Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz.2 - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 25 40,98%
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 3 4,92%
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 2 3,28%
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 15 24,59%
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 0 0%
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 16 26,23%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-24, 06:09   #541
nadzwyczajna
Rozeznanie

Odp: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014

Moja mama wczoraj zwariowała. Kupila w sh kurteczke różową z kapturkiem z uszkami. Jest sliczna. Powiedziala sama o sobie ze jest glupia ale nie mogla sie powstrzymac
A przecież my nie znamy płci.
Ach te babcie
No więc moje dziecko ma pierwsze ubranko. Tylko jak to chłopiec to ja nie wiem heh
nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 07:15   #542
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny przez tą pogodę cały dzień dziś przed komputerem spędziłam Oglądałam ubranka, łóżeczka itp, itd i zaczęłam zastanawiać się nad kombinezonem... będę rodzić na początku marca, jakiś kombinezonik na wyjście ze szpitala będzie mi zapewne potrzebny, tylko myślę sobie że możne lepiej kupić taki trochę cieńszy, żeby później w marcu, ewentualnie kwietniu jeszcze w chłodniejsze dni posłużył. Bo te misiowe to chyba takie typowo na zimę są. Jak myślicie?
witam w moim codziennym świecie Na okrągło oglądam, zapisuję strony i analizuję co kupię, co nie znaczy że wpadłam w szał zakupów bo chcę wykonać neizbędne remonty przed przyjściem dziecka na świat i póki co to zabiera mi więcej czasu. Od roku jesteśmy w nowym mieszkaniu na dodatek w nowym bloku więc do dziś mimo urządzania go np nie zrobiliśmy malowania bo ściany były białe a ciągle szkoda było bo tu się jakąś zabudowę robi, to tam...i wszędzie pył z gipsu. Teraz musimy się ogarnąc i dokończyć te rzeczy które się nam marzyły wcześniej i potem wielkie malowanie.
Co do śpiworków to też kupię taki ciut cieńszy, bo przecież dziecko i tak będzie pewnie na spacerki jeździło w nim, a potem wielkim grubym kocu albo śpiworku do wózka. Dużo wózków (nie wiem jaki zamierzasz kupić) posiada takie w swojej ofercie i wg mnie są całkiem fajnym rozwiązaniem zamiast grubego koca, a dzidziuś jest fajnie opatulony.
side85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 07:23   #543
teQiba
Moderator

Odp: Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/I

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Nie spodziewałam się, że tak szybko
Niech już to dziecko przychodzi na świat, bo mnie wszystko denerwuje
U mnie tez ekspresowo sie pojawily i mnie to o tyle zalamalo ze zrobily sie na piersiach, a to byla jedyna czesc ciala z ktorej bylam zadowolona. Teraz juz nie zostalo mi nic ladnego
Stary 2013-09-24, 07:29   #544
nadzwyczajna
Rozeznanie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - ma

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
U mnie tez ekspresowo sie pojawily i mnie to o tyle zalamalo ze zrobily sie na piersiach, a to byla jedyna czesc ciala z ktorej bylam zadowolona. Teraz juz nie zostalo mi nic ladnego
Ja na piersiach mam rozstepy jeszcze z okresu dojrzewania. Sa tak blade ze nawet ich nie widac a piersi mam ladne mimo wszystko. Mi zrobily sie rozstepy na brzuchu wokol pepka. Na poczatku tez sie zdenerwowalam bo smaruje sie balsamem efektima na rozstepy i nic nie dalo ale teraz juz sie tak nie drecze.
Niestety ciaza robi spustosznie w organizmie.
nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 07:57   #545
asienka213
Wtajemniczenie

Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

karolcia, side super, ze wasze wizyty udane

rossa ale ulga

kicia za chlopczyka

kate sliczny brzuszek i taki malutki

teqiba wiesz juz kiedy wychodzisz ??
nadrabialam po lebkach i nic nie wiem

amelka ladne wozki, tez mi sie takie podobaja

Widzialam tez sliczne biale lozeczko, nie pamietam kto wstawil ale sie zakochalam kurcze, czasem zaluje, ze my prawie wszystko mamy, bo mam taka chec kupic nowe Tym bardziej, ze teraz mi sie podobaja calkiem inne rzeczy niz 5 lat temu

Cytat:

Tu oczywiście nie ma co porównywać tylko dopadło mnie takie poczucie niesprawiedliwości. Jedne mają zdrowe dzieci piękne ciała, a drugie same problemy
ehh przykro mi, nie ma sprawiedliwosci na tym swiecie

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 08:03   #546
111kicia111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość

dziewczyny, jestem po dzisiejszym genetycznym, maluchowi bije serducho 165razy na minutę , ma 50,3mm długości i waży 53 gramy
jestem taka szczęśliwa, że nie wiem co ze sobą zrobić aż kolejnego ciuszka kupiłam w h&m z napisem mum+dad=me
maluszek był słodki, ładnie się pobujał an początku, dał się pomierzyć (wszystko jest w porządku), pomachał rączką na pożegnanie i poszedł spać
Próbowałyśmy go obudzić do kolejnych zdjęć, ale się nie dał/a twardziel/ka
TŻ nie było, ale przywiozłam filmik nagrany i oglądał chyba już go z 20 razy
nareszcie się uspokoiłam, świetna lekarka robiła mi to usg, taka opanowana i chcąca wszystko wytłumaczyć i opisać nie to co mój lekarz prowadzący, no ale ona nie przyjmuje tak normalnie, tylko jest specjalistą od genetycznych usg

A, muszę wam się pochwalić jeszcze, kupiłam spodnie ciążowe za 40 zł w h&m, coprawda jasne, beżowe ale są i w lidlu piżamkę (przeraziłyście mnie bo też nie mam takiej "wyjściowej" ) - spodnie + koszulka + sweterek za 44 zł.
Dzień zaliczam do mega udanych bo nawet choroba powoli mi odpuszcza
dla maluszka i super że tak Ci sie udał dzień

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość

Chciałam się pochwalić wczorajszą wizytą Płci nie poznam do końca świata bo moje dziecko choć jestem w 17 tygodniu to już ma rozbudowane ADHD Pan doktor powiedział tylko żeby się przygotować bo to będzie bardzo żywe dziecko Mały tak zasuwał góra dół i na boki że pan doktor nie umiał wogóle zrobić USG Póki co mnie to śmieszy, ale pewnie po porodzie przejdę traumę jak kiedyś moja teściowa z moim mężem, który podobno był diabłem wcielonym a dziś mało kiedy się odzywa Generalnie wszystko w normie, jak wykle bakterie w moczu ale dostałam lekarstwa i za miesiąc następna wizyta. Potem drugie badania prenatalne, to pooglądamy małe i jak sądzę dopiero wtedy się dowiemy. TŻ oczywiście twierdzi, że swoje widział

A my wczoraj zaczęlismy powoli wybierac imie dla naszego maluszka. I każdy ma oczywiście inne typy. Córcia sie upiera na Leona, mąz na Kacperka a mi sie bardzo podoba Nataniel lub Tymonek. Oj cięzko będzie wybrać. Powidziałam ze z racji że to ja będę rodziła to mam dwa głosy!!!

Miłego dnia dziewczyny!
111kicia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 08:07   #547
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 111kicia111 Pokaż wiadomość

A my wczoraj zaczęlismy powoli wybierac imie dla naszego maluszka. I każdy ma oczywiście inne typy. Córcia sie upiera na Leona, mąz na Kacperka a mi sie bardzo podoba Nataniel lub Tymonek. Oj cięzko będzie wybrać. Powidziałam ze z racji że to ja będę rodziła to mam dwa głosy!!!

Miłego dnia dziewczyny!
a corcia miala jakies zyczenia co do plci ?? jak zareagowala ??
ciezkie wyzwanie przed wami

Stary 2013-09-24, 08:57   #548
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

Cytat:
Chciałam się pochwalić wczorajszą wizytą Płci nie poznam do końca świata bo moje dziecko choć jestem w 17 tygodniu to już ma rozbudowane ADHD Pan doktor powiedział tylko żeby się przygotować bo to będzie bardzo żywe dziecko Mały tak zasuwał góra dół i na boki że pan doktor nie umiał wogóle zrobić USG Póki co mnie to śmieszy, ale pewnie po porodzie przejdę traumę jak kiedyś moja teściowa z moim mężem, który podobno był diabłem wcielonym a dziś mało kiedy się odzywa Generalnie wszystko w normie, jak wykle bakterie w moczu ale dostałam lekarstwa i za miesiąc następna wizyta. Potem drugie badania prenatalne, to pooglądamy małe i jak sądzę dopiero wtedy się dowiemy. TŻ oczywiście twierdzi, że swoje widział
ruchliwe dziecię dobrze, że wszystko w porządku

Cytat:
masz śliczny brzuszek i będziesz miała ślicznego maluszka z tego powinnaś teraz być zadowolona A rozstępy? Jak przyszły to i kiedyś pójdą
Cytat:

Miłego dnia dziewczyny!
dobre podejście my mamy imiona ustalone niby, ale za każdym razem jak tż coś proponuje nowego, to mówię mu "ja rodzę, ja mam głos ostateczny"

mam dziś drugi dzień wolny od pracy i już nie wiem co ze sobą robić niby mam sprzątanie strychu, ale trochę boję się tam pójść, bo u nas na strychu zamieszkują jesienią myszy czasem a nie chcę żadnej spotkać...

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

dziewczyny, macie jakąś tanią aptekę internetową, w której robicie zakupy?
Karolcia2401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 09:04   #549
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny przez tą pogodę cały dzień dziś przed komputerem spędziłam Oglądałam ubranka, łóżeczka itp, itd i zaczęłam zastanawiać się nad kombinezonem... będę rodzić na początku marca, jakiś kombinezonik na wyjście ze szpitala będzie mi zapewne potrzebny, tylko myślę sobie że możne lepiej kupić taki trochę cieńszy, żeby później w marcu, ewentualnie kwietniu jeszcze w chłodniejsze dni posłużył. Bo te misiowe to chyba takie typowo na zimę są. Jak myślicie?
JA bym kupiła taki cieniutki, polarkowy. Przy wypisie ze szpitala po prostu można dziecko opatulić kocem, jak będzie zimno. A w kwietniu mrozów już raczej nie będzie

Zazdroszczę Wam zakupów Ja do konca 1 trymestru chyba nic nie kupię... Choć kusi mnie
Ja mam w czwartek wizytę u gina i dopiero mi kartę ciąży założy...

Mogę prosić o dopisanie do listy :
Lutien - OM 19. lipca
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 09:06   #550
Brzuchatka
Raczkowanie

Witam Was Ciężarówki!

Dziękuję za słowa wsparcia. Trochę lżej mi się zrobiło.

Gratuluję udanych wizyt i Dzieciorków!

Dzisiaj słonko świeci to trochę mi się deprecha cofnęła. Do tego postanowiłam się ładnie ubrać i być sexi ciężarówka więc przywdziałam: jegginsy z C&A(polecałam już je) + krótki żakiecik + tunika z Lidla (też polecam - 22 zł, 3 kolory do wyboru i będzie rosła ze mną więc warto) i czuję się jak człowiek a nie inkubator.

Z fajnych bujaczków dla maluchów widziałam coś takiego u znajomej http://www.smyk.com/bright-starts-hu...t-niemowlaka-p
Cena zabójcza ale może używane gdzieś tą. Fajna z tym sprawa, bo Dzieć się sam buja.

Co do rozstępów - mam wiele po okresie dojrzewania i faktycznie bardzo zbladły więc nie przejmujcie się tak bardzo. Ważne, że walczycie. Mi się niestety nie chce, sił brak
Uciekam bo popracować trzeba
Brzuchatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 09:19   #551
teQiba
Moderator

Odp: Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/I

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
teqiba wiesz juz kiedy wychodzisz ??
nadrabialam po lebkach i nic nie wiem
Mam nadzieje ze jutro

Cytat:
masz śliczny brzuszek i będziesz miała ślicznego maluszka z tego powinnaś teraz być zadowolona A rozstępy? Jak przyszły to i kiedyś pójdą

Dzidzia wszystko wynagrodzi
Co do apteki to ja w DOZ zamawiam i odbieram sobie zamowienie w swojej aptece. Czasem mozna tam trafic na fajne promocje

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Mogę prosić o dopisanie do listy :
Lutien - OM 19. lipca
A zdradzisz swoje imie i wiek do listy? No i termin porodu jak znasz mniej wiecej...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-24, 09:22   #552
mmhym
Zadomowienie

Karolca, Side Super, że wizyta udana. Mi lekarka tez obiecała w 17t podglądać płeć, mam nadzieję, że moje będzie spokojniejsze niż Twoje, Side

Rossa Super! Co za ulga.

Ja dzisiaj zdycham dalej, kaszel mi tylko rwiący przyszedł. Noc - straszna.

A miałam Wam wczoraj pisać, że w aptekach Ziko jest promocja -25% na produkty Palmer's i Mustela, gdyby ktoś miał jakieś plany zakupowe

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 09:25   #553
kate1623
Zadomowienie

Hej
Cytat:
dziewczyny, jestem po dzisiejszym genetycznym, maluchowi bije serducho 165razy na minutę , ma 50,3mm długości i waży 53 gramy
jestem taka szczęśliwa, że nie wiem co ze sobą zrobić aż kolejnego ciuszka kupiłam w h&m z napisem mum+dad=me
maluszek był słodki, ładnie się pobujał an początku, dał się pomierzyć (wszystko jest w porządku), pomachał rączką na pożegnanie i poszedł spać
Próbowałyśmy go obudzić do kolejnych zdjęć, ale się nie dał/a twardziel/ka
TŻ nie było, ale przywiozłam filmik nagrany i oglądał chyba już go z 20 razy
nareszcie się uspokoiłam, świetna lekarka robiła mi to usg, taka opanowana i chcąca wszystko wytłumaczyć i opisać nie to co mój lekarz prowadzący, no ale ona nie przyjmuje tak normalnie, tylko jest specjalistą od genetycznych usg
Gratulacje kolejny dzieciaczek nam zdrowo rośnie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
co do wózka to my mieliśmy dla córci Tako Jumper 3w1 - sprzedałam bo się nawinęła okazja. ale byłam bardzo zadowolona także moge polecić
teraz oglądam inne.
gondolę używaliśmy do sierpnia gdzieś, potem spacerówkę do następnej wiosny no i potem młoda przesiadła się do lekkiej parasolki. i bardzo często korzystałam z fotelika wpiętego w stelaż - bardzo duże ułatwienie na szybkich zakupach itp
No i zgłupiałam po waszych opiniach . Chcialam spacerówkę kupić oddzielnie, ale macie rację lżejsza może nie być dobra na zimę muszę się chyba zacząć rozglądać za wózkiem ze spacerówką

Cytat:
Poprułam się
Nie wiedziałam, że tak bardzo mnie to załamie :-(
Tż mówi,ze mam się nie przejmować i tak będzie mnie kochać, ale ja nie będę się podobała sobie
Jestem załamana :-(
Mama po czwórce dzieci nie ma ani jednego rozstępu. Siora po dwójce nic, a ja JUŻ MAM a jestem dopiero w 4 miesiącu
Jutro jadę do apteki i kupuję NAJDROŻSZY krem na rozstępy jaki mają. Wiem, że droższy nie znaczy lepszy, ale chce mieć pewność, że próbowałam :-(

Przepraszam, że smucę, ale nie potrafię przestać płakać :-(
Współczuje bardzo się boję tego więc smaruje się dwa razy dziennie mustela na wszystkie narażone miejsca plus bio oil tam gdzie już są rozstępy.

Cytat:

[/COLOR]dziewczyny, macie jakąś tanią aptekę internetową, w której robicie zakupy?
Ja do tej pory korzystałam z tej http://www.aptekagemini.pl/ mają tam czasem fajne obniżki np, mustela w drogeriach kosztuje 99zł, a Ja w weekend zamówiłam na tej stronie za 59zł

Dzisiaj miałam pobudke punkt 3:00 w nocy. Majka postanowiła pokazać mamie jak potrafi ładnie kopać .Obudziłam męża i przez 15 minut podziwialiśmy kopanie naszej córci . Super uczucie, ale swoją drogą to niezłą sobie godzinę wybrała

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 09:28   #554
lutien
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie

Cytat:
A zdradzisz swoje imie i wiek do listy? No i termin porodu jak znasz mniej wiecej...
Iza, 30 lat. Drugie dziecko TP jeszcze nie znam (w czwartek się spytam lekarki), ale jakoś koniec kwietnia.
(Katharine Hadley )

Stary 2013-09-24, 09:40   #555
111kicia111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
a corcia miala jakies zyczenia co do plci ?? jak zareagowala ??
ciezkie wyzwanie przed wami
Wiesz moja córcia ma już 10 lat i w ogóle nie bardzo sie cieszyła że będzie miała rodzeństwo. Pewnie dlatego że jest juz taka duża. Wczoraj jej powiedziałam że wiem czy bedzie miała braciszka czy siostrzyczke i pytam sie czy chce wiedziec to ona na to że nie. Wieczorem nie wytrzymałam i sama jej powiedziałam. Zaczęłam temat imion i trochę sie zainteresowała i zaczęła wymyslać. A tak ogólnie jak wspominam coś o maluszku to albo udaje że mnie nie słucha albo idzie do swojego pokoju.
Troche mi cięzko z tym ale wierze że jak sie urodzi maluszek to zmieni zdanie. Dla przykładu jak moja bratowa urodziła to moja córcia codziennie odwiedzała maluszka tak sie w nim zakochała i tak jest do tej pory, więc mam nadzieję że tak tez bedzie z braciszkiem.
Tłumaczymy jej z mężem że nic sie nie zmieni jak będzie miała rodzeństwo że nadal będzie dla nas najwazniejsza.

Kiedys powiedziała ze nie chce mieć siostry bo mała będzie w jej ciuchach chodziła i że potem na zdjęciach będzie widać.

Troszke pózno się zdecydowalismy na drugie dziecko i teraz widze że o wiele lepiej jest jak pomiędzy rodzeństwem jest mała różnica wieku.
Zobaczymy jak wyjdzie w praniu
Stary 2013-09-24, 09:48   #556
baja_86
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Poprułam się
Nie wiedziałam, że tak bardzo mnie to załamie :-(
Tż mówi,ze mam się nie przejmować i tak będzie mnie kochać, ale ja nie będę się podobała sobie
Jestem załamana :-(
Mama po czwórce dzieci nie ma ani jednego rozstępu. Siora po dwójce nic, a ja JUŻ MAM a jestem dopiero w 4 miesiącu
Jutro jadę do apteki i kupuję NAJDROŻSZY krem na rozstępy jaki mają. Wiem, że droższy nie znaczy lepszy, ale chce mieć pewność, że próbowałam :-(

Przepraszam, że smucę, ale nie potrafię przestać płakać :-(
na rozstępy chyba nie mamy wpływu, nawet ekstra kremy i olejki nie pomogą jak ma się tendencje. Ja używam olejku Babydream z rossmana, narazie nie mam pręgów, ale to początek i wszystko zdarzyć się może

Cytat:
Myśle, że lżejszy kobinezon będzie ok, nawet jeśli na wyjście będzie bardzo zimno to najwyżej ubierze się malenstwu dodatkowy rękaw i przykryje cieplejszym kocem. W samochodzie ciepło, więc w sumie chodzi o przejscie ze szpitala do auta a to trwa chwile. A kombinezon wykorzysta się na chłodne dni przedwiośnia

Cytat:
jak znam nasze charakterki i życie to już w maksymalnie dwa lata po porodzie będzie robiony nowy pokoik dla dziecka konkretnej płci, bo póki co nastawiamy się na spanie w jednej sypialni I wtedy pewnie nowe łóżeczko zostanie kupione choć wmawaimy sobie że nie

żywy maluszek brawo za dobre wiadomości

Piszecie o wózkach, ja chce kupić taki z dużą gondolą, chociaż mam świadomość, że zimy dziecko w niej nie spędzi bo nie będzie chciało leżeć, ale planuje wózek zostawić do kolejnego dziecka, więc chce być przygotowana na wszystko Ważne też by gondola miała regulowane oparcie, jak dziecko będzie trochę większe i bardziej zainteresowane otoczeniem to na pewno się przyda. Planuje kupić 2w1, chyba, że będzie miał bezpieczny fotelik wpinany do stelaża. Na zimę ciężka spacerówka z dużymi kołami pewne da radę, gorzej z jakąś lekką.
Łóżeczko chciałabym z drzewa bukowego-jest solidniejsze i twardsze od sosny, ale niestety większość łóżeczek jest sosnowych. Na all pełno gotowych zestawów z pościelą, musiałabym przeliczyć czy to się opłaca w ogóle, czy lepiej kupić wszystko osobno
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 09:57   #557
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Co do imienia Tymon-polecam, jest tyle zdrobnien -tym, Tymcio, Tymek, Tymonek, Tymuś, Tymulek..jak sie wkurze mowie Tymonek Demonek lub Tymcio zadymcio, Tymonides, Tymoteusz :p
ale ostrzegam ze Tymony wszystkie jakie znam i mój to rozrabiaki

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

z meskich mi sie podoba Bruno, meżowi Tytus, w sumie mielismy tak dac na imie ostatnio ale mi sie chyba juz nie podoba .Na dziewczynke mam wybrane Sonia, ale wiecie wyjdzie w praniu..rok temu na poczatku mielsimy zupelnie inne typy a na koncu ni z tego ni z owego wyszedl Tymon
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 10:02   #558
Brzuchatka
Raczkowanie

Dziewczyny, pisałyście, że pokupowałyście koszule nocne. Może na all? Mogłaby się któraś podzielić linkiem? Po wypłacie chcę ten temat ogarnąć.
Brzuchatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 10:42   #559
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Netto to supermarket
Wypatrzyłam te pasy w ulotce
http://www.netto.pl/gazetka-flash.html?id=184
strona 11
W zestawie są dwa pasy biały i czarny rozmiary uniwersalne.

Można też coś takiego kupić na allegro, ale musiałabyś poszukać. Wpisz sobie pas ciążowy podtrzymujący

Edytuję:
To coś takiego:
http://allegro.pl/medela-pas-ciazowy...509022762.html
tyle, że ja kupiłam taniej, bo za dwie sztuki 30 zł. Mam nadzieję, że będą się dobrze sprawować
dzięki to może się wybiorę za tym pasem. A na razie jak się sprawuje?

Cytat:
Używała któraś z was czopków torecan na mdłości?
ja miałam doustnie, wzięłam tylko 1 tabl bo czytałam że są różne opinie na jego temat więc się wystraszyłam...

Cytat:
Mam pasy
Ciepłe są to na pewno Jak zakładałam je przez biodra, to myślałam, że strzelą ale spoko rozciągnęły się Tylko nie wiem czy do 9 miesiąca wytrzymają, ale teraz w sam raz

Właśnie widzę, że na tablicy u mnie w okolicy za 200zł są
Nie wiem jak szukałam
jak Ci się w nich chodzi? czujesz poprawę?
A szukałaś pewnie tak jak ja ja się do przeszukiwań nie nadaję bo nigdy nic nie mogę znaleźć..

Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
Wydaje mi się że jako przedłużenie bluzki są ok jak chodzi o plecy badziew bynajmniej jak o mnie chodzi mam taki i nie zauważyłam różnicy a wręcz mnie drażni bo mój brzuszek im większy tym bardziej tkliwy i w domu potrafię bluzkę podciągać żeby mi nie opinała brzucha bo czuje dyskomfort. Bo mimo że nie przytyłam dużo brzuszek mam ogromny piersi też i moje plecy odmawiają posłuszeństwa i myślę bardziej nad czymś takim :
właśnie też widziałam takie i się zastanawiam czy one by nie były skuteczniejsze w odciążeniu kręgosłupa.. Bo tamte to przypominają mi tylko takie wielkie majty jestem ciekawa jak to jest...

Rossa1988 suuuper wiadomość

Karolcia2401 aż mi się łezka zakręciła

Ela87 a może mustela? Ja właśnie czekam na przesyłkę... Wolę jakieś dobre bo moja mama jest cała haftowana...

23Paula23 mama tygrysica mrauu.. teraz to dopiero będziesz dzika kotka

side85
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 10:53   #560
barankosia1
Przyczajenie

Witam przejrzałam wątek , bo chociaż to moja druga ciąża to jednak pytania się piętrzą jakby to była pierwsza
Mam 30 lat, 5 leniego syna i spodziewam się teraz bliźniąt Są dwujajowe, dwuowodniowe i dwukosmówkowe. Wczoraj według kalkulatora ciążowego zaczęłam II trymestr. Czuje śie zupełnie inaczej niż w pierwszej ciazy więc mam nadzije że trafiła się mi przynajmniej jedna dziewucha
barankosia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 11:08   #561
filupka
Rozeznanie

