Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v 2 3,57%
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V 3 5,36%
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V 24 42,86%
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 22 39,29%
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 5 8,93%
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V 0 0%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-03, 22:21   #541
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Mąż ci pozwala? albo komary?
Nie ma wyboru i rodzinka też
A na komary to Autan plus i Bros do kontaktu oraz pochodnie i na polku można posiedzieć choć parę komarzysków nie powiem ciachnęło tam gdzie niedokładnie sie popryskałam.

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Jestem po awaryjnej wizycie u lekarza. Okazało się że mam grzybka jakiegoś, dostałam globulki na receptę i ma szybko przejść. Bo niestety maści nie leczą tylko łagodzą objawy. Lekarz powiedział, że dobrze, że przyszłam bo im szybciej to wyleczymy tym lepiej dla dziecka.
Przy okazji podglądaliśmy dzidzię Bardzo była ruchliwa dzisiaj nawet było widać jak buzią ruszała jakby coś mówiła albo przeżuwała hihi Ale jakoś dała się pomierzyć, waga 177 g (w czwartek było 155g wiec rośniemy proszę państwa ) i nadal jest dziewczynką, nic jej nie urosło.
że przy okazji przykrej dolegliwości zobaczyłaś Małą

Pimafucin jest dobry

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Otóż to, on jest zły sam na siebie i boi się że temu wszystkiemu nie podoła, a jako że to facet to zamiast usiąść i ze mną o tym wszystkim pogadać to woli się na mnie wyżywać
Syndrom niemożności przyznania się do błędu

Kruszynko
Chyba jesteś już bardzo zmęczona
pisz jak będziesz mieć siłę

Cytat:
Napisane przez _Peggy Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy ktoraś z Was planuje tzw. Rodzicielstwo bliskości??
Nie będę opisywać z czym to sie je, bo temat długi a jak ktoś się interesowała to wie. Jest wątek na wizażu o tej tematyce, ale zawsze lepiej pogadać z osobami które mają dzieci w wieku mego Szkraba.

---
Śledzik w śmietanie + banan + kakao

domii29 Widzę że Jaś będzie miał Twój synuś Mam siostrzeńca o tym imieniu i powiem szczerze, najsłodszy chlopaczek pod slońcem Jaśku. Ma 2,5 roku i mi się chwali na skype nowymi piżamkami
nieźle

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Hej
widzę, że zaczął się temat porodów.
Ja zdecydowanie polecam obecność męża przy porodzie a jeśli nie chcecie z jakiś powodów, to przyjaciółka, mama itp. Pomoc przy porodzie jest nieoceniona...choćby podanie wody, podtrzymanie przy skurczu, zaprowadzenie do WC...
Mój mąż mimo, ze miał zakaz patrzenia w krocze, to i tak patrzył, bo był ciekawy ile jeszcze czasu ale nie czuję aby miał obrzydzenie...

Apropos samego porodu, to ja się mega bardzo bałam znieczulenia (naczytałam się o konsekwencjach po i tak mi zostało) i cesarki. Dlatego rodziłam całkowicie naturalnie. Skurcze zaczęły się o 5 rano ale dopiero o 21 zdecydowałam się pojechać do szpitala. W ciągu dnia chodziłam do sklepu, uprałam dywan. Nawet na sekundę nie usiadłam, żeby nie myśleć no i poza tym grawitacja pomaga. Byłam przyjęta z 4cm rozwarcia. O 2.20 urodziłam. Dopiero po podłączeniu oksytocyny około 23 zaczęło bardzo boleć ale dziś już nie pamiętam jaki to ból. Pamiętam, że marzyłam o przytuleniu synka i mówiłam sobie jeszcze tylko chwila...

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Jutro zaczynam 20tc

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 22:23   #542
Anoula
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
że przy okazji przykrej dolegliwości zobaczyłaś Małą

Pimafucin jest dobry
Na pocieszenie cudowna jest

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 22:34   #543
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
mnie prześladuje cesarka też, bo ostatnio u tego chu.jowego gina... powiedział : ułożenie miednicowe w 6 miesiącu? cieżko..
czytalam na necie że to niby nózkami w dół, a jak sie nie odwróci to cesarka.. no ale chyba w 3 miesiące to jeszcze 100 razy sie odwrócić może.. choć ten gin stwierdził że mały ma mało miejsca na odwrócenie ( ie wiem po czym to stwierdził skoro nawet mnie nie zbadał, ale od tamtej pory mam wizje cc i sie obawiam!

Idę spać, bo z pracy dopiero dojechałam do domu.... i padaaaam.
DOBRANOC ;*
kruszynko- wpisze CI tą wizytę jutro
Spokojnie jeszcze czas ma.Znam przypadki że obraca się i po 30 tygodniu albo później.

Domi Znalazłaś sposób na teściową taki oczywiście z przymrużeniem oka
Fajne bodziaki

Maomami Supcio no malutka rośnie.No i te długie nogi

Kyte Dziwna nienaturalna moda

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

Cytat:
Na pocieszenie cudowna jest

Nagroda

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

Oczywiście zamiast szykować ciuchy na jutro( w czym ja się wybiorę?) ja uprawiam wizaż
I jeszcze kąpnąć się muszę a nie chce mi się

Dogodziłam sobie dzisiaj,zjadłam na grillu 2 kiełbaski,2 fileciki z pstrąga,2 grzanki z serem i dużą pieczarkę

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-03, 22:52   #544
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem po awaryjnej wizycie u lekarza. Okazało się że mam grzybka jakiegoś, dostałam globulki na receptę i ma szybko przejść. Bo niestety maści nie leczą tylko łagodzą objawy. Lekarz powiedział, że dobrze, że przyszłam bo im szybciej to wyleczymy tym lepiej dla dziecka.
Przy okazji podglądaliśmy dzidzię Bardzo była ruchliwa dzisiaj nawet było widać jak buzią ruszała jakby coś mówiła albo przeżuwała hihi Ale jakoś dała się pomierzyć, waga 177 g (w czwartek było 155g wiec rośniemy proszę państwa ) i nadal jest dziewczynką, nic jej nie urosło.
To oby szybko przeszło.
dla małej rosnącej wiercipiętki

Cytat:
Napisane przez kruszynka86 Pokaż wiadomość
hej wpadam tylko na chwilę zameldować , że żyje...
po powrocie do pracy to tylko popołudniu obiad, 1-2 godzinna drzemka (co w ogóle nigdy nie spałam popołudniu) i spacer i koniec dnia znowu do pracy... nie mam na nic siły bez tej kimki masakra jakaś... ale dogadałam się z szefem, ze jak będę czuła się mocno zmęczona mogę brać pojedyncze dni z urlopu nawet teraz w okresie urlopowym.

Proszę o zapisanie wizyty 9 lipca o 17.40
idziemy prywatnie do tego polecanego gina. Trzymajcie kciuki by dziecko było ułożone prawidłowo
a sisusiak pozostał siusiakiem

Dobranoc, Mały naparza więc czas się położyć a jutro znowu do pracy ... oby wytrzymać do końca sierpnia.
Korzystaj z tych wolnych dni
Oczywiście będziemy trzymać kciuki

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Jak już wspominałam w południe, byłam dziś w lumpku tak dla poprawy nastroju.
Rzeczy jak dla mnie całkiem normalne (nic wyjątkowego ), ale jak za 3 zł sztuka to warto było wziąć
Na drugim zdjęciu te jedne body wyglądają jak z dziurką ale to metka
super łupy dla Jasia

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
My już po wizycie dzisiaj, tak więc Zuzia nadal jest Zuzią cały czas jest tak jakby młodsza od terminu OM ale wymiary ma prawidłowe, więc zapewne doszło później do zapłodnienia. Pan doktor powiedział że ma długie nogi i stopy, bo nasza malutka ma stópkę 4,5 cm
Ogólnie jest uparta i od pierwszego USg nam to pokazuje, dzisiaj bardzo starannie podczas badania albo trzymała gardę i nie chciała pokazać buźki albo pokazywała nam gest kozakiewicza więc w kaszę sobie nie da dmuchać, Pan doktor nawet po prosił żebym wyszła, przeszła się energicznie po parku może weźmie łapki z buźki i owszem wzięła ale cały czas otwierała buźkę i aparat nie mógł złapać ostrości.
Ogólnie jestem baaaardzo zszokowana, bo byłam święci przekonana że Zuzia leży po prawej stronie bo tam ją czuję, co się okazało leży po lewej stronie tam też mam łożysko i dlatego ruchy czuję po prawej bo się odbijają czy jakoś tak. Jedyne na co zwrócił mi uwagę Pan doktor to to że mam grubsze łożysko, nie wiem o co dokładnie chodzi, powiedział że narazie nic się nie dzieje ale pamiętać o skontrolowaniu przy następnym USG, norma jest do 4 cm a ja mam 4,5 cm.
I ostatnia wiadomość na USG w 19 tyg 5 dniu (wg OM) mała ważyła 250 g, a dzisiaj (wg OM) w 24 tyg 6 dniu ważyła już 594 g kawał kobitki już jest. Zdjęcie buźki wrzucę jutro bo muszę do drugiego kompa iść.
udanej wizyty, rośnie mała Zuzia
Czekamy na fotkę przyszłej tap madl

za jutrzejsze wizyty

Spokojnej nocki mamcie
Stary 2013-07-03, 23:06   #545
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV

Baaaaaabkuuuuu !!!!! Gdiee jeeesteśsśśsś ???

Mamy dziewuszke ??? ;>

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 23:19   #546
nemosek
Zakorzenienie

Babku chyba z tego co pamiętam miała napisać ale jutro znaczy się dzisiaj tak naprawdę bo już po 24.

Ale się dzisiaj opaliłam ,siedziałam chwilę na słoneczku co by trochę nóżki opalić.Po wyjściu spod prysznica zauważyłam że od kolan do kostek mam 2 czerwone smugi,a boki i tyły nóg blade.
Nogi zawsze opalały mi się na brązowo a tu zonk buraczek Ale to wygląda

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-03, 23:25   #547
paulinaizabela
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2

Cytat:
Babku chyba z tego co pamiętam miała napisać ale jutro znaczy się dzisiaj tak naprawdę bo już po 24.

Ale się dzisiaj opaliłam ,siedziałam chwilę na słoneczku co by trochę nóżki opalić.Po wyjściu spod prysznica zauważyłam że od kolan do kostek mam 2 czerwone smugi,a boki i tyły nóg blade.
Nogi zawsze opalały mi się na brązowo a tu zonk buraczek Ale to wygląda
Jutro ginowi zaprezentujesz
Fajny dzień miałaś

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-03, 23:36   #548
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Jutro ginowi zaprezentujesz
Fajny dzień miałaś

Jeszcze mnie opieprzy sobie pomyśli pewnie o mnie he he

No każdemu życzę takiego miłego i leniwego dnia.Odpoczęłam

---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ----------

Nie chce mi się spać,ale trzeba jakoś wyglądać rano więc

Dobranoc

I jakbym rano nie zdążyła wpaść to

lineczka ,pepper
za wizyty

Rybko 12.07 mam tylko wizytę bez usg

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-04, 06:13   #549
Azealia
Raczkowanie

Dot.: Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI

Hej

Wczoraj zaczęłam Was nadrabiać gaduliska jedne! Ale odpadłam chyba po 3 stronie.. Wybyłyśmy z Mamą do Krakowskiej i oczywiście babcia wpadła w szał.
Wyszłyśmy z wielką siatą ze smyka i h&m a kupiłyśmy:
- 5pak body 68r.
- body r. 74
- pajacyk r. 62
- 2pak rajstopek 56/62
-2pak pół śpioszków 62
- 1 parę skarpetek
a w h&m:
- 2 tuniko sukienki
- czapeczkę
- 2 pak skarpet mum & dad <3 me

Jak ogarnę system przed pracą to Wam obcykam zdjęcie, bo wszystko jest na dziewczynkę w fioletach i różach. Upatrzyłam w zarze boskie trampeczki brązowe ze złotymi ćwiekami ale nie wiem jaką Ninu będzie miała stópkę, najmniejszy był 19 ale jak kojarzę to taki r. miała moja chrześnica jak miała ok roczku, a u Nas roczek wpadnie w grudniu to byłoby szkoda żeby się butki zmarnowały, bo są świetne, więc może jak trafię jeszcze to kupię ok r. 21 żeby były na następną wiosnę po roczku.

Cieszę się z kolejnych udanych wizyt
Anoula super że podejrzałaś Maleństwo no i jeszcze lepiej że nadal jest dziewczynką Prawie 180g? O raany Ciekawe czy gin powie ile Nasza waży na kolejnej wizycie, bo ostatnio jeszcze jej nie ważył w 14t6d.

Domi przykre strasznie to co piszesz o TŻcie i podziwiam, że tak się z tym trzymasz, ja nie wiem jak bym się zachowała. TŻt nigdy na mnie głosu nie podniósł więc gdyby zadzwonił do mnie z pretensjami że mam naruchać kase w momencie kiedy nie pracuję i to z krzykiem, to chyba by dostał po twarzy.
Stary 2013-07-04, 06:36   #550
lineczka1989
Zakorzenienie

dzień dobry

śniło mi się maleństwo że już z nami było, a ono 24 godz na dobę spało jadło nawet na śpiąco

zaczynam się chyba stresować wizytą
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 06:57   #551
nemosek
Zakorzenienie

Hejo

Ale u nas skwarek już

Czuję się jak przed jakimś egzaminem,te wszechobecny niepokój i adrenalinka

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Azealia Pokaż wiadomość
Hej

Wczoraj zaczęłam Was nadrabiać gaduliska jedne! Ale odpadłam chyba po 3 stronie.. Wybyłyśmy z Mamą do Krakowskiej i oczywiście babcia wpadła w szał.
Wyszłyśmy z wielką siatą ze smyka i h&m a kupiłyśmy:
- 5pak body 68r.
- body r. 74
- pajacyk r. 62
- 2pak rajstopek 56/62
-2pak pół śpioszków 62
- 1 parę skarpetek
a w h&m:
- 2 tuniko sukienki
- czapeczkę
- 2 pak skarpet mum & dad <3 me

Jak ogarnę system przed pracą to Wam obcykam zdjęcie, bo wszystko jest na dziewczynkę w fioletach i różach. Upatrzyłam w zarze boskie trampeczki brązowe ze złotymi ćwiekami ale nie wiem jaką Ninu będzie miała stópkę, najmniejszy był 19 ale jak kojarzę to taki r. miała moja chrześnica jak miała ok roczku, a u Nas roczek wpadnie w grudniu to byłoby szkoda żeby się butki zmarnowały, bo są świetne, więc może jak trafię jeszcze to kupię ok r. 21 żeby były na następną wiosnę po roczku.

Cieszę się z kolejnych udanych wizyt
Anoula super że podejrzałaś Maleństwo no i jeszcze lepiej że nadal jest dziewczynką Prawie 180g? O raany Ciekawe czy gin powie ile Nasza waży na kolejnej wizycie, bo ostatnio jeszcze jej nie ważył w 14t6d.
O tak fotka mile widziana

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
dzień dobry

śniło mi się maleństwo że już z nami było, a ono 24 godz na dobę spało jadło nawet na śpiąco

zaczynam się chyba stresować wizytą
Mały śpioszek Oby tak na usg nie spało co by podglądnąć malucha

Nie przejmuj się mi też jest na 2 razy.Nerwy się tak jakby uaktywniły

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-04, 07:07   #552
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Hejo

Ale u nas skwarek już

Czuję się jak przed jakimś egzaminem,te wszechobecny niepokój i adrenalinka

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

O tak fotka mile widziana

Mały śpioszek Oby tak na usg nie spało co by podglądnąć malucha

Nie przejmuj się mi też jest na 2 razy.Nerwy się tak jakby uaktywniły
Moje dziecie jest strasznie zlosliwe i wstydliwe jezeli chodzi o podgladanie na usg bo nie chce rozkladac nozek :P

Dziewczyny czy Wy tez macie problem z depilacja bikini, ze brzuch Wam przeszkadza?:P

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-04, 07:11   #553
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Moje dziecie jest strasznie zlosliwe i wstydliwe jezeli chodzi o podgladanie na usg bo nie chce rozkladac nozek :P

Dziewczyny czy Wy tez macie problem z depilacja bikini, ze brzuch Wam przeszkadza?:P

No wczoraj już miałam lekki ale tragedii jeszcze nie ma

Chyba powinnam zjeść coś słodkiego na rozruszanie nie?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-04, 07:11   #554
Azealia
Raczkowanie

Nemosek bo Ty chyba dzisiaj wizytujesz?

Lineczko ja nie mam jeszcze takiego brzuszka żeby mi to utrudniał, ale np nie podniosę nogi do brzucha zgiętej bo mnie blokuje :P

A mój Dzieć wstydzi się chyba Tatusia Wczoraj jak brałąm prysznic to kręciła się aż miło, wyszłam szybko żeby się położyć żeby Mążul mógł poczuć a tu cisza... Po 10 minutach zabrał rękę a tu puk puk, więc ja mu znów dawaj rękę w to miejsce i znowu cisza... Tak się powtarzało kilka razy. A jak ja przykładam dłoń to od razu daje popis... Uparta baba
Stary 2013-07-04, 07:13   #555
lineczka1989
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Ma

Cytat:
No wczoraj już miałam lekki ale tragedii jeszcze nie ma

Chyba powinnam zjeść coś słodkiego na rozruszanie nie?
Mi slodkie nic nie pomoglo na ostatniej wizycie i batona zjadlam i pilam sok i nic

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-04, 07:16   #556
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Nemosek bo Ty chyba dzisiaj wizytujesz?

Lineczko ja nie mam jeszcze takiego brzuszka żeby mi to utrudniał, ale np nie podniosę nogi do brzucha zgiętej bo mnie blokuje :P

A mój Dzieć wstydzi się chyba Tatusia Wczoraj jak brałąm prysznic to kręciła się aż miło, wyszłam szybko żeby się położyć żeby Mążul mógł poczuć a tu cisza... Po 10 minutach zabrał rękę a tu puk puk, więc ja mu znów dawaj rękę w to miejsce i znowu cisza... Tak się powtarzało kilka razy. A jak ja przykładam dłoń to od razu daje popis... Uparta baba
Tak między innymi ja,godzina "0" wybiła

Ja jak przyłożę rękę to czasem poczuję,ale jak mężul to niet.Wystawia go na próbę.Także na razie tatuś poszedł w odstawkę

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Cytat:
Mi slodkie nic nie pomoglo na ostatniej wizycie i batona zjadlam i pilam sok i nic

Jeszcze może coli spróbuję w takim razie

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-04, 07:18   #557
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255

Dziewczyny jesteście kochane, bardzo dziękuje za trzymanie kciuków, i za gratulacje A tak się bałam ale przeczucie miałam, że będzie córka, bo mnie mdli ciągle, a z synami tak nie miałam i przeczucie się spełniło, moja wymarzona córeńka
Mój TŻ wczoraj już załatwił pierwsze cuszki narwaniec Ale nieby do porodu tyle czasu a to minie zanim się wszytskie obejrzemy
Stary 2013-07-04, 07:22   #558
nemosek
Zakorzenienie

Wink Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Miłego dzionka
Odezwę się pewnie wieczorkiem

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-04, 07:23   #559
Azealia
Raczkowanie

Nemosek to ja pod ręką czuję codziennie rano jak się budzę, w ciągu dnia jakbym na chwilę się położyła to tak samo zaraz stuka i puka i to wyraźnie, no ale przy Tatusiu się krępuje
Stary 2013-07-04, 07:31   #560
lineczka1989
Zakorzenienie

Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c

Mnie tez kopie a jak poloze reke to przestaje, zabiore reke to znowu
Ale wczoraj tatusia porzadnie skopala i TZ wniebowziety

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-04, 07:42   #561
peppermint patty
Rozeznanie

Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV

Alez mi sie wczoraj milo zrobilo,robilismy z malzem zakupy wieczorem i mowie,ze jeszcze sobie mala cole wezme,zeby machnac przed usg kilka lyczkow na pobudZenia dZidziusia...a ze cola ma teraz te napisy,na brzegu stAla butelka z imieniem meza to chwycilam.na co slysze "ja tez,ja tez".no i widze,ze grzebie,grzebie,grZebie i wyciagnal butelke "TATA"niby nic takiego,drobiazg,a w srodku tak milo mi sie zrobilo

Dlugo dzis do tej wizyty,ale licze ze sZybko zleci w pracy do 14-15,pozniej musZe sie ogarnac przed wyjazdem,spakowac siebie,psa i pewnie meza,wiec moment Leci do 18,a po 18 musimy ruszyc do lekarza,bo to drugi koniec miasta...

Alez mam dzis ochote na drozdzowke,taka slodka,z kruszonka,a to taka bomba kcal....ale nie wiem czy sobie swieta dZis nie zrobie

peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 07:47   #562
lineczka1989
Zakorzenienie

Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c

Moze i ja cole lykne przed wizyta? Z tym ze teraz staram sie nie pic gazowanych napoi, poza tym to i nie bardzo mam chec ehh

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-04, 07:51   #563
Kathrin Von Hexe
Raczkowanie

Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2

Cytat:
Moze i ja cole lykne przed wizyta? Z tym ze teraz staram sie nie pic gazowanych napoi, poza tym to i nie bardzo mam chec ehh

Mi lekarz mówił żeby przed usg wypić przynajmniej 0.5 litra picia i zjeść batona i się sprawdziło. Fikał i odbijał się i machał rączkami.
Stary 2013-07-04, 07:57   #564
issia88
Zakorzenienie

Dzień Doberek

Boziu, pogoda się robi, znowu będzie upalnie i nie do zniesienia
Kobicie w ciąży to nie dogodzi dla mnie te upały są straszna męczarnia :/ jeszcze ten katar....

Jadę dziś z mamą do Domu Małego Dziecka zawieźć rzeczy dla maluchów. Na weselu zamiast kwiatów prosiliśmy o rzeczy, które aktualnie Dom Dziecka potrzebuje lub pomoc finansową
Ech, już czuje strach. Jak patrzyłam wczoraj na ich "galerie" to Boziu, tam takie maluszki są, aż się płakać chce Nie rozumiem tych kobiet/ludzi, które oddają dzieciaczki do DD

3mam kciuki za dzisiejsze wizyty
i gratki za wczorajsze udane
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 07:57   #565
elena_100
Wtajemniczenie

cześć dziewczynki

witam się w nowym wątku, życzę udanych wizyt i spokojnych tygodni

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jesteście kochane, bardzo dziękuje za trzymanie kciuków, i za gratulacje A tak się bałam ale przeczucie miałam, że będzie córka, bo mnie mdli ciągle, a z synami tak nie miałam i przeczucie się spełniło, moja wymarzona córeńka
Mój TŻ wczoraj już załatwił pierwsze cuszki narwaniec Ale nieby do porodu tyle czasu a to minie zanim się wszytskie obejrzemy
To super gratuluję córeczki.

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
Alez mi sie wczoraj milo zrobilo,robilismy z malzem zakupy wieczorem i mowie,ze jeszcze sobie mala cole wezme,zeby machnac przed usg kilka lyczkow na pobudZenia dZidziusia...a ze cola ma teraz te napisy,na brzegu stAla butelka z imieniem meza to chwycilam.na co slysze "ja tez,ja tez".no i widze,ze grzebie,grzebie,grZebie i wyciagnal butelke "TATA"niby nic takiego,drobiazg,a w srodku tak milo mi sie zrobilo

Dlugo dzis do tej wizyty,ale licze ze sZybko zleci w pracy do 14-15,pozniej musZe sie ogarnac przed wyjazdem,spakowac siebie,psa i pewnie meza,wiec moment Leci do 18,a po 18 musimy ruszyc do lekarza,bo to drugi koniec miasta...

Alez mam dzis ochote na drozdzowke,taka slodka,z kruszonka,a to taka bomba kcal....ale nie wiem czy sobie swieta dZis nie zrobie

No jasne, że miło.

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 08:04   #566
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathrin Von Hexe Pokaż wiadomość
Mi lekarz mówił żeby przed usg wypić przynajmniej 0.5 litra picia i zjeść batona i się sprawdziło. Fikał i odbijał się i machał rączkami.
ale tego picia to obojętnie jakiego czy coli? może wypróbuję tego sposobu chociaż nie wiem czy będę miała usg czy nie mała teraz kopie a potem pewnie pójdzie spać standardowo złośliwy dzieć
oho... czuje jak mi na pęcherz naciska

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-04, 08:06   #567
Azealia
Raczkowanie

Moja Glizda najbardziej fika po nektarynkach, ostatnio przed wizytą zjadła to się ją ledwo dało pomierzyć bo takie adhd

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-04, 08:10   #568
lineczka1989
Zakorzenienie

moja po truskawkach i czereśniach

zapytałam TŻ co robimy w niedzielę, bo mamy pierwszą rocznicę ślubu, a ten do mnie że może samochód robimy- w sensie że części wymieniamy idealny sposób na spędzenie rocznicy

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-07-04 o 08:12
Stary 2013-07-04, 08:12   #569
Azealia
Raczkowanie

Nina i Nela lubią owoce ;P
Stary 2013-07-04, 08:13   #570
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Nina i Nela lubią owoce ;P
albo nie lubią i dlatego tak fikają

Nela 5/11/13
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości