Mamusie listopad-grudzien 2011 - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-27, 13:12   #541
goldika
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
oki, rozumiem i mam nadzieje, ze sobie zasluze

tak w ogle to dziekuje za cieple przyjecie

jak tak sobie czytam Wasze zwierzenia, doswiadczenia itp to mam wrazenie ze czytam wyrywki z wlasnego zycia wiec juz wiem ze dobrze bede sie tu czuła
z nami nie da sie czuc zle powiem nieskromnie
chyba jeszcze ja Cie nie witalam wiec Witam

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Moja córa miała 3 m-ce odkąd przesypia całe noce
i co sie chwalisz...
zartuje oczywiscie
gratuluje i zazdroszcze niesamowicie. moj raz pospal do 4, dzis juz o 3 wolal zeby go zabrac do lozka

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Cytat:
Dziewczyny mam pyt w spr rozszerzania dietki Mała dostawała jabłuszko przez 5 dni, od dzisiaj marchewkę jej wprowadzę, zwiększając dawkę (jak tu mi któraś mamusia ładnie opisała ile kolejnego dnia). Ale co potem? Jak już jabłko i marchewka będzie git, to co kolejne?
ziemniaczek, dynia potem pietruszka w korzeniu. Ja przynajmniej tak robilam

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
PRINC w bodziaka wejdziesz? bo pytałam w co WY się ubieracie parę dni w domu siedziałam przez to zapalenie i nie wiem jak się nosić

ja kartofle traktuję praską lub ścieram na najmniejszych oczkach tarki
sa przeciez dla kobiet body

ja dzis bylam na 2h spacerze w bluzce z rekawem 3/4 i leginsach. Zgrzalam sie okrutnie, nastepnym razem chyba pojde w staniku i majtkach.

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Cytat:
to teraz pare slow o mnie:
oprocz malej Bianki mam w domu jeszcze prawie 6latka Oliwiera i oczywiscie TŻ

obecnie jestem na macierzynskim prawie do konca maja, ale jeszce zaległy urlop i troche tegorocznego wiec do pracy wróce na poczatku lipca - ale wcale mi sie nie spieszy

od urodzenia małej nie wiem co to przespane noce (pobudka 3-4 razy) - niedługo skonczy 5 mies. i od samego poczatku mozna według niej zegarek ustawiac - karmienie co 2 - 2,5 h (karmie cycem) dzien czy noc, nie ma znaczenia oczy na zapałki

z utesknieniem czekam na 6 czerwca - chce zaczac jej na noc podawac mm - mam nadzieje ze bede mogla wtedy troche pospac w nocy, chociaz widzę po waszych pociechach, ze róznie to bywa i nic nie jest pewne na razie nie musiałabym tez budzika ustawiać, bo pobudka zawsze 6:00-6:30, no czasem mnie zaskoczy i o ... 5:00 np.
tak czy inaczej mala na razie tylko na cycu - jeszcze nic innego nie próbowała; ostatnie ważenie miala w wieku 3,5 mies. i wtedy to było 5960 g (dzisiaj ide do przychodni, to moze uda mi sie uaktualnic dane)

od 2-3 tyg namietnie przewraca sie na brzuch ale z powrotem niekoniecznie i jak jest zmeczona to wrzask w niebogłosy zeby sie nia zajac (ona to w ogóle bardzo towarzyska jest i sama nie lubi przebywac, jak tylko mnie straci z zasiegu wzroku to pisk jest - nawet do wuceta nie pozwala )
poza tym rwie sie juz do siedzenia, no ale powiedziałam jej ze jak sama usiadzie to sobie bedzie siedziec
czasem uda jej sie tez odkryc ze ma nogi, ale o tak wyczekiwanym przez mnie posmakowaniu stópek na razie moge chyba zapomniec

na razie tyle, bo własnie za dlugo w jednej pozycji i już sie wscieka

wspolczuje nieprzespanych nocy. Ja narzekam czasami na mojego co raz w nocy sie budzi, ale porownujac do corci Princesski to moge narzekac, porownujac do Bianki juz nie bardzo.

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Cytat:
Oliveira może mm pomoże, moja na cycu też jadła co 2,5h, a jak dostała mm to pięknie nocki przesypia Także jest nadzieja

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Przypomniał mi się koszmar, kiedy musiałam pierwszy raz w życiu dać małej czopka na kolke... Jezuniu ile ja stresu się najadłam.. Ona płakała i ja razem z nią.. Nie wiem, może jako matka nie powinnam mieć takiego problemu z tym Ale jak trzeba będzie to zacisne zęby i do przodu..
ale przerazal Cie fakt podania czopka czy tego jak mala cierpiala?
ja czopka 2x juz dawalam, w sumie gladko poszlo, mlody jak sam go wciagnal
na tempke dawalam.
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 13:13   #542
Oliveira79
Zadomowienie

Cool Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011

Cytat:
a czy któras z Was nosi swoje małe w chuście? własnie widzialam jedna zachustowana mamuske i sobie przypomniałam, że tez mam na stanie chuste i sie zastanawiam czy małej nie zafundowac takiej wycieczki dzisiaj - po raz pierwszy notabene ale nie wiem czy w ogóle bedzie chciala no i jak ja do tej chusty ewnetualnie ubrac???
dziewczyny podbijam pytanie

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 13:19   #543
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość
adidaso-trampki, dzinxy, top, chusta i bluza z kapturem u mnie na wsi nie musze się stroića i tak sąsiad zaprasza mnie na lody... podpytywał czy mam wózek skladany, bo pojedziemy na cos dobregoa tż powiedział, że tak to już jest, że jak baba chodzi i chodzi tzn, że CH*** do D**y szuka...masakra, to ja mam się zamknąć w domu, albo dreptac wkoło po podworku...?
czasem mam wrażenie, że tu mieszka sama ciemnota i patologia
jasne jak kobieta nos wychyli z chaty to juz szuka "rozrywki".

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Cytat:
Napisane przez amarantas Pokaż wiadomość
Dodaję do klubu, na pyszne kuleczki kakaowe.

Myśle, ze nie ma problemu, z tym że z indyka mi zawsze dłużej trwa nim zmięknie

Czekam aż Jaś się obudzi i zmykam na spacer. Mojego krasnala ubiorę w body długi i bluzę, + spodnie i skarpetki. Do tego wezme kocyk gdyby zasnął mi a będziemy w cieniu to go przykryję.

Dziewczyny mam pytanie (pewnie już nie raz tutaj padało)
Jaki macie krem z filtrem dla maluszka i czy już go smarujecie?
Nadal szukam spacerówki, może dopiszemy na początek do listy jakie macie spacerówki (no chyba, że ktoś ma z wózka 3 w 1).
ja mam krem z Mustela i smaruje odkad sloneczko wyszlo czyli z tydzien
spacerowki nie mam ale chetnie poczytam jakie Wy macie. Bo ta z wozka 3w1 jest ciezka.

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Cytat:
Ja mam krem Lirene kids (taki babcia wnusi kupiła). Jak widze , że za oknem słoneczko świeci to już go stosuję

Ja spacerówkę dodatkowo nie kupuję, mam wózek 2w1. Ale nadal nie wiem, kiedy przesiadkę robić na spacerówkę - jak dzidzia już siedzieć będzie sama, czy mam sugerować się pogodą?
my przeslzismy na spacerowke w niedziele, nie mamy calkiem na plaski tylko ciutke podniesiona, w sumie tak jak materacyk w lozeczku z klinem Olek zadowolony bo lepiej swiat widzi

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Cytat:
Właśnie przeczytałam, że i na tym moim kremie pisze, że od 7m-ca... Babcia kupiła za radą farmaceutki, a mamusia nie doczytała... To mam inny kupić?
mi kiedys ktos tlumaczyl ze np te preparaty np po 6 czy 7mca zycia maja tak napisane bo nie byly testowane na mlodszych dzieciach. A nie sadze zeby taki krem skrzywdzil jakos troche mlodsze dziecko ale to moja opinia jedynie
Stary 2012-04-27, 13:21   #544
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
spacerowki nie mam ale chetnie poczytam jakie Wy macie. Bo ta z wozka 3w1 jest ciezka
polecam forum wózkowe - skarbnica wiedzy, mozna znaleźć cos dla maluszka

http://forum.gazeta.pl/forum/f,10161...ozkomania.html

tylko uważaj, bo można się uzależnić

Stary 2012-04-27, 13:28   #545
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
ja mam probki Linomag Sun 30, ale strasznie sie rozprowadza, jak wysmaruje musze cos innego kupic. Widzialam baby dream 50+ ale to chyba juz przesada na zwykly spacer, moze na plaze to tak
ja mam 50+, i dla siebie tez mam, bo ja lubie byc blada wiec jak tylko slonce wychodzi to sie smaruje filtrem 50

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Cytat:
zrobiły mi niespodziewajkę...mama i dwie siostry...nazwały mój domowy dres piżamą pfff, ale wybaczam, bo przywiozły ze sobą lody
które popiłam kubkiem meliski...
popełniłam też ciasto
właśnie biszkopt dochodzi, kokosy się już gotują, będzie bounty

i co jeszcze... muszę zamontować w uchylnych oknach siatki na owady, bo te muchy zaczynają mnie iście wku.

macie jakies plany majówkowe?

tez bym wybaczyla

hmm nasz plan: uciekac z domu bo przyjezdza babcia a we dwie z moja mama sa nie do zniesienia ale ciiii wiec na pewno ZOO w Płocku, mamy rezerwacje na grilla i lowienie ryb(Tz) na jakims lowisku, grill ze znajomymi

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Cytat:
my na chwilke wpadlismy do domku - potem napiszę co i jak z waga małej - zaraz znowu wypad na dworek (aha! moj starszak od dwóch tyg przymusowo w domu, bo załapał odoskrzelowe zapalenie płuc - juz jest ok, ale ten tydzień tez mu odpusciłam z przedszkolem)

a czy któras z Was nosi swoje małe w chuście? własnie widzialam jedna zachustowana mamuske i sobie przypomniałam, że tez mam na stanie chuste i sie zastanawiam czy małej nie zafundowac takiej wycieczki dzisiaj - po raz pierwszy notabene ale nie wiem czy w ogóle bedzie chciala no i jak ja do tej chusty ewnetualnie ubrac???

ojej zdrowka dla synka

Dalia chustowa jest na pewno wiec moze sie wypiowie
mój jest z lipca

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Cytat:
Ja na razie uzywam Nivea "na każda pogode" i tak buzki jej centralnie na slonce nie wystawiam - a jak już sie rozpogodzi na dobre to kupie chyba Nivea, ten dla dzieci z filtrem (u starszego sie sprawdzal)
nas ta nivea zapychala wiec nie kupilam z filtrem z tej samej serii.

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Cytat:
polecam forum wózkowe - skarbnica wiedzy, mozna znaleźć cos dla maluszka

http://forum.gazeta.pl/forum/f,10161...ozkomania.html

tylko uważaj, bo można się uzależnić
dzieki

Uff nadrobilam... 2str mialam. A teraz cisza, na spacery pewnie poszlyscie!

My od 11,30 do 13,30 spacerowalismy z Tz bo dzis na druga zmiane pojechal.
Wczoraj bylismy na zakupach, kupilam sobie tylko pedzel o bronzera. Zamiasr za 60zl to za 34 inaczej musialabym go sciagac z Anglii
Stary 2012-04-27, 13:42   #546
princessskaa
Wtajemniczenie

Goldika podanie czopka mnie przeraziło

Jezuniu, ale skwar na dworze, wróciłam padnięta, jakby słońce ze mnie wyssało całą energię. A malutka kima.

Wiecie nie wiem czy to dobrze czy źle, ale moja niunia zrobiła przed spacerem kupkę taką brązową, w kawałku... I widziałam, że wysiłek duży włożyła przy tym robieniu.. To po marchewce? Ale mało jej dałam..
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 13:46   #547
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Goldika podanie czopka mnie przeraziło

Jezuniu, ale skwar na dworze, wróciłam padnięta, jakby słońce ze mnie wyssało całą energię. A malutka kima.

Wiecie nie wiem czy to dobrze czy źle, ale moja niunia zrobiła przed spacerem kupkę taką brązową, w kawałku... I widziałam, że wysiłek duży włożyła przy tym robieniu.. To po marchewce? Ale mało jej dałam..
pewnie po marchewce, to calkowita nowosc dla niej nas marchewka zatwardza bardzo, chyba z niej zrezygnuje
Stary 2012-04-27, 13:58   #548
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Uff nadrobilam... 2str mialam. A teraz cisza, na spacery pewnie poszlyscie!
my własnie szykujemy sie na drugi spacerek, bo krolewna sie obudziła - spała standardowo 2,5h
tak w ogóle to mała moja mała ma "dwa czasy snu": spi zawsze albo 2,5h albo 45 min (w dzien oczywiscie), troche to dziwne, ale na serio tak ma

moze ja sprobuje zachustować i na wszelki wielki wezmiemy wózek?

Stary 2012-04-27, 14:02   #549
kojka
Raczkowanie

Witam
My juz po spacerku i zakupach - dzisiaj zaszlałam i kupiłam małej czapke, kapelusik, opaskę , 5cipak body z długim i krótkim rekawkiem i 3pak rampersów Myślałam że TŻ przy kasie to mnie wzrokiem zabije
Przyszedł dzisiaj ten szczeniaczek - uczniaczek i mam mieszane uczucia . Jakos tak niezbyt mi sie podoba . No ale to dziecku ma sie podobac a nie mi
Ja mam 2 kremy z filtrem - Musteli i hippa ( z hippa lepszy jest). Smaruje zawsze jak wychodzimy na dwór bo Pati lubi słoneczko a nie chce żeby sie opaliła

A dziś kończymy 5mcy

Dygotko
ty chyba wczoraj pytałaś która marchewka lepsza?
Sprawdziłam bo akurat ma w domu z hippa i gerbera i one różnia sie składem:
hipp- 90% marchew i 10% woda , a gerber 100% marchewka .
A z bobovity ( sprawdziłam w necie )- Skład: marchew, woda, ryż

Ja małej daje rózne ,jakie akurat kupie w promocji i nie zauwazyłam jakichś róznic

Edytowane przez kojka
Czas edycji: 2012-04-27 o 14:18
kojka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 14:06   #550
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
zrobiły mi niespodziewajkę...mama i dwie siostry...nazwały mój domowy dres piżamą pfff, ale wybaczam, bo przywiozły ze sobą lody
które popiłam kubkiem meliski...
popełniłam też ciasto
właśnie biszkopt dochodzi, kokosy się już gotują, będzie bounty

i co jeszcze... muszę zamontować w uchylnych oknach siatki na owady, bo te muchy zaczynają mnie iście wku.

macie jakies plany majówkowe?
bounty przepis prosze opublikowac
u nas planow zadnych, bo tz pracuje a ma byc taka piekna pogoda

bylismy w parku 3h, spotkalam mojego znajomego Pana Dziadka z Maciusiem, chlopaki sie oklepali po lapkach, posmiali i odprowadzil nas Pan Dziadek tajemnym przejsciem do domu, tyle tu mieszkam, a latam do parku na okolo no i pokazal mi nowy sklep z wozkami kolo mojego bloku, ide jutro po parasolke

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Filip uskutecznia wlasnie ''raczkowanie'' wku..wa ma strasznego, bo nie synchronizuje konczyn

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 14:13   #551
Oliveira79
Zadomowienie

Smile Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011

Cytat:
Filip uskutecznia wlasnie ''raczkowanie'' wku..wa ma strasznego, bo nie synchronizuje konczyn
jeszcze nie skończył pół roku i juz zaczyna?! łał!

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Cytat:
Napisane przez kojka Pokaż wiadomość
A dziś kończymy 5mcy
Sto lat!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-27, 14:18   #552
muffinka90
Zakorzenienie

kojka

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Oliveira a no taki szybki chlopak z niego stoi w kleku, na dloniach podparty i ida albo rece albo nogi, nie moze zalapac, ze to razem ma byc

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2012-04-27, 14:23   #553
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Oliveira a no taki szybki chlopak z niego stoi w kleku, na dloniach podparty i ida albo rece albo nogi, nie moze zalapac, ze to razem ma byc
nio tio macie niezły ubaw

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

dobra, uciekamy na spacerek...
ech... od Was to sie nie mozna uwolnic ale juz naprawde spadamy

Stary 2012-04-27, 14:38   #554
muffinka90
Zakorzenienie

ja tez zawsze sobie obiecuje, ze na tej drzemce mlodego to juz ide robic cos, a dalej siedze

dobra, teraz ide wyszorowac jego wanienke i wstawic marchewkowe pranie

p.s. ryzyk mu smakowal, tylko chyba niepotrzebnie dalam ziemniaka, bo sie kleilo troche, a ziemniak jeszcze poprawil...

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2012-04-27, 15:01   #555
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny podbijam pytanie
Ja nosilam w chuscie jak mialam 1 dziecko blizniakow nie dam rady niestety
W taka pogode to bym ubrala w body dlugi rekaw plus eajstopki i czapeczka i starczy

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Chlopaki po marchewce stekaja bardzo ale kupa co dzien
Zupka z soczewicy byla pyyyyszna, samej mi smakowala a podobno to jeden z bezpieczniejszych skladnikow rozszerzania bo nie powoduje alergii
Cytat:
pewnie po marchewce, to calkowita nowosc dla niej nas marchewka zatwardza bardzo, chyba z niej zrezygnuje
Stary 2012-04-27, 15:24   #556
fatal21
Wtajemniczenie

Princ u Nas tak bylo i odstawilam marchewke
Stary 2012-04-27, 15:48   #557
glamourous
Zakorzenienie

Oliveira ile ma twoj starszak?
Sonia mi sie poskarzyla ze szuka i szuka i nie moze znalezc kogos kto sie z nia ozeni a ona nawet ma biala sukienke i juz urosla
A potem spytala czy moze sie ozenic z moim mezem?

No i wloski ma obciete na krotko, juz dosc
Mialam walki o czesanie sie

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

Aha Oliveira kupowalas spacerowke w serwisie Jane? Pochwal sie jaka, oni maja super wozki widzialam gdzies reklame nowego i sie zakochalam...
I jesli mozesz to podaj namiary na sprzedawce, musze dokupic folie do naszego tramwaju a nigdzie w necie nie moge znalezc
Stary 2012-04-27, 15:58   #558
dygotka8
Zakorzenienie

kojka-dziekuje ci za odp kupiłam hip bo gerbera nie było.ogólnie kup[iłam 2 marchewki z hippa i jeszcze dwa słoiczki,ale nie pamietasm co.strasznie zielona jestem w temacie zywienia...to juz wyzszy poziom jednak

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 15:59   #559
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
kojka

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Moja sonia tez byla taka spryciula
A chlopaki to tluste kielbasy co leza jak walki czy jak to bylo

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-27, 16:05   #560
dygotka8
Zakorzenienie

pytanie mam"mamy karmiace piersia jadłyscie melony?????????

Stary 2012-04-27, 16:24   #561
oolong
Zakorzenienie

hej
co do filtrów, to ja kojarzę, że dziecko do 6miesiąca w ogóle nie wystawiać na słońce
a filtry od 6m-ca dopiero stosować

mam mały problem z młodszym, sama nie wiem, co robić. Od 3 dni daję mu marchewkę z ryżem Bobovity - peirwszy jego pozapiersiowy posiłek i za każdym razem je nawet nieźle (tzw języczkiem wypycha, bo jeszcze niezbyt umie, czasem cos do mnie powie i wtedy wypluje, ale nie płacze ani się nie krzywi), niestety tuż po jedzeniu zaczyna się jazda. Daje mu do popicia mleko, bo mało zjada tej marchewki. W trakcie ssania już jest nieznośny, szarpie pierś, troche się pręży. No a potem jest wielki płacz na zmianę z ulewaniem, właściwie aż całą tą marchewke uleje Ze starszym tak nie miałam. Chyba odczekam jeszcze z 2tyg, może ma jeszcze niedojrzały p.pok. Mam nadzieję, że nie jest uczulony, bu.

nikaa - pytałam i DTPa jest lepszy i zwykle płatny, znany pod nazwą Infanrix. Trafiła Ci się gratka

co do słoiczków, to ja po aferze MOMowej nie kupuję Gerbera

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
nie lubie melonów, ble
chyba że watermelony, to lubię bardzo i jadłabym bez końca

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Moja sonia tez byla taka spryciula
A chlopaki to tluste kielbasy co leza jak walki czy jak to bylo
mój też mega grubas i leży i nic nie robi. Żeby chociaż ząbkował, to by był usprawiedliwiony....

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 16:37   #562
dygotka8
Zakorzenienie

oolong-melon galia-to jedyy rodzaj melonów jakie jadłam...
a co to za akcja z Gerberem??
mam do ciebie pytanie,ale to na pw napiszę

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Oolong-a co chodzi z tą szczepionka DTPa? bo nie kojarzę o co Nikaa pytała.my bierzemy właśnie taką-oczyszczony krztusiec

Stary 2012-04-27, 16:51   #563
pokszyfka
Zadomowienie

Cytat:

hmm nasz plan: uciekac z domu bo przyjezdza babcia a we dwie z moja mama sa nie do zniesienia ale ciiii wiec na pewno ZOO w Płocku, mamy rezerwacje na grilla i lowienie ryb(Tz) na jakims lowisku, grill ze znajomymi
aj zazdroszczę grilla, marzy mi się takie wędzonko
muffinka ja ciasta robię na pałę z głowy. troche tego, tamtego, zazwyczaj wychodzi ciemny biszkopt+kokosy gotowane na mleku z cukrem, można dodać kaszę manne, albo biała czekoladę, albo margaryny mniej albo więcej, albo domieszać mąkę ziemn+pszenną zabudynićjak zrobisz tak wyjdzie.na wierzch dwie czek mleczne rozrobine z wodą i wsio
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 16:54   #564
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
aj zazdroszczę grilla, marzy mi się takie wędzonko
a mi się marzy spotkanie ze znajomymi bo zdziczałam na maksa

Stary 2012-04-27, 16:58   #565
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:

mój jest z lipca
Moze ktoras z naszych mam widzialas,kilka korzystalo z chust .Z jakiego miasta jestes?
A to moj z grudnia 2005

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
Jeszcze nie jadlam,ale chetnie bym to zrobila.Cos ostatnio na ich temat czytalam,tylko teraz nie pamietam,czy to do diety karmiacej sie tyczylo,czy diety malego dziecka

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość

mam mały problem z młodszym, sama nie wiem, co robić. Od 3 dni daję mu marchewkę z ryżem Bobovity - peirwszy jego pozapiersiowy posiłek i za każdym razem je nawet nieźle (tzw języczkiem wypycha, bo jeszcze niezbyt umie, czasem cos do mnie powie i wtedy wypluje, ale nie płacze ani się nie krzywi), niestety tuż po jedzeniu zaczyna się jazda. Daje mu do popicia mleko, bo mało zjada tej marchewki. W trakcie ssania już jest nieznośny, szarpie pierś, troche się pręży. No a potem jest wielki płacz na zmianę z ulewaniem, właściwie aż całą tą marchewke uleje Ze starszym tak nie miałam. Chyba odczekam jeszcze z 2tyg, może ma jeszcze niedojrzały p.pok. Mam nadzieję, że nie jest uczulony, bu.

co do słoiczków, to ja po aferze MOMowej nie kupuję Gerbera[COLOR="Silver"]

mój też mega grubas i leży i nic nie robi. Żeby chociaż ząbkował, to by był usprawiedliwiony....
Tak,jak piszesz,odczekaj moze jeszcze troszke z tymi stalymi pokarmami.A mlekiem samym tez ulewa?A moze ten mix marchewka + mleko mu szkodzi??
Co z tymi Gerberami??
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 17:11   #566
saaraa_lub
Rozeznanie

WitamyW Lublinie lato w pełni, niestety mój chyba nie lubi takiego ciepła,na dworze straszna maruda a w domu mamy trochę chłodniej i zupełnie inne dziecko -był ubrany w body z dł rękawem i na to narzucona koszulkę flanelową, nie wiem sama, moze za ciepło go ubrałam.W niedz mamy chrzciny i nie chcę go przeziębić, ehh nadgorliwośc gorsza od faszyzmu.
Kupiłm sobie dzisiaj chyba pod wpływem chwili nosidełko womar zaffiro rainbow, nie znam się na tym, przymierzyłam w sklepie i wydawało się ok a teraz czytam w necie i chyba d...a.Ale ileż można kloca nosić, ręce już opadają
Moje dziecko opanowalo dzisiaj nową umiejętność zaczął raczkować do tyłu także mata juz odchodzi chyba w zapomnienie bo max 3 min na niej sie znajduje.Chyba za wcześnie na taką aktywność?Jutro 5 miechów kończy (kiedy to zleciało?????)))

Edytowane przez saaraa_lub
Czas edycji: 2012-04-27 o 17:13
saaraa_lub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 17:13   #567
glamourous
Zakorzenienie

A dawala juz ktoras szpinak z ziemniakim?
Bo pamietam ze to z kolei w irlandii zalecali jako jedno z. Pierwszych dan i dawalam w sloiczku. Teraz bym ugotowala ale nie wiem jak- z mrozonki???

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-27, 17:15   #568
saaraa_lub
Rozeznanie

Chyba bezpieczniej z mrozonki,jest teraz w ogóle swieży? Nie polecam z hortexu ostatnio chyba samą trawę tam pakują.Nawet w biedronie jest niezły.
saaraa_lub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 17:18   #569
Seona
Zakorzenienie

nic nie czytałam, bo cały dzień jestem na polu lub na balkonie z dziećmi W Rzeszowie mamy lato!!! Mąż sobie spiekł kark w czasie sprzątania w garażu. Wyniósł.... 8 worów śmieci ja nie wiem co on w tym garażu miał

Dzisiaj wystukałam ząbek!! a ja mam "red party" więc data łatwa do zapamiętania. 14 miesięcy nie miałam okresu

Ślub
Pati
Lili

Edytowane przez Seona
Czas edycji: 2012-04-27 o 17:18 Powód: dopisek
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 17:21   #570
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez saaraa_lub Pokaż wiadomość
Chyba bezpieczniej z mrozonki,jest teraz w ogóle swieży? Nie polecam z hortexu ostatnio chyba samą trawę tam pakują.Nawet w biedronie jest niezły.
świeży szpinak widziałam.niestety nie umiem nic z niego przyrządzić nawet dla siebie a co dopiero dla dziecka

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości