrami byłby jedynym znanym mi sposobem...
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#564 |
Raczkowanie
|
biore tabletki od ponad roku..... czy jesli skoncze jeden blister i zaczne od razu nowy..... bez przerwy 7 dniowej.... okresu nie bede miala??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#565 |
Raczkowanie
|
dodam ze biore rigevidon
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#566 |
Przyczajenie
|
a mi się udało przyspieszyć o 5 dni ! myślałam,że to brednie z tym rutinoscorbinem...
a jednak nie...śmieszne sie to wydawało. Brałam dawkę uderzeniową (4tabletki) dwa razy dziennie przez 5 dni (od 22-27.07.) i 27 dostałam okres ![]() nad morzem będę szczęśliwa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#567 |
Raczkowanie
|
w moim przypadku przyspieszenie nie wchodzi w gre....ja bym chciala go opóznic
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#568 |
Zakorzenienie
|
jeżeli weźmiesz dwa opakowania pod rząd to albo nie bedzie krwawienia do końca drugiego blistram albo beda plamienia albo bedzie krwawienie, bo to sprawa indywidualna.
![]() |
#569 |
Zakorzenienie
|
W sumie nigdy nie masz pewności, czy uda Ci sie uniknąć krwawienia, nawet jak bierzesz tabletki i zrobisz przerwe wczesniej, albo przerwy nie zrobisz. U czesci kobiet i tak występują plamienia zblizone do normalnego, wiec chyba nie pozostaje nic innego jak przecierpieć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#570 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witamina C i chyba wapno dzialaja opuzniajaco,nie przyspieszajaco (o ile dobrze pamietam). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:21.