![]() |
#541 |
RENTGEN RZĄDZI!
|
Dot.: Czy zamknac sklepy w niedziele?
Ciekawe co zwolennicy ustawy na tym watku maja do powiedzenia na temat wielce mozliwej redukcji etatow jesli sklepy beda zamkniete w niedziele. Ktora badz co badz jest dniem generujacym spore zyski.
I czy sami zainteresowani,czyli pracownicy handlu beda zadowoleni, ze im np pensja sie zmniejszy. No pewnie beda, przeciez mamy takie czasy, ze niewazne dochody, wazne zeby zjesc obiad z mezem, a nie samemu ![]() ![]()
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#542 |
Raczkowanie
|
Ludzie przyzwyczają się do wygody i nie planują na zapas, co będzie im potrzebne. Mieszkając na wsi mam daleko do sklepu i zawsze kupowało się więcej rzeczy na zapas, przewidując czego będzie się używać. Z kolei mieszkając na studiach w mieście beztrosko idę na zakupy bez listy, a potem zdarza mi się lecieć po jedną rzecz do sklepu. Gdyby ludzie umieli planować swoje zakupy, to nikt nie musiałby chodzić w niedzielę do sklepu, a bez nagłych zachcianek można obejść się
![]()
#543 |
RENTGEN RZĄDZI!
|
Almiron mnie wisi i powiewa co jest za granica i czy tam lewica broni wolnej niedzieli czy nie. Zyjemy w Polsce, ktorej nie stac na takie beztroskie ustawy. I tyle.
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#544 | |
ctrl alt delete
|
Czy zamknac sklepy w niedziele?
Cytat:
![]() Dobra, może był za długi i za trudny. To w takim razie proste pytanie: Czym sie różni pracownik niskiego szczebla w Tesco od pracownika niższego szczebla w McDonaldzie? A co do lewicy na Zachodzie, to akurat temat ten jest mi bliski i jak mało który podnosi mi ciśnienie. Już pal licho sklepy, lewica na Zachodzie ma dużo znacznie glupszych pomysłów. Ino państwo, o którym myśle pisząc te słowa, jest bogate, więc jakoś sie trzyma. Polski na taki zachodni socjalizm zwyczajnie NIE STAĆ. Słowem, kolejny argument z ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#545 |
BAN stały
|
Almiron, intrygujesz mnie.
![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- czyli pomysł na jak to sie ładnie nazywa uzdrowienie gospodarki to pracować jeszcze więcej? |
![]() ![]() |
![]() |
#546 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#547 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pracownicy hipermarketów nie pracują codziennie przez cały miesiąc. Pracują w systemie takim, że załóżmy mają w niedzielę dyżur, ale np. wtorek mają wolny. Sumarycznie przepracowują normalną (przewidzianą K.P.) ilość godzin. Identyczną ilość godzin przepracowaliby pracując w systemie wszystkich wolnych niedzieli. Czyli nie ma żadnych racjonalnych powodów aby zmniejszyć zatrudnienie (czyli ilość osób wykonujących określoną ilość roboczogodzin miesięcznie), z powodu przesunięcia czasu wykonywanej pracy. Bo czas ten pozostanie STAŁY. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#548 | |
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#549 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#550 |
ctrl alt delete
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#551 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#552 |
Raczkowanie
|
Proponuję pojutrze (zwłaszcza jak będzie śliczna słoneczna pogoda) zajechać o jakiejś 20:00 do hipermarketu, trochę połazić i podejść do kasy z jedną marchewką, albo lepiej z taką rzeczą która nie ma cenówki i powoduje zator w kasie, bo pani kasjerka musi wezwać panią z obsługi, żeby się dowiedzieć jaki jest kod tego produktu. W międzyczasie (czyli w trakcie zdobywania tego kodu przez pomocnika kasjera) - sugeruję popytać panią kasjerkę czy szczęśliwie spędziła tą piękną niedzielę, czy sporo na tym zarobiła. A może staje się coraz lepszym człowiekiem? A może jej mąż i dzieci, żeby się z nią zobaczyć - też przyszli na zakupy i miło pogwarzyli sobie przy kasie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#553 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A lewica na zachodzie to idealny przykład CZEGO ROBIĆ NIE NALEŻY. I nie tylko w gospodarce. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#554 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#555 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() no a jak ma obchodzić - jak się okaże, że goniąc w piętkę ugryzło się własny ogonek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#556 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#557 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#558 |
BAN stały
|
Mnie zawsze bylo troszkę głupio, jak bywałam w sklepie już późno bardzo albo nawet i się przeciągło. Teraz już wiem, że niepotrzebnie, przecież dla pracownika sklepu to czysta radość z nadgodzin.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#559 | |
ctrl alt delete
|
Cytat:
![]() mam propozycje: weź najpierw sie dowiesz czegokolwiek o świecie, a potem pisz na takie tematy? bo jeszcze ktoś inny rownie ekonomicznie ogarnięty przeczyta i uwierzy w to pleciesz ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#560 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
ustawę przykłady no to czekam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#561 | |
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
Wiec zajmij sie swoim ogonkiem sloneczko, bo mnie takowy odpadl z wrazenia, chyba Twoj poziom dowcipu tak dziala ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#562 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Co do restauracji czy kin, sugeruję społeczną kampanię, mającą na celu wypromować chodzenie do kina, parku wodnego czy restauracji od poniedziałku do piątku w godzinach 8-16. Naród wypocznie, wszyscy będą mieli ''słuszne godziny'', i pracownicy kina będą mieć wolne w niedziele. ![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2013-05-31 o 21:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#563 |
Zadomowienie
|
ludzie potrzebuja pracy, inny zakupow w niedziele. Przy takim bezrobociu, nawet nie powinni myslec o zmianie ustawy
|
![]() ![]() |
![]() |
#564 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#565 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#566 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#567 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#568 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#569 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#570 | |
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
Powtorze, nie obchodzi mnie geneza tego pomyslu, ani skad nasz KK to sciagnal. Malo mnie tez obchodzi w ktorym kraju jest to wprowadzone i jak sie sprawdza. Ja pisze ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Za szybko mi sie wyslalo ![]() Ja pisze o sytuacji w naszym kraju i o tym kto w naszym kraju zaczal gledzic o tym pomysle. Czy to wazne skad pomysl? Dla mnie nie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:02.