Razem schudniemy 20kg! - część III - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-15, 11:38   #541
sasza10
Raczkowanie

Dot.: Razem schudniemy 20kg! - część III

Soldus: Czy ten sklep z herbatami, o którym piszesz, jest w Olsztynie? Możesz mi powiedzieć gdzie dokładnie? Świetne ceny z tego co mówisz, tez bym się tam wybrała, z góry dziękuję
sasza10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 11:40   #542
15fbf25984e7133984742eff4c4169aacf1167cc_5ed82ba6a0637
Konto usunięte

Turkusiku- Blondasek? Będzie u mnie za jakieś 2,5h Spędzimy ze sobą praktycznie dwa dni. Nie wiem czy dam radę do Was zajrzeć. Jutro idziemy razem na basen. Poza tym jesteśmy w stałym kontakcie. Jest bardzo dobrze. On chyba zdaje sobie sprawę, że ja uważam, że jest dla mnie za młody, ale udaje,że się tym nie przejmuje. Nadal nie ma między nami rozmowy dotyczącej tego co jest między nami- o tym co to jest i czym ma być. Jestem z tego powodu bardzo zadowolona. Niech będzie tak jak jest teraz. W końcu są wakacje, a ja już niedługo pakuję dorobek swojego życia i jadę w siną dal
15fbf25984e7133984742eff4c4169aacf1167cc_5ed82ba6a0637 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 12:34   #543
n_a_t_a_l_i_s
Raczkowanie

Sylvia09 ja podziwiam wszystkie osoby, które biegają!!! Więc Ciebie też! Wielkie !!! Ja bardzo chciałabym biegać, pracuje dużo mięśni, spala się tkankę tłuszczową i normuje pracę serca! Dla zdrowia chciałabym pobiegać! Jednak z moją obecną wagą mogę się załapać na zapasy ... choć przymierzam się do biegów! Zaczęłam od spacerów, później masz a wczoraj po marszu na koniec trochę pobiegłam.
A co do spania, to miałaś rację. Ja ostatnio chodzę spać po 1:00 a wstaję po 12h. Zawdzięczam to chyba temu, że od soboty mam chroniczny ból głowy i źle się czuję ... i miałam wolne w pracy ... jutro już wstanę o 5:15
Wrzuciłaś jakieś linko - dziś je opracuję

Żyrafko jak byłam mała zawsze chciałam jeździć konno! Ale że do najbliższej stadniny miałam prawie 60km ... wyszło jak wyszło ...

Soldus w poniedziałek cała 10tka dziewczyn znów poda wagę a może i więcej to będzie 10 spadeczków na pewno!!!
Ćwiczysz codziennie? Bo ja nie daję rady codziennie ćwiczyć ...
Co do herbat ja kupuję w zwykłych sklepach ... może faktycznie trzeba się przejść do jakiejś herbaciarni lub zielarskiego? Może będą lepsze? Bo na pewno będą bardziej naturalne... Dzięki za inspirację! Niby takie logiczne a na to nie wpadłam!

Sylvia09 co do zapasów to skończyło mi się źródło białka czyli tuńczyk i jajka. Ale sobie poradziłam jakoś z dzisiejszym menu!

Turkusiku przerwa w ćwiczeniach jest potrzebna. Ja np (jak już napisałam) nie potrafię ćwiczyć codziennie. Intensywne ćwiczenia (na całe ciało) zniosę co 2-3dni. Reszta dni to ćwiczenia na konkretne partie. Tęsknię już za basenem. 2x w tyg byłoby super chodzić a 3x to już marzenie! Niestety przez uczulenie jeszcze się boję pójść na basen...

Soldus bądź grzeczna z Blondaskiem (dzięx za name orginalne, jednak się zastanawiam jak do Niego mówisz ... pierwsze 4 litery?).
Mi też mogła być przesłać te feromony. Ja tylko odstraszam
n_a_t_a_l_i_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 12:49   #544
15fbf25984e7133984742eff4c4169aacf1167cc_5ed82ba6a0637
Konto usunięte

Natalis- Mam nadzieję, że w poniedziałek będzie nas więcej ze spadkami w tabelce. Nie ćwiczę codzienne. Choć jeśli mam czas dzień po dniu ćwiczyć to to robię. Ja chodzę to takiego sklepu, gdzie są i herbaty naturalne i wszelkie inne cuda trafiłam tam przypadkiem i jestem stałą klientką od kilku miesięcy Polecam takie miejsca. Nie dość, że kupujesz coś na prawdę dobrego to jeszcze wspierasz ludzi z inicjatywą, którzy otwierają takie perełki, jak ten sklep.
Do Blondaska mówię pełnym imieniem. Ten 4-literowy skrót zdecydowanie do niego nie pasuje

Sasza10- Na ul. Dąbrowszczaków (choć może to być też Mazurska ). Ile dokładnie do nie wiem. Jak idzie od strony sądu/Alfy w górę tą ulicą, to na drugim mini skrzyżowaniu po lewej stronie na rogu stoi zawsze stoisko z warzywami i owocami. Właśnie na tym skrzyżowaniu skręcasz w lewo (mijasz to stoisko) i wchodzisz w małą uliczkę. Po jakiś 30-40m po lewej stronie w kamienicy jest mały sklepik z szyldem mówiący coś o medycynie naturalnej itp. To tam. Jesteś z Olsztyna?

Silvia- Ja mam tak samo w lodówce. Idealne warunki dla pingwinów, sam lód
15fbf25984e7133984742eff4c4169aacf1167cc_5ed82ba6a0637 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 12:51   #545
n_a_t_a_l_i_s
Raczkowanie

DZIEWCZYNY JAK TYLKO MOŻECIE KLIKAJCIE NA ESTE ... NIE WIEM GDZIE ONA SIĘ PODZIEWA...

U mnie na wadze dziś znów spadek, mikro spadek ale cieszę się z niego jak z każdego!!!

Do znudzenia ... moje menu ... :

1. Otręby granulowane z truskawkami (kupiec) 20g, otręby owsiane 16% błonnika (sante) 10g, pestki dyni 5g, nasiona słonecznika 5g, winogron 40g, 60g malin, mleko 0,5% 100ml, duuża kawa z mlekiem 0,5% 100ml
2. Pół brzoskwini - 60g, serek tutti 0% smak owoce leśne 140g
3. Ryba - filet z miruny 200g, 400g pomidora przesmażone na teflonie z 20g cebuli, 2,5g czosnku i 100g serka wiejskiego lekkiego z piątnicy = taki a'la sosik z dużą ilością przypraw (bazylia, ostra papryka, sól czosnkowa, pieprz) , 200g ogórka gruntowego
4.
Pół brzoskwini - 60g, serek tutti 0% smak jabłko i cynamon 140g, kawa z 100ml mleka 0,5%
5. Serek wiejski lekki 170g, 200g pomidora, 200g ogórka gruntowego

kcal:1039,60 B:103,97 W:100,20 T:21,12
owoców: 210g warzyw: 1022,5g

Do tego 1 herbatka z pokrzywy, dużo czerwonej, trochę zielonej, dużo wody mineralnej

Edytowane przez n_a_t_a_l_i_s
Czas edycji: 2012-08-15 o 12:57
Stary 2012-08-15, 13:01   #546
Baleronowa
Rozeznanie

bilet wydrukowany

pije kawke i sie zaczne zbierac, bo za godzine musze wyjsc
Stary 2012-08-15, 13:10   #547
n_a_t_a_l_i_s
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Baleronowa Pokaż wiadomość
bilet wydrukowany
Super!!!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-08-15, 13:14   #548
Baleronowa
Rozeznanie

Edytowane przez Baleronowa
Czas edycji: 2013-04-12 o 12:25
Baleronowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 13:19   #549
martusia585
Zakorzenienie

GG do martusia585

soldus miłych dni z Blondaskiem ;D kurczę tak czytam Twoje wypowiedzi i dochodzę do wniosku, że mega z Ciebie optymistyczna kobieta musi być !!

natalis to nic że nie ćwiczysz codziennie. wystarczy abyś potrafiła sprężyc się na taki porządny trening 2 razy góra 3 w tygodniu, ponieważ Twój organizm przy codziennym wysiłku produkuje za dużo kwasu mlekowego, który powoduje nie spadek a raczej przyrost mięśni

własnie, własnie głosujmy na este !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ale u mnie dzisiaj pochmurno. nic tylko wziąć książkę, kubek kawy/herbaty wejść pod kołdrę i zanurzyć się w lekturze.
martusia585 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 13:27   #550
Baleronowa
Rozeznanie

u mnie tez ponuro i jakas taka dziwna aura jest ale niebawem zakupy choc planowo nic dla mnie wiec mimo to i tak bedzie weselej, ze kolejna rzecz z listy bede mogla odchaczyc, a mam juz tylko tydzien czasu na rzeczy do paczki i pomyslenie dalej co ze swoich rzeczy jeszcze do niej wrzucic.

