|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#541 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
W poprzedniej ciąży spędziłam 2 tygodnie na patologii ciąży. Było ciężko ale pomyśl, że jesteś tam dla maluszka! Wiadomo, że nasłuchasz się tam różnych historii. To nieuniknione a niestety wiem, że działa mocno za psychikę. Pamiętaj jednak, że każda ciąża i poród są inne. ja się nasłucham na temat porodu a wspominam ten dzień jako najlepszy w moim życiu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Choinka ubrana, pachnie pięknie. Synek był zachwycony. Nawet wszystkie bombki póki co przetrwały ![]() Dobrej nocy!
![]() |
#542 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I napisz co ci wyszło w toksoplazmozie Cytat:
![]() Dziękuje za wszystkie kciuki Ja też po pierwszej wizycie ![]() ![]()
![]() |
#543 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#544 |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Hej, nie mam teraz czasu nadrobic, bo dziecko chore :-( wczoraj wieczorem Matylda dostala goraczki, ponad 38 stopni, a ze w miedzyczasie wyszlam z domu to zostala z dziadkiem i byla bardzo smutna, juz wtedy Ja cos bralo. Po nurofenie przeszlo, a nad ranem znowu tym razem az 39,3.... Dostala ponownie nurofen i temp spadla, samopoczucie ma dobre, ladnie zjadla sniadanie i bawi sie ale malo pije, co mnie martwi.
Z dobry h wiesci, odebralam dzis bete, i wynik prawie 29000, co wg norm laboratorium wskazuje na 6 tc. Powtorka w sobote, bo dla gina liczy sie czy jest przyrost i o ile, takze ponownie prosze o kciuki ![]() A co do owsianki, to robie z platkow owsianych, orkiszowych lub kaszy jaglanej, czasem mieszam, dodaje rodzynki i pokrojona suszona morele, wczesniej namaczam i pare razy zmieniam wode, na koniec gotowania dodaje starte jablko lub gruszke, cynamom, czasem wczesniej dorzucam 1-2 gozdziki dla aromatu i smaku. Jak przestygnie dodaje czasem lyzeczke miodu lub troche mleka w proszku dla Matyldy. Czasem dodaje maslo migdalowe lub z innych orzechow, zmielone siemie lniane, no rozne wersje robie na przemian dla urozmaicenia. Aha, i dodaje lyzeczke masla lub oliwy tez. A od rana meczyly mnie mdlosci, myslalam, ze dzis skonczy sie na rozmowie z porcelana, ale odpuscilo, a bylo juz blisko, ble ;-( nie spodziewalam sie atrakcji tego typu, zwazywszy ze w 1 ciazy mdlosci byly mi nieznane. Teraz dziecie bawi sie w najlepsze z dziadkiem i pewnie za chwile drzemka, to postaram sie nadrobic i poczytac co u Was! |
![]() ![]() |
![]() |
#545 |
Rozeznanie
|
wyniki toksoplazmozy pisze tak jak mam na analizie
IgM 0,194 Indeks Ref. K: Niereaktywne 0,000- 0,800 Nieokreślone >0,8-<1,0 Reaktywne >1,00 IgG >650,0IU/ml Ref K 0,0-<=4,0 negatywny >=4-<=8 watpliwy >=8 pozytywny BieniekI dzieki zaraz siadam i czytam |
![]() ![]() |
![]() |
#546 |
Zadomowienie
|
a ja sie glupia martwie chociaz gin mowi ze nie ma o co (glupia ja!!!).
dzisiaj bylismy na usg i bylo widac serduszko ![]() ale odebralam wyniki badan krwi i beta 9 grudnia byla 5500 a 16 grudnia tylko 8500, takze przyrost malutki... gin mowi ze jak serduszko bije to najwazniejsze i beta sie nie martwic, ale ja jednak sie martwie... pocieszcie mnie ![]() biedne wy z tymi mdlosciami, ja sie nadal czuje prawie calkiem normalnie jak gdyby nigdy nic. tylko mi sie odbija czasem. |
![]() ![]() |
![]() |
#547 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Postanowiłam wreszcie odezwać się. Mam 23 lata, to moje trzecia ciąża. Staraliśmy się ponad dwa lata niestety. Lekarze, tony leków i zabiegi nie pomogły - stał się naturalny cud ![]() już jestem po pierwszej wizycie, 10.12 widać było tylko pęcherzyk, zaliczyłam też już IP 7.12 bo oczywiście miałam plamienia, na szczęście od 15.12 nie plamię ![]() witam wszystkie dziewczyny mam nadzieję że mnie przyjmiecie ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#548 |
Zadomowienie
|
czesc alonka, witamy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#549 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
IgG to czy chorowałaś i masz ewentualnie przeciwciała i z tego co rozumiem masz ale to głowy nie dam Przesyłam jeszcze linka http://dzieci.civ.pl/interpretacja-toxo-igg ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() To kiedy następna wizyta, bo już pewnie będzie serduszko.
![]() |
#550 |
Zadomowienie
|
dzieki izka... ale i tak mysle i mysle...
|
![]() ![]() |
![]() |
#551 | ||||
Rozeznanie
|
[QUOTE=pentuerka;44223122]Hej Dziewczyny.
Mogę się dołączyć? Termin mam na 7/8 sierpnia 2014. O dzidzię satraliśmy się kilka m-cy. To moje drugie dziecko, mam już córeczkę 4,5 roku. Witam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() [QUOTE=poldzik;44241076]a ja sie glupia martwie chociaz gin mowi ze nie ma o co (glupia ja!!!). dzisiaj bylismy na usg i bylo widac serduszko ![]() ale odebralam wyniki badan krwi i beta 9 grudnia byla 5500 a 16 grudnia tylko 8500, takze przyrost malutki... gin mowi ze jak serduszko bije to najwazniejsze i beta sie nie martwic, ale ja jednak sie martwie... pocieszcie mnie ![]() Ja bety nie badam bo mój gin twierdzi że to bez sensu. Pomimo tego w pierwszej ciąży biegałam do laboratorium na badania i bardzo się cieszyłam bo Beta wzrastała wręcz książkowo. Później się okazało że była to ciąża bezzarodkowa, także przyrost nie jest wyznacznikiem prawidłowej ciąży. Nic się nie martw najważniejsze że jest serduszko Cytat:
![]() Ja też jestem w trzeciej ciąży ![]() ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Dziś byłam na wizycie i miałam robione usg Fasolka ma 1,55 cm ![]() ![]() Dostałam skierowanie na HCV i HIV bezpłatne co jest dla mnie nowością bo w pierwszej ciąży w czerwcu za wszystko płaciłam bo mój gin prywatny mówił że tego i tak nie robią na kasę. Mam skierowanie na Toxoplazmozę którą wcześniej miałam robioną, to niestety jest płatne. Miałam już porobione niektóre wyniki i tak jak pisałam wcześniej mam bakterię w moczu na co mam brać żuravit. Mam też trochę za wysoką tarczycę Tsh i choć mieści się w normie (0,350- 4,940 a ja mam 2,527) kazał brać mi lek Euthytrox. Bardzo fajne jest to że dostałam skierowanie na usg genetyczne i jeśli uda mi się zapisać będę miała to badanie zrobione na fundusz. Dziś u mnie dzień dobrych wiadomości ![]() ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Dziękuję za podpowiedzi odnośnie wklejania suwaczków i obrazków ![]() Edytowane przez M_aria Czas edycji: 2013-12-20 o 18:20 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#552 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Witaj! U mnie też były długie starania bo 3,5 roku i też jakimś cudem się udało. Do tej pory nie wiem co zaskoczyło w tym cyklu ![]() Ja już idę spać, cały dzień na nogach i mam już dosyć. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#553 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do infekcji to ja też mam i całą poprzednią ciąże się do mnie trzymały.. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Kochana nawet nie strasz ![]() Ja to tak się źle czuję że wczoraj i dziś zadzwoniłam że nie przyjdę do pracy. Mam takie mega mdłości że nawet ciężko było mi coś takiego wyobrazić sobie przed ciążą. W poprzedniej "tylko" wymiotowałam. Jestem tak senna, boli mnie głowa, krew mi dziś się puściła pierwszy raz z nosa ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Przepraszam dziewczyny że tak mało się udzielam, ale naprawdę u mnie tragedia, zaraz idę spać.. Dopiszę tylko nowe dziewczyny, bo chcę żeby wszystko było na bieżąco, jak kogoś zapomniałam dopisać, albo pominęłam jakąś aktualizacje to upomnijcie się proszę. Mam nadzieję że nie długo wrócę do świata żywych ![]() angelika__2014 mam nadzieję że krwiak szybko zniknie ![]() aa zapomniałam przyszedł mi list że 11 stycznia mam wizytę w szpitalu i będę mieć USG. a z gorszych wieści 2 stycznia idę do dentysty, aż wstyd się przyznać ale nie byłam dobrych 6 lat( mam straszny uraz po tym jak mi robiła kanałowe bez znieczulenia) strasznie się boję ale mąż mnie zapisał jak był dziś ![]() ![]() Edytowane przez 88natka Czas edycji: 2013-12-20 o 20:36 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#554 |
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- mam jeszcze jedno pytanko do bardziej doświadczonych mam czy macie może jakiś sposób jak nauczyć dziecko spać w swoim łóżeczku? Moja mała spałam w łóżeczku do 6 miesiąca pózniej jak zaczęła ząbkowac to wyładowała u nas i tak juz zostało Bie ma swojego pokoju bo chciałam ja mieć przy sobie cały czas ale teraz jak ma sie pojawić następne malenstwo chciałabym ja nauczyć spać w łóżeczku a pózniej w swoim pokoju Nie wiem od czego zacząć Mała zasypiala do tej pory sama tzn bajki w babytv jej zostawiam i wychodziłem z pokoju i ona zasypiala... Kilka dni temu położyłam ja do swojego łóżeczka które i tak jest załączone z naszym łóżkiem i próbowała zasnąć ale nie mogła i przechodziła do naszego łóżka.... To zaczęłam ja przekładać do łóżeczka jak juz zasnela ale jak tylko nad ranem sie zorientowała ze nie śpi z nami to była bardzo oburzona i od tej pory juz nie chce zasypiac sama ;( chce żebym z nią leżała w naszym łóżku dopóki nie zaśnie ;( jest gorzej niż było macie jakies sprawdzone sposoby??? |
![]() ![]() |
![]() |
#555 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie zaczynają się tak na serio mdłości, tylko mam nadzieję że ciążowe, bo mój brat chyba coś ze szkoły przyniósł;/ byłam u fryzjera ![]()
![]() |
#556 | |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Angelika, jak sytuacja z krwiakiem wyglada? Wiesz cos wiecej, kiedy Cie wypuszcza? Trzymam kciuki, aby wszystko poszlo zgodnie z planem i krwiak szybko sie wchlonal! Co do rozstepow, ja nie mialam, smarowalam sie nieregularnie na zmiane ze zwyklym balsamem. Ale jestem zdania, ze sklonnosci do tego sa raczej genetyczne, moja mama po 5 ciazach nie ma nawet jednego rozstepu, a w 3 ostanich mocno przybierala na wadze bo musiala lezec przez zagrozone ciaze i oczywiscie nie smarowala sie zadnymi specyfikami dla ciezarnych. Dzis robilam druga bete, ciekawa jestem jaki bedzie wynik....dam znac jak odbiore, wyniki maja byc wieczorem.... A jak Wam ida dziewczyny przygotowania przedswiateczne? My dzisiaj bedziemy chyba ubierac choinke ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#557 |
Przyczajenie
|
Hej mamuski
![]() Przepraszam,ze sie nie udzielam,ale mam takie mdosci,ze praktzcznie caly czas leze.Najgorzej jak mody zrobi kupke,strasznie jestem wyczulona teraz na zapachy.Za dwa dni ide do gina z wynikami ,no i za 3dni wreszcie bd mogla sie wszystkim pochwalic dzidzia,jeszcze nikt nie wie,ale strasznie ciezko mi to ukrywac,tym bardziej,ze co siostra mnie widzi to mowi,ze dziwnie wygladam i ze oczy mi sie zmienily ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Aha,musze to napisac,dzis czuje sie lepiej,bo jak pare z Was zjadlam wczoraj Maca ![]() ![]()
#558 |
Zakorzenienie
|
No i takie są właśnie plusy mieszkania na wsi
![]() ![]() Ja w tym roku bez przygotowań, boję się nawet kichnąć więc no ten... Ale mieszkam z moimi rodzicami więc ma kto robić przygotowania. Zresztą na Wigilię jedziemy wszyscy do siostry mamy, gości dopiero robimy w 3 króli także nie ma bardzo co przygotowywać ![]()
#559 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() U mnie ok, plamienie się nie powtórzyło. Dziś byliśmy wszyscy na cmentarzu, jutro idziemy po choinkę ![]() A w pon. usg, umieram ze strachu. Cytat:
![]() Cytat:
![]() To ja mam podobny termin ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale nie rozumiem tego tsh - przecież masz b. dobry wynik, to po co lek ![]() Cytat:
![]() I łączę się w bólu ze strachem przed dentystą ![]() Cytat:
![]() ![]() A ze spaniem to nie wiem, Krzyś spał w swoim łóżeczku od razu ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#560 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [QUOTE=M_aria;44242712] Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mac widać leczy ![]() Cytat:
![]() Tsh w okresie kiedy chce się zajść w ciążę powinno być w okolicach 1. Przy 2,5 przeważnie dostaje się już leki ![]()
![]() |
#561 |
Rozeznanie
|
Tasia24
Nie mam pojęcia po co też jak sprawdzałam wyniki to myślałam że jest dobrze ale on twierdzi że normy dla kobiet w ciąży są inne. Może w nowym roku wybiorę się do specjalisty Stwierdzam że moja fasolka to ENERGETYCZNA PIJAWKA |
![]() ![]() |
![]() |
#562 | ||
Raczkowanie
|
[QUOTE=M_aria;44242712]
Cytat:
Cytat:
![]() W ogóle tą techniką wychowałam sobie anioła któremu w wieku lat 2 czytałam książeczkę, śpiewałam kołysankę, całowałam i wychodziłam z pokoju. Ale potem skończył 2,5 poszedł do przedszkola i wróciłam do fazy kiedy siedzę w nogach jego łóżka czytając książkę i czekam aż zaśnie. Więc czeka mnie odzwyczajanie po raz kolejny, ale przy moim obecnym samopoczuciu nie znajdę w sobie dość cierpliwości, postanowiłam zaczekać do wiosny liczę że ja będę w lepszej formie a młody jak wrócą normalne wyjscia na dwór będzie sam z siebie szybciej zasypiał. Trzymam kciuki, żeby wam się udało. Edytowane przez kamilast Czas edycji: 2013-12-21 o 19:15 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#563 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mój synek też długo zasypia. najpierw jest czytanie a później trzeba z nim siedzieć póki nie zaśnie. Czasem mnie to denerwuje a potem sobie myślę, że za jakiś czas sam mnie wygoni z pokoju i będę tęsknić za tym jak mogłam z nim siedzieć ![]() Co do nauki zasypiania w łóżeczku, każde dziecko jest inne. Moje np. nie dało się próbie zasypia w łóżeczku przez długi czas.Próbowałam po 2 godziny przez parę dni i nie byłam w stanie znieść jego płaczu a raczej darcia. Podejrzewam, że płakał by dłużej a i tak by nie zasnął. dałam sobie spokój na jakiś czas i po pewnym czasie okazało się, że w końcu dorósł do zasypiania w łóżku a nie na rękach ![]()
![]() |
#564 | |
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny.
JA ostatnie 3 dni spędziłam w łóżku, miałam tak silne torsje, ból głowy, że nie byłam w stanie wstać z łóżka. Do tego niczego nie mogłam jeść - dosłownie, piłam samą wodę. Ja rozumiem, że ciążowe mdłości są normą, ale żeby aż tak? W żuciu nie czułam się tak podle. Zaczełąm szperać po necie, nie niemogłam uwierzyć, że nie ma niczego co mogłaby ulyżyć. I jest ...Mamarin Tz obiejchał kilka aptek i udało się kupić. Jest dla kobiet w ciąży i jest bezpieczny. Postawił mnie na nogi, nie powiem żeby bylo rewelacyjnie, ale dużo lepiej. W pierwszej ciąży też miałam mdłości, ale nie aż takie. Trzeba to przeżyć, żeby zrozumieć jakie to koszmarne uczucie mieć ciągły odruch wymiotny. Do tego herbatka z imbirem ...i lepiej ![]() Teraz będę mogła zacząć się cieszyć Maluszkiem...i nadrobić wasze posty. Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#565 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja po pracy, nie wyrobiłam się dziś ze wszystkim i oddałam trochę pracy, oczywiście był foch i powiedziała że porozmawia z kadrowa o tym, że nie mogę tak zostawiać swojej pracy, no ale musiałam tak wyjść bo tż miał do pracy na 13.30.. Powiedziała że jak się źle czuje to nie ma pracy dla mnie ![]() Dziś przyszła sąsiadka z kartką i prezentem dla Olivii(miś i książeczka) bardzo miło z jej strony ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#566 |
Przyczajenie
|
Witam, chcialam sie dowiedziec czy moge dolaczyc do Waszego grona? Chociaz dalej mamy obawy co z tego wyjdzie bo moja poprzednia ciaza nie nalezala do najlatwiejszych...i okres ciazy ogolnie nie kojarzy mi sie ani troche pozytywnie. Ale kocham moja coreczke ponad zycie i zawsze marzylam o dwojce i jakos sie przemoglam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#567 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() życzę Ci żeby ta ciąża nie była tak ciężka jak poprzednia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#568 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cóż mam bardzo podobnie. Okres ciąży mi też nie kojarzy mi się szczególnie dobrze..za to poród i ten moment kiedy widzi się swoje Dziecko już tak ![]() ale to jeszcze 7 mcy. Nie opaczność ma nas wszystkie w opiece ![]() ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- W Anglii możesz kupić: Diclectin |
|
![]() ![]() |
![]() |
#569 | |
Rozeznanie
|
[QUOTE=kamilast;44252705]
Cytat:
---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Moze wiecie czy w ciazy mozna brać jakies tabletki ziołowe uspokajające albo znacie jakies domowe sposoby zioła do parzenia itp Ja dzis jestem równo 7t0d i poprostu hormony mi wariują krzycze na wszystkich czepiam sie byle czego płacze cały czas z byle powodu Szczerze to mam sama siebie dość jestem tak nerwowa Teraz zamiast is. Spać to ja biegam i sprzątam w kuchni Pamietam ostatnia ciąże miałam tak samo naprawdę było cieżko dlatego nie chce tego znowu przechodzić może melisę zacznę pic? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#570 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Do tego wieczorami zwlaszcza panikuje i latam do lazienki zeby sprawdzic czy nie plamie, bo czasem tak mnie brzuch boli...i nie wiem jak wytrwac te 7 miesiecy niepewnosci... ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- [QUOTE=mamuska11;44256814] Cytat:
Nie potrafie przypisac pare cytatow jednoczesnie ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:39.