|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#541 |
Zadomowienie
|
Dot.: Farbowanie henną - część IV
|
![]() ![]() |
![]() |
#542 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez saintfreak Czas edycji: 2014-03-09 o 00:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#543 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#544 |
Konto usunięte
|
Jestem zrozpaczona
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#545 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja dopiero mam zamiar poeksperymentować na jakimś pasemku, czy i co mogą zmienić inne rośliny na hennie, więc z tym niczego powiedzieć nie mogę... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#546 |
Wtajemniczenie
|
Tinkerbell, to wyślij info do pani od PolaHenny z prośba by od razu po dostawie została nadana do ciebie paczuszka z henną. Ja tak uwielbiam tą hennę że nie śmiałabym zamieniać ją na khadi.
Swoją drogą udało mi się kupić ostatnie opakowanie na allegro henny z PolaHenny. Właśnie zbieram się do odebrania ^_^. |
![]() ![]() |
![]() |
#547 |
Raczkowanie
|
A, niewiasty, wiecie może, czy jedna z tyh najpopularniejszych henn baq jest intensywniejsza? Koleżanka słyszała, że po jamili z Mazideł wychodzi bardziej płomienny rudy - wie ktoś coś?
|
![]() ![]() |
![]() |
#548 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#549 |
Raczkowanie
|
Ciężko tak stwierdzić, ja dla rudych włosów ze złotym połyskiem daję 50g henny i ok. 20g cassi. Najlepiej chyba by było, gdybyś kupiła obie i najpierw zrobiła tylko odrobinę mieszanki na pasemko kontrolne, wtedy będzie można na pewno dobrać proporcje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#550 | |
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#551 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#552 |
Raczkowanie
|
Teraz właśnie siedzę z pasemkiem testowym w tej brei, zobaczymy, czy coś wyjdzie, z pół godziny temu dam, zgodnie z zaleceniami w Sieci
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#553 |
Raczkowanie
|
Obawiam się, że nie ma spektakularnego efektu, choć się zasiedziałam i trzymałam 40 minut. Wrzucam w załączniku porównanie w takich samych warunkach oświetleniowych, po lewo przed, po prawo - po.
Jedno zestawienie z fleszem, drugie bez. W lustrze wygląda odrobinę jaśniej od reszty. Uświadomiłam sobie jednak już z tym na głowie, że zapomniałam do papki dodać cytryny. Jutro więc zrobię drugą próbę, już z cytryną i oczywiście też napiszę, czy coś się zmieniło, dłużej też potrzymam. |
![]() ![]() |
![]() |
#554 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() ![]() ![]() myslicie ze jakbym wyprobowala inny kolor (nut brown albo jakis braz) to by zlapalo? jakie macie doswiadczenia z siwymi wlosami i henna?
#555 |
Wtajemniczenie
|
Myślę że z rabarbarem to jeden raz, to za mało. Raczej efekt się zobaczy po którymś tam z kolei.
|
![]() ![]() |
![]() |
#556 |
Wtajemniczenie
|
We wtorek wpadłam na pomysł rozjaśnienia sobie włosków. Pomyślałam "idzie wiosna, trzeba ożywić kolor". Zrobiłam mieszankę z rozjaśniacza, oleju, odżywki i szamponu. Nałożyłam na godzinkę, "a co tam niech się rozjaśnia". Zmyłam, a że coś mi nie pasowało (historia z poprzednim rozjaśnianiem, czyli niebieskie włosy od ręcznika), stwierdziłam "a nałożę sobie jeszcze jedną warstwę mieszanki, to zniknie ten niebieski". Jak pomyślałam tak zrobiłam. Zmyłam..... "No kurczę" pomyślałam widząc swoje odbicie. Oczywiście nie chciało mi się czekać na kolejny dzień i nałożyłam po paru godzinach Hennę (henna plus cytryna). Potrzymałam to z 4 - 5 godzin. Zmyłam....
Patrze w Lustro "NOOOOO KURCZĘ! @_@" no i kurcze dosłownie mi wyszło ^_^. Ogólnie jest śmiesznie. Mam Pomarańczowe włosy, nierównomiernie ściągnięty kolor, ale co tam, wiosna idzie ^_-. Poza tym niedługo Henna dojdzie do polski, więc się zakryje kurczaka. A oto efekt. Mały dodatek. Rozjaśniłam sobie brwi (boże jestem porąbana). Potem przez godzinę trzymałam na brwiach hennę. Brwi na zdjęciu są i tak podrasowane makijażem. Jestem ciekawa jak wyjdzie następnym razem nałożenie henny. Henna oczywiście z PolaHenny. Pozdrawiam Przemiłą Panią! |
![]() ![]() |
![]() |
#557 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
WOW! ![]()
![]() |
#558 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#559 |
Raczkowanie
|
również wiosennie pozdrawiam i zazdroszcząc sama zaczynam myśleć o rozjaśnieniu
![]() Kolor się pewnie jeszcze ustabilizuje, nabierze patyny ![]() A moje ziółka już w Polsce ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#560 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#561 |
Konto usunięte
|
Mam pytanie - chcę zamówić indygo Khadi dla koleżanki, powiedzcie mi jak wygląda farbowanie na czarno?
|
![]() ![]() |
![]() |
#562 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- hahahahahahahahaha |
|
![]() ![]() |
![]() |
#563 |
Przyczajenie
|
Czy któraś z Was ma doświadczenia z farbowaniem henną i z łojotokowym zapaleniem skóry?
Czy henna na włosach może poprawić/pogorszyć sytuację? |
![]() ![]() |
![]() |
#564 |
Konto usunięte
|
Henna z Pola Henny zamówiona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#565 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:06 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ---------- Dziewczyny, a podeślecie jakiś patent na siwe (pojedyńcze) z wykorzystaniem cassii? Myślałam o tym, żeby połączyć ją z henną jasnym brązem? A przy okazji co jeszcze dodajecie do henny? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#566 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#567 |
Raczkowanie
|
A może poradzicie jaką hennę polecacie, jakie porównanie jest między Khadi a np. Sante. W tej ostatniej widziałam kolor Terra, ktoś ma jakieś doświadczenia?
|
![]() ![]() |
![]() |
#568 |
BAN stały
|
Najwięcej osób tu poleca świeżą czystą hennę baq
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#569 |
Raczkowanie
|
Hej,
potrzebuję pomocy ![]() Krótka historia moich włosów: Od 9 lat farbuje farbami chemicznymi na wiśniową czerwień, większość czasu była to Wellaton, raz sie zdażyła color&soin, raz(2 lata temu) "niehenna" eld(chyba burgund i tycjan), ostatnio farbowałam Kolestonem. Ostatnie farbowanie miało miejsce w grudniu (kolor mocno wypłukany, ale ciągle wiśniowy-wypłowiały ![]() Planuję hennowanie 2etapowe: najpierw nałożyć hennę naturalną, a następnie tą "właściwą" mieszankę. No i oto moje pytania: 1) czy ten odcień, który bym chciała, można uzyskać henną na moich włosach? 2) jakie kolory zmieszać w 2 etapie? czy ciemny brąz + henna czarna(oba khadi) dałoby taki efekt? a może orzechowy brąz + henna czarna (khadi) ostatnia opcja: henna i indygo (BAQ) 3) czy przy pierwszym razie lepiej korzystać z khadi czy baq? Byłabym ogromnie wdzięczna za każdą pomoc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#570 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
spokojnie wystarczy jak sobie zrobisz samym ciemnym brazem khadi, nie domieszalabym tez czarnego-ten ciemny braz jest naprawde ciemny, jak dodasz czerni to mzoe wyjsc chlodniejszy i niemal czarny a to chyba nie jest kolor jaki bys chciala |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:35.