Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, część V - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-29, 07:07   #541
Iris1988
Rozeznanie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Witam z rana wykopcie mnie z lozka bo musze jechac pilnowac remontu a jestem nieprzytomna:-( od paru dni tak mam ze moglabym przespac caly dzien:-( o pakowaniu torby nie mam jak myslec nawet zreszta nie mam jeszcze wielu rzeczy do niej....

za mamusie w szpitalach bedzie dobrze musi byc

Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk
Iris1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 07:19   #542
simka234
Wtajemniczenie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Cytat:
Napisane przez Karolinek_ Pokaż wiadomość
Ja tez mialam z tym problem od 20 tygodnia i bralam juz luteine a co dof czasu zmiany sytuacji na froncie - moja wizyta u gina byla 22 kwietnia, a od soboty zaczelo sie szalenstwo, wiec to moze byc chwila i juz jest inaczej pakowac torby laseczki, bo nigdy nic nie wiadomo
I oczywiscie mam zakaz glaskania i dotykania brzucha, bo to pobudza skurcze
Boniu to strasznie szybko ci się rozwineła sytuacja..
Ja też brałam luteine ale było dobrze i juz z mesiac odstawiłam
Mam nadzieje że się nie bedzie rozkręcać..
Teraz więcej chyba bede lezeć i pachnieć ja byłam na wizycie 23 kwietnia..ehhh nie przewidzi człowiek

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Zaczęłam się zastanawiać po tym co napisała simka czy ja jestem jakaś nieczuła i wyrodna czy o co chodzi, bo mnie ruchy Synka ani nie bolą ani nie odczuwam ich jako dyskomfortu. Ot, są. Czasami zdarzy się, że uciśnie mi jakąś żyłę to wtedy czuję kłucie i tyle
Fakt faktem, że moje Dziecko nie kopie, tylko się rozciąga i przeciąga. Tak samo z resztą jak i ja w okresie płodowym.

Ale nie wiem, może powinnam zacząć się niepokoić, że te ruchy są dla mnie, powiedzmy, "neutralne"?
Kochana to się ciesz że czujesz dzidzie i jest to takie przyjemne..
Pewnie to zalezy tez od budowy macicy, wielkosci dziecka i innych rzeczy miliona..
Ja czasem to nie wiem co lepsze jak sie to moje dziecko rozbryka to wygląda jak by mi przez brzuch chciało wyjść.. ja czuje większość jego ruchów nawet jak się przekręca czy przeciaga..ale kopniaki potrafia zaboleć..
A czasem jak mi w żebra z główki da a nogi na pęcherzu umiesci to dosć ze mam problem z oddechem to jeszcze się zastanawiam czy nie popuszcze i dojde do wc..
Tylko mój brzuch jest jak piłka z przodu i teraz jak jest większy to sie bąbel nie miesci-coraz mnej miejsca a on by chciał brykać jak wczesnej..
Czasem jak idę a on mi się wypnie to kroku nie zrobię..

A się rozpisałam..także tego ciesz się..
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 07:32   #543
mamaya
Zakorzenienie

simka, być może jest tak jak mówisz, aczkolwiek z moim stosunkowo małym brzuchem (ciąża poszła mi wyłącznie w brzuch) jak na ten tydzień ciąży i Synem, który jest w 64 centylu wydaje mi się, że również te ruchy mogłyby być nieprzyjemne.
I także czuję każdy ruch Dziecka, nawet ten najmniejszy
Teraz na przykład wypchnął stopę/rączkę po lewej stronie brzucha, mam mocno widoczne wybrzuszenie, ale to takie odczucie większego napięcia skóry

Może powinnam zapytać na następnej wizycie moją ginekolog co ona o tym sądzi
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 07:35   #544
malwiska
Zakorzenienie

Witajcie z rana, ja już po śniadanku... dzisiaj złapał mnie taki skurcz łydki że obudziłam tż żeby mi pomogł, prawie płakałam, nie mogłam w żaden sposób sobie poradzić.

Cytat:
Napisane przez sunfire Pokaż wiadomość
Hej, ale szalejecie, nienadribue bo jestem w szpitalu troche mi sie szyjka skrocila i twardnial mi brzuch, leze pod kroplowka i sie wszystko uspokaja. Z malym wszystko ok, usg i ktg w porzadku, leze do czwartku na obserwacji

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
to już nie są żarty... dobrze że już wszystko się uspokoiło

ja się zastanawiam nad moimi ruchami tzn dziecka, bo skoro ja je tak słabo czuje to może nie czuje też twardniejącego brzucha hehe na szczęście jutro idę na wizyte.
Co do kg to ja teraz ważę dokladnie 10,5kg
a jeszcze 7.04 miałam na +13kg
Stary 2014-04-29, 07:38   #545
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
Zaczęłam się zastanawiać po tym co napisała simka czy ja jestem jakaś nieczuła i wyrodna czy o co chodzi, bo mnie ruchy Synka ani nie bolą ani nie odczuwam ich jako dyskomfortu. Ot, są. Czasami zdarzy się, że uciśnie mi jakąś żyłę to wtedy czuję kłucie i tyle
Fakt faktem, że moje Dziecko nie kopie, tylko się rozciąga i przeciąga. Tak samo z resztą jak i ja w okresie płodowym.

Ale nie wiem, może powinnam zacząć się niepokoić, że te ruchy są dla mnie, powiedzmy, "neutralne"?
myślę, że nie masz się co martwić przytul: każde dziecko jest inaczej ruchliwe i my też to inaczej odczuwamy najważniejsze, że czujesz synka
a ja niestety lub "stety" mam podobnie jak simka czasami córa mnie tak kopnie, że potrafię cała podskoczyć razem z brzuchem a tak to wierci się i kręci, a nie daj Boże jak leżę na boku
oczywiście nie mam tak przez 24h/dobę ale na prawdę dosyć często tak odczuwam te jej ruchy

zbieram się do przychodni
dzięki za kciuki

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
a widzisz! kiedyś martwiłaś się, że Ci waga tak szybko poszła w górę a teraz wszystkie CIę przegoniłyśmy ja boję się aż dzisiaj stanąć na wagę ostatnio miałam 10kg na plusie a to było miesiąc temu
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 07:39   #546
roksanka88
Raczkowanie

Cytat:
Hej, ale szalejecie, nienadribue bo jestem w szpitalu troche mi sie szyjka skrocila i twardnial mi brzuch, leze pod kroplowka i sie wszystko uspokaja. Z malym wszystko ok, usg i ktg w porzadku, leze do czwartku na obserwacji

Kochana trzymaj się tam, będzie dobrze a wczoraj myślałam wieczorem gdzie się podziewasz, a tu taka wiadomość

___
Dzień dobry

Och i ja zaczynam się powoli bać aż strach na forum wchodzić
ale trzymam za wszystkie mamusie w szpitalach, żeby szybko się poprawiło w końcu lipcówki jesteśmy !!! więc nie szalejmy

Fame- za wizytę i tak jak napisała mamaya wracaj z dobrymi wieściami

miłego dnia

"Tam jest Ci najlepiej, wiem.
Cicho... ciepło... ciemno...
I długo śni się dobry sen, że zawsze będziesz ze mną.
Tam, moje serce stuku puk, szepce Ci zaklęcia.
A ja czekam jak na cud, jak na małego księcia."
roksanka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 07:41   #547
mamaya
Zakorzenienie

Fame, odezwij się po wizycie
Stary 2014-04-29, 07:50   #548
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Integra przeczytałam i też uważam że koszty trochę z tyłka ale zerknę jeszcze na wyliczenia i dam znać. Aczkolwiek koszty tych pieluch to cokolwiek zawyżone. Bo jeśli babka porównuje koszt jednej z droższych pieluch o marży sklepu nie wspomnę i promocji na nie nie szuka to czemu przy pampersach stwierdza że się je na promocji kupuje. Dla mnie nie miarodajne to wyliczenie. Ale jak mówię zerknę na swoje i wrócę z kwotą

Fame dawaj znać!!!

