![]() |
#541 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek cz. XXIII - czyli nie tylko o pierścionkach ;)
Cześć!
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wczoraj dostałam od psychiatry zamiennik leku - ponoć tańszy. Zapłaciłam za niego dzisiaj 48 zł, a z ciekawości zapytałam o cenę poprzedniego - kosztuje 36 zł. "Pani magister" się tylko uśmiechnęła i wzruszyła ramionami - czemu, do cholery, nie zaproponowała mi tego tańszego leku - zresztą tego, który do tej pory brałam ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#542 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#543 |
Zakorzenienie
|
Warto. Ja nie mam ani jednego rozstępu po ciąży.
Mam swoje stare, przedciążowe, na tyłku i udach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#544 | |
Zakorzenienie
|
cześć
Cytat:
No ale moje rewolucje żołądkowe nie mijają. To już 3 tydzień - schudłam 5kg, wyglądam na zmęczoną (bo kilka osób już mnie pytało, co jest grane) i mam serdecznie dość. Idę dziś znowu do lekarza (3 raz w tej sprawie) i dziś nie dam się już zbyć, że mam trzymać dietę, to dolegliwości miną za parę dni, bo to samo słyszę od początku. Wczoraj jeszcze bankomat mnie oszukał i wypłacił mi mniej niż chciałam, mimo że na potwierdzeniu była kwota, którą chciałam i byłam z reklamacją, ale muszę iść raz jeszcze i oczywiście odstać swoje w kolejce. Normalnie wszystko się sprzymierza przeciwko mnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#545 |
Zakorzenienie
|
Ad zamienników leków - weź mi Asiuk przypomnij co ty łykasz. Niestety nie jest powiedziane, że będziesz zamiennik tak samo dobrze tolerować, ważna jest postac leku - tabletka czy kapsułka i na odwrót. Jeśli chodzi o te leki to akurat warto uderzyć do psychiatry z pytaniem, farmaceuta rzadko tutaj sam wyjdzie z inicjatywą.
U mnie było jeszcze lepiej - lek podstawowy - ok 140 zł, zamiennik 70. Uroczo, nie? Asiuk - pooodaj nazwę tego specyfiku - ja się trochę obawiam, bo nie jestem szczególnie wyćwiczona, za to bardzo chuda i boję się co będzie z moją skórą... np z piersiami, które są małe, a mogą rosnąć gwałtowniej. Miskowa: ale jaja z tym bankomatem! Całe szczęście, że z oczami okej.. |
![]() ![]() |
![]() |
#546 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie jest normalne, że tak chudniesz przy tych dolegliwościach, a lekarz bagatelizuje sprawę ![]() Ciekawe, czy uznają reklamację, w Polsce wychodzi się z założenia, że klient chce firmę naciągnąć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#547 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miśkowa - trzymam kciuki aby zdrowie wróciło !
![]() ![]() |
![]() |
#548 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się smarowałam i Mustelą, i oliwką z Babydream Rossmanna, i Fossilem - ten ostatni jest strasznie tępy w rozsmarowywaniu, więc nie polecam, oliwka dość intensywnie pachnie, więc jak będziesz mieć drażliwy nos, to możesz mieć problem - ale fajnie nawilża. Mustela jest z kolei droga, kupiłam dwa razy chyba. Najdłużej smarowałam się oliwką, ale generalnie zmieniałam kosmetyki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#549 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U ogólnego byłam, dziś też do ogólnego idę, ale z bojowym nastawieniem i nie dam się tak łatwo zbyć. Ponoć czasem się tak zdarza, że bankomat się "pomyli", więc jestem dobrej myśli. Dobrze, że zauważyłam, bo normalnie nie sprawdzam ani nie przeliczam i pewnie bym nie zauważyła. Ja mam z kolei wrażenie, że to firmy chcą ponaciągać klientów i że na każdym kroku robią wszystko, żeby cię orżnąć, a przede wszystkim ukrywają koszty dodatkowe, które ponosisz z różnego tytułu a nie jesteś uprzedzona od początku. Wk.... mnie coś takiego, bo to w końcu ja decyduję, czy wydać moje pieniądze i na co. Wczoraj też byłam spłacić całość rat (na które dałam się namówić, żeby mieć jakąś historię kredytową w razie potencjalnego kredytu hipotecznego kiedyś) i też się okazało, że nie jest tak, jak mnie informowano na początku. oczywiście jestem w plecy, napisałam pismo, że domagam się zwrotu, bo zostałam wprowadzona w błąd, ale sprawa się będzie ciągnąć i nic pewnie z tego nie będzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja używałam nieciążowych - balsamu czerwonego garniera a teraz podbieram młodemu mleczko nivea ![]()
![]() |
#551 |
Zakorzenienie
|
Teraz mam balsam z dove to po prostu smaruję się jakoś bardziej regularnie, ale się zastanawiałam czy coś "ciążowego" kupić. Bo piersi stricte nic nie używałyście? Wiadomo - jak się stanie przed półką w rossmanie to nie wiadomo co wziąć.
Chyba zaczyna do mnie docierać co się wczoraj stało, ale to jest burza emocjonalna, ojej ![]() Kiedy powiedziałyście bliskim i rodzinie? U mnie cicho, wiedzą Tż, przyjaciółka i jedna koleżanka. Z rodziny nikt. Wszystko się może wydarzyć, niech chociaż lekarz powie czy wszystko okej, czy to na prawdę ciąża i dobrze się rozwija, wtedy coś powiem powoli. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#552 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja nie mam ani poł rozstępu. Smarowałam się od początku 2 razy dzennie. Głownie najtańszą opcją czyli oliwką z Rossmana..albo balsamem AA z serii mama. Aczkolwiek nie wiem co ma wpływ na to czy te rostepy będą czy nie- nie sądzę że same balsamy są glównym sprawcą sukcesu. Chyba do tego dochodzą geny , dieta i jędrnośc ciała ![]() Ja bym chciała żeby Młoda miala moje rzęsy..ale pók co się nie zanosi. Po tacie ma take milimetrowe ![]() W sensie że malo wspólnych zdjęć mamy?? Bo tak ![]() Co do wesela to się zgadzam w 100% Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#553 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz też zaraz po teście mamie powiedziałam bo musiałam poprosić o pomoc przy B a ona wygadała reszcie. A u TZa dowiedzieli się bo jego siostra poprosiła mnie na świadka i chrzestna i musiałam mieć wymówkę ![]() A chciałam z tym poczekać. Miskowa współczuję dolegliwości ![]()
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2012-05-31 o 08:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#554 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
To też standard - ukryte koszty, dodatkowe opcje, których nie zamawiałaś, a za które "po okresie promocyjnym" trzeba słono płacić. Brrrr... Cytat:
Najlepiej powąchać w sklepie, chociaż nie powinno się tak robić ![]() ![]() Ja aktualnie używam mleczka Nivei od młodej, bo dostała na nie uczulenia. Niestety - patrzę teraz na moje ramiona i wniosek mam jeden: nie nawilża wystarczająco ![]() Polecam balsam Neutrogeny, ten dla bardzo suchej skóry (w czerwonej tubce). |
||
![]() ![]() |
![]() |
#555 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja najbliższej rodzinie powiedzialam po wyniku z krwi. Znajomi dowiedzieli się głownie za sprawą męża-też bardzo szybko. ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#556 |
Zakorzenienie
|
Ja powiedziałam po wizycie u lekarza.
Moja przyjaciółka dowiedziała się przed lekarzem, a mój szef - na drugi dzień po, wcześniej niż moi rodzice ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#557 |
Zakorzenienie
|
Chciałyście znać płeć przed porodem czy lepszy jest "suprajs"?
![]() Matko, ale mnie mysli nachodzą, a przecież dopiero wczoraj test zrobiłam. Szaleństwo. A staram się z rezerwą podchodzić do czasu wizyty u lekarza. |
![]() ![]() |
![]() |
#558 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#559 |
Zakorzenienie
|
Cześć
O kurka, nie pamiętam kiedy tak było, że za Wami nie nadążałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze się zapytam Was wszystkich - chodzicie do gina na NFZ? Co polecacie? Bo ja nie mam pojęcia jaką opcję wybrać, nie wiem czy uśmiecha mi się płacenie za totalnie wszystkie badania.. Edytowane przez Debrah Czas edycji: 2012-05-31 o 09:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#561 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A dziś mi się śniło, że Hania na forum wniosła taki wniosek, zeby mnie wywalić z wątku, bo już nikt nie chce gadać ze mną ![]() Debrah, ja nie w ciąży, ale ja nie chodzę do gina z NFZ. Chodzę do tego lekarza też pod kątem przyszłej ciąży i wolę chodzić prywatnie a mieć pewność, że to dobry lekarz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#562 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale gin nie z tych co naciągają i jak trzeba np powtórzyć badanie usg to umawia się w szpitalu.Tak samo jak coś się dzieje/trzeba konsultacji - wystawia skierowania tak żeby były na nfz i nie trzeba długo na nie czekać ![]()
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2012-05-31 o 09:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#563 |
Zakorzenienie
|
Hm to chyba najlepiej poszukać lekarza który przyjmuje i tak i tak?
Koleżanka mi poleciła (kol. nic nie wie, zapytałam o gina po prostu) swoją lekarkę co ją prowadziła w ciąży - muszę w necie o niej poczytać. USG pierwsze robi się wewnętrznie czy normalnie już widać? (nie ma przy tym Tżta?) |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#564 | |||||
Zakorzenienie
|
Cześć
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Haniu, wstawię zdjęcia Szymcia w klubie. Siostra sprezentowała mi ostatnio scrub do ciała http://www.patandrub.pl/pl/sklep/rel...2.produkt.html Jestem nim zachwycona. Pachnie tak, ze zjadłabym go zaraz po otworzeniu słoiczka ![]()
Edytowane przez twin--maid Czas edycji: 2012-05-31 o 09:46 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#565 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie normalnie tz jest na wizycie, przy usg, tym dopochwowym też (a raczej był bo w tej ciąży jeszcze się mu nie udało zerwać z pracy ![]()
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2012-05-31 o 09:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#566 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nieustająco polecam balsam SVR xerial z mocznikiem - jeśli chodzi o nawilżanie dla mnie najlepszy Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#567 |
Zakorzenienie
|
O kremach z mocznikiem słyszałam, od koleżanki mam taki do rąk. Jest MEGA.
|
![]() ![]() |
![]() |
#568 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#569 |
Zakorzenienie
|
Nie, ale było mi bardzo smutno
![]() Nie, chyba nie ![]() Bo kolejna scena była taka, że byłyśmy w jakimś domu na imprezie, gdzie były wszystkie dziewczyny z wątku, a ja byłam smutna, Ty mnie wzięłaś na kolana i powiedziałaś, że jendak mogę zostać na wątku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#570 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Widzę że też macie konia morskiego. Kupiłam Mani i siostrzenicy bo niby wszystkie dzieci śpią dzięki tym melodyjkom. ..cóż nie na nasze dzieci. Moja od razu jak je słyszy zaczyna się brechtać i gadać do niego. A siostrzenica - jako że starsza namiętnie wyjmuje z niego ten mechanzm ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:41.