![]() |
#541 |
Zadomowienie
|
Dot.: Kobiety mężczyzn mundurowych:) - część już IV
Jesteś z nim ponad rok i nie jesteś pewna gdzie pracuje? Ale to masz wątpliwości gdzie pracuje czy w ogóle czy jest żołnierzem? A gdzie służy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#542 |
Przyczajenie
|
Nie śledzę go
![]() mówi, że idzie do pracy na służbę to ok - nie sprawdzam dosyć sporo opowiadał o wojsku dotychczas, więc nie miałam podejrzeń. Jest oficerem, w pracy przebiera się w mundur. Trochę zaczęłam się dziwić jak wspomniał o tym awansie - wygooglowałam i ciut się zdziwiłam, ale nie mam żadnych znajomych w wojsku by to sprawdzić. Byłam dziś w szoku czytając post zgodny z moimi podejrzeniami, że awans bez stopnia kapitana nie jest możliwy. Nie powiedziałam mu o moich wątpliwościach - on się bardzo denerwuje gdy sama go o coś wypytuję... nie ukrywam, że tez mnie zdziwiło, że po tak krótkim stażu pracy dostaje przydział na mieszkanie 3-pokojowe (miasto wojewódzkie). Rodzinę ma w innym mieście jakoś zawsze coś wypadało i dotychczas ich nie poznałam - tylko jego brata. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#543 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#544 |
Przyczajenie
|
ehm chyba mu kupię kolorowe kredki
a jak jest z delegacjami i telefonem służbowym? on co 2-3 miesiące jeździ do Krakowa na szkolenia ma telefon służbowy, ostatnio dostał nowy i co mnie mocno zdziwiło operator wysłał mu go na adres domowy.. myslałam, że jak otrzymuje się nowy telefon służbowy to załatwia to jednostka i tam dostaje nowy.. tak samo laptop - oficer musi mieć własny sprzęt na którym pracuje? wydaje mi się, że pomimo znajomości nie dostałby przydziału na takie mieszkanie.. dodatkowo mam pytanie do osób, które otrzymały takie mieszkanie: czy remont wykonywany jest na życzenie i koszt żołnierza? TŻ wspominał, że ma mieć tam zrobioną łazienkę w 100% a resztę musi sam urządzić. koszt remontu spłaca w ratach Edytowane przez Edik46 Czas edycji: 2015-08-06 o 12:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#545 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeśli chodzi o mieszkanie to nie robi się w nim remontu, żołnierz odbiera mieszkanie w stanie: tak jak mówi Twój Tż, łazienka jest zrobiona w 100%, poza tym mieszkanie jest odświeżone czytaj pomalowane. Resztę w sensie drewniane podłogi, kuchnię, tapety, wszelka zabudowa - żołnierz robi we własnym zakresie. Dziwi mnie to, że Twój tż koszt remontu spłaca w ratach - to 3 lata służy, już dostał mieszkanie a ten remont to kiedy mu zaczęli robić? rok temu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#546 |
Przyczajenie
|
Normalny laptop - bez naklejek.
Właśnie dziwiłam się, że może go nosić do pracy ![]() Telefon dostał kilka dni temu - mega byłam zaskoczona, że taki "prezent służbowy" dostał. Z mieszkaniem coś koloryzuje. Spłaca od 4 m-cy. Niby sobie zażyczył w łazience jakieś drogie wyposażenie.. ja oczywiście uwierzyłam ![]() Wierzyłam mu, był bardzo przekonywujący. Jego opowieści o pracy, ludziach.. i ich problemach. Nie chce mi się wierzyć, że przez tyle miesięcy mógł się mijać z prawdą. Wiedział, że go nie mogę sprawdzić.. bo on nie kumpluje się poza pracą z ludźmi z którymi pracuje. czuję się jak jakiś troll wyrolowany |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#547 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#548 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#549 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
pokazał mi tylko taką małą książeczkę wojskową - z wpisaną kategorią. to chyba książeczka z komisji jak go zapytałam o normalną.. to mi powiedział, że ma ją w szafce, bo przełożony zabrania im je wynosić z jednostki (!) Ja jestem dosyć ufna, on jest miłym i sympatycznym człowiekiem. Tak tylko wydawał mi się dziwny ten przydział mieszkania, telefon i laptop. Za dużo dobrego naraz. Jeszcze te wyjazdy do Krakowa na szkolenia.. zaczęło mnie zastanawiać po co on tam jeździ na tak krótko (jeden dzień). Może ma kogoś... Zadzwoniłam do niego chwilę temu to nakrzyczał na mnie, że mu nie ufam i go sprawdzam. dla mnie ta sytuacja jest absurdalna ![]() przepustka? hmm ma zwykłą kartę z imieniem i nazwiskiem, ale na niej nie ma żadnych informacji wojskowych Edytowane przez Edik46 Czas edycji: 2015-08-06 o 15:55 Powód: edycja |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#550 |
Zakorzenienie
|
A przepustka do wejścia na jednostkę? Musi ją mieć żeby odbić się na bramie jak wchodzi i wychodzi z pracy. Serio coś kręci.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#551 |
Konto usunięte
|
Co za żenada. Powiedz mu, żeby sobie legitymację otworzył na ostatniej stronie i tam jak byk jest napisane, że legitymacja to dokument osobisty każdego żołnierza i że jest on zobowiązany ją stale nosić przy sobie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#552 |
Przyczajenie
|
Przepustka jest ze zdjęciem, stopniem itd.?
nic takiego u niego nie widziałam... edycja: wypytałam go, stwierdził, że nie kłamie...zapytałam o to mieszkanie (wg wcześniejszych jego tekstów w sierpniu wpłacił ostatnią ratę, więc powinien na dniach dostać klucze..). Stwierdził, że księgowość jest na urlopie :P i wydadzą mu klucze po 18 sierpnia. Brak mi słów na te krętactwa. Edytowane przez Edik46 Czas edycji: 2015-08-07 o 14:02 Powód: edycja |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#553 |
Zadomowienie
|
Z tego co wiem to przepustka jest ze zdjęciem, imieniem i nazwiskiem. Czy coś więcej to nie wiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#554 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Z innej beczki: jak wygląda sprawa kwaterowania żołnierza po skończeniu przez niego studiów? któraś z was się orientuje? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#555 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry,
Można dołączyć? Jestem kobietą policjanta, nie żołnierza. Ale wątek dla kobiet policjantów praktycznie jest "umarły". Pozdrawiam wszystkie mundurowe ![]()
Trzeba dokonywać wyborów. Człowiek może mieć rację i może się mylić, ale musi decydować, wiedząc, że dobro i zło bywają wcale nieoczywiste, a czasem nawet że wybiera między dwoma rodzajami zła, że nie ma żadnej gwarancji. I zawsze, zawsze wybiera sam. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#556 |
Zakorzenienie
|
Ten chyba tez jest "umarły"...
Wysłane z mojego NEXT przy użyciu Tapatalka
![]() |
#557 |
Raczkowanie
|
Mniej niż ten dla kobiet policjantów ;-)
Trzeba dokonywać wyborów. Człowiek może mieć rację i może się mylić, ale musi decydować, wiedząc, że dobro i zło bywają wcale nieoczywiste, a czasem nawet że wybiera między dwoma rodzajami zła, że nie ma żadnej gwarancji. I zawsze, zawsze wybiera sam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#558 |
Raczkowanie
|
Mój chłopak też jest w wojsku. Jest obcokrajowcem, studiuję w Anglii, ale obecnie przebywam w Hiszpanii (Erasmus).
Jesteśmy razem prawie trzy lata. W maju rozpoczął szkolenie (wojsko spadochronowe). Wspierałam ten pomysł od samego początku i cieszyłam się, że TŻ w końcu znalazł swoją drogę. Jednak jak przyszło co do czego, po przeprowadzce - ciężko to znoszę. W czerwcu mieliśmy nawet przerwę w związku (ok. 3 tygodni). Od maja widzieliśmy się tylko 2 razy. Jeden weekend w lipcu, jeden tydzień w tym miesiącu. To ja przyjeżdżam do niego, próbuję zrozumieć jego ciężką sytuację. Następnym razem też ja pojadę jeśli wszystko dobrze pójdzie (ma zaprzysiężenie na początku grudnia). Różne rzeczy słyszałam o spadochroniarzach w Anglii. Sam TŻ wspomina czasami (nie myśląc), że niektórzy koledzy zdradzają swoje dziewczyny kiedy mają wolny weekend. Mam wrażenie, że mój chłopak się zmienił. Ale nie jestem pewna, czy przyczyną jest nasza przerwa, czy ogólnie presja pod którą pracuje. Wiem, że mnie kocha, a jednak mniej to okazuje. Na początku wysyłałam zdjęcia, filmiki. Ale nie dostając nic w zamian, nie otrzymując uwagi, czułam jakbym się narzucała więc przestałam. Nie jestem pewna, czy taki związek jest dla mnie. Obecnie czekam na zaprzysiężenie, na mój powrót do Anglii (będziemy wtedy bliżej siebie). A w głowie pojawia się myśl: przecież on będzie musiał wyjeżdżać w delegację. Na wojny. Jak wy to dziewczyny robicie? I czy wasi faceci nadal potrafią być romantyczni i okazywać uczucia? Czy dają wam wystarczająco uwagi? Czuję się niedopieszczona. On przeprasza i tłumaczy się, mówi że kocha mnie bardziej niż nigdy, a ja nie jestem pewna czy napradę tak jest. Czemu mu tak trudno znaleźć jedną godzinę w tygodniu na głupi Skype? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#559 |
Blond forever!
|
athine - ciężko tutaj coś wyrokować, bo każdy związek jest inny, każda sytuacja... Jak dla mnie to wy nawet nie jesteście w poważnym związku - brakuje tutaj zaangażowania, troski, uczuć, chęci spędzania wolnego czasu...
W Polsce to wygląda inaczej. Mój TŻ przez ostatnie pół roku był na szkoleniach wojskowych i ja żadnych zmian w nim nie zauważyłam (widzieliśmy się w każdy weekend) - nasza relacja tylko się umocniła, bo dostrzegliśmy jak bardzo za sobą tęsknimy...
![]() |
![]() |
#560 |
Raczkowanie
|
Bardzo zranił mnie Twój komentarz, mimo że sama się o to prosiłam. Dziękuję za Twoją wypowiedź Blondi2989, bo dzięki niej coś mnie ruszyło i porozmawiałam od serca z moim TŻ. On strasznie się zdziwił, że takie mam odczucia, przeprosił i wytłumaczył, że nie wiedział, że robi coś nie tak i czasami sam miał wrażenie, że to ja się odsuwam. Kupione mam bilety, żeby zobaczyć jego zaprzysiężenie i spędzimy wspólnie weekend po tym wydarzeniu. Później moje obowiązki na studiach mnie wzywają, ale zobaczymy się znowu na święta i Nowy Rok w Polsce.
Po Nowym Roku zacznie się nowy etap w jego karierze. Mam dobre przeczucia, i od tej rozmowy potrafię bardziej skupić się na sobie i swoich problemach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#561 |
Zakorzenienie
|
Ale tu cisza...
![]() |
#562 |
Zadomowienie
|
Cisza cisza... mój TŻ na kursie jest we Wrocławiu i widujemy się co drugi weekend... ech... teraz przyjeżdża
![]() athine bardzo rzadko się widujecie, taki w zasadzie związek na odległość, ciężka sprawa. Najgorsze moim zdaniem jest to, że chyba brak odpowiedniej komunikacji w Waszym związku i zaangażowania. Choć tak naprawdę trudno oceniać po krótkiej opowieści nie znając w ogóle całej sytuacji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#564 |
Zadomowienie
|
Mój wyjechał na 2 miesiące, ale już 4 grudnia wraca
![]() A w Dęblinie na poligonie czy co? Bo ja się tak bardzo nie orientuję. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#565 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#566 |
Zadomowienie
|
A to mój jest na kursie kapitańskim.
A Twój mąż lotnik? Bo jakoś Dęblin z lotnikami mi się kojarzy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#567 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak deblin z lotnictwem sie kojarzy wkoncu WSOSP. Moj maz nie lata, personel naziemny. Wysłane z mojego NEXT przy użyciu Tapatalka
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#568 |
Zadomowienie
|
No żeby móc w przyszłości awansować na wyższy stopień, trzeba ukończyć kurs. Do każdego stopnia tak jest. Mój Tz jest po wyższej szkole oficerskiej we Wrocławiu, jak się ją kończy to ma się stopień ppor, żeby móc zostać porucznikiem musiał zrobić kurs porucznikowski, a kolejny jest kapitanski, aby w ogóle mieć szansę na awans jest niezbędny. W przyszłym roku w sierpniu mijają mu 3 lata w stopniu i wtedy może się uda dostać na wyższy stopień, czyli kapitana.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#569 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#570 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tak sie zlozylo ze dostal sie do deblina, moze to i dobrze. Szybko zlecialo te pol roku. Wysłane z mojego NEXT przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:24.