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 07:54   #549
simka234
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
Witajcie z rana, ja już po śniadanku... dzisiaj złapał mnie taki skurcz łydki że obudziłam tż żeby mi pomogł, prawie płakałam, nie mogłam w żaden sposób sobie poradzić.

to już nie są żarty... dobrze że już wszystko się uspokoiło

ja się zastanawiam nad moimi ruchami tzn dziecka, bo skoro ja je tak słabo czuje to może nie czuje też twardniejącego brzucha hehe na szczęście jutro idę na wizyte.
Dietka służy jak widać
Jesteśmy na podobnym pziome wagowym
Mi się też zatrzymała waga
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 08:01   #550
viki_22_83
Raczkowanie

GG do viki_22_83

Hej, duzo mnie omineło nieuda mi sie nadrobić.
Narazie kryzys zarzegnany ale jeszcze nie porozmawialismy powaznie wiec cieżkie tematy przede mna.
Co do skurczu łydek stope trzeba ułożyć jak przy chodzeniu a nawet wziąc palce do gory najlepiej poprosic tż jesli samej ciezko, masowanie nie pomaga jestem prawie weteranka jesli o to chodzi.
Co do ciązowych poczujecie i bedziecie wiedzialy chociaz ja myslalam ze mi sie kupe chce ale bylo to latanie do wc za reguralne. Mi pomogl prysznic zlagodzil bole -woda ma duza moc pczytajcie -te Tż jak mnie dowiozl to bylo 5cm rozwarcia i od tego czasu pierworodny wyszedl na swiat po okolo 4 godzinach.

Tak wogole dziekuje za wsparcie wszystkim mamom i trzymam kciuki za mamy w szpitalu zeby wszystko bylo dobrze z dzieciaczkami i nimi.

Ja mam tylko 6 na plusie a na to niewygladam niewiem czy jednak nie malo z syniem bylam po koniec o okolo 16kg do przodu.

GABRYŚ -mój mały mężczyzna - 5 latek
17. 08.2009

ALICJA mały motylek
16.07.2014

Edytowane przez viki_22_83
Czas edycji: 2014-04-29 o 08:05
viki_22_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 08:06   #551
Domi_00
Rozeznanie

Dzień dobry wszystkim Mamusiom

Wczorajszy wieczór spędziliśmy w szkole rodzenia i muszę przyznać, ze jestem mile zaskoczona. Balam się, ze będą zbywać wszystkie pytania i wyciągać kasę na wynajęcie położnej itp. Oczywiście położna zachęcała do porodu w szpitalu św. Zofii, ale nic na sile. Szkoła akredytowana, wiec niejako wiadomo, ze pracują na standardach tego szpitala i domyślam się, ze na spotkaniu odnośnie laktacji, będą zachwalać produkty medeli. Ale pierwsza lekcja super. Mnóstwo praktycznych rad odnośnie rozpoznawania objawów porodu, kiedy konkretnie jechać do szpitala, kiedy na ktg, a kiedy lepiej jeszcze zostać w domu. Bardzo dużo uwagi poświęcono partnerom przy porodzie - jak mogą pomoc, jak spakować torbę do szpitala, żeby TZ wiedział co gdzie jest (bo my nie będziemy miały do tego głowy ). Generalnie rzecz ujmując spłynęła na mnie wiedza całego wszechświata wiec mogę odpowiedzieć już na wiele pytań i bardzo się uspokoiłam. Dostaniemy tez materiały mailem, wiec gdyby któraś chciała to pisać, prześlę

Karolinek, sunfire
trzymajcie sie tam dziewczyny. Niech dzidziusie się jeszcze nigdzie nie wybierają

Fame za wizyte i czekamy na info

Mamaya ja tez się dziwie, ze niektóre kobiety boli kopanie malucha. Bron boże nie neguje, bo każda ma inna budowę ciała i w ogóle pewnie zależy to od mnóstwa czynników. Moj maluch kopie jak mały szaleniec wypina się, nieraz cały brzuch mi skacze. Ostatnio uczyłam się z koleżanką w przerwie miedzy zajęciami i ona śmiała się ze mnie, bo ja spokojnie nad książkami, a w brzuchu sajgon W każdym razie nic nie boli, nigdy nie oberwałam w pęcherz, czasami fakt, dzidziol uciska gdzieś, ale wszystko bez bólu

Edytowane przez Domi_00
Czas edycji: 2014-04-29 o 08:09
Domi_00 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-29, 08:13   #552
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Domi ja bardzo chętnie porównam materiały a ćwiczenia jakieś mieliście?

Stary 2014-04-29, 08:18   #553
mamaya
Zakorzenienie

Domi, ja również z chęcią przyjmę materiały
Super, że jesteś zadowolona Dla mnie "Zosieńka" to istna porażka
Stary 2014-04-29, 08:20   #554
debesciara
Zadomowienie

Cytat:
O żesz ku.... Trzymaj się dzielnie! Wszystko będzie dobrze, ważne że masz stałą opiekę i jesteś obserwowana no i jeszcze te drinki... mnie niczym nie uraczyli
Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość

jutro miałam mieć taki spokojny dzień a tu mały dziś przychodzi z przedszkola i temp 38,4 wiec jutro lekarz od samego rana a i ciekawe jak noc mi się szykuje bo nos zatkany
;/ współczuję kochana, jeszcze tego Ci brakuje.. ;/ zdrówka dla Jasia, oby choróbsko poszło tak szybko jak przyszło
Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
Witajcie lipcóweczki

Jestem mamusią sierpniową z 2013r.

Zawitałam właśnie do was z sentymentu i widzę, że jesteście na etapie kompletowania potrzebnych rzeczy.
Jeśli mogę podpowiedzieć (być może już o tym wiecie) to proponuję zaopatrzyć się w butelkę ze spryskiwaczem- jest niezastąpiona do "podmywania się" po wizycie w toalecie (zabrać ze sobą do szpitala razem z saszetkami np. Tantum Rosa) oraz kółko dmuchane do pływania dzięki któremu można praktycznie bezboleśnie usiąść na krześle.
Naprawdę, te dwie rzeczy bardzo mi się przydały
Przy pierwszym porodzie słyszałam o obydwu rzeczach, ale żadnej nie stosowałam.. spryskiwacz z tantum.. fajna rzecz, tylko jakoś z wykonaniem gorzej, bo to chyba specjalną buteleczkę trzeba nabyć.. wymiękłam i nie miałam.. w sumie nie pamiętam jak sobie radziłam.. delikatnie się dotykałam przy podcieraniu husteczkami do hig. intymnej... i chyba tyle, no i prysznice w miare możliwości częste.. Koło myślę że też może być przydatne, tylko trochę komicznie takie mieć w pokoju.. nawet takie miałam.. ale zostało w torbie.. mimo że miałam ogromny problem z hemoroidami
Cytat:
Napisane przez Integra Pokaż wiadomość
http://dzieciowo.pl/2011/10/pieluszk...k-na-kase.html Ciekawi mnie jak to faktycznie jest
Ciekawy artykuł w kwestii pieluch zgadzam się 100% dokłądnie tak rozkładają się koszty, z wielorazówkami nie wiem, nie badałam dokładnie tematu...
Cytat:
Napisane przez Nautiz Pokaż wiadomość
Przeczytałam. Trochę ten wpis stronniczy, bo jak komuś zależy przede wszystkim na oszczędności to pieluchy wielo można kupić już po 20-25 zl/szt, otulacze (które można użyć kilka razy) po 30-35zl/szt. Oczywiście z wkładami w tej cenie.
Autorka natomiast policzyła po 79zl/szt co jest moim zdaniem wartością zawyżoną.
Kwestia prania też źle omówiona - pierzesz w 40 st. bez gotowania i bez prasowania pieluch - w mojej pralce taki program przy pełnym załadunku (4,5 kg prania) to 40 l wody i 1h pracy urządzenia.
Wspólnie z tż liczyliśmy opłacalność tego "interesu" i według naszych wyliczeń po 3 miesiącach pieluchowania wielo zwraca się koszt zakupu pieluchowej wyprawki. Dodawaliśmy też koszt prania - żeby nie było.
Liczyliśmy na początek po 15 szt pieluch jednorazowych dzienne, pampersów. Wiadomo, Dady czy Babydream wyjdą taniej.
My zdecydowaliśmy się kupić zestaw na jeden dzień - jak nam podpasują to dokupujemy jeszcze 2 takie pakieciki i będę prać co 2-3 dni.
Tak jak pisałam, w kwestii kosztów wielorazówek się nie wypowiadam, bo się nie znam (i nie poznam ), ale 15 pieluch jednorazowych dziennie to gruuuuba przesada, to jakieś 200%.. W pierwszym miesiącu zużywasz ok 7-8 pieluch dziennie, 10 to już max maxów - jakby dziecko robiło kupkę przy każdym karmieniu, a w sumie nawet częściej. No i tak jak ta laska na blogu pisała ilość ta sukcesywnie z wiekiem dziecka się zmniejsza Matyldka w tej chwili zużywa 4-5 dziennie.
Celebrinfea na blogu pisze że często kupujesz oryginalne pampersy w promocji, ale wyliczając koszty podałą regularną cenę czyli 55zł
Cytat:
simka, być może jest tak jak mówisz, aczkolwiek z moim stosunkowo małym brzuchem (ciąża poszła mi wyłącznie w brzuch) jak na ten tydzień ciąży i Synem, który jest w 64 centylu wydaje mi się, że również te ruchy mogłyby być nieprzyjemne.
I także czuję każdy ruch Dziecka, nawet ten najmniejszy
Teraz na przykład wypchnął stopę/rączkę po lewej stronie brzucha, mam mocno widoczne wybrzuszenie, ale to takie odczucie większego napięcia skóry
Może powinnam zapytać na następnej wizycie moją ginekolog co ona o tym sądzi
Kochana Ty to nazywasz wybrzuszeniem, inni kopniakiem.. myślę że to kwestia odczuwania, nazewnictwa... Ogólnie można to nazwać "ruchem dziecka" po prostu No i oczywiście ułożenie dziecia odgrywa niebagatelną rolę..
A jeśli chcesz zapytać ginekolog, hehe właśnie sobie wyobraziłam minę mojego gina, jakbym wyskoczyła z takim pytaniem... Może zapytam go specjalnie żeby tą minę zobaczyć... heh.
Nie złość się kochana, mój gin jest specyficzny, Twoja lekarka pewnie podchodzi poważniej do takich spraw.. Pamiętam jak zadręczałam mojego pytaniami w 1 ciąży.. w zależności od nastroju raczył mnie wtedy różnymi opowiastkami chcąc mnie uspokoić lub bardzo dyplomatycznie "wyśmiać" moje obawy. Lubię go za to specyficzne poczucie humoru

Fame za wizytę, oby wszystko było cacy
--------
Witam się porannie, dziś po raz pierwszy od soboty nie obudziła mnie pierdo-biegunka no ale, nie chwalę dnia przed zachodem słońca.... Dziś koło południa jadę po wypis i przede wszystkim po zwolnienie do szpitala (w weekendy nie wydają) no i oczywiście nie omieszkam zahaczyć o kilka sklepów z tej okazji, mam też zamiar uzupełnić wyprawkę Cieszę się jak dziecko Wprawdzie nie czuję się ostatnimi czasy najgorzej, ale najlepiej też nie.. miewam chwile słabości, a po tym co piszecie to już w ogóle mam świadomość, że w każdej chwili mogę zostać uziemiona...

Edytowane przez debesciara
Czas edycji: 2014-04-29 o 08:26
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 08:21   #555
Domi_00
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
Domi ja bardzo chętnie porównam materiały a ćwiczenia jakieś mieliście?

Pierwsze zajęcia były teoretyczne, na drugich, czwartych i piątych będą ćwiczenia dla ciężarnych, techniki oddechowe, pozycje porodowe, TZci będą uczeni jak wykonać masaż swojej kobiety i masaż shantala. A wczoraj położna skupiła się na zintegrowaniu grupy (7 par) i wyjaśnianiu pierwszych wątpliwości: objawy porodu (od tych najwcześniejszych), hormony wydzielane przy porodzie naturalnym, pakowanie torby, jakie dokumenty, i dużo więcej. Jak tylko dostane materiały na maila to dam znać i sama chętnie porównam
Stary 2014-04-29, 08:21   #556
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość

a widzisz! kiedyś martwiłaś się, że Ci waga tak szybko poszła w górę a teraz wszystkie CIę przegoniłyśmy ja boję się aż dzisiaj stanąć na wagę ostatnio miałam 10kg na plusie a to było miesiąc temu
tyle że ja na diecie więc mi się wszystko normuje, a jak bym mogła jeść do woli to hmmm strach się bać

Cytat:
Napisane przez viki_22_83 Pokaż wiadomość
Hej, duzo mnie omineło nieuda mi sie nadrobić.
Narazie kryzys zarzegnany ale jeszcze nie porozmawialismy powaznie wiec cieżkie tematy przede mna.
Co do skurczu łydek stope trzeba ułożyć jak przy chodzeniu a nawet wziąc palce do gory najlepiej poprosic tż jesli samej ciezko, masowanie nie pomaga jestem prawie weteranka jesli o to chodzi.
Co do ciązowych poczujecie i bedziecie wiedzialy chociaz ja myslalam ze mi sie kupe chce ale bylo to latanie do wc za reguralne. Mi pomogl prysznic zlagodzil bole -woda ma duza moc pczytajcie -te Tż jak mnie dowiozl to bylo 5cm rozwarcia i od tego czasu pierworodny wyszedl na swiat po okolo 4 godzinach.

Tak wogole dziekuje za wsparcie wszystkim mamom i trzymam kciuki za mamy w szpitalu zeby wszystko bylo dobrze z dzieciaczkami i nimi.

Ja mam tylko 6 na plusie a na to niewygladam niewiem czy jednak nie malo z syniem bylam po koniec o okolo 16kg do przodu.
jak obudziłam tż to też kazałam mu ciągnąć ale on się tak wystraszył że to jego pomoc słaba byla - może myślal że rodze
Stary 2014-04-29, 08:27   #557
mamaya
Zakorzenienie

debeściara, moja ginka ma poczucie humoru i to jakie! Bardzo specyficzne i bardzo w moim stylu
Na ostatnim USG komentowała rozmiar penisa mojego Syna mówiąc, że chyba będzie mnie cięła naokoło, bo nie wie czy w innym przypadku wyjmie Małego patrząc na jego przyrodzenie

A tak serio to po prostu zastanawiam się nad bolesnością tych ruchów, bo ja nie doświadczam tego i jak rozmawiałam z kilkoma kobietami, które ciąże mają za sobą również mówiły, że one nie odczuwały bólu przy ruchach dziecka
Może jakaś znieczulica w moim otoczeniu panuje
Stary 2014-04-29, 08:30   #558
Domi_00
Rozeznanie

Cytat:

A tak serio to po prostu zastanawiam się nad bolesnością tych ruchów, bo ja nie doświadczam tego i jak rozmawiałam z kilkoma kobietami, które ciąże mają za sobą również mówiły, że one nie odczuwały bólu przy ruchach dziecka
Może jakaś znieczulica w moim otoczeniu panuje
mamaya po prostu na Pradze takie twardzielki
Stary 2014-04-29, 08:34   #559
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Domi_00 Pokaż wiadomość
mamaya po prostu na Pradze takie twardzielki
Coś w tym musi być, Domi
Moja mama też z Pragi Południe i również deklaruje, że moje ruchy nie bolały ją ani trochę i że właśnie ja się tak leniwie przeciągałam tylko, więc już teraz wszystko jasne!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-29, 08:39   #560
Fame
Zakorzenienie

Siedzę w przychodni już. Jeszcze tylko kilkanaście osób przede mną

Stary 2014-04-29, 08:41   #561
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Debeściara dlatego na spokojnie wrócę do swoich wyliczeń bo jak na razie to mi ciśnienie w pracy podnieśli

Stary 2014-04-29, 08:53   #562
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Integra Pokaż wiadomość
Raczej nie, bo u nas pierwszy raz w zaszłym roku były te zawody...
yyyyy to faktycznie nie a ja się już ucieszyłam co najmniej jakbyśmy się tam widziały to ta bezsenność uderza mi do głowy
Cytat:
Boże, jak ja bym chciała umieć szyc na maszynie
zazdraszczam
ja tak samo to moje kolejne niespełnione marzenie starego singera ma moja babcia, piękny jest a ja w I trymestrze zabrałam teściowi starego łucznika, ale podchodzę do niego jak pies do jeża, jakoś się go boję
Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
Eydrith gratulowalam raczej tych poważnych netowych zakupów, ale skoro skarpetki takie fajne to też jak najbardziej chociaż teraz widzę że internetowych zakupów trzeba gratulowac raczej po przybyciu kuriera.
A z tym becikiem to zdaje się ze nie zrozumie glodnego syty.. mają różne apetyty
można już gratulować, ściągło mi obudziłam się o 2giej i od razu sprawdziłam stan konta. Chyba nigdy w życiu na nic tak nie czekałam może jeszcze dojdzie przed majówką
Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
jutro miałam mieć taki spokojny dzień a tu mały dziś przychodzi z przedszkola i temp 38,4 wiec jutro lekarz od samego rana a i ciekawe jak noc mi się szykuje bo nos zatkany
biedny Jasiulek, jak się dzisiaj czuje? zdrówka dla niego

Cytat:
i Ty, Brutusie ... zdrówka dobrze że nic poważnego i rokowania są dobre.
też chcem drinka

a co do ruchów, to mnie też niektóre bolą. Niezbyt często, ale czasami tak - wczoraj np. mała wyjątkowo szalała przez cały dzień i pod wieczór już mnie bolały te ruchy ... wnętrzności chyba mają jakiś limit okopania. A jak czasem wystawi nogę bokiem to zdarza mi się zawyć

Fame kciukasy! czekamy na wieści

witam
ależ mnie głowa boli
Stary 2014-04-29, 08:57   #563
Fame
Zakorzenienie

Okazuje się ze lekarz jeszcze nie przyjmuje

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-29, 08:58   #564
svelta
Rozeznanie

Fame

Cytat:
Napisane przez Karolinek_ Pokaż wiadomość
Wszystko bedzie dobrze na wizycie

My juz po mierzeniu cisnienia, temp i tetna Mlodego. Po pierwszej kroplowce i luteinach zero poprawy. Nawet w nocy, jak sie obracalam w lozku, to sie brzuch na mnie stawial mam nadzieje, ze nie beda mnie tu dlugo trzymac a w porownaniu z innymi dziewczynami, to moj brzuszek to pan pikus chyba najmniejszy na oddziale
Może głupie pytanie, ale o co chodzi z tym "stawianiem brzucha"?

Cytat:

Fame, a Ciebie ostrzegam - po wizycie masz tu napisać, że szyjka super długa
To samo chciałam napisać

Cytat:
Napisane przez Nautiz Pokaż wiadomość
Przeczytałam. Trochę ten wpis stronniczy, bo jak komuś zależy przede wszystkim na oszczędności to pieluchy wielo można kupić już po 20-25 zl/szt, otulacze (które można użyć kilka razy) po 30-35zl/szt. Oczywiście z wkładami w tej cenie.
Autorka natomiast policzyła po 79zl/szt co jest moim zdaniem wartością zawyżoną.
Kwestia prania też źle omówiona - pierzesz w 40 st. bez gotowania i bez prasowania pieluch - w mojej pralce taki program przy pełnym załadunku (4,5 kg prania) to 40 l wody i 1h pracy urządzenia.
Wspólnie z tż liczyliśmy opłacalność tego "interesu" i według naszych wyliczeń po 3 miesiącach pieluchowania wielo zwraca się koszt zakupu pieluchowej wyprawki. Dodawaliśmy też koszt prania - żeby nie było.
Liczyliśmy na początek po 15 szt pieluch jednorazowych dzienne, pampersów. Wiadomo, Dady czy Babydream wyjdą taniej.
My zdecydowaliśmy się kupić zestaw na jeden dzień - jak nam podpasują to dokupujemy jeszcze 2 takie pakieciki i będę prać co 2-3 dni.
Właśnie też mi się wydaje, że mało obiektywny ten artykuł. Ja też orientowałam się w cenach peiluch wielorazowych i ceny mieszczą się w przedziale 25-35zł. Owszem takie za 80 też widziałam na allegro, ale niczym się nie różniły od tych tańszych. Ja planuję to zrobić tak: pierwsze 2-3 miesiące na pampersach (i modlę się żeby moje dziecko mogło nosić dady lub inne tańsze pampki, a nie tylko oryginalne drogie pampersy). Potem planuję zakupić tak 10-15 wielorazówek zobaczyćczy mojemu Dziecku będą odpowiadały i jak wszystko będzie ok to dokupię resztę.

Cytat:

Nie masz się czym martwić. Mnie też ruchy nie bolą. Czasem kopnie gdzieś we wnętrzności, ale nie jest to bolesne, raczej nieprzyjemne. Każde dziecko kopie inaczej i każda matka odczuwa inaczej. Myślę, że nie ma w tym nic niepokojącego.
A z tym przeciąganiem dziecka to też niby jest tak, że do któregoś tygodnia (29) kopie, a później się przeciąga.

Witam porannie. Dziś dziecko dało mi pospać do 9
svelta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 08:58   #565
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
Okazuje się ze lekarz jeszcze nie przyjmuje

jak to? a od której przyjmuje? już 10ta
Stary 2014-04-29, 09:01   #566
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eydrith Pokaż wiadomość
jak to? a od której przyjmuje? już 10ta
Od 9 niby ale jeszcze go nie ma mój lekarz przyjmuje na tym samym piętrze co jest oddział i czasami jak jest trudny zabieg to go wołają. Trudno trzeba czekać

Stary 2014-04-29, 09:04   #567
mamaya
Zakorzenienie

Fame, nie lubię Twojego lekarza Zawsze trzyma nas w niepewności

svelta, to jest dokładnie stawianie się macicy. Wtedy brzuch robi się twardy jak kamień i może być to bolesne
Stary 2014-04-29, 09:07   #568
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
Fame, nie lubię Twojego lekarza Zawsze trzyma nas w niepewności
Właśnie wiem haha nic na to nie poradzę zależy mi żeby do niego chodzić bo wiem że jest dobry

Stary 2014-04-29, 09:14   #569
joanna2228
Wtajemniczenie

Hejka dziewczyny
Wiecie jak przeczytałam , że następna jest w szpitalu to się zdenerwowałam i mała zaczęła mnie tak kopać Zaczyna dochodzić do mnie jeden fakt " ZWOLNIĆ TEMPO" musimy chociaż czasami czuję, że mogę góry przenosić ale czas najwyższy . Pomyślałam sobie o mojej szyjce , która od dłuższego czasu jest miękka i rozwarcie zewnętrzne 0,5 cm więc chyba nie ma żartów ... zaczynam się bać , a jeszcze czeka mnie w majówkę wymiana 3 szt drzwi w tym od pokoju maleńkiej więc będzie co robić ... eh
Miłego dnia

Cytat:

Trzymaj się cieplutko
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 09:19   #570
sunfire
Rozeznanie

Fame to się na niego naczekasz

U mnie nudy na pudy a telefon mam aż gorący.

Stawianie macicy to takie twardnienie i już teraz wiem, że nie da się nie zauważyć. Także spokojnie, gdyby u ktorejs cos sie zaczelo to nie da sie przeoczyc.

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość
Hejka dziewczyny
Wiecie jak przeczytałam , że następna jest w szpitalu to się zdenerwowałam i mała zaczęła mnie tak kopać Zaczyna dochodzić do mnie jeden fakt " ZWOLNIĆ TEMPO" musimy chociaż czasami czuję, że mogę góry przenosić ale czas najwyższy . Pomyślałam sobie o mojej szyjce , która od dłuższego czasu jest miękka i rozwarcie zewnętrzne 0,5 cm więc chyba nie ma żartów ... zaczynam się bać , a jeszcze czeka mnie w majówkę wymiana 3 szt drzwi w tym od pokoju maleńkiej więc będzie co robić ... eh
Miłego dnia

Trzymaj się cieplutko

Asia no way! Jak masz rozwarcie to się oszczedzaj, ja Ci juz nie nakopie, ale ptzta nasle, a widzialas, ze do malych nie nalezy

sunfire jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości