Fotodepilacja czy laser diodowy? - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-10-08, 11:21   #541
ATnails
Raczkowanie

Dot.: Fotodepilacja czy laser diodowy?

Oj dziewczyny
Całe forum pisze i ciągle nowe osoby potwierdzają, że IPL nie jest skuteczny to czego Wam szkoda na diodowy??? Nie rozumiem?
Lepiej wywalić pieniądze w błoto i dalej narzekać czy za te pieniądze mieć już pare depilacji laserem diodowym za sobą.
Sama nie mam dużo kasy ale patrząc z perspektywy czasu to opłaca się.
Rok temu już o tym pisałam, weszłam na forum i nadal te same wątpliwości...
Ja w sumie od 2011 przeszłam 5 zabiegów w serii i od tamtej pory po pół roku miałam 1 przypominający i drugi w maju 2012. Teraz myślałam żeby pójść ale z kasą się nie wyrobie i pójdę w listopadzie na kolejne przypomnienie.Teoretyczni e jeszcze nie musiałabym nawet iść ale ja mam czarne włosy i pare kropek dorastających juz u mnie widać na twarzy więc wolę je zlikwidować.
Ja mam stwierdzony hirsutyzm więc jestem skazana na nadmierne owłosienie do końca życia bo terapie hormonalne nie dały rezultatów przez wiele lat. Ale to co zdziałał laser i jak mi ułatwił życie to nawet nikt nie wie kto sam tego nie doświadczył.

Jak sie decydować to konkretnie i na całą serię
pozdrawiam
Stary 2012-10-09, 06:41   #542
mitami
Przyczajenie

Dostałam dość ciekawa oferte na laser diodowy
depilacja na pachy i bikini płytkie ( chyba chodzi o pachwiny )
1 zabieg srednio wychodzi 166 zł - pisza ze to laser diodowy , chyba sie skusze bo cena bardzo atrakcyjna . A we wrocku maja dosc wysokie ceny gabinety na diode .
mitami jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-16, 17:17   #543
asia_0102
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez karolaw27 Pokaż wiadomość
Cześć,
Ja od kilka lat walczyłam z nadmiernym owłosieniem, stosowałam różne "lekarstwa", środki hormonalne lecz z marnym skutkiem, w sumie nie było żadnej poprawy, nie było tylko gorzej. Problem najbardziej dotyczył owłosienia na brodzie. Na początku było codzienne wyrywanie tych włosków, czasami nawet kilka razy dziennie. Pewnego dnia zainteresowałam się depilacja laserową, znalazłam gabinet w centrum W-wy i umówiłam się na zabieg laserem IPL. Byłam na dwóch zabiegach, które kompletnie nic nie dały. Dwa miesiące temu postanowiłam ponownie spróbować i trafiłam do bardzo mądrej Pani doktor dermatolog na zabieg laserem VPL. Pierwszy zabieg usunął około 60% włosków, po drugim zostało ich juz zaledwie kilka - byłam 10 dni temu i cały czas trwa proces wypadania, więc spodziewam się wypadnięcia jeszcze kilku. Teraz mysle i zbieram kase na depilacje bikini - jak tak dalej pójdzie zdąrze do lata.
Jak chcecie podam Wam namiary do mojej Pani dr. Cena depilacji brody to 200 zł.
pozdr
Poprosiłabym namiary na tą pania dr.
asia_0102 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-19, 07:56   #544
The light
Zadomowienie

naczytalam sie ostatnio bardzo duzo na temat depilacji i niestety, ipl nie usuwa wlosow na stale. Dziala raczej jak depilator..czyli usuwa wlosy ale one nadal odrastaja. W zaleznosci od osoby- szybciej lub dluzej (tak samo jak pisza o wosku czy depilatorze- do 4 tygodni a u mnie juz po tygodniu odrastaja )

wiec - fotodepilacja jest nietrwala forma usuwania wlosow. Laserowa- tak.
Dlatego jezeli ktos chce na stale to tylko laser. Pytanie- gdzie polecacie
The light jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-19, 23:36   #545
kkosmi
Przyczajenie

robiłam laser pare ładnych lat temu i włosy też wróciły, jak to możliwe??? Z pewnością mi to zaraz wytłumaczycie...
kkosmi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-21, 16:45   #546
Maja_13
Przyczajenie

O Matko kochana już nie mogę tego czytać... Subskrybuję ten wątek, chociaż praktycznie się nie udzielam. Nie mogę zrozumieć, że tak narzekacie na IPL a polecacie lasery, bo ja mam mnóstwo koleżanek, które wydały kupę kasy na lasery i też im odrosły włosy! A ja z kolei jestem po serii zabiegów fotodepilacji i jestem bardzo zadowolona z efektów, chociaż nie usunał mi 100% włosów ale zostały pojedyncze w okolicach głębokiego bikini i na kolanach. Ale byłam na to przygotowana, więc myślę, że miałam po prostu realne oczekiwania. Z tego co ja zdążyłam się zorientować to działanie IPL+RF i laserów jest bardzo porównywalne, nigdzie nie ma pewności, że usunie się wszystkie włosy lub że nie odrosną. W każdym razie jeśli już decydujecie się na fotodepilację, to szukajcie IPL+RF a nie sam IPL. Pozdrawiam.
Maja_13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-22, 13:06   #547
Isabel83
Przyczajenie

Ja jestem zadowolona z efektu depilacji IPL na pachy , natomiast jesli chodzi o bikini to ciagle odrastaja mi wlosy albo mam widoczne czarne kropki na skorze. Jestem po 5 zabiegach. Z tego co czytalam na cialo trzeba wykonac 6-8 zabiegow IPL, wiec zrobie jeszcze 3 i jesli sytuacja sie nie poprawi to dam sobie spokoj.
Z tego co sie dowiedzialam na temat roznic miedzy laserem a IPL, to laser dziala bezposrednio na cebulke wlosa a IPL jest swiatlem rozproszonym i dlatego czesto trzeba wykonac wiecej zabiegow zeby byl efekt.
Isabel83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-17, 10:58   #548
Kallinna
BAN stały

Post Dot.: Fotodepilacja czy laser diodowy?

Dziewczyny a przy blond włosach zabieg laserem w ogóle ma sens? Zastanawiam się nad zabiegiem E-light z radiofrekwencją, bo ona podobno działa też na jasne włosy. To chyba dobry wybór, bo lasery skrytykowałyście Przyjaciółka poleciła mi dr xxxxx i właśnie do niej się wybieram. Po wizycie pochwalę się efektami

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2013-10-29 o 09:57 Powód: reklama
Kallinna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-09, 13:02   #549
allisonka
Przyczajenie

a ja mam pytanie, dotyczące golenia tuż przed zabiegiem...jutro idę pierwszy raz i kompletnie wypadło mi z głowy żeby się o to zapytać...

czy powinnam sama ogolić depilowane miejsca tuż przed zabiegiem czy jest to zadanie pani w salonie?
allisonka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-04, 22:40   #550
zan9191
Przyczajenie

Witam. Niedawno zakupilam laser diodowy do uzytku domowego Venus zrobilam pierwszy zabieg i po tygodniy zauwazylam ze wloski zaczely wypadac teraz zrobilam drugi raz i czekam na efekty mam nadzieje ze pozbede sie tych niechcianych wloskow czy ktos wyprubowal taki laser domowy? I jak efekty?
zan9191 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-11, 12:04   #551
rdzaf
Raczkowanie

Ja i niestety u mnie to nie działa. :/

Czy ktoś ma wiadomości na temat fotodepilcji przy nadmiernym owłosieniu?

rdzaf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-30, 14:32   #552
Pankinka
Przyczajenie

Jeśli chodzi o fotoepilację czyli tzw. laser IPL to nie usówa on włosów na stałe! Efekt utrzymuje się do pół roku... Fakt że jest zdecydowanie tańszy od laserów diodowych ale jest to raczej alternatywa dla depilacji woskiem Ja zrobiłam około 10 zabiegów i stwierdziłąm że dalej nie ma sesnu skoro włosy po jakimś czasie i tak odrastają... Teraz odkładam sobie na laser diodowy alby pozbyć się włosów na amen!
Stary 2014-12-23, 13:57   #553
majaasia
Przyczajenie

Dot.:EpiLase z Beauty Planet?

czy ktos sie orientuje jak dziala EpiLase z Beauty Planet ze Szczecina? tez jest to laser diodowy i w miare niskiej cenie. Dzwonilam do nich zeby sie zorientowac mniej wiecej i powiedziano mi ze sa to nowe lasery(nie uzywane). Staram sie o dotacje i probuje wybrac jakies rozsadne urzadzenie, a nie mam tyle pieniedzy aby kupic lightsheera.
majaasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-23, 14:24   #554
wroada
Przyczajenie

Robilam zabieg depilacji IPLem i lightsheerem. IPL nie boli a wlosy rzeczywiscie "usypia" a nie usuwa, jednak nie pozostawil mi zadnych sladow tak jak lightsheer. Miałam spory obrzęk, strupki schodzace od 2-3 tyg i na koniec odbarwienia. Slyszalam tez ze zaczynajac od depilacji IPLem a pozniej Lightsheerem efekt bedzie o wiele slabszy niz jak bym przyszla od razu na laser diodowy. W efekcie moge smialo powiedziec ze wlosy i tak mi odrastaja z tym ze w mniejszej ilosci.

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

a czy to nie jest tak jak te ipl do domowego uzytku, ze kupujesz lampe na okreslona ilosc impulsow co w efekcie daje nam wiecej wydanych pieniedzy na lampy niz jak zrobic zabieg w gabinecie?) moja siostra kupila cos takiego i nie potrafila sobie zrobic dokladnie tej depilacji a efekt oczywiscie byl taki jak w komentarzach- zaden.
wroada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-04, 10:44   #555
Pepik
Raczkowanie

Ja od siebie polecam SHR.

Wcześniej (5 lat temu) miałam robione 1x Light Sheer w Łodzi i tak mnie bolało że zamiast robić uda i łydki skończyłam na samych łydkach...Zraziłam się i zapomniałam o temacie. Rok temu, po przeprowadzce do Wwy kupilam groupona na Light Sheer bezbolesny - miałam 5x robione pachy i bez efektu. Kasa wyrzucona w błoto!
W końcu z polecenia trafiłam na SHR. Jestem po 3 kursach (pachy, uda, łydki ) i jestem BARDZO ZADOWOLONA! Nic nie boli, nie ma zaczerwienienia i ceny zachęcają do kolejnych partii Dlatego mogę polecić gabinet na Białołęce - White Łąka.
Pepik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-02-13, 18:16   #556
kormelia28
Przyczajenie

oczwiscie diodowy !!! nie ma zadnego porownania miedzy jednym a drugim. nie dajcie sie nabrac IPl dziala w 30 % a Laser diodowy 80 - 90 %
kormelia28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-14, 07:28   #557
manago
Przyczajenie

jestem tu nowa ale będę się sprzeczać. jestem w trakcie fotodepilacji .. W Ikonie jeszcze bedę mieć dwa zabiegi i już najprawdopodobniej po wszystkim będę to chyba jednak też zależy od owłosienia...bo jeżeli ktoś ma ciemny i mocny to może fotodepilacja jest niewystarczająca? ale ja mam jasne włoski i wyboru jestem bardzo zadowolona!
manago jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-23, 15:09   #558
RenataND
Przyczajenie

W przypadku jasnych włosków fotodepilacja nie będzie skuteczna, gdyż laser pochłania ciemny barwnik (melaninę), przekształcając go w energię termiczną. Zabieg ten jest więc wskazany wyłącznie dla osób z ciemnymi, grubymi włoskami.
RenataND jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości