|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#541 |
Rozeznanie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Witam z rana
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#542 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Cytat:
Ja też brałam luteine ale było dobrze i juz z mesiac odstawiłam Mam nadzieje że się nie bedzie rozkręcać.. Teraz więcej chyba bede lezeć i pachnieć ja byłam na wizycie 23 kwietnia..ehhh nie przewidzi człowiek Cytat:
Pewnie to zalezy tez od budowy macicy, wielkosci dziecka i innych rzeczy miliona.. Ja czasem to nie wiem co lepsze jak sie to moje dziecko rozbryka to wygląda jak by mi przez brzuch chciało wyjść.. ja czuje większość jego ruchów nawet jak się przekręca czy przeciaga..ale kopniaki potrafia zaboleć.. A czasem jak mi w żebra z główki da a nogi na pęcherzu umiesci to dosć ze mam problem z oddechem to jeszcze się zastanawiam czy nie popuszcze i dojde do wc.. Tylko mój brzuch jest jak piłka z przodu i teraz jak jest większy to sie bąbel nie miesci-coraz mnej miejsca a on by chciał brykać jak wczesnej.. Czasem jak idę a on mi się wypnie to kroku nie zrobię.. A się rozpisałam..także tego ciesz się.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#543 |
Zakorzenienie
|
simka, być może jest tak jak mówisz, aczkolwiek z moim stosunkowo małym brzuchem (ciąża poszła mi wyłącznie w brzuch) jak na ten tydzień ciąży i Synem, który jest w 64 centylu wydaje mi się, że również te ruchy mogłyby być nieprzyjemne.
I także czuję każdy ruch Dziecka, nawet ten najmniejszy ![]() Teraz na przykład wypchnął stopę/rączkę po lewej stronie brzucha, mam mocno widoczne wybrzuszenie, ale to takie odczucie większego napięcia skóry ![]() Może powinnam zapytać na następnej wizycie moją ginekolog co ona o tym sądzi ![]()
![]() |
#544 | |
Zakorzenienie
|
Witajcie z rana, ja już po śniadanku... dzisiaj złapał mnie taki skurcz łydki że obudziłam tż żeby mi pomogł, prawie płakałam, nie mogłam w żaden sposób sobie poradzić.
Cytat:
![]() ja się zastanawiam nad moimi ruchami tzn dziecka, bo skoro ja je tak słabo czuje to może nie czuje też twardniejącego brzucha hehe ![]() Co do kg to ja teraz ważę dokladnie 10,5kg a jeszcze 7.04 miałam na +13kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#545 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a ja niestety lub "stety" mam podobnie jak simka ![]() ![]() ![]() oczywiście nie mam tak przez 24h/dobę ale na prawdę dosyć często tak odczuwam te jej ruchy ![]() zbieram się do przychodni ![]() dzięki za kciuki ![]() ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#546 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ___ Dzień dobry ![]() Och i ja zaczynam się powoli bać ![]() ![]() ale trzymam ![]() ![]() ![]() ![]() Fame- ![]() ![]() miłego dnia ![]()
Nasze Szczęście ![]() "Tam jest Ci najlepiej, wiem. Cicho... ciepło... ciemno... I długo śni się dobry sen, że zawsze będziesz ze mną. Tam, moje serce stuku puk, szepce Ci zaklęcia. A ja czekam jak na cud, jak na małego księcia." |
|
![]() ![]() |
![]() |
#547 |
Zakorzenienie
|
Fame, odezwij się po wizycie
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#548 |
Wtajemniczenie
|
Integra przeczytałam i też uważam że koszty trochę z tyłka ale zerknę jeszcze na wyliczenia i dam znać. Aczkolwiek koszty tych pieluch to cokolwiek zawyżone. Bo jeśli babka porównuje koszt jednej z droższych pieluch o marży sklepu nie wspomnę i promocji na nie nie szuka to czemu przy pampersach stwierdza że się je na promocji kupuje. Dla mnie nie miarodajne to wyliczenie. Ale jak mówię zerknę na swoje i wrócę z kwotą
![]() Fame dawaj znać!!! Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#549 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jesteśmy na podobnym pziome wagowym ![]() Mi się też zatrzymała waga ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#550 |
Raczkowanie
|
Hej, duzo mnie omineło nieuda mi sie nadrobić.
Narazie kryzys zarzegnany ale jeszcze nie porozmawialismy powaznie wiec cieżkie tematy przede mna. Co do skurczu łydek stope trzeba ułożyć jak przy chodzeniu a nawet wziąc palce do gory najlepiej poprosic tż jesli samej ciezko, masowanie nie pomaga jestem prawie weteranka jesli o to chodzi. Co do ciązowych poczujecie i bedziecie wiedzialy chociaz ja myslalam ze mi sie kupe chce ale bylo to latanie do wc za reguralne. Mi pomogl prysznic zlagodzil bole -woda ma duza moc pczytajcie -te Tż jak mnie dowiozl to bylo 5cm rozwarcia i od tego czasu pierworodny wyszedl na swiat po okolo 4 godzinach. Tak wogole dziekuje za wsparcie wszystkim mamom i trzymam kciuki za mamy w szpitalu zeby wszystko bylo dobrze z dzieciaczkami i nimi. Ja mam tylko 6 na plusie a na to niewygladam niewiem czy jednak nie malo z syniem bylam po koniec o okolo 16kg do przodu.
GABRYŚ ![]() 17. 08.2009 ALICJA ![]() 16.07.2014 Edytowane przez viki_22_83 Czas edycji: 2014-04-29 o 08:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#551 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry wszystkim Mamusiom
![]() Wczorajszy wieczór spędziliśmy w szkole rodzenia i muszę przyznać, ze jestem mile zaskoczona. Balam się, ze będą zbywać wszystkie pytania i wyciągać kasę na wynajęcie położnej itp. Oczywiście położna zachęcała do porodu w szpitalu św. Zofii, ale nic na sile. Szkoła akredytowana, wiec niejako wiadomo, ze pracują na standardach tego szpitala i domyślam się, ze na spotkaniu odnośnie laktacji, będą zachwalać produkty medeli. Ale pierwsza lekcja super. Mnóstwo praktycznych rad odnośnie rozpoznawania objawów porodu, kiedy konkretnie jechać do szpitala, kiedy na ktg, a kiedy lepiej jeszcze zostać w domu. Bardzo dużo uwagi poświęcono partnerom przy porodzie - jak mogą pomoc, jak spakować torbę do szpitala, żeby TZ wiedział co gdzie jest (bo my nie będziemy miały do tego głowy ![]() ![]() ![]() Karolinek, sunfire trzymajcie sie tam dziewczyny. Niech dzidziusie się jeszcze nigdzie nie wybierają ![]() Fame ![]() ![]() Mamaya ja tez się dziwie, ze niektóre kobiety boli kopanie malucha. Bron boże nie neguje, bo każda ma inna budowę ciała i w ogóle pewnie zależy to od mnóstwa czynników. Moj maluch kopie jak mały szaleniec ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Domi_00 Czas edycji: 2014-04-29 o 08:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#552 |
Wtajemniczenie
|
Domi ja bardzo chętnie porównam materiały a ćwiczenia jakieś mieliście?
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#553 |
Zakorzenienie
|
Domi, ja również z chęcią przyjmę materiały
![]() Super, że jesteś zadowolona ![]() ![]()
![]() |
#554 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Celebrinfea na blogu pisze że często kupujesz oryginalne pampersy w promocji, ale wyliczając koszty podałą regularną cenę czyli 55zł ![]() Cytat:
![]() ![]() A jeśli chcesz zapytać ginekolog, hehe właśnie sobie wyobraziłam minę mojego gina, jakbym wyskoczyła z takim pytaniem... ![]() ![]() ![]() Nie złość się kochana, mój gin jest specyficzny, Twoja lekarka pewnie podchodzi poważniej do takich spraw.. Pamiętam jak zadręczałam mojego pytaniami w 1 ciąży.. w zależności od nastroju raczył mnie wtedy różnymi opowiastkami chcąc mnie uspokoić lub bardzo dyplomatycznie "wyśmiać" moje obawy. Lubię go za to specyficzne poczucie humoru ![]() Fame ![]() ![]() -------- Witam się porannie, dziś po raz pierwszy od soboty nie obudziła mnie pierdo-biegunka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez debesciara Czas edycji: 2014-04-29 o 08:26 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#555 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#556 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#557 |
Zakorzenienie
|
debeściara, moja ginka ma poczucie humoru i to jakie!
![]() ![]() Na ostatnim USG komentowała rozmiar penisa mojego Syna mówiąc, że chyba będzie mnie cięła naokoło, bo nie wie czy w innym przypadku wyjmie Małego patrząc na jego przyrodzenie ![]() A tak serio to po prostu zastanawiam się nad bolesnością tych ruchów, bo ja nie doświadczam tego i jak rozmawiałam z kilkoma kobietami, które ciąże mają za sobą również mówiły, że one nie odczuwały bólu przy ruchach dziecka ![]() Może jakaś znieczulica w moim otoczeniu panuje ![]()
![]() |
#558 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#559 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Moja mama też z Pragi Południe i również deklaruje, że moje ruchy nie bolały ją ani trochę i że właśnie ja się tak leniwie przeciągałam tylko, więc już teraz wszystko jasne! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#560 |
Zakorzenienie
|
Siedzę w przychodni już. Jeszcze tylko kilkanaście osób przede mną
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#561 |
Wtajemniczenie
|
Debeściara dlatego na spokojnie wrócę do swoich wyliczeń bo jak na razie to mi ciśnienie w pracy podnieśli
![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#562 | |||
Zadomowienie
|
yyyyy to faktycznie nie
![]() ![]() ![]() ja tak samo ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() też chcem drinka ![]() a co do ruchów, to mnie też niektóre bolą. Niezbyt często, ale czasami tak - wczoraj np. mała wyjątkowo szalała przez cały dzień i pod wieczór już mnie bolały te ruchy ... wnętrzności chyba mają jakiś limit okopania. A jak czasem wystawi nogę bokiem to zdarza mi się zawyć ![]() Fame kciukasy! ![]() ![]() witam ![]() ależ mnie głowa boli ![]()
![]() |
#563 |
Zakorzenienie
|
Okazuje się ze lekarz jeszcze nie przyjmuje
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#564 | ||||
Rozeznanie
|
Fame
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A z tym przeciąganiem dziecka to też niby jest tak, że do któregoś tygodnia (29 ![]() Witam porannie. Dziś dziecko dało mi pospać do 9 ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#565 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#566 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#567 |
Zakorzenienie
|
Fame, nie lubię Twojego lekarza
![]() ![]() svelta, to jest dokładnie stawianie się macicy. Wtedy brzuch robi się twardy jak kamień i może być to bolesne ![]()
![]() |
#568 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#569 | |
Wtajemniczenie
|
Hejka dziewczyny
![]() Wiecie jak przeczytałam , że następna jest w szpitalu to się zdenerwowałam i mała zaczęła mnie tak kopać ![]() ![]() Miłego dnia ![]() Cytat:
![]()
LAURA ![]() Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#570 | |
Rozeznanie
|
Fame to się na niego naczekasz
![]() U mnie nudy na pudy ![]() Stawianie macicy to takie twardnienie i już teraz wiem, że nie da się nie zauważyć. Także spokojnie, gdyby u ktorejs cos sie zaczelo to nie da sie przeoczyc. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
Asia no way! Jak masz rozwarcie to się oszczedzaj, ja Ci juz nie nakopie, ale ptzta nasle, a widzialas, ze do malych nie nalezy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:29.