|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#541 |
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
Anitko wiem, wiem, dziękuję za rady. Ale tak naprawdę to świętowanie dzisiaj, bo akurat jest ten dzień - nie ma sensu. Dla mnie cenna jest codzienność, pomoc męża, itd.
Powoli się zbieram, więc życzę Wam miłego dnia! |
![]() ![]() |
![]() |
#542 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
Dzień dobry. Kawa wypita, materiały na korepetycje gotowe, głowa mnie nie boli po wczorajszym (chociaż ciotka z Francji przynosząca 4 butelki wina to zło!). Więc mam nadzieję na dobry dzień.
No i znalazłam wczoraj chyba ginekologa dla mnie, zarejestrowałam się na następny wtorek. Ma bardzo dobre opinie, pracuje w szpitalu na moim osiedlu i ma poczucie humoru. Mam nadzieję, że to wypali, przekonam się za tydzień. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36190053] Niestety u mnie nastrój po-ginowy bliższy Alonkowemu. [/QUOTE] Perse, cieszę się, że zdrowotnie wszystko u Ciebie ok. A jeśli chodzi o przyczynę odejścia Dawidka to przynajmniej są jakieś podejrzenia, wiesz co powinnaś robić w następnej ciąży itd. A niektóre pytania zawsze pozostaną bez odpowiedzi... Nie wyobrażam sobie jak musi być Tobie ciężko, bo wiem jak ja cierpiałam, a znałam powód odejścia Amelki... Dlatego tulę Cię mocno ![]() A o co chodzi z tymi tabsami? Po co Ci gin je przepisał? Mnie moja poprzednia też nimi zaatakowała, jakoś w maju jak się kontrolowałam po porodzie, ale odmówiłam. Rozumiem, że czekacie te 3 miesiące? No i oczywiście wszystkiego dobrego z okazji 3 rocznicy! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#543 | |
Zakorzenienie
|
i Ty Lewku pozwolilas sobie nie zrobic? uprzyj sie na monitoringu i juz.
alez piekny kolor!!! Cytat:
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36190053]I wiem, że takie myślenie mnie donikąd nie doprowadzi, ale boli jak s.... [/QUOTE] ![]() fajny doktorek... szczerze piszac nie dziwie sie ze doktor nie dal Ci jeszcze zielonego swiatla. i w tym tkwi jego madrosc - specjalista i czlowiek, ktory widzi i wie. Trzymaj sie Mala! i toascik rumiankiem za Twoje swieto i wentyle. wszelakie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#544 |
Raczkowanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36190053]Może powinnam się cieszyć, że szklana do połowy pełna, że macicę mam na miejscu i nie eksportowali jej przypadkowo, że nie mam żadnych przybyszów w narządach i tam z innych powodów, ale jednak do cholery pusta część szklanki przesłania mi cały obraz.[/QUOTE]
Perse szukanie przyczyn, chęć dowiedzenia się jak najwięcej jest jak najbardziej normalna - gdy w domu ktoś zachoruje też szuka się jak najwięcej informacji o chorobie, itp. Dla mnie tak samo jak dla ciebie to forum jest wentylem - tylko tu mogę napisać co czuję, że mi źle, że dobrze, że się cieszę z kolejnego cyklu, że mam doła... że myślę o moim Aniołku... nigdzie i z nikim o tym nie gadam, nie potrafię... Wydaje mi się jednak, że nie ma sensu rozmyślać "co by było gdyby" bo to akurat do niczego nie prowadzi! Nie zmieni się przeszłości, nie mamy na to wpływu, a ewentualnych scenariuszy mogło być wiele... Jeżeli Bozia zdecydowała zabrać Twojego (mojego czy każdej z nas) do siebie, to zrobiła by to niezależnie od sposobu w jaki by się to stało! Też mogłabym gdybać co by było gdybym o siebie bardziej dbała (bo przecież na pewno to JA coś zrobiłam że #!), gdybym od razu pojechała na IP a nie czekała 2 dni od plamienia, gdybym porobiła milion badań... Bozia chciała to i tak mojego Aniołka zabrała, w taki czy inny sposób... Gdybanie do niczego nie prowadzi... A co do starań - masz rację - nie wykupuj tych anty ![]() ![]() Pamiętaj też że z każdym dniem do tej "w połowie pustej szklanki" wpada nowa kropla, więc po jakimś czasie ta szklanka będzie bardziej pełna niż pusta ![]() trzeba tylko troszkę czasu ![]() pozdrawiam w kolejnym dniu i kawę stawiam na początek szychty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#545 | |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36192914]
Jak czytałam wczoraj opis tego badania, o którym mówił, to mnie aż ściskało. Dziecko powinno się monitorować pół godziny na USG, na KTG, wszystko dokładnie sprawdzić, kiedy matka mówi, że czuje słabo ruchy. Wewnątrzmaciczne obumieranie nie dzieje się ot tak. Po prostu aż mnie roznosi. Wprawdzie nie mam pewności, że Dawid by przeżył, jaka byłaby jakość jego życia, gdyby w porę zorientowano się, że tam w środku jest coś nie tak, ale może jednak nie byłoby tak źle, czytam o dzieciach z 26 tc...... To mnie będzie prześladować już do końca życia i nic tego nie zmieni. Dziękuję Wam Dziewczyny za wsparcie, tylko zrozumcie, że ja tu piszę to wszystko, bo to dla mnie taki wentyl. Na co dzień staram się trzymać.[/QUOTE] Widzisz teraz wiesz czego oczekiwać (choć ja wierzę, że nie będzie potrzeby) ja jak byłam już po terminie porodu na patologii to na IP była kobieta która od rana nie czuła ruchów dziecka - od razu ją na oddział przyjęli i pod ktg cały czas - na szczęście dziecko po potrząsaniu przez położną zaczęło się ruszać, ale i tak dobę w szpitalu była i ktg 3 razy miała do tego co 3 godziny badanie tętna. Jak widać sama akcja serca lekarzom nie wystarczyła - oni oczekiwali mocnych i o odpowiedniej częstości ruchów. A ciebie to potraktowali jak panikującą i przewrażliwioną... ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() chyba każdy przechodzi taki etap "a co by było jakbym..." teraz jkestem mądrzejsza i wiedziałabym jak się zachować do kogo iść jakie leki brać itp itp a wtedy nie miałam takiego doświadczenia
![]() |
#546 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i gleboko madre, i wyjatkowo przerazajace, i bardzo prawdziwe... ![]() ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- bo sa przypadki, ze da sie byc madrzejszym. co z sytuacjami gdy sie nie ma na nic wplywu?
![]() ![]() |
![]() |
#547 |
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36192662] Kto to wiedział 3 lata temu, że tak nam się życie spierniczy...[/QUOTE]
![]() Zawsze jak spada ogrom problemów, znajduję to za co mogę Bogu podziękować, co mnie się w życiu udało i jest łatwiej... ![]() Nie mamy na forum prawnika? Była s ale jej tu już nie ma... Potrzebuję porady prawnej, siedzę od rana w kodeksie cywilnym |
![]() ![]() |
![]() |
#548 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#549 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#551 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny doradźcie mi, bo palnęłam niezłą gafę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#552 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() bierz dalej x2 i czekaj na @ bądź jej brak ![]() Ja biorę lutkę w 10-25 dc, co nie zawsze się pokrywa z owulką i tak właśnie zaciążyłam ![]() ![]() A jeśli owulki nie było i nic się nie zagnieżdża to normalnie na @ czekaj Tylko zaznacz to sobie na jakim kalendarzu żebyś wiedziała co i jak w którym dniu, bo to może być ważne kiedyś |
|
![]() ![]() |
![]() |
#553 |
Rozeznanie
|
Ciekawe czy lekarz rodzinny może przepisać luteinę bo mi jak będę brała 2x1 to wystarczy tylko do 19dc a to za krótko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#554 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#555 | |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Dziewczynki ciesze się że Wasze wizyty udane wczoraj były ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36192662]Kto to wiedział 3 lata temu, że tak nam się życie spierniczy...[/QUOTE] Kochana nie myśl w ten sposób! To w niczym CI nie pomoże...Zacznij doceniać coś co Cię otacza...Kochający Tż...spędzanie razem czasu itd....a nawet to że masz pracę! Wiem że nie przepadasz za nią ale musisz to doceniać że ją masz że zarabiasz może na coś wydać co sprawi Ci przyjemność...że wychodzisz do ludzi(zaraz mnie Panika zlinczuje ![]() Jak zaczęłam czytać tą książkę uświadomiłam sobie wiele rzeczy na co wcześniej nie zwracałam uwagi....o wiele lepiej się czuję i jestem pewniejsza siebie.....Musisz wierzyć że jeszcze coś pięknego Cię w życiu spotka i dla tych chwil warto żyć! Cytat:
Bierz tyle ile masz! potem sobie rozwalisz tak cykl że nie dojdziesz do niczego.....
![]() |
#556 | |||
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36190053]
Druga rzecz jest taka, że ja wcale nie mam zielonego światła. Ba, dostałam nawet receptę na tabletki anty na 3 miesiące. No i po tych 3 miesiącach mam się starać. Tabletek nie mam zamiaru wykupywać, ja tam się zawsze antykoncepcjonowałam sprawnie, ale też jednak chyba jeszcze trochę odczekam. Wprawdzie tam w środku jest gites, ale jednak to była wysoka ciąża... [/QUOTE]dobrze, że zdecydowałaś nie brać tabsów, cykle masz książkowe, to na prawdę szkoda ich psuć - a po antykach różne rzeczy się dzieją... trzymaj się jakoś, postaraj się już nie rozmyślać co by było gdyby... czasu nic nie cofnie, nic nie przywróci do życia Dawidka... a ty tylko dołujesz się ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36192767]Odnośnie tego gina, Dasti, to może i jest sensowny, ale ja i tak nie będę mogła prowadzić u niego ciąży ![]() Ewentualnie na jakieś konsultacje co jakiś czas czy tam raz w miesiącu.[/QUOTE]Kurcze to wizyty faktycznie dużo u tego gina kosztują... a musiałabyś co drugi dzień tam łazić?? spytaj się o jakiś pakiet heh Cytat:
![]() Cytat:
jeszcze mam takie pytanie dziewczyny MIAŁAM W LISTOPADZIE TOXOPLAZMOZĘ ROBIONĄ, IGM I IGG BYŁY UJEMNE, TERAZ JAK CHCĘ POWTÓRZYĆ BADANIE TO ZNOWU MAM POWTARZAĆ TE 2 PRZECIWCIAŁA CZY TYLKO 1?? Cytat:
![]() |
#557 |
Rozeznanie
|
Agatko po luteinie przeważnie po 3dniach dostaję @, a jak teraz tak będzie to @ będę miała w 21dc a nie 28, nie chcę brać do 25 dc tylko chociaż do 21dc A cykl i tak pewnie się rozwali
![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Alonka pewności nie mam ale bolał mnie brzuch i miałam więcej śluzu około 12dc więc raczej była |
![]() ![]() |
![]() |
#558 |
Zakorzenienie
|
to było "jak dziecko każe na siebie czekać" czy coś takiego?? pamiętam tylko, że skrót czytałam i zaciekawił mnie szczególnie rozdział "jak rozmawiać z rodziną i przyjaciółmi" chyba nabędę tą książkę chociażby ze względu na ten rozdział bo u mnie tu jest mega problem
#559 |
Zakorzenienie
|
Ewel, ja bym zadzwonila do gina.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#560 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
![]() Ewel ja mam 1 opakowanie luteiny, mogę Ci przesłać, tylko czy możesz tak długo brać? Alonka ja jak powtarzam toxo, to robię tylko Igm
![]() |
#561 |
Rozeznanie
|
Panika nie mam nr do mojego gina, miałam ostatnio go poprosić żeby mi dał ale zapomniałam
Chyba zrobię jak radzi Agatka wezmę ile mam i zobaczę co będzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#562 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tak to ta książka! Ale szczerze powiedziawszy to tam w tym rozdziale nie ma nic ciekawego.....jest tam opisane że pewnie małżeństwo które nie miało dzieci i ich bracia i siostry które wyszły później za mąż niż oni mają odrazu dzieci itd no i że zawsze każde wakacje spędzali razem święta itd....az pewnego dnia powiedzieli dość bo wiedzieli że wszyscy na nich inaczej patrzą bo dzieci nie mają....przestali spędzać tyle czasu z rodziną i oddali się pracy i pomocy innym.....a rozmawiać rozmawiali z takimi małżeństwami którzy mieli taki sam problem....teraz jestem na etapie/rozdziale adopcji....jak to wygląda....ale jakoś nie szczegółowo to jest opisane tylko sa np różne historie ludzi.....
![]() |
#563 |
Zakorzenienie
|
dziękuję za info
![]()
#564 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#565 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#566 |
Zakorzenienie
|
no dokładnie ja tak miałam kilka razy już myślałam że się udało....a tu lipa....dzwoniłam w tedy do ginka powiedziałam że już 7 dni od odstawienia @ brak testy negatywne i kazał mi czekać...i chyba za 2 dni dostałam!
#567 | |||
Zakorzenienie
|
WITAM!!!!!
![]() Wprawdzie z narządami u mnie OK, Przede wszystkim nigdy nie uzyskam odpowiedzi na najbardziej nurtujące pytanie na świecie, jeszcze trochę odczekam. I wiem, że takie myślenie mnie donikąd nie doprowadzi, ale boli jak s.... [/QUOTE] PERSE! Kochana mocno przytulam. Najpierw pozytywy: zdrowotnie jest w porządku ![]() ![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36192662]Dziś 3. rocznica ślubu,.[/QUOTE]mimo wszystko wszystkiego najlepszego! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#568 |
Zakorzenienie
|
a gdzie jest TESIEK????
#569 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
staram się Was podczytywać i być na bieżąco ale postanowiłam troszkę ograniczyć udzielanie się na wizażu.Ostatnio coraz mniej radze sobie z pewnymi sprawami ![]() ![]() ZEBERKA ja bym mimo wszystko kupiła pierścionek, zawsze to jest pamiątka dla Kasi a pieniądze jak to pieniądze wyda się i człowiek zapomni że wogóle były. EWEL ja bym brała do wykończenia opakowania które masz, lepiej nie brać zawyżonej ilosci a tak jak pisała Agatka @ może być mimo wszystko w terminie ( chociaz mam nadzieję że nie będzie ![]() PERSE dobrze ze wizyta u gina wypadła w miarę dobrze, najważniejsze że ze zdrowiem u ciebie ok. a to bardzo ważne przy kolejnych starankach ![]() AGATKO ciesze się że ta książka wywołała u ciebie tyle pozytywnych myśli ![]() No i zapomniałam co komu miałam skrobnąć, no nic idę nadrabiać ![]()
#570 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też, ale póki co okoliczności nam nie sprzyjały. w pierwszą rocznicę ślubu myślałam głównie o tym, że dokładnie miesiąc wcześniej straciliśmy maleństwo. teraz zostaje mi nadzieja na lepszą, drugą rocznicę, obyśmy mogli spędzić ją z naszym miesięcznym wtedy maleństwem. Cytat:
_______________ byłam w pracy, mam nową umowę. ufffff.. nie obyło się bez problemów i już zaczynałam wpadać w panikę, ale jest dobrze ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:27.