![]() |
#541 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 902
|
Dot.: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#542 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 082
|
Romanaccia - toz to wiadomosc dnia! Brawo, wreszcie troche spokoju!
![]() Bambi - na jaki kurs sie zapisaliscie? U mnie w szkole bedzie tango i salsa - jak beda chetni na kursy. Minimum 15 par ma sie zebrac. Moj nic a nic nie tanczy ale kiedys wyrazil chec nauczenia sie wiec wzielam juz 2 formularze. ![]() A co do grajacego TZ-ta. ![]() Moj maz gra na gitarze od czasu do czasu - dla relaksu (uczyl sie wiele lat w szkole muzycznej a nawet wiazal z tym swoja przyszlosc - do zerwania sobie jakis bardzo waznych sciegien przy pomaganiu ojcu w sklepie z towarem) ale zaklada sluchawki i ja nic nie slysze. ![]() Cuciola - dobrze ze sa chetni. ![]() Po ostatnim deszczu okazalo sie ze nam woda sie dostaje do srodka mieszkania pomimo zamknietych drzwi i okna i zaslonietych metalowych rolet zewnetrznych w salonie i w sypialni. ![]() Bo zostawili szczeliny w kamiennym progu na balkonie i parapecie. Ale jak pokazalam ta szczeline po zamontowaniu drzwi balkonowych - ze trzeba to silikonem zatkac - to i tesc i facet od okien wolali - nie, nie trzeba. ![]()
#543 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj przez ponad 5 godzin sprzatalismy zeszlo nam tyle na sama kuchnie i lazienke ! tak wiec mozecie sobie wyobrazic ....
![]() az mnie dlonie i palce bola od szorowania.... a to co znalezlismy w pokoju jednego ze smierdzieli .... nawet wam sie nie snilo.... pozatym,stosy butelek po winie i piwie ,ktore staly tam nie wiadomo jak dlugo ,smrod byl porazajacy ! brodne talarze z resztkami zgnilego jedzienia !! pety porozrzucane po calej podlodze ,pod meblami ... kanapa ,ktora byla nowa ,jest teraz praktycznie koloru czarnego ,przesmiardla i absolutnie do wyrzucenia. polamane meble ,wszczedzie gowno kota.... smrod ,ze az sie na wymioty zbiera .... nie wiem jak mozna tak zyc ,poprostu w glowie mi sie miesci ![]() Wlasciciel pozbyl sie ich sposobem , 3 z cwaniaczkow nagle sie nawrocil ,jego adwokat (bo mieli isc do sadu ...dluga historia) poradzila mu,zeby sie ze wszystkiego wycofal ,bo sie powaznych problemow narobi ,pozatym 2 smierdziele nie mialy nawet na jedzienie ,chcieli nam prad odciac ,bo nie moglismy przez nich zaplacic rachunku w efekcie wlasciciel wylozyl za nich pieniadze... wiec ten 3 doszedl do wniosku ,ze zle zrobil i ,ze nie moze z nimi mieszkac ... dogadal sie z wlascicielem i razem postanowili ich usunac , cwaniaczek nr. 3 i jego adwokatka naopowiadali roznych bzdur smierdzielom ,zeby ich nastraszyc ,wiec oni zaczeli sie wycofywac i w efekcie podpisali dokumet o opuszczeniu mieszkania .... najzabawniejsze bylo to ,ze oni kilka godzin po podpisaniu i oposzczeniu mieszkania dowiedzieli sie,ze wcale nie musieli tego robic ,ze mogli zostac ,wiec przyszli klocic sie z tym 3 ,ze on ich w balon robil i sie pozbyl ich oszukujac ich ....zlodzieji i brodasow ![]() no ,ale teraz mamy swiety spokoj i mieszkanie wypicowane na blysk ... wlasciwie to tylko ja sprzatalam ,oni wyrzucali smieci ...ponad 20 workow !!!!!
#544 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 874
|
Romanaccia ale historia! ¿e mo¿na tak ¿yæ... Biedna siê nasprz±ta³a¶, ale teraz mo¿e byæ tylko lepiej... Dogadajcie siê z w³a¶cicielem,¿eby¶cie mogli mieæ te¿ wp³yw na wybór nowych wspó³lokatorów.
Cieszê siê ,¿e problem zosta³ rozwi±zany ![]()
#545 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wlasciciel powiedzial,ze teraz ufa tylko mi .... ![]()
![]() |
#546 | ||||
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 4 697
|
Cytat:
![]() ciasto jednak sie udalo. po lekkim ostygnieciu zmieklo ![]() na polnoc pojechalismy "w ciemno" bo na poludniu nie ma przyszlosci, a TZ teraz pracuje w takim zakladzie od sprzetow do ochladzania i ocieplania wody ( do akwariow i basenow) Cytat:
![]() wspolczuje tego sprzatania, no ale teraz przynajmniej bedziesz miec spokoj ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#547 |
Zakorzenienie
|
bambi no kiedys grywalismy, ale teraz to kazdy zajety swoim, a wieczorem nie mozna zaklocac spokoju jak tescie na tv patrza
![]() chcialas o tesciowej pogadac co? ![]() ![]() No bo przeciez ona dzwonila do synusia 5 minut temu i nie wiedzial czy wroci na 20-sta, to moze ja wiem ![]() Romanaccia no moze w koncu bedziesz miala jakas kolezanke ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#548 |
Zakorzenienie
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;3687323 1]wspolczuje tego sprzatania, no ale teraz przynajmniej bedziesz miec spokoj
![]() ![]() tak to jest jak sie chlop nie chce baby posluchac ![]() tak, wes sobie tylko dziewczyny bo faceci to brudasy i jeszcze musialabys po nich sprzatac[/QUOTE] Moj Manuelek to bardzo dobrze wychowany Pan Kot ![]() ![]() Oni tez mieli koty ,tylko ,ze jeden z nich zamiast wyrzucac kupe kota ,ladowal ja do reklamowek wraz z sasikanym piachem i wywieszal za okno,albo stawial w pokoju ![]() ![]() tak tak ! teraz dziewczyny tylko i wylacznie ! Cuciola - mam nadzieje ,ze uda nam sie znalesc jakies konkretne i powazne osoby ![]() Ale teraz wieczorem jest cudowny wiaterek tak pieknie pachnie morzem, ze sie nawachac nie moge ,taka morska woda ,piaskiem i muszelkami ,kocham ten zapach ,to chyba najpiekniejszy zapach na swiecie ![]()
#549 |
Zakorzenienie
|
Romanaccia - oddychaj teraz pelna piersia to swieze powietrze - zaslugujesz na odpoczynek po tych smrodach od bylych lokatorow.
![]() Zrobilam wczoraj eksperymentalnie placuszki. Z lososia z puszki, jajka, 2 kromek chleba tostowego, polowy cebuli, lyzki majonezu i maki (dla zageszczenia) Usmazylam sobie na obiadek a mezowi zostawilam 3 do wyprobowania. Zjadl jeden - zachwycil sie ze dobry a 2 pozostale zlozyl jak w MacDonaldzie - pietrowo. Tost, ser, placek, ser, drugi placek i tost. ![]() A dzisiaj na obiad robie kalafiora i jajko sadzone. ![]()
#550 | |||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 083
|
czesc Misie Pysie, nie pisze nic, bo Flavcio nie daje mic hwili wytchnienia, nie wiem co mu sie stalo, ale caly dzien jest do mnie przywiazany, w sensie chodzi za mna jak cien, jeczy, niczym sie nie chce zajac, zadna zabawka, moze to taka faza??
![]() jak tam wyjazd do Polski sie udal, co nawiozlas? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;3687323 1]a moze ona nie wiedziala, ze miala urodziny ? ![]() ciasto jednak sie udalo. po lekkim ostygnieciu zmieklo ![]() na polnoc pojechalismy "w ciemno" bo na poludniu nie ma przyszlosci, a TZ teraz pracuje w takim zakladzie od sprzetow do ochladzania i ocieplania wody ( do akwariow i basenow) ![]() wspolczuje tego sprzatania, no ale teraz przynajmniej bedziesz miec spokoj ![]() ![]() tak to jest jak sie chlop nie chce baby posluchac ![]() tak, wes sobie tylko dziewczyny bo faceci to brudasy i jeszcze musialabys po nich sprzatac[/QUOTE] no niestety moi tesciowie to ewenement ![]() co do zycia na pld to wiesz jak ktos ma dobra prace to moge powiedziec, ze jest lepiej niz na pln, w tym sensie ze nie jest tak drogo, na pln to facet naprawde musi miec extra prace zeby kobieta mogla w domu siedziec, jesli ma sie kredyt na mieszkanie ![]() Cytat:
![]() cucciola79 ale Twoja tesciowa to chyba niczego sobie, nie mozesz narzekac? ![]() dzis mam paste z salmone fresco, a Wy?
![]() |
#551 | ||||||||
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 828
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ROMANACCIA LIBERA ROMANACCIA LIBERA ![]() ![]() ![]() ![]() A ja za to musialam odwolac wyjad do Napletka takze uda mi sie przezyc kolejny tydzien ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#552 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 998
|
Cytat:
![]() Wiesz ze i moja Fiammi taka sama tylko mamma i mammaaz moj Tz.et sie dziwi a tak byla za nim ![]() Poczytajcie sobie: http://www.naszswiat.net/y-we-woszec...zie-butow.html WSTYD takie nam robia ![]() romanacciaw koncu spokoj ![]() marcepanoo prosze ![]() ![]()
http://www.mammole.it/forum-gravidan...j9i7165deq.png http://www.suwaczki.com/tickers/kjmnzbmh304hq4xy.png http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz290z72g9q.png Edytowane przez cucciola79 Czas edycji: 2012-10-03 o 15:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#553 |
Zakorzenienie
|
ooo matko zeby to jeszcze byly buty za 200 euro
![]() ![]() ![]()
#554 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a gdzie dokladnie bedzie ? ....aleeeee po co slub ? ![]() O! nie jedziesz do Napletka .... to dobrze ,uratowalas sie ! a ja czesto jak tam jestem to spotykam ciagle ta sama hiszpanska bande ,ktora grasuje w okolicach dworca ,jeden z nich mnie ciagle zaczepia )nawet jest niczego sobie ![]() ![]() sjoanna - jeszcze dlugo tego smrodu sie nie pozedziemy ,nie wiem nawey czy porzadne mycie ,deynfekowanie i wietrzenie pomoze ,poki co ... nie pomaga ![]()
![]() |
#555 |
Zakorzenienie
|
Princi - pewnie taka faza. Poza tym bylas z Flavciem podczas pobytu w Polsce tylko ty, wiec sie moze przyzwyczail.
![]() Romanaccia - jak to? Hiszpanska banda w Neapolu? A co oni w Napletku robia? Jakas mniejszosc, emigranci, czy tylko sie ich tak nazywa? Ide zobaczyc czy w Acqua&Sapone nie ma malych parasolek. Bo mi sie 2 letnia Rossmanowska zepsula - w niedziele jak padalo odkrylam ze sie jeden drut polamal. Otworzyc mozna ale niezbyt to wyglada. A sezon sie zaczyna - ja okna pomylam bo maja jednak przyjsc w piatek zasilikonowac te szary (szpary - nie szary ![]() ![]()
Przyk³adna ¿onka od 15 i 24 VII 2010 ![]() “Your dresses should be tight enough to show you're a woman Edith Headand loose enough to show you're a LADY.” Edytowane przez sjoanna Czas edycji: 2012-10-03 o 15:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#556 | |||
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#557 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
evelinarav - trzeba bielic ,ale ja wlascicielowi scian bielic nie bedzie niech sam to sobie robi jak chce .... ostatnio spokoju nie mam dzwoni do mnie z kazda ☠☠☠☠☠☠☠a po 100 razy dziennie ,szlag mnie juz trafa ,zwlaszcza rano mowilam mu,zeby rano do mnie nigdy nie dzwonil bo pracuje ,a on bombarduje mnie telefonami ,wylaczylam mu telefon to myslalam,ze mnie krew zaleje ,ja juz mu tyle przyslug zrobilam po tym jak smierdzeiele na niego doniesli ,ze teraz chce miec swiety spokoj .... ![]() scusate ![]() ![]()
![]() |
#558 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 411
|
Ale tu popisalyscie duzo, ze chyba nie zdolam odpowiedziec cytatami!
Romanaccia - kup takie pachnace trociczki ![]() ![]() A tak a'propos Neapolu - jak tutaj czytam co piszesz to wspominam czasy, kiedy studiowalam w Rzymie i pojechalam raz z siostra tam na wycieczke. Ja w ogole nie zdawalam sobie sprawy, ze tam jest tak niebezpiecznie. Pojechalysmy i chodzilysmy po calym miescie jak bledne owce - w tym jakies ciemne uliczki - bo sie pogubilysmy. Typki spod ciemnej gwiazdy staly grupkami pod murami i cos tam krzyczeli - ja mowilam slabo po wlosku a moja siostra nic. Bylo strasznie, ale wrocilysmy cale i zdrowe pociagiem do Rzymu. Sjoanna i Cuciola -Spiewali Wam Wasi Tz-owie serenady na poczatku? Sjoanna - czasem uda mi sie czytac forum tak na szybko w przerwie w pracy i jak opisujesz swoje dania to az mi slinka cieknie! Ty tu o placuszkach a ja mam swiadomosc ze na obiad mam w termosie makaron, ktory na szybciora rano sobie ugotowalam ![]() Cuciola - a to tesciowka pewnie was z gniazdka predko nie wypusci! ![]() princi - pisalas ze Flavcio na krok Cie nie odstepuje. Ja wprawdzie jestem ostatnia do udzielania porad na temat dzieci, ale opowiem Ci jak to u mnie w rodzinie bylo - mam siostre w USA, ktora ma 2 letniego chlopczyka i w maju przyjechali do Polski. mam tez druga siostre w Polsce, ktora ma syneczka ok 2,5 roku, dodatkowo moje kuzynki tez maja male dzieci. te dzieciaczki z Polski widuja sie b. czesto, natomiast maly Eryczek z Ameryki siedzi glownie w domu z mamusia i roznice byly ogromne! Eryk ciagle biegal za swoja mamusia, troszke taki rozkojarzony tym harmidrem wokolo(chociaz bardzo pogodne dziecko), natomiast inne dwulatki szalaly na hulajnogach, rowerkach, skakaly na trampolinie itd i zajmowaly sie soba(w Polsce mamy b. duzy dom z ogrodem a za plotem mamy boisko trawiaste -zatem raj dla dzieci). Moja siostra jak tylko wrocila do USA zapisala malego do przedszkola! Evelinarav - a czy to ze twoja kolezanka mowi dialektem to sie podporzadkowala?:rolleyes : Ja bardzo sie staram nauczyc jakichs slowek w "bergamasco" bo dla ludzi stad jest to b.mile - tak samo dla mnie byloby niezmiernie milo gdyby cudzoziemiec ktory przyjechal na Slask potrafil cos powiedziec po slasku |
![]() ![]() |
![]() |
#559 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
ale to jest moje zdanie.jak komu pasuje. jakbym tam mieszkala, to bym na pewno dielektem nie mowila choc duzo rozumiem |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#560 |
Zakorzenienie
|
wlasnie wstawilam babke piaskowa, ciekawe czy wyjdzie, ze mnie taka kuchareczka hehe
![]() [1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;3689134 4]100 % racja. a wiesz, jak bylismy na poludniu, to spotkalam taka Polke. znalam ja bo 8 lat temu pracowalam tam z nia w barze. ona mieszka z Wlochem ( bez slubu) i maja syna piecioletniego. ale sie zdziwilam jak zaczela mowic do swojego TZ dialektem ![]() ![]() ![]() cena pewnie tez ? ![]() a moze trzeba bielenie zrobic ? sciany tez pewnie smierdza ![]() a moze wloskiego nie zna? ![]() ![]() bambi tak sobie mysle, ze po czesci masz racje, gdy wychodze z domu na plac zabaw, czy w ogole wychodzimy z domu po zakupy, na spacer czy do kolezanki, czasem zostawiam malego w biurze u meza to jak reka odjal, moim zdaniem on sie zaczyna nudzic w domu! jak sa inne dzieci czy ogolnie ludzie to sie ma dobrze, a w domu chodzi za mna jak cien! ale moze tez byc inna tego przyczyna, jak pisze sjoanna ze byl ze mna w Pl tylko, widzial wiele nowych twarzy, nowe srodowisko, podroz, brak stabilizacji, przeczekam troszke moze "wroci" moj dawny Flavcio ![]() ![]() ![]()
#561 |
Zakorzenienie
|
czesc
walczylam dzisiaj z biurokracja w sekretariacie uczelni ![]() bambi przyjeli mnie bezkonfliktowo, nawet zbyt sie przejmuja jak gdzies wychodze. Ale tak na prawde to nigdy sie nie dowiem czy by nie woleli Wloszki. Raczej ciesza sie ze syn jest szczesliwy, jak kazdy rodzic no ale tesciowa chcialaby zeby jej synus meldowal co chwile co robi, na szczescie jej w tym nie zadawala i robi po swojemu. Bo by mu na glowe weszla. |
![]() ![]() |
![]() |
#562 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
na cale szczescie wlascicielowi udalo sie ich pozbyc ! teraz wkoncu spie spokojnie ! Genua ciagle chodzi mi po glowie ,ale moja niespelniona miloscia pozostaje zawsze Turyn ,cuore zostawilam w Rimini i marzy mi sie Florencja (znam ja bardzo dobrze bywalam tam czesto i dlugo) ... i zrozum tu Romanaccie ![]()
![]() |
#563 |
Zakorzenienie
|
Ja bardzo wszystkie przepraszam ze mowie o dobrych rzeczach do jedzenia jak wy w pracy.
![]() A paste tez gotuje ale nie czesto. Tak okolo 2 razy w tygodniu. Przezylam rok z tesciem i jego obiadkami - pasta z pomidorami. Prawie codziennie. ![]() A dzisiaj mysle sobie zrobic placuszki z jablkami i cynamonem. Bo mnie deprecha dopadla (staramy sie o bambino a ciagle nic) wiec sobie musze poprawic humor. ![]() A na kolacje bedzie sos warzywno-miesny jaki zrobilam w weekend i zamrozilam w porcjach. Wygodne bo przed szkola wyjme z lodowki a przed przyjazdem meza tylko ryz ugotuje. ![]()
Przyk³adna ¿onka od 15 i 24 VII 2010 ![]() “Your dresses should be tight enough to show you're a woman Edith Headand loose enough to show you're a LADY.” Edytowane przez sjoanna Czas edycji: 2012-10-04 o 09:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#564 |
Zakorzenienie
|
Dzien doberek ja dzisiaj na obiadek mam kapustke z mieskiem zrobilam wiecej to bedzie tez na jutro
![]() ![]() sjoanna no ale tesc tak codziennie z pomidorami paste przeciez mozna ja zrobic na tysiac sposobow...ja zazwyczaj robie 3x w tyg paste, 1x risotto, w pozostale dni na zmiane miesko, rybke lub same warzywa, jakas pizza rustica czy cos w tym stylu ![]() w ten weekend sa feste patronali, pojdziemy z malym na karuzele ![]() a Wy co porabiacie??
