|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
25 | 40,98% |
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
3 | 4,92% |
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
2 | 3,28% |
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
15 | 24,59% |
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
0 | 0% |
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
16 | 26,23% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#541 |
Rozeznanie
|
Odp: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014
Moja mama wczoraj zwariowała. Kupila w sh kurteczke różową z kapturkiem z uszkami. Jest sliczna. Powiedziala sama o sobie ze jest glupia ale nie mogla sie powstrzymac
![]() A przecież my nie znamy płci. Ach te babcie ![]() No więc moje dziecko ma pierwsze ubranko. Tylko jak to chłopiec to ja nie wiem heh |
![]() ![]() |
![]() |
#542 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
![]() Co do śpiworków to też kupię taki ciut cieńszy, bo przecież dziecko i tak będzie pewnie na spacerki jeździło w nim, a potem wielkim grubym kocu albo śpiworku do wózka. Dużo wózków (nie wiem jaki zamierzasz kupić) posiada takie w swojej ofercie i wg mnie są całkiem fajnym rozwiązaniem zamiast grubego koca, a dzidziuś jest fajnie opatulony. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#543 | |
Moderator
|
Odp: Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/I
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#544 | |
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - ma
Cytat:
Niestety ciaza robi spustosznie w organizmie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#545 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
![]() karolcia, side ![]() rossa ![]() ![]() kicia ![]() kate sliczny brzuszek i taki malutki ![]() teqiba wiesz juz kiedy wychodzisz ?? nadrabialam po lebkach i nic nie wiem ![]() amelka ladne wozki, tez mi sie takie podobaja ![]() Widzialam tez sliczne biale lozeczko, nie pamietam kto wstawil ale sie zakochalam ![]() ![]() ehh przykro mi, nie ma sprawiedliwosci na tym swiecie
![]() |
#546 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A my wczoraj zaczęlismy powoli wybierac imie dla naszego maluszka. I każdy ma oczywiście inne typy. Córcia sie upiera na Leona, mąz na Kacperka a mi sie bardzo podoba Nataniel lub Tymonek. Oj cięzko będzie wybrać. ![]() ![]() ![]() Miłego dnia dziewczyny!
![]() |
#547 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ciezkie wyzwanie przed wami ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#548 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() mam dziś drugi dzień wolny od pracy i już nie wiem co ze sobą robić ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- dziewczyny, macie jakąś tanią aptekę internetową, w której robicie zakupy?
![]() ![]() |
![]() |
#549 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zazdroszczę Wam zakupów ![]() ![]() Ja mam w czwartek wizytę u gina i dopiero mi kartę ciąży założy... Mogę prosić o dopisanie do listy ![]() Lutien - OM 19. lipca |
|
![]() ![]() |
![]() |
#550 |
Raczkowanie
|
Witam Was Ciężarówki!
Dziękuję za słowa wsparcia. Trochę lżej mi się zrobiło. Gratuluję udanych wizyt i Dzieciorków! ![]() Dzisiaj słonko świeci to trochę mi się deprecha cofnęła. Do tego postanowiłam się ładnie ubrać i być sexi ciężarówka więc przywdziałam: jegginsy z C&A(polecałam już je) + krótki żakiecik + tunika z Lidla (też polecam - 22 zł, 3 kolory do wyboru i będzie rosła ze mną więc warto) i czuję się jak człowiek a nie inkubator. Z fajnych bujaczków dla maluchów widziałam coś takiego u znajomej http://www.smyk.com/bright-starts-hu...t-niemowlaka-p Cena zabójcza ale może używane gdzieś tą. Fajna z tym sprawa, bo Dzieć się sam buja. ![]() Co do rozstępów - mam wiele po okresie dojrzewania i faktycznie bardzo zbladły więc nie przejmujcie się tak bardzo. Ważne, że walczycie. Mi się niestety nie chce, sił brak ![]() Uciekam bo popracować trzeba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#551 | ||
Moderator
|
Odp: Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/I
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzidzia wszystko wynagrodzi ![]() Co do apteki to ja w DOZ zamawiam i odbieram sobie zamowienie w swojej aptece. Czasem mozna tam trafic na fajne promocje ![]() A zdradzisz swoje imie i wiek do listy? No i termin porodu jak znasz mniej wiecej... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#552 |
Zadomowienie
|
Karolca, Side
![]() ![]() Rossa Super! Co za ulga. Ja dzisiaj zdycham dalej, kaszel mi tylko rwiący przyszedł. Noc - straszna. A miałam Wam wczoraj pisać, że w aptekach Ziko jest promocja -25% na produkty Palmer's i Mustela, gdyby ktoś miał jakieś plany zakupowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#553 | ||||
Zadomowienie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Dzisiaj miałam pobudke punkt 3:00 w nocy. Majka postanowiła pokazać mamie jak potrafi ładnie kopać ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#554 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#555 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Troche mi cięzko z tym ale wierze że jak sie urodzi maluszek to zmieni zdanie. Dla przykładu jak moja bratowa urodziła to moja córcia codziennie odwiedzała maluszka tak sie w nim zakochała i tak jest do tej pory, więc mam nadzieję że tak tez bedzie z braciszkiem. Tłumaczymy jej z mężem że nic sie nie zmieni jak będzie miała rodzeństwo że nadal będzie dla nas najwazniejsza. Kiedys powiedziała ze nie chce mieć siostry bo mała będzie w jej ciuchach chodziła i że potem na zdjęciach będzie widać. ![]() Troszke pózno się zdecydowalismy na drugie dziecko i teraz widze że o wiele lepiej jest jak pomiędzy rodzeństwem jest mała różnica wieku. Zobaczymy jak wyjdzie w praniu ![]()
![]() |
#556 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Piszecie o wózkach, ja chce kupić taki z dużą gondolą, chociaż mam świadomość, że zimy dziecko w niej nie spędzi bo nie będzie chciało leżeć, ale planuje wózek zostawić do kolejnego dziecka, więc chce być przygotowana na wszystko ![]() Łóżeczko chciałabym z drzewa bukowego-jest solidniejsze i twardsze od sosny, ale niestety większość łóżeczek jest sosnowych. Na all pełno gotowych zestawów z pościelą, musiałabym przeliczyć czy to się opłaca w ogóle, czy lepiej kupić wszystko osobno |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#557 |
Zakorzenienie
|
Co do imienia Tymon-polecam, jest tyle zdrobnien -tym, Tymcio, Tymek, Tymonek, Tymuś, Tymulek..jak sie wkurze mowie Tymonek Demonek lub Tymcio zadymcio, Tymonides, Tymoteusz :p
ale ostrzegam ze Tymony wszystkie jakie znam i mój to rozrabiaki ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- z meskich mi sie podoba Bruno, meżowi Tytus, w sumie mielismy tak dac na imie ostatnio ale mi sie chyba juz nie podoba .Na dziewczynke mam wybrane Sonia, ale wiecie wyjdzie w praniu..rok temu na poczatku mielsimy zupelnie inne typy a na koncu ni z tego ni z owego wyszedl Tymon |
![]() ![]() |
![]() |
#558 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, pisałyście, że pokupowałyście koszule nocne. Może na all? Mogłaby się któraś podzielić linkiem? Po wypłacie chcę ten temat ogarnąć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#559 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja miałam doustnie, wzięłam tylko 1 tabl bo czytałam że są różne opinie na jego temat więc się wystraszyłam... Cytat:
A szukałaś pewnie tak jak ja ![]() ![]() Cytat:
![]() Rossa1988 suuuper wiadomość ![]() Karolcia2401 aż mi się łezka zakręciła ![]() Ela87 a może mustela? Ja właśnie czekam na przesyłkę... Wolę jakieś dobre bo moja mama jest cała haftowana... ![]() 23Paula23 mama tygrysica ![]() ![]() side85 ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#560 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() ![]() Mam 30 lat, 5 leniego syna i spodziewam się teraz bliźniąt ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#561 |
Rozeznanie
|
AW: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014
Barankosia1 witaj
![]() Bliźniaki ale super. Też zawsze chcialam bliźniaki :thumbup::thumbup::thumbu p:
#562 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale moze z Twoja corka bedzie inaczej - na pewno bedziecie musieli bardzo uwazac zeby nie faworyzowac maluszka, bo z doswiadczenia powiem Ci ze mozna bardzo zranic to starsze dziecko. Niestety moim rodzicom nie dokonca udalo sie nas jednakowo traktowac... Chociaz pewnie tez chcieli dobrze. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#563 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie
dziękuję za gratulacje i dobre słowa, naprawdę bardzo mi miło, że się cieszycie razem ze mną
![]() hurraaa, mamy na wątku pierwsze bliźniaki ![]()
#564 |
Przyczajenie
|
teQiba to mnie nie pocieszyłaś. Jak bliźniaki przyjdą na świat to będzie rocznikowo miedzy nimi a starszym synem różnica 6 lat. Boje sie własnie tego że nie będę miała czau dla syna, ze będę zbyt zmęczona żeby się z nim pobawić i ze będzie czuł się odtrącony i nie będzie lubił rodzeństwa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#565 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A z tym jednakowym traktowaniem to masz racje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#566 |
Moderator
|
Odp: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014
Przykro mi ze Was nastraszylam, ale tak niestety bylo u mnie - ale na pocieszenie dodam ze juz nie czuje urazy i chociaz na paczatku nie bylam zwiazana z siostra, to teraz ciesze sie ja mam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#567 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wow!!!! gratuluję ![]()
![]() |
#568 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/I
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#569 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/I
Ale z drugiej strony mała różnica wieku nie gwarantuje tego, że dzieci się bedą dogadywać
![]() Między tż a szwagierką jest 2 lata różnicy i dopiero jak dorośli to zaczęli się dogadywać, ale więzi między nimi nie ma. Za to mój chrześniak ma brata młodszego o ok 9 lat (chrześniak ma 11, brat 1,5) i się świetnie dogadują. Koleżanka Niki (10 lat) ma siostrę 2 letnią i też się super bawią ![]() Tak wiec nie przewidzimy tego, jak sie rodzenstwo dogada ![]() Edit: wzielam torecan... i wracam do zycia ![]()
Edytowane przez lutien Czas edycji: 2013-09-24 o 11:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#570 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Boje sie że na poczatku może odczuc że wiecej czasu poświecimy maluszkowi i staram sie jej to juz teraz tłumaczyć. Mam nadzieję że będzie dobrze. ![]() asienka213 u Ciebie to nie ma jeszcze tak dużej róznicy. U mnie będzie aż 11 lat
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:08.