![]() |
#541 |
Konto usunięte
|
Dot.: Razem schudniemy 20kg! - część II
U mnie na szczęście sprawnie poszło z tym malowaniem
![]() ![]() jyyli Witaj ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#542 |
Rozeznanie
|
Bottega, Wyrafinowany już jestem
![]() ![]() ![]() jyyli ja mam tak samo z tym lustrem, raz widzę, że już wyglądam ok. a zaraz, że jest ho ho i jeszcze trochę do poprawy ![]() Arsenalka to coś chyba pisała, że ma sporo nauki więc pewnie dlatego się nie odzywa. Co do tabelki to dla mnie fajnie byłoby wstawiać ją w sobotę wieczorem, wtedy każda z nas zdążyłaby podać swoją wagę. Zresztą jeśli Sosha ma ją robić to niech wstawia w dzień w którym będzie jej najwygodniej, ja się dostosuję ![]()
![]() |
#543 |
Rozeznanie
|
Co tu tak pusto jakoś? Ja sama z małą w domu czuję się okropnie no ale co poradzić
![]() ![]()
#544 |
Zakorzenienie
|
Silvia, pewnie, że tak - ważne, żebyś dobrze czułą się we własnym ciele
![]() ![]() btw. dawaj nowe foty do klubu! ![]() ![]() superkas, deszcz? :OOO u nas cały dzień słońce mocno grzeje ![]() este, porozmawiaj z rodziną, żeby też jedli zdrowo ![]() Ja właśnie wróciłam z długiego spaceru. Biodro jeszcze przeszkadza, łapie mnie silny ból jak źle stanę, ale już mam opanowaną technikę chodzenia, podczas której jest ok ![]() Wróciłam i znowu jestem wściekła na facetów. Zabiłabym wzrokiem. Mój przekaz: Nie gapię się na ciebie, nie uśmiecham się do ciebie,olewam cię = nie mam ochoty na podryw! niestety nie na wszystkich działa. Zawsze trafi się jakiś burak, który nie daje spokoju... ![]() ![]() ![]()
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2012-05-02 o 17:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#545 |
Zadomowienie
|
Oo ja też bym poszła na rower, ostatnio wyciągali mnie znajomi, ale mam zepsuty a mi się nie chce naprawiać go
![]() ![]() Este - To pomyśl sobie jak zrzucisz te kg, jak będzie Ci lepiej. Nie warto spróbować i poczuć te efekty? Bottega - Na co Ci moje foty napaleńcu jeden? ![]() ![]() ![]() ![]() Idę zrobić sobie bazę do owsianki, żebym miała już na jutro ![]()
Jest -> 76,5 kg Cel: 65 kg Edytowane przez Silvia09 Czas edycji: 2012-05-02 o 18:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#546 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja ostatnio totalnie nie mam na nic czasu i ciężko mi nadrobić, bo się tu ostro rozpisałyście.
Muszę się pochwalić że ważyłam się dziś i spadło mi 2 kg od początku diety. Jak na prawie 2 i pół tyg. ograniczeń i ćwiczeń to niezbyt dużo... ale jestem dobrej myśli i dalej twardo się trzymam. Mój jadłospis dziś (trochę za duży chyba) Śniadanie: sałatka z tuńczyka (puszka tuńczyka, dwa jajka, mała papryka) - zjadłam połowę + dwie wasy II śniad: jogurt pitny danone obiad: nie wiem jak to nazwać - zupa kurczakowo pomidorowa (pierś z kuczaka uduszona z połową puszki pomidorów zagęszczona jogurtem nat.) podwieczorek: jabłko kolacja: reszta sałatki z tuńczyka Kurcze mam nadzieje że nie przesadziłam z tym jedzeniem dziś, ale pocieszam się faktem że odbiłam sobie to na spinningu (ponoć przy odpowiednim obciążeniu spala się w godzine 800 kcal ![]() ![]() nie jestem zachwycona tą wagą, ale w końcu się coś ruszyło. Tłumaczę sobie, że im wolniej będę chudnąć tym lepiej bo przynajmniej nie będzie żadnego jojo giganta. Ciężkooo
start 75kg (16.04.2012) ![]() ![]() aktualnie: 69 cel I 69 - OSIĄGNIĘTY!!!! cel II 65 cel III 60 cel IV 55 ![]() Nigdy nie rezygnuj z celu, tylko dlatego, że jego realizacja zajmie Ci dużo czasu. CZAS I TAK UPŁYNIE.. |
![]() ![]() |
![]() |
#547 |
Rozeznanie
|
Este kurcze weź się w garść
![]() ![]() ![]()
![]() |
#548 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#549 |
Przyczajenie
|
Jak ja dobrze rozumiem Este. U mnie też wiedzą, że jest dieta i ciężko mi jest samej, to na złość chyba kupują słodycze.
