Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 17. - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-31, 13:27   #541
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 17.

cześć

ja dzisiaj byłam aż 3h w pracy i teraz czekamy na sylwka-zdecydowaliśmy z mężem zostać w domu sami i mamy romantico sylwka zrobimy domową pizzę mamy krewetki, szpinak, bagietka
no i kąpiel będzie

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 13:36   #542
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 17.

Cytat:
Napisane przez malamaluczka87 Pokaż wiadomość
A ja wam pokażę za czym od roku wzdycham na allegro. Co o tym sądzicie? Boski komplecik...
http://allegro.pl/15ele-posciel-haft...886107478.html
piękne
Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Mabi aż mi dreszcz przeszedł Wiadomo jaki był powód?
nie wiem, nie pytam a nikt o tym nie mówi, jak byłam w tym roku pierwszy raz z mężem na ich grobie to też miałam dreszcze

stokrotka24 współczuję takich doświadczeń, oby już nigdy się nie powtórzyły
dziś ostatni wolny dzień dla mnie, dobrze mi się siedziało w rodzinnych stronach ale jutro o tej porze bedziemy już z mężem w drodze do pracy ja ciągle myślę o tym co jeszcze kilka dni temu wydawało mi się realne...i jakoś tak chyba raczej na smutno zakończę ten rok- ale
WAM ŻYCZĘ ŻEBY 13 OKAZAŁA SIĘ DLA WSZYSTKICH SZCZĘŚLIWA, ŻYCZĘ ZREALIZOWANIA WSZYSTKICH PLANÓW, SPOKOJNYCH CIĄŻ, LEKKICH PORODÓW I ZDROWYCH DZIECIACZKÓW
Stary 2012-12-31, 13:48   #543
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
cześć

ja dzisiaj byłam aż 3h w pracy i teraz czekamy na sylwka-zdecydowaliśmy z mężem zostać w domu sami i mamy romantico sylwka zrobimy domową pizzę mamy krewetki, szpinak, bagietka
no i kąpiel będzie
to fany wieczór się szykuje, gorący

Cytat:
Napisane przez mabi84 Pokaż wiadomość
piękne

nie wiem, nie pytam a nikt o tym nie mówi, jak byłam w tym roku pierwszy raz z mężem na ich grobie to też miałam dreszcze

stokrotka24 współczuję takich doświadczeń, oby już nigdy się nie powtórzyły
dziś ostatni wolny dzień dla mnie, dobrze mi się siedziało w rodzinnych stronach ale jutro o tej porze bedziemy już z mężem w drodze do pracy ja ciągle myślę o tym co jeszcze kilka dni temu wydawało mi się realne...i jakoś tak chyba raczej na smutno zakończę ten rok- ale
WAM ŻYCZĘ ŻEBY 13 OKAZAŁA SIĘ DLA WSZYSTKICH SZCZĘŚLIWA, ŻYCZĘ ZREALIZOWANIA WSZYSTKICH PLANÓW, SPOKOJNYCH CIĄŻ, LEKKICH PORODÓW I ZDROWYCH DZIECIACZKÓW
dla Ciebie również wszystkiego najlepszego w nowym roku

Cytat:
Napisane przez mysia1986 Pokaż wiadomość
no ja to sobie wypije napewno ze 3-4kieliszeczi, a co A tz to nie wiem czy bedzie chciał wogóle.. nie do konca jeszcze sie czuje dobrze

Lekarza wezwałam do domu ( mężaw firma funduje pracownikom i członkom rodziny) i powiedział, ze to grypa żoładkowa. Leki przeciwwymiotne i na odwodnienie podziałały dość szybko i spokojnie juz przespalismy noc z soboty na niedziele
fajna opcja, że do domu przyjeżdża lekarz

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
Ja też nie czuję w ogóle sylwestra...

