Zuzana Light - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-03, 21:07   #541
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba
Dot.: Zuzana Light

Cytat:
Napisane przez la figa Pokaż wiadomość
czym mozna zastapic pistolsy? one za bardzo obciazaja moje kolana.. przygotowuje sie do powrotu do zuzki po miesiecznej przerwie no i zwow na ktorym skonczylam ma te przeklete pistolsy
cokolwiek typu przysiady, wykroki, przysiad bułgarski, wysoki step
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 21:14   #542
dygotka8
Zakorzenienie

A ja własnie szukam,który zwow mogłabym jutro zrobić,który dałabym jutro zrobić..........jeszcze nie znalazłam....

Szkoda,że nie wszytsko rozumiem co Zuzka mówi bo niestety nie znam ang

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2013-01-03 o 21:18
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 22:01   #543
201604250941
Konto usunięte

Boczki jak sie ma i nie chudna to raczej zostaje laser albo zastrzyki. Tak samo jak oponka XD Juz mialam isc na zastrzyki ale poczytalam, ze to trzeba masowac, a jak sie wystarczajaco nie masuje to sie robia grudki, ktorych potem nie rozbijesz. To dla bardzo systematycznych i bogatych.

Ja czytalam kiedys badania, wykazaly ze tluszcze z fastfoodow sie odkladaja w boczkach wlasnie na kolejnych pare lat i nie chca sie schudnac potem. Ale niektorzy po prostu genetycznie juz tak maja.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 22:15   #544
la figa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Rzabba Pokaż wiadomość
cokolwiek typu przysiady, wykroki, przysiad bułgarski, wysoki step
dziekuje za pomoc
Stary 2013-01-04, 05:26   #545
popolqa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
Boczki jak sie ma i nie chudna to raczej zostaje laser albo zastrzyki. Tak samo jak oponka XD Juz mialam isc na zastrzyki ale poczytalam, ze to trzeba masowac, a jak sie wystarczajaco nie masuje to sie robia grudki, ktorych potem nie rozbijesz. To dla bardzo systematycznych i bogatych.

Ja czytalam kiedys badania, wykazaly ze tluszcze z fastfoodow sie odkladaja w boczkach wlasnie na kolejnych pare lat i nie chca sie schudnac potem. Ale niektorzy po prostu genetycznie juz tak maja.
ja od zawsze byłam pulchnym dzieckiem, dopiero dwa lata temu wzięłam sie i schudłam 16kg i trzymam sie dzięki zmienieniu nawyków żywieniowych i ruchu
ale to co mówisz geny, to może być to, moja mama w młodości bardzo dużo ćwiczyła i mówiła boczki jak miała tak miała, mówi ze taka nasza uroda, ale ja nie mogę sie z tym pogodzić
popolqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 07:03   #546
Trixxi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez popolqa Pokaż wiadomość
ja od zawsze byłam pulchnym dzieckiem, dopiero dwa lata temu wzięłam sie i schudłam 16kg i trzymam sie dzięki zmienieniu nawyków żywieniowych i ruchu
ale to co mówisz geny, to może być to, moja mama w młodości bardzo dużo ćwiczyła i mówiła boczki jak miała tak miała, mówi ze taka nasza uroda, ale ja nie mogę sie z tym pogodzić
podobno faceci uwielbiają takie nasze boczki tylko szkoda że ja swoich nienawidzę
Trixxi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 10:07   #547
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Dokladnie, u mnie taka uroda to oponka. No wygladam czasem jakbym polknela kolo ratunkowe bo od pepka w gore mam miesnie akurat. A zdarzalo sie w rodzinie, ze ktos w szpitalu ladowal i chudl do samych kosci, ale to jedno miejsce nietkniete.
Boczki to tam akurat talii dodaja, biodra sa dobre, tylko ze niestety spodnie tak teraz glupio szyja ze one sie mega odcinaja.
Stary 2013-01-04, 14:29   #548
popolqa
BAN stały

Wrzucam zdjęcie moich boczków , może nie wyglądają na jakieś ogromne ale są dni jak są większe i jeszcze sa niesymetryczne
wybaczcie rozstępy i te krostki ale to dziadostwo nie chce zejść
http://imageshack.us/photo/my-images/171/boczki.jpg/
Cytat:
Dokladnie, u mnie taka uroda to oponka. No wygladam czasem jakbym polknela kolo ratunkowe bo od pepka w gore mam miesnie akurat. A zdarzalo sie w rodzinie, ze ktos w szpitalu ladowal i chudl do samych kosci, ale to jedno miejsce nietkniete.
Boczki to tam akurat talii dodaja, biodra sa dobre, tylko ze niestety spodnie tak teraz glupio szyja ze one sie mega odcinaja.
ze spodniami to akurat nie mam problemu bo nie wystają mi tak nawet w biodrówkach, ale najgorzej z sukienkami widać z tyłu takie dwa schaby z przodu ładnie, nawet czasami brzuch ma dobre dni a z tyłu...
Stary 2013-01-04, 14:39   #549
Trixxi
Zadomowienie

Cytat:
Wrzucam zdjęcie moich boczków , może nie wyglądają na jakieś ogromne ale są dni jak są większe i jeszcze sa niesymetryczne

ze spodniami to akurat nie mam problemu bo nie wystają mi tak nawet w biodrówkach, ale najgorzej z sukienkami widać z tyłu takie dwa schaby z przodu ładnie, nawet czasami brzuch ma dobre dni a z tyłu...
tak, tak domyślam się że do zdjęcia się tak schowały że w ogóle ich nie widać a na co dzień są prze ogromne
Stary 2013-01-04, 15:31   #550
popolqa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez trixxi Pokaż wiadomość
tak, tak domyślam się że do zdjęcia się tak schowały że w ogóle ich nie widać a na co dzień są prze ogromne
:d :d
Stary 2013-01-04, 16:53   #551
ghana
Zakorzenienie

GG do ghana Send a message via Skype™ to ghana

jak tylko wyzdrowieje wezme sie za treningi
tylko powiedzcie mi [czytałam watek pobieznie, ale obiecuje nadrobie] robicie dziennie tylko jeden filmik? np ten ZWOW20, ktory ma 15 minut robicie raz i tyle, czy powtarzanie np 3 razy? czy tez do tej 20 dobieracie jeszcze jakies treningi ?

poza tym, wie któraś z Was skad jest ta kobieta? ma tak przerazliwy akcent, ze bede przy niej cwiczyc z wylaczonymi glosnikami, bo inaczej nerwica gwarantowana
ghana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 17:30   #552
kama150
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ghana Pokaż wiadomość
jak tylko wyzdrowieje wezme sie za treningi
tylko powiedzcie mi [czytałam watek pobieznie, ale obiecuje nadrobie] robicie dziennie tylko jeden filmik? np ten ZWOW20, ktory ma 15 minut robicie raz i tyle, czy powtarzanie np 3 razy? czy tez do tej 20 dobieracie jeszcze jakies treningi ?

poza tym, wie któraś z Was skad jest ta kobieta? ma tak przerazliwy akcent, ze bede przy niej cwiczyc z wylaczonymi glosnikami, bo inaczej nerwica gwarantowana
Robi się jeden trening dziennie. Myślę, że ciężko byłoby powtórzyć jednego zwowa trzy razy Zuzka jest z Czech, akcent ma fajowski

U mnie dziś ZWOW 28 dobry na nogi.
kama150 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 18:06   #553
tygryskowym_okiem
Wtajemniczenie

Cytat:
A gdzie te boczki ???

Cytat:
Napisane przez ghana Pokaż wiadomość
Ja mam wyłączony głos bo słucham radia zawsze

"Because what doesn't kill you makes you a fighter"
Mój blog: Tygryskowym okiem ; baza wiedzy o treningu siłowym kobiet: Kobieta na siłowni
tygryskowym_okiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 18:34   #554
la figa
Wtajemniczenie

a ja nie cwicze z zuzka, po prostu wczesniej patrze technike, spisuje liczbe powtorzen danego cwiczenia no i ewentualnie zaznaczam gdzies liczbe serii (jesli jest duzo). no i cwicze do ulubionej muzyki ale i tak na koniec wlaczam koncowke filmiku zuzki by sprawdzic jej czas i porownac z moim. z reszta lubie patrzec na jej zmeczenie - taka wycwiczona a tez ledwo sapie
Stary 2013-01-04, 18:38   #555
popolqa
BAN stały

zrobiłam zwow 18
ale żyje
Cytat:
Napisane przez tygryskowym_okiem Pokaż wiadomość
A gdzie te boczki ???

Ja mam wyłączony głos bo słucham radia zawsze
no przeciez widać jak po lewej stronie taka buła odstaje
Stary 2013-01-04, 18:41   #556
la figa
Wtajemniczenie

czym mozna zastapic pilke, ktora zuza ma chyba w 13 zwowie? nie wiem co moznaby chwycic nogami i robic "brzuszki" zeby bylo bezpiecznie.. moze jakas torba z czyms? any ideas?
Stary 2013-01-04, 19:20   #557
Trixxi
Zadomowienie

Cytat:
zrobiłam zwow 18
ale żyje

no przeciez widać jak po lewej stronie taka buła odstaje
no faktycznie, wylewa się wręcz ten tłuszcz z lewej strony, jak mogłam nie zauważyć
nie jedna chciałaby mieć takie boczki uwierz

Cytat:
Napisane przez la figa Pokaż wiadomość
czym mozna zastapic pilke, ktora zuza ma chyba w 13 zwowie? nie wiem co moznaby chwycic nogami i robic "brzuszki" zeby bylo bezpiecznie.. moze jakas torba z czyms? any ideas?
ja wzięłam butelkę wody 0,7
Stary 2013-01-04, 19:22   #558
popolqa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Trixxi Pokaż wiadomość
no faktycznie, wylewa się wręcz ten tłuszcz z lewej strony, jak mogłam nie zauważyć

Stary 2013-01-04, 21:27   #559
la figa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Trixxi Pokaż wiadomość

mam nadzieje, ze z moimi zdolnosciami nie trafie nia sobie w leb

dziekuje
Stary 2013-01-04, 22:28   #560
dygotka8
Zakorzenienie

Który zwow polecicie na brzuch a który na pośladki,uda,nogi?Sa takie podziały??

Stary 2013-01-04, 22:36   #561
tygryskowym_okiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
Który zwow polecicie na brzuch a który na pośladki,uda,nogi?Sa takie podziały??
Takich podziałów raczej nie ma. Brzuch pracuje w każdym treningu, nawet jeśli nie ma tym ćwiczeń typowo na tą partię. Jeżeli chodzi o pośladki, uda, nogi to najbardziej w tych gdzie masz jakieś przysiady, wykroki, wejścia na krzesło, burpees, podskoki, itp.
Ale generalnie to poniekąd też kwestia indywidualnego odczuwania poszczególnych treningów

"Because what doesn't kill you makes you a fighter"
Mój blog: Tygryskowym okiem ; baza wiedzy o treningu siłowym kobiet: Kobieta na siłowni
tygryskowym_okiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 22:44   #562
ghana
Zakorzenienie

GG do ghana Send a message via Skype™ to ghana

Dzieki za odpowiedzi a o tej ilosci powtarzania filmików pytałam dlatego, że niektore dziewczyny majace kanał na youtube maja np filmik 15 minut z cwiczeniami, a pozniej gdzies na dole w komentarzach pisza ze wskazana jest 3krotna powtorka

troche irytuja mnie cwiczenia z krzesłem, bo takiego nie posiadam w domu, jedyne jakie mam jest na kółkach, wiec mogę sobie zafundować jazdę figurową po panelach
ghana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 22:47   #563
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tygryskowym_okiem Pokaż wiadomość
Takich podziałów raczej nie ma. Brzuch pracuje w każdym treningu, nawet jeśli nie ma tym ćwiczeń typowo na tą partię. Jeżeli chodzi o pośladki, uda, nogi to najbardziej w tych gdzie masz jakieś przysiady, wykroki, wejścia na krzesło, burpees, podskoki, itp.
Ale generalnie to poniekąd też kwestia indywidualnego odczuwania poszczególnych treningów
tak mi sie wydawało,że nie ma,ale wolałam zapytać
Tak sobie myśłe,że może jutro spróbuję zwow 23,ale nie wiem czy dam radę....

Stary 2013-01-04, 22:49   #564
201604250941
Konto usunięte

JAk wejdziecie na charliejames gdzie sa jej stare filmik to sa opisane typu rock hard ass (na tylek) czy core (brzuch), love handles (boczki).
Ale ogolnie to mozna cwiczcyc typowo na brzuch, ale racezj tak jak na fitnessie robi sie brzuch uda posladki bo to zawsze wszystko razem pracuje.
Stary 2013-01-05, 07:46   #565
kama150
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
tak mi sie wydawało,że nie ma,ale wolałam zapytać
Tak sobie myśłe,że może jutro spróbuję zwow 23,ale nie wiem czy dam radę....

50 Burpees niezłe wyzwanie
kama150 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 10:32   #566
201604250941
Konto usunięte

Hehehe burpeesy to moja najwieksza zmora. Chcialabym je ladnie zrobic ale pompek robic cos nie umiem. Nie wiem czy mam za slabe rece, czy jestem za ciezka, czy mam zle rozlozony tluszcz w organizmie XD

Bo w sumie, jak facet robi pompke to najwiecej wagi ma na barkach a ja mam spore biodra, zwlaszcza w porownaniu z facetami ktorzy maja waskie biodra. Im to jest latwo a ja ledwo ten tylek podnosze xD

A i fajne jest wyzwanie robienia burpeesow w roznych miejscach gdzie sie wyjezdza.
Stary 2013-01-05, 11:26   #567
Trixxi
Zadomowienie

widziałyście już 50? mi się ostatnio bardzo spodobało ćwiczenie z krzesłem więc chyba go wypróbuje w najbliższym czasie
Stary 2013-01-05, 11:35   #568
psychobunny
Raczkowanie

ZWOW #5 zaliczony! Zrobiłam 6 serii, choć przyznaję, było łatwo, bo miałam tylko obciążenie 4kg. Muszę sobie kupić jakieś porządne hantle, bo aż mi głupio, jak widzę, jak Wy tu śmigacie z ósemkami albo piętnastkami, a ja jak taki leszcz
psychobunny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 11:38   #569
201604250941
Konto usunięte

Ogolnie mi na silowni pozwalaja tylko cwiczyc z obciazeniem 5 kg bo inaczej bede brzydko wygladac czy cos. To prawda? Bo kurcze 5 kg to ja palcem podniose juz teraz i tego nie czuje. Hantle bralam najpierw 4, teraz juz 8, jak akurat nie patrzyli. Nie poradze nic, ze moje zycie wymaga ode mnie krzepy bo duzo rzecyz musze nosic. Oni mi na to- nienos, po pros kogos. Noz po to ja na silke chodze zeby prosic kogos?
Stary 2013-01-05, 12:37   #570
Trixxi
Zadomowienie

Cytat:
Ogolnie mi na silowni pozwalaja tylko cwiczyc z obciazeniem 5 kg bo inaczej bede brzydko wygladac czy cos. To prawda? Bo kurcze 5 kg to ja palcem podniose juz teraz i tego nie czuje. Hantle bralam najpierw 4, teraz juz 8, jak akurat nie patrzyli. Nie poradze nic, ze moje zycie wymaga ode mnie krzepy bo duzo rzecyz musze nosic. Oni mi na to- nienos, po pros kogos. Noz po to ja na silke chodze zeby prosic kogos?
od podnoszenia 8 kg na pewno nie będziesz wyglądała jak kulturystka nie martw się tak łatwo to nie ma niestety
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości