|
|
#541 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Kto gdzie siedzi na weselu?
ja stawiam na winietki:P rodzice pewnie nie zdążą się do ślubu poznać (
|
|
|
|
|
#542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli posadzicie wujka-ciocie-tatę I-mamę I-tatę II-mamę II-wujka II-ciocię II, to tata I nie pogada za bardzo z tatą II, nie mówiąc już o mamie II ![]() mam nadzieję, że rozumiesz co chciałam przekazać, bo napisałam chyba po chińsku
|
|
|
|
|
|
#543 |
|
Raczkowanie
|
U mnie będą okrągłe stoły po 10 osób przy każdym, i właśnie teraz się głowię jaka strategia usadzania byłaby najlepsza
|
|
|
#544 |
|
Przyczajenie
|
Mam nadzieję, że to odpowiedni wątek
. W sumie to mniej więcej wiem jakie są zasady usadzania gości na weselu i już zdecydowaliśmy, że każdy dostanie swoje miejsce. Na weselu mamy mieć ok. 100 gości i narysowanie kto gdzie ma siedzieć nie zajęło nam bardzo dużo czasu (no może jednak trochę ;-)). Ale wiecie jaki jest problem? Gdy zaczęliśmy rozmawiać o tym z rodzinką i mówić, kto jakie ma miejsce, to się zaczęły protesty... Nieodpowiednie sąsiedztwo, za blisko parkietu itd. I nasza kartka zaczęła przypominać pajęczynę ;-).Macie jakieś sprawdzone sposoby jak sobie z tym poradzić? Chodzi mi raczej o stronę techniczą. Jak to robiłyście? |
|
|
|
|
#545 |
|
Konto usunięte
|
nie pytaj się ludzi o zdanie bo zawsze będą robić problem. jak juz usiądą pojedzą popiją to zapomną ze w ogóle był problem
|
|
|
|
|
#546 |
|
Przyczajenie
|
Ja popieram drabineczkę, bo to jest Twój ślub i wesele, i goście przyjeżdżają po to, żeby się cieszyć z Wami szczęściem i się bawić, a nie siedzieć przy stołach, i jeszcze decydować gdzie usiądą. Ja będę usadzać gości dopiero w kwietniu jak mi potwierdzą przybycie, i będę usadzać ich z rodzicami i narzeczonym. A jak? Kup karteczki samoprzylepne, takie do zaznaczania na której stronie co jest nie pamiętam jak to się nazywa. Kup kilka kolorów, i na jednym wypisz gości z Twojej strony, na innym kolorze gości narzeczonego i na trzecim gości wspólnych. I na dużym plakacie narysujcie stoliki na sali i przyklejajcie karteczki z nazwiskami ewentualnie łatwo będzie Wam potem coś zmienić po prostu odkleić karteczkę, i ją przekleić , coś w tym stylu http://whiteday.pl/pin/de594ef5c314372edec29b93cab9d72e
|
|
|
|
|
#547 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki za dobre rady, pewnie macie rację, że nie warto się przejmować, tylko po prostu ustalić miejsca i już
. Sposób z przylepianymi karteczkami może zadziałać, myślę, że wybróbujemy. Zastanawiałam się też, czy nie ma jakieś stronki, która by to ułatwiła i udało mi się znaleźć jedną, która może być przydatna: http://goscieprzystole.pl . Korzystała któraś z Was z tego, albo podobnego narzędzia?
|
|
|
|
|
#548 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#549 |
|
Raczkowanie
|
REKLAMA jest płatna
|
|
|
|
|
#550 |
|
Raczkowanie
|
Pytanie gości o to, gdzie chcą siedzieć nie jest dobrym pomysłem, ponieważ niestety nie dogodzi się wszystkim. Oczywiście, można podpytać kogoś co do kogo nie ma się "pomysłu", ale lepiej żeby takich osób nie było zbyt wiele
powstaje wtedy zbędne zamieszanie.
|
|
|
|
|
#551 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tylko po 8 osób-zawsze mi się takie marzyły ![]() Wiem po wielu weselach,że jest ogromny problem z usadzaniem ludzi przy jakichkolwiek stołach,ciężko aby pasuje w 100%. Liczę na to,że przynajmniej w 90 % uda mi się dobrać wszystkich ![]() Będziemy mieć tylko ok 80 osób więc niewiele bedziemy potrzebować stołów ![]() Polcia masz już pomysł na dekorację? Jeszcze nie przestudiowałam wszystkich postów więc możliwe ze wsawiłaś już gdzieś propozycje
|
|
|
|
|
|
#552 |
|
Raczkowanie
|
Ja na swoim weselu nie zamierzam stosować żadnych winietek. Goście są dorośli i sami siądą sobie tak jak będzie im pasować, nie trzeba prowadzić ich za rączkę. Nie cierpię wesel z winietkami i zawsze z miejsca robi to na mnie piekielnie złe wrażenie, bo wiecznie człowieka kiepsko usadzą.