aaaa wlasnie wplacilam sobie kase na konto jeszcze raz na pewno wplace ale czy drugi hmmm moze
Stary 2012-08-15, 13:30   #551
TuRQoUiS
TuR. Towarzyska und Roztropna.

natalis Ciebie tylko zlać za takie myślenie... mam na myśli o tym, że możesz się zapisać co najwyżej na sumo... jak już pisałam widziałam wiele. dodam, że najczęściej korzystam z fitness klubu który jest w parku wodnym wiec widzę tych ludzi jak pływają i naprawdę są osoby z bardzo dużą nadwagą!! i się niczym nie przejmują. wybieram się na aqua areobik gdzie w opisie ćwiczeń jest że są to również ćwiczenia dla osób z dużą nadwagą które nie mogą wykonywać ćwiczeń na normalnych zajęciach. więc słuchaj. nie obijaj się tutaj tylko zmykaj na basen!! znajdź sobie fajny strój w którym będziesz się dobrze czuła i nie przejmuj się niczym...
a co do nadmiernej aktywności... kurcze ale ja lubię chodzić na siłownie.
u mnie w klubie jest boks 3 razy w tygodniu i wtedy chyba mi się najlepiej ćwiczy bo ... instruktor jest bardzo przystojny i miło mi się na niego patrzy

chciałabym chodzić na boks ale chyba rozgrzewki bym nie przeżyła

Baleronowa kocham zakupy i teraz narobiłaś mi takiej ochoty... a sklepy zamknięte

178cm
jest- 71,4
CEL I- 68 kg
CEL II- 64 kg
CEL III- 61 kg
cel ostateczny- 58 kg

Edytowane przez TuRQoUiS
Czas edycji: 2012-08-15 o 13:31
TuRQoUiS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 13:53   #552
Baleronowa
Rozeznanie

Czas edycji: 2013-04-12 o 12:27
Stary 2012-08-15, 14:05   #553
n_a_t_a_l_i_s
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez TuRQoUiS Pokaż wiadomość
natalis Ciebie tylko zlać za takie myślenie... mam na myśli o tym, że możesz się zapisać co najwyżej na sumo... jak już pisałam widziałam wiele. dodam, że najczęściej korzystam z fitness klubu który jest w parku wodnym wiec widzę tych ludzi jak pływają i naprawdę są osoby z bardzo dużą nadwagą!! i się niczym nie przejmują. wybieram się na aqua areobik gdzie w opisie ćwiczeń jest że są to również ćwiczenia dla osób z dużą nadwagą które nie mogą wykonywać ćwiczeń na normalnych zajęciach. więc słuchaj. nie obijaj się tutaj tylko zmykaj na basen!! znajdź sobie fajny strój w którym będziesz się dobrze czuła i nie przejmuj się niczym...
Turkusiku kochany ! Sumo było odnośnie biegania ... że na to się nadaję bo na biegi ... szczerze boję się jeszcze z taką wagą o moje pooperacyjne, pourazowe kolana. Basen i owszem - tęsknię za nim bo basen to sobie wybierałam w godzinach w których było mało ludzi a ci co byli zobaczyli mnie, zszokowali się i zapomnieli . Obecnie mam jeszcze uczulenie na skórze i boję się z tym pójść na basen ... ale już mi tęskno za basenem ...
Też myślałam o aqua areobiku ale niestety na moim basenie tego nie ma
Co do fitness ... teraz się nie przełamię. Myślę, że może w grudniu ... bo w październiku i listopadzie będę miała przechlapane i nie będę miała czasu na nic. Sierpień leci, wrzesień też zleci ... a i muszę wyjść z dołka finansowego w który się teraz zakopałam ...
Stary 2012-08-15, 14:26   #554
la girafe
Zadomowienie

Turqouis, aż się zawstydziłam każdy ma na początku słabą kondycję i biega się z językiem na brodzie, ale to tylko kwestia czasu jak zaczniesz odliczać przebiegnięty dystans w kilometrach spróbuj może jakiegoś planu na marszobieg i pamiętaj, żeby na początku truchtać jak najwolniej - trzeba zwiększać czas biegu, a nie intensywność

Cytat:
chciałabym chodzić na boks ale chyba rozgrzewki bym nie przeżyła
kiedyś chodziłam na karate niezły był wycisk, ale miło wspominam

natalis, 60 km to faktycznie trochę daleko. Mi też jeździectwo marzyło się od dziecka - to jedyne do czego nie mam słomianego zapału i nie ma nie chce mi się

a jeszcze co do biegania, to marsz też jest dobrym sposobem, jeśli jest odpowiednio intensywny

wrzucam jeszcze moje dzisiaj:
I. owies (3 łyż), 1 łyż. siemienia i otrębów z wieśniakiem i winogronem
II. zupa brokułowa
III. 2 jajka, fasolka szparagowa
IV. hmm hmm może 2 kanapki z chlebem żytnim i twarogiem i pomidor

wieczorem bieganie i siłowy - nazbierało się zaległości

VICTORY LOVES PREPARATION
la girafe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 14:30   #555
sasza10
Raczkowanie

Soldus: Dziękuję Chyba znajdę Nie jestem z Olsztyna, ale tam studiuję, więc dużo czasu tam spędzam ;]
sasza10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 15:00   #556
martusia585
Zakorzenienie

GG do martusia585

la girafe ja pamiętam swoje pierwsze próby biegania, które kończyły się fiaskiem bo po paru metrach juz byłam wyczerpana. Jednak moja motywacja nie pozwoliła mi się szybko poddać. Teraz jestem na etapie biegania po 2-3-4 minuty ciągle i 4 minuty marszem. Jak na razie tyle w sobie wypracowałam, co uważam za wielki sukces

ale mnie zmotywowałyście. Dzisiaj na bank coś poćwiczę, bo odkąd wróciłam nic tylko siedzę i siedzę ...
Stary 2012-08-15, 15:04   #557
TuRQoUiS
TuR. Towarzyska und Roztropna.

ja dzisiaj w ramach aktywności bawię się w perfekcyjną panią domu i sprzątam szafe i ciuchy. m.a.s.a.k.r.a.
polecam ten rodzaj aktywności

178cm
jest- 71,4
CEL I- 68 kg
CEL II- 64 kg
CEL III- 61 kg
cel ostateczny- 58 kg

TuRQoUiS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 15:48   #558
elganja
Rozeznanie

tur: to mamy to samo zajęcie. Ja też w szafie myszkuję. I się cieszę bo się dopinam w rzeczy które ostatnio nie chciały się dopiąć Zrobiło mi się 42 .

A. I na wesele sukienkę kupiłam. focie zrobię to postaram się jutro do albumu wstawię. Sama się zdziwiłam że taką kupiłam

żyrafko :
nie zniechęcaj się, bieganie to super sprawa. Satysfakcja i adrenalina - czego chcieć więcej? KOntrolujesz B/T/W ? Coś mało białka jak patrzę n twój jadłospis, tak mi się wydaje. I w ogóle najadasz się? Jak co to zawsze możesz warzyw dorzucić witaminki, witaminki....

W ogóle chodzi za mną reklama old spice "jestem zapachnisty" i tak sobie powtarzam ją jak ćwiczę
Stary 2012-08-15, 15:50   #559
la girafe
Zadomowienie

martusia, super, tak trzymaj zanim się obejrzysz dojdziesz do 30 minut bez przerwy, a potem do godziny to już z górki bo 30 minut to taka bariera psychologiczna - jak się ją przekroczy to wszystko wydaje się prostsze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-15, 15:57   #560
elganja
Rozeznanie

ta część o biegniu to do martuszki byłą, nie do żyrafki. Zakręcona jestem
Stary 2012-08-15, 15:59   #561
la girafe
Zadomowienie

elganja, zapisałam się teraz na bieg na 5 km we wrześniu, więc przez najbliższe 1,5 miesiąca muszę biegać
edit: tak myślałam, że część dotyczyła zmagań martuszki

co jakiś czas liczę btw i wychodzi w miarę ok - białko koło 70-80 g, tłuszcz w granicach 30 g i węgle różnie 100-130 g, więc kalorycznie też jest raczej w normie jestem raczej najedzona - żołądek trochę mi się skurczył i czasem boli :/ ale głodna nie chodzę. Ostatnio zjadłam do kanapki całego pomidora to myślałam, że umrę z przejedzenia

reklamy old spice są mistrzowskie najlepszy był ten facet co leciał na ławeczce ze sztangą ale te nowe też są świetne

Edytowane przez la girafe
Czas edycji: 2012-08-15 o 16:00
Stary 2012-08-15, 18:02   #562
martusia585
Zakorzenienie

GG do martusia585

Cytat:
ja dzisiaj w ramach aktywności bawię się w perfekcyjną panią domu i sprzątam szafe i ciuchy. m.a.s.a.k.r.a.
polecam ten rodzaj aktywności
potwierdzam sprzątanie to jeden z lepszych wyciskaczy kalorii ;D
ooo mi też by się przydało [porobić za nią xD dwa tygodnie mnie w domu nie było a to co się dzieje w pokoju to Sodoma i Gomora, więc może jutro się tym zajmę, co bym jak wrócę 25 nie zastała większego bałaganu albo jakis dodatkowych lokatorów ;D

elganja jak to do mnie o bieganiu to ja na początku się zniechęcałam, a teraz jeśli nie biegam to powstrzymuje mnie tylko pogoda xD tak sobie juz marze, że jak wyjadę na studia od października to może tam będzie więcej miejsc do biegania xD

Cytat:
Napisane przez la girafe Pokaż wiadomość
martusia, super, tak trzymaj zanim się obejrzysz dojdziesz do 30 minut bez przerwy, a potem do godziny to już z górki bo 30 minut to taka bariera psychologiczna - jak się ją przekroczy to wszystko wydaje się prostsze
też tak myślę, tylko muszę nabrać w sobie trochę systematyczności
Cytat:
Napisane przez la girafe Pokaż wiadomość

reklamy old spice są mistrzowskie najlepszy był ten facet co leciał na ławeczce ze sztangą ale te nowe też są świetne
mi z old spice kojarzy się ta reklama z tym facetem na koniu spójrz na mnie a teraz na swojego faceta ...
Stary 2012-08-15, 18:52   #563
Baleronowa
Rozeznanie

wrocilam i padam.

Czas edycji: 2013-04-12 o 12:27

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-08-15, 19:11   #564
la girafe
Zadomowienie

martusia, systematyczność na pewno się opłaci
już widzę, że mam trochę zgrabniejsze nogi, tyłek nieco się podniósł i brzuszysko spadło

dzisiaj bieganie już zaliczone - 5,2 km w 40 min

Stary 2012-08-15, 19:11   #565
n_a_t_a_l_i_s
Raczkowanie

Właśnie wróciłam z 50min marszu który w 2 kawałkach był biegiem! Idzie mi coraz lepiej!
Teraz chyba jak jestem rozgrzana skoczę na jakieś 20min na rowerek stacjonarny
Stary 2012-08-15, 19:13   #566
la girafe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martusia585 Pokaż wiadomość
mi z old spice kojarzy się ta reklama z tym facetem na koniu spójrz na mnie a teraz na swojego faceta ...
podobno to zlikwidowali, bo były protesty panów, którzy nie czuli się tacy męscy jak ten na koniu

natalis, tak trzymaj! tylko uważaj na kolana skoro masz z nimi problem

Edytowane przez la girafe
Czas edycji: 2012-08-15 o 19:14
Stary 2012-08-15, 19:35   #567
martusia585
Zakorzenienie

GG do martusia585

la giafe no ja zauważyłam, ze jak biegam to przede wszystkim zyskuje na tym brzuch i łydki xD o jeeeej biedni panowie, pewnie wszystkie partnerki wolały patrzeć na tego na koniu

natalis gratuluje, grunt to od czego zacząć
Stary 2012-08-15, 21:29   #568
n_a_t_a_l_i_s
Raczkowanie

Dzięki kochane za miłe słowa
Ale wiecie co ... pojeździłam na tym rowerku stacjonarnym 25 minut (ale to taki lekki, rehabilitacyjny...)
ALE! Później poćwiczyłam jeszcze - przez przypadek - 20min na siłowni na świeżym powietrzu Nie było nikogo, ciemno, nikt mnie nie widzi - idealne warunki dla mnie!
Gdyby nie to, że wiem co mnie jutro będzie bolało jak wstanę to poćwiczyłabym jeszcze.

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Tak sobie teraz pomyślałam o naszej Soldus

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Gdzie jest Este???
Puchatku???
Stary 2012-08-16, 04:25   #569
n_a_t_a_l_i_s
Raczkowanie

Po takich ćwiczeniach i diecie grzecznej (podałam menu i się go trzymałam na 100%) dziś na wadze +0,3. Nie robię afery ale nie tego się spodziewałam. Od razu zjadłam więcej na śniadanie ... ale ciut więcej. Demobilizowało mnie to przez chwilkę. Zobaczymy co jutro waga mi pokarze! Miłego dnia! Zmykam do pracy!
Stary 2012-08-16, 05:29   #570
la girafe
Zadomowienie

natalis, czasem po intensywnych ćwiczeniach waga rośnie, ale to przejściowe, więc spokojnie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości