Moda, która Cię "rozwala" cz.VI - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-01, 21:46   #541
sszeri
BAN stały

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" cz.VI

Cytat:
Napisane przez hailie21 Pokaż wiadomość
http://szafa.pl/c8849131-tiulowa-suknia-slubna.html?i=1 straszna suknia ślubna
Niby kwestia gustu, ale ja bym w takim czymś na ulicę nie wyszła, a co dopiero brać ślub
Istenem! ale dziwactwo
sszeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 22:07   #542
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Bamtaro Pokaż wiadomość
Mnie chyba najbardziej rozwala, przepraszam, ale pytania właśnie: czy mogę tak wyjść i czy nie uważacie tego za obciach...
JA wiem, że jest dużo ludzi liczących się ze zdaniem innych. I często dobrze się skonsultować, ale ze skarpetkami ?

Ja ostatnio popatrzyłam łaskawym okiem na skarpetki do butów na obcasie. Po tym jak moja przyjaciółka je założyła i wyglądała fantastycznie. Ale to kwestia naprawdę dobrania i chyba takiego "oka"
No i dla mnie to też praktyczne, bo obciera mnie każdy jeden but jaki założę na gołą nogę
Ale dlaczego nie :P miałam wątpliwość czy jest to w dobrym tonie czy guście, usłyszałam że zależy i jestem zadowolona
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 23:37   #543
spaghettii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lwia paszcza Pokaż wiadomość

Negatywnie rozbroiła mnie też znajoma, która stwierdziła, że w ogóle nie będzie usuwać owłosienia spod pach bo po co, skoro zaraz odrośnie Dzięki za produkcję smrodu przy tych upałach [/B]

---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ----------

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Ja się do was zgłaszam z problemem, bo jesteście dość krytyczne ale i obeznane
Padło tutaj hasło że skarpetki do balerinek was rozwalają. No jednak ja do krótkich spodenek nie założę tych skarpetek cielistych takich a la-rajstopy tylko raczej te typowo wykrojone do balerin.
Co myślicie o tych propozycjach i czy też was rozwalają?
np
1. takie najzwyklejesze czarne, do czarnych balerin?
http://www.nastopy.pl/files/objects/...zarne_duze.jpg
http://s1.lov3.pl/s1.lov3.pl/89da842...68751353fd.jpg
to akurat moje stopy są sto lat temu wklejałam to na wizaż... ale teraz nabrałam wątpliwości

2. obszyte u góry koronką? http://www.cogdziezaile.pl/obrazki/baletto.jpg
http://www.imagic.pl/files//11626/stopki/czarny.jpg

3. najzwyklejsze beżowe
http://czolenka.pl/photos/stopki-bal...1555847992.jpg
http://2.bp.blogspot.com/-wxQp68WDom...0/DSC00935.JPG

Powiedzcie mi według was co jest w tym najbardziej rozwalającego. Że komuś bardzo wystają, że kolor nieodpowiedni, że czasami kiczowate?
Bo czegoś takiego raczej bym nie ubrała :P http://img191.imageshack.us/img191/3126/43396624.jpg

ale co do tego co wyżej, może skomentujcie czy to też was rozwala czy nie jeśli tak to dlaczego i co jest do przyjęcia?
ja tez zawsze do balerin nosze takie cieliste cienkie stopki i nieraz mi wystaja.. nie potrafie b utow zalozyc na gola stope, i juz wole byc takim "rozwalaczem"

Moj blog
_________________________ ___

ZAPUSZCZAM WLOSY

pije pokrzywe-12.08.2012
lotion seboradin-25.08.2012
drozdze w tabletkach-28.08.2012
Cel I - do ramion

cwicze:
6.01.2013
spaghettii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 07:13   #544
Bamtaro
Raczkowanie

Nie wierzę, że w takiej sukni ktoś wychodził za mąż
Jest 73
Było i musi być 52 HELP
Bamtaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 07:40   #545
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bamtaro Pokaż wiadomość
Nie wierzę, że w takiej sukni ktoś wychodził za mąż
Ja też nie.
Stary 2012-07-02, 09:55   #546
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Niby kwestia gustu, ale ja bym w takim czymś na ulicę nie wyszła, a co dopiero brać ślub
nie wiem co mi się podoba bardziej - sama kiecka, usta king size, czy te białe plamy pod pachami, których solarium nie chyciło

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 10:09   #547
Anex
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
nie wiem co mi się podoba bardziej - sama kiecka, usta king size, czy te białe plamy pod pachami, których solarium nie chyciło
Na dwóch pierwszych zdjęciach jest modelka, na trzecim jest sprzedająca, i jak pisze miała tą suknię na ślubie "w 6 miesiacu ciazy". Na szczęście koronkę miała podszytą satyną i nic nie prześwitywało
Na plus: Młoda ma ładne nogi

http://szafa.pl/c8849131-tiulowa-suknia-slubna.html?i=2

http://szafa.pl/c8849131-tiulowa-suknia-slubna.html

Edytowane przez Anex
Czas edycji: 2012-07-02 o 10:11
Anex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 10:11   #548
ciezarna_zakonnica
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
Ja też nie.

Dzień dobry Paniom ))

to dziwne, bo mimo, że nie założyłabym tej sukienki ślubnej NIGDZIE (w przymierzalni byłoby mi wstyd przed samą sobą), to wyobrazić sobię w niej jakąś pannę młodą, to i owszem. I do tego w koronkowych kozakach.
ciezarna_zakonnica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 10:21   #549
natalkaa7522
Zakorzenienie

Ja się dziwię, że ksiądz dopuścił tą "dziewice" do ślubu.

Rozwalają mnie żółte plamy pod pachami na białych bluzkach, t-shirtach itd.
Stary 2012-07-02, 10:24   #550
ciezarna_zakonnica
Raczkowanie

Cytat:
Ja się dziwię, że ksiądz dopuścił tą "dziewice" do ślubu.

Rozwalają mnie żółte plamy pod pachami na białych bluzkach, t-shirtach itd.

Albo odbite staniki na białych podkoszulkach. Tak to jest, jak się zakłada farbujący biustonosz pod podkoszulek w innym kolorze, niż owy biustonosz. Koleżanka na białej podkoszulce dorobiła się przez to czarnego stanika odfarbowanego na plecach właśnie.
Ale to wystarczy przecież koszulkę odgotować w proszku, potem uprać i wygląda jak nowa...
ciezarna_zakonnica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 10:28   #551
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Oł maj gad... Ale mnie i tak zawsze najbardziej rozwala jak znajdę coś ciekawego na szafie ilość kliknięć "Podoba mi się" - to też świadczy o Polkach jednak

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-02, 11:34   #552
panna zet
Rozeznanie

Mnie rozwalają matki, które ubierają swoim małym dzieciom czapki zakrywajace uszy w 30 stopniowy upał.
Zapalenie ucha nie przelewki. Trzeba dmuchać na zimne....
panna zet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 12:07   #553
szarri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez panna zet Pokaż wiadomość
Mnie rozwalają matki, które ubierają swoim małym dzieciom czapki zakrywajace uszy w 30 stopniowy upał.
Zapalenie ucha nie przelewki. Trzeba dmuchać na zimne....
W niektórych wypadkach to nie jest "dmuchać na zimne", dzieci mają tendencję do zapaleń ucha, a w ostatnim tygodniu 3 Wizażanki z samej tylko Mody chwaliły się zapaleniem, w tym ja W czapkach zimowych żadnego dziecka w 30* upale nie widziałam, jak już, to w takich cienkich kaszkiecikach-uszankach - dwa w jednym, bo chroni łepek przed słońcem przede wszystkim, a jak dzieciaka boli ucho to przy okazji zakrywa. Takiemu małemu szczylkowi wystarczy na basen pójść albo postać przy wiatraku, pamiętam po sobie i swoim rodzeństwie
szarri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 12:14   #554
Magdallen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szarri Pokaż wiadomość
W niektórych wypadkach to nie jest "dmuchać na zimne", dzieci mają tendencję do zapaleń ucha, a w ostatnim tygodniu 3 Wizażanki z samej tylko Mody chwaliły się zapaleniem, w tym ja W czapkach zimowych żadnego dziecka w 30* upale nie widziałam, jak już, to w takich cienkich kaszkiecikach-uszankach - dwa w jednym, bo chroni łepek przed słońcem przede wszystkim, a jak dzieciaka boli ucho to przy okazji zakrywa. Takiemu małemu szczylkowi wystarczy na basen pójść albo postać przy wiatraku, pamiętam po sobie i swoim rodzeństwie
O, to ja muszę się zgodzić. Sama jeżdżąc komunikacją miejską w upały zakładam opaskę na uszy. Już jakiś czas temu się wyleczyłam z zapalenia ucha, a jeszcze cierpię przez masę skutków ubocznych silnego antybiotyku, więc nie mam zamiaru znowu czegoś złapać Taka różnica temperatur np. pomiędzy 30-stopniowym upałem, a klimatyzowanym pociągiem jest zabójcza.
Magdallen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 13:31   #555
cattt
Mrs Mrau

zaskoczył mnie ten wątek:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=626697
cattt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 14:01   #556
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Małym dzieciom trzeba zakładać czapeczki, żeby nie nabawiły się zapalenia ucha czy innego strasznego. Te czapeczki są cieniutkie wbrew pozorom. Chociaż, jak idę z małą po coś do sklepu, to ją biorę w fotelik, który daję na stelaż od wózka. Mała jest chroniona od wiatru itd. więc jak jest ciepło, to jej czapeczka niepotrzebna. Jednak zawsze czapeczkę i cienki kocyk biorę ze sobą do torby jakby co . W ogóle, jakbym miała zrobić przegląd torebki, to bym tam miała pół domu .
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 15:15   #557
Nyuna
Raczkowanie

Question Dot.: Moda, która Cię "rozwala" cz.VI

Cytat:
Napisane przez tosiajola Pokaż wiadomość
Kurcze, w porównaniu do Waszych postów, ten "rozwalacz" jest niczym, ale mnie przeraził. Dzisiaj, w ten okropny upał widziałam dziewczynę w krótkiej sukience i... zamszowych kozakach do kolan. Ze jej stopy nie odparowaly?
Ja osobiście uważam, ze takie połączenie - sukienka + kozaki ( oczywiście takie letnie , zamszowe, z dziurkami) wyglada naprawdę fajnie będąc w Barcelonie widziałam sporo tak właśnie ubranych dziewczyn - można rzec "hiszpańska moda"

Cytat:
Napisane przez catlady Pokaż wiadomość
Może dlatego, że w zamierzchłych czasach kalosze były obuwiem przeznaczonym do ochrony stóp w czasie wykopków/wielkiej ulewy i nie miały nic wspólnego z high fashion. Dziś płaci się bajońskie sumy za durny kawałek gumy, w którym kiedyś nasi dziadkowie w życiu nie pokazaliby się przy ludziach.
Ale to taka sama moda jak noszenie wystających ze spodni stringów - obnażanie tej części życia, którą raczej nie należy się obnosić. Przynajmniej dla mnie.
A, no i kalosze nosi się przeważnie jesienią, lub przy dużych ulewach - nie latem, przy lekkiej mżawce. Bo zakupione, to trzeba się pokazać chociaż raz.
A co do hunterow, sama mam takie i uważam,ze to był bardzo dobry zakup. Chodź mój kolega powiedział,ze jestem nienormalna i on nigy nie dałby tyle kasy za kawałek gumy. Mieszkam w wawce i nie pomwiem, ze na wiosnę to nie są jedne z ulubionych butów - chodzi o to, ze nie ważne gdzie się mieszka taki kalosz się przyda koleżanka z pracy tez kupiła sobie kalosze (60zl- sama mówią jaka cena) i po dwóch razach jej przeciekly i musia je wyrzucić, a ja swoje mam od trzech lat i są jak nowe.

i powiem Wam, ze moi rodzice byli gdzieś na jakimś balu i pan podjechał bardzo ładnym mercedesem i wyszedł ze niego w garniturze i właśnie kaloszach (zmienił pózniej obuwie) ale muszę się zgodzić,ze w huntrach jest gorąco gdy pogoda jest taka jak ostatno za oknem a mimo to widzę dzieczyny kalosz+krótkie spodenki - może takie noszenie kaloszy wynika z tego,ze są "modne" a one właśnie za takie chcą uchodzic? Przeciez sama królowa angielska takie nosi....
Nyuna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 15:21   #558
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nyuna Pokaż wiadomość
Ja osobiście uważam, ze takie połączenie - sukienka + kozaki ( oczywiście takie letnie , zamszowe, z dziurkami) wyglada naprawdę fajnie będąc w Barcelonie widziałam sporo tak właśnie ubranych dziewczyn - można rzec "hiszpańska moda"

A co do hunterow, sama mam takie i uważam,ze to był bardzo dobry zakup. Chodź mój kolega powiedział,ze jestem nienormalna i on nigy nie dałby tyle kasy za kawałek gumy. Mieszkam w wawce i nie pomwiem, ze na wiosnę to nie są jedne z ulubionych butów - chodzi o to, ze nie ważne gdzie się mieszka taki kalosz się przyda koleżanka z pracy tez kupiła sobie kalosze (60zl- sama mówią jaka cena) i po dwóch razach jej przeciekly i musia je wyrzucić, a ja swoje mam od trzech lat i są jak nowe.
i Huntery i te za 60zł to jedna i ta sama guma, nie łudź sie płacisz tylko za markę i ''fason''.
Stary 2012-07-02, 15:41   #559
Nyuna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
i Huntery i te za 60zł to jedna i ta sama guma, nie łudź sie płacisz tylko za markę i ''fason''.

Zgodzę się ze za markę się płaci i ze na większa czasu tej ceny składa z
Się napis,
ale tez powiem ze roznav się jednak ( chodzby to ze sa jakby gdybsze) znam się na składzie gumy moje mam trzy lata a tych za 60 zł już nie ma. Nie uważam ze przeplacilam, ale to moje zdanie jednak nie chodziło mi o udowodnienie wyższości hunterow nad innymi ale z racji tego ze są z grubej gumy nie rozumiem noszenia ich w gorące lato
Nyuna jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-02, 16:13   #560
natalkaa7522
Zakorzenienie

Jak dla mnie czy to nie są huntery czy srupstery to są zwykłe gumiaki do pola i tyle. Jak byłam mała to w gumiakach się chodziło jak były powodzie, no ale teraz pierwszy lepszy deszczyk to zakłada się 'huntery'.
Stary 2012-07-02, 16:16   #561
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Się napis,
ale tez powiem ze roznav się jednak ( chodzby to ze sa jakby gdybsze) znam się na składzie gumy moje mam trzy lata a tych za 60 zł już nie ma. Nie uważam ze przeplacilam, ale to moje zdanie jednak nie chodziło mi o udowodnienie wyższości hunterow nad innymi ale z racji tego ze są z grubej gumy nie rozumiem noszenia ich w gorące lato
po prostu nie rozumiem idei kupowania gumiaczków za taką cenę, za jaką wypuszcza je Hunter. O trwałość czy też jej brak najlepiej zapytaj ludzi, którzy zapylają w kaloszkach w ogrodach, strażaków podczas powodzi czy rybaków ;-) gdyby były tak niezawodne, to z pewnością lansowane byłyby właśnie przez takich ludzi, a nie przez gwiazdeczki, które w kaloszkach co najwyżej przebiegną się z auta do garażu...
Stary 2012-07-02, 16:23   #562
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Jak dla mnie czy to nie są huntery czy srupstery to są zwykłe gumiaki do pola i tyle. Jak byłam mała to w gumiakach się chodziło jak były powodzie, no ale teraz pierwszy lepszy deszczyk to zakłada się 'huntery'.
Ja jestem trędi tylko podczas wypraw na grzyby, ehh
A tak serio to mój chłopak umiera ze śmiechu jak widzi dziewczyny w kaloszach np na uczelni i ja się z nim zgadzam. Dla mnie to pozostaną buty dla dzieci na deszcz i na wyprawy typu właśnie grzybobranie. Nic mnie nie przekona że kawałek gumy do sukienki jest super

Aha, i moje gumiaki mają kilkanaście lat albo i więcej, i się trzymają, a to nie Huntery, ha

Edytowane przez smerfetk_a
Czas edycji: 2012-07-02 o 16:24
smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 16:43   #563
natalkaa7522
Zakorzenienie

Smerfetk_a, rozumiem twojego Tż. Mnie tez to śmieszy. Ja moje gumofilce mam już bardzo długo i też chodzę w nich na grzyby I większość grzybiarzy tak robi. Chociaż.. może znajdzie się tam taki, który chodzi w hunterach
Stary 2012-07-02, 16:51   #564
DarkChocolate666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cattt Pokaż wiadomość
Ale paskudztwo... Już widzę tabuny chętnych
Stary 2012-07-02, 17:30   #565
nicRu
maszyna, nie człowiek

Cytat:
Się napis,
Yyy, moje kalosze za ~60zł, które kupione były w latach 90. nadal żyją. Są z bazarku, wtedy kalosze nie były trendi. Służą mi do chodzenia po lesie, bo nie chcę sie udrapać w tarninie i ubłocić
Stary 2012-07-02, 17:55   #566
agneshelene
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anex Pokaż wiadomość
Na dwóch pierwszych zdjęciach jest modelka, na trzecim jest sprzedająca, i jak pisze miała tą suknię na ślubie "w 6 miesiacu ciazy". Na szczęście koronkę miała podszytą satyną i nic nie prześwitywało
Na plus: Młoda ma ładne nogi

http://szafa.pl/c8849131-tiulowa-suknia-slubna.html?i=2

http://szafa.pl/c8849131-tiulowa-suknia-slubna.html
Dół tej sukni kojarzy mi się z kostiumem wróżki albo co... Paskudztwo straszne.
A propos brania ślubu w ciąży - kiedyś na warszawskiej Pradze widziałam sąsiadujące ze sobą sklepy "Moda ciążowa" oraz "Buty ślubne". Potem jeden z nich upadł i do dziś boleję nad tym, że nie zrobiłam zdjęcia
Cytat:
Napisane przez Magdallen Pokaż wiadomość
O, to ja muszę się zgodzić. Sama jeżdżąc komunikacją miejską w upały zakładam opaskę na uszy. Już jakiś czas temu się wyleczyłam z zapalenia ucha, a jeszcze cierpię przez masę skutków ubocznych silnego antybiotyku, więc nie mam zamiaru znowu czegoś złapać Taka różnica temperatur np. pomiędzy 30-stopniowym upałem, a klimatyzowanym pociągiem jest zabójcza.
To jest masakra w pociągach - ostatnio myślałam że zamarznę w przedziale, ale nie, musi być klimatyzacja włączona na maksa i nic wyłączyć współpasażerowie nie dadzą, bo przecież upał na zewnątrz...całe 25 stopni
Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Yyy, moje kalosze za ~60zł, które kupione były w latach 90. nadal żyją. Są z bazarku, wtedy kalosze nie były trendi. Służą mi do chodzenia po lesie, bo nie chcę sie udrapać w tarninie i ubłocić
Ja miałam kalosze z działu dziecięcego Tesco za 40-50 zł, noszone zimą z myślą o zaspach pod wydziałem i bywało, że mnie totalnie nieznajome babki zaczepiały na ulicy z zapytaniem, gdzie je kupiłam
agneshelene jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 17:59   #567
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

W grupie na studiach miałam laskę, która przchodziła na wykłady w kaloszach, ale szybko je ściągała i siedziała boso. Chyba jej za ciepło było.

Polecam gumowce z Decaltholu, fajne kolory mają. Od roku służą mi do chodzenia po lesie i bagnie.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-07-02, 18:58   #568
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szarri Pokaż wiadomość
najpierw- mam szczylinkę 1,5 roczną
2- jak jest ciepło- juz kilkanaście stopni-czapki niet
w cieniu w upał ściągam- same se pochodźcie

i po trzecie- w takiej Francji czy innej Wielkiej Brytanii to dzieci chyba nie mają zapalenia ucha bo w czopkach nie chodzą. A Polki to w upał skarpetki do sandałków, bo nóżki zmarzną.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 19:06   #569
allmode
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
. A Polki to w upał skarpetki do sandałków, bo nóżki zmarzną.
Skarpetki to są akurat nie po to, żeby "nóżki nie marzły", tylko żeby sobie dziecko stóp nie otarło. Oczywiście mówimy o dzieciach już chodzących.
allmode jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 20:26   #570
catlady
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
Ja jestem trędi tylko podczas wypraw na grzyby, ehh
A tak serio to mój chłopak umiera ze śmiechu jak widzi dziewczyny w kaloszach np na uczelni i ja się z nim zgadzam. Dla mnie to pozostaną buty dla dzieci na deszcz i na wyprawy typu właśnie grzybobranie. Nic mnie nie przekona że kawałek gumy do sukienki jest super

Aha, i moje gumiaki mają kilkanaście lat albo i więcej, i się trzymają, a to nie Huntery, ha
O, to to, dokładnie.

catlady jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości