|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#541 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy tutaj swoją bazę - czyli już trzy lata razem. XI-XII.2009
Cytat:
oojj to sie działo. no ale faktycznie jak długo z nią pracujesz nad tym to można sie wkońcu wściec ja mam podobny problem. tylko że u mnie Agusia niby płatki jakąś zupke serki to sama sobie zjada, ale jak przyjdzie taki poważniejszy obiad, że ziemniaczki kotlecik suróweczka to niestety chce żebym ją nakarmiła ![]() i ona też chce żeby ją nakarmić właśnie, ale ona siada sobie przy swoim stoliczku i ją karmię no ale mi akurat za bardzo znów to nie przeszkadza do końca bo moja Aga to niejadek i jak ją nakarmie obiadkiem to przynajmiej wiem, że zje bo sama dziubnie 2 razy i wielce pojedzona ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- dziewczyny ostatnio dostałam skierowanie na gastroskopie ![]() normalnie chyba sie tam brzydko mówiąc zerzygam przy tym albo udusze tym cholerstwem miesiąc temu prawie sie zapisywałam i termin mam słuchajcie na 21 luty!! to jest śmieszne normalnie ale po częsci sie ciesze bo sie boje iść, eh te choróbska i jeszcze prześwietlić musze kolano i prawe ramie bo ciągle boli, w wakacje wpadłam do basenu i jak trzasłam na prawe ramie to myślałam że sie połamałam i teraz mam problemy z tą ręką na szczęście było troche wody w basenie bo napewno bym była połamana a tak to woda troche zamortyzowała upadek
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#542 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#543 |
Zakorzenienie
|
Konspi wczoraj gorączkował już tylko wieczorem, a dzisiaj wogóle nie i dupa ożyła
![]() Aniulka super, że porobisz badania! Piotrek część je sam, czasem chce być karmiony. Lucky bywa tak, że normalne słowa nie docierają, a podejżewam, że musiałaś już zwracać na to uwage wcześniej... Pomyte okna, dywany wyczyszczone, pranie zrobione, pościel zmieniona, czesć obiadu zrobiona- gotowa na święta:P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#544 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ale mnie ubawiłyście Malwina nie przejmuj się ![]() jestem podczytuję ale brak mi czasu aby pisać ![]() czasem tak trzeba - dziecko niby jak ma się nauczyć samodzielności |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#545 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() i dobrze zrobiłaś, ja też zawsze krzyczę na dziadków, bo można mówić sto razy, a do nich i tak nie dociera i swoje robią i dzieci psują po prostu i nasza praca włożona w wychowanie idzie na marne. u mnie problem taki, że dziedkowie zbyt ciepło ubierają dzieci, kiedy u nich są i wtedy kiedy wrócą spowrotem do mnie to od razu są chore;/ w mojej rodzinie panuje dziwne przeświadczenie że ubiera się do pory roku, a nie do rzeczywistej pogody. Cytat:
![]() no już się nie przejmuje ![]() ![]() (no ciekawa jestem czy się doda ten post, czy nie doda..)
![]() |
![]() |
#546 |
Wtajemniczenie
|
a my po jasełkach
Grześ powiedział swoj wierszyk i śpiewał piosenki oraz kolędy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#547 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() a ja się tyle naprodukowałam wcześniej, ale coś nie dodało mi postów. no cóż drugi raz nie mam zamiaru ![]() tż przytaszczył dziś choinkę ![]()
![]() |
![]() |
#548 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ależ tu wesoło się zrobiło z tymi umiejętnościami, łał sudoku, puzle, książeczki czytane przez dzieci ![]() ![]() Aniulka no ze służbą zdrowia jest jak jest, ja już nawet takich rzeczy nie komentuję, człowiek płaci składki ale życie swoje ![]() ![]() Lucky popieram twoją asertywność wobec teścia ![]()
![]() |
![]() |
#549 |
Zadomowienie
|
no to święta bedziemy miec cudowne
![]() ![]() ![]()
![]() |
#550 |
Zakorzenienie
|
Konspi
![]() ![]() Zajrze i juz tak na porzadnie zagoszcze ![]() ![]() ![]() ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#551 |
Wtajemniczenie
|
2 godziny przed antybiotykiem i 2 po nie powinno się dawac mleka i probiotyków - z tego co pamiętam (mogę się mylić rzecz jasna) to osłabiają działanie antybiotyku, a dawanie probiotyków z antybiotykiem mija się z celem bo antybiotyk i tak zredukuje jego działąnie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#552 |
Zadomowienie
|
a rozumiem bo Oli jeszcze pije sobie kaszki mleczno-ryzowe.to jak jej dam antybiotyk rano a pozniej o 17 a mleko o 19 to bedzie dobrze?
![]() |
#553 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() madzia super zdjecia Grzes uroczy w tym przebraniu ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#554 |
Zakorzenienie
|
O jak mnei wkur... ta reklama bebilon2!!!! Wsadzili by se ją w odbyt a nie za karzdym razem gdzie się nie kliknie to cholerstwo!
Madzia Grześ-lisek prze uroczy! Normalnie rozkoszny! Marta zdrówka dla Oli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#555 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
dziekuje w imieniu liska ![]() dziś musze Grzesiowi nagrode kupić za jasełka - no było super to i czołg sie nalezy - ostatnio TZ wprowadza go w tę tematykę |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#556 | |||
Zakorzenienie
|
AAaa, to najważniejsze
![]() Cytat:
![]() U nas juz się uczą na Dzień Babci i Dziadka ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja ledwo żyje po wczorajszym dniu... ledwo ale zawsze ![]() Jeszcze dwa dni ![]()
![]() |
![]() |
#557 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() eh jakiś daremny dziś dzień, nerwowa jestem od samego rana ![]() chyba to przed okresem ![]() dziewczyny mam wielką prośbe możecie zagłosować? https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...php?pid=595529 ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- wiecie co moja mama kupiła Agusi pod choinke takiego pieska interaktywnego za 160zł masakra ale świetny jakiś piesek bobby i kuźwa popsuty, musi z nim zasówać zpowrotem, ciekawe czy jej go wymienią, bo kupiła go wczoraj ale w sklepie nie umieli sprawdzić, musieli kupić baterie i porozkręcać go bo za nim dostali sie do pudełka to on potem jeszcze żyłkami poprzywiązywany masakra i sprawdzili go w domu i klops, nie działa musze zadzwonić czy już byli a teraz pytanka do mam które mają drugie dzieci te 1,5 roczne tak smoczki jeszcze mają? bo Aga nie miała a Pawełek ciąga ale daje mu już tylko do spania i teraz nie wiem jak długo sie odsmoczkowywały wogóle wasze dzieci?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#558 |
Przyczajenie
|
Moja nie ma smoczka, odrzuciła sama, jakoś szybko. zagłosowane.
![]() |
#559 |
Wtajemniczenie
|
dzięki
![]() jak mnie dziś cholera bierze wyjątkowo nadodatek mam sąsiadke co opakowaniami handluje takie jednorazówki woreczki i takie tam tak sobie reklame zawiesiła na bramie że otwierając ją wygląda to częściowo jak moja brama i ciągle ludzie przyjeżdzają do mnie, zastawiają brame a potem idą do niej, ciągle jej klienci stoją u mnie pod bramą albo we wjeździe, co chwile ich przeganiam skoro przyjechali do niej to niej wjeżdzają do niej!! pare razy sie pokłuciłam bo nie wyrabiam z tymi ludzmi. nie raz chciałam wyjechać to jakiś za przeproszeniem dupek stał bo on tylko po opakowania a teraz wjechała mi baba na plac i już zamiast na wysypanej drodze kamieniem stanąć wjechała mi centralnie na plac gdzie rośnie trawa ![]() no kuźwa tyle czasu starałam sie o zielenine żeby dzieci miały gdzie latac a tacy mi ciągle wjeżdzają i jeszcze koleiny robią bo teraz to wszystko miękkie i ciapa sie robi a ta takim wielkim busem wjechała no nie wytrzymam z tymi ludzmi ![]() ![]() ![]() a ci ludzie sie jeszcze bezczelnie pytają czy mogą u mnie już zotawić auto bo oni na sekunde tylko do sąsiadki no normalnie jak to słysze to mnie sie dzwiga ciśnienie i wywalam ich do niej niech se u niej trawe niszczą a nie mi
![]() |
![]() |
#560 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
i powieś sobie na bramie zakaz parkowania i rysunek z lawetą - u moje tescia pomogło!
![]() |
![]() |
#561 |
Zakorzenienie
|
Konspi no ba
![]() Aniulka ja bym zamontowała właśnie tabliczke i jak wtedy ktoś już nie uszanuje to dzwoniłabym gdzie trzeba ![]() ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Oczywiście zagłosowałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#562 |
Zakorzenienie
|
Aniu a tych co wjechali by mi na plac to bym na nim zamkneła! zamykasz brame i juz!
![]() |
#563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oby udało sie pieska wyminic bo spora kase kosztował.... moja dastała lalke na Mikołaja od mojej mamy i siory za 120 zł duzo mówi spiewa i wcale sie nia nie bawi... ![]() Co do ludzi to tez bym tabliczke wywiesiła ![]() A ze smoczniem u nas to Kamilka bardzo dobrze zniosła to ze piesek zjadł i nie rozpaczała po nim długo a miała 15 miesiecy wtedy. Gocha a jakie wyszły wyniki z moczu Wojtusiowi bo albo nie pisałas albo nie doczytałam jeszcze ![]() Ja dzis robiłam Ani kontrolne badania i mocz jest super za 2 tyg znów kontrolne badania mam nadzieje ze to pieronstwo sie nie wróci. Zebra supe ze mogliscie znow wyjsc ![]() My dzis cale popołudnie spedziły u moich rodziców jak my pojechały o 14 tak my wróciły prawie o 19 ![]() A co sie dzieje z gucia?? zgłaszała cos moze ze jej nie bedzie? ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- A i zapomniałam, reklama bebilonu tez mnie doprowadza do szału ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#564 |
Zakorzenienie
|
dziekuje za pamiec
![]() jestem, podczytuje, ale nie mam weny ![]() i w sobote jedziemy do Polski i nie wiem jak to bedzie, bo moja mama od prawie 3 tygodni jest w szpitalu, chociaz jest szansa, ze dostanie przepustke na swieta... i generalnie probuje sie jakos ogarnac. Pracy zaczne dalej szukac po Nowym Roku (teraz i tak sie mija z celem ![]() ![]() Dziewczynki tez maja sie dobrze (troche ostatnio pokasluja, ale nic groznego), Sandra rozrabia i wodzi rej w zlobku, Rita nadal nie raczkuje, chociaz bardzo sie stara stawac ![]() ![]()
![]() |
#565 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i chyba go lekko osłabiła ta choroba bo po raz pierwszy od baaaaardzo dawna spaliśmy do 8 rano! ![]() ![]() kurde dzis juz piatek , Wigilia w poniedziałek a ja nic n nią jeszcze nie mam! I musze niestety z tym na meza czekac a on bedzie najprawdopodobniej dopiero jutro wyjeżdzał ![]()
![]() |
![]() |
#566 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() za pieska wzieli spowrotem pieniążki, oddali na szczęście i dowiedziała się że kiedyś jak były nowością te 3lata temu to nie było problemów z tymi psami a w tym roku jakis pech cała praktycznie produkcja szlag trafia i są felerne kupili jej tańszego pieska w innym sklepie i na smyczy co szczeka macha ogonkiem i mama powiedziała że nawet bardziej jej sie podoba ![]() smoczek Pawełek to w sumie na spanie tylko dostaje, potem i tak wypluwa i śpi, jak jedziemy gdzieś to nawet nigdy go nie zabieramy, chyba jeszcze mu zostawie ![]() dobrze że u Aniulki małej wyniki sa dobre ![]() Cytat:
no właśnie dziś piątek a ja jeszcze bez prezentów ![]() bez zakupów, nic nie mam ![]() ale jakoś tak wyszło we wtorek mój tż w austri pojechał o 5rano wrócił o 22. środa jakoś nie było czasu wyjść na zakupy wczoraj znów był cały dzień w austrii dziś i jutro bedzie latanina zbliża sie zbliża wielki koniec koniec świętego spokoju nadciąga przedświąteczna gorączka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#567 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w serduszku to ma szmery cały czas bo on ma jakąś niteczkę w serduszku, ponoc z czasem to się wchłania, w kwietniu ma kolejną kontrolę u kardiologa
![]() |
![]() |
#568 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, z którego przepisu pierniczki robiłyście?
![]() |
![]() |
#569 |
Wtajemniczenie
|
Ależ tu cisza, wszystkie przy garach siedzicie
![]() U nas maraton sankowy zaliczony dziś i zmarzłyśmy strasznie ale gorąca lipowa herbatka z soczkiem malinowym działa cuda ![]()
![]() |
#570 |
Zakorzenienie
|
u nas sniegu brak wiec o sankach mowy nie ma :P a skoda bo WOjtus dostał na ur narty i wypadałoby je wypróbować
a ja od rana czuje silne parcie (tak jak na kupę :P) i mam wrażenie że brzuch mam niżej :/ czyżby to już miało się niedługo zacząć ??? ![]() na szczęście mąż już w drodze ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.