Ostatnio nie pisałam, bo przechodziłam kryzys dietowy, ale już zażegnany ![]() Mi jest ciężko zmobilizować się do ćwiczeń. Wmawiam sobie, że nie mam czasu, albo jestem zmęczona. Jakoś trudno mi jest się przestawić. Już drugi tydzień diety, a ja stoję w miejscu. Mam też problem z warzywami. Nie potrafię jeść dużych ilości. Jakoś nie umiem wkomponować je w jadłospis. Dajcie mi jakiegoś kopa, dziewczyny, bo nie mogę się ogarnąć. Chcę, ale ciężko mi jest, a tutaj jeszcze te upały.
S T A R T : 91 20.04.12 pierwszy c e l : 75 Edytowane przez helojza Czas edycji: 2012-05-02 o 23:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#550 |
Raczkowanie
|
.
"Droga do sukcesu jest zawsze w budowie" Edytowane przez anusiawa Czas edycji: 2012-06-03 o 11:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#551 |
Wtajemniczenie
|
helojza: to wrzucaj swoje jadłospisy, zawsze to jakiś bacik nad głową, a poza tym możemy Ci pomóc wkomponować te warzywka jakoś
![]() ![]() ![]() ![]() anusiawa: milusio, witaj ![]() ![]() ![]()
![]() |
#552 |
Zadomowienie
|
Atramo a co Ty się nie pochwaliłaś, że osiągnęłaś już II cel?!!! Ładnie to tak?
![]() ![]() Helojza - Na początku nie musisz jeść nie wiadomo jakiej ilości warzyw. Rób sobie na kanapki, jakaś sałatka do obiadu. Z czasem przyzwyczaisz się do jedzenia ich, wejdzie Ci to w nawyk i będziesz zwiększała ilość warzyw. Ja też przed dietą rzadko jadłam jakiekolwiek warzywa, dopiero zaczęłam odchudzanie to zaczynałam od małych porcji, żeby się przyzwyczaić. anusiaw - Witaj ![]() ![]() ![]() A ja muszę się pochwalić, w domku była paczka chipsów i 2 lody BIG BAMBI XL xd i nic z tego nie zjadłam! Chociaż nie powiem miałam ochotę na loda, ale jak zobaczyłam,że 1 ma 220 kcal to sobie odpuściłam ![]()
Jest -> 76,5 kg Cel: 65 kg Edytowane przez Silvia09 Czas edycji: 2012-05-03 o 09:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#553 |
Rozeznanie
|
Hej hej wpadam tylko na momencik -
bo za ok godz. będę już korzystać z uroków pogody i łona natury ![]() Atram no właśnie II cel za Tobą a Ty tak cicho sza ![]() ![]() Silvia ![]() ![]() ![]() darialex widzisz poleciała waga -2kg w 2,5tyg - SUPER WYNIK ![]() ![]() ![]() A właśnie u mnie zaczyna wreszcie się coś ruszać po @ i jest mnie mniej o -0,2kg (mało ale progres jest ![]() Dziewczyny miłego słoneczno-dietetycznego dnia życzę ![]()
160cm - start 80kg - 11.11.11r. 75kg - I cel osiągnięty 08.12.2011 69,9kg - II cel osiągnięty 27.03.2012 65kg - III cel osiągnięty 31.05.2012 obecnie- 59,6 KG ![]() 60 kg - IV cel 56kg - marzenie ![]() pozostało - 3,6kg |
![]() ![]() |
![]() |
#554 |
Raczkowanie
|
.
"Droga do sukcesu jest zawsze w budowie" Edytowane przez anusiawa Czas edycji: 2012-06-03 o 11:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#555 |
Rozeznanie
|
Silvia, Wyrafinowany aaa tak jakoś
![]() ![]() ![]() ![]() helojza nie można całej winy zrzucać na rodzinkę, że kupują sobie słodkości, że gotują tłuste obiadki... jak już pisałam z każdej sytuacji da się wybrnąć. Ja mam zamrożone piersi z kurczaczka i nawet jak muszę gotować frykasy dla rodzinki to sobie robię wersję light. Słońce tak ładnie świeci, że aż chce się żyć więc koniec użalania się nad sobą, zabieramy szanowne cztery litery i chociaż na jakiś długi spacer proszę mi się wybrać a po drodze zrobić zdrowe zakupy ![]() ![]() Silvia wow za lody w taką pogodę to należą Ci się MEGA brawa ![]()
Edytowane przez atram00100 Czas edycji: 2012-05-03 o 10:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#556 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny, ja na sekundę, bo zaraz wychodzę z domu. Wczoraj rano waga pokazała 60,4kg (-o,3kg), a dziś 60kg (-0,4kg), więc stopniowo nadwyżka spada i mam nadzieję za 2-3 dni ruszyc dalej
![]() ![]() ![]()
start 1 lipiec 2015 - 79,8 kg ![]() ![]() ![]() cel I - 75 kg ![]() cel II -71kg ![]() cel III - 68 kg ![]() cel IV - 65 kg ![]() cel V - 62 kg ![]() Wzrost 168 cm start79,8-79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66,9-66-65-64-63-62 |
![]() ![]() |
![]() |
#557 |
Rozeznanie
|
Witajcie laski U mnie dzisiaj mega super dietkowo ![]() ![]() ![]() ![]()
#558 |
Zakorzenienie
|
Silvia, łee tam, moich na razie nie będzie - ciuchy mam za duże
![]() ![]() darialex, absolutnie nie przesadziłaś! Jabłko na podwieczorek to średni pomysł, raczej lepiej zjeść je do południa. Ten pitny Danone do wywalenia - wybierz coś bardziej wartościowego, co zawiera mniej węglowodanów prostych. Brawo za spadek ![]() helojza, nie pieść się ze sobą, weź się w garść i zacznij się ruszać! Wiesz, dlaczego jesteś zmęczona? Bo nie ćwiczysz. Ćwiczenia wbrew pozorom dodają nam energii ![]() ![]() Co do warzyw - sama musisz się ogarnąć, nikt z nas nie jest w stanie zrobić tego za siebie. Co chwilę wałkuję jak ważne są warzywa. Nie oczekuj od siebie, że od razu zjesz tyle, co ja, ale stopniowo dodawaj ich coraz więcej do jadłospisu. Co to znaczy "nie umiem wkomponować je w jadłospis"? Nad tym nie trzeba się długo zastanawiać. Właściwie wcale nie trzeba się zastanawiać. Jesz, co masz w domu, do każdego (lub prawie każdego) posiłku i nie np. liść sałaty, tylko więcej. A jak nie masz w domu lub widzisz, że się kończą, to maszerujesz do sklepu. Podstawowe warzywa, które powinnaś jeść codziennie to te zielone. Tak naprawdę jeśli chodzi o warzywa* nie ma maksymalnego limitu spożycia. Jesz jak najwięcej. I pilnujesz, żeby było te minimum 500g, a najlepiej chociaż 750g dziennie. Ja mam w domu przeważnie: sałatę lodową, kapustę pekińską, masę pomidorów (potrafię zjeść nawet pół kg dziennie), marchewkę, często mam też brokuł, ogórki kiszone (zwykłe gruntowe bardzo lubię, ale obecnie są jeszcze drogie, jak jest sezon wsuwam ich sporo). Dobrym sposobem na jedzenie warzyw jest robienie sobie zup-kremów z warzyw ![]() *uważać należy na warzywa zawierające więcej węglowodanów, np. marchewka, kukurydza. Jemy je w mniejszych ilościach. aniusiawa, witaj ![]() ![]() ![]() atram, brawo kochana!! ![]() ![]() ![]() Wyrafinowany, a gdzie to wybywasz? ![]() Puchatku, noo, jeszcze trochęi będzie po Twojej nadwyżce ![]() ![]() este, brawo za ruch ![]() Nie chcę Cię zniechęcać, ale chyba trochę za duży cel sobie postawiłaś... do końca tygodnia zostało już tylko 3 dni, ciężko byłoby tyle zgubić. Wiesz, czasami jest tak, że głupi 1kg gubimy przez nawet 2 tyg., a czasami niecałe 3kg w ciągu tygodnia. Jednak ta druga wersja zdarza się rzadziej, dużo rzadziej. Lepiej jest mile się zaskoczyć, niż smucić, że się nie udało. Ale tak siak trzeba pamiętać, że nawet każde 100g mniej na wadze przybliża nas do naszego celu ![]() U mnie znowu spadek - 0,2kg. Z nadwyżki zostało już tylko 0,1kg ![]()
#559 |
Raczkowanie
|
Cześc dziewczyny jestem nowa na wizzaz tzn od niedawna, piszę na 2 forach ale jedno podumarło, znalazłam wasze i postanowiłam się przyłączyć.
Mam 33 lata 174cm wzrostu jak zaczęłam się odchudzać to ważyłam 95 kg obecnie ważyłam się w poniedziałek i ważę 93,6kg. Moim postanowieniem jest się odchudzać ale nie chce zrobic tego drastycznie , powoli ale sukcesyjnie do przodu. ![]() Pilnuję kaloryczności potraw i staram sie jeśc 5 posiłków dziennie o optymalnie regularnych godzinach. 2 lata temu urodziłąm córkę nie przytyłam duzo ale jakoś inaczej niż wszyscy w pierwszym roku od urodzenia przytyłam zamiast schudnąć. żlesię z tym czuję jestem ociężała szybko się męczę i dlatego chcę schudnąć mam nadzieję że z WAMI będzie mi lżej. Musze dodac że również ćwicze staram się regularnie wieczorem ćwiczyć mięśnie brzych(pąpki) i mięsnie nóg i inne troche tez rozruszać, ![]() Chodze tez czasami na nordzie wkołojeziora czyli ok 6km. ....................... Dzisiaj jadłam na obiad pierś z kurczaka ze szpinakiem pomidorem i pieczarkami do tego ziemniaki a na deser miałam ciasto biszkoptowe z ananasem zi galaretką jeden kawałek (wyliczyłam) to ok 70 kcal(kawałek 5cm x 3cm). Na kolację zjem jeszcze piers bo mi została a na podwieczorek nie odmuwiłam sobie tez kawałka ciasta z herbatką. Przynajmniej raz dziennie pisze na wizaz więc dousłyszenia jutro.
#560 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny !!!! wiem wiem dawno mnie nie bylo sosha nadrobilam literature dopiero dzisiaj i obiecuje że postanawiam poprawe wiecej warzyw !!!!! wprowadzilam rybke bez oleju , kurczaczka i wiecej jogurtu a jak jest z jajkami ? czy nie sa one wysoko kaloryczne ?Pozdrowionka
|
![]() ![]() |
![]() |
#561 |
Rozeznanie
|
Hej dziewuszki
![]() ![]() ![]() ![]() U mnie ogólnie było spoko,grilowanie,ale zawsze coś dla siebie "chudziutkiego" znalazłam,oprócz tego bardzo duuuużo ruchu więc moja nadwyżka w postaci 1,5 kg od ostatniego ważenia(kurcze niepamiętam kiedy to było ![]() ![]() Mój jadłospis; I 3 pomidory,4 rzodkiewki,5 grubych plasterków ogórka posypane to wszystko szczypiorkiem,2 cienkie kromki chlebka ze słonecznikiem z Lidla II mały jogurt naturalny + 4 świeże truskawki III grilowany filet + pół szklanki ugot.brązowego ryżu,surówka z pekinki i pomidora IV po 3 łyżki uprażonych bez tłuszczu pestek dyni i słonecznika V chudy twaróg z rzodkiewką i jak? Kochane dzisiaj się już żegnam,jutro napewno zajrze na dłużej,muszę torby rozpakować i doprowadzić siebie do ładu ![]() ![]() ![]() a witam nowe koleżanki ![]() ![]()
Starsze szczęście 31.12.2009 Maja Młodsze szczęście 03.03.2015 Weronika Edytowane przez marta24171 Czas edycji: 2012-05-03 o 20:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#562 |
Wtajemniczenie
|
anzupapi: no, to generalnie masz super możliwości do schudnięcia z nami
![]() ![]() aafashion: to zależy też od wielkości jajka, Mki mają ok 80 kcal jeśli mnie pamięć nie myli (a jestem za leniwa, żeby sprawdzić ![]() marta: no proszę, jak się ładnie wypoczęło ![]() ![]() ![]() Bottega: świetnie, masz ekspresowe tempo ![]() u mnie dziś też już spadek @owy, jeszcze troszkę zostało, ale myślę, że do końca tygodnia zejdzie ![]() ![]()
![]() |
#563 |
Wtajemniczenie
|
Ale piękny weekend majowy
![]() ![]() ![]() a na wadze kolejny spadek(mimo mojego okresu) -0,4 kg ![]() anzupapi przypomnialas mi że też mam tweesterka, tylko przed remontem go gdzieś ukryłam:O i musze go odnależć pozdrowienia dla wszystkich Edytowane przez madziullka Czas edycji: 2012-05-04 o 12:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#564 |
Rozeznanie
|
Puchatku na pewno po nadwyżce lada chwila nie będzie śladu
![]() Bottega wybyłam tylko na 1 dzień nad Zegrze ![]() ![]() ![]() thenerdqueen zejdzie Ciebie ta nadwyżka, bo jak nie to już ja z nią pogadam ![]() ![]() madziulka brawo za spadek ![]() anzupapi witaj ![]() U mnie waga stabilna, może jutro coś drgnie ![]() A na obiadek dziś młoda kapustka ![]()
160cm - start 80kg - 11.11.11r. 75kg - I cel osiągnięty 08.12.2011 69,9kg - II cel osiągnięty 27.03.2012 65kg - III cel osiągnięty 31.05.2012 obecnie- 59,6 KG ![]() 60 kg - IV cel 56kg - marzenie ![]() pozostało - 3,6kg |
![]() ![]() |
![]() |
#565 |
Raczkowanie
|
Cześć
Dzisiaj śniadanęko to płatki z mlekiem, drugiego sniadanka nie jadłam bo mi sie nie chciało i niestety akurat siedziałam w poczekalni z dziecmi do lekarza bo mam chore syn ma ostre zapalenie oskrzeli a córka początki oskrzeli i żadne z nich inie gorączkuje tylko kaszlą.Mnie tez co ś bierze ale zjem z nimi leki i bedzie spoko. Na obiad miałam faszerowany szpinakiem (co został mi z wczoraj) z makaronem, po obiedzie opęzlowałam gruszkę i kawałek mojego biszkopta z galaretką(ok 70kcal). nie wiem co jeszcze będę jadła ale postaram się wieczorkiem coś napisać. ...................... jak wy się ważycie ?Codziennie? Ja się waże raz w tygodniu czyli w poniedziałek.
#566 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny, jestem nowa, wiem, że przyłączam sie bardzo późno ale mam nadzieję że mnie przyjmiecie i pomożecie mi sie zmobilizować bo sama nie daje rady
![]() Zgodnie z regulaminem: wzrost 179, waga 75, od dzisiaj zaczyman wzmożoną pracę nad sobą od miesiąca chodzę na fitnes 3 razy w tygodniu, staram sie ograniczyć słodycze ale jak przychodzi weekend to od razu rzucam sie na jedzenie bo powtarzam sobie że od poniedziałku. Dzisiaj jest piątek wiec może to przyniesie mi szczęście chociaż mechanizm jest ten sam bo wczoraj było wolne ![]() Pozdrawiam dziewczyny i licze na wsparcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#567 |
Wtajemniczenie
|
anzupapi: jakie te płatki do śniadania? kukurydziane czy owsiane? co miałaś faszerowanego na obiad? i jaki to makaron i ile go było? biszkopt wczoraj, biszkopt dziś..
![]() a ważymy się różnie, ale generalne wyniki raz w tygodniu, żeby jakieś sensowne porównania mieć ![]() wyrafinowana: ![]() ma_ringa: to masz sprawdzian, tym razem nie rzucaj się na jedzenie ![]()
![]() |
#568 |
Raczkowanie
|
.
"Droga do sukcesu jest zawsze w budowie" Edytowane przez anusiawa Czas edycji: 2012-05-05 o 22:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#569 |
Raczkowanie
|
.
"Droga do sukcesu jest zawsze w budowie" Edytowane przez anusiawa Czas edycji: 2012-05-05 o 22:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#570 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja tak na szybko, bo robota mnie goni
![]() Brawo wszystkm za spadki ![]() u mnie też 0,2kg mniej, czyli nie ma śladu po nadwyżce i jest nawe t100g spadku. ![]() btw. laseczki zajrzyjcie do klubu i poradzcie mi coś...
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.