|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#541 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
Na wcześniejszym Ci lekarz powie, czy jest ciąża pojedyncza, czy jest dobrze umiejscowiona, czy jest ciałko żółte, serduszko. To chyba się powinno wiedzieć przed 12 tygodniem ![]() Edytowane przez Pallas Ril Czas edycji: 2013-10-21 o 14:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#542 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
Ja dziś zaczęłam 12 tydzień !!! I za tydzień mam badania prenatalne. Robie usg genetyczne i test podwójny.
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc Edytowane przez dwakolory1 Czas edycji: 2013-10-21 o 14:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#543 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja dziś, w związku z tym że w czwartek na prenatalnych lekarz nie znalazł kości nosowej, dostałam skierowanie na ponowne badania prenatalne + badanie biochemiczne (chyba tak tam napisał na skierowaniu). Badanie mam jutro na 15.20. Akurat jutro też idę do pracy i znowu będą cyrki. Ledwo co jutro pierwszy dzień mam przyjść po L4, a już się muszę zwolnić. I nie dość, że będę stresować się badaniami to jeszcze głupią robotą.
![]() ![]() |
![]() |
#544 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mała, na pewno lekarz powtórzy USG i nie będzie czekał do 12 tygodnia ![]() ![]()
![]() |
#545 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() a ja dzisiaj dopiero teraz weszłam na wizaż. Rano pojechałam na badania, /157 zł/ i pierwszy raz miałam tyle krwi pobierane na raz. w poniedzziałek wizyta u gina. Mycha >> przeczytałam o Twoich mdłościach, ja rano miałam tylko kilka dni na poczatku jakoś, a tak to właśnie po południu ok 15-17, i po obiedzie. wszytsko z nami ok, nie martw się !!!! hehe Pallas Ril >> odnośnie tej poduchy to ona jest wypełniona chyba takimi kuleczkami ze styropianu, tez sie rozgladam za jakąś / chec żeby była duża i taka mięsista / a na ta cebuszkę natrafiłam jak przeglądałam jednego bloga, zresztą bardzo fajny polecam : http://pamietnikmamy.pl/ madziarek1 >> ciesze się że wszystko ok ![]() dwakolory1 >> ile płacisz za prenatalne i test podwójny ? Light Limara >> trzymam kciuki jutro o 15 :20, informuj nas oczywiście. ---------------------------------------------------------------------------------- na maila dalej nie mogę się dostać / pojawia się błąd i inf, że jest duża aktywność na koncie hehe - ciekawe dlaczego ?/ A ja na obiadek robiłam canelonni / z mięskiem mielonym i sosem pomidowrwym/ zapiekane z serem żółtym i sałatka do tego. |
![]() ![]() |
![]() |
#546 | ||
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Wiecie, ostatnio strasznie ciężko jest mi się skoncentrować. Zdarza się, że TŻ kilka razy coś do mnie mówi, a ja dopiero za którymś razem to zauważę, dziś próbowałam czytać książkę i straciłam wątek po 4 stronach... też tak czasami macie ![]() Martuszka, ja jak chciałam coś dla bratowej na opryszczkę to dostałam... farmaceuta trochę się naszukał, ale w końcu znalazł coś co było ok w ciąży i co pomogło... Mycha, Pallas Ril, u mnie też najgorsze są mdłości wieczorne ![]() Paulka, ciesz się, że u ciebie zaczynają się i lecisz do WC... u mnie zaczynają się i męczą nawet kilka godzin, zaczynam się trząść, rzuca mną, ciągle mam te odruchy wymiotne... i dopiero jak jestem już kompletnie wykończona, to mogę biec do WC ![]() ![]() Pallas Ril, mnie zawsze waży lekarz na wizycie... sama się nigdy nie ważyłam, bo stwierdziłam, że to zdrowiu szkodzi ![]() Gosiaczek, toxo nie zawsze dostaje się od kotów! Najczęściej od jedzenia. Ja to zawsze miałam w domu stadko kotów, które trochę biegało na wolności, to sobie myszkę zjadło, to ptaszka, a potem do domu i prosto do mojego łóżka. Z moim ulubionym Kocurkiem to dość często spałam, przytulałam się do niego i w toxo mi wyszło, że nigdy nie miałam. A bardzo bałam się tego badania ![]() Muffinka, też chciałam dziś (pierwszy raz) wejść na naszego maila i miałam się pytać o co chodzi z tym komunikatem? Coś czuję, że prędko się nie odblokuje a aktywność będzie tylko rosła... Może jednak będziemy korzystać z klubu? Mala85, w Twoim przypadku chyba powinnaś mieć zrobione to USG za tydzień, żeby chociaż tc policzyć... może będziesz miała?
![]() ![]() |
![]() |
#547 | ||||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Z początku miałam odrzut totalny,ale później..matko jedyna!! Zawsze byłam łasuchem,ale teraz to tylko słodkie bym jadła. Naczytałam się o tej cukrzycy ciążowej i mam teraz jednego wielkiego stracha bo z miesiąc jadłam mnóstwo tego..co chwile coś,albo serek,albo żelki,albo owoce,albo czekoladke,albo chrupki..ehh ![]() Teraz pozwalam sobie zjeść coś słodkiego raz dziennie np. 2 rafaello,albo batonika..i i tak mi ciężko i doły łapie bo po głowie to mi wszelkie słodkości świata chodzą.. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() P.S. Jak tam Wasze fazy żywieniowe? Ja w tamtym tyg miałam mega ochote na chrupki bekonowe i lody tiramisu a teraz zaś kawa inka i mandarynki idą w ruch ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#548 |
Zakorzenienie
|
Kobitki : w klubie założyłam wątek TEST . w wolnej chwili sprawdzcie
|
![]() ![]() |
![]() |
#549 |
Rozeznanie
|
Kupiłam tę maść Erazaban na opryszczkę, mam nadzieję, że pomoże, bo mi kolejna wyszła
![]() Tak piszecie o tym wstawaniu w nocy, a ja czasem obudzę się tylko raz do wc, a czasem mam nocki bez wstawania ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#550 |
Rozeznanie
|
Ja z żywieniowych mam tylko takie,ze pije herbate litrami a na kawę która uwielbiałam przed ciąża dosłownie nie mogę nawet patrzeć....chociaz kto wie- moze pyszne smakowe latte bym wypiła
![]() Poza tym przestraszylyscie mnie z cukrzyca chociaż i tak jem mało slodkosci- jedynie czasem, ale nie codziennie mam ochotę na batonika i wtedy jem ![]() Mnie mdlosci też najczęściej mecza wieczorami,rzadko rano. A co do czestego siusiania to mialam tak do 8tyg a teraz się unormowalo, w nocy nigdy nie wstawalam ![]() ![]() Chociaż zapomniałam! Nocne bole piersi są męczące, w dzień juz prawie nie mam tej dolegliwości ![]() Edytowane przez Seksta Czas edycji: 2013-10-21 o 15:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#551 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja tak sobie powtarzam ciągle w myślach... jeszcze trochę... jeszcze trochę wytrzymaj... już niedługo... będzie II trymestr, będzie mniej mdłości, będziesz mniej senna, pozwolą Ci iść do fryzjera, wyjdziesz do ludzi... a teraz jedyne marzenie to łóżko z miską blisko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#552 |
Zakorzenienie
|
A ja dziś marzę tylko o tym, żeby przyjechał mąż, pojechac wykupic zastrzyki teściowej, wejsc do wanny i ułożyc się w łóżku.
Zrobiłam tak pyszny gulasz, że aż w szoku jestem ![]() ![]()
#553 |
Raczkowanie
|
No ale ja byłam w piątek na usg no i policzył mi że to 5 t 6 d, a wg OM był akurat 6t2 d
|
![]() ![]() |
![]() |
#554 | ||
Zakorzenienie
|
Ale wiecie, w aptekach są leki na prawie wszystko, ale na głupie ciążowe mdłości nic co działa
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#555 |
Rozeznanie
|
Vampirka też szukałam swego czasu i w aptece robili wielkie oczy- nic poza tym...
![]() Kasia oj taaaaak makaron dobry jest do wszystkiegooo ![]() A z moja jutrzejsza wizyta dupa- dzwonili ze przełożona na 29.10 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#556 |
Raczkowanie
|
lolitka888 robaczku to chyba ja sie pomylilam i zle zacytowalam
![]() Dzisaj wyszlam od lekarza bo zdenerwowalam sie wynikami toksoplazmy a jestem pewna ze to przez tego kota bo ona moja byla wspollokatorka wcale nie dbala ani o niego ani o czystosc jego kuwety i to byl taki nie wdzieczny kot , czoc nic nie mam do zwierzata i do kotów, ale tez przez wlasnie tego kota sie wyprowadzilismy bo znikala na 4 dni i jak by nie my ten kot umarl by z tesknoty i z glodu a byl taki zlośliwy i fałszywy ze szok i serio mogł narobic ci na zlosc do buta albo z kanapek wyjesc wszystko choc ty dbalas o niego bo jej nie byloma on poza nia swiata nie widzial, potem nawet kuwete miala w pokoju i caly ten smród!!!!!!! O jeju az ....... wrrrrrr......... A co sikania wieczorem wczoraj polozylam siemom 22.00 zasnelam o 1.30 to bylam 5 razy sikac serio tez pobijam rekordy !!!!! Moj Kuba sie smieje ze przez to nogi mi schodly hhhiiii ![]() A wczoraj byla pierwsza zachcianka shejk waniliowy z Mc'donald a chyba nie pilam go 2 lata a wczoraj musialam ![]() Tez tam podjadam slodyche bo kocham kinder bueno i nuttele ![]() Nie popadam w paranoje ![]() ![]()
Będe mamusią ![]() Edytowane przez Gosiiaczek Czas edycji: 2013-10-21 o 16:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#557 |
Rozeznanie
|
Gosiaczek naprawdę ciężko zarazić się od kota, chyba ze miałaś styczność bezposrednia z jego odchodami w momencie gdy pojawiły się oocysty- czyli raz w jego życiu. Wątpię szczerze mowiac- obstawiam raczej jakiś nieumyty owoc/ zerwany z drzewa w przeszłości
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#558 |
Zakorzenienie
|
mala85 tak to ja robilam
![]() ![]() ![]() co do usg to ja bym nie wytrzymala do grudnia nie wiedzac, czy jest ok, ale pewnie jest, skoro gin nie widzi potrzeby robic usg wczesniej |
![]() ![]() |
![]() |
#559 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hope - co z Tobą, zaczynam się martwic i przywołuję Cię tu do nas ![]()
Dziewczyna - 27.06.2006 ![]() Narzeczona - 24.01.2012 ![]() Żona- 10.08.2013 ![]() ![]() MAMA- 03.05.2014 ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png Edytowane przez kasiab91 Czas edycji: 2013-10-21 o 16:28 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#560 |
Rozeznanie
|
Kasia oj skąd ja to znam- owoce prosto z drzewa....niestety nikt wtedy o ciąży nie myślał
![]() Ja kota mam ale akurat od niego zarażenia się nie martwię bo mu w kuwecie nie grzebie a bardziej martwię się tym, ze mamy jeszcze fretke która je tylko surowe mięso....karmie ja nim codziennie, trzy razy, nie dotykam gołymi rękoma nawet przy krojeniu bo się po prostu brzydzę ale sam fakt,ze mam stycznosc=strrrres ![]() Chociaż prawda jest taka, ze jak nie czytam w Internecie to o tym nie myślę. |
![]() ![]() |
![]() |
#561 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#562 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Dziewczyna - 27.06.2006 ![]() Narzeczona - 24.01.2012 ![]() Żona- 10.08.2013 ![]() ![]() MAMA- 03.05.2014 ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png Edytowane przez kasiab91 Czas edycji: 2013-10-21 o 16:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#564 |
Rozeznanie
|
Ja nigdy w życiu nie mogłabym mieszkać z tesciami- oni są antyzwierzecy a ja cale życie ze zwierzakami- pies,kot,fretka,szczury
![]() Chociaż niemieliby wyjścia bo ja fretke zabieram wszędzie dosłownie i z rodzicami bym nie zostawila- zaplakalabym się.... chociaż teraz siostra TŻ z nimi mieszka od miesiąca ze swoim buldozkiem a oni maja juz dosyc- jeszcze pol roku muszą się przemeczyc hihi. |
![]() ![]() |
![]() |
#565 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie wiem jak długo będę w stanie i co mam jutro odpowiedzić. Ciężko mi się określić. W ogóle wszyscy na mnie patrzą jak na wariatkę, że chcę wrócić. Chyba faktycznie trzeba było powiedzieć na początku jak dostałam l4 papa do zobaczenia...nigdy, bo nie chcę tam wracać. Cytat:
Jeśli chodzi o uzupełnianie płynów to ja po każdym siknięciu w nocy wypijam chociaż kilka łyków wody. Nauczyłam się, bo jak nie mam czym sikać to mam parcie na mocz co boli. Jeśli chodzi o żywienie to mam wstręt do slodyczy. A dziś cały dzień jakiś wstręt do jedzenia. Nie żeby mi było niedobrze, ale nie chcę jeść. Jakiś taki apatyczny ten dzień... Zachcianek nie miałam jeszcze żadnych ![]() Cytat:
Ostatnio oglądałam film, w którym jakaś ciężarna miała lizaki zawierające jakieś składniki przeciwko mdłościom w ciąży m. in. imbir był w składzie - tylko to zapamiętałam. Ciekawa jestem czy to tylko na potrzeby filmu czy faktycznie w usa takie gadżety ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#566 |
Zakorzenienie
|
ja tez 13tc a dalej rzygam, jak zwykle poczulam sie jeden dzien lepiej i juz myslalam, ze mija, a tu znow sie zaczelo, tz mi wczoraj nagotowal obiadu dla mnie i malego, zebym nie musiala wachac, ale nic z tego, wystarczylo ze odgrzalam malemu i
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#567 |
Rozeznanie
|
Ja dziś cały dzień mam bolacy jajnik, w nocymi się coś naciaglo jak obracalam się na bok:/
Myślę że babelka keszcze nie czuć, raczej mavica się rozpycha i akuray dziś vzujesz ucisk na dole, yez mnie ciśnie w różnych miejscach, ale kak nie przejdzie to może zadzwoń do giną ![]() Wiwcie, co do łóżeczek, ja miałam zwykle dostawione do łóżka z wyciagnietymi kilkoma szczebelkami ibylo super dopóki Izia nie zaczęła samą czolgac się do nas, a oczywiście jak w nocy ja brałam na karmienie to już z nami do rana spala... Do dzis jest problem ze spabiem w jej łóżku, aa 4 lata, w nocy się czasem budzi i przychodI do nas.... |
![]() ![]() |
![]() |
#568 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#569 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#570 |
Zadomowienie
|
Vampirko a mnie pomaga preparat dla kobiet w ciąży łagodzący nudności
![]() ![]() Ja właśnie rzuciłam się na snicersa i cocacolę ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.