|
|
|
|
|
#553 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Są jednak wesela i rodziny gdzie to się sprawdza U mnie jednak nie. Będę miała tradycyjne wesele i chcę, żeby każdy wybrał sobie miejsce jak to było w rodzinie od lat. Gdybym miała wesele bardzo formalne, np w zamku, pałacu, albo drogiej restauracji gdzie wódkę podają kelnerzy, może i bym się na winietki zdecydowała. Cieszę się jednak, że mam taką rodzinę jaką mam i że będzie luźno
|
|
|
|
|
|
#554 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#555 |
|
BAN stały
|
Lepiej podzielić na stoły np stół nr 1 przyjaciele stół nr 2 rodzina młodego itd. Chyba ze super znacie gosci i wiecie ze gdy usadzicie ich po swojemu będą zadwoleni
Ja będąc na weselu z winietkami siedziałam z boku przedemną i wokoło nie było nikogo po prawej mój mąż no słabo byłam bardzo niezadowolona:/
|
|
|
|
|
#556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#557 |
|
Zadomowienie
|
u nas podobnie, chcemy mieć ok 10osób przy stoliku i podział: dzieci, młodsza młodzież (do 18), starsza młodzież (pelnoletni), wiek średni (po 30+), rodzice z dziadkami, Młodzi i świadkowie i osobny stół na foto/video/dj
A jakie planujecie plany stołów? I winietki klasyczne w papierowej formie, czy jakieś wyszukane? Ja chciałam coś oryginalnego, ale z drugiej strony taka papierowa zajmuje mało miejsca i nie przeszkadza w rozstawieniu dań i dekoracji. |
|
|
|
|
#558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() coś takiego http://media.bodaclick.com/img/img_r...806c52582a.jpg i potem tylko tak to rozpisać i ustawić na planszy gdzieś przed wejściem do sali (w sensie w holu ) http://fantastic.com.pl/obrazki/stro..._weselnych.jpgmyślę, że do najbardziej optymalne rozwiązanie. Przypiszemy ludzi (znajomych, rodzine, tych co się znają) do jednego stolika, ale przy stoliku każdy usiądzie gdzie i koło kogo będzie chciał
|
|
|
|
#559 |
|
Zadomowienie
|
aaa teraz rozumiem, olśniłaś mnie!
|
|
|
|
|
#560 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#561 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#563 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#564 |
|
Zadomowienie
|
też nie chciałam winietek (nawet pisałam o tym w tym wątku, podając argumenty), ale zmieniłam zdanie, wolę okrągłe stoły a gdyby goście mieli sami wybierać sobie miejsce moze dojść do dziwnych sytuacji np. para może nie mieć miejsca przy jednym stole.
|
|
|
|
|
#565 |
|
Raczkowanie
|
niestety, tak czasem bywa..
|
|
|
|
|
#566 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#567 |
|
Zakorzenienie
|
A to okrągłe są nienormalne?
Sorry, nie mogłam się powstrzymać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#568 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Oczywiście ze normalne ![]() do okrągłych uważam,że obowiązkowo muszą byc winietki bo jest za mało miejsc a do prostokątnych nie ma potrzeby choć nieraz przy dużych weselach widziałam jak tłum cisną żeby zając najlepsze miejsca
|
|
|
|
|
|
#569 |
|
Jedyna oryginalna Lips :)
|
mój TŻ uparł się jak osiołek, że winietek nie będzie i koniec. jego jedyny argument to to, że ktoś może być niezadowolony z towarzystwa.
ja ze swojej strony wyczerpałam wszystkie argumenty: - że to elegancko - że nie ma zamieszania (plan stołów przy wejściu) - że znamy rodziny na tyle, by wiedzieć kogo z kim usadzić, a kogo nie - że goście nie rzucą się pędem zajmować miejsce i nie oleją pierwszego toastu - że obok nas usiądą osoby nam bliskie, a nie jakieś ciotki-klotki, których nie znamy - że nie będzie pretensji, że zabraknie dla kogoś miejsca przy "swoich" - że będziemy ewentualnie dzwonić i pytać, z kim chcesz usiąść (zawsze da się pogodzić) - jego nieprzekonana ciotka, po weselu własnego syna, uznała, że winietki są znakomitym rozwiązaniem - bo mnie się podobają i zależny mi, żeby były była na ten temat rozmowa w rodzinie, każdy mu tłumaczy, a ten swoje: nie podoba mi się, bo nie! bo ktoś będzie niezadowolony! POMOCY! - |
|
|
|
|
#570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo rodziny 6 osobowe (rodzice + 4 dzieci) muszą siadać osobno, bo bez winietek znalezienie 6 miejsc koło siebie graniczy z cudem. Kolejny przykład: zapraszacie 3 pary znajomych, znają się tylko między sobą i chcą usiąść koło siebie. Albo chcecie, żeby koło was usiedli rodzice/świadkowie/znajomi, a jak usiądzie jakaś ciotka/daleki kuzyn czy ktoś inny, co to zrobicie? Jaki będziecie mieć układ stołów? Okrągłe, podkowa, prostokątne?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.