#565 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 411
|
hej Sjoanna, nie martw sie
![]() A gdyby tak ewentualnie sie zagubil, to jest tyyyle mozliwosci/form pomocy ze jeszcze cala gromadke zbierzesz! Wczoraj pisalam o mojej siostrze z USA - ona miala inseminacje i po wielu probach sie udalo mimo iz na wstepie doktorzy powiedzieli jej, ze nigdy nie bedzie miala dzieci. Trzymam kciuki za Was!!!! Dzisiaj na obiad kupilam sobie piadine - rano nie chcialo mi sie nic przygotowac, ociezala sie robie na zime! Dzisiaj kurs tanca - to ma byc cos w rodzaju"towarzyskie" ale konkretow dowiem sie wieczorem! Moj Tz powiedzial mi wczoraj gdy chcialam poprobowac z nim walczyka "ale jutro nie jedz cebuli" ![]() Princi - nie masz sie co martwic o to, ze Flavcio bedzie tylko po wlosku mowil! Gdy mieszkalam w Irlandii znalam taka fajna rodzinke: on pol Polak, pol Serb, ona Rosjanka, coreczka Milenka z tata mowila po polsku, z mama po rosyjsku w przedszkolu po angielsku, a jako jezyka obcego w przedszkolu uczyla sie hiszpanskiego, potem doszedl drugi jezyk obcy - francuski. Byla/jest niesamowita. Wazne zeby duzo dziecku czytac. |
![]() ![]() |
![]() |
#566 |
Zakorzenienie
|
sjoanna nie doczytalam nie martw sie niedlugo i do Was zawita dzieciatko, troche cierpliwosci, juz jestescie urzadzeni to teraz i na brzuszek przyjdzie czas
![]() ![]() bambi a spotkalam dzisiaj znajoma i odnosnie zlobka rozmawialysmy to mowila, ze jak nikogo nie znam w urzedzie to bede czekac i czekac a ludzie beda nas "przeskakiwac", chyba meza wysle... wrzucilam wariatuncia na youtube ![]()
#567 | |||
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() ![]() ja u tesciow przez 2 lata jadlam codziennie makaron. przewazal oczywiscie z sosem. ilez mozna .... ![]() Cytat:
Cytat:
na polnocy to zalezy wszystko od dochodow. jak sa wysokie, to nie ma szans i trzeba wyslac dziecko do prywatnego przedszkola, ktore niezle kosztuje... w tym przypadku prawie oplaca sie kobiecie siedziec w domu z dzieckiem |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#568 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 998
|
asianie smutkuj sie
![]() ![]() ![]() ![]() princia co bigosik zrobilas??ja tez kupilam kapustke i tak sie zastanawiam coby tu z niej zrobic ![]()
http://www.mammole.it/forum-gravidan...j9i7165deq.png http://www.suwaczki.com/tickers/kjmnzbmh304hq4xy.png http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz290z72g9q.png Edytowane przez cucciola79 Czas edycji: 2012-10-04 o 14:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#569 | |
Zakorzenienie
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;3690651 7]pewnie wiesz, ze przed 40- stka sa mniejsze szanse na ciaze niz przed 30-stka, wiec trzeba sie starac do skutku
![]() ![]() chcesz wyslac Flavcia do asilo comunale? na polnocy to zalezy wszystko od dochodow. jak sa wysokie, to nie ma szans i trzeba wyslac dziecko do prywatnego przedszkola, ktore niezle kosztuje... w tym przypadku prawie oplaca sie kobiecie siedziec w domu z dzieckiem[/QUOTE] Ty to umiesz czlowieka pocieszyc ![]() ![]() nie do przedszkola tylko do zlobka, u nas jest takie od 18tego miesiaca panstwowe, zapisalam synka jak mial miesiac, ale jest jeszcze troche osob przed nami, do przedszkola to biora kazde dziecko, moze to zalezy od regionu, ale chyba u cuccioli79 w Toskanii tez mozna do panstwowego dac?? Cytat:
Kochana nic nie zalatwilam, bo nie mialam z kim malego zostawic ![]()
![]() |
#570 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() sjoanna nie zadreczaj sie tak i nie mysl o tym, to zawita wtedy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.