|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#541 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 11
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#542 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 11
Cytat:
![]() Ale na codzień nie słyszę różnicy między osobami ze wschodu i zachodu, które znam. Bardziej mogę poznać skąd dana osoba jest, na podstawie tego jakich słów używa ( charakterystycznych dla danego regionu). Pamiętam moje zdziwienie, jak pierwszy raz przyjechałam do Poznania i na dworcu w kiosku kobieta tak zaciągała, że szok ![]() ![]() Dziwi mnie jeżdżenie obok siebie na rowerze na wąskiej ścieżce. Jeden gościu mało co na mnie nie wpadł jadąc obok swojej koleżanki/ dziewczyny bez trzymanki i do tego dosyć szybko, jechał na środku i nic sobie nie pomyślał, że z naprzeciwka ktoś inny jedzie. Ścieżka leśna, w takim miejscu, że nawet nie miałam jak na bok zjechać . Chwilę później inna rodzinka to samo, całą grupką jechała obok siebie dosyć szybko i na zakręcie mało co na siebie nie wpadliśmy, ale zwolniłam przed do minimum ... Edytowane przez Devojce Czas edycji: 2013-08-11 o 20:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#543 |
Konto usunięte
|
Byłam dzisiaj na wsi sprzątać, a potem u jakiejś rodziny, która WIEDZIAŁA, że przyjeżdżamy, bo pytaliśmy, czy mała nie potrzebuje roweru, bo mamy całkiem dobry jeden (taki średni, ani mały ani duży) i możemy go oddać.
Powiedzieli że chcą przyjeżdżamy (specjalnie jechaliśmy te 30 km do nich) dajemy rower. A oni... nic. Ani dziękuję ani pocałuj mnie w dupę. Myślałam, że przynajmniej nie wiem, ciasto jakieś upieką, skoro biedni, herbatę zrobią - nic. nawet nas do środka nie zaprosili, a jak zapytałam, czy mogę wejść umyć ręce, to z łaską się zgodzili... Potem nas jednak wpuścili na kawę, jak ciotka stwierdziła, że napiła by się czegoś, bo cały dzień na wsi robiła. Zrobili w najmniejszych szklankach jakie mieli chyba, ja dostałam pół szklanki soku jakiegoś domowego rozcieńczonego z wodą.. A syf to mieli okropny. Wszystko się tak lepiło od brudu, że brzydziłam się pić i dotykać stołu. Jak tylko wypiłyśmy wyprowadzili nas na dwór (czyli jakieś 20 minut) z tekstem "odprowadzimy was do samochodu". Już nigdy nic im nie dam, wolę oddać komuś obcemu, niż nawet nie usłyszeć ludzkiego "dziękuję". Żeby nie było - nie oczekuję, że będą mnie całować po stopach i dziękować na kolanach, ale nie obraziłabym się, gdyby nas zaprosili na kawałek ciasta i herbatę. |
![]() ![]() |
![]() |
#544 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O to, że chciałabym się wyspać, baranie jeden.. Albo mój tż, który podczas zakupów kupuje sobie jakieś przysmaki i mówi z przekąsem: "Kupię sobie, ale i tak ktoś mi to wszystko zje...". I później jedzie taki do pracy, a pyszne jedzonko zostawia na wierzchu :/ ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- A, i jeszcze dziwi mnie nasz pan listonosz. Myśli, że to mnie i mojemu tżtowi robi na złość, nie przynosząc przesyłek. Okazało się, że podobno dostałam 3 awiza. Troszkę niewidzialne, bo skrzynka pusta, przesyłka wróciła do nadawcy. Wysłano po raz drugi, poprosiłam nadawcę o numer przesylki poleconej. Wpisałam na stronie poczty, wyskoczyło mi, że przesyłka została... awizowana. W skrzynce pusto. Odebrałam na poczcie. Dlaczego taki cyrk? Bo ośmieliłam się napisać skargę na pracownicę poczty, podpisując się imieniem i nazwiskiem. Czy ten listonosz mysli, że robi mi na złość? Że skoro jedną skargę napisałam, to druga to jest powyżej moim możliwości? ![]()
Za wolność naszą i Waszą! 11.11.2013 Edytowane przez lapida Czas edycji: 2013-08-11 o 20:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#545 |
damn good coffee
|
Dziwi mnie, po raz setny, zachowanie właścicieli psów.
Wyskoczyłam na chwilę na rower - ścieżką rowerową w lesie. Zostałam draśnięta w łydkę przez psa - biegał luzem, zobaczył rower i puścił się biegiem, za mną ku uciesze właścicieli. Zjechali mnie od góry do dołu, że co ja sobie wyobrażam (!), jechać rowerem w lesie (!) po ścieżce rowerowej (!), przecież tu psy biegają (!!!) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#546 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Masakra ![]() Dziwi mnie wrzucanie zdjęcia na znany portal społecznościowy, np. zdjęcie na kanapie, w pokoju, przed jakimś miejscem, które może być wszędzie i podpis - Denmark 2013, Sopot 2013 itd. Żeby jeszcze te zdjęcia się czymś wyróżniały ![]() Po drugie dziwi mnie picie alkoholu w pociągu ![]() Dziwi mnie narzekanie na Polskę. Ostatnio czytałam jedną relację z eurotripu za pomocą biletu interrail i chłopak ocenił Mediolan na 7, Berlin 9, a Warszawę... na 5-6! Dobre sobie. Czyżby zachłyśnięcie "zachodem"? ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
Mnie też zawsze zadziwia i wku***a, jak jadę rowerem, idzie sobie pańcia z psinką, a psinka drze się na mnie i zaczyna biec za rowerem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#547 |
damn good coffee
|
Sprawa w toku. Mam dobry kontakt ze strażnikami leśnymi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#548 |
Wtajemniczenie
|
Byłam dzisiaj w parku i matka pozwoliła kilkuletniemu dziecku sikać totalnie na widoku. Rozumiem, że to dziecko, nie utrzyma siku, ale parę kroków dalej było mnóstwo krzaków i drzew, za którymi można się było schować. Strasznie mnie to dziwi, jakbym miała dziecko, to bym nie chciała, żeby sikało na oczach całego placu zabaw, jak można odejść kawałeczek dalej.
#549 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#550 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#551 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#552 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#553 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#554 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#555 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() |
#556 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() póki co pozostało mi prosić o przesyłanie WSZYSTKIEGO listami poleconymi i proszenie o podanie numeru przesyłki. Tylko kto zwróci nadawcy kasę za podwójną wysyłkę? Bez sensu, bo też nie udowodnię, że tych awizo nie miałam. Czy jest może jakiś sposób?
![]() |
#557 |
Konto usunięte
|
Temat psów niesamowicie mi podnosi ciśnienie.
lapida, przeprowadź się do mnie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#558 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() bo czwarte piętro bez windy się zgadza ![]()
![]() |
#559 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ty sobie możesz lubić co chcesz, możesz się biczować, cokolwiek ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Szczególnie widać to na starych dworcach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#560 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 11
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#561 | |
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#562 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
I już znam powód, za daleko i za ciężko, zwłaszcza w upały ![]() I jeszcze jedno: potem listonosz mnie przepraszał, gdy miał okazję mnie osobiście spotkać ![]() Edytowane przez 201708160922 Czas edycji: 2013-08-11 o 21:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#563 |
Konto usunięte
|
Aaaa, myślałam, że to ogólny foch na to, że komuś się polskie miasto nie podoba i się zachłysnał zachodem, ćwok jeden
![]() Hm, mnie się ogólnie miasto nie podoba (takie jakieś... szare, przeciętne, nie zachwyca mnie), pod względem historycznym, to tylko to, że znajomi urządzili wyprawę spod znaku powstania i drugiej wojny, więc generalnie nie moje klimaty, wynudziłam się za wszystkie czasy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#564 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Już pies lizał przesyłki polecone, ale zwykle dostawałam 5-10 kartek z życzeniami, a w tym roku... nic. ![]() I co teraz? Mam dzwonić i pytac: 'Ej, nie wysyłałeś mi czasem kartki na urodziny?" ?
![]() |
#565 |
Zakorzenienie
|
Mnie dziwi ze kogos dziwi akcent
![]() Dziwi mnie tez ze niektorzy Polacy za wszelka cene chca ukryc swoj akcent. Nasz akcent jest czescia Nas samych,kraju z ktorego pochodzimy. Ktoz to wie moze po wielu latach w obcym kraju i po calkowitym sie jego pozbyciu za nim zatesknimy? Mowienie bez akcentu nie jest takie latwe.Jezeli ktos przyjechal do obcego kraju w wieku powiedzmy 20 lat pozbycie sie akcentu jest trudne.Zalezy od osobistych predyspozycji i wielu innych czynnikow. Twardy akcent to nic zlego-sama taki mam( tak po 10 latach w obcym kraju)a spotykam sie raczej z b milym nastawieniem od tubylcow ![]() Powiem wiecej,akcent mi pomaga w pracy w rozluznieniu sresujacej atmosfery,pomaga rowniez w relacjach towarzyskich ![]() Jest wiele plusow ![]() Wczoraj bylam na zakupach i znowu wzieli mnie za turystke.Gadalam z kasjerka i z pakowaczem chyba z 10 min. Ostatnio w pracy podawalam pacjentowi lek.Pacjent stwierdzil:O wymowilas ta nazwe tak jak my tutaj.Ja na to: To moze powinnam zaczac bardziej pracowac nad calkowitym pozbyciem sie mojego akcentu?Pacjent:Nie!Nigdy nie trac swojego akcentu.On czyni Cie wyjatkowa.Uwielbiam Twoj akcent ![]() Druga sytuacja: Przyjmujemy pacjentke:kryzysowa sytuacja,mysli samobojcze,przeklina na policjantow,nie chce byc przyjeta do osrodka.Zaczynam swoja gadke objasniajac dlaczego tutaj jest itp regulaminowe sprawy.W momencie gdy pacjentka slyszy moj akcent zmienia jej sie ton i usmiecha sie mowiac:O Boze,Twoj akcent jest piekny.Skad jestes? I zaczynamy zupelnie inna gadke,uwaga pacjentki jest odwrocona,policjancji odchodza. ![]() Edytowane przez CzarnyElf Czas edycji: 2013-08-11 o 22:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#566 |
Zakorzenienie
|
wg mnie akcent to mają np rosjanie a nie polacy, polak może nauczyć się idealnie każdego języka i jeśli ktoś po x latach nadal nie umie to jest dla mnie leniwy ;P
|
![]() ![]() |
![]() |
#567 |
Konto usunięte
|
Dla mnie też nasz akcent jest mało wyrazisty (Boru, maruda ze mnie okropna)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#568 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#569 |
Konto usunięte
|
Rosyjski akcent jest cudny. W ogóle ich język ślicznie brzmi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#570 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:41.