Spędzę go pewnie w łóżku i tyle...
no cóż zrobić jak się chorym jest

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Nie pisałam Wam, ale wczoraj mnie strasznie przeczyściło i miałam takie lekkie skurcze co 15 - 20 min, ale potem zasnęłam i mi przeszło....ale tak się wystraszyłam, że dziś pobiegłam do sklepu kupić pierdołki które mi brakowały do torby typu, krem do buźki dla małej, szare mydło dla mnie itp...

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

No nic, pomału się zbieram bo o 16 przyjdą goście, będzie gotowanie i potem posiedzimy

Życzę Wam wszystkim Szczęśliwego Nowego Roku, aby każdej z Was przyniósł dużo radości, realizację planów i to co wymarzone
o kurcze to już niedługo Nataszka się szykuje na świat
dla Ciebie teź spełnienia marzeń w nowym roku, szybkiego dojścia do siebie po cc i oczywiście ślicznej, zdrowej córuni w ramionach

Dziewczyny czy ma któraś ochotę wymienić się ze mną nr tel.? Bo jak byłam w szpitalu to tak pomyślałam, że nie mam do nikogo kontaktu

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 14:14   #544
metkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy ma któraś ochotę wymienić się ze mną nr tel.? Bo jak byłam w szpitalu to tak pomyślałam, że nie mam do nikogo kontaktu
ja bardzo chetnie tez nie mam do zadnej z Was kontaktu

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

zbieram sie do domku,

do pozniej
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 14:16   #545
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
Blodne pewnie badz z siebie dumna

Cytat:

Blonde super, że tak dobrze wam idzie, ni i dla Seby największe brawa

Cytat:

a tort przepiękny!!

Monotematyczna to jestem ja ze stanikami
dla Seby

A co do staników....przymierzyłam dziś w sklepie taki zwykły, szmaciany i tak szybko jak go założyłam, tak szybko zdjęłam
Laski, to jest jakiś koszmar, majty siatkowe, w nich podkład poporodowy i ten stanik...i depresja murowana My się kobiety nacierpimy.
Poszłam i kupiłam zwykły sportowy z gatty, wygodnie się go odgina jak będę karmić, jest bezszwowy i czułam się w nim jak człowiek

Onyks te majty t tylko na pierwsze doby
Nie musisz ich miec, mozesz kupic gorsze majtki bawelniane, ale mi te siatkowe odpowiadały bo dobrze trzymaly
za zakup

Cytat:

[/COLOR]Nie pisałam Wam, ale wczoraj mnie strasznie przeczyściło i miałam takie lekkie skurcze co 15 - 20 min, ale potem zasnęłam i mi przeszło....ale tak się wystraszyłam, że dziś pobiegłam do sklepu kupić pierdołki które mi brakowały do torby typu, krem do buźki dla małej, szare mydło dla mnie itp...[COLOR="Silver"]

Życzę Wam wszystkim Szczęśliwego Nowego Roku, aby każdej z Was przyniósł dużo radości, realizację planów i to co wymarzone
tylko nie biegaj
Oj jak ja pamietam ten Sy;lwester 3 lata temu, caly przelezalam bo ruszyc sie nie moglama 1 stycznia pieklam babeczki, 2 juz mnie wzieło
Trzymam kciuki i mam nadzieje,ze Nataszka jeszcze troszke posiedzi
Najlepszego na Nowy Rok

Cytat:
cześć

no i kąpiel będzie
super

Cytat:
Napisane przez mabi84 Pokaż wiadomość
dziekuje i wzajemnie

Seba spi, ja siedze w kuchni, koncze

Zycze Wam szczesliwego Nowego Roku, oby byl lepszy od starego
Stary 2012-12-31, 14:30   #546
zaaaabcia
Zakorzenienie

Witajcie ..

Kochane , Zycze Wam Szczesliwego Nowego Roku! Aby bylo w nim duzo zdrowia , milosc oraz szczescia!!!

A jak tak podsumowalam dzisiaj ten rok...

Najpiekniejsza chwila 2012 roku? Dzien w ktorym narodzil sie Nasz synek. ♥Nasza milosc , szczescie , radosc ... Ten rok byl dla Nas bardzo wyjatkowy!Takze Nowy Roku przed Toba duze zadanie aby dorownac temu staremu ...2012 dziekuje za cudny rok! 2013 .. jestem na Ciebie gotowa

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 15:11   #547
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Kochane dziewczyny szampańskiej zabawy nawet w najmniejszym gronie, w nowym roku wiele spokoju, radości i oczywiście spełnienia wszystkich marzeń !!
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-12-31, 15:59   #548
ButterBear
Zakorzenienie

Dziewczynki, życzę Wam wszystkim szampańskiej zabawy, a na ten Nowy Rok dużo szczęścia, radości i spełnienia wszystkich marzeń

Ja obskoczyłam sklep, kupiłam rajstopy i buty na sylwestra i zrobiłam wszystko, co miałam do zrobienia. Teraz spadam do wanny, będę się przygotowywać

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 17:33   #549
metkaa
Zakorzenienie

Butter Ty dzis kupilas buty na wieczorne wyjscie? dobrze ze to domowka

życze wszystkim udanych imprez,
Stary 2012-12-31, 17:34   #550
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niniona Pokaż wiadomość
Ano, znowu
Na razie myślimy, w sumie to ja myślę bo dopóki nie wyjaśni się parę spraw nie ma sensu robić większych planów.
Dziękuję bardzo. Może to głupie i jestem naiwna ale wierze w to, że limit nieszczęść jeśli chodzi o ciążę już wykorzystałam, że był to nieszczęśliwy zbieg okoliczności i teraz musi być już tylko dobrze
Przykro mi z powodu tego, co się wydarzyło Wierzę, że pragniesz już końca roku, dlatego z całego serca życzę, by ten szybko się skończył (a dużo już nie zostało ), a następny przyniósł same pozytywy!
I nie jesteś naiwna - zdecydowanie wyczerpałaś limit nieszczęść!

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
4 miski na jedną czy na dwie piersi?

Zazdroszczę pobudek o 7... o tej to ja w robocie a wstaję o 6... to i tak dobrze, bo w zeszłym roku raz w tygodniu wstawałam o 5 - tragedia!
4 rozmiary na jedną i 4 rozmiary na drugą Ja spadnę do pięknego D, a Ty będziesz miała namioty takie, jak ja teraz

Eee, mówię o dniach wolnych, takich bezbudzikowych! Do pracy wstaję o 5.15

Cytat:
Jeśli aaby zmieniłaby zdanie to ja się chętnie podzielę zbędnymi miseczkami- mam rozmiar 60G
Absolutnie aaby się nie rozmyśli! - z moim 65H mam pierwszeństwo do rozdawania

Cytat:
A aaby?? Ty też chyba miałaś byc w pracy??
Ach Kochana, miałam miałam... ale wzięłam urlop Nie chciało mi się z portierem siedzieć

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;38365329]
Tak się zastanawiam, skąd ja znam Twój nick? Chyba się spotkałyśmy w jakimś wątku.
[/QUOTE]
My wszystkie z lipcowych jesteśmy

Cytat:
już dobrze, ale dobrze czułam że mnie coś boli. W piątek wieczorem zaczęłam krwawić jak poszłam siku i wyszedł taki wielki skrzep, że myślałam, ze poroniłampojechałam szybko z tz do szpitala i zrobili usg i na szczęście dziecko żyje. Jak lekarka mi puściła bicie serca dziecka to nie mogłam się uspokoić. Zostawili mnie w szpitalu bo jeszcze plamiłam i dzisiaj dopiero wyszłam.
O kurcze, dobrze że już dobrze Uważajcie na siebie

Cytat:
Abby, dzięki za radę Coben Ci się ciągnął?

Nie pisałam Wam, ale wczoraj mnie strasznie przeczyściło i miałam takie lekkie skurcze co 15 - 20 min, ale potem zasnęłam i mi przeszło....ale tak się wystraszyłam, że dziś pobiegłam do sklepu kupić pierdołki które mi brakowały do torby typu, krem do buźki dla małej, szare mydło dla mnie itp...
No większa część się ciągnęła, dopiero końcówkę pochłonęłam

Nataszka is coming!

Cytat:
no i kąpiel będzie
Oho, też mamy domową pizzę i romantico sylwka Kąpieli nie będzie, ale może jakiś dziki sex

Blonde, cudny tort! Ja absolutnie nie mam zdolności do pieczenia
I jestem z Ciebie (i Seby!) baaardzo dumna! Oby tak dalej

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Edytowane przez aaby
Czas edycji: 2012-12-31 o 18:01
aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 18:12   #551
aaby
Zakorzenienie

Widzę, że sporo spędza ten wieczór w bardzo kameralnym gronie
My również siedzimy we dwójkę... Aj, sorry, we czwórkę - Kłaki się obrażą
Założyłam kieckę, pomalowałam sobie pazurki lakierem Disco Disco , wypachniłam się, mąż wdział koszulę... Drink już się sączy - mąż robi tak pyszne mojito, że mogę nie mieć umiaru i jeszcze chwila i będę nago tańczyć na stole Dobrze, że jesteśmy sami

To co dziewczynki, za 9 m-cy mamy wysyp na wątku?

Przez moment miałam dziś taki mały dołek - jakoś tak smutno mi się zrobiło, że jesteśmy młodzi, bez większych zobowiązań jeszcze (czyt. dziecko choćby), a siedzimy we dwójkę w domu, jak emeryci... I że nawet nie mamy znajomych, których można by zaprosić - wszyscy albo na wyjeździe, albo u wrogów. Ale dołek sobie poszedł i niech już nie wraca
Swoją drogą gdzieś bardzo głęboko mam takie marzenie, że to nasz ostatni Sylwester we dwoje/bez brzuszka

Dziewczynki, na nadchodzący 2013 życzę Wam przede wszystkim zdrowia! A poza tym spełnienia wszystkich marzeń, poczucia spełnienia we wszystkich kategoriach, uśmiechu w każdym momencie! Naprawdę bliskich osób wokół. I żeby chciało się chcieć!
Szczęśliwego Nowego Roku Paskudy Moje!

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

A w ogóle żadna z Was nie napisała, jakie ma postanowienia Żadnych postanowień w tym roku?

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-31, 18:13   #552
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
To co dziewczynki, za 9 m-cy mamy wysyp na wątku?
oby

to ja też Wam życzę najlepszego, II kresek miłości i ogólnie wszystkiego o czym marzycie

Stary 2012-12-31, 18:15   #553
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
oby

to ja też Wam życzę najlepszego, II kresek miłości i ogólnie wszystkiego o czym marzycie
Oj Ty moja (nie)zdecydowana

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2012-12-31, 18:33   #554
mysia1986
Zakorzenienie

Kochane Moje!

Życze Wam żeby spełniły sie wszystkie Wasze marzenia, te duże i te malutkie. Naszym wątkowym mamuśką dużo siły i wytrwałości, wszystkim ciężarnym - aby porody odbyły sie gładko i bezproblemowo, a staraczkom .. aby ujrzały na tescie dwie grubasne kreski

Ja też juz po pierwszym kieliszeczku winka.
Abby - ależ spryciula z Ciebie - urlop mówisz
Stokortko - wysle Ci na pw mój numer telefonu - pisz/dzwoń kiedy tylko bedziesz miała potrzebę
Marcel <3

mysia1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 18:42   #555
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
oj ty moja (nie)zdecydowana

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-31, 18:46   #556
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Abby - ależ spryciula z Ciebie - urlop mówisz
Ostatni dzień urlop wykorzystany w ostatni dzień roku

Cytat:
Wskakuj na listę, migusiem!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2012-12-31, 18:47   #557
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Wskakuj na listę, migusiem!
nie ma butter

Stary 2012-12-31, 18:58   #558
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatni dzień urlop wykorzystany w ostatni dzień roku
Jeju.. a wiesz co, ja mam cały urlop z 2012 roku - całe 26 dni
Wykorzystałam w tym roku 15 dni jeszcze z poprzedniego roku... 2011
Nie wiem kiedy ja to wykorzystam
Marcel <3

mysia1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 19:13   #559
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
cześć

, Jesteśmy po ślubie 1,5 roku, za nami już jedna nieudana ciąża, która to udowodniła nam jak los potrafi być okrutny (długa to i przykra historia niestety, bo spotkały nas- mnie rzeczy, które nigdy nawet w najgorszych wyobrażeniach o ciąży mi się nie pojawiały). Ten rok, ogólnie był dla nas pod wieloma względami ciężki, no ale jak to mawiają- co nas nie zabije to nas wzmocni. Nowy rok, nowe plany- wierze w to, że najgorsze już za nami.
witaj
domyślam się co czujesz, bo sama mam nieudaną ciężą za sobą poronienie zatrzymane stwierdzili u mnie na początku września, 2 dni później miałam zabieg.... i też wierzę że przyszły rok będzie dla mnie łaskawszy

My Sylwestra w domu spędzamy, może nawet nie zaśniemy przed 24 jak rok temu nasi najbliżsi znajomi spodziewają się drugiego bobasa, niestety ciąża jest mocno problematyczna więc dziewczyna leży niemal cały czas... inaczej pewnei byśmy się spiknęli jakoś do tego młoda mi się coś podziębiła

Blonde, oczywiście brawa dla Seby ale brawa też dla Ciebie ! to że osiągnęliście sukces to jest przecież w dużej mierze Twoja zasługa, Twojego uporu i konsekwencji

Madzia, pytałaś o wartościowość mleka. Moim zdaniem nie ma górnej granicy, przecież mleko matki nie zamienia się nagle w wodę wiadomo że na samej piersi roczne dziecko to już nie pociągnie, ale przecież po roku mleko to już jest uzupełnienie innych posiłków, nie podstawa diety

i jeszcze mnie takie rozkminki naszły... dziecko potrzebuje mleka do około 3 roku życia...Skąd w Was (w większości o ile nie we wszystkich) przekonanie, że dla rocznego dziecka lepsze jest mleko krowy (czyli mm) niż mleko własnej matki? nie oznacza to wcale,że ja 3 letnie dziecko mogłabym kp, ale nie widzę wielkiej tragedii, gdy ktoś to robi (oczywiście w sensowny sposób).
tylko nie bijcie

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-31, 19:15   #560
tynkusia
Rozeznanie

Hej Kobietki!
Wczoraj odwiedzila nas polozna , Maly w ciagu 9 dni przybral ok 600 g! wazy juz ponad 4350 nie ma to jak mamusine mleko
Co do karmienia to dalej jedziemy na nakladkach silikonowych, leniuszek sie zrobil i kompletnie nie chce chwytac piersi... no trudno do konca sie z nimi pomeczymy. Mam tylko 3 szt. i to latanie, zwilzanie, mycie i sterylizacja czasami mnie wkurzaja, no i nie tylko mnie Glodzilllla sie tez wtedy denerwuje,ze milsiu nie dociera na czas
Co mnie cieszy to Maly wyrobil sobie nawyk picia po ok 10 min mam wtedy troszke spokoju
Czasami ma problemy z purtaniem , gdy pije to pakuje w pampersiaka rownie i dokladnie przy czym sie spina, potem nalyka powietrza i brzuszek boli. Gdy widzimy, ze baardzo sie meczy to ratujemy sie kropelkami Espumisan dla dzieci - polecamy

Wszystkim Wam zyczymy szczesliwego Nowego Roku! Duzo zdrowka bo ono najwazniejsze! wasze zdrowko!!! Ja bede popijala Karamalz bo moge , a cooo

PS : WKLEILAM ZDJECIE DO ALBUMU ;D

Szczesliwego Nowego Roku!!!!!
Stary 2012-12-31, 20:37   #561
metkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Przez moment miałam dziś taki mały dołek - jakoś tak smutno mi się zrobiło, że jesteśmy młodzi, bez większych zobowiązań jeszcze (czyt. dziecko choćby), a siedzimy we dwójkę w domu, jak emeryci... I że nawet nie mamy znajomych, których można by zaprosić - wszyscy albo na wyjeździe, albo u wrogów. Ale dołek sobie poszedł i niech już nie wraca
Swoją drogą gdzieś bardzo głęboko mam takie marzenie, że to nasz ostatni Sylwester we dwoje/bez brzuszka

A w ogóle żadna z Was nie napisała, jakie ma postanowienia Żadnych postanowień w tym roku?
oby
ja nie mam,
Stary 2013-01-01, 08:43   #562
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość

takich zdolnosci to ja nie mam
A torty ja lubie robic, ale boje sie ze na koncu przy ozdabianiu zawsze cos sknoce i bedzie do d...Akurat ten tort zrobilam ze sprawdzonego przepisu na super ciacho, wiec nie bałam sie ze cos popsuje, tyle ze tym razem zrobilam go w tortownicy
Potem zrobie zdjecie w przekroju(jak juz bedzie napoczety), ale ejst to biszkopt czekoladowy pokryty dzemem pozeczkowym na to masa serowa, drugi biszkopt, na to dzem pozeczkowy i bita smietanaBita smietane posypywalam starta czekolada, tym razem sobie to darowalam

Mysia
śliczny torcik aż chce się zjeść!

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:
a ja tam bym sie z pierwszych skurczy bardzo ucieszyła :P

od północy powtarzam Ewci ze moze juz wychodzic :P
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 08:45   #563
kaska87
Zakorzenienie

witam w 2013 oby obfitował w II

Stary 2013-01-01, 09:29   #564
stokrotka24
Zakorzenienie

Wszystkiego dobrego w nowym roku, II kresek na teście, bezproblemowych ciąż i lekkiego porodu, dla mamusiek radości z macierzyństwa, dla wszystkich spełnienie marzeń

Jak tam sylwester minął? My oglądaliśmy film, potem fajerwerki oglądaliśmy i lulu

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 10:10   #565
kotekk81
Zakorzenienie

Moje Kochane!!!
W Nowym Roku zycze Wam 12 miesiecy zdrowia, 53 tygodni milosci, 8784 godzin wytrwalosci, 527040 minut pogody ducha i 1622400 sekund szczescia

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 10:21   #566
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
nie ma butter
Butter wróci, już Ty się o nią nie martw

Cytat:
Jeju.. a wiesz co, ja mam cały urlop z 2012 roku - całe 26 dni
Wykorzystałam w tym roku 15 dni jeszcze z poprzedniego roku... 2011
Nie wiem kiedy ja to wykorzystam
Oj zazdroszczę! Będziesz miała czym przedłużyć sobie macierzyński
Ja w 2012 miałam jeszcze 20 dni i tak naprawdę prawie wszystkie (prócz tych w grudniu i 3 dni w sierpniu) były brane na uczelnię - niby potrzebowałam pojedyncze dni, a uzbierało się 15 Dobrze, że uczelnia się skończyła
W tym roku będę miała 23 (o ile przedłużą mi umowę ), ale w lutym już wezmę 5 na Zakopane, potem pewnie parę na remont... Najlepiej dla mnie z racji urlopu byłoby zajść w ciążę w 2014... tylko czy wytrzymam?

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
i jeszcze mnie takie rozkminki naszły... dziecko potrzebuje mleka do około 3 roku życia...Skąd w Was (w większości o ile nie we wszystkich) przekonanie, że dla rocznego dziecka lepsze jest mleko krowy (czyli mm) niż mleko własnej matki? nie oznacza to wcale,że ja 3 letnie dziecko mogłabym kp, ale nie widzę wielkiej tragedii, gdy ktoś to robi (oczywiście w sensowny sposób).
tylko nie bijcie
Nie bijemy Mnie po prostu taki widok razi - dziecko 1,5-roczne, chodzące, i podchodzi do mamy, ciągnie za bluzkę i woła "Am". Nie z tym kojarzy mi się kp Ale to sprawa indywidualna i nie oceniam - po prostu wydaje mi się, że teraz będzie jej ciężej odstawić aniżeli malucha kilkumiesięcznego

Cytat:
Napisane przez tynkusia Pokaż wiadomość
Wczoraj odwiedzila nas polozna , Maly w ciagu 9 dni przybral ok 600 g! wazy juz ponad 4350 nie ma to jak mamusine mleko
Co do karmienia to dalej jedziemy na nakladkach silikonowych, leniuszek sie zrobil i kompletnie nie chce chwytac piersi... no trudno do konca sie z nimi pomeczymy. Mam tylko 3 szt. i to latanie, zwilzanie, mycie i sterylizacja czasami mnie wkurzaja, no i nie tylko mnie Glodzilllla sie tez wtedy denerwuje,ze milsiu nie dociera na czas
Co mnie cieszy to Maly wyrobil sobie nawyk picia po ok 10 min mam wtedy troszke spokoju
Czasami ma problemy z purtaniem , gdy pije to pakuje w pampersiaka rownie i dokladnie przy czym sie spina, potem nalyka powietrza i brzuszek boli. Gdy widzimy, ze baardzo sie meczy to ratujemy sie kropelkami Espumisan dla dzieci - polecamy
Hej Kochana! Wam również życzę Szczęśliwego Nowego!
Dzielnie sobie radzisz
Zajrzałam do albumu - ależ masz przystojniaka!

Cytat:
witam w 2013 oby obfitował w II
Oby obfitował!

Cytat:
Jak tam sylwester minął? My oglądaliśmy film, potem fajerwerki oglądaliśmy i lulu
My praktycznie cały wieczór oglądaliśmy Sylwester z Dwójką. Przed północą złapał mnie kryzys senny, ale przetrwałam go i zasnęłam na kanapie kołó 1. Obudziłam się przed 4, mąż zdążył wszystko posprzątać, umyłam się i przenieśliśmy się do sypialni.
Kłaki strasznie przeżyły północ - Hera schowała się w łazience za WC, Olo stał przerażony w kuchni i cały się trząsł Aż łzy mi leciały, jak je przytuliłam. Biedne zwierzaczki, nie rozumieją, że nic złego im się nie stanie

Obudziła mnie telefonem mama - nie wiem, kto dzwoni w Nowy Rok tak wcześnie (była 10 ). Łeb mnie boli okrutnie, także zjadłam trochę moich super otrębów i zaraz wypiję Solpę.
Na dziś planów brak - prócz lenistwa Na pewno siądę do Grocholi, a poza tym leżenie do góry brzuszyskiem

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2013-01-01, 10:27   #567
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
[
Blonde, cudny tort! Ja absolutnie nie mam zdolności do pieczenia
I jestem z Ciebie (i Seby!) baaardzo dumna! Oby tak dalej
[/FONT]

Cytat:
[

[/COLOR]A w ogóle żadna z Was nie napisała, jakie ma postanowienia Żadnych postanowień w tym roku?
ja to bym chciała schudnac, no ale to co roku sobie obiecuje a waga co najwyzej spada minimalnieT eraz obiecuje poprawe
Przydalo by sie jeszcze troche przysiasc w domu do anuki angielskiego, bo tez to sobie zawsze obiecuje
Tak wiec to sa moje postanowienia

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Blonde, oczywiście brawa dla Seby ale brawa też dla Ciebie ! to że osiągnęliście sukces to jest przecież w dużej mierze Twoja zasługa, Twojego uporu i konsekwencji

Madzia, pytałaś o wartościowość mleka. Moim zdaniem nie ma górnej granicy, przecież mleko matki nie zamienia się nagle w wodę wiadomo że na samej piersi roczne dziecko to już nie pociągnie, ale przecież po roku mleko to już jest uzupełnienie innych posiłków, nie podstawa diety

tylko nie bijcie
Dziekuje

Odnosnie mleka i samego karmienia(aczkolwiek obiecałam sobie ze nie bede uczestniczyla w takich dyskusjach, bo zaraz sie niektore obrazaja, a po co stwarzac niemila atmosfere, zwlaszcza na poczatku roku), ale odpowiadajac na Twoje pytanie skad takie przekonanie, to uwazam ze mm jest znacznie bardziej wartosciowe dla np. 2-3 latka niz piers matki. Co zawiera mleko w piersi?To nie jest juz posiłek zaden, to ewentualnie moze byc przyzwyczajenie, chec przytulenia, poczucia bliskosci...wg mnie mleko takie nie zawiera zadnych składnikow odzywczych, wartosci, mm ma chociaz wszelkie witaminy i składniki odzywcze, ktore potrzebne sa dziecku przy okresie wzrostu i rozwojuTakie moje zdanie, byc moze bledne, ale tak uwazamCo z tego,z e dziecko je juz normalne posilki i ma witaminy z nich, wg mnie mleko matki zupełnie nic juz w tym wieku nie daje(jak pisalam tylko przyzwyczajenie)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg torcik.jpg (130,3 KB, 7 załadowań)
Stary 2013-01-01, 10:28   #568
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tynkusia Pokaż wiadomość
Hej Kobietki!

Wszystkim Wam zyczymy szczesliwego Nowego Roku! Duzo zdrowka bo ono najwazniejsze! wasze zdrowko!!! Ja bede popijala Karamalz bo moge , a cooo

PS : WKLEILAM ZDJECIE DO ALBUMU ;D

Szczesliwego Nowego Roku!!!!!
super, ze sobie radzicie

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
śliczny torcik aż chce się zjeść! [COLOR="Silver"]

to zapraszam
W poscie wyzej kawalek dla Ciebie

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
Moje Kochane!!!
W Nowym Roku zycze Wam 12 miesiecy zdrowia, 53 tygodni milosci, 8784 godzin wytrwalosci, 527040 minut pogody ducha i 1622400 sekund szczescia

Witam w Nowym Roku
U Nas impreza udanaDzieci sie czasami szarpaly, ale generalnie smiechu bylo co nie miaraNo i Panowie tez sie dogadali bo tylko ja z kolezanka sie znałamPrzyniesli tyle jedzenia ze cały tydz bedziemy jesc, połowe im oddałam, bo sama troche zrobiłam
Tz musiał pojechac do pracy na 2 godz, ja juz ogarnelam wszystko i mozemy sobie z Seba posiedziec
Seba dostal od nich na urodziny stacje policyjna i jest zachwycony

Edytowane przez blonde_hair
Czas edycji: 2013-01-01 o 10:29
blonde_hair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 10:54   #569
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
ja to bym chciała schudnac, no ale to co roku sobie obiecuje a waga co najwyzej spada minimalnieT eraz obiecuje poprawe
Przydalo by sie jeszcze troche przysiasc w domu do anuki angielskiego, bo tez to sobie zawsze obiecuje
Tak wiec to sa moje postanowienia
Zatem Kochana trzymam za każde z nich mocne kciuki!
Ja parę ich mam - ale i tak pewnie nic się nie spełni. Jednak po raz pierwszy nie mam postanowienia schudnięcia - w tym roku przerodziło się ono w zadbanie o siebie, zarówno fizycznie, jak i psychicznie

Jaki tort!
Jak dobrze, że nie umiem takich piec - miałabym +10kg!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2013-01-01, 11:04   #570
Malensstfo
Zakorzenienie

Witamy w Nowym Roku!!

My dzisiaj wreszcie trochę lepiej!! A przynajmniej narazie, tfu tfu...kaszel wreszcie odpuścił...i oby tak zostało...
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości