|
|
#541 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Efekty olejowania paznokci
Cytat:
Nie,nie. Odzywka napewno nie,bo dbam o paznokcie tylko poprzez olejowanie. Moze cos zle do tej pory robilam i za bardzo mi zalezalo na przyroscie;// a mam jeszcze jedno pyt: czy przyrost objawia sie takim bialym paseczkiem (jakby bialym zanieczyszczeniem) ,bo nie wiem czy to dobry znak czy moze wlasnie to zmniejszanie sie tej rozowej czesci ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#542 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Efekty olejowania paznokci
|
|
|
|
#543 | |
|
Zadomowienie
|
Wow świetna metamorfoza
![]() Cytat:
także z dostępnością problemu nie ma, w Rossmannie zapewne też jest.a tak w ogole... gadamy o tym przyroście i gadamy, mam go nawet na wskazówkach i kciukach a od olejowania pojawia mi się na reszcie paznokci, ale w zasadzie to do czego on służy? co on takiego robi ten przyrost, że wszyscy chcą go mieć? wiem że się w porę obudziłam z tym pytaniem, ale jakoś tak wyszło :P
Edytowane przez lanavera Czas edycji: 2013-07-31 o 15:54 |
|
|
|
|
#544 |
|
Raczkowanie
|
Ja swoją kupiłam w Realu
Bomby Witaminowej nie miałam, ale ten Preparat Regenerujący Płytkę Paznokcia bardzo mi pomógł Na opakowaniu jest napisane, że można jedną warstwę stosowac jako bazę pod lakier, a jeśli bez koloru to dwie.
|
#545 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#546 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Efekty olejowania paznokci
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#547 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Efekty olejowania paznokci
|
|
|
|
#548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#549 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#550 |
|
Zakorzenienie
|
No to wrzucam swoje pazurki, ale dopiero co zmyłam lakier, nie nawilżałam ich, więc prezentują się kiepsko. Załóżmy, że to stan wyjściowy, bo te kilka dni olejowania jeszcze nic nie zmieniły. Zalezy mi głównie na wzmocnieniu pazurków i wybieleniu wolnego brzegu, mam nadz, że się uda. no i oby przestały się rozdwajać,bo ostatnio jakieś cuda niewida się dzieją.2 pierwsze zdjęcia to dłoń lewa i prawa i dwa ostatnie, to ten paznokieć z palca serdecznego z plamkami i kreską jasną,. Czy wygląda Wam to znajomo, czy któraś z was miała coś podobnego?
Edytowane przez jolkag78 Czas edycji: 2013-07-31 o 17:50 |
|
|
|
#551 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam taki sam problem z końcówki- są przezroczyste. Ja mam taki paseczek i też się właśnie zastanawiam czy to przyrost ![]() Wiecie co dziewczyny? Zauważyłam dzisiaj ,że pod paznokciem kciuka z boku urosła taka skórka ,i to mi wygląda na to,że paznokieć łączy się ze skórą w miejscu,w którym wcześniej nie były złączone. Cięzko to opisać,ale wiele dziewczyn pytało czy olejowanie pomaga w tym,żeby paznokieć przyrósł do palca i chyba pomaga,bo u mnie się tak zaczyna
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym przyrostem po bokach to ciekawa sprawa. ja jakoś się boję jakiegokolwiek przyrostu, lubię grzebać pod pazurkami i już
|
|
|
|
|
#553 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
byłam w Rossmanie, kupiłam odżywkę z wibo i to serum z lovely takie wchłaniające. Zaraz zrobię moczenie w oliwie i będę testować
|
|
|
|
|
#554 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#555 |
|
Zakorzenienie
|
odżywka zamówiona czekam na przesyłkę
![]() paznokcie w trochę lepszej kondycji ale to jeszcze nie to dzisiaj muszę zakupić szklany pilniczek do paznokci bo staram się nie używać obcinaczek i mam nadzieję, że efekty będę mogła Wam zaprezentować już niedługo
|
|
|
|
#556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Polecam Ci szklany pilniczek z Ross ;P |
|
|
|
|
#557 |
|
Zakorzenienie
|
Smerfetka696969 zamówiona odżywka w załączniku
![]() a to jakiś konkretny ten pilniczek czy jest tylko jeden i na pewno trafię na ten właściwy? ![]() jaka jego cena? |
|
|
|
#558 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#559 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Warto zainwestować.btw. polerujecie brzeg paznokcia po jego spiłowaniu? Gdzieś o tym słyszałam, że warto na koniec przejechać go polerką, to go dodatkowo "zamknie" (nie umiem tego profesjonalnie opisać, ale pewnie wiecie o co chodzi ) i przeciwdziała rozdwajaniu. Cytat:
|
||
|
|
|
#560 |
|
Zakorzenienie
|
for you beauty, biały z różową końcówką - cena 12-14 zł
![]() zanotowane
|
|
|
|
#561 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Kurczę, coś mi ta subskrypcja nawala, dziwię się, że nic nie piszecie, bo maile nie przychodzą, a potem wchodzę na wątek a tu 3 strony do nadrabiania :P
Piękne efekty! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do polerowania, to owszem, jak je dość mocno i dużo piłuję, to na koniec przejeżdżam po brzegu polerką, wszystkie paproszki i strzępki znikają i brzeg paznokcia jest ładnie "domknięty" U mnie po staremu, nadal dbam o pazurki i olejuję, choć od 3 dni mam przerwę, bo jestem na wyjeździe i nie mam swojej Alterry a jedynie olejek w buteleczce po lakierze i tak jakoś zapomina mi się go używać... Ale jak wrócę do domu to na pewno znów będę bardzo sumienna w tej kwestii
|
||
|
|
|
#562 |
|
Raczkowanie
|
Zivit gdzie kupujesz hydrolizowaną keratynę ?
|
#563 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny
Maged, kupuję na zrobsobiekrem
|
|
|
|
#564 |
|
Rozeznanie
|
Witam się
i od razu mowię, że was podczytuję, a 3 dni temu zaczęłam olejowanie paznokci zdjęcia wkleję w swoim czasie, czyli po miesiącu, jestem ciekawa efektu, póki co rano paznokcie wyglądają na zadbane, ale efekt traci się w ciągu dnia, mam nadzieje, że po dłuższym czasie utrzyma się na dobre W domu mam tylko olejek Alterry brzoza i pomarańcza i serum do twarzy Orchidea, niebawem obkupię się w ten polecany przez was i oliwkę do ciała zaraziłam się na całego, bo od zawsze lubiłam zajmować się swoimi paznokciami, teraz jednak po usuwaniu skórek są bardzo osłabione, łamliwe i dokucza mi cotygodniowe ich wycinanie, bo bardzo szybko odrastają, do tego są kruche i łamliwe (ale to juz od zawsze), mam po prostu nadzieje ze olejowanie im pomoże
|
#565 |
|
Zakorzenienie
|
Po prawie tygodniu olejowania bez używania odżywki moją paznokcie prezentują się następująco
![]() dla porównania wrzucam zdjęcie sprzed i po co prawda to jeszcze nie to co bym chciała, ale jak do pielęgnacji dojdzie jeszcze odżywka to myślę, że będzie już tylko lepiej ![]() wczoraj kupiłam szklany pilniczek nie wiem dlaczego tak długo z tym zwlekałam! jakoś wcześniej nie byłam do niego przekonana, a już po pierwszym użyciu wiem, że to mój nr 1 |
|
|
|
#566 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jakiej firmy pilniczek kupiłaś?
|
|
|
|
|
#567 |
|
Zakorzenienie
|
RozowaMulina dziękuję! nawet nie wiesz jakie to budujące
![]() dziewczyny mi polecały for you beauty z Rossmana, ale wczoraj byłam w Realu i kupiłam ellite ( myślę, że nie ma różnicy pomiędzy nimi) |
|
|
|
#568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby było już tylko lepiej i lepiej
|
|
|
|
|
#569 |
|
Rozeznanie
|
anex_1989 bardzo ładny efekt!
Dziewczyny nie uwierzycie, wczoraj podczas wbijania ćwieków w szorty złamał mi się paznokieć[*] Tyle tylko, że nie tak standardowo poziomo z boku tylko pionowo od góry! :O spiłowałam go troszeczkę i skleiłam, mam nadzieję, że będzie się trzymać i nie pójdzie w dół
|
|
|
|
#570 |
|
Zakorzenienie
|
Smerfetka696969 i zivit
zivit ajć musiało boleć ![]() przyszło mi do głowy, że rozdwajanie się panokci bierze się też od klepania w klawiaturę przez co je dodatkowo osłabiamy- wiem ameryki nie odkryłam, ale pilnuję się żeby pisać opuszkami ^^ |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Paznokcie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:07.

Te odżywki KillyS jakoś mnie nie przekonują, w sumie nie wiem dlaczego
Nadaje się to jako podkład? Wydaje mi się, że one bywają też w niektórych Rossmanach, ale głowy nie dam, może coś mi się pomyliło :p
także z dostępnością problemu nie ma, w Rossmannie zapewne też jest.

oby było już tylko lepiej i lepiej