|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Torby spakowane, mamy podjarane. Trzeba rodzić dzieci bo listopad leci. Mamusie
hej dziewczynki
ja noc do dpy tak mnie meczyly skurcze brzcha ze masakra do tego gabi miala jakies koszmary i plakala normalnie dzis jestem po 2 przeterminowana a jutro jedziemy na ktg i beda decydowac co robic co do torby ja chyba na reszczcie dzis spakje bo najwyzsza pora lewatywa z tego co pamietam wkladaja rurek do pupy i daja wode z szarym mydlem rusza natychmiast dla mnie bylo to gorsze od porodu w trakcie mozna isc pod prysznic i brzuch mnie bolal jak na sraczke mussoo ![]() ![]() anett o matkooo juz jutrooo |
|
|
|
#542 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Torby spakowane, mamy podjarane. Trzeba rodzić dzieci bo listopad leci. Mamusie
Cytat:
Ja muszę się zabrać za pranie rzeczy maluszków bo łaszek do łaszka i się znów nazbierało,tyle że strasznie mi się nie chce wstać z łóżka Mama mi kupiła puszkę pepsi i mów " masz dziecko pij bo od jutra już nie będziesz mogła"
|
|
|
|
|
#543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jeszcze nie do porodu
|
|
|
#544 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
wczoraj wieczorem n ie miałam internetu. Nie muszę mówić co mi się działo Widziałam, że mąż MArti wypuścił ![]() i że Lonia może zacząć w każdej chwili rodzić i jeszcze Musso za dziewczynyi Anett ma cc jutro ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja nie kupuję, będę tam kocyk rozkładać
|
|
#545 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja mam pytanie do mam które już rodziły i mialy lewatywe.. Bo...ja mialam robioną ale do operacji ginekologicznej i było ok,nawet miło wspominam.Ale teraz jestesmy w ciązy,wiadomo wszystkie "wnetrzności" są ścisniete a jeszcze jak wlej tam płyn to nie wiem czy to uczucie jest takie samo jakbyśmy nie były w ciąży czy różne.????
|
|
|
|
|
#546 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A na spacer to kombinezon, spiworek ewentualnie kocyk i nie widzę tam jeszcze przescieradla, w sezonie letnim pewnie tak ale teraz tyle warstw bedzie miało ze hej Ps. Mała tak mi sie wierci ze aż bolą mnie wszystkie narządy w brzuchu... Ps2. Maz do mnie dzwonił ze mu mignelo ze chyba nie mam powietrza w jednej oponie shit...no i bedzie problem...a chciałam dzisiaj w końcu wyjść z jaskini i sie ruszyć do ludzi
Edytowane przez Gabi2 Czas edycji: 2012-11-08 o 09:25 |
||
|
|
|
#547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#548 |
|
Zakorzenienie
|
u nnas miesiac spi we wozku bo juz nie chce kombinowac a na spod daje cienki kocyk polarkowy
|
|
|
|
#549 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#550 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry! : )
mam nadzieję, że dziś będę się lepiej czuła jak wczoraj... bo wczoraj to normalnie jakby patelnią po głowie... od rana do wieczora... |
|
|
|
#551 |
|
Raczkowanie
|
Heloł...
No to dołączam do Halwayi i Weroniki: suwaczek pokazuje 0 dni do porodu a u mnie CISZA. Nic się nie dzieje, nawet skurczy przepowiadających. Termin wg OM co prawda mam na jutro, no ale wiadomo, że co z tego... Jeju, jak mnie to wkurzyło od rana... ![]() Jutro jadę na ktg, ciekawe, co mi zaproponują, czy w ogóle coś ![]() Już sama nie wiem, lepiej poczekać kilka dni czy zgodzic się na wywoływanie, jeśli mieliby taki pomysł? Ehhhh, d*pa...
|
#552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#553 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Własnie sama nie wiem jak to jest z tym upływem terminu porodu..czy jechac do szpitala czy czekac.. Jutro pewnie wszystkiego się dowiesz ! No, ale ja trzymam kciuki aby się dzisiaj rozkręciło !................... Idę nalac sobie wody do wanny.. jakaś jestem dzisiaj do d..y .. Jeszcze zaczęło mnie czyścic od rańca..
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-11-08 o 09:44 |
||
|
|
|
#554 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A teraz zabieram się za te podłogi, o których mowię i mówię i nic jeszcze nie zrobiłam w tej kwestii ![]() ![]() Świadczy to o kolejnej rzeczy: syndrom wicia gniazda w moim przypadku leży i kwiczy
|
|
#555 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Natomiast wydaje mi się również,że lekarze raczej nie będą miali takiego pomysłu,oni nie tacy chętni.Przetrzymaja Cie z 7 dni i może dopiero wtedy... Spróbuj naturalnych sposobów.... ![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
Ooooo Kochana.może się zaczyna.........? |
||
|
|
|
#556 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałabym..
![]() Mąż na służbie, ale w takiej sytuacji Dowódca by go zwolnił.. no Mała ma czas do soboty.. później niech zapomina o wyłażeniu aż do wieczora do piątku 16.11.. ![]()
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#557 |
|
Zadomowienie
|
Hej laseczki
Mała śpi a ja wpadam do Was z inką i herbatnikami ależ mam pogryzioną brodawkę jedna już zagojona, jeszcze druga ![]() zaraz muszę rozwiesić pranie, ale najpierw: Anetko masz jutro cesarkę?? ![]() Piszecie o lewatywie, ja miałam przed cięciem, nic strasznego, odwróciłam się na bok a położna wpuściła mi do środka jakby pianę. Potem wcale mnie nie pognało, pochodziłam wokół kibelka chwilę, i dopiero czując parcie usiadłam i o, jakby woda się ze mnie lała Nic bolesnego ani strasznego |
|
|
|
#558 |
|
Zakorzenienie
|
ale mi dzis zimno ; /
|
|
|
|
#559 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() : kciuki:
|
||||
|
|
|
#560 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
Cytat:
![]() Cytat:
![]() za wszystkie wyzyty gratuluje nastepnych tygodni )
|
||
|
|
|
#561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#562 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie patrzy na termin om idlatego w piatek ktg i zdecyduje czy juz zostaje czy w pon mam sie zglosic na wywolanie bo mowila ze tydz od terminu om zaczynaja wywolywac chyba ze cos sie dzieje
noi jutro przed szpitalem jedziemy po meble do salonu wczoraj zrobilismy wyliczenie i masakra ile jeszcze kasy nam pojdzie ale na swieta tak czy siak wchodzimy nawet jak nie bedzie wszedzie karniszy i firanek |
|
|
|
#563 | |||||
|
Rozeznanie
|
Witojcie!
Ja też juz coraz gorzej sypiam. Niewygodnie, duszno, spie tak jakby na czuja.... Cytat:
Gratuluje 38 tyg ![]() I życze szybkiego rozkręcenia akcji porodowej Cytat:
Cytat:
Za 40 tydz Cytat:
Kochana trzymam kciuk i i modlę się o wasza trójkę. Będę z Tobą myslami jutroCytat:
|
|
#564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrez, ze z brodawkami troszke lepiej ![]() a z tą lewatywa to mam metlik, pewnie sie zgodze bo innych pomyslow nie mam, przyjaciolka radzi olej rycynowy ale tez nie wiem jak to dziala no nic jedynie mis ie cos zdarzy przy porodzie, nie takie rzeczy juz pewnie widzieli, nie ja jedna i ostatnia jak co a i tak mi bedzie wsio jedno jak juz urodze byleby synek zdrowy jedyne o to zeby mąz tego nei widzial, ale podejrzewam ze tez by mial to w nosie |
|
|
|
|
#565 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, idę się kąpac..
Laski no rozkręcajcie się.. Wracam z wanny i licze na wieści o porodzie Liczę na Dane !
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#566 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#567 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
żeby się rozkręciło samo. Może faktycznie te podłogi pomogą
|
|
#568 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak tak jutro ale nie wiem o której bo zanim mnie przygotują.... ![]() Jak coś od razu piszę do Ciebie.Najgorsze,że trzeba być na czczo a jak ja nie zjem to mi strasznie niedobrze...... ![]() I jeszcze na dodatek nie mam skierowania na cc ani adnotacji w karcie ciąży.Pojade tam i powiem "dzień dobry ja do porodu.Nie mam skurczy ani nie odeszły mi wody i na dodatek chcę cesarkę" .Ale spokojnie będę dzwonić po mojego lekarza.... Mąż się strasznie cieszy,że to w piątek bo cały weekend będzie pępkowe.... ![]() |
|
|
|
|
#569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#570 | |
|
Zakorzenienie
|
Morning dziewczynki
![]() U mnie już 8 dni po terminie dobrze, że jutro wizyta z położną to może zobaczę światełko na końcu tunelu.. ![]() Naczytałam się wczoraj o tych wymazach tutaj.. i wiecie co.. śniło mi sie, że do mnie do domu przyjechały jakieś położne i inne babki w ciąży i u mnie w salonie zrobiły takie chwilowe laboratorium i pobierały ten wymaz a ponieważ mój tż był w domu to poprosili go, żeby on pobrał mi sam - to będzie szybciej.. no i poszliśmy do sypialni, ale ja tam nie byłam przekonana czy on to dobrze zrobił jak wyszliśmy to połone już się zmyły i powiedziały, że jak zrobił to źle to już trudno, bo one muszą już i tak jechać.. no co za sen! mam nadzieję, że dziś mi się lewatywa nie będzie śniła, bo was uduszę heheheCytat:
![]() u nas dziś piękne słoneczko - wczoraj wieczaorem też w miarę ciepło było - udało mi się na krótki spacerek wyjść - dotlenić się, bo 2 dni w domu siedziałam
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:00.

Klaudia 16.10.2009
Adam 18.11.2012

za dziewczyny

28.08 2010 Nasz Dzień