AW: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014

Barankosia1 witaj
Bliźniaki ale super. Też zawsze chcialam bliźniaki :thumbup::thumbup::thumbu p:

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 11:08   #562
teQiba
Moderator

Cytat:
Iza, 30 lat. Drugie dziecko TP jeszcze nie znam (w czwartek się spytam lekarki), ale jakoś koniec kwietnia.
Jak wyje ze szpitala wszystko zapisze

Cytat:
Wiesz moja córcia ma już 10 lat i w ogóle nie bardzo sie cieszyła że będzie miała rodzeństwo. Pewnie dlatego że jest juz taka duża. Wczoraj jej powiedziałam że wiem czy bedzie miała braciszka czy siostrzyczke i pytam sie czy chce wiedziec to ona na to że nie. Wieczorem nie wytrzymałam i sama jej powiedziałam. Zaczęłam temat imion i trochę sie zainteresowała i zaczęła wymyslać. A tak ogólnie jak wspominam coś o maluszku to albo udaje że mnie nie słucha albo idzie do swojego pokoju.
Troche mi cięzko z tym ale wierze że jak sie urodzi maluszek to zmieni zdanie. Dla przykładu jak moja bratowa urodziła to moja córcia codziennie odwiedzała maluszka tak sie w nim zakochała i tak jest do tej pory, więc mam nadzieję że tak tez bedzie z braciszkiem.
Tłumaczymy jej z mężem że nic sie nie zmieni jak będzie miała rodzeństwo że nadal będzie dla nas najwazniejsza.

Kiedys powiedziała ze nie chce mieć siostry bo mała będzie w jej ciuchach chodziła i że potem na zdjęciach będzie widać.

Troszke pózno się zdecydowalismy na drugie dziecko i teraz widze że o wiele lepiej jest jak pomiędzy rodzeństwem jest mała różnica wieku.
Zobaczymy jak wyjdzie w praniu
Nie chce Cie martwic, ale miedzy mna a siostra jest 7 lat roznicy i zaakceptowalam ja dopiero jakies 2 lata temu, bo wczesniej po prostu wiekowo bylysmy z innych swiatow i dopiero w doroslym zyciu zaczynaja sie te roznice zacierac...
Ale moze z Twoja corka bedzie inaczej - na pewno bedziecie musieli bardzo uwazac zeby nie faworyzowac maluszka, bo z doswiadczenia powiem Ci ze mozna bardzo zranic to starsze dziecko. Niestety moim rodzicom nie dokonca udalo sie nas jednakowo traktowac... Chociaz pewnie tez chcieli dobrze.
Stary 2013-09-24, 11:19   #563
Rossa1988
Raczkowanie

Dot.: Odp: Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie

dziękuję za gratulacje i dobre słowa, naprawdę bardzo mi miło, że się cieszycie razem ze mną)))

hurraaa, mamy na wątku pierwsze bliźniaki
Rossa1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 11:20   #564
barankosia1
Przyczajenie

teQiba to mnie nie pocieszyłaś. Jak bliźniaki przyjdą na świat to będzie rocznikowo miedzy nimi a starszym synem różnica 6 lat. Boje sie własnie tego że nie będę miała czau dla syna, ze będę zbyt zmęczona żeby się z nim pobawić i ze będzie czuł się odtrącony i nie będzie lubił rodzeństwa On chyba nie jest az tak tego świadomy, tłumacze mu ze bezie miał rodzeństwo, podaje przykłady z rodziny, znajomych gdzie są dwoje dzieci. Ale chyba on nie rozumie ze dzidziusie zostaną z nami na zawsze i ze trochę zmieni się w domu i ze będzie się dzielił mama i tatą .
barankosia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 11:24   #565
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie chce Cie martwic, ale miedzy mna a siostra jest 7 lat roznicy i zaakceptowalam ja dopiero jakies 2 lata temu, bo wczesniej po prostu wiekowo bylysmy z innych swiatow i dopiero w doroslym zyciu zaczynaja sie te roznice zacierac...
Ale moze z Twoja corka bedzie inaczej - na pewno bedziecie musieli bardzo uwazac zeby nie faworyzowac maluszka, bo z doswiadczenia powiem Ci ze mozna bardzo zranic to starsze dziecko. Niestety moim rodzicom nie dokonca udalo sie nas jednakowo traktowac... Chociaz pewnie tez chcieli dobrze.
teraz to i mnie nastraszylas Moja ma 5 lat, jak sie dzidzius urodzi bedzie miala 6, wiec tez ta roznica jest Ehh ale mam nadzieje, ze nie bedzie tak zle, w koncu roznie to bywa Moj tz ma brata 8 lat mlodszego i w sumie na poczatku tylko mial z nim ,,problem'' jak jeszcze szwagier byl maly i nie umial sie z nim bawic To wtedy tz chcial go isc na targ sprzedac ale pozniej szybko go zaakceptowal i mieli zawsze dobre kontakty Tak jest do dzis, wiec kicia mam nadzieje, ze i u nas bedzie podobnie

A z tym jednakowym traktowaniem to masz racje choc i to zdarza sie rodzicom, nawet jak roznica wieku jest malutka

Stary 2013-09-24, 11:33   #566
teQiba
Moderator

Odp: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014

Przykro mi ze Was nastraszylam, ale tak niestety bylo u mnie - ale na pocieszenie dodam ze juz nie czuje urazy i chociaz na paczatku nie bylam zwiazana z siostra, to teraz ciesze sie ja mam Rodzenstwo jest wazne - wydaje mi ze nawet bardziej w doroslym zyciu...
Stary 2013-09-24, 11:38   #567
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Napisane przez barankosia1 Pokaż wiadomość
Witam przejrzałam wątek , bo chociaż to moja druga ciąża to jednak pytania się piętrzą jakby to była pierwsza
Mam 30 lat, 5 leniego syna i spodziewam się teraz bliźniąt Są dwujajowe, dwuowodniowe i dwukosmówkowe. Wczoraj według kalkulatora ciążowego zaczęłam II trymestr. Czuje śie zupełnie inaczej niż w pierwszej ciazy więc mam nadzije że trafiła się mi przynajmniej jedna dziewucha

wow!!!! gratuluję

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 11:41   #568
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401
Dot.: Odp: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/I

Cytat:
Napisane przez barankosia1 Pokaż wiadomość
pierwsze bliźniaki na wątku

Cytat:
Przykro mi ze Was nastraszylam, ale tak niestety bylo u mnie - ale na pocieszenie dodam ze juz nie czuje urazy i chociaz na paczatku nie bylam zwiazana z siostra, to teraz ciesze sie ja mam Rodzenstwo jest wazne - wydaje mi ze nawet bardziej w doroslym zyciu...
ja mam 2 siostry, co prawda jestem najmłodsza, więc bardziej mam doświadczenia takie, że byłam lepiej traktowana ale wcale mi to nie przeszkadzało ale fakt, później, w dorosłym życiu rodzeństwo się przydaje, łatwiej nam się teraz dogadać
Karolcia2401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 11:41   #569
lutien
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/I

Ale z drugiej strony mała różnica wieku nie gwarantuje tego, że dzieci się bedą dogadywać
Między tż a szwagierką jest 2 lata różnicy i dopiero jak dorośli to zaczęli się dogadywać, ale więzi między nimi nie ma.
Za to mój chrześniak ma brata młodszego o ok 9 lat (chrześniak ma 11, brat 1,5) i się świetnie dogadują. Koleżanka Niki (10 lat) ma siostrę 2 letnią i też się super bawią
Tak wiec nie przewidzimy tego, jak sie rodzenstwo dogada

Edit: wzielam torecan... i wracam do zycia
(Katharine Hadley )

Edytowane przez lutien
Czas edycji: 2013-09-24 o 11:42
Stary 2013-09-24, 11:42   #570
111kicia111
Raczkowanie

Cytat:
Jak wyje ze szpitala wszystko zapisze

Własnie boję się tego że ona nie będzie miała za duzo wspólnego z maluszkiem, bo jest juz dorastająca panną, ma kolezanki swoje sprawy a maluszek moze jej przeszkadzać.
Boje sie że na poczatku może odczuc że wiecej czasu poświecimy maluszkowi i staram sie jej to juz teraz tłumaczyć.

Mam nadzieję że będzie dobrze.

asienka213 u Ciebie to nie ma jeszcze tak dużej róznicy. U mnie będzie aż 11 lat
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości