Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 11 - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-11, 19:17   #541
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 11

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
ja się ostatnio dowiedziałam, ze ł w języki e polskim to nowa sprawa,.dopiero za komuny weszło, i to nie od razu, l było poprawne
dlatego na filmach typu krzyżacy, potop itd jest l

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Znam pewną starszą osobę, która jak popiję to zaczyna mówić l zamiast ł, kiedyś myślałam, że ma wadę wymowy
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 20:00   #542
Devojce
Raczkowanie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 11

Cytat:
Napisane przez newmoongirl Pokaż wiadomość
Wymawiają dźwięczne 'h' jakby nie było dźwięcznym 'h', tylko 'ch'
Nie słychać różnicy między tym w słowie 'herbata', a tym w wyrazie 'chusteczka'. Tak mi się przynajmniej wydaje .
Z tym się zgodzę
Ale na codzień nie słyszę różnicy między osobami ze wschodu i zachodu, które znam. Bardziej mogę poznać skąd dana osoba jest, na podstawie tego jakich słów używa ( charakterystycznych dla danego regionu).
Pamiętam moje zdziwienie, jak pierwszy raz przyjechałam do Poznania i na dworcu w kiosku kobieta tak zaciągała, że szok Pomyślałam, że tam większość tak, ale już potem nikogo nie spotkałam z taką wymową

Dziwi mnie jeżdżenie obok siebie na rowerze na wąskiej ścieżce. Jeden gościu mało co na mnie nie wpadł jadąc obok swojej koleżanki/ dziewczyny bez trzymanki i do tego dosyć szybko, jechał na środku i nic sobie nie pomyślał, że z naprzeciwka ktoś inny jedzie. Ścieżka leśna, w takim miejscu, że nawet nie miałam jak na bok zjechać . Chwilę później inna rodzinka to samo, całą grupką jechała obok siebie dosyć szybko i na zakręcie mało co na siebie nie wpadliśmy, ale zwolniłam przed do minimum ...

Edytowane przez Devojce
Czas edycji: 2013-08-11 o 20:05
Devojce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 20:16   #543
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Byłam dzisiaj na wsi sprzątać, a potem u jakiejś rodziny, która WIEDZIAŁA, że przyjeżdżamy, bo pytaliśmy, czy mała nie potrzebuje roweru, bo mamy całkiem dobry jeden (taki średni, ani mały ani duży) i możemy go oddać.
Powiedzieli że chcą
przyjeżdżamy (specjalnie jechaliśmy te 30 km do nich) dajemy rower. A oni... nic.
Ani dziękuję ani pocałuj mnie w dupę. Myślałam, że przynajmniej nie wiem, ciasto jakieś upieką, skoro biedni, herbatę zrobią - nic. nawet nas do środka nie zaprosili, a jak zapytałam, czy mogę wejść umyć ręce, to z łaską się zgodzili... Potem nas jednak wpuścili na kawę, jak ciotka stwierdziła, że napiła by się czegoś, bo cały dzień na wsi robiła. Zrobili w najmniejszych szklankach jakie mieli chyba, ja dostałam pół szklanki soku jakiegoś domowego rozcieńczonego z wodą.. A syf to mieli okropny. Wszystko się tak lepiło od brudu, że brzydziłam się pić i dotykać stołu. Jak tylko wypiłyśmy wyprowadzili nas na dwór (czyli jakieś 20 minut) z tekstem "odprowadzimy was do samochodu".

Już nigdy nic im nie dam, wolę oddać komuś obcemu, niż nawet nie usłyszeć ludzkiego "dziękuję".

Żeby nie było - nie oczekuję, że będą mnie całować po stopach i dziękować na kolanach, ale nie obraziłabym się, gdyby nas zaprosili na kawałek ciasta i herbatę.
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 20:22   #544
lapida
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez saane Pokaż wiadomość
Dziwi mnie, że mnóstwo osób na technicznym skarży się, że w mobilnej aplikacji nie widać zdjęć, a tam ani widu, ani słychu wyjaśnień

dziwi mnie zachowanie moich znajomych, którzy muszą pracować w weekend i dzwonią do mnie o 7:00 z jakąś pierdołą i podsumowują wszystko hasłem: "Przecież w tygodniu wstajesz o wiele wcześniej, więc o co ci chodzi?!"

O to, że chciałabym się wyspać, baranie jeden..

Albo mój tż, który podczas zakupów kupuje sobie jakieś przysmaki i mówi z przekąsem: "Kupię sobie, ale i tak ktoś mi to wszystko zje...". I później jedzie taki do pracy, a pyszne jedzonko zostawia na wierzchu :/

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

A, i jeszcze dziwi mnie nasz pan listonosz.

Myśli, że to mnie i mojemu tżtowi robi na złość, nie przynosząc przesyłek.

Okazało się, że podobno dostałam 3 awiza. Troszkę niewidzialne, bo skrzynka pusta, przesyłka wróciła do nadawcy.
Wysłano po raz drugi, poprosiłam nadawcę o numer przesylki poleconej.
Wpisałam na stronie poczty, wyskoczyło mi, że przesyłka została... awizowana.
W skrzynce pusto.
Odebrałam na poczcie.

Dlaczego taki cyrk? Bo ośmieliłam się napisać skargę na pracownicę poczty, podpisując się imieniem i nazwiskiem.

Czy ten listonosz mysli, że robi mi na złość? Że skoro jedną skargę napisałam, to druga to jest powyżej moim możliwości?

Edytowane przez lapida
Czas edycji: 2013-08-11 o 20:24
lapida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 20:24   #545
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Dziwi mnie, po raz setny, zachowanie właścicieli psów.
Wyskoczyłam na chwilę na rower - ścieżką rowerową w lesie. Zostałam draśnięta w łydkę przez psa - biegał luzem, zobaczył rower i puścił się biegiem, za mną ku uciesze właścicieli. Zjechali mnie od góry do dołu, że co ja sobie wyobrażam (!), jechać rowerem w lesie (!) po ścieżce rowerowej (!), przecież tu psy biegają (!!!)

2015: 70
2016: 67

kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 20:34   #546
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lapida Pokaż wiadomość

Okazało się, że podobno dostałam 3 awiza. Troszkę niewidzialne, bo skrzynka pusta, przesyłka wróciła do nadawcy.
W skrzynce pusto.

Dlaczego taki cyrk? Bo ośmieliłam się napisać skargę na pracownicę poczty, podpisując się imieniem i nazwiskiem.

Czy ten listonosz mysli, że robi mi na złość? Że skoro jedną skargę napisałam, to druga to jest powyżej moim możliwości?

Masakra Jak widać mentalność tych ludzi zatrzymała się w PRL, ja bym im cisnęła skargę po skardze, łącznie ze skargą za niedostarczenie przesyłki.

Dziwi mnie wrzucanie zdjęcia na znany portal społecznościowy, np. zdjęcie na kanapie, w pokoju, przed jakimś miejscem, które może być wszędzie i podpis - Denmark 2013, Sopot 2013 itd. Żeby jeszcze te zdjęcia się czymś wyróżniały

Po drugie dziwi mnie picie alkoholu w pociągu Dziś wracałam z takimi agentami, co ciekawe, byli 30+. Wydawali się kulturalni i tylko dlatego, że jechałam z nimi sama, nic nie mówiłam (choć w stresie jechałam całą drogę). Gdyby nie skończyli na jednym piwie (przy akompaniamencie mlasków i innych obrzydliwych odgłosów) na pewno zmieniłabym miejsce (choć miejsc było jak na lekarstwo).

Dziwi mnie narzekanie na Polskę. Ostatnio czytałam jedną relację z eurotripu za pomocą biletu interrail i chłopak ocenił Mediolan na 7, Berlin 9, a Warszawę... na 5-6! Dobre sobie. Czyżby zachłyśnięcie "zachodem"?

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Cytat:
Napisane przez kawa_zmlekiem Pokaż wiadomość
Dziwi mnie, po raz setny, zachowanie właścicieli psów.
Wyskoczyłam na chwilę na rower - ścieżką rowerową w lesie. Zostałam draśnięta w łydkę przez psa - biegał luzem, zobaczył rower i puścił się biegiem, za mną ku uciesze właścicieli. Zjechali mnie od góry do dołu, że co ja sobie wyobrażam (!), jechać rowerem w lesie (!) po ścieżce rowerowej (!), przecież tu psy biegają (!!!)
Powinnaś to zgłosić.
Mnie też zawsze zadziwia i wku***a, jak jadę rowerem, idzie sobie pańcia z psinką, a psinka drze się na mnie i zaczyna biec za rowerem Za to za draśnięcie w łydkę na pewno by odpowiedzieli, tego bym nie odpuściła.
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 20:39   #547
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Sprawa w toku. Mam dobry kontakt ze strażnikami leśnymi

2015: 70
2016: 67

kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-11, 20:43   #548
Duszaniola
Wtajemniczenie

Byłam dzisiaj w parku i matka pozwoliła kilkuletniemu dziecku sikać totalnie na widoku. Rozumiem, że to dziecko, nie utrzyma siku, ale parę kroków dalej było mnóstwo krzaków i drzew, za którymi można się było schować. Strasznie mnie to dziwi, jakbym miała dziecko, to bym nie chciała, żeby sikało na oczach całego placu zabaw, jak można odejść kawałeczek dalej.

Duszaniola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 20:51   #549
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Duszaniola Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj w parku i matka pozwoliła kilkuletniemu dziecku sikać totalnie na widoku. Rozumiem, że to dziecko, nie utrzyma siku, ale parę kroków dalej było mnóstwo krzaków i drzew, za którymi można się było schować. Strasznie mnie to dziwi, jakbym miała dziecko, to bym nie chciała, żeby sikało na oczach całego placu zabaw, jak można odejść kawałeczek dalej.
Przestań dzieci mogą robić to wszędzie! to tylko dzieci
chwast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 20:53   #550
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 21:01   #551
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Powiem szczerze - rzadko chodzę do publicznych toalet bo nie lubię, ale za każdym razem nie mogę wyjść z podziwu jak bardzo można usyfić klozet i zamykając drzwi w poszukiwaniu innego staram się wyobrazić CO trzeba zrobić by tak to wyglądało

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-11, 21:05   #552
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Treść usunięta
Mnie też to wkurza nieźle. Jak jestem gdzieś poza domem to bardzo uważam albo korzystam z płatnych toalet - zazwyczaj jest czyściej (choć zależy, gdzie).
Stary 2013-08-11, 21:09   #553
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 21:13   #554
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
Dziwi mnie narzekanie na Polskę. Ostatnio czytałam jedną relację z eurotripu za pomocą biletu interrail i chłopak ocenił Mediolan na 7, Berlin 9, a Warszawę... na 5-6! Dobre sobie. Czyżby zachłyśnięcie "zachodem"?
Mnie się też Warszawa nie podoba, oceniłabym właśnie na 5-6, więcej na pewno nie, o ja okropna, przepelniona zachodem, mam się biczować?
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 21:14   #555
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:

W skrzynce pusto.
Odebrałam na poczcie.

Ludzie są dziwni. Chyba nie pozostało Ci nic innego, jak napisać kolejną skargę. Mam nadzieję, że po kolejnej poprawi się już jakoś usług poczty.
Stary 2013-08-11, 21:30   #556
lapida
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Ludzie są dziwni. Chyba nie pozostało Ci nic innego, jak napisać kolejną skargę. Mam nadzieję, że po kolejnej poprawi się już jakoś usług poczty.
no oczywiście, że druga skarga pójdzie

póki co pozostało mi prosić o przesyłanie WSZYSTKIEGO listami poleconymi i proszenie o podanie numeru przesyłki.

Tylko kto zwróci nadawcy kasę za podwójną wysyłkę? Bez sensu, bo też nie udowodnię, że tych awizo nie miałam. Czy jest może jakiś sposób?
Stary 2013-08-11, 21:31   #557
201708160922
Konto usunięte

Temat psów niesamowicie mi podnosi ciśnienie.

lapida, przeprowadź się do mnie. Nam też nie przynoszono korespondencji (mieszkamy na 4. piętrze, bez windy, to chyba logiczne, że listonosz nie będzie wchodził, prawda? jeszcze się zmęczy), mieliśmy również inne problemy. Napisałam pismo, porozmawiałam z kierownikiem poczty, od tamtej pory jakość usług bez zarzutu (a było to ponad rok temu).
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 21:33   #558
lapida
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Temat psów niesamowicie mi podnosi ciśnienie.

lapida, przeprowadź się do mnie. Nam też nie przynoszono korespondencji (mieszkamy na 4. piętrze, bez windy, to chyba logiczne, że listonosz nie będzie wchodził, prawda? jeszcze się zmęczy), mieliśmy również inne problemy. Napisałam pismo, porozmawiałam z kierownikiem poczty, od tamtej pory jakość usług bez zarzutu (a było to ponad rok temu).
Jeszcze powiedz, że we Wrocławiu, to padnę

bo czwarte piętro bez windy się zgadza
Stary 2013-08-11, 21:34   #559
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
Mnie się też Warszawa nie podoba, oceniłabym właśnie na 5-6, więcej na pewno nie, o ja okropna, przepelniona zachodem, mam się biczować?
Pisałam o moich odczuciach dot. względnie obiektywnej relacji tego chłopaka. Chłopak był w kilku miastach i pod kątem turystycznym ocenił Warszawę na 5-6, m. in. jeśli chodzi o ceny, komfort podróżowania między zabytkami, bezpieczeństwo, wreszcie same zabytki i historię (w ogóle jak sobie myślę o tym Mediolanie to chce mi się śmiać). W porównaniu z 9 Berlina i 7 Mediolanu to ja wybucham śmiechem, ze szczególnym podkreśleniem na cudowne Milano.
Ty sobie możesz lubić co chcesz, możesz się biczować, cokolwiek Ale tak szczerze, co Ci się nie podoba pod kątem turystycznym?

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Cytat:
Treść usunięta
Szczególnie widać to na starych dworcach.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-11, 21:50   #560
saane
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 11

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
Pisałam o moich odczuciach dot. względnie obiektywnej relacji tego chłopaka. Chłopak był w kilku miastach i pod kątem turystycznym ocenił Warszawę na 5-6, m. in. jeśli chodzi o ceny, komfort podróżowania między zabytkami, bezpieczeństwo, wreszcie same zabytki i historię (w ogóle jak sobie myślę o tym Mediolanie to chce mi się śmiać). W porównaniu z 9 Berlina i 7 Mediolanu to ja wybucham śmiechem, ze szczególnym podkreśleniem na cudowne Milano.
Ty sobie możesz lubić co chcesz, możesz się biczować, cokolwiek Ale tak szczerze, co Ci się nie podoba pod kątem turystycznym?

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Szczególnie widać to na starych dworcach.
Pod względem połączeń, dałabym Warszawie 10

Nie odkładaj niczego na później!...

...bo później też Ci się nie będzie chciało

130/1000
saane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 21:51   #561
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość
Moje doswiadczenie jest takie, ze Polacy sobie świetnie radzą
Nawet z silnym akcentem i nie idealną wymową (coś na ten temat wiem, bo słyszę jak mówię ) mozna ich w większości zrozumieć.
O wiele większy problem jest z imigrantami z Indii czy niektórych krajów Afryki.
Miałam znajomą Hinduskę, która zamias 'łej' mówiła 'weee' itd. Jedynie co to ratowała ją gestykulacja. A słownictwo miała bogate a i znajomość gramatyki całkiem całkiem
Gadałam z jakimiś Hindusami raz i jednego w ogóle nie mogłam zrozumieć, nie byłam pewna, czy to w ogóle po angielsku jest

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 21:53   #562
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Jeszcze powiedz, że we Wrocławiu, to padnę

bo czwarte piętro bez windy się zgadza
Nie, kilkaset kilometrów na południe.

I już znam powód, za daleko i za ciężko, zwłaszcza w upały A tak serio, to wk.ur.wia mnie takie lekceważące podejście do pracy.

I jeszcze jedno: potem listonosz mnie przepraszał, gdy miał okazję mnie osobiście spotkać

Edytowane przez 201708160922
Czas edycji: 2013-08-11 o 21:55
Stary 2013-08-11, 21:56   #563
201607231707
Konto usunięte

Aaaa, myślałam, że to ogólny foch na to, że komuś się polskie miasto nie podoba i się zachłysnał zachodem, ćwok jeden (no słyszalam juz podobne oburzenia) Zwracam honor ^^
Hm, mnie się ogólnie miasto nie podoba (takie jakieś... szare, przeciętne, nie zachwyca mnie), pod względem historycznym, to tylko to, że znajomi urządzili wyprawę spod znaku powstania i drugiej wojny, więc generalnie nie moje klimaty, wynudziłam się za wszystkie czasy Ceny - wiadomo, w dużych miastach na cuda-niewidy pod tym względem nie liczę. Na jazdę po W-wie marudziłam aż nie pojechałam do Bukaresztu - Jezusicku, do dziś mnie trząsa, nigdy więcej nie będę tam auta prowadzić Pod tym względem doceniam Warszawę na pewno
Stary 2013-08-11, 21:58   #564
lapida
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie, kilkaset kilometrów na południe.

I już znam powód, za daleko i za ciężko, zwłaszcza w upały A tak serio, to wk.ur.wia mnie takie lekceważące podejście do pracy.

I jeszcze jedno: potem listonosz mnie przepraszał, gdy miał okazję mnie osobiście spotkać
no, a ja zdaję sobie sprawę, że niedawne urodziny stały się niewypałem nie z powodu, że nikt nie mnie lubi, nikt nie pamięta, tylko z powodu złośliwości listonosza..

Już pies lizał przesyłki polecone, ale zwykle dostawałam 5-10 kartek z życzeniami, a w tym roku... nic. i przekonana bylam, że wszyscy się zmowili i za coś są na mnie źli.
I co teraz? Mam dzwonić i pytac: 'Ej, nie wysyłałeś mi czasem kartki na urodziny?" ?
Stary 2013-08-11, 22:00   #565
CzarnyElf
Zakorzenienie

Mnie dziwi ze kogos dziwi akcent
Dziwi mnie tez ze niektorzy Polacy za wszelka cene chca ukryc swoj akcent.
Nasz akcent jest czescia Nas samych,kraju z ktorego pochodzimy. Ktoz to wie moze po wielu latach w obcym kraju i po calkowitym sie jego pozbyciu za nim zatesknimy?
Mowienie bez akcentu nie jest takie latwe.Jezeli ktos przyjechal do obcego kraju w wieku powiedzmy 20 lat pozbycie sie akcentu jest trudne.Zalezy od osobistych predyspozycji i wielu innych czynnikow.
Twardy akcent to nic zlego-sama taki mam( tak po 10 latach w obcym kraju)a spotykam sie raczej z b milym nastawieniem od tubylcow
Powiem wiecej,akcent mi pomaga w pracy w rozluznieniu sresujacej atmosfery,pomaga rowniez w relacjach towarzyskich
Jest wiele plusow
Wczoraj bylam na zakupach i znowu wzieli mnie za turystke.Gadalam z kasjerka i z pakowaczem chyba z 10 min.
Ostatnio w pracy podawalam pacjentowi lek.Pacjent stwierdzil:O wymowilas ta nazwe tak jak my tutaj.Ja na to: To moze powinnam zaczac bardziej pracowac nad calkowitym pozbyciem sie mojego akcentu?Pacjent:Nie!Nigdy nie trac swojego akcentu.On czyni Cie wyjatkowa.Uwielbiam Twoj akcent
Druga sytuacja:
Przyjmujemy pacjentke:kryzysowa sytuacja,mysli samobojcze,przeklina na policjantow,nie chce byc przyjeta do osrodka.Zaczynam swoja gadke objasniajac dlaczego tutaj jest itp regulaminowe sprawy.W momencie gdy pacjentka slyszy moj akcent zmienia jej sie ton i usmiecha sie mowiac:O Boze,Twoj akcent jest piekny.Skad jestes?
I zaczynamy zupelnie inna gadke,uwaga pacjentki jest odwrocona,policjancji odchodza.

Edytowane przez CzarnyElf
Czas edycji: 2013-08-11 o 22:11
CzarnyElf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 22:07   #566
chwast
Zakorzenienie

wg mnie akcent to mają np rosjanie a nie polacy, polak może nauczyć się idealnie każdego języka i jeśli ktoś po x latach nadal nie umie to jest dla mnie leniwy ;P
Stary 2013-08-11, 22:10   #567
201607231707
Konto usunięte

Dla mnie też nasz akcent jest mało wyrazisty (Boru, maruda ze mnie okropna)
Stary 2013-08-11, 22:21   #568
asioollka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Duszaniola Pokaż wiadomość
Będąc we Władysławowie w tym roku widziałam chłopca, na oko jakieś 7 lat, który odszedł od rodziców i zaczął sikać na płot w przerwie między straganami na zatłoczonej ulicy. No myślałam, że umrę.

Be an advocate of joy, find your little heart's desire and follow it.
[/LEFT]

asioollka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 22:31   #569
201708160922
Konto usunięte

Rosyjski akcent jest cudny. W ogóle ich język ślicznie brzmi
Stary 2013-08-11, 22:44   #570
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Rosyjski akcent jest cudny. W ogóle ich język ślicznie brzmi
fakt
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości