![]() |
#541 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Hejsterskie filolożki
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;41213107]Opowiem wam coś asesyjnego i astudyjnego, ale coś, co mnie tak dobiło, że masakra. Zmieniam w tym roku mieszkanie, razem z TŻ po prawie miesięcznych poszukiwaniach znaleźliśmy śliczne, niedrogie mieszkanko w centrum. Od razu szalenie mi się spodobało, umówiliśmy się za 3 dni na podpisanie umowy, bo musieliśmy zebrać pieniądze. I co? I godzinę przed podpisaniem dzwoni do nas kobieta, że wynajęła komuś innemu, bo ta para nie chciała, by wstawiali lodówkę do kuchni. Ja nie mogę, mam dość. Co za ludziska!
---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Niderlandzka, zdecydowanie.[/QUOTE] Miałam to samo!! A żeby było śmieszniej, to kobieta sama do nas zadzwoniła odpowiadając na nasze ogłoszenie. Wysłała fotki, umówiła się z nami na oglądanie ( na 2 dzień od telefonu!). A cena była rewelacyjna i lokalizacja świetna. Już zakładałam buty żeby wychodzić, a tu babka dzwoni (ok 20 minut przed spotkaniem), że już wynajęła ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#542 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#543 |
Zakorzenienie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;41216971]
![]() ![]() No to faktycznie lipa... ![]() Ja kiedyś dzwoniłam w sprawie ogłoszenia chcąc się umówić, ale jak kobieta powiedziała mi, że przed nami są 3 pary umówione na ten sam dzień to zrezygnowałam. Dla mnie jak ktoś dzwoni i się umawia na oglądanie mieszkania, to powinna być chwilowa rezerwacja, aż dana osoba nie powie, czy wynajmuje czy nie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#544 |
Zadomowienie
|
Przynajmniej zadzwoniła. Rok temu ostro polowałam na pokój w mieszkaniu studenckim, znalazłam taki kilka przystanków od wydziału, w ładnej okolicy. Zadzwoniłam jako pierwsza, 30 min po dodaniu ogłoszenia. Mogłam przyjść dopiero o 14, bo wcześniej miałam egzamin. Zaczęło lać, całkiem przemoczona, ociekająca wodą dotarłam na miejsce, nie mogłam znaleźć tego bloku, nikt nie umiał mi pomóc. Jakimś cudem zdążyłam dobiec na czas, a facet mówi, że właśnie wynajęte. Nawet cholernego SMSa nie raczył napisać, żebym nie biegała mokra po mieście prosto z egzaminu.
![]() |
#545 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#546 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#547 |
Zakorzenienie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;41220234]Wszystko można kupić, nawet zmianę światopoglądu czy przymknięcie oka na "nie po bożemu"
![]() ![]() Trzymamy ![]() Ja to mam taką stancję, no cóż, nie za drogą, nie za brzydką, i w sumie chcialabym zmienić mieszkanie. Ale jak sobie pomyślę o tym długotrwałym szukaniu nowej stancji, oglądaniu i przeprowadzce to mi się odechciewa ![]() A tak w ogóle - skończyłam pisać pracę i wysłałam do poprawki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#548 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#549 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Matko, jaka hipokryzja i dulszczyzna. Rozłączyłabym się od razu, nie pozwoliłabym żadnej prukwie się obrażać. Mnie jedna taka agentka dopytywała, czy mam jakieś kolczyki i tatuaże. A najlepsze w tym jest to, że mieszkanie było samodzielne, oprócz mieszkałyby tam 2 studentki, więc nie musiałaby na te ewentualne straszne tatuaże i kolczyki patrzeć (mojemu prowadzącemu pewnie by nie wynajęła, kolczyk w uchu ma, skubaniec!). Potem koniecznie chciała wiedzieć, co studiuję, po długim kręceniu nosem uznała, że "może być" ![]() [1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;41220528]Super, oby wszystko było w porządku i jak najmniej poprawek ![]() ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Ale wiesz, ty chciałaś mieszkanie obejrzeć, choć rozumiem twoją złość, a my już byliśmy umówieni na wynajęcie i wpłatę kaucji. Nie rozumiem jak to możliwe, że kobieta mówiąc nam, że podpisuje, udostępnia mieszkanie do ogladania innym.[/QUOTE] Rozumiem, że byłaś już "napalona" na to mieszkanie, ale dopóki nie masz niczego na papierku, to jakby niczego nie było. Wiem, co mówię, moją mamę tak wyrolowano z kupnem mieszkania. W pewnym sensie wyszło nam to na dobre.
Edytowane przez mell002 Czas edycji: 2013-06-08 o 19:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja lubię maile, bo mi ułatwiają życie - np. obecnie z promotorem ![]() Ja nie rozłączyłam się, bo jednak liczyłam, że to żart ![]() Uwaga, hejtuję! Sesja za chwilę, trzeba się uczyć bo wszystkie egzaminy są jeden po drugim i do tego obrona. Ale nieeeee, oczywiście trzeba w ostatni tydzień przed sesją wrzucić wszystkie możliwe kolokwia z całego semestru, zadawać najdłuższe i najtrudniejsze na świecie prace domowe, wypracowania i inne syfy. Boże, chciałam się wziąć za naukę, ale zwątpiłam... Do tego jeszcze nie znalazłam kilku streszczeń z lektur na egzamin, i jestem w kropce ![]() Muszę się napić, bo nie zdzierżę ciśnienia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#551 |
Konto usunięte
|
Dochodzę do wniosku że "wypaliłam się zawodowo", zaraz egzamin z pnjr a ja nic nie otworzyłam. W ogóle gdzieś to mam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#552 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#553 |
Konto usunięte
|
Ja w ogóle leje na to.
Muszę się zresetować |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#554 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#555 |
Konto usunięte
|
piwo lej, barmanie piwo lej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#556 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja już po drugim - całkiem na trzeźwo nie można się licencjacić ![]() A teraz pytanie do ogółu (stwierdziłam, że tu też zadam, bo w koncu na temat): jak w Open Office zaznaczyć za jednym zamachem wszystkie przypisy? Muszę sformatować wszystkie 70+ przypisów za jednym zamachem, a to pierwszy raz, jak edytuję coś w Open Office i nie jestem w stanie rozgryźć, jak to zrobić. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#557 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas jest taki paradoks, że my ocen mamy wystarczająco dużo, a i tak trzeba te kolokwia pisać ![]() Ja mam tak, że im mniej zagadnień mam do ogarnięcia, tym bardziej mi się nie chce. W tamtym roku miałam z lit. chyba ze 120. Nie ogarnęłam, ale ryłam dzień i noc. Jakoś zaliczyłam. Teraz mam chyba 10 i nie dam rady przemóc się żeby do tego przysiąść. Paranoja. Co do przypisów - nie mam pojęcia, nie korzystam z Open Office. A co musisz zedytować - styl, numerację? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#558 |
Konto usunięte
|
Pozdrawiam, ja też po dwóch, znacznie lepiej wchodzi tłumaczenie pisemne
![]() ![]() Edytowane przez fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69 Czas edycji: 2013-06-08 o 21:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#559 |
Zakorzenienie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;41226727]Pozdrawiam, ja też po dwóch, znacznie lepiej wchodzi tłumaczenie pisemne
![]() Przyłączam się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#560 |
Konto usunięte
|
Ja też ściągałam ostatnio, bo u mnie panuje paranoja. Egzaminy mam - przed rozpoczęciem sesji. W ostatnim tygodniu 6 egzaminów i to kilka jednego dnia.
Reszta jest w przyszłym tygodniu. Potem 2 tygodnie przerwy i literatura. Z....ana ta sesja, bez sensu skoro sobie szanowni wykładowcy układają terminy tak żeby mieć sesję wolną i sobie wyjechać. Bo ostatni tydzień miałam jazdę bez trzymanki, codziennie pobudka o 6 rano i na uczelnie na zajęcia, kolokwia normalne, dodatkowo egzaminy i zaliczenia - paranoja |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#561 |
Konto usunięte
|
Za to w ramach piwnej przerwy postanowiłam obejrzeć odcinek Mad Mena (po prostu jestem zakochana w tym serialu, a jego estetyka, scenografia, kostiumy dosłownie powalają mnie na kolana; jestem prawdziwą retromaniaczką
![]() ![]() Edytowane przez fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69 Czas edycji: 2013-06-08 o 21:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#562 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#563 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas zawalona była letnia na 2 roku. Jak sobie pomyślę, co to była za masakra to aż zastanawiam się, jak ja to wszystko pozaliczałam ![]() [1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;41226849]Za to w ramach piwnej przerwy postanowiłam obejrzeć odcinek Mad Mena (po prostu jestem zakochana w tym serialu, a jego estetyka, scenografia, kostiumy dosłownie powalają mnie na kolana; jestem prawdziwą retromaniaczką ![]() ![]() Dlatego ja nie oglądam seriali. Jedyny wyjątek zrobiłam dla Gry o tron i dzięki wszelkim bóstwom - kończy się w poniedziałek, tuż przed sesją ![]() Cytat:
![]() Wyobraź sobie, że ja z tych ponad 100 pytań dostalam na egzaminie te co nie opracowałam ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#564 |
Zakorzenienie
|
To całkiem jak akcja w Anglii- szukaliśmy mieszkania/ pokoju na jakiś czas i mieliśmy wszystko zaklepane a tu sms "jednak nie mam już mieszkania na wynajem bo już znalazłam inną parę, powodzenia w szukaniu!" No, dzięki, taki chyba zwyczaj angielski bo takich smsów/ maili było od groma... Masakra.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#565 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raz zadzwoniłam na stancję. Kobietka miła, przez telefon opisuje mi uroki mieszkania, w którym miałabym mieszkać. Wszystko świetne, piękne i tak dalej. Cena, no cóż, nie była najniższa, ale myślę sobie, że taki standard to i w sumie mogę zapłacić. Jakie było moje zdziwienie, gdy je obejrzałam... Szczena mi opadła. W samej łazience wanna stała luzem - żadnej fugi, obudowy czy czegokolwiek innego. W kuchni - brak lodówki i zlewu (!!) o czym w ogóle nas nie poinformowano. Natomiast w pokoju jedna malutka szafeczka i stara wersalka. Właścicielka natomiast zbyła nas jednym stwierdzeniem "mieszkanie jest w stanie dobrym, ale jaki balkon - pełnowymiarowa loggia!" ![]() Denerwuje mnie zawsze w ogłoszeniach to, że biorą studentów za takich, co to wszystko demolują, nie dbają o porządek i uciekają nie płacąc rachunków. Owszem, są tacy, ale większość takimi nie jest. Ale ludzie mają jakieś głupie wyobrażenia i piszą w ogłoszeniach "Wynajmę mieszkanie pracującej parze. Nie studentom" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#566 |
Zakorzenienie
|
Pomijając fakt, że w obcym mieście w środku nocy w dodatku piątek zostałam bez dachu nad głową a wszystkie b&b i inne takie były zawalone i spędziłam kilka godzin praktycznie nie śpiąc w holiday inn z TŻ a nawet nie byłam w stanie oczu zamknąć na chwilę ze stresu mimo długiej jazdy autobusem (bałam się samolotów= 38 h w autokarze z Pl + w Anglii 3,5 h docelowo). Najdroższe chwile w naszym życiu :P Potem żałowałam, że byliśmy zmęczeni, takie ładne wygodne łóżko za tyle kasy ?Trzeba było wykorzystać :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#567 |
Zakorzenienie
|
ale mi się nic nie chce . . . . .
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#568 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#569 |
Zakorzenienie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;41232227]Przybij piątkę. Pogoda iście cudowna, przewspaniała, przepiękna, a ja siedzę nad tłumaczeniem pisemnym
![]() U mnie leje, a i tak nie mogę się za nic zabrać. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#570 |
Konto usunięte
|
A widzisz, ja gdy wczoraj zapoznałam się z harmonogramem dyżurów podczas sesji stwierdziłam, że więcej czasu spędzę w tygodniu na uczelni, niż podczas regularnych zajęć. Co prawda to prawda, zaległości są moją winą, ale gdy czuję ciśnienie, działam, a nie zwlekam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:02.