![]() |
#511 |
BAN stały
|
Dot.: janusz korwin-mikke
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;50093221]Chciałabym zauważyć, że popierasz gościa, który dla niby dla twojego dobra wolałby, żebyś nie miała prawa głosu i prawa do decydowania o własnym życiu.[/QUOTE]
Wolałbym kolesia, który chce wprowadzić jako jedyny odpowiedzialność karną za deficyt budżetowy (konstytucyjny zakaz zadłużania państwa). Widać od razu, że jesteś dzieckiem TVNu. Nie przeczytałaś programu partii, tylko mówisz o jego wypowiedzi. Idąc twoim tokiem rozumowania to jednak jest feministą, bo za najlepszego polityka po II wojnie światowej uznaje lady Margaret Thatcher. Odnieś się do jego programu, ewentualnie do podziałów w jego środowisku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#512 |
Konto usunięte
|
Co to jest dziecko TVNu?
I pokaż mi ten program partii Korwina. Na stronie jego nowej partii nie ma żadnego programu, więc nie da się tutaj odnosić do nieistniejącego dokumentu. Wątek jest o JKM, który jest osobnym człowiekiem, a nie całą partią. Dlaczego miałabym nie komentować jego wypowiedzi? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#513 |
Zakorzenienie
|
czy program KORWiNa bedzie sie roznil od KNP? :P
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#514 |
BAN stały
|
Jedni wierzą, że Korwin jeśli dojdzie do władzy to spełni swe obietnice programowe, inni wierzą w kosmitów a inni w babę jagę, ja osobiście nie wierzę w nic z wyżej wymienionych!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#515 |
Raczkowanie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;50093221]Chciałabym zauważyć, że popierasz gościa, który dla niby dla twojego dobra wolałby, żebyś nie miała prawa głosu i prawa do decydowania o własnym życiu.[/QUOTE]
Kochana, w jednym z wywiadów, Korwin mówi, że demokracja jest złym systemem, gdyż prawo głosu mają wszyscy ludzie, a większość nie ma o niej pojęcia. Zawsze mężczyźni bardziej byli zainteresowani polityką i jest tak nadal. Nie twierdzę, że kobiety politykę olewają, ale patrząc prawdzie w oczy, większość ma gdzieś kto rządzi, choćby były nie wiadomo jak inteligentne. Przykład? Moja babcia głosuje na tego na kogo jej powiem, mama nie głosuje, bo twierdzi, że to nie ma sensu, koleżanka głosuje wybierając najciekawsze nazwisko... Zaraz polecą teksty, że jestem seksistką, czy coś z tych rzeczy. Nie, ja po prostu jestem realistką. Już nie wspomnę o tym, że wiele kobiet jest w jego partii, choćby była prezes regionu małopolskiego Agata Banasik. I popiera z całego serca Margaret, jak ktoś pisał. Strasznie żałuję, że nie odwołałaś się do MOJEJ wypowiedzi, tylko walnęłaś typowy tekst- nie, bo nie. Ale trudno... Ps. W TVN pokazują tylko urywki niekorzystne dla Korwina, często wyrwane z kontekstu. Tak na przyszłość, zanim będziesz coś przywoływać.[COLOR="Silver"] ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Notold- to co Ci szkodzi na niego oddać głos, skoro w nic nie wierzysz? Nic nie stracisz...
![]() |
#516 |
Konto usunięte
|
Widziałem kilka pełnych wywiadów z nim, 20+ minutowych i też gadał jak potłuczony, więc to raczej nie wina wyrwania z kontekstu. To, że w pewnych kwestiach ma rację - cóż. Palikot też w pewnych kwestiach ma rację, a nigdy na niego nie zagłosuję.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#517 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#518 |
Konto usunięte
|
Na bank cierpi na przedwczesny wytrysk. Słowa z gęby też wypuszcza z prędkością karabinu maszynowego.
Znerwicowany oszołom bez przerwy posługujący się anegdotami i chwytliwymi cytatami z różnych autorów. Oczytany. To tyle z jego zalet. To o nim myślę, a obserwuję go odkąd pojawił się szerzej w polityce. Przywilej wieku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#519 |
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;50159707]A co z relacjami na żywo z dyskusji, w których JKM brał udział? Je też nazwiesz urywkami?[/QUOTE]
widzisz ludzie czerpiący wiedzę z internetu nie wiedzą pewnie że te programy są na żywo i stąd te ich teorie że coś zostało wyjęte z kontekstu, wycięte, zmanipulowane itd a tu wystarczy obejrzeć całość aby wiedzieć co kto mówił dokładnie, a niestety wielu z tych wiedzę czerpiących z neta bądź portali niezależnych tego nie robi i efekty są takie że wszędzie widzą manipulacje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#520 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#521 |
BAN stały
|
Korwin-Mikke kiedy był grzecznym facetem w muszce, nie był w stanie się przebić w mediach i miał 1-2%. Od kiedy zaczął "masakrować lewaków" w TV, to przeskoczył próg wyborczy. I ma rację - język polityki musi być ostry, a nie co mówi Kopacz "kochajmy się".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#522 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
W internecie można znaleźć wiele więcej. Są strony partii zakładanych przez JKM, jego blog, książka, filmiku na youtubie (całe programy z TV, niewyrwane z kontekstu) i wiele innych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#523 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
W tym czasie dał się wypchnąć na margines, i zniknął. Teraz wraca, ale znowu nie na długo. Zawsze go popierali najmłodsi wyborcy, bo gada chwytliwie i zgrabnie - typowy demagog i populista. Potem wyborcy dorastają, biorą go za oszołoma, a on dalej gada swoje. Tak to wygląda od 25 lat. Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 Czas edycji: 2015-02-09 o 12:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#524 |
Raczkowanie
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;5016541 7]Nie wiem czy ty się orientujesz, ale on był już posłem swego czasu.
W tym czasie dał się wypchnąć na margines, i zniknął. Teraz wraca, ale znowu nie na długo. Zawsze go popierali najmłodsi wyborcy, bo gada chwytliwie i zgrabnie - typowy demagog i populista. Potem wyborcy dorastają biorą go za oszołoma, a on dalej gada swoje. Tak to wygląda od 25 lat.[/QUOTE] Od 25 lat zarabia jakieś tam pieniądze, coś do domu przynosi. Myślę, że o więcej mu nie chodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#525 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#526 |
BAN stały
|
- Pan Bęgowski (Anna Grodzka) sobie kpi z nas - gdyby powiedział, że całe życie marzył, by być Murzynem i całe życie malował się na czarno i robił fryzurkę afro, to mam go uważać za Murzyna?
Co sądzicie o tej wypowiedzi JKM? Dla mnie to mistrzostwo świata. Czy Jackson nie był Murzynem, bo chciał być biały i się operował w tym kierunku? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#527 |
Przyczajenie
|
Nie rozumiem feministek.
Dziewczyny, JKM mówi wyraźnie, że chce, aby kobieta miała wybór. Żeby mogła nie pracować, albo pracować na 3 etaty. Proste. Co do prawa głosu, sam przyznaje, że jest przeciwnikiem demokracji, zresztą, gdybyście oglądały wywiady w całości to wiedziałybyście, że JKM zawsze wywód o niegłosowaniu kobiet kończy "ja tam się nie upieram, niech głosują jak chcą". Bo czym jest demokracja? Są to teoretycznie rządy większości. Ale o jakiej większości my mówimy w momencie, kiedy głosuje niecałe 50% Polaków. Z kolei ta większość, to tak naprawdę rozmaite mniejszości: urzędnicy nie zagłosują na JKM, bo wiedzą, że to oznacza zmniejszenie ich liczby, tak samo homoseksualiści, prawicowcy nigdy nie oddadzą głosu na socjalistów itd. Co do gospodarki, chłop nie ma wcale nierealnych poglądów. Jeśli będzie chciał może w kilka chwil przedstawić ciąg przyczynowo-skutkowy naprawy państwa. Natomiast Szydło (i cała czerwona banda), zapytana skąd weźmie pieniądze na naprawienie górnictwa powiedziała "państwo da". Z czego da? Z naszych pieniędzy, naszych podatków?! Ale nie mają pieniędzy ,a podatków nie podwyższą, bo ludzie wyjdą na ulice! Co "Unia da. Unia pomoże."? Nie, będą nas zadłużać, żeby próbować spełnić obietnice wyborcze i za kilka lat będziemy mieć tutaj drugą Grecję. Dopóki naród będzie wybierał między PO, a PIS nigdy nie będzie dobrze. Jeszcze tak na marginesie jest wiele kobiet, które popierają JKM. Polecam posłuchać słów pani Ewy Zajączkowskiej- gada do rzeczy ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#528 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
feministki wkutza to ze stary duren mysli ze wie lepiej czego potrzeba lobietom niz one same ![]()
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#529 |
BAN stały
|
Feministki są tak bardzo za równością. Dlaczego więc walczą o parytety dla kobiet w zarządach spółek czy w Sejmie? Czy one wiedzą lepiej czego potrzeba kobietom, które nie są feministkami? Stary dureń mówi, że kobiety niech robią co chcą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#530 | |
BAN stały
|
Dot.: korwin
Cytat:
Chodzi o to że po grze wstępnej kobieta nie rozkłada od razu nóg tylko stawia opór fizyczny i mężczyzna ma wyczuć czy to opór do przełamania (taki udawany, naturalny, który trzeba stłamsić odrobiną fizycznej siły) czy prawdziwy (wskazujący że kobieta nie ma ochoty) To naprawdę widać o ile się nie jest jakimś dysfunkcyjnym socjopatą. Mało jest kobiet które rozkładają nogi od razu w toku seksualnej inicjacji. Oczywiście należy wszystko tłumaczyć - straszne czasy na domyślność nie można liczyć. ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- [1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;50093221]Chciałabym zauważyć, że popierasz gościa, który dla niby dla twojego dobra wolałby, żebyś nie miała prawa głosu i prawa do decydowania o własnym życiu.[/QUOTE] Ale on jest monarchistą - więc nikt by nie miał prawa głosu dotyczącego polityki państwa. Miałby natomiast prawo głosu dotyczące swoich pieniędzy i sposobu ich wydawania (bo w minarchistycznym (minarchizm to odłam libertarianizmu) państwie minimalnym nie ma służby zdrowia, nie ma państwowych dróg - wszystko podlega rynkowi/prywatnemu sektorowi - więc masz szeroki wybór co do usług, którego to nie ma w przypadku monopolu państwowego na usługi medyczne czy zabezpieczenie sobie przyszłości - bo nie masz wyboru czy lokować pieniądze w złocie czy na giełdzie - musisz lokować je w zusie o ile chcesz legalnie pracować nie wchodząc w konflikt z prawem) w Socjalizmie to jest tak, że masz prawo głosu (które jest złudzeniem tak naprawdę, bo wyboru nie masz) do decydowania o tym kto będzie prezydentem, jaka partia zasiądzie w sejmie. Ale i tak członkowie na listach są desygnowani przez wodza partii (bez aprobaty wodza nie masz miejsca na liście) Tak więc powiedz mi co ty za wybór masz w tej demokracji? Powiedz mi jaki wybór miałaś przez ostatnie 20 lat? między kim a kim? Druga kwestia. Czy nie wolisz mieć wyboru co do sposobu wydawania SWOICH pieniędzy i nie płacenia 80 % haraczu z twoich dochodów państwu? Bo ja wolę zdecydowanie Anarchokapitalizm albo Monarchię oświeconą z niskimi podatkami gdzie nie interesuje się polityką a swoimi pieniędzmi i życiem. To taka fałszywa nobilitacja "mam prawo głosu w demokracji - jestem kimś" kiedy masz kompletnie gówno do powiedzenia w sprawie swoich pieniędzy. Bo jak to jest, że jesteś kompetentna do wyboru prezydenta według nich a nie jesteś kompetentna do wyboru sposobu inwestowania na przyszłość (emerytury) czy to będzie inwestycja w dzieci czy w złoto czy w cokolwiek innego - jesteś pozbawiona tej opcji. Edytowane przez Antoni_Rzodkiewka Czas edycji: 2015-07-02 o 20:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#531 |
Rozeznanie
|
![]() Polecam wiernym wyznawcom Pana Korwina http://wiadomosci.onet.pl/swiat/janu...pejskim/x22qmmhttp://https://youtu.be/BYRHMODPK60 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#532 | |
BAN stały
|
Cytat:
To jest krytyka Unii poprzez przyrównanie jej do nazistowskich Niemiec. Masz jakieś problemy z mózgiem czy nie umiesz czytać? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#533 |
Zakorzenienie
|
Ma rację w tej kwestii, a gest cóż przemówił też w języku niemieckim, wymawiając przerobione hasło ich byłego przywódcy. Niemcy znowu zaczynają wracać do starych czasów.
A tak swoją drogą jak dobrze jest słuchać gdy nasz europarlamentarzysta mówi w obcym języku! Serio, jak kiedyś słuchałem wystąpień kilku Polskich gwiazd takich jak Kurski, Ziobro itd to byłem załamany gdy wielcy panowie po studiach nie byli w stanie prostych zdań złożyć w obcym języku. A tu przynajmniej Korwin język zna i nie ma wiochy, bo wstydem dla kraju byli premierzy bez znajomości języka (Kaczyński, Tusk, Kopacz), byli prezydenci (Wałęsa, Kaczyński, Komorowski), czy całe stada europarlamentarzystów którzy nie byli w stanie nawet się przedstawić w obcym języku. A smutniejsze że w sejmie wcale nie jest lepiej, ale na wizyty zagraniczne to całe wycieczki z sejmu wyjeżdżają. Może trochę grzeczniej co? Bo tylko kompromitujesz Korwina swoim zachowaniem, bo przez takie zachowanie jest wyśmiewany i nazywany królem gimbusów. Edytowane przez dominikmeller25 Czas edycji: 2015-07-07 o 20:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#534 |
Rozeznanie
|
Umiem odczytać agresję we wpisach. Z ludźmi, którzy potrafią tylko obrażać nie mam zamiaru przystępować do dyskusji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#535 | |
BAN stały
|
Cytat:
I tak jestem agresywny jak widzę ludzi, którzy prostego przekazu nie potrafią zrozumieć i pozwalają aby pismaki myślały za nich i zarazem chcą kreować świat innych - to robię się agresywny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#536 |
BAN stały
|
Gdyby wypowiedział się tak w sprawie tego, jak Niemcy chcą zmusić kraje takie jak Polska czy Węgry do ratowania Grecji, czyli "Ein Reich, Ein Volk, Ein Geld" (jedno państwo, jeden naród, jeden pieniądz) to byłby dla mnie mistrzem.
A tak niestety się skompromitował. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#537 | |
BAN stały
|
Cytat:
Nie obchodzi mnie zdanie takich ludzi. Żałosne jest to że się ktoś nad nimi pochyla. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#538 |
Przyczajenie
|
Korwin Mikke - zakłamanie, głupota, lenistwo intelektualne, w kółko to samo...
Korwin Mikke. Nienawidzę dziada. Dlatego że jest zakłamany na przykład - z jednej strony buntuje się schematycznemu myśleniu, a z drugiej ma od lat ten sam zestaw stereotypów, którymi operuje - czyli kobiety są pragmatyczne i odtwórcze a mężczyźni są idealistami, biały człowiek jest lepszy od czarnego, z czego on jest dumny - (że Europejczyk skolonizował Afrykę na przykład)
(moim zdaniem bez sensu jest być dumnym z czegoś, na co nie miało się wpływu, bo o ile dawni Europejczycy, np. typu Wikingowie rzeczywiście mogli być bardzo ekspansywni (z czego Mikke jest taki dumny), to takie cechy prawdopodobnie są efektem środowiska geograficznego, klimatu - na przykład w Europie panowały surowsze warunki klimatyczne, dlatego Europejczyk musiał "walczyć ze środowiskiem" i jako taki zahartowany biały człowiek podbijał. No więc jak można być dumnym z klimatu jaki panuje na danym terenie? Bo przecież taki Pigmej z lasu tropikalnego ma identyczny zestaw genów jak Francuz, czy Polak - to, co nas odróżnia to wyłącznie zestaw cech kulturowych mających ścisły związek ze środowiskiem (bo niby z czym miałby mieć związek? nie ma czegoś takiego, że w drodze ewolucja najpierw powstał Buszmen, a potem Europejczyk - ludzie mają niemal identyczny zestaw genów na całym świecie - że niektórzy mają inteligencję (matematyczną) wyższą - od czegóż to może zależeć, jak nie od takiego a nie innego położenia geograficznego? Nie ma innego wytłumaczenia - bo nie ma niczego bez przyczyny. Chyba że ktoś myśli, ze inteligencja wzięła się z księżyca. No i ten Korwin Mikke mam wrażenie jeszcze, że w kółko opowiada to sami - w mediach, że ten jest taki, a tamten taki. żadnej refleksji, nic, tylko chodzi i w kółko gada to samo, może media mu na to pozwalają. Ale jak można wciąż epatować tymi stereotypami bez grama refleksji. Jeszcze jest to żałosne. Bo na przykład - w jednym z wywiadów mówi tak, obozy koncentracyjne, i - o dziwi się pan? (do dziennikarza), proszę pana, a co w tym dziwnego? (jak nic w tym dziwnego, to po co się w ogóle pyta i to zauważył?) - od razu widać, że "kręci go" kontrowersyjność jego własnych odpowiedzi. Kojarzy mi się z kimś, kto udzielając wywiadów onanizuje się własną bezmyślnością i wąskimi horyzontami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#539 |
BAN stały
|
Dot.: Korwin Mikke - zakłamanie, głupota, lenistwo intelektualne, w kółko to samo...
Też nie lubię Korwina za wypowiedzi nie dotyczące polityki, bo tylko szkodzą jego ideom. Były dobre wtedy, kiedy nie był powszechnie znany, ale teraz powinien się opanować. Zresztą wcale nie mówi, że biali są lepsi od czarnych i odwrotnie czy mężczyźni są lepsi od kobiet, tylko używa słowa "inni". Jest kiepskim strategiem, bo z Kukizem mógłby więcej zwojować niż obecnie czy nawet gdyby samodzielnie wszedł.
W najważniejszym jednak ma rację - każdy powinien mieć tak, jak sobie wypracuje, a państwo nie powinno opiekować się dorosłymi i zdrowymi ludźmi, tylko zapewniać sprawiedliwość (oczywiście nie tą "społeczną") i bezpieczeństwo. Ale co można poradzić, jak żyjemy w społeczeństwie "500 zł na dziecko", które nie wie skąd się biorą pieniądze w budżecie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#540 |
Zadomowienie
|
Dot.: Janusz Korwin-Mikke
To nie społeczeństwo nie wie jak i z czego tworzy się budżet tylko 1 partia sejmowa,która dorwała się do władzy dyktatorskiej i dopiero teraz liczy ile kasy jest w budżecie